|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Witam!
U mnie dziś -0,2kg czyli 61,2 kg na wadze co oznacza, że 0,4kg do końca wg Dukana.Ja postanowiłam, ze jak 5 będzie z przodu nawet 59,9 to mówię stop i 3 faza Nie wolno byc zachłannym![]() Kasza Manna!Dłuższą U rozregulujesz metabolizm!I będzie znacznie trudniej szło!Zrób tak jak dr przykazał. Sluchajcie Emilę 3000 ona wie co mówi!!! Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2010-06-17 o 10:45 |
|
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Nie uważasz, że Twój komentarz jest nieco zbyt ostry?
|
|
|
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
wg ksiązki mozna mleko w proszku od 1 fazy juz, no ale moze lepiej nie, da sie wytrzymac te 5 dni
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaklej torbę ze skrobią lepiej na jakiś tydzień dwa :P Przetrwasz i bez niej ![]() Może i jej komentarz był dobitny, ale czasem i takich potrzeba aby ludzi do pionu postawić, sami potem dziękują jak z taką pomocą do tych samych wniosków dojdą
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mleko w proszku zamiast mleka w płynie.Nie wiem czy anais o tym wie?Mam nadzieję, że tak.
|
|
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może zbyt lekkomyślnie chciałabym większy spadek na początku ![]() Ale tak naprawdę prawie 10kg w 2 miesiące - jeśli się uda - to i tak jest git Szykuję się do pracy, przy okazji kupię książeczkę, bo informacje w necie czasem są ciut niespójne.
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
I po co na Uderzeniówce tak dogadzać?Na 2 tak na U bym nie ryzykowała.
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
NA poczatku komentarze Emilii mnie razily bo mocno moga zdemotywować swiezą dukankę ale ja sie szybko przyzwyczailam i juz na mnie nie robia zadnego wrazenia
a że byl to komentarz do mnie a nie do świeżynek no to luzzzzzz....sama dla nowych dukanek jestem laskawa i mila a ja weteranka nie jestem ale juz mam swoj mały staż i juz wiem co moge, czego nie i nawet jak zgrzeszylam to na wlasna odpowiedzialnosc... no a moj zastoj to raczej efekt tego, ze doszlam do wagi, ktora mialam najdluzej w ostatnich latach, a nie grzeszenia bo tego nie bylo wiele (to tak uprzedzając komentarze)
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
(:tysia
i Solara Wszystkiego Najszczęśliwszego z okazji urodzin!!!! Dziewczyny głowa do góry przecież wiecie, że takie zastoje to normalne na tej diecie ![]() Mnie też spotkał taki zastój trwał dwa tygodnie, ale dziś na wadze -0,7 ![]() Z Wami będzie podobnie trwajcie i nie dajcie się 3mam kciuki!!! ![]()
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
a ja ide sie dzis wspomagac na vacu, tzn mam zamiar isc bo Lubego bratowa wydzwania do salonu i nie moze sie dodzwonic
kuxwa! nigdy tam nie dotre bleeeee a mam ochote troche sie popocic ..... chociaz nadal gardo boli a wczoraj czułam sie jak flak ... wymięta ....wczoraj na imienio - urodzinach rodzinka rzuciła mi troche komplementów ze schudlam, musialam opowiadac jak to jest z ta dieta kazda faze omowic hehehehehe powiedzieli ze super wygladam a Luby widzialam ze jest dumny ze mnie jak Paw hehehe
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dukan pisze, zeby sobie wlasnie na U dogadzac, bo to i tak juz jest duzy szok dla organizmu, wiec on pisze zeby jesc nawet budynie* na U! Mowi, zeby jakość zastąpić ilością. Skoro on tak pisze to ja uważam, że nie ma potrzeby modyfikowania tego jeszcze bardziej. no ale to jest w ksiazce, kazdy czyta i wie. A z drugiej strony da sie przeżyc i bez budyniu, i bez mleka w proszku i bez innych dogadzaczy. Jesli ktos tak chce to ok, ale ja bym nie karciła za dozwolone przez doktorka ilosci tego co tam wymienil w ksiazce. Trzeba ją poprostu miec i nie bedzie takich pytan ![]() * oczywiscie dukanowe, a nie takie ze sklepu z cukrem i mąką
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-17 o 10:54 |
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Zadomowienie
|
bede zatem dzielna i zadnych przyjemnosci! to w koncu tylko 5dni. dzieki za odp. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
oj chyba moje pytanie wywolalo zamieszanie. zatem z gory przepraszam. Wlasnie wybieram sie na moje pierwsze dukanowe zakupy. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dalam rade jak widac, bo zyje i mam sie dobrze![]() u mnie bylo tak ze ciągle myslalam: jestem na diecie! jestem na diecie! a teraz?juz tak nie mysle!mam w lodowce tylko dozwolone produkty i kiedy mam na cos ochote jem to co moge, nic innego mnie nie kusi ![]() teraz jest tak ze moje mysli to: kurde czy wypada mi załozyc biała bluzke z taaaakim duzym dekoltem...????
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za odp. byloby super jakby mozna bylo go gdzies kupic w Polsce, jak sie czegos dowiesz daj znac. |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie ze wypada:!:!:!:!:!:!:!:!:!
|
|
#2632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama się musisz pozbierać. Może właśnie te ciastka były Ci potrzebne, żeby zrozumieć, że wcale nie chcesz wrócić do starych nawyków i z dietą jest Ci lepiej. Mnie te komentarze rażą:P ale nie powinnam sie wtrącać, bo to nie było do mnie. |
|
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Czarownico a ja moge ci powiedziec ze ten grzech moze ci nawet pomoc ...nikogo nie namawiam do grzeszenia bo nie wolno...ale czytajac rozne fora o dukanie.. spotkałam sie z tym , że jednorazowy grzech czasami daje kopa naszemu organizmowi i na nowo metabolizm zaczyna pracowac . Nie jest to regula...ale zdarzaly sie przypadki .
Dla mnie ta dieta wogole jest dziwna...czemu bedac na 3 fazie nie przytylam nawet 100 gram mimo ze wprowadzilam ten chleb, owoce mialam uczte, posilek skrobiowy...a dzis waze mniej niz podczas pierwszego dnia 3 fazy...dzis mam jeszcze protoczwartek ktory powinien zrzucac te nadrobione gramy podczas calego tygodnia. Moje rpzemyslenia sa takie , że moj organizm zaczal przyjmowac weglowodany , ktorych dawniej nie widział, a ze był w trybie odchudzania...to potraktował te wegle jako zło konieczne i przyspieszył swoja prace aby je zniwelować, taka swojska obrona...wiem wiem moze wymyslam , bo Dukanem nie jestem, ale wiem , że prędzej czy pozniej przestane chudnac i to będzie chyba wtedy ta prawdziwa stabilizacja
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#2634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze zrobic jeszcze raz test, bo sobie zrobilam zrzut ekranu ale gdzies mi go wcielo i nie pamietam ile miala u mnie trwac U. Ale tak czy siek DAM RADE!
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja nie wiem.Jestem na diecie ponad 3 miesiace i wiem po czym miałam (ja osobiście zastoje), a po czym spadki.Dlatego rady jakich udzielam są raczej z własnego doświadczenia.Każdy ma własne wyznaczniki i granice!Jak dla mnie U to U a nie może to może to.
Moge powiedzieć, że jak ja miałam ochotę na U to robiłam naleśnika, ale tylko z jajek + 2 krople słodziku dla smaku do tego ugnieciony ser biały tez 2-3 krople słodzika w płynie. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Słodzik nie do końca Dukanowy, ale nie 5 kropel zastoju nie czyni.Przynajmniej u mnie! |
|
|
|
#2637 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i wlasnie powiem Ci, ze nie chce starych nawykow, to zadna radosc najesc sie slodkiego! i te ciastka mi to pokazaly dobitnie bo do tej pory mi ciezko!! a bylo ich tylko 4!!! Cytat:
![]() niech owe ciastka ruszą moje spadki![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
ale z drugiej strony od tego jest ksiazka a forum od wlasnych przemyslen. no to moze jednak Ty masz racje zamotalam sie juz
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednych krytyka buduje innych dołuje!Ale same pytacie to Weteranaka Emila odpowiada.To jak to potraktujecie to juz Wasza sprawa.
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
ide na VACU - na 16ta<jupijeeee>
zobaczymy co to za cudo mam nadzieje ze mi sie to spodoba i pomoze mi zrzucic zbedny tłuszczyk z brzucha![]()
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a mam takie pytanie
skad wziela sie na forum lista 3? czy to sa przemyslenia, wlasne obserwacje dukanek? i te zasady co do ilosci albo co do tego, ze jemy je tylko jak nie ma zastojow? nie mam tu zadnych pretensji czy uwag, zebyscie mnie zle nie odebraly, tylko pytam, bo tego w ksiazce nie ma wiec nie wiem czy to sa wlasne modyfikacje dukanek czy np z innych ksiazek dukana albo z jego strony?? bo ciagle mnie zastanawia to, ze zabrania sie tego co jest dozwolone wg ksiazki i nie wiem czy robicie to "dla naszego dobra" czy gdzies dukan dal takie wytyczne. to jest tylko pytanie, zadne pretensje wiec prosze, nie burzcie sie
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

Nie wolno byc zachłannym

), test zrobiony, ale mam wątpliwości
.

Zaklej torbę ze skrobią lepiej na jakiś tydzień dwa :P Przetrwasz i bez niej 

trwał dwa tygodnie, ale dziś na wadze -0,7 

kuxwa! nigdy tam nie dotre bleeeee a mam ochote troche sie popocic ..... chociaz nadal gardo boli a wczoraj czułam sie jak flak ... wymięta ....