|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
neska witaj
![]() na poczatki jest smiesznie ale sie przyzwyczaisz ![]() zgadzam sie pierwsze mycie - mega zabawne jak wpsomne ;p aaa i te ciagle latanie do lazienki po kazdym posilku maniaczka ze mnie byla, juz teraz nie ;p---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- 1000days a plukanie? albo zjedzenie czegos innego?
|
|
#2822 |
|
Blond forever!
|
Ja się właśnie dziwię, że niektóre orto każą nosić ten wyjmowany tylko na noc... Przecież wiadomo, że skoro zęby przez długi okres czasu były utrzymywane w ryzach aparatu to nie można tak od razu ich puścić samopas, bo się rozejdą...Że wypadałoby je jeszcze przez jakiś czas potrzymać w aparacie...
|
|
#2823 |
|
Przyczajenie
|
Witam, nazywam się Asia, aparat założyłam 7.06. Załączam zdjęcia przed założeniem i tydzień po. Co myślicie, pozdrawiam!
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocham kolory!
|
|
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
to zalezy od czlowieka
niektorzy lubie kolory inni uwazaja ze w naszym wieku juz nie wypada pracujac w jakichs firmach i na codzien majac stycznosc z klientami to rozumiem ale pracujac w szkole, w szpitalu czy w sklepie mozna sobie na jakies kolorki pozwolic nie koniecznie razacy roz czy zielen :P le nie musza one byc szare bure i nijakie :P ja mam jakie mam i dopiero po blizszym przyjzeniu znajomi zauwazyli ze to jest kolorowe :Pjak zabki karadisa? :P
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-06-17 o 10:23 |
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem mientka w pracy szefowa tyran, problemy ze zwolnieniem się... eh długa historia i szkoda gadać! ale nerwów sporo mnie to kosztuje! także jakaś grupa wsparcia by się przydała....co do wrażenia że to potrwa jeszcze 8 lat - ja mam wrażenie że u mnie do usranej śmierci za przeproszeniem. ostatnio orto się mnie pyta czy coś mi się nie podoba, czy chce coś zmienić, itd. a ja na to że najlepiej wszystkie zęby wymienić na lepszy model... także spoko, czekam na Ciebie i nie szleję tak bardzo z tym przesuwaniem specjalnie umawiałam się na wizyty co 3 tygodnie żeby bylo szybciej, ale już nie będę, przyrzekam ![]() buziaki! |
|
|
|
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i zęby w separacji bolą kurka! Gryść nie moge! Ale orto na separacji zauważyła jakieś tam zmiany już! Ale za tydzień to będę miała dół i chce taką kombinacje gumek: góra malinowo-zielona, dół malinowo-pomarańczowy ogólnie szał! A Ciebie bolą ząbki? Przesuwają się? Czy trzeba z nimi inaczej?
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jedynki - aałaaa najbardziej w sumie wszystkie, a po jakims czasie przeszlo i bolaly te na ktore dzialala sila, czyli np. 4, 5, 6 kieł, aktualnie spoko jesczze bolaly jak wymienila mi drucik po wizycie, ale po kilku dniach przeszlo w sumie lubie jak boli - czuje, ze dziala ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- aaa jak chcialam zjesc PALUSZKA tego pierwszego dnia ale juz wieczorem - nie wiedziałam, ze AZ TAK MNIE BOLA ugryzlam i myslalam ze sie porycze z mysla koniec paluszkow, czipsow? - teraz "am, am"
|
|
|
#2830 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam zakladany gora i dol dzisiaj o godz. 14
|
|
|
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwsze uczucie "po" nie do opisania
ja pomyslalam, ja pikole i teraz bede to ciagle czuc? ale smiesznie, ciekawe jak wygladam kiedy sie usmiecham ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ps. oczywiscie z czasem sie przyzwyczajasz i nie przeszkadza aparat w niczym, ale pierwsze odczucia - zabawne
|
|
#2832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też tak mam, tylko po drugiej stronie Cytat:
i na moje oko bez problemu obyłoby się bez rwania..
|
|
#2834 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Już jest doczekałam się w końcu góra i dół zadrutowana dziś o godz 10:00. Nie jest najgorzej troche bola jedynki z dołu a tak po za tym ok co do bólu. Co do przyzwyczajenia to też spoko nic nie uwieraani nie drapie. Gumeczki mam też kolorowe tzn podobno seledynowe (bardziej wyglągają jak zielone niż seledynowe ale niech bedzie) i fioletowe dość fajnie to wyglada Ale mam też mały problem bona dole wygląda mi na to że rozplątał mi się drucik tzn mam zachaczony w pierścieniu ale troche wystaje tak jak by się skąś wysunął nie kuje nie drapie ale nie wiem czy tak może sobie być moja ort. dopiero w poniedziałek a może mogę sama gdzieś go wcisnąć? Tylko za bardzo nie wiem gdzie może ktoś coś poradzi? Co do zdjęć to może jeszcze dzisiaj wstawię jak się uda ![]()
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szamponetką oczywiście Cytat:
bo one robią meksykańską falę
|
|
#2836 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no moze 5 wraca do szeregu ale pewna ie jestem :P na dol dopiero w sierpnoi bo moja orto sie przeprowadza i caly lipiec ma nieczynne no ale tyle czekalam wogole na aparat ze teraz juz wytrzymam :P i stwierdzam ze separacja to jednak najgorsza jest Cytat:
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam ciemny blond więc mam nadzieję że wyjdzie... chciałam niebieskie ale nigdzie nie mogłam znaleźć takiej farby
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
No ja wlasnie tez mam ciemny blond
i nie wychodzi taki ladny fioletowy tylko taki jakby czarny kolor z polyskiem fioletowym :/ probowalam kiedys :P zielone tez probowalam rowniez z marnym skutkiem trzeba by u fryzjera robic i dekoloryzowac wlosy. Wtedy wyglada to bosko
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() pierwsza doba z aparatem minela ![]() nawet nie czuje bólu tylko taki ucisk. boli troche jak chce mocno zeby zacisnac. ale ogólnioe do przezycia tylko boje sie cokolwiek ugryzc jakas mam blokade psychiczna no i faktycznie mycie jest smieszne
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że jak mówię niektóre wyrazy, to świszczę (gwiżdżę nie wiem, ale mój braciak miał koło 15-16 i miał mleczaki to do wyjmowanego musiał wyrywać ![]() normalny zdjęcia w załączniku
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu się wszyscy drutują
Wysyp jakiś Jeśli zostanie mi w paszczy dzisiejsze ustawienie ząbków do następnej wizyty (którą mam za tydzień, ta dzisiejsza taka nieplanowa była :P) to się umawiam już na 10000% na ściąganie Wreszcie wszystko mi się podoba i nie mam za bardzo czego się czepiać Jeśli zostanie tak jak jest, to będę Neska22, ja po założeniu bałam się nawet umyć zęby, żeby mi aparat nie odpadł ![]() Co do seplenienia, aparat mam już długo, w podpisie mam dokładne daty , a do teraz się ślinię, pluję i niezbyt wyraźnie gadam
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
następna wizyta w 2012![]() szefową się nie przejmuj, to tylko praca, nie ma co się napinać betti - pamiętaj, że te szamponetki to zło, one nigdy nie schodzą i nigdy nie dają wybranego koloru
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
a ja ani nie pluje ani sie nie slinie i mowie bardzo wyraznie jak wczesniej :P do tego mam jeszcze kolczyka w jezyku i tez mowie wyraznie :P jakbym rozmawiala z kims po ciemku nawet by nie zauwazyl ze mam jakis metal w paszczy :P nie wiem czemu niektorzy maja problem z mowieniem wyraznym w aparacie
ktos wie od czego to zalezy?
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
|
No na to właście kurcze wyglada
Cytat:
Co innego gdy się ma te aparaty na podniebieniu to może przeszkadzać ale taki aparat po zewnętrznej stronie zębów???
|
|
|
#2845 |
|
Przyczajenie
|
od wczoraj mam druty góra i dół, zeby bolą mnie strasznie, ile was bolaly? po jakim czasie mozna cos ugryzc? ja od wczoraj jem jedzenie dla malych dzieci i to w bardzo malych ilosciach
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
po tygodniu-2 powinno byc ok DASZ RADE!
|
|
#2847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie skonsumowalam chleb tostowy obkrojony z serem pomamlalam i jakos poszlo, ale zeby przednie tak mnie bola ze nie moge zamykam do konca buzi, bo nawet to mnie boli
|
|
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój patent do gryzienie bokiem tylnymi zębami, co czasem wygląda dziwnie, ale dzięki temu jeszcze żyję A wogóle to przed założeniem aparatu myślałam, że tylko przez pierwsze kilka dni po wizycie jest problem, a tu widzę, że niestety ale zależy to od humoru moich zębów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

albo zjedzenie czegos innego?

bo ja też sama wspominałam o tym non stop.. i o wyciągnięciu górnych dwójek aby były równo z jedynkami.. 
pracujac w jakichs firmach i na codzien majac stycznosc z klientami to rozumiem 

ktos wie od czego to zalezy?