Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 10:06   #1621
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Aha! I kupiłam jednak to wiadro na zużyte pieluchy taki
I jeszcze wylicytowałam 14 bluzeczek

Ale na tym koniec. No może jeszcze kupię kurteczkę albo kombinezonik, ale potem chyba dam sobie zablokować dostęp do netu
w życiu nie wiedziałam, że istnieją specjalnie pojemniki na zużyte pieluchy jestem jednak daleko w tyle z informacjami dla młodych matek Wydaje się fajną sprawą. Miałaś to kiedys Weronisia, czy po raz pierwszy będziesz używać?

nota bene.....dodałam już tą stronę z tym pojemnikiem do ulubionych

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2010-06-17 o 10:09
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:12   #1622
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
w życiu nie wiedziałam, że istnieją specjalnie pojemniki na zużyte pieluchy jestem jednak daleko w tyle z informacjami dla młodych matek Wydaje się fajną sprawą. Miałaś to kiedys Weronisia, czy po raz pierwszy będziesz używać?

nota bene.....dodałam już tą stronę z tym pojemnikiem do ulubionych
u mnie w przedszkolu byly takie pojemniki, chyba z Ikei o ile dobrze pamietam
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:13   #1623
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam tego osobiście. Jednak miały to dwie moje znajome i stwierdziłam, że to jest rewelacja
Wy jeszcze nie wiecie jak śmierdzą zużyte pieluchy te od noworodka to jeszcze pikuś ale z każdym miesiącem jest coraz gorzej, a już nie mówię jaki jest smród, gdy dziecko przestaje być karmione piersią I niech nikt tu nie mówi, że smród własnego dziecka to nie smród. Fakt, że matka jest przyzwyczajona i nie czuje tego aż tak jak obcy, ale smród jest. A co dopiero gdy wyrzucone do kosza pampersy leżą tam np. 2 dni (no bo kosz jeszcze nie był pełny) to dopiero jest jazda! Smród w całym domu!
Oczywiście się wycfaniłam i zawijałam każdego zużytego pampersa w stare siateczki po zakupach, w jakieś woreczki itp. Ale i tak troche czuć.

A takie wiadro pochłania te smrody i zawija automatycznie każdą pieluchę. Kupuje się specjalny wkłady, które zabijają smród i pakują.
Jedna znajoma w końcu przestała kupować wkłady i wrzucała pieluchy jak do kosza i też był mniejszy smród niż w normalnym koszu, bo ten jest bardzo szczelny widocznie. Ale współczuję temu, kto potem musiał wynosić te 28 pieluch, które się tam mieszczą!

Wkłady są bardzo drogie. Ale ja tym razem postanowiłam mieć to wiadro, bo wiem jaki jest smród bez wiadra, a szczególnie gdy jest ciasne mieszkanie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:17   #1624
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny, ja dla dzidziolka nie mam jeszcze nic ( no dobra, komodę). Jak będzie grzeczne i pokaże na najbliższym USG, co tam ma między nogami, to w nagrodę coś dostanie.
Z muzyki słucham głównie reggae, więc małe słucha tego samego. Niech się przyzwyczaja
Stary 2010-06-17, 10:18   #1625
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
A z tą krwią w nosie to juz mam tak ponad miesiąc ;/ ale nie że sama leci krew z nosa tylko czuje jakbym miała zatkany nos i musze smarknąć a jak smarknę to
zaschnięta krwe w sporej dosc ilosci...ale to podobno normalne w ciąży lekarz mi mowil...
No dokładnie mam to samo. Trzyma mnie gdzieś od marca.
Mam wrażenie, że śluzówki w nosie są tak spuchnięte, że nie mam już dziurek i mnie to dusi.
Zwilżam nos wodą morską i wtedy wysmarkuję właśnie krew
No też myślę, że tak musi być i już. Nigdy wcześniej tak nie miałam....

A ja dziś nie chcę tyle jeść.
Wypiłam szklankę wody z cytryną i małą miseczkę musli na mleku 1,5%.

Już jestem głodna a obiecałam sobie, że od dziś będzie dieta!
Muszę częściej patrzeć w lustro, to odechce mi się jeść. Mam tak okrągłą twarz, jak księżyc w pełni

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-06-17 o 10:20
Stary 2010-06-17, 10:30   #1626
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
No dokładnie mam to samo. Trzyma mnie gdzieś od marca.
Mam wrażenie, że śluzówki w nosie są tak spuchnięte, że nie mam już dziurek i mnie to dusi.
Zwilżam nos wodą morską i wtedy wysmarkuję właśnie krew
No też myślę, że tak musi być i już. Nigdy wcześniej tak nie miałam....

A ja dziś nie chcę tyle jeść.
Wypiłam szklankę wody z cytryną i małą miseczkę musli na mleku 1,5%.

Już jestem głodna a obiecałam sobie, że od dziś będzie dieta!
Muszę częściej patrzeć w lustro, to odechce mi się jeść. Mam tak okrągłą twarz, jak księżyc w pełni

ja tez od dzisiaj stopuje z jedzeniem
nie bedzie juz tyle lodow, o nie!

Za szybko przybieram na wadze niestety i musze sie troche ograniczyc bo dalam sobie za duze przyzwolenie na wżeranie.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:35   #1627
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja tez od dzisiaj stopuje z jedzeniem
nie bedzie juz tyle lodow, o nie!

Za szybko przybieram na wadze niestety i musze sie troche ograniczyc bo dalam sobie za duze przyzwolenie na wżeranie.
No ja już zjadłam wszystkie lody z zamrażalnika, więc nowych nie kupuję.
Apropo lodów. Pytałaś czy zjem pół litra lodów. Sprawdziłam opakowanie. Tam jest 900 ml !
Ja to potrafię zjeść sama!
Koniec. Już nie kupuję lodów.
Chleb mam taki, którego nie lubię, więc też mnie nie będzie kusił.
Idę zaraz do pracy i po powrocie kupię dużo sałaty i innej zieleniny i będę królikiem
No może skuszę się na frytki.... bo łażą za mną od kilku dni. Ale za to na mięso nie mam ochoty. Może zjem w to miejsce tuńczyka albo jajko...

Czemu ja chcę jeść to co tuczy?
Przytyłam już 8 kg!!!!!!!!
Stary 2010-06-17, 10:37   #1628
ursull
Zakorzenienie

Hejka

A propos pojemnika na zużyte pieluchy,ja mam i szczerze polecam. Ni ejest to najtańsze rozwiązanie (wkłady kosztują sporo),ale zmysł estetyczny i nasz nos na tym spro zyskuje.

Ja ostatnio słucham zespołu Coma w pierwszej ciąży tez tak miałam ) i mam nadzieję,że gust muzyczny moje dzieci będą miały po mnie , niestety jak narazie Milenka tańcuje przy dance i Justinie Biberze ,a jak słyszy Lady Gaga to z drugiego pokoju pędzi to tv,aby potańczyć

Co do krwi z nosa,mam to samo,ciągke zatkany nos i zaschnięta krew.

kretencja ja kocham Eddiego Vedera i Pearl jam . Słyszałaś najnowaszą płytę? Boska jest

Weronisia ja też jestem już jak księżyc w pełni. Widzę,że i z wyprawką dla malucha jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie. Tyle,że ja jeszcze nie zanm płci,więc kupuję rzeczy unisex. Ja przytyłam narazie 4kg.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:41   #1629
Weronisia
Zakorzenienie

Ludzie! Ja muszę się w końcu ubrać! Siedzę i piszę! A ja muszę w końcu poijechać do pracy! Jak teraz nie wyłączę kompa, to koniec.
Odezwę się po południu Tylko proszę mi tu nie pisać za dużo. Max 2 strony
Stary 2010-06-17, 10:44   #1630
Anecka
Zakorzenienie

ursull, coma
Ja zaluje np. ze nie bede mogla w sierpniu posluchac Papa Roach na woodstocku i 30 Secons to Mars w Krakowie
U nas w miescie tez sie zmienilo, nie ma przegladu kapel rockowych. Zawsze na koniec jakas "gwiazda" wystepowala. Ostatnio Hunter i Acid Drinkers.

Ishka, dzieki jak zwykle na opinie, czyli mam patrzec raczej na gondole usztywniana.. czyli utwierdzam sie w przekonaniu ze kupie tego Adbora co widzialam

Jej ja ciagle kicham, juz mam dosc.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:45   #1631
Vcelka
Wtajemniczenie

Mnie masakrycznie bolą plecy od wczoraj, nie mogę chodzić, siedzieć, jak po ciężkim trudach uda mi się polożyć to leżę na jednym boku do skutku, bo nie daję rady się przekręcić. Każdy ruch sprawia mi ból, że mam łzy w oczach - już nie mam siły

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:48   #1632
kretencja
Zakorzenienie

Ursull, nie znam najnowszej płyty. Ja z Pearl Jam słabo stoję, słucham właściwie tylko ścieżki Veddera z filmu "Into the wild"
Anecka, ja kicham po kilkanaście razy dziennie. Testy alergiczne skórne NIC nie wykazały, z krwi tylko niewielką prawdopodobnie na roztocza. Wykańcza mnie to. Za tydzień idę do alergologa, zobaczymy, co mi poradzi...
A powinnam też się wreszcie wybrać do dentysty, bo wiem, że prawie na pewno będzie coś do łatania, a ostatni raz byłam w październiku Ale jakoś nie mogę się zmobilizować

Aha, oglądałam wczoraj chusty do noszenia na stronie Bebelulu i zastanawiam się, czy zdecydować się na model Lulu czy Hamalu. Używała któraś z Was tych chust? Lulu jest bardziej praktyczna, z grubszego materiału, ale wizualnie nie bardzo mi się podoba. Hamalu piękna, ale bardziej gniotąca się, no i mojemu mężowi się nie podoba, a on też będzie nosił... Więc mam dylemat...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-06-17 o 10:50
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:50   #1633
Ishka
Zadomowienie

Kobietki ja tez lece bo za chwile mam wychodzic a mam jeszcze mokre włosy ehh hehee mam nadzieje ze za duzo nie naskrobiecie

Anecka twarda gondola wydaje mi sie wygodniejsza i cieplejsza na zime ale to zalezy kto co lubi niektore mamy wolą np miekką ja jednak wole twardą heh

Ok lece tymczasem dziewczyny do popoludnia heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:59   #1634
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Mnie masakrycznie bolą plecy od wczoraj, nie mogę chodzić, siedzieć, jak po ciężkim trudach uda mi się polożyć to leżę na jednym boku do skutku, bo nie daję rady się przekręcić. Każdy ruch sprawia mi ból, że mam łzy w oczach - już nie mam siły

współczuję Ty chyba przed ciążą miałaś już problemy z kręgosłupem? A lekarz coś mówił, jak można choć trochę załagodzić ból? Czy po prostu trzeba zacisnąć zęby?

Dziewczyny, oficjalnie zaczęłam sezon na czereśnie wcinam pierwszą porcję, nie sprawdzam nawet czy są robale jak robale, znaczy się, że czereśnie nie są napakowane chemią w każdym razie dzis wieczorem będę mieć brzuch na pewno jak na 8 miesiac

Stary 2010-06-17, 11:03   #1635
kretencja
Zakorzenienie

A ja nie lubię czereśni.
Ani wiśni, śliwek, porzeczek agrestu, malin...
Chyba powinnam się urodzić w krajach tropikalnych, bo "moje" owoce to banan, ananas, kiwi, grapefruit, mandarynka...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-17, 11:03   #1636
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
współczuję Ty chyba przed ciążą miałaś już problemy z kręgosłupem? A lekarz coś mówił, jak można choć trochę załagodzić ból? Czy po prostu trzeba zacisnąć zęby?

Dziewczyny, oficjalnie zaczęłam sezon na czereśnie wcinam pierwszą porcję, nie sprawdzam nawet czy są robale jak robale, znaczy się, że czereśnie nie są napakowane chemią w każdym razie dzis wieczorem będę mieć brzuch na pewno jak na 8 miesiac
ja codziennie zjadam kilogram
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:05   #1637
Agatkia
Zadomowienie

Dzień doberek )))

A ja dzisiaj radosnym krokiem wkroczyła w 14 tydzień ciąży To już chyba drugi trymestr, prawda? Czy to jeszcze 3 miesiąc czy już 4? Jak liczycie?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:09   #1638
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ala no ja mam dyskopatię Do ortopedy idę 28 czerwca.
Ja już nie daję rady

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:11   #1639
kretencja
Zakorzenienie

Agatkia, moim zdaniem początek 14tc to właśnie początek II trymestru
No, ja nie mam już dylematu co do trymestrów, bo mnie już 16 tydzień idzie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-17, 11:49   #1640
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Biejatka no uśmiałam się z puszczaniem mszy dziecku Współczuję sąsiadom
TY się nie śmiej moja droga ... ja codziennie w niedzielę o 6.30 wychodziłam z domu i nie wiedziałam co tu się dzieje ... ale nadeszły wakacje, dostałam wolne ... pierwsza wolna niedziela od roku i wiesz co mnie o 7 rano obudziło- masz zza ściany u sąsiadów !!
Starsi, głusi ludzie, więc tv? radio? na maksa. Myślałam że oszaleję
Tutaj mieszkają same moherowe berety, są zachwycone że jestem organistką, więc pewnie nie miałyby nic przeciko.

Wogóle ludzie mnie śmiesznie odbierają- każdy myśli że taka święta, bo w kościele siedzi- mit jak nie wiem co
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:50   #1641
Aliszcze
Zakorzenienie

ja finiszuję 1 trymestr, jestem w 13 tc

idę umyć głowę, bo wyglądam jak nieboskie stworzenie

Stary 2010-06-17, 12:07   #1642
De28
Wtajemniczenie

A ja tak przegladam opinie o roznych szpitalach i poloznych i glupieje. Tak rozbiezne sa opinie. Chyba jednak wybiore uni klinikum praktycznie pod domem. Najpierw umowie sie na wizyte i obejrze sobie sale. Ahh i szukam poloznej ale tez jakos nie jestem przekonana.
Nie wyspalam sie i teraz marudze
Weronisia, twoja polozna juz u ciebie byla?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
T

Wogóle ludzie mnie śmiesznie odbierają- każdy myśli że taka święta, bo w kościele siedzi- mit jak nie wiem co
Cicha wody brzegi rwie. Skads to znam

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-06-17 o 12:05
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:07   #1643
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
TY się nie śmiej moja droga ... ja codziennie w niedzielę o 6.30 wychodziłam z domu i nie wiedziałam co tu się dzieje ... ale nadeszły wakacje, dostałam wolne ... pierwsza wolna niedziela od roku i wiesz co mnie o 7 rano obudziło- masz zza ściany u sąsiadów !!
Starsi, głusi ludzie, więc tv? radio? na maksa. Myślałam że oszaleję
Tutaj mieszkają same moherowe berety, są zachwycone że jestem organistką, więc pewnie nie miałyby nic przeciko.

Hehehe to prawie jak u mnie Ja też mieszkam w bloku, gdzie mieszkaja sami starsi ludzie.. nad saba mam sasiadow, ktorzy regulalnie budza mnie po 6 rano swoim głośnym zachowaniem, szuraniem, tłuczeniem, stukaniem... ojej i kto wie czym jeszcze. Tak jakby cierpieli na niedsłuch ;-) Sąsiadka obok (wdowa) znowu często płacze, nikt nie wie dlaczego.. nie da sie tego słuchac.

Dziewczyny wczoraj pisałam, że jeszcze nic nie mam dla dzidziusia a dzisiaj dostałam dwie reklamówki cudnych ubranek dla dziewczynki od koleżanki, która ma dwie córeczki Będę miała zajęcie wieczorem Zachwycam się widokiem takich maleńkich rzeczy..
Stary 2010-06-17, 12:17   #1644
Anecka
Zakorzenienie

Jeny ja tez chce czeresnie a u mnie w miescie nie widzialam jeszcze w sprzedazy na bazarach.

Wlasnie gotuje makaron i sos mam z biedronki (kocham ten sos ASPIRO do spaghetti).. juz glodna jestem, az mi burczy w brzuchu

Wiecie co wlasnie awizo zobaczylam w skrzynce i sie boje co to, bo na zaden list nie czekam.. i odchodze troche od zmyslow ze to wynik cytologii.. ZŁY. Nie wytrzymam chyba do 18stej zeby isc odebrac. Strasznie sie martwie.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:22   #1645
79 Marta
Wtajemniczenie

poszłam na zakupy obiadowe i ... kupiłam kolejną książkę Beaty Pawlikowskiej. ciekawe,czy mężowi będzie smakowała
Stary 2010-06-17, 12:23   #1646
kretencja
Zakorzenienie

Słuchajcie, przed chwilą jelitka opróżniłam i brzuszka prawie nie widać

A w ogóle czytam i czytam o tym chustowaniu i coraz głupsza jestem. Myślałam, że ta Lulu jest dobra dla noworodka, bo w pozycji półleżącej go utrzymuje (to jest taka "torba" na dziecko jakby). A na forach o chustowaniu właśnie piszą, że nie, że najkorzystniejsza jest taka klasyczna chusta, w której dziecko najczęściej się nosi nie na leżąco wcale, ale w pionie, w pozycji "żabki" (podobno to dobre dla bioder) i tylko główkę dodatkowym "omotaniem" się podtrzymuje, jeśli jeszcze nie umie jej trzymać... No i kurde nie wiem... A bardzo bym chciała w chuście nosić.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-17, 12:26   #1647
gimikis
Rozeznanie

Hej...

Pogoda piękna. A co do pękających naczynek w nosie to też tak mam. A o kichaniu to nawet nie wspomnę.

Ja też jeszcze nic nie mam. Jak dowiem się do będzie to zaczynam polowania.
Przesyłam zdjęcie mojego Brzusia

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:31   #1648
gimikis
Rozeznanie

A jeśli chodzi o wózki to w oko wpadł mi taki :
http://www.allegro.pl/item1077207372...dukacyjna.html

TŻtowi też się podoba. I kolor oczywiście zielony. Bo to mój ulubiony

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:33   #1649
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jeny ja tez chce czeresnie a u mnie w miescie nie widzialam jeszcze w sprzedazy na bazarach.

Wlasnie gotuje makaron i sos mam z biedronki (kocham ten sos ASPIRO do spaghetti).. juz glodna jestem, az mi burczy w brzuchu

Wiecie co wlasnie awizo zobaczylam w skrzynce i sie boje co to, bo na zaden list nie czekam.. i odchodze troche od zmyslow ze to wynik cytologii.. ZŁY. Nie wytrzymam chyba do 18stej zeby isc odebrac. Strasznie sie martwie.
a Ty masz wyniki cytologii przesyłane pocztą? Bo ja dzwonię do kliniki i się pytam czy jest ok

Stary 2010-06-17, 12:37   #1650
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
ja finiszuję 1 trymestr, jestem w 13 tc
Ja też w piątek zaczynamy 14 tc.

Możecie mi powiedzieć czy będąc w ciąży nie wolno chodzić na wysokim obcasie . Założyłam dzisiaj nowe koturny które mają 9 cm korek.
Mama z babcią jak to zobaczyły to na mnie naskoczyły "że mi nie wolno jak mogę ??" to ja im na złość że kupię sobie takie 12 cm. Muszę was uprzedzić
że jak mi ktoś coś mówi co mi nie pasuje to ja zawsze robie po swojemu.
Tak samo czy nie można robić krzywych min bo dziecku tak zostanie ??
Tak samo jak przeklnę nieraz to mama mnie upomina że dzieci będą klneły jak szewc ???
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości