Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 12:04   #2791
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
weszlam pogratulowac a tu nadal zadna nie rodzi ?? :P

ide nastawic rosol i bede was nadrabiac bo utknelam na 46 stronie :P a czeka na mnie kupa szycia ale jakos nie mam weny

wogol nie wiem czy was sie chwalilam jaki prezentowy miesiac mamy, najpierw zwrocili nam 160 euro za prac przy czym placilismy 50 na miesiac wiec od lipca nam zmniejszą o 10, a wczoraj dostalismy 500 euro na wyprawke dla dziecka Teraz jeszcze czekamy na rozliczenie za wodę i ogrzewanie i raczej na 100% tez nam zwrocą
no to super!Teraz każdy grosz się przyda.
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
hej nie dam rady nadrabiac, plecy bolą strasznie....
vette chudzino... ja smiesznie wygladam, bo urosły mi uda, a tyłek jak nalesnik.

wczoraj bolało mnie na dole i brzuch mi twardniał, ale teraz juz dobrze, jutro usg prenatalne, trzecie i ostatnie.
A w pn normalna wizyta.

Ja niestety pisze prace zaliczeniowe ech... jedna mam do poprawy bo mi dr nie zaliczył
A to wredziol Powinien być bardziej tolerancyjny dla pani w ciąży
Ja też mam w poniedziałek wizytę
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:07   #2792
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
hej muminek, jak samopoczucie?

film o noworodkach piekny ale troche slodkiwszystkie spia, jedza, rozgladaja sie a potem bawia. raj na ziemi
Z godziny tego filmu mogliby zrobić 20 minut konkretów. Ale narodziny i tak najwspanialsze .
Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
HD, mam pytanko kiedys pisalas ze zamówilas sukienki, ktore ida az z tajlandii. po jakim czasie do ciebie doszły i jak je oceniasz? fajne? te ktore dzis wkleilas tez sa superowe
To chyba ten sam sprzedawca .

Dziewczyny ile macie pajacyków? Bo tego Ci u mnie brak - praktycznie zero .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:12   #2793
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie pajacyków? Bo tego Ci u mnie brak - praktycznie zero .
a pajacyki to sa te z dlugimi raczkami i nozkami?bo ja to nazywam spioszkami, a takich typowych spiochow z dlugimi nozkami i na ramiaczkach-nie mam wcale
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:16   #2794
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
ja nie potrafie odpowiedziec. mam sporo ubranek. leza w dwoch komodach i czekaja na pranie i prasowanie. wtedy bede wiedziala czego i ile mam
Stary 2010-06-17, 12:16   #2795
jaszczka
Zadomowienie

cześć!
próbuję was nadrobić, ale coś mi nie wychodzi... co przeczytam stronę, to następna się pojawia i ciągle mam 4 strony do przecztania...

Agravko - ja bardzo chętnie na tego 26.06 się z Wami umówię będę już miała skończone 38 tygodni (chyba 38t3d jak się nie mylę) więc jak najbardziej Malutek już może wychodzić
A termin z pierwszych ruchów mam jutro ciekawe czy "coś" się wykluje

Ja muszę spadać na miasto, w lodówce tylko echo i światło zostało...
Jak wrócę to pewnie już z 10 stron będę w plecy
Trudno, jakoś ponadrabiam....
Stary 2010-06-17, 12:18   #2796
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Patrzcie jakie fajne
http://allegro.pl/item1080716295_spi...iecka_0_3.html

Agravko, no ja właśnie mam typowego pajacyka tylko jednego, a śpiochów kilka... :/. Tak- pajacyk to ten z długimi rączkami i nożkami.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-06-17 o 12:21
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:20   #2797
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć!
Agravko - ja bardzo chętnie na tego 26.06 się z Wami umówię będę już miała skończone 38 tygodni (chyba 38t3d jak się nie mylę) więc jak najbardziej Malutek już może wychodzić
coraz wiecej chetnych na 26.06)) ciesze siea co do terminu z ruchow-pamietacie tak dokladnie kiedy pierwszy raz poczulyscie ruchy? ja jakos 20 albo 21 tydzien...pozno... ale jak teraz o tym mysle, to czulam chyba wczescniej, ale nie wiedzialam ze to towiec ja nie mam "terminu z ruchów"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 12:21   #2798
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć!
ja bardzo chętnie na tego 26.06 się z Wami umówię będę już miała skończone 38 tygodni (chyba 38t3d jak się nie mylę) więc jak najbardziej Malutek już może wychodzić
no ciekawe czy się sprawdza, bo ja mam za tydzień zr uchów (koniec 38 tyg, plus prawie pełnia), więc a nóż z Wami
Będę czekać na wieści.

A jeszcze dziewczyny, teraz nie mogę znaleźć które, ale co do przeczuć niewłaściwego ułożenia - do badania nie wkręcajcie sobie, bo ja też byłam święcie przekonana, że mi leży w poprzek (tak mi się wypina po bokach) a na badaniu wyszło w 36 tyg, że leży podłużnie główkowo
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:22   #2799
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Mój jak widzi te reklamy to przełącza , nie chce żebym teraz w tym stanie patrzyła na te biedne dzieci bo to wiadomo że później człowiekowi różne rzeczy przychodzą do głowy i się wkręca.
u mnie tak samo jak maz byl to on wylaczal a jak go nie ma to ja sama to robilam po co sie nakrecac

ola k11 najlepsze jest to ze zona byla obuzona ze dlaczego ona im uwage zwraca ze przeciez maz w dzien nie moze przychodzic

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Moze to czas pojechać po wózek?
ja bym juz pojechala a jaki kupilas?

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mam ochote na ser plesniowy, cameber...ale musze poczekac
ja tez mam ogromna ochote na ten ser juz od jakiegos czasu chodze w sklepie i zawsze spogladam ale za nic w swiecie go nie zjem najwazniejszy jest synek!

Cytat:
Napisane przez panta_rei Pokaż wiadomość

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za szczęśliwie rozwiązania każdej z Was
dziekujemy slicznie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
anoxa dobrze ze cie przeniesli i z tym usg ze wszystko pod kontrola
cos mi sie wydaje ze w czerwcu urodzisz
chciala bym uwierz mi

ja po kolejnym ktg nie wiem czy to normalne ale moj maly ma wysokie tentno czasem nawet 180 i przez jakis czasu utrzymuje sie takie wysokie a jak wasze maluszki mialy?
troszke mi macica twardnieje nawet na ktg wyszlo ech... moglo by sie rozkrecic znajac zycie rozejdzie sie po kosciach
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:25   #2800
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie fajne
http://allegro.pl/item1080716295_spi...iecka_0_3.html

Agravko, no ja właśnie mam typowego pajacyka tylko jednego, a śpiochów kilka... :/. Tak- pajacyk to ten z długimi rączkami i nożkami.
jaaaaakie extra napisy)))

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

to ja mam pajacyków ze 3 albo 4(nie wiem bo juz w torbie siedza) a spiochow 0

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

ja po kolejnym ktg nie wiem czy to normalne ale moj maly ma wysokie tentno czasem nawet 180 i przez jakis czasu utrzymuje sie takie wysokie a jak wasze maluszki mialy?
troszke mi macica twardnieje nawet na ktg wyszlo ech... moglo by sie rozkrecic znajac zycie rozejdzie sie po kosciach
jak mi powiesz gdzie jest napisane tetno dziecka na wydruku z ktg, to Ci powiem
Stary 2010-06-17, 12:28   #2801
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
c
jezeli macie jakies pytania to pytajcie. taka dobra odemnie to kupcie jak najwiecej rampersow, poprostu cud techniki. latwo sie zaklada, latwo sie zmienia w nich pieluche no poprostu rewelacja. i nie kupujcie nic z guzikami tylko wszystko na zatrzaski bo guziki ciezko odpiac zwlaszcza w nocy gdy jestes polprzytomna a dziecko placze o zmiane pieluchy.
ja mam ,ja...jak mam ubrac dziecko w sierpniu...Szymek jest z grudnia i mam teraz stresa ze albo bedzie za cienko albo za cieplo...

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Kiedyś chrzczono zaraz po porodzie, jak najszybciej, bo w razie gdyby coś "tfu tfu", to dzieciątko jest ochrzczone. Ja rok temu byłam na chrzcie 1,5msc chłopca, bo jechali z nim nad morze i bali sie wybrać w taką podróż, więc żeby "nie kusić losu" ochrzcili maluszka ....
a my mamy robic chrzciny w pl bo do nas nikt nie przyjedzie bo jest akurat czas zniw i siana i wogole calego gospodarstwa nie da sie zostawic i sie stresuje jak jechac tak daleko z nieochrzczonym dzieckiem i sama juz nie wiem co zrobic...pojde chyba tu do proboszcza zeby nas na droge wykropil....

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

W skrócie - pełen profesjonalizm. Pracując w wydawnictwie napatrzyłam się na kilka profesjonalnych sesji zdjęciowych do naszych magazynów i mam maleńkie porównanie
....
Ogólnie - jestem bardzo zadowolona. To był świetny prezent !!!!!!!![/B]
ciesze sie ze jestes zadowolona,czekamy na fotki...ja tez musze tzta pogonic zeby nasza skonczyl ale w tym tyg od 7 do 21 w pracy to ciezko bedzie :/

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my czy w gdansku czy na poludniu to chcemy zrobic w restauracji.
a moj maz wymyslil wczoraj zeby tak 2 tygodnie po porodzie jechac na poludnie (600 km) zeby malego pokazac rodzinie. 2 tygodnie po porodzie to ja chyba nie bede sie jeszcze nadawac na taka podroz co?
to kwestia indywidualna ale warto tez pomyslec czy warto jechac z takim malym dzieckiem w takie upaly tak daleko

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj poczułam ruchy jednocześnie z obu stron. W okolicach prawego i lewego biodra. Dziwne, bo tydzień temu lekarz mówił, że Agatka jest ułożona główkowo
jeszcze ma czas sie obracac...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja też byłam na wyrywanku, pisałam z resztą, dentysta mówił, że reszta po ciąży bo nic wielkiego się nie dzieje.
A macie jakiś wpis w karcie ciąży od dentysty Bo ja zapomniałam i mu nie dałam ale z resztą co miałby mi tam wpisać... ?
ze masz wyleczone ubytki...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 12:30   #2802
justynacz80
Rozeznanie

Dzidzia, ja mam z 5 pajacyków roz. 56 i 5 roz. 62-68
ze 3 rampersy i z 5 śpioszków
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:31   #2803
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie srednio mala ma 140.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:31   #2804
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
coraz wiecej chetnych na 26.06)) ciesze siea co do terminu z ruchow-pamietacie tak dokladnie kiedy pierwszy raz poczulyscie ruchy? ja jakos 20 albo 21 tydzien...pozno... ale jak teraz o tym mysle, to czulam chyba wczescniej, ale nie wiedzialam ze to towiec ja nie mam "terminu z ruchów"
ja poczulam 14 lutego pare tygodni wczesniej byly babelki ale w walentynki poczulam i wiedzialam ze to to termin z ruchow wychodzi mi na 4 lipca (taki sam jak z usg w 12 tc)

Cytat:

wysokie strasznie. moj maly ma przewaznie kolo 140. na ktg najwiecej wychodzilo kolo 160 ciekawe co to moze znaczyc
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:32   #2805
entertete
Rozeznanie

Cytat:
mojemu się zdarzało, po 180 -170 przez jakiś czas, ale raczej incydentalnie, zauważyłam że jak się dziecko rusza to trochę skacze, ale w sumie to się nie znam na tym.

a średnio 130 -140.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:33   #2806
agravka
Wtajemniczenie

juz wiem ktore to tetno. u mnie waha sie w granicach 120 a 160, ale wiekszosc to 140
Stary 2010-06-17, 12:36   #2807
anoxa
Zakorzenienie

no wlasnie a moj maly nawet czasem potrafi miec powyzej 180 i utrzymuje sie przez jakis czas a tak to jest po 160-170 i sie tak utrzymuje
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:45   #2808
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie a moj maly nawet czasem potrafi miec powyzej 180 i utrzymuje sie przez jakis czas a tak to jest po 160-170 i sie tak utrzymuje
hm..nie pomoge.najlepiej zapytaj lekarza przy najblizszej okazji
Stary 2010-06-17, 12:52   #2809
Zuziunia
BAN stały

mojej małej tetno srednio 140, a jak bryka nawet 170.
Termin z ruchów to jak obliczałam 2 połowa lipca tak po 17 lipca.... więc kto wie
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:55   #2810
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
zalezy co nazywamy ruchem czy te bulgotki czy kop ale wg kopniaczka jakos tydzień wczesniej mi wychodziło zdaje sie ....nie pamietam dokładnie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:02   #2811
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

lazurka
i jak bylas na badaniach?
Zaspałam

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja w pierwszych tygodniach ciąży (nie wiedząc o tym) wypiłam kilka drinków i też mam prze to jakieś chore filmy
Nie powinnyśmy się tak nakręcać, ale czasem to właśnie samo przychodzi do głowy.
Ja dzień przed zrobieniem testu pobalowałam, ale mam nadzieję, że to nie będzie miało żadnego wpływu na zdrowie dziecka.

Uwaga!!! ZAMÓWIŁAM WÓZEK Jestem cała rozemocjonowana, a Mała dostała czkawki.
Wstawię fotkę z netu jaki kolor wybrałam, a wózeczek ma być do tygodnia u mnie.
Załącznik 3190243
Stary 2010-06-17, 13:04   #2812
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
dzidzia-ja cala w bliznach jestem ale ta na brzuchu to po wyrostku, mam tez miedzy piersiami po operacji serducha, na zebrach i rekach po paru rurkach do operacji, no i po oparzeniu na reku i lekko na nodze...
to witaj w klubie...ja mam blizne po operacji miednicy z 20 cm, po cc, troszke malych co mi szkolo po wypadku w nogi sie powbijalo, 6 dziurek po artroskopi kolana, i jeszcze pare innych po mniejszych wypadkach

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
agravka ja biorę smoczek

ja z kolei zastanawiam się czy prac ochraniacz na szczebelki do łóżeczka...Ktoś prał? Nie pokulbaczy się??
ja pralam i nic mu nie jest,rozek , posciel ,koce reczniki tez poprane

maly wstal,koniec nadrabiania...idziemy na obiadek ,posprzatac szafe w sypialni a potem na dworek... bede wieczorem bo dzis znow samotny sie zapowiada
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:05   #2813
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
HD, mam pytanko kiedys pisalas ze zamówilas sukienki, ktore ida az z tajlandii. po jakim czasie do ciebie doszły i jak je oceniasz? fajne? te ktore dzis wkleilas tez sa superowe
te też są z Tajlandii ale od innego sprzedawcy. Zobaczymy jak ich jakość

Wcześniej zamawiałam dwukrotnie u tego samego sprzedawcy. Czekałam na nie jakieś 2 tygodnie (dokładnie nie pamiętam).
Jakość bardzo dobra. Szczególnie te, które wyglądają jak jedwab. Delikatne, błyszczące. Ogólnie nie ma sie do czego przyczepić. Bawełniane nieco gorsze cienkie i niektóre prześwitują.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:05   #2814
bajka1807
Zakorzenienie

a ja wlasnie zamowilam w koncu lozeczko, niestety nie takie jak chcialam na poczatku bo po pierwsze nie bylo a po drugie doszlam do wniosku ze jak mi sie kiedys zachce drugiego bejbika i sie okaze ze chlopczyk to tak glupio klasc go do wyrka z motywem kwiatkow

wzielam takie : http://allegro.pl/show_item.php?item=1072669431
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:06   #2815
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A jeszcze dziewczyny, teraz nie mogę znaleźć które, ale co do przeczuć niewłaściwego ułożenia - do badania nie wkręcajcie sobie, bo ja też byłam święcie przekonana, że mi leży w poprzek (tak mi się wypina po bokach) a na badaniu wyszło w 36 tyg, że leży podłużnie główkowo
ja to samo

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:06   #2816
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
a pajacyki to sa te z dlugimi raczkami i nozkami?bo ja to nazywam spioszkami, a takich typowych spiochow z dlugimi nozkami i na ramiaczkach-nie mam wcale
dokupiłam teraz kilka takich śpioszków/pajacyków w najmniejszym rozmiarze. Koleżanka powiedziała mi, że to bardzo wygodne dla maluszków.

Stary 2010-06-17, 13:07   #2817
belunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
te też są z Tajlandii ale od innego sprzedawcy. Zobaczymy jak ich jakość

Wcześniej zamawiałam dwukrotnie u tego samego sprzedawcy. Czekałam na nie jakieś 2 tygodnie (dokładnie nie pamiętam).
Jakość bardzo dobra. Szczególnie te, które wyglądają jak jedwab. Delikatne, błyszczące. Ogólnie nie ma sie do czego przyczepić. Bawełniane nieco gorsze cienkie i niektóre prześwitują.

dziękuję za info
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:08   #2818
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

anoxa- moja zawsze ma 140 tetno

Zjadlam sobie pyszny obiadek, czekam na TZ za 2h bedzie w domku
Za oknem 35 stponi, ale dobrze ze w domku mam chlodek

Lazurowa - tez mi sie taki podobal

HD - ja mam duzo takich pajacykow, welurkowych, bawelnianych, nawet na krotki rekaw i nozki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-17 o 13:11
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:12   #2819
hd2005
Zakorzenienie

ale się narobiłam...
Wymyśliłam sobie krokiety z pieczarkami

Zanim zrobiłam naleśniki, potem farsz, potem smażenie tych krokietów to skończyło się na tym, że ledwie zjadłam jednego i już mam dość wszystkiego Uff....

Stary 2010-06-17, 13:12   #2820
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę wysokie... Może lepiej zapytaj lekarza.Moja miała 130-160,ale najczęściej w okolicach 140.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja poczulam 14 lutego pare tygodni wczesniej byly babelki ale w walentynki poczulam i wiedzialam ze to to termin z ruchow wychodzi mi na 4 lipca (taki sam jak z usg w 12 tc)
Ja poczułam w 18 tygodniu i proszę urodziłam 2 tygodnie przed terminem.Może jednak coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Uwaga!!! ZAMÓWIŁAM WÓZEK Jestem cała rozemocjonowana, a Mała dostała czkawki.
Wstawię fotkę z netu jaki kolor wybrałam, a wózeczek ma być do tygodnia u mnie.
Załącznik 3190243
No proszę,dokładnie taki sam jak nasz Już nie moge się doczekać kiedy go wypróbuję.Zastanawiam się kiedy zabrać małą na pierwszy spacerek albo chociaż na ogródek Chciałam nawet dzisiaj,ale trochę wieje...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości