|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Ja w tamtym tygodniu też chodziłam w sandałach na koturnie i jakoś mi nikt nie zwrócił mi uwagi. Jeśli się dobrze czujesz i nie puchną ci nogi to moim zdaniem możesz chodzić. Podobno nawet dobrze jest mieć buty co maja choć delikatne podwyższenie a nie same płaskie.
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczta dostajesz wyniki? ![]() ja to sama musze chodzic ![]() dzisiaj robiłam siuśki, mam nadzieję,że będą czyste po urosepcie
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
no hej jeden dzień mnie nie ma i tyle czytania
wczoraj byłam u okulistki i mam skierowanie na cesarkę i szkoda by żebym została ślepa. więc nie zastanawiałam się nawet teraz tylko kłopot ze szpitalem - w Gliwicach mam dobry wielospecjalistyczny i mają oddział intensywnej terapii dla noworodków ALE nie chcą robić cesarek ze skierowaniem od okulisty. to nieoficjalne rzecz jasna ale naczytałam się na necie opisów dziewczyn i sama znam 2 które odesłali do Pyskowic. w sumie Pyskowice choć mają mały szpital bardziej mi pasują opieka bardzo miła i "bez smarowania" ciekawi mnie tylko opinia mojgo gina na temat cc - on nie wie że mam taką wadę ale chyba nie może zakwestionowac skierowania od okulisty? w końcu to skierowanie sie pokazuje w szpitalu no i mam w karcie ciąży też wpisane ehh zbieram energię do pracy zaraz przyjedzie siostra i malujemy przedpokój na szczęście to będzie pomarańczowo - czerwona przecierka więc aż tak artystycznie nie będę sie musiała starać żeby było równo
|
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja znajoma prawie do rozwiazania chodzila na szpilach
Ale ona miala wprawe. Osobiscie czuje sie bezpiecznej na plaskim obcasie.
|
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Ja praktycznie codziennie chodzę na obcasach i nie wiem czemu miałoby być to szkodliwe dla dziecka? Wiadomo, że im większy będzie brzuszek tym ciężej będzie się poruszać to i obcasy odpadają ale teraz
? Jak ktoś lubi i mu wygodnie? dodam, że pracę mam siedzącą więc aż tak się nie męczę w obcasach. Jurto mam usg- może poznam płeć dzidziusia? |
|
|
|
#1656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
przeklinam czasem i robie brzydkie miny, a nawet mowie na swoj brzuch "beben" albo "bebenek" nie przejmuj sie
|
||
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Mila ja też jestem taka zadziora jak ty
. Co do wysokich obcasów to chodzi o zdrowie twoje,a nie dziecka. Na obcasie kręgosłup jest mocniej obciążony,szczególnie w ciąży,kiedy i tak nosisz dodakowy cieżar. Chodzenie na obcasach moze skończyć się silnym bolem kręgosłupa,żylakami i zmęczeniem nóg. Najlepsze są wygodne buty,na pałskim obcasie. Oczywiście to zależy od ciebie,jeśli się czujesz dobrze to śmigaj tak długo jak będziesz mogła. Ja odrazu zaczęłam nosić płaskie,bo mi wygodniej. A słyszałas o zabobonie,że w ciąży nie wolno patrzeć na ludzi upośledzonych,bo dziecko się takie urodzi . Czego to ludzie nie wymyślą
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-06-17 o 13:06 |
|
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
Zabobony...słyszałam sporo np. nie zaglądać przez dziurkę od klucza = zezowate dziecko (akurat mojej teściowej się sprawdziło z córką), przechodzenie pod sznurami i noszenie naszyjników, korali= oplątanie pępowniką (sprawdziło się u mojego tż), zgaga w ciąży- bujna czupryna u dziecka, dolegliwości ciążowe (typu mdłości, wymioty)- inteligentniejsze dziecko. Więcej w tym momencie nie pamietam. może dołozycie swoje?
|
|
|
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam jedna pare butow na obcasie, ale zakladalam ja tylko o gdzies na kolacje jak szlam z tz czy cos, jednak wole plaskie. Trampki, baleriny.. Jednak wole wygodę bo mi tak wlasnie wygodnie. Po za tym jestem za wysoka do obcasow.
|
|
#1660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę sprawdzić czy mam ją w co ubrać na zakończenie roku - jak nie to trzeba by coś kupić tylko jakos zebrać się nie mogę a zakończenie mamy w środę więc czasu coraz mniej..... Cytat:
Cytat:
Któraś pytała o pierwszy spacer - pierwszy spacer dziecko "zalicza" w dniu wyjścia ze szpitala więc nie ma powodu by np. przez pierwsze dwa tygodnie siedzieć z dzieckiem w domu - ale tak jak pisała Weronisia na początku pół godzinki wystarczy w zupełności Ja wczoraj wieczorem dostałam pierwszego kopniaka
|
|||
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obcasów, to nie chodzi tylko o obciążenie kręgosłupa, ale o większe ryzyko zwichnięć ze względu na rozluźniające się w całym ciele więzadła i stawy. Ale niech każdy nosi co mu pasuje. Ja jestem taka pyskara, że jak mi ktoś zwróci uwagę na jakieś zachowanie albo ubiór (że rzekomo w ciąży tego czy tamtego nie można), to mu tak przygadam, że uszy zwiędną
I moje dziecko będzie klęło jak szewc Trudno. W przesądy nie wierzę w najmniejszym stopniu, natomiast kwestia obcasów to sprawa wyjaśniona medycznie. Ale nikomu nic do tego, każda z nas decyduje za siebie. Nic mnie tak nie wnerwia, jak ludzie, którzy się wtrącają w cudze sprawy, zwłaszcza obcy ludzie Jeszcze rodzina to często ma dobre intencje, chce nam coś podpowiedzieć z dobrego serca, ale obcych gówno powinno obchodzić moje życie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-17 o 13:32 |
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nadal nie czuje ruchów...zaczynam się niepokoic
![]() mam pytanie do Weronisi czy śpiworek długi na 75 cm nie będzie za duży? bardzo podoba mi się ten http://www.allegro.pl/item1069292585.html |
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie czuję ,a jestem w 21... sama zaczynam się martwić |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Zamecze Was wozkami
![]() http://allegro.pl/item1077722689_wyp..._ostatnie.html Nowka sztuka z wysylka ok 305zl.. ? kolka pompowane mozna dokupic wiec lux. Wyglada na porzadny, Budka nie konczy sie na kącie 90*. Wczoraj jezdzilam Polakiem i tam fajna budka bo tez taka w stylu tego elcara wiec dziecku nie swiecilo bo mozna bylo naciagnac ![]() Na tym serwisie bangla nie znalazlam opinii na temat Elcar'a Jeszcze taki znalazlam, w sumie cena zacheca http://allegro.pl/item1078622368_woz...io_okazja.html tylko ze dac za uzywany tyle a dolozyc kilkadziesiat zl i miec nowy?Co sadzicie? na bangla freelander swietne opinie ma i http://allegro.pl/item1083748716_eas...ja_gratis.html tako easy rider, w sumie najladniejszy ma tez dobre opinie minus to waga.. wiec chyba maly minus jak sie mieszka na parterze
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-06-17 o 14:37 Powód: wozki wozki wozki |
|
|
|
#1665 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamuśki. Dołączam się do Waszej pisaninki. U mnie 19 tc, wczoraj poczułam właśnie pierwsze ruchy- coś niesamowitego
. To moja pierwsza ciąża, no i bardzo wyczekiwana, wcześniej nie obeszło się bez problemów, ale najważniejsze, że teraz wszystko jest w porządku. Całuski dla Was i Waszych Kruszynek |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
już widzę swój pierwszy zimowy spacer z maluchem, pewnieubiorę go za ciepło i mały saunę będzie mieć
a Wasze dzieci chcą iść do szkoły? Czy żal im przedszkola?
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() właśnie była u mnie siostra z siostrzenicą, mała ma 2 lata i 2 razy nasikała na kanape siostra mówi że ma już dość, wszystko non stop pierze vanishem do dywanów a i tak śmierdzi z synem nie miała takich problemów, a młoda taka niekumata co do siusiania ![]() ale zabiore siostre na zakupy ubrankowe-ona doświadczona to mi podpowie czego ile trzba ![]() a TZ sie śmiał z tego sikania, bo ja oczywiście stwierdziłam - nasze nie będzie sikać... echAnecka zaraziłaś mnie tymi wózkami zamiast się uczyć siedze na allegro... mam kolejny wynik egzaminu-zdałam jeszcze na 4 wyniki czekam...a dla ochłody jem arbuza - bardzo gorąco dziś u mnie
|
#1669 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
wstałam późno i chodze niewyspana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no chyba tak bo nie do konca umiem to ogarnąć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczny brzusio ![]() Cytat:
witaj
|
||||||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam siuski i sa dobre - leukocytow mam tylko 1-2 wpw, a tydzien temu 10-15 i liczne bakterie.
Hmmm tylko Urosept bralam moze 1-2 dziennie Wydaje mi sie to niemozliwe ,ze tak przeszlo - a wyniki robilam w 2 roznych laboratoriach i po raz 2 taka sama sytuacja- najpierw zle, a po kilku dniach w innym laboratorium dobrze ![]() A jutro juz chyba beda moje prawo jazdy
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym juz miec, nie wiem czemu ![]() Tez jem arbuza
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Obcasy noszę okazjonalnie. Dzisiaj ubrałam aż do samochodu aby podjechać do sklepu i s powrotem. Max 30 minut.
Nie nawidzę jak mi ktoś uwagę zwraca. Ja tego nie robię w stosunku do innych . A w szczególności :" w ciąży nie można tego czy tamtego " zgroza. Mam w piwnicy stać wózek po moim synku. Myślałam że go wykorzystam . A tu zonk 2nie zmieści się do niego.
|
|
|
|
#1673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
czy 600 zl za wozek uzywany przez rok to duzo?
bo ta kolezanka ma ten wozek i za 600 mi go chce odsprzedac w przyszlym tygodniu bede go macac na wszytskie strony i porobie zdjecia
|
|
|
|
#1675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam fioła na punkcie czereśni i to takiego, że mój tata posadził 4 drzewa czereśni, bo dwa są dla mojej mamy, a dwa posadził dla mnie
że jak przyjadę to je opędzluję.Rok temu pojechałam do Polski w czerwcu to mój tata już miał poustawiane rusztowanie wokół drzewa, żeby było wygodnie sobie zajadać ![]() Teraz czereśni nie jem ze względu na wzdęcia. Moja nerka i tak jest biedna nawet jak uważam z jedzeniem. Jakbym zjadla czereśnie to chyba bym umarła z bólu ![]() Cytat:
Była u mnie już dwa razy. Będzie przychodzić co 4 tygodnie Cytat:
Takie prezenty są wspaniałe Cytat:
Ja kupiłam sobie śliczne buciki i klapeczki i sandałki na płaskim i się przyzwyczajam. Na szpilce też chodzę, bo gdy ubiorę się na eleganckie wyjście, to muszę mieć szpileczkę ![]() Cytat:
Ja mam na 70 cm i jest malusi Jest ciepło i przytulnie.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się Wam jeszcze pochwalić, że dziś nie zjadłam ani jednej łyżeczki Nutelli
i ani jednego kawałka chleba czy bułki Na dodatek kupowałam picie w cukierni i ... nie kupiłam ciastka! Jestem z siebie taka dumna ![]() Wracając do domu wjechałam do sklepu na warzywne zakupy. Byłam już tak głodna, że zjadłabym nawet trawę sprzed bloku ![]() Zjadłam dietetyczny przepyszny posiłek, nawet moja córka się zajadała. Irsin specjalnie dla Ciebie to piszę, bo nie lubisz warzyw. ![]() Zjadłam ugotowane na parze brokuły, kalafiorki, fasolkę szparagową i marchewkę - podsmażyłam je potem krótko na patelni z rozmaitymi przyprawami - no już sam zapach spowodował ślinotok. Do tego piersi z kurczaka w przyprawach ... Załączam fotkę zdrowego jedzenia. A kusiły mnie frytki... ale się nie dałam! No a mój brzusio mimo obżarstwa wygląda tak
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ale mam dziś dobry humor i pełno energii. Kretencja, wyglądam mniej więcej tak jak w awatarze tylko okulary noszę. A poznać mnie możesz po... brzuszku. ![]() Chusty super! Ja też na pewno się w taką zaopatrzę. Mnie bardziej sie podobają Rapalu i Kangalu. Tylko ciekawe jak kręgosłup będzie to znosił. Zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży jeszcze bardziej się garbię. Ursull, ja też uwielbiam Pearl Jam. To jeden z moich dwóch ulubionych zespołów. Drugi to Hey. Comy słuchałam w liceum (nie byli jeszcze bardzo znani), do tej pory często do nich wracam. Lubię też ścieżki dźwiękowe, najbardziej "Amelię". A z nowości Tubelord i Cajun Dance Party - oj maluch nie będzie miał ze mną lekko.
Edytowane przez Joanna131 Czas edycji: 2010-06-17 o 16:39 |
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dziś faze na słodko ![]() a to Twoje jedzonko to ja też chcem no i brzuś
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia cuuudny bebenek
|
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
A, zapomniałam się pochwalić - dziś kupiłam pierwsze ubranko ciążowe -jeansy.
No to się chwalę - razem z brzuszkiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

i szkoda by żebym została ślepa. więc nie zastanawiałam się nawet 

. Czego to ludzie nie wymyślą

Do ortopedy idę 28 czerwca.
Jeszcze rodzina to często ma dobre intencje, chce nam coś podpowiedzieć z dobrego serca, ale obcych gówno powinno obchodzić moje życie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no chyba tak bo nie do konca umiem to ogarnąć
ja też chcem