Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 12:42   #1651
gimikis
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Ja w tamtym tygodniu też chodziłam w sandałach na koturnie i jakoś mi nikt nie zwrócił mi uwagi. Jeśli się dobrze czujesz i nie puchną ci nogi to moim zdaniem możesz chodzić. Podobno nawet dobrze jest mieć buty co maja choć delikatne podwyższenie a nie same płaskie.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:55   #1652
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jeny ja tez chce czeresnie a u mnie w miescie nie widzialam jeszcze w sprzedazy na bazarach.

Wlasnie gotuje makaron i sos mam z biedronki (kocham ten sos ASPIRO do spaghetti).. juz glodna jestem, az mi burczy w brzuchu

Wiecie co wlasnie awizo zobaczylam w skrzynce i sie boje co to, bo na zaden list nie czekam.. i odchodze troche od zmyslow ze to wynik cytologii.. ZŁY. Nie wytrzymam chyba do 18stej zeby isc odebrac. Strasznie sie martwie.

Poczta dostajesz wyniki?

ja to sama musze chodzic

dzisiaj robiłam siuśki, mam nadzieję,że będą czyste po urosepcie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:56   #1653
sereniti
Zakorzenienie

no hej jeden dzień mnie nie ma i tyle czytania
wczoraj byłam u okulistki i mam skierowanie na cesarkę wypisała mi je przed badaniem dna oka bo skoro w rodzinie zdarzały się odwarstwienia no i mam dużą wadę z cylindrami to nie można ryzykować. obejrzała siatkówkę - trochę dziurawa na brzegach ale w sumie nieźle i pyta się mnie czy chcę jednak sn ale ona nie bierze odpowiedzialności no a w sumie jestem jeszcze młoda i szkoda by żebym została ślepa. więc nie zastanawiałam się nawet teraz tylko kłopot ze szpitalem - w Gliwicach mam dobry wielospecjalistyczny i mają oddział intensywnej terapii dla noworodków ALE nie chcą robić cesarek ze skierowaniem od okulisty. to nieoficjalne rzecz jasna ale naczytałam się na necie opisów dziewczyn i sama znam 2 które odesłali do Pyskowic. w sumie Pyskowice choć mają mały szpital bardziej mi pasują opieka bardzo miła i "bez smarowania" więc pewnie się tam wybiorę
ciekawi mnie tylko opinia mojgo gina na temat cc - on nie wie że mam taką wadę ale chyba nie może zakwestionowac skierowania od okulisty? w końcu to skierowanie sie pokazuje w szpitalu no i mam w karcie ciąży też wpisane ehh zbieram energię do pracy zaraz przyjedzie siostra i malujemy przedpokój na szczęście to będzie pomarańczowo - czerwona przecierka więc aż tak artystycznie nie będę sie musiała starać żeby było równo
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:56   #1654
De28
Wtajemniczenie

Moja znajoma prawie do rozwiazania chodzila na szpilach Ale ona miala wprawe. Osobiscie czuje sie bezpiecznej na plaskim obcasie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:59   #1655
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja praktycznie codziennie chodzę na obcasach i nie wiem czemu miałoby być to szkodliwe dla dziecka? Wiadomo, że im większy będzie brzuszek tym ciężej będzie się poruszać to i obcasy odpadają ale teraz
? Jak ktoś lubi i mu wygodnie? dodam, że pracę mam siedzącą więc aż tak się nie męczę w obcasach.
Jurto mam usg- może poznam płeć dzidziusia?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:01   #1656
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Hej...

Pogoda piękna. A co do pękających naczynek w nosie to też tak mam. A o kichaniu to nawet nie wspomnę.

Ja też jeszcze nic nie mam. Jak dowiem się do będzie to zaczynam polowania.
Przesyłam zdjęcie mojego Brzusia

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Ja też w piątek zaczynamy 14 tc.

Możecie mi powiedzieć czy będąc w ciąży nie wolno chodzić na wysokim obcasie . Założyłam dzisiaj nowe koturny które mają 9 cm korek.
Mama z babcią jak to zobaczyły to na mnie naskoczyły "że mi nie wolno jak mogę ??" to ja im na złość że kupię sobie takie 12 cm. Muszę was uprzedzić
że jak mi ktoś coś mówi co mi nie pasuje to ja zawsze robie po swojemu.
Tak samo czy nie można robić krzywych min bo dziecku tak zostanie ??
Tak samo jak przeklnę nieraz to mama mnie upomina że dzieci będą klneły jak szewc ???
nie chodze na obcasach bo nie umiem,
przeklinam czasem i robie brzydkie miny, a nawet mowie na swoj brzuch "beben" albo "bebenek"
nie przejmuj sie
Stary 2010-06-17, 13:05   #1657
ursull
Zakorzenienie

Mila ja też jestem taka zadziora jak ty . Co do wysokich obcasów to chodzi o zdrowie twoje,a nie dziecka. Na obcasie kręgosłup jest mocniej obciążony,szczególnie w ciąży,kiedy i tak nosisz dodakowy cieżar. Chodzenie na obcasach moze skończyć się silnym bolem kręgosłupa,żylakami i zmęczeniem nóg. Najlepsze są wygodne buty,na pałskim obcasie. Oczywiście to zależy od ciebie,jeśli się czujesz dobrze to śmigaj tak długo jak będziesz mogła. Ja odrazu zaczęłam nosić płaskie,bo mi wygodniej. A słyszałas o zabobonie,że w ciąży nie wolno patrzeć na ludzi upośledzonych,bo dziecko się takie urodzi . Czego to ludzie nie wymyślą

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-06-17 o 13:06
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:09   #1658
Beata_Batumi
Zadomowienie

Zabobony...słyszałam sporo np. nie zaglądać przez dziurkę od klucza = zezowate dziecko (akurat mojej teściowej się sprawdziło z córką), przechodzenie pod sznurami i noszenie naszyjników, korali= oplątanie pępowniką (sprawdziło się u mojego tż), zgaga w ciąży- bujna czupryna u dziecka, dolegliwości ciążowe (typu mdłości, wymioty)- inteligentniejsze dziecko. Więcej w tym momencie nie pamietam. może dołozycie swoje?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:11   #1659
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a Ty masz wyniki cytologii przesyłane pocztą? Bo ja dzwonię do kliniki i się pytam czy jest ok
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Poczta dostajesz wyniki?

ja to sama musze chodzic

dzisiaj robiłam siuśki, mam nadzieję,że będą czyste po urosepcie
Kurde no nie wiem czy poczta, ale nie czekam na zaden list, wiec co to moze byc? w dodatku polecony..

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ja praktycznie codziennie chodzę na obcasach i nie wiem czemu miałoby być to szkodliwe dla dziecka? Wiadomo, że im większy będzie brzuszek tym ciężej będzie się poruszać to i obcasy odpadają ale teraz
? Jak ktoś lubi i mu wygodnie? dodam, że pracę mam siedzącą więc aż tak się nie męczę w obcasach.
Jurto mam usg- może poznam płeć dzidziusia?
Moze nie dla dziecka a dla kregoslupa bardziej.

Ja mam jedna pare butow na obcasie, ale zakladalam ja tylko o gdzies na kolacje jak szlam z tz czy cos, jednak wole plaskie. Trampki, baleriny.. Jednak wole wygodę bo mi tak wlasnie wygodnie. Po za tym jestem za wysoka do obcasow.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:21   #1660
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Od rana prasuje małej ubrania na zakończenie roku przedszkolnego, tak mi się jakoś łezka w oku zakręciła jak pomyślałam, że to już koniec, teraz przez najbliższe 15 (jak nie wiecej) lat, tylko szkoła- biedne dziecko.
To twoja mała w tym samym wieku co moja - też od września do szkoły - chyba jestem tym bardziej przejęta niż ona

Ja muszę sprawdzić czy mam ją w co ubrać na zakończenie roku - jak nie to trzeba by coś kupić tylko jakos zebrać się nie mogę a zakończenie mamy w środę więc czasu coraz mniej.....
Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ala no ja mam dyskopatię Do ortopedy idę 28 czerwca.
Ja już nie daję rady
Współczuję bo mam to samo i wiem jaki to ból Na razie tylko odczuwam lekkie ćmienie i staram się nawet nie dopuszczać do siebie myśli że mnie rozłoży
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A w ogóle czytam i czytam o tym chustowaniu i coraz głupsza jestem. Myślałam, że ta Lulu jest dobra dla noworodka, bo w pozycji półleżącej go utrzymuje (to jest taka "torba" na dziecko jakby). A na forach o chustowaniu właśnie piszą, że nie, że najkorzystniejsza jest taka klasyczna chusta, w której dziecko najczęściej się nosi nie na leżąco wcale, ale w pionie, w pozycji "żabki" (podobno to dobre dla bioder) i tylko główkę dodatkowym "omotaniem" się podtrzymuje, jeśli jeszcze nie umie jej trzymać... No i kurde nie wiem... A bardzo bym chciała w chuście nosić.
Nie wiem jak to jest z chustą bo nie miałam, ale faktycznie pozycja żabki jak najbardziej wskazana właśnie z powodu bioderek

Któraś pytała o pierwszy spacer - pierwszy spacer dziecko "zalicza" w dniu wyjścia ze szpitala więc nie ma powodu by np. przez pierwsze dwa tygodnie siedzieć z dzieckiem w domu - ale tak jak pisała Weronisia na początku pół godzinki wystarczy w zupełności

Ja wczoraj wieczorem dostałam pierwszego kopniaka właściwie to dwa kopniaki dziś jak na razie cisza ale czekam do wieczorka może dzidziol znów się rozrusza
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:30   #1661
kretencja
Zakorzenienie

Co do obcasów, to nie chodzi tylko o obciążenie kręgosłupa, ale o większe ryzyko zwichnięć ze względu na rozluźniające się w całym ciele więzadła i stawy. Ale niech każdy nosi co mu pasuje. Ja jestem taka pyskara, że jak mi ktoś zwróci uwagę na jakieś zachowanie albo ubiór (że rzekomo w ciąży tego czy tamtego nie można), to mu tak przygadam, że uszy zwiędną I moje dziecko będzie klęło jak szewc Trudno.
W przesądy nie wierzę w najmniejszym stopniu, natomiast kwestia obcasów to sprawa wyjaśniona medycznie. Ale nikomu nic do tego, każda z nas decyduje za siebie. Nic mnie tak nie wnerwia, jak ludzie, którzy się wtrącają w cudze sprawy, zwłaszcza obcy ludzie Jeszcze rodzina to często ma dobre intencje, chce nam coś podpowiedzieć z dobrego serca, ale obcych gówno powinno obchodzić moje życie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-06-17 o 13:32
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:44   #1662
sereniti
Zakorzenienie

a ja nadal nie czuje ruchów...zaczynam się niepokoic
mam pytanie do Weronisi czy śpiworek długi na 75 cm nie będzie za duży?
bardzo podoba mi się ten
http://www.allegro.pl/item1069292585.html
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 14:02   #1663
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
a ja nadal nie czuje ruchów...zaczynam się niepokoic
mam pytanie do Weronisi czy śpiworek długi na 75 cm nie będzie za duży?
bardzo podoba mi się ten

Ja tez nie czuję ,a jestem w 21...
sama zaczynam się martwić
Stary 2010-06-17, 14:08   #1664
Anecka
Zakorzenienie

Zamecze Was wozkami

http://allegro.pl/item1077722689_wyp..._ostatnie.html

Nowka sztuka z wysylka ok 305zl.. ? kolka pompowane mozna dokupic wiec lux. Wyglada na porzadny, Budka nie konczy sie na kącie 90*. Wczoraj jezdzilam Polakiem i tam fajna budka bo tez taka w stylu tego elcara wiec dziecku nie swiecilo bo mozna bylo naciagnac

Na tym serwisie bangla nie znalazlam opinii na temat Elcar'a

Jeszcze taki znalazlam, w sumie cena zacheca http://allegro.pl/item1078622368_woz...io_okazja.html tylko ze dac za uzywany tyle a dolozyc kilkadziesiat zl i miec nowy?

Co sadzicie? na bangla freelander swietne opinie ma

i http://allegro.pl/item1083748716_eas...ja_gratis.html tako easy rider, w sumie najladniejszy ma tez dobre opinie minus to waga.. wiec chyba maly minus jak sie mieszka na parterze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-06-17 o 14:37 Powód: wozki wozki wozki
Stary 2010-06-17, 14:16   #1665
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:

A w ogóle czytam i czytam o tym chustowaniu i coraz głupsza jestem. Myślałam, że ta Lulu jest dobra dla noworodka, bo w pozycji półleżącej go utrzymuje (to jest taka "torba" na dziecko jakby). A na forach o chustowaniu właśnie piszą, że nie, że najkorzystniejsza jest taka klasyczna chusta, w której dziecko najczęściej się nosi nie na leżąco wcale, ale w pionie, w pozycji "żabki" (podobno to dobre dla bioder) i tylko główkę dodatkowym "omotaniem" się podtrzymuje, jeśli jeszcze nie umie jej trzymać... No i kurde nie wiem... A bardzo bym chciała w chuście nosić.
Oglądałam o tych "torbach" program i gdzieś nawet ostatnio włośno było że kobieta tak udusiła dziecko, chodzila z nim tak parę godzin i nie kapła się że dziecko nie żyje. Chusta jest świetna, ale te torby to już nie układają dziecka tak jak trzeba.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
To twoja mała w tym samym wieku co moja - też od września do szkoły - chyba jestem tym bardziej przejęta niż ona

Ja muszę sprawdzić czy mam ją w co ubrać na zakończenie roku - jak nie to trzeba by coś kupić tylko jakos zebrać się nie mogę a zakończenie mamy w środę więc czasu coraz mniej.....
Hehe, to zapraszam do mnie, mam pół szafy wizytowych sukienek, bluzek, spodnic it. :P Ja miałam problem z tym co wybrać na to zakończenie, tyle tego mam
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 14:23   #1666
Inez82
Raczkowanie

GG do Inez82

Witam wszystkie przyszłe mamuśki. Dołączam się do Waszej pisaninki. U mnie 19 tc, wczoraj poczułam właśnie pierwsze ruchy- coś niesamowitego. To moja pierwsza ciąża, no i bardzo wyczekiwana, wcześniej nie obeszło się bez problemów, ale najważniejsze, że teraz wszystko jest w porządku. Całuski dla Was i Waszych Kruszynek
Inez82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 14:38   #1667
Aliszcze
Zakorzenienie

już widzę swój pierwszy zimowy spacer z maluchem, pewnieubiorę go za ciepło i mały saunę będzie mieć

a Wasze dzieci chcą iść do szkoły? Czy żal im przedszkola?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 14:50   #1668
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

właśnie była u mnie siostra z siostrzenicą, mała ma 2 lata i 2 razy nasikała na kanape od pół roku probuje oduczyć ją od pampersów i tak to wychodzi... siostra mówi że ma już dość, wszystko non stop pierze vanishem do dywanów a i tak śmierdzi z synem nie miała takich problemów, a młoda taka niekumata co do siusiania
ale zabiore siostre na zakupy ubrankowe-ona doświadczona to mi podpowie czego ile trzba
a TZ sie śmiał z tego sikania, bo ja oczywiście stwierdziłam - nasze nie będzie sikać... ech

Anecka zaraziłaś mnie tymi wózkami zamiast się uczyć siedze na allegro...
mam kolejny wynik egzaminu-zdałam jeszcze na 4 wyniki czekam...

a dla ochłody jem arbuza - bardzo gorąco dziś u mnie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 14:50   #1669
sanderinka
Zakorzenienie

witajcie
wstałam późno i chodze niewyspana

Cytat:
jak ja bym chciała czuć już maluszka w brzuszku a tu jeszcze parę tygodni muszę czekać
ja też sie nie moge doczekać

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, ja dla dzidziolka nie mam jeszcze nic ( no dobra, komodę). Jak będzie grzeczne i pokaże na najbliższym USG, co tam ma między nogami, to w nagrodę coś dostanie.
Z muzyki słucham głównie reggae, więc małe słucha tego samego. Niech się przyzwyczaja
ja też i klubowej

Cytat:
ja finiszuję 1 trymestr, jestem w 13 tc

idę umyć głowę, bo wyglądam jak nieboskie stworzenie
ja mam pełnych 12 to zaczynam 13 tc no chyba tak bo nie do konca umiem to ogarnąć

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jeny ja tez chce czeresnie a u mnie w miescie nie widzialam jeszcze w sprzedazy na bazarach.

Wlasnie gotuje makaron i sos mam z biedronki (kocham ten sos ASPIRO do spaghetti).. juz glodna jestem, az mi burczy w brzuchu

Wiecie co wlasnie awizo zobaczylam w skrzynce i sie boje co to, bo na zaden list nie czekam.. i odchodze troche od zmyslow ze to wynik cytologii.. ZŁY. Nie wytrzymam chyba do 18stej zeby isc odebrac. Strasznie sie martwie.
u mnie po wyniki cytologii to do lekarza

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Hej...

Pogoda piękna. A co do pękających naczynek w nosie to też tak mam. A o kichaniu to nawet nie wspomnę.

Ja też jeszcze nic nie mam. Jak dowiem się do będzie to zaczynam polowania.
Przesyłam zdjęcie mojego Brzusia
ja to nie wiem niedawno miałam katar i teraz znów i ciągle kicham ale od czego nie wiem

śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez Inez82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamuśki. Dołączam się do Waszej pisaninki. U mnie 19 tc, wczoraj poczułam właśnie pierwsze ruchy- coś niesamowitego. To moja pierwsza ciąża, no i bardzo wyczekiwana, wcześniej nie obeszło się bez problemów, ale najważniejsze, że teraz wszystko jest w porządku. Całuski dla Was i Waszych Kruszynek

witaj

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 14:55   #1670
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Odebralam siuski i sa dobre - leukocytow mam tylko 1-2 wpw, a tydzien temu 10-15 i liczne bakterie.
Hmmm tylko Urosept bralam moze 1-2 dziennie
Wydaje mi sie to niemozliwe ,ze tak przeszlo - a wyniki robilam w 2 roznych laboratoriach i po raz 2 taka sama sytuacja- najpierw zle, a po kilku dniach w innym laboratorium dobrze

A jutro juz chyba beda moje prawo jazdy
Stary 2010-06-17, 15:01   #1671
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Anecka zaraziłaś mnie tymi wózkami zamiast się uczyć siedze na allegro...
mam kolejny wynik egzaminu-zdałam jeszcze na 4 wyniki czekam...

a dla ochłody jem arbuza - bardzo gorąco dziś u mnie
Hehe :P sama sie strasznie zarazilam wozkami chcialabym juz miec, nie wiem czemu

Tez jem arbuza

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-17, 15:03   #1672
MILA25*
Wtajemniczenie

Obcasy noszę okazjonalnie. Dzisiaj ubrałam aż do samochodu aby podjechać do sklepu i s powrotem. Max 30 minut.

Nie nawidzę jak mi ktoś uwagę zwraca. Ja tego nie robię w stosunku do innych . A w szczególności :" w ciąży nie można tego czy tamtego " zgroza.

Mam w piwnicy stać wózek po moim synku. Myślałam że go wykorzystam .
A tu zonk 2nie zmieści się do niego.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 15:51   #1673
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Dziewczyny, czy Wam cera też robi takie numery?
Mam dosłownie zaczerwienione, lekko łuszczące się placki - obecnie jeden na lewym policzku i po obu stronach ust, jakby pod kącikami. Brzydko to wygląda, zwykły krem nawilżający nie pomaga... Macie pomysł co z tym zrobić? Może całą twarz nawilżającym, a te suche poletka tłustym dodatkowo?
Mi kiedyś dermatolog poleciła z Iwostin albo Pharmaceris takie kremy, właśnie jeden nawilżający stosować na te suche części, a drugi zwężający pory na te pozostałe miejsca i teraz mam spokój i generalnie stosuje żel do mycia z laroche i czasem peeling oczyszczający pory i jest naprawdę ok, u mnie w ciąży zupełnie na korzyść z tą cerą

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 15:58   #1674
kliwia
Zakorzenienie

czy 600 zl za wozek uzywany przez rok to duzo?
bo ta kolezanka ma ten wozek i za 600 mi go chce odsprzedac
w przyszlym tygodniu bede go macac na wszytskie strony i porobie zdjecia
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:00   #1675
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, oficjalnie zaczęłam sezon na czereśnie
Ja mam fioła na punkcie czereśni i to takiego, że mój tata posadził 4 drzewa czereśni, bo dwa są dla mojej mamy, a dwa posadził dla mnie że jak przyjadę to je opędzluję.
Rok temu pojechałam do Polski w czerwcu to mój tata już miał poustawiane rusztowanie wokół drzewa, żeby było wygodnie sobie zajadać

Teraz czereśni nie jem ze względu na wzdęcia.
Moja nerka i tak jest biedna nawet jak uważam z jedzeniem. Jakbym zjadla czereśnie to chyba bym umarła z bólu

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
TY się nie śmiej moja droga ... ja codziennie w niedzielę o 6.30 wychodziłam z domu i nie wiedziałam co tu się dzieje ... ale nadeszły wakacje, dostałam wolne ... pierwsza wolna niedziela od roku i wiesz co mnie o 7 rano obudziło- masz zza ściany u sąsiadów !!
Starsi, głusi ludzie, więc tv? radio? na maksa. Myślałam że oszaleję
Ojjj ja też miałam takich sąsiadów u góry, którzy co niedziela włączali na całe radio mszę

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Weronisia, twoja polozna juz u ciebie byla?[COLOR="Silver"]
Była u mnie już dwa razy. Będzie przychodzić co 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
dzisiaj dostałam dwie reklamówki cudnych ubranek dla dziewczynki od koleżanki, która ma dwie córeczki Będę miała zajęcie wieczorem Zachwycam się widokiem takich maleńkich rzeczy..
Super Takie prezenty są wspaniałe
Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Możecie mi powiedzieć czy będąc w ciąży nie wolno chodzić na wysokim obcasie .
Już się tu rozwinęła dyskusja o obcasach, ale tak jak pisała Ursull i ktoś jeszcze.... tu nie chodzi o zdrowie dzidziusia, tylko o Twój kręgosłup, bo w ciąży zmienia się środek ciężkości i przy obcasach jest straszne obciążenie kręgosłupa, a ból okropny. Do tego trzeba doliczyć możliwość skręcenia nogi, gdy się jest takim nieproporcjonalnym.

Ja kupiłam sobie śliczne buciki i klapeczki i sandałki na płaskim i się przyzwyczajam.
Na szpilce też chodzę, bo gdy ubiorę się na eleganckie wyjście, to muszę mieć szpileczkę

Cytat:
Napisane przez sereniti;20052434
mam pytanie do [B
Weronisi[/B] czy śpiworek długi na 75 cm nie będzie za duży?
bardzo podoba mi się ten
Serentii na 75 powinien być OK.
Ja mam na 70 cm i jest malusi Mój jest dość gruby. Więc nawet jak na dole zostanie trochę luzu, to nie hula tam wiatr Jest ciepło i przytulnie.

Cytat:
Napisane przez Inez82 Pokaż wiadomość
Witaj Inez
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:06   #1676
Weronisia
Zakorzenienie

Chciałam się Wam jeszcze pochwalić, że dziś nie zjadłam ani jednej łyżeczki Nutelli i ani jednego kawałka chleba czy bułki
Na dodatek kupowałam picie w cukierni i ... nie kupiłam ciastka!
Jestem z siebie taka dumna

Wracając do domu wjechałam do sklepu na warzywne zakupy.
Byłam już tak głodna, że zjadłabym nawet trawę sprzed bloku

Zjadłam dietetyczny przepyszny posiłek, nawet moja córka się zajadała.

Irsin specjalnie dla Ciebie to piszę, bo nie lubisz warzyw.

Zjadłam ugotowane na parze brokuły, kalafiorki, fasolkę szparagową i marchewkę - podsmażyłam je potem krótko na patelni z rozmaitymi przyprawami - no już sam zapach spowodował ślinotok.
Do tego piersi z kurczaka w przyprawach ...

Załączam fotkę zdrowego jedzenia.

A kusiły mnie frytki... ale się nie dałam!

No a mój brzusio mimo obżarstwa wygląda tak
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:37   #1677
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Witam!
Ale mam dziś dobry humor i pełno energii.

Kretencja, wyglądam mniej więcej tak jak w awatarze tylko okulary noszę. A poznać mnie możesz po... brzuszku. Ja myślę, że pewnie malucha poślę do "Twojego" przedszkola, bo do pracy rzut beretem.

Chusty super! Ja też na pewno się w taką zaopatrzę. Mnie bardziej sie podobają Rapalu i Kangalu. Tylko ciekawe jak kręgosłup będzie to znosił. Zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży jeszcze bardziej się garbię.

Ursull, ja też uwielbiam Pearl Jam. To jeden z moich dwóch ulubionych zespołów. Drugi to Hey. Comy słuchałam w liceum (nie byli jeszcze bardzo znani), do tej pory często do nich wracam. Lubię też ścieżki dźwiękowe, najbardziej "Amelię". A z nowości Tubelord i Cajun Dance Party - oj maluch nie będzie miał ze mną lekko.

Edytowane przez Joanna131
Czas edycji: 2010-06-17 o 16:39
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:52   #1678
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Chciałam się Wam jeszcze pochwalić, że dziś nie zjadłam ani jednej łyżeczki Nutelli i ani jednego kawałka chleba czy bułki
Na dodatek kupowałam picie w cukierni i ... nie kupiłam ciastka!
Jestem z siebie taka dumna

Wracając do domu wjechałam do sklepu na warzywne zakupy.
Byłam już tak głodna, że zjadłabym nawet trawę sprzed bloku

Zjadłam dietetyczny przepyszny posiłek, nawet moja córka się zajadała.

Irsin specjalnie dla Ciebie to piszę, bo nie lubisz warzyw.

Zjadłam ugotowane na parze brokuły, kalafiorki, fasolkę szparagową i marchewkę - podsmażyłam je potem krótko na patelni z rozmaitymi przyprawami - no już sam zapach spowodował ślinotok.
Do tego piersi z kurczaka w przyprawach ...

Załączam fotkę zdrowego jedzenia.

A kusiły mnie frytki... ale się nie dałam!

No a mój brzusio mimo obżarstwa wygląda tak
ja mam dziś faze na słodko
a to Twoje jedzonko to ja też chcem no i brzuś kiedy ja taki bede miałą ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:57   #1679
kliwia
Zakorzenienie

weronisia cuuudny bebenek
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:57   #1680
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

A, zapomniałam się pochwalić - dziś kupiłam pierwsze ubranko ciążowe -jeansy.
No to się chwalę - razem z brzuszkiem.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości