|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
dzisiejsza R nietypowa śniadanie: owsianka (7 łyżek płatków owsianych, jabłko, orzechy i miałobyć mleko ale zważyło mi się! ![]() (rowerem do pracy) 2 śniadanie: serek homogenizowany waniliowy obiad: 4 kromki chleba, wędlina, 2 jajka na twardo, jabłko podwieczorek: serek homogenizowany truskawkowy (rowerem z pracy) kolacja: leczo (papryka, pomidory, pieczarki, natka z pietruszki, dużo piersi z kurczaka) wiem, słabe te posiłki, ale dzisiaj cały dzień zrywałam truskawki i nie było czasu jeść ![]()
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-06-16 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
czy dziś mogę prosić o ocenkę? chyba lepiej?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
No i moje Utrzymanko
![]() Śniadanie: owsiana: 4 łychy owsianych, łyżeczka otrąb, szklanka mleczka 2% z łyżeczką miodu i kawałkiem wanilii + garść rodzynek, łyżka nerkowców, łyżka migdałów, brzoskwinia i czereśnie, kawka zbożowa Obiad: ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gulasz wołowy (dzisiaj sama robiłam tylko dla siebie więc mogę podać konkretne ilości) ok. 100g wołowiny obsmażonej na łyżce oliwy z czosnkiem, cebulą, marchewką, 1/2 papryki, pomidorem, 1/2 nie za dużej cukini + świerza bazylia, jarmuż, tymianek + łycha koncentratu pomidorowego + oregano, sól, pieprz, papryka ostra, curry i troche cukru - cały talerz mi wyszedł i pyszne było ![]() ![]() koszenie trawy - 3,5h Podwieczorek: blok bakaliowy eko 50g (mix orzechów - batonik zbożowy z posklejanych bakali, orzechów, nasion ze zbożami i miodem), kubek herbatki malinowej, micha truskawek koszenie trawy - 2,5h (ja nie wyrobie, musze kosić 1/2 hektara trawy! ![]() Kolacja (w przygotowaniach właśnie ![]() po wpadł kubek ciepłego mleka ![]() i ślicznie proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-06-17 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo mi się podoba jadłospisik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
i jak??? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Zadomowienie
|
R:
Ś: płatki owsiane górskie na mleku, truskawki, banan(duża micha) kawa parzona z mlekiem IIŚ: jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami+ łyżeczka suszonego ananasa; kawa parzona z mlekiem O: zupa pieczarkowa(duża ilość warzyw i mięsa z piersi z kurczaka, gęsta, niezabielana) P: serek homogenizowany; kawa parzona z mlekiem K: mała kromusia razowego z serem odtłuszczonym( cieniutki plasterek); twarożek lekki 200g; rzodkiewki; czarne oliwki; pomidorki koktajlowe; ogóras małosolny kawy dziś dużo, bo wcześnie wstałam, dosyć ruchliwa dziś byłam
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj miałam 5 godzinny egzamin (CAE) i trudno było dostosować godziny posiłków, dlatego trochę mi się to porozbijało...
REDUKCJA Śniadanie - pół małego serka wiejskiego, duża garść płatków bran flakes, kiwi Przekąska - jabłko II śniadanie - jogurt naturalny z płatkami (taka Activia- to musiałam wziąć na egzamin), koktail truskawkowy z naturalnego jogurtu, bez cukru Obiad - pierś z kurczaka na parze, pół puszki czerwonej fasoli, gotowany kalafior, pół ciemnej bułki Podwieczorek - pół małego serka wiejskiego, garść płatków bran flakes, do tego truskawki Kolacja - pół ciemnej bułki posmarowanej awokado, pół puszki tuńczyka, jeden cały pomidor, kawa 3 w 1 (63kcal) Poproszę o ocenę - mam wrażenie, że zjadłam troche za dużo (generalnie stronię od pieczywa, dlatego boję się tej bułki)
![]() 25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona ![]() Edytowane przez Falsify Czas edycji: 2010-06-16 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widać, że coraz bardziej strasz się stosować do erkowych zasad. Jak się z tym czujesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma ani słowa o treningu, a to dość ważne na R. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Poprawiłam, ale nie wiem czy dobrze. Śn - dwie kromki chleba ze słonecznikiem z pomidorem i szynką, szklanka mleka 0,5%. II Śn - jabłko, dwie kromki z pomidorem i żółtym serem? Czy jednak szyneczka w tym przypadku lepsza? Obiad - filet z ryby na parze + pół woreczka ryżu pełnoziarnistego, warzywa na patelni (130g). Podwieczorek - jajecznica z trzech jajek i pomidorem, serek wiejski? serek naturalny? HIIT - do 25 minut, czy jednak lepsze byłyby aeroby? Kolacja – twaróg, garść pestek słonecznika - słonecznik zostawić? czy może jakiś węgli dodać?
![]() |
#3164 |
Wtajemniczenie
|
P.
-śniadanie( właśnie kończe) - dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serem żółtym i warzywami; z wieśniakiem i szczypiorkiem; 200-250 ml mleka 2% + 2 garści corn flakes; mieczka( z 9) truskawek; 3 paski czekolady mlecznej; herbata - tu bd 1,5godz w-f. -2 śniadanie; drożdżówka ósemka z budyniem a druga czesc z dzemem; jabłko( takie gigant ); kartonik mleka smakowego( pewnie czekoladowego ) -obiad; bitki ( mięso chyba wieprzowe) z sosem z dodatkiem kapusty; 3-4 ziemniaki; surówka z kapusty kiszonej. deser; 2 gałki lodów waniliowych z bakaliami; kilka(2-3) grubych wafelków na wage ( kakaowe z polewą czekoladową) -podwieczorek; wczorajszy naleśnik z truskawkami; serek waniliowy tutti 150 z rodzynkami; garść- dwie orzechów ziemnych. kolacja; 2 parówki ( wiem że to syf, ale raz na jakiś czas można) z ketchupem; dwie kanapki jak na śniadanie;banan Wybaczcie moją nerwowość,ale ostatnio mam takie wahania nastroju, dekas wybacz, wiem że chcesz dobrze ![]()
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A R byla zdrowa,pelnowartosciowa,w szystko bylo a problem w glowie zostal. Planowanie,cwiczenie,posi lki przed i po treningowe.. Tak sie wlasnie zaczyna obsesja,ktora u Mirci juz sie zaczela . Walcz z tym poki mozesz,bo moze byc za pozno. Najlepiej poszukaj u kogos pomocy,bo samej moze byc Ci ciezko.Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#3166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no. ^ Cytat:
![]() reszta ładnie ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jadło może być acz pracuj nad nim.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Raczkowanie
|
moje P chyba powinno się nazywać prze P
![]() 1. owsianka (owsiane, mleko, jagody, borowki, duzo mieszanki studenckiej) kakao, banan 2. 3 kromki zytniego z maslem i; -serem zolty,papryka -serem plesniowym i borowka - maslem orzechowym i polowa banana (druga polowa prosto do buzi:P) cappuccino, magnum gold 3. mega duzy kawalek ciasta "krowka", szklana zimnego mleka 4. barszcz czerwony z uszkami, makaron z serem, truskawkami, smietana i cukrem ![]() 5. salatka grecka i smothie z mango (na miescie) 6. duza grahamka pol z maslem, jajem na twardo, pomidorem i majonezem pol z maslem, salata szynka z indyka i ogorem malosolnym sałatka z kurczaka, majo, kukurydzy, ananasa i rodzynek i jeszcze gdzies w miedzy czasie zjadlam duza paczke m&msów;p
#3169 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: 8 placuszków owsianych ( 5 łyżek płatków, jajko, jabłko) z powidłami (ćwiczenia na kręgosłup i rozciągające) 2 śniadanie: 2 kromki chleba lekkiego, jajko na twardo, pomidor obiad: kasza jęczmienna, leczo (to, co wczoraj, zrobiłam cały garnek :P) podwieczorek: serek wiejski kolacja: tuńczyk z jakimis warzywkami
#3170 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szklarnie mi chwastami zarastają ja chce do domu!!! aaaaaaa!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
Napisane przez Reavela
![]() Moje wielkie R Po długiej przerwie, wracam z zamiarem odnowienia zdrowego R. ![]() Śniadanie: owsianka z 5 -6 łyżek + mleko (nie mam pojęcia ilu procentowe mam w lodówce, ale pewnie coś ok. 2-2,5 %), pół banana, łyżeczka rodzynek, zielona herbata. brak białka bieganie 30 minut II śniadanie: 2 kromki chleba pszenno-żytniego (domowy! ![]() Obiad: ryba z dużą ilością szpinaku z marchewką (+ sos z niego i śmietanka, mniam), pół woreczka kaszy gryczanej (czy lepiej jęczmienna?) ładnie, ale marchewka nie bardzo nadaje się na redukcję. co do kaszy to gryczana ma chyba mniejsze IG ale ja i tak wolę jęczmienną Podwieczorek: szklanka koktajlu z truskawek i kefiru + pół banana białko? Ćwiczenia 1 h Kolacja: serek wiejski, jeden pomidor, kromka chleba domowego, herbata czarna. na kolację lepiej nie jeść węglowodanów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam, ale nie jestem gotowa...zresztą ostatnio utyłam na tym swoim U więc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jadłam orzechy raz na 3 miesiące i wszystko w porządku ze mną było ;P ale co by nie było, 4 paczki pistacji 200 g niedługo zostaną otwarte ^^
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zadomowienie
|
R
Ś: buła grahamka: obie połówki z masłem orzechowym, twarożkiem , plasterkami banana; mała nektarynka; kawa parzona z mlekiem IIŚ: jogurt naturalny eko- odtłuszczony+ łyżka rodzynek i łyżka wiórków kokosowych; kawa parzonka z mlekiem O: zupa pieczarkowa( gęsta, niezabielana,dużo warzyw i mięska) K: mała kromusia żytniego z łososiem wędzonym, sałatą i pomidorem; twarożek lekki wymieszany z jajkiem gotowanym; oliwki czarne; pomidorki koktajlowe; rzodkiewki; ogóras małosolny dużo ruchu, dużo robotki, mało czasu ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
R
- kawa - po przebudzeniu (mleko, bez cukru) - płatki fitness 30g plus mleko - śniadanko - 2 kotleciki sojowe + pomidor z jogurtem 1% - obiad - kawa - jako podwieczorek ![]() - do pracy na nockę biorę: 2 kotleciki sojowe + kawałek ogórka, activia do picia. Doradzono mi aby napisać w tym wątku bo ponoć mój jadłospis jest tragiczny ![]() ![]() ![]()
#3178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
luźne R/U (wege + jem ryby)
śniadanie 10:50: buła wieloziarnista pociągniętej masłem, obładowaną wędzonym łososiem miseczka truskawek, z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego, 3 garście płatków z pełnego ziarna pszenicy i ryżu (troche syf bo sporo cukru, ale raz nie zaszkodzi) obiad 14:00 : 2 mielone sojowe(przysmażone na oliwie-panierka z otrąb), łyżka keczupu, kilka małosolnych, może jakiś ziemniak lub kromka żytniego, jeśli będę miała ochotę. podwieczorek16:30: wiejski ze słodzikiem i cynamonem, miseczka truskawek. kolacja 19:20 jajecznica z 3 jajek, grzanka z chleba żytniego, przysmażona na kilku kroplach oliwy, pomidor. taki mój wstępny plan, trochę pogięte z tymi minutami ale przed 20 wyjeżdzam na lotnisko, potem lecę samolotem i będę na miejscu koło 1 w nocy, pójdę spać pewnie przed drugą, dlatego też trochę węgli do kolacji. Później niż przed 20 nie mam możliwości zjeść, po za tym nie mogę, całe życie jadłam kolacje w okolicach 18 i jak później to się źle czuję. Proszę ładnie o ewentualne sugestie co do zmiany jadłospisu.
Edytowane przez agusiencja Czas edycji: 2010-06-18 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.