|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- vette, bajka1807 dziękuję za zaproszenia na nk |
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
nie jestem sobie w stanie wyobrazić jaki to będzie ból i czy będę w stanie go wytrzymać.... kompletnie nie wiem, jaki jest mój próg bólu w takiej sytuacji, bo sytuacja jest dla mnie całkiem nowa (jak zresztą dla większości z nas), poza tym boję się, żeby z maleństwem było wszystko ok i żeby poród przebiegał bez komplikacji..ech ja chyba wszystkiego się boję teraz no ale pomyśl sobie, że przecież tyle kobiet codziennie rodzi dzieci, czyli da się przeżyć ![]() a tak a propos bolesnych kopniaków, to oprócz tych uderzeń "z dyńki" w szyjkę, pęcherz i okolice, moje dziecko sprzedało mi dzisiaj cios w nerw kulszowy cierpię czasem na rwę kulszową, bo mam kręgosłup poprzestawiany po wypadku, więc wiem że to było to... jezuuuuu aż mnie wyprostowało... no ale to była tylko chwilka na szczęście i na razie (odpukać) mały nie upatrzył sobie tego miejsca do dalszych treningów
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kibicuję, bo sama bym w sumie chciała, żeby mi się sprawdziło. Nie ma ktosia jeszcze tego terminu w najbliższych dniach??
Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-06-18 o 21:23 |
|
|
|
|
#3334 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzis weny brak na pisanie
Cytat:
ja mam w zestawie z wozkiem te rzeczy.Planuje tylko kupic spiworek do fotelika, powinien sie przydac przez jesien, zime. Cytat:
Cytat:
![]() Jezdzimy na takie zakupy raz na tydzien, dwa... a na codzien to tylko owoce i swieze warzywa kupuje. Dzis tez standardowo truskawy, czeresnie i pomidory ![]() Az sie zdziwilam, ze Cie jeszcze na nk nie mialam
|
|||
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ja też, myślałam że mam Was wszystkie A powiedz, ta dziewczyna to ona ma tatę Araba, Turka?? (jeśli mogę spytać)
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-06-18 o 21:41 |
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faaaaaajnie Ci ![]() to moja siostrzenica, jej tato pochodzi z Pakistanu
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-18 o 21:41 |
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama
(mieszkamy z mamą![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
lecę dziewczynki
nie wiem kiedy będę następnym raz4em jutro mój mąż ma wolne od nie pamiętam jak dlugiego czasu więc mamy zamiar zajmowac się tylko sobą a w niedziele jedziemy nad morze do świnoujścia na jeden dzień w przyszłym tygodniu jak będę u rodziców to do Was zajrzę a teraz żegnam się bo lecę do domku. buzaiki
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz to już poczekam na mamę ona w poniedziałek przyjeżdża i zaczynamy akcję "wygonić małego", czyli sprzątanie, mycie okien, szorowanie wykładziny, spacery i takie tam także od wtorku począwszy, każdy dzień mi pasi ![]() EDIT: Anuszka - dzięki za zaproszenie
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
działo się coś ważnego w ciągu dnia? jakieś ważne info itd? Bo nie dam rady nadrobić... a nie chce mieć zaległości
|
|
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia a ja Ciebie mam? hm...
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- :d |
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wyslalam ci zaproszenie na NK
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, teraz wszystko gra ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ja też idę się wykąpać i spać. Dobranoc mamusie
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Raczkowanie
|
pszczolko ja mam ta karuzele ,ktora pokazywalas . Jest fajna ma ladne melodyjki przy ktorych maly juz teraz sie uspokaja,dzwieki natury i bicie serca. Ma tez projektor ..ciekawe czy zaciekawi malucha.
aniaa tak myslalam o tobie.. i zastanawiam sie czy ty musisz nadal lezec? Bo mysle ,ze wy (ty i maly) meczycie sie przez to ,ze ty sie nie ruszasz za duzo ,nie lulasz go do snu i on biedny tylko ruszac sie musi caly czas ,a ty musisz odczuwac non stop jego ruchy i oboje nie macie chwili odpoczynku. Nie wiem moze glupoty mowie ,ale pamietam jak ja jednego dnia mialam bole i nastepny caly dzien przelezalam ,a maly praktycznie caly czas sie ruszal ,nawet w nocy. Nie bylo to przyjemne.. pozniej powrocilam do normalnej aktywnosci i oboje bylismy wypoczeci i spokojni. Teraz juz chyba twoja ciaza jest w terminie to moze lepiej zebyscie oboje nabrali sily na ten "wielki dzien".
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
pilotka, karolcia, anuszka jak milo Was zobaczyc
alez Wy mlode jestescie
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
anuszka mam prosbe.. moglabys wstawic zdjecie swojego brzuszka ? Chcialabym zobaczyc jak wyglada taki brzuszek ,ktory jest juz nisko . Bo moj wedlug poloznej jest jeszcze wysoko
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabka - mi tez sie ostanio obnizl, ale to czuc...mialam przy tym duzo skurczy i latwiej sie oddycha
|
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Ja też Was na nk nie mam jakoś jak wymieniałyście linki to mnie nie było
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jest wyjątkowo spokojnie na wątku. Przyjaciółki już poszły. Ale jedna wróci na noc. Dałam jej klucze to sobie sama otworzy
![]() Idę sie myć i do spania. |
|
|
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
zamowilismy dzis na kolacje moje KFC upragnione
)) alem nazarta byli wieczorkiem u nas znajomi-kolezanka w 28 tyg, jest na stazu w szpitalu, w ktorym mam rodzic i poopowiadala mi to i owo teraz ide sie kapac i do lozeczka poczytac cos dobranoc
|
|
|
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobranoc
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Wykąpałam się, TŻ mnie ogolił
![]() Śpiewałam mojemu Dzidkowi kołysanki. Czas spać. Dobranoc
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wczoraj bylam caly dzien poza domem, pozniej przyjechali znajomi i posiedzieli do 22 i co weszlam na wizaz, zaczelam nadrabiac i zasnelam prze kompem, dzis z samego rana zaczelam ksiazke czytac mnie wciagnel tak, ze nawet komopa nie odpalilam, nastepnie wizyta u gina i znow ksiazka...teraz was zaczne nadrabiac.
U gina: szyjka skrocona od ostatniej wizyty 2 tyg. temu i ma ok.1 cm zobaczymy
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam moja piczka maciczka się trzyma ![]() a wizytę mam dopiero 28 czerwca
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
ojej dziewczyny wy jeszcze nie spicie, mi sie przysneło przy nadrabianiu, ale juz nie wiem co miałam napisac wiec ide spac
dobranoc mamusie i brzusie
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę
![]() Dobranocka
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Milo, ze sie martwilyscie dziewczyny, ale ksiazka jaka kupilam... musialam ja przeczytac i juz.
Jutro jade z mama po karmniki, tz w szkole caly dzien bedzie a i gin mi powiedzial, ze w 36 tyg macica osiagnela najwyzszy stan i teraz bedzie juz opadac ![]() Anoxa nie martw sie, bedzie dobrze i pomysl, ze juz niedlugo dzidziusia bedziesz tulic, bo mysle, ze nie beda ryzykowali zdrowia malego ani Twojego i to kwestia czasu jak ciaze rozwiaza i urodzisz zdrowiutkiego, slicznego chlopca!!!!!!!! A wozek w przeslicznym kolorze na niego czeka!!!!! Cytat:
, ale ja nie wyobrazam sobie nie miec sama pokoju a przy tylu dzieciach to ciezko aby kazde mialo swoj pokoj i jaka to kase trzeba miec przy tylu dzieciac![]() Cytat:
Dziewczyny nadrobilam was tak pobieznie tylko przepraszam, ale nie dalabym rady ![]() Pamietam tylko brzuszek Papeterii przepiekny Jak kogos przeoczylam to przepraszam bardzo!!! Ania no to jeszcze nie rodzisz w takim razie a bylas pewniakiem ;P Ciekawe w takim razie ktora nastepna bo tu juz lipiec sie wielkimi krokami zbliza!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#3360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Spałam całą noc tzn. do 5 -tej Wcinam jogurt, mały skacze, pies śpi na dywanie, M w sypialni Cisza i spokój. Nawet tramwaje jeszcze nie jeżdżą Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Cytat:
Świetnie, że wizyta sie udała
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-06-19 o 05:55 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

bo tutaj same baby się rodza ostatnio
nie jestem sobie w stanie wyobrazić jaki to będzie ból i czy będę w stanie go wytrzymać.... kompletnie nie wiem, jaki jest mój próg bólu w takiej sytuacji, bo sytuacja jest dla mnie całkiem nowa (jak zresztą dla większości z nas), poza tym boję się, żeby z maleństwem było wszystko ok i żeby poród przebiegał bez komplikacji..
wiem, wiem, dzień się jeszcze nie skończył, ale już niedużo zostało i nic się nie dzieje i nic nie zapowiada... a w sumie trochę szkoda.... muszę sobie teraz jakąś inną datę wybrać
ja mam w zestawie z wozkiem te rzeczy.

jutro mój mąż ma wolne od nie pamiętam jak dlugiego czasu więc mamy zamiar zajmowac się tylko sobą