|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
kiedyś też byłam tego zdania.
Pogląd mi się zmienił jak znajome zaczęły mieć dzieci, a jak dorósł siostrzenic to już w ogóle Często przytaczam coś z życia mojej siostry.O młodym pisałam nie raz.No nie słucha...Mimo kar, gróźb, próśb itp Był czas że strasznie długo stał w kącie, darł się tam co sił w płucach, czasem do zwymiotowania, gile do pasa mu wisiały, a wyszedł z kąta i to samo robił Teraz ma 3 lata, jest TROSZKĘ grzeczniejszy, ale jak sama nigdzie bym go nie wzięła, bo nie jestem w stanie nad nim zapanować, chyba że dostałby porządnie gdyby gdzieś wariował. Ewentualnie z przedszkola mogę go odebrać, bo to bezpośrednio do auta i do domu ![]() Nawet na ogrodzie mnie nie słucha, a swoją mamę jak go ze 3 x poprosi i wytłumaczy dlaczego nie ,bardzo dosadnie. Ja przy nim wymiękam.Nie mam żadnego autorytetu.Ale gdybym miała takie dziecko to skorzystałabym z rady specjalisty bo już bym osiwiała... Po części jego zachowanie może się wywodzić od leków które zażywał już w pierwszym roku (13x obtur.zapal.oskrzeli) wiecznie pobudzony, rozdrażniony i w złym nastroju, ale na boga...czy nie można być choć czasem grzecznym chłopcem? Svi, Unholy, a was słuchają starszaki? w tym mniejszym/niższym pojemniku, co siekacze są jak śmigiełka ![]() Cytat:
Jak wygląda taki inhalator? ja znam tylko tubę do wziewów, chyba 2x dziennie mu robią i muszą zachować odstęp kilku godzin + sterydy w kropelkach do noska i chyba jeszcze coś łyka, ale nie jestem pewna. On ma alergię wziewną. Nasz doktor po sposobie chorowania i w jaki sposób ją przechodzi itp doszedł że to na tle alergicznym. Niebawem wybierają się na testy. A u pulm nie byli. A czy wy jesteście uczuleniowcami? Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-19 o 06:34 |
||
|
|
|
#812 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
ojj, współczuję, kuruj się kochana Cytat:
![]() podziwiam kobitkę, ja jak miałam na dniach rodzic to unikałam aparatu jak ognia ![]() Cytat:
![]() a nie wpadałbyś co mnie, cobym tez takim błyskiem mogła się cieszyć? ![]() Cytat:
Widziałam, że Wojtusia już pomogła, tak ogólnie bardzo na uderzeniówce to -chude mięsko pod każdą postacią, byle przygotowane bez tłuszczu -jajka -wędlina chuda -chudy nabiał wszytsko w dowolnych kombinacjach ![]() Cytat:
Cytat:
Aniu, niech kłopoty szybko mijają Dzień dobry, wyspałam się dzisiaj mimo że mój dyżur na wstawanie, mała pospała do 6.15 Domek mam posprzątany, tylko jakis obiad dla gnoma sklecę i pędzę na kurs...Dziewczyny jakie zabawki są teraz u was hitem? Martynka widzę, że zaczyna się nudzić
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -puste pudełko po herbacie- bobovity -szczotka do włosków niemowlęca -pudełko z zawieszką na smoczek - metalowe i hałasujące foremki do babeczek ale chyba o takie zabawki nie pytasz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a o takie jak najbardziej też, nie mam nadmiaru gotówki no i u nas tez ten "typ" zazwyczaj najlepiej się sprawdza...Sama nie wiem, chyba zęby też się pchają kolejne bo mam małego marudę w domu to nie, tamto nie, wszystko jest bu ![]() ale te hałasujące foremki sobie daruję
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łańcuszek od smoczka i plsatikowe pojemniki od jedzenia też się nadają do zabawy. Pusta butelka po szamponie i takie tam.Właściwie wszystko codziennego użytku. Idę zęby myć i się ogarnąć póki bobas drzemie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Znowu mnie długo nie było ![]() Ale ostatnio tyle się dzieje że szok ![]() długo by opisywać... w skrócie: od wczoraj jestem na diecie Dukana ![]() 4 dni temu na mojej zmianie w pracy okradli jednych z naszych gości ![]() Przemko aktualnie ma katarek, idą mu kolejne ząbki jeszcze nie wiem które... zaczyna chodzić za jedną rękę i wczoraj po raz pierwszy stał sam przez kilka sekund (zabawił się i chyba nie był świadom )Ogólnie to maruda okropna jest a jednocześnie sama słodycz od niego bije ![]() Nie wiem czy Was dzisiaj nadrobię bo za niedługo ma się pojawić u nas prezes i nie wiem kiedy sobie pojedzie
|
|
|
|
#817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze to na tle nerwowym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
inhalator to taka skrzynka z różnymi końcówkami, które się wkłada do noska albo maskę przytyka do buzi, wkrapla się leki i urządzenie przetwarza to na parę, którą się wdycha Cytat:
|
|
|
#818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nocka w miare pozatym ze mala obudzila sie i miala mokra spodenki z pidzamy pampers nie byl wcale pelny a nie wiem jakim cudem jakos z boku musialy wycieknac siuski -chyba kupie wieksze pampki moze te 4 za male ![]() Wercia coraz wiecej potrafi sama stac ![]() Cytat:
dzieki żonko za linka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przemus idzie jak burza z zabkami
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez takie akcje miały miejsce
Najczęściej ginęły dobre auta, albo były włamania do nich, a jak pokój ktoś opedzlował to najczęsciej była to pokojówka, nie świadoma, że otwierając pokój gościa swoja karta widnieje w systemie o której godzinie wchodziła i ile czasu buszowała, szybka akcja sprawdzania systemu,przegląd kamer,potem szczegółowa kontrola szafki i kontrola przy wyjściu włącznie z wręczeniem wypowiedzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- edit: jeszcze bywało tak ze gość sfingował kradzież pokoju, a po odczycie zamka okazywało się że nikt nie wchodził, albo że nie zamknął dzwi, tak więc róznie wychodziła z taką kradzieżą ..albo pani do towarzystwa ograbiała pana i wychodziła
|
|
|
#820 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
dlaczego gnomy muszaja tak wkurzac? obiadu dzis nie ma, trzeci dzien i nie z focha tylko dlatego, ze nie mam z czego zrobic i nie mam sily sie juz prosic o pare groszy na zakupy albo o to zeby zostaly one zrobioneCytat:
moj nie slucha sie w ogole i moge prosic i 100 razy to zn nie jest tak, ze za kazdym razem - jak ma dzien to poslucha a drugiego nie, do tego pyskuje ostatnio niesamowicie zeby umyl rece, zeby, przebral sie w pizame prosze 100 razy i dopiero jak zagroze kara albo czyms tam to w koncu idzie nie wiem z czego to wynika - zawsze bylam konsekwentna i nigdy nie pozwalalam wchodzic sobie ba glowe p4w jej wspolczuj strasznie nie znam tej choroby ale z tego co tu piszecie wnioskuje, ze to trwale? Ania makaron z jajkiej robi sie bardzo prosto - ugotowany makaron podsmazasz na patelni na masle lub margarynie, dodajesz np vegety do smaku i wrzucasz ze dwa rozbeltane jajka i mieszasz az sie zetna i gotowe
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wpadlam przywitac sie i zobaczyc, jak minela noc u Tomaszka. Ciesze sie, ze dobrze U nas hitem ostatnio sa pilki oraz wszystko, co ma kolka , nawet pchacze odwraca do gory nogami i bawi sie kolkami, o samochodzikach nie wspomne
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
wysprzątałam domek jak was tu nie było, łącznie z wydomestosowaniem kibleka i wytarciem podłóg po kolankach
jestem z siebie dumna ![]() A teraz siedziałyśmy z mała w łazience, bo stylizowałam sobie kudełki.Mała zadowolona bo ogólnie nie wpuszczam jej do łazienki-kuweta, wc, niski prysznic,detergenty A teraz pozdejmowała sobie skarpety, bo ja też na boso chodzę Miłego dnia
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę się wykąpać, bo moi panowie ucinają sobie drzemkę
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A ja zyje teraz w ciagłym stresie bo mysle o środowym egzaminie. Jesc nie moge bo jak tylko pomysle to biegunki dostaje co to bedzie do srody. ![]() Ale wczoraj instruktor mnie pochwalił, ze bardzo dobrze jezdze, plac wykonuje wzorowo, obsługe samochodu tez. A zostało mi jeszcze 8 godzin do wyjezdzenia. Dzisiaj lece na zakupy bo jutro robimy imprezke urodzinowa a jeszcze nic nie jest zrobione. Oczywiscie TŻ cały dzien na budowie a ja sama z małym, dobrze ze mama z nim posiedzi a ja skocze do sklepu i ogarne troche chałupke ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- I nie wiem czy jutro ten gril wypali bo dzisiaj od rana pada, pochmurno a jutro ma byc podobno tak samo. Musze wiec zrobic imprezke w domu, i jakies sałatki przygotowac. Zrobie tez napoleonke na zimno i kupie jeszcze jakies ciasto. Tort dzisiaj TŻ ma odebrac.
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy trzymać kciuki ![]() i udanej pogody, zeby impreza się udała no i oczywiście najlepsze życzenia urodzinowe dla KUBY
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje
|
|
|
#827 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozmiar 80 obie pogdam z małzem co o tym mysli? a po ile przesyłka? orientujesz sie? Cytat:
Cytat:
wow, spoko ![]() i to tak bez uprzedzenia ![]() Cytat:
poza tym autko pchacza a z inyych to gazety, ksiązki, chusteczki, zakretki z bobovity dalej nie wysłane leza wiec jej sie przydaja, piloty, telefon, kremy a własciwie tubki itpCytat:
dołaczamy sie a teraz co u nas.... Zuza dalej ma krostki, dawałam juz Calcium, zyrtec, chyba jeszcze emolium kupie ![]() dalej nie daje noc co by ja uczulało, a kupiłam np ta herbatke cytrynowa i mialam ochote jej dac ale poczekam a wogóle straszna dzis marudka jest, teraz spi ale pewnie zaraz bedzie krzyk "meme" szkoda mi jej, caly czas is eprzytula i wtedy jak jest na rekach przytulona to jest ok a wczoraj byłam na zakupach bo chciałam jej kapelusik kupic i nie było fajnych, a jak juz były to za małe luz za duze ![]() tyle sie pocieszyłam ze sobie 2 pary butów kupiłam (zaszlałam ) i a Zuzinkowi czapeczke na jesien ![]()
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala spi od godziny ,rosolek gotowy, miesko sie gotuje, ziemniaczki obrane, obiadek dla malej gotowy
![]() dzisiaj znowu jestem sama z mala caly dzien, zeby tylko nie bylo za bardzo marudna ![]() Cytat:
ooo jutro roczek Kubusia ale zlecialo co ![]() Cytat:
a wychodza malej zabki?? czytalam ze wysypka przy zabkowaniu tez moze byc pokaz butki
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj jestem i po pierwszym dniu jestem zachwycona...Ale ja to taki mięsożerca jestem więc taka dieta mi całkowicie odpowiada... Zwłaszcza, że jak robię się głodna to ide i jem i nie patrze na kcal a na to, żeby było dużo białka To mi odpowiada.Co do ząbków... idzie jak burza ale to jego marudzenie jest straszne... z drugiej strony im szybciej wyrosną tym szybciej bedzie spokój ![]() Cytat:
Wszedł centralnie przed naszym gościem, jeszcze cwaniak się na niego oglądnął, uśmiechnał się do mnie... głowe dałabym sobie uciąć że on był z naszym gościem... A tu się okazuje, że chodził po całym obiekcie i udało mu się zastać cenne rzeczy w jednym z pokoi teraz mam oczy dookoła głowy. |
||
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Dodalam 3 fotki do albumu w tym 11mcy- chetnych zapraszam
![]() Cytat:
musze przemyslec dokladnie co bede jesc i od poniedzialku przechodze na dukana ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Magi dla ciebie Sto lat w dniu urodzin ![]() ![]() ![]()
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam jestem i Syla też Mamuśki zaczynają szaleć ![]() Dziewczyny na pewno pomogą bo ja to świerzynka jestem ale one mają już swoje doświadczenie. |
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#833 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja nie wiem co to
magi kochana wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i sto lat dla Kubusia ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
fritata to inaczej omlet
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie w niedziele sie przebił pierwszy, wiec hmm... moż erzeczywiscie to od ząbka a dzis jeszcze zauwazyłam ze oczka trze czesto, ale to moze skutek uboczny zyrtecu a oczek czerwonych nie mafritata: makaron spaghetti z sosem pomidorowym + jajko surowe i na patelnie, smazymy jak omlet
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit . doczytalam ze Zuzka nie ma katarku wiec mozliwe ze od tego zyrtecu
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-06-19 o 14:12 |
|
|
|
|
#837 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
bo nie smazy sie tego jak omlet tylko jak juz sie wleje to jajko to sie miesza - jak jajecznice tylko, ze z przesmazonym makaronem
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jem glownie nabial i mieso wlasnie bo wiekszego wyboru nie ma. A i ryby sa jeszcze Nie wspomne o chlebie![]() Trzymam sie dzielnie bo widze efekty P4w wspolczuje, mam nadzieje ze nie taki diabel straszny i Tomus nie ucierpi na tej chorobie Co ja jeszcze chcialam Nie pamietam wiec ide
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide na dwor z mala
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-06-19 o 16:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

ale ja przed @ i tak mi jakoś
zreszta przechlapał sobie ostatnio /a wczoraj znalaząłm taką informację, ze mnie zatkało/ i sama nie wiem co mam zrobić z tą wiedzą 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ręce mi odpadają, ale ten błyssssk - bezcenny
no i u nas tez ten "typ"

co to bedzie do srody.