Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 06:32   #811
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

a ze nie slucha to wina rodzicow
kiedyś też byłam tego zdania.
Pogląd mi się zmienił jak znajome zaczęły mieć dzieci, a jak dorósł siostrzenic to już w ogóle
Często przytaczam coś z życia mojej siostry.O młodym pisałam nie raz.No nie słucha...Mimo kar, gróźb, próśb itp
Był czas że strasznie długo stał w kącie, darł się tam co sił w płucach, czasem do zwymiotowania, gile do pasa mu wisiały, a wyszedł z kąta i to samo robił
Teraz ma 3 lata, jest TROSZKĘ grzeczniejszy, ale jak sama nigdzie bym go nie wzięła, bo nie jestem w stanie nad nim zapanować, chyba że dostałby porządnie gdyby gdzieś wariował.
Ewentualnie z przedszkola mogę go odebrać, bo to bezpośrednio do auta i do domu
Nawet na ogrodzie mnie nie słucha, a swoją mamę jak go ze 3 x poprosi i wytłumaczy dlaczego nie ,bardzo dosadnie.
Ja przy nim wymiękam.Nie mam żadnego autorytetu.Ale gdybym miała takie dziecko to skorzystałabym z rady specjalisty bo już bym osiwiała...

Po części jego zachowanie może się wywodzić od leków które zażywał już w pierwszym roku (13x obtur.zapal.oskrzeli)
wiecznie pobudzony, rozdrażniony i w złym nastroju, ale na boga...czy nie można być choć czasem grzecznym chłopcem?

Svi, Unholy, a was słuchają starszaki?
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Kasiu, a którymi ostrzami w blenderze mielisz ziemniaki?
w tym mniejszym/niższym pojemniku, co siekacze są jak śmigiełka

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie wiem - nie dzwoniłam tam już
zostałam wezwana do przedszkola, bo Tomuś miał bardzo duszący kaszel i płakał
zawiozłam go do mamy i umówiłam do lekarza, potem już znam tylko relację małża
lekarka rozpoznała zapalenie płuc u mojego Tomusia i dała skierowanie do szpitala, od razu pojechali i tam okazało się, ze płuca czyste i że to obturacyjne zapalenie oskrzeli na tle alergicznym

dostał zastrzyk ze sterydów i leki, małż stanął na rzęsach i załatwił inhalator, bo inaczej Tomuś musiałby zostać w szpitalu

na szczęście mój Aniołek śpi smacznie w swoim łóżeczku, a w poniedziałek musimy iść na kontrolę, a potem do pulmunologa...

ale ostatnio mamy atrakcje
okrutnie współczuje, ale wiem że da się z tym żyć- w sensie nie utrudnia to życia codziennego jakoś na maxa.
Jak wygląda taki inhalator?
ja znam tylko tubę do wziewów, chyba 2x dziennie mu robią i muszą zachować odstęp kilku godzin + sterydy w kropelkach do noska i chyba jeszcze coś łyka, ale nie jestem pewna.
On ma alergię wziewną.
Nasz doktor po sposobie chorowania i w jaki sposób ją przechodzi itp doszedł że to na tle alergicznym.
Niebawem wybierają się na testy.
A u pulm nie byli.

A czy wy jesteście uczuleniowcami?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

No to spadam i ja małż też już śpi - a liczył na coś ale ja przed @ i tak mi jakoś zreszta przechlapał sobie ostatnio /a wczoraj znalaząłm taką informację, ze mnie zatkało/ i sama nie wiem co mam zrobić z tą wiedzą
A dzisaij znóww pracy go dopadł jakiś paraliż ręki i nogi, a potem strasznie go bolała głowa - ale on do lekarza nie pójdzie bo już mu nic nie jest taaaak poczeka, aż następnym razem stanie się coś gorszego
Anka może w klubie szepniesz? każda sie wypowie co myśli hm?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-06-19 o 06:34
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 07:14   #812
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Antonio dzis jeczal cale popoludnie, jak na zlosc, bo fatalnie sie czuje. Mam zapalenie ucha i jestem na antybiotyku i L4. W pracy oczywiscie krecili nosem i dlatego wzielam zwolnienie do poniedzialku wlacznie. Szczerze mowiac mam to w nosie.

ojj, współczuję, kuruj się kochana

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Wpadła nam szybka sesja i makijaż
Kobietka na dniach rodzi.
Wzięliśmy ze sobą małą, bo nie mieliśmy innej możliwości.
Mąż ślub im robił, więc troszkę zaznajomieni byli.
Mała w pokoju przyszłego bobasa urzędowała a my robiliśmy swoje.
fajnie, zawsze dodatkowa kaska się przydaje

podziwiam kobitkę, ja jak miałam na dniach rodzic to unikałam aparatu jak ognia

Cytat:
moje dziecko nadal śpi! :ciekawe czy to juz sen na noc, czy jeszcze raczy wstać na kolację i kąpiel?

samochód umyłam i nawet go nawoskowałam i wypolerowałam ręce mi odpadają, ale ten błyssssk - bezcenny
no i jak nocka?

a nie wpadałbyś co mnie, cobym tez takim błyskiem mogła się cieszyć?

Cytat:
nie pamietam ktora z was jest/byla ma diecie Dukana
chcialabym ja zastosowac chociaz ta 1 faze uderzeniowa tylko nie wiem co mozna jesc takie przykladowe menu by mi sie przydalo
ja jestem
Widziałam, że Wojtusia już pomogła, tak ogólnie bardzo na uderzeniówce to
-chude mięsko pod każdą postacią, byle przygotowane bez tłuszczu
-jajka
-wędlina chuda
-chudy nabiał

wszytsko w dowolnych kombinacjach

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
j
Jutro tez sie nie pojawię, bo ide na weselicho. dalej nie wiem którą sukienkę założę moze zrobie sobie zdjęcie w jednej i drugiej i powysyłam wam mmsy albo tu wkleje jak znajde czas.
miłej zabawy

Cytat:
n
lekarka rozpoznała zapalenie płuc u mojego Tomusia i dała skierowanie do szpitala, od razu pojechali i tam okazało się, ze płuca czyste i że to obturacyjne zapalenie oskrzeli na tle alergicznym

dostał zastrzyk ze sterydów i leki, małż stanął na rzęsach i załatwił inhalator, bo inaczej Tomuś musiałby zostać w szpitalu

na szczęście mój Aniołek śpi smacznie w swoim łóżeczku, a w poniedziałek musimy iść na kontrolę, a potem do pulmunologa...

biedny Tomuś, dobrze że bez szpitala się obyło...Jak się dzisiaj czuje?

Aniu, niech kłopoty szybko mijają

Dzień dobry,

wyspałam się dzisiaj mimo że mój dyżur na wstawanie, mała pospała do 6.15 Domek mam posprzątany, tylko jakis obiad dla gnoma sklecę i pędzę na kurs...

Dziewczyny jakie zabawki są teraz u was hitem? Martynka widzę, że zaczyna się nudzić

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 07:43   #813
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

podziwiam kobitkę, ja jak miałam na dniach rodzic to unikałam aparatu jak ognia

Dziewczyny jakie zabawki są teraz u was hitem? Martynka widzę, że zaczyna się nudzić
ja też

-puste pudełko po herbacie- bobovity
-szczotka do włosków niemowlęca
-pudełko z zawieszką na smoczek
- metalowe i hałasujące foremki do babeczek
ale chyba o takie zabawki nie pytasz

Stary 2010-06-19, 08:06   #814
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

-puste pudełko po herbacie- bobovity
-szczotka do włosków niemowlęca
-pudełko z zawieszką na smoczek
- metalowe i hałasujące foremki do babeczek
ale chyba o takie zabawki nie pytasz
o każde a o takie jak najbardziej też, nie mam nadmiaru gotówki no i u nas tez ten "typ" zazwyczaj najlepiej się sprawdza...
Sama nie wiem, chyba zęby też się pchają kolejne bo mam małego marudę w domu to nie, tamto nie, wszystko jest bu

ale te hałasujące foremki sobie daruję

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:25   #815
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
o każde a o takie jak najbardziej też, nie mam nadmiaru gotówki no i u nas tez ten "typ" zazwyczaj najlepiej się sprawdza...
Sama nie wiem, chyba zęby też się pchają kolejne bo mam małego marudę w domu to nie, tamto nie, wszystko jest bu

ale te hałasujące foremki sobie daruję
jest frajda, mówię ci, ale panele cierpią.Z kolei na płytkach jest większy hałas.
Łańcuszek od smoczka i plsatikowe pojemniki od jedzenia też się nadają do zabawy.
Pusta butelka po szamponie i takie tam.Właściwie wszystko codziennego użytku.

Idę zęby myć i się ogarnąć póki bobas drzemie

Stary 2010-06-19, 09:09   #816
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

hej mamusie
Znowu mnie długo nie było
Ale ostatnio tyle się dzieje że szok
długo by opisywać...
w skrócie:
od wczoraj jestem na diecie Dukana
4 dni temu na mojej zmianie w pracy okradli jednych z naszych gości
Przemko aktualnie ma katarek, idą mu kolejne ząbki jeszcze nie wiem które... zaczyna chodzić za jedną rękę i wczoraj po raz pierwszy stał sam przez kilka sekund (zabawił się i chyba nie był świadom )
Ogólnie to maruda okropna jest a jednocześnie sama słodycz od niego bije

Nie wiem czy Was dzisiaj nadrobię bo za niedługo ma się pojawić u nas prezes i nie wiem kiedy sobie pojedzie
Stary 2010-06-19, 09:23   #817
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze! Biedny Tomuś ... dobrze, że małzowi udało sie załateić ten inhalator i maszAniołka w domu!

No to spadam i ja małż też już śpi - a liczył na coś ale ja przed @ i tak mi jakoś zreszta przechlapał sobie ostatnio /a wczoraj znalaząłm taką informację, ze mnie zatkało/ i sama nie wiem co mam zrobić z tą wiedzą
A dzisaij znóww pracy go dopadł jakiś paraliż ręki i nogi, a potem strasznie go bolała głowa - ale on do lekarza nie pójdzie bo już mu nic nie jest taaaak poczeka, aż następnym razem stanie się coś gorszego

a moze to na tle nerwowym

Cytat:

p4w o matko! Zdrowka, zdrowka dla Tomaszka:cmok :. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:

i to jak
nie, no myślałam, ze ten bałagan to małż zrobił podczas kolacji, a On ją zamówił?
z okazji rocznicy!
ha, dobrze ze pamiętał

Cytat:

okrutnie współczuje, ale wiem że da się z tym żyć- w sensie nie utrudnia to życia codziennego jakoś na maxa.
Jak wygląda taki inhalator?
ja znam tylko tubę do wziewów, chyba 2x dziennie mu robią i muszą zachować odstęp kilku godzin + sterydy w kropelkach do noska i chyba jeszcze coś łyka, ale nie jestem pewna.
On ma alergię wziewną.
Nasz doktor po sposobie chorowania i w jaki sposób ją przechodzi itp doszedł że to na tle alergicznym.
Niebawem wybierają się na testy.
A u pulm nie byli.

A czy wy jesteście uczuleniowcami?

Anka może w klubie szepniesz? każda sie wypowie co myśli hm?
nie, ja nie jestem na nic uczulona, a mąż ma alergię na sierści i pyłki, ale ja k jedziemy na konie albo gdzieś w teren bierze Zyrtec i po kłopocie - wszelkie sporty uprawia i poza tym, ze musimy mieć zawsze zyrtec pod ręką to nie ma zadnych ograniczeń, więc to raczej coś łagodnego

inhalator to taka skrzynka z różnymi końcówkami, które się wkłada do noska albo maskę przytyka do buzi, wkrapla się leki i urządzenie przetwarza to na parę, którą się wdycha

Cytat:

biedny Tomuś, dobrze że bez szpitala się obyło...Jak się dzisiaj czuje?

Aniu, niech kłopoty szybko mijają
dobrze, chyba lepiej oddycha i broi jak zawsze

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:23   #818
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

nocka w miare pozatym ze mala obudzila sie i miala mokra spodenki z pidzamy pampers nie byl wcale pelny a nie wiem jakim cudem jakos z boku musialy wycieknac siuski -chyba kupie wieksze pampki moze te 4 za male

Wercia coraz wiecej potrafi sama stacwczoraj trzymala sie mnie a jej mowie zeby brawo bila to puscia sie mnie i klaska -nawet sie nie skapnela ze sama stoi

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja sie tylko witam
dzisiaj miałam migrene pozniej po lekach przeszła, ale wróciła i tak w kółko, takze wykończona jestem.

Jutro tez sie nie pojawię, bo ide na weselicho. dalej nie wiem którą sukienkę założę moze zrobie sobie zdjęcie w jednej i drugiej i powysyłam wam mmsy albo tu wkleje jak znajde czas.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

czeko tu jest wątek z przepisami https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667
mam nadzieje ze nie dopadnie cie migrena i zycze milej zabawy
dzieki żonko za linka

Cytat:
nie wiem - nie dzwoniłam tam już
zostałam wezwana do przedszkola, bo Tomuś miał bardzo duszący kaszel i płakał

ojej biedny Tomus- alergia ciekawe na co

Cytat:
Pogląd mi się zmienił jak znajome zaczęły mieć dzieci, a jak dorósł siostrzenic to już w ogóle
Często przytaczam coś z życia mojej siostry.O młodym pisałam nie raz.No nie słucha...Mimo kar, gróźb, próśb itp
Był czas że strasznie długo stał w kącie, darł się tam co sił w płucach, czasem do zwymiotowania, gile do pasa mu wisiały, a wyszedł z kąta i to samo robił
Teraz ma 3 lata, jest TROSZKĘ grzeczniejszy, ale jak sama nigdzie bym go nie wzięła, bo nie jestem w stanie nad nim zapanować, chyba że dostałby porządnie gdyby gdzieś wariował.
Nawet na ogrodzie mnie nie słucha, a swoją mamę jak go ze 3 x poprosi i wytłumaczy dlaczego nie ,bardzo dosadnie.
Ja przy nim wymiękam.Nie mam żadnego autorytetu.Ale gdybym miała takie dziecko to skorzystałabym z rady specjalisty bo już bym osiwiała...

Po części jego zachowanie może się wywodzić od leków które zażywał już w pierwszym roku (13x obtur.zapal.oskrzeli)
wiecznie pobudzony, rozdrażniony i w złym nastroju, ale na boga...czy nie można być choć czasem grzecznym chłopcem?
wiem ze nie w kazdym przypadku rodzice ponosza odpowiedzialnosc za to czy dziecko slucha ale w wiekszosci tak jest
Cytat:

ja jestem
Widziałam, że Wojtusia już pomogła, tak ogólnie bardzo na uderzeniówce to
-chude mięsko pod każdą postacią, byle przygotowane bez tłuszczu
-jajka
-wędlina chuda
-chudy nabiał

wszytsko w dowolnych kombinacjach

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
hej mamusie
Znowu mnie długo nie było
Ale ostatnio tyle się dzieje że szok
długo by opisywać...
w skrócie:
od wczoraj jestem na diecie Dukana
Przemko aktualnie ma katarek, idą mu kolejne ząbki jeszcze nie wiem które... zaczyna chodzić za jedną rękę i wczoraj po raz pierwszy stał sam przez kilka sekund (zabawił się i chyba nie był świadom )
Ogólnie to maruda okropna jest a jednocześnie sama słodycz od niego bije

Nie wiem czy Was dzisiaj nadrobię bo za niedługo ma się pojawić u nas prezes i nie wiem kiedy sobie pojedzie
ooo tez jestes na dukanie -ja chce zaczac
Przemus idzie jak burza z zabkami

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:27   #819
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez takie akcje miały miejsce
Najczęściej ginęły dobre auta, albo były włamania do nich, a jak pokój ktoś opedzlował to najczęsciej była to pokojówka, nie świadoma, że otwierając pokój gościa swoja karta widnieje w systemie o której godzinie wchodziła i ile czasu buszowała, szybka akcja sprawdzania systemu,przegląd kamer,potem szczegółowa kontrola szafki i kontrola przy wyjściu włącznie z wręczeniem wypowiedzenia

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

edit:
jeszcze bywało tak ze gość sfingował kradzież pokoju, a po odczycie zamka okazywało się że nikt nie wchodził, albo że nie zamknął dzwi, tak więc róznie wychodziła z taką kradzieżą
..albo pani do towarzystwa ograbiała pana i wychodziła
pogrubiło mi się i nie mogę wyłączyć i kolor też nie wiem skąd.Sorx)

Stary 2010-06-19, 09:35   #820
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam

dlaczego gnomy muszaja tak wkurzac?
obiadu dzis nie ma, trzeci dzien i nie z focha tylko dlatego, ze nie mam z czego zrobic i nie mam sily sie juz prosic o pare groszy na zakupy albo o to zeby zostaly one zrobione

Cytat:

Svi, Unholy, a was słuchają starszaki?

moj nie slucha sie w ogole a ma prawie 7 lat
i moge prosic i 100 razy

to zn nie jest tak, ze za kazdym razem - jak ma dzien to poslucha a drugiego nie, do tego pyskuje ostatnio niesamowicie
zeby umyl rece, zeby, przebral sie w pizame prosze 100 razy i dopiero jak zagroze kara albo czyms tam to w koncu idzie

nie wiem z czego to wynika - zawsze bylam konsekwentna i nigdy nie pozwalalam wchodzic sobie ba glowe

p4w jej wspolczuj strasznie mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze.
nie znam tej choroby ale z tego co tu piszecie wnioskuje, ze to trwale?

Ania makaron z jajkiej robi sie bardzo prosto - ugotowany makaron podsmazasz na patelni na masle lub margarynie, dodajesz np vegety do smaku i wrzucasz ze dwa rozbeltane jajka i mieszasz az sie zetna i gotowe
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:40   #821
mariolasl
Zakorzenienie

Hej
Wpadlam przywitac sie i zobaczyc, jak minela noc u Tomaszka. Ciesze sie, ze dobrze

U nas hitem ostatnio sa pilki oraz wszystko, co ma kolka , nawet pchacze odwraca do gory nogami i bawi sie kolkami, o samochodzikach nie wspomne
Stary 2010-06-19, 09:45   #822
katarzynka00
Zakorzenienie

wysprzątałam domek jak was tu nie było, łącznie z wydomestosowaniem kibleka i wytarciem podłóg po kolankach jestem z siebie dumna
A teraz siedziałyśmy z mała w łazience, bo stylizowałam sobie kudełki.Mała zadowolona bo ogólnie nie wpuszczam jej do łazienki-kuweta, wc, niski prysznic,detergenty
A teraz pozdejmowała sobie skarpety, bo ja też na boso chodzę
Miłego dnia

Stary 2010-06-19, 10:01   #823
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

dlaczego gnomy muszaja tak wkurzac?
obiadu dzis nie ma, trzeci dzien i nie z focha tylko dlatego, ze nie mam z czego zrobic i nie mam sily sie juz prosic o pare groszy na zakupy albo o to zeby zostaly one zrobione

p4w jej wspolczuj strasznie mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze.
nie znam tej choroby ale z tego co tu piszecie wnioskuje, ze to trwale?
Gnomy się nazywają gnomami, bo z natury wkurzają

Cytat:
Hej
Wpadlam przywitac sie i zobaczyc, jak minela noc u Tomaszka. Ciesze sie, ze dobrze

U nas hitem ostatnio sa pilki oraz wszystko, co ma kolka , nawet pchacze odwraca do gory nogami i bawi sie kolkami, o samochodzikach nie wspomne
u nas to samo, a dodatkowo wszystko co sie tylko da przesuwa jak pchacz - wszystkie pudła, kartony, paczkę pieluch, krzesełko do karmienia, a nawet dmuchany domek z piłkami

idę się wykąpać, bo moi panowie ucinają sobie drzemkę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-19, 11:10   #824
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka

A ja zyje teraz w ciagłym stresie bo mysle o środowym egzaminie. Jesc nie moge bo jak tylko pomysle to biegunki dostaje co to bedzie do srody.
Ale wczoraj instruktor mnie pochwalił, ze bardzo dobrze jezdze, plac wykonuje wzorowo, obsługe samochodu tez. A zostało mi jeszcze 8 godzin do wyjezdzenia.

Dzisiaj lece na zakupy bo jutro robimy imprezke urodzinowa a jeszcze nic nie jest zrobione. Oczywiscie TŻ cały dzien na budowie a ja sama z małym, dobrze ze mama z nim posiedzi a ja skocze do sklepu i ogarne troche chałupke

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

I nie wiem czy jutro ten gril wypali bo dzisiaj od rana pada, pochmurno a jutro ma byc podobno tak samo.
Musze wiec zrobic imprezke w domu, i jakies sałatki przygotowac. Zrobie tez napoleonke na zimno i kupie jeszcze jakies ciasto.
Tort dzisiaj TŻ ma odebrac.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 11:22   #825
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka

A ja zyje teraz w ciagłym stresie bo mysle o środowym egzaminie. Jesc nie moge bo jak tylko pomysle to biegunki dostaje co to bedzie do srody.
Ale wczoraj instruktor mnie pochwalił, ze bardzo dobrze jezdze, plac wykonuje wzorowo, obsługe samochodu tez. A zostało mi jeszcze 8 godzin do wyjezdzenia.

Dzisiaj lece na zakupy bo jutro robimy imprezke urodzinowa a jeszcze nic nie jest zrobione. Oczywiscie TŻ cały dzien na budowie a ja sama z małym, dobrze ze mama z nim posiedzi a ja skocze do sklepu i ogarne troche chałupke

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

I nie wiem czy jutro ten gril wypali bo dzisiaj od rana pada, pochmurno a jutro ma byc podobno tak samo.
Musze wiec zrobic imprezke w domu, i jakies sałatki przygotowac. Zrobie tez napoleonke na zimno i kupie jeszcze jakies ciasto.
będzie dobrze, a w jakim mieście zdajesz egzamin?
będziemy trzymać kciuki

i udanej pogody, zeby impreza się udała
no i oczywiście

najlepsze życzenia urodzinowe dla KUBY

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-19, 11:31   #826
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze, a w jakim mieście zdajesz egzamin?
będziemy trzymać kciuki

i udanej pogody, zeby impreza się udała
no i oczywiście

Egzamin zdaje w Siedlcach.

Dziekuje

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 11:54   #827
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
a moze odkupie od ciebie? mialam ja kupic ale jakos nie po drodze mi bylo.....a jaki rozmiar ?

hmmmm zastanowie, sie, bo obie mi sie podobaja, a poza tym czy to sie bedzie opłacac bo ona chyba 15 lub 20 zł kosztuje teraz na promocji
rozmiar 80 obie
pogdam z małzem co o tym mysli? a po ile przesyłka? orientujesz sie?
Cytat:
Mayaha, Antonio nosi okularki przeciwsloneczne , ale musi byc w dobrym humorze
hehe, to luz
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ogólnie dzień udany, ale zmęczona padłam wieczorem.

Przejrzałam, że rozmawiałyście (aannuullaa) o ssaniu kciuka. Właśnie ostatnio jak byliśmy na urodz. siostrzenicy Małża, to zwróciłam uwagę na jej kciuk. Od małego ssała go i smoka nie chciała. Zęby sobie wypchała do przodu, wygląda jak zajączek, ale może to się unormuje, a druga rzeczy, to kciuk jej ręki - wygląda
Jest dłuższy niż drugi, zniekształcony i wyciągnięty. Ogólnie inny, dziwne i nie bardzo Nat. ma teraz 4 latka i dalej potrafi go ssać, mama jej nie ma na nią sposobu.

Żeby nie było, nie straszę. Ale trzeba się tym problemem zająć
faktycznie, problem z tym kciukiem, Zuza lubi monia a ja tak chciałam ja oduczac, a widze ze juz lepszy jednak smoczek
Cytat:
wlasnie sobie siedze, patrze a moje dziecko idzie po pokoju
wow, spoko
i to tak bez uprzedzenia

Cytat:

Zuza w dalszym ciagu uwielbia żyrafe i klocki, teraz wieze buduje,
poza tym autko pchacza
a z inyych to gazety, ksiązki, chusteczki, zakretki z bobovity dalej nie wysłane leza wiec jej sie przydaja, piloty, telefon, kremy a własciwie tubki itp
Cytat:

Ania makaron z jajkiej robi sie bardzo prosto - ugotowany makaron podsmazasz na patelni na masle lub margarynie, dodajesz np vegety do smaku i wrzucasz ze dwa rozbeltane jajka i mieszasz az sie zetna i gotowe
czyli wykonanie jak na fritate?
Cytat:

dołaczamy sie

a teraz co u nas.... Zuza dalej ma krostki, dawałam juz Calcium, zyrtec, chyba jeszcze emolium kupie
dalej nie daje noc co by ja uczulało, a kupiłam np ta herbatke cytrynowa i mialam ochote jej dac ale poczekam
a wogóle straszna dzis marudka jest, teraz spi ale pewnie zaraz bedzie krzyk "meme"
szkoda mi jej, caly czas is eprzytula i wtedy jak jest na rekach przytulona to jest ok

a wczoraj byłam na zakupach bo chciałam jej kapelusik kupic i nie było fajnych, a jak juz były to za małe luz za duze

tyle sie pocieszyłam ze sobie 2 pary butów kupiłam (zaszlałam ) i a Zuzinkowi czapeczke na jesien
Stary 2010-06-19, 12:13   #828
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala spi od godziny ,rosolek gotowy, miesko sie gotuje, ziemniaczki obrane, obiadek dla malej gotowy

dzisiaj znowu jestem sama z mala caly dzien, zeby tylko nie bylo za bardzo marudna

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka

Cass wiem ze sie stresujesz -sama to przezywalam, ale zdasz napewno
ooo jutro roczek Kubusia ale zlecialo co
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
hmmmm zastanowie, sie, bo obie mi sie podobaja, a poza tym czy to sie bedzie opłacac bo ona chyba 15 lub 20 zł kosztuje teraz na promocji
rozmiar 80 obie
pogdam z małzem co o tym mysli? a po ile przesyłka? orientujesz sie?

a teraz co u nas.... Zuza dalej ma krostki, dawałam juz Calcium, zyrtec, chyba jeszcze emolium kupie
dalej nie daje noc co by ja uczulało, a kupiłam np ta herbatke cytrynowa i mialam ochote jej dac ale poczekam
a wogóle straszna dzis marudka jest, teraz spi ale pewnie zaraz bedzie krzyk "meme"
szkoda mi jej, caly czas is eprzytula i wtedy jak jest na rekach przytulona to jest ok

a wczoraj byłam na zakupach bo chciałam jej kapelusik kupic i nie było fajnych, a jak juz były to za małe luz za duze

tyle sie pocieszyłam ze sobie 2 pary butów kupiłam (zaszlałam ) i a Zuzinkowi czapeczke na jesien
kurcze nie wiem mysle ze przesylka gdzies z 8zł bo to lekkie przeciez , jak wam sie podobaja to spoko tak tylko zapytalam

a wychodza malej zabki?? czytalam ze wysypka przy zabkowaniu tez moze byc

pokaz butki

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-19, 12:26   #829
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
hej

ooo tez jestes na dukanie -ja chce zaczac
Przemus idzie jak burza z zabkami
nooo od wczoraj jestem i po pierwszym dniu jestem zachwycona...
Ale ja to taki mięsożerca jestem więc taka dieta mi całkowicie odpowiada... Zwłaszcza, że jak robię się głodna to ide i jem i nie patrze na kcal a na to, żeby było dużo białka To mi odpowiada.

Co do ząbków... idzie jak burza ale to jego marudzenie jest straszne... z drugiej strony im szybciej wyrosną tym szybciej bedzie spokój

Cytat:
u mnie tez takie akcje miały miejsce
Najczęściej ginęły dobre auta, albo były włamania do nich, a jak pokój ktoś opedzlował to najczęsciej była to pokojówka, nie świadoma, że otwierając pokój gościa swoja karta widnieje w systemie o której godzinie wchodziła i ile czasu buszowała, szybka akcja sprawdzania systemu,przegląd kamer,potem szczegółowa kontrola szafki i kontrola przy wyjściu włącznie z wręczeniem wypowiedzenia

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

edit:
jeszcze bywało tak ze gość sfingował kradzież pokoju, a po odczycie zamka okazywało się że nikt nie wchodził, albo że nie zamknął dzwi, tak więc róznie wychodziła z taką kradzieżą
..albo pani do towarzystwa ograbiała pana i wychodziła
pogrubiło mi się i nie mogę wyłączyć i kolor też nie wiem skąd.Sorx)
A do nas wkradł się złodziej... wyczaiłam go na zapisach kamer i dopiero po fakcie skojarzyłam.
Wszedł centralnie przed naszym gościem, jeszcze cwaniak się na niego oglądnął, uśmiechnał się do mnie... głowe dałabym sobie uciąć że on był z naszym gościem...

A tu się okazuje, że chodził po całym obiekcie i udało mu się zastać cenne rzeczy w jednym z pokoi

teraz mam oczy dookoła głowy.
Stary 2010-06-19, 12:50   #830
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dodalam 3 fotki do albumu w tym 11mcy- chetnych zapraszam

Cytat:
nooo od wczoraj jestem i po pierwszym dniu jestem zachwycona...
Ale ja to taki mięsożerca jestem więc taka dieta mi całkowicie odpowiada... Zwłaszcza, że jak robię się głodna to ide i jem i nie patrze na kcal a na to, żeby było dużo białka To mi odpowiada.

Co do ząbków... idzie jak burza ale to jego marudzenie jest straszne... z drugiej strony im szybciej wyrosną tym szybciej bedzie spokój
ja to znowu nie przepadam za miesem i moge bez niego zyc
musze przemyslec dokladnie co bede jesc i od poniedzialku przechodze na dukana

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Magi dla ciebie: roza:
Sto lat w dniu urodzin

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-19, 12:55   #831
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Dodalam 3 fotki do albumu w tym 11mcy- chetnych zapraszam

musze przemyslec dokladnie co bede jesc i od poniedzialku przechodze na dukana

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Magi dla ciebie: roza:
Sto lat w dniu urodzin
Polecam ten wątek Ja tam jestem i Syla też Mamuśki zaczynają szaleć
Dziewczyny na pewno pomogą bo ja to świerzynka jestem ale one mają już swoje doświadczenie.
Stary 2010-06-19, 13:10   #832
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Polecam ten wątek Ja tam jestem i Syla też Mamuśki zaczynają szaleć
Dziewczyny na pewno pomogą bo ja to świerzynka jestem ale one mają już swoje doświadczenie.

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-19, 13:47   #833
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
czyli wykonanie jak na fritate?
a ja nie wiem co to

magi kochana wszystkiego najlepszego

i sto lat dla Kubusia

Stary 2010-06-19, 13:55   #834
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a ja nie wiem co to

magi kochana wszystkiego najlepszego

i sto lat dla Kubusia
fritata to inaczej omlet

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-19, 14:09   #835
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
kurcze nie wiem mysle ze przesylka gdzies z 8zł bo to lekkie przeciez , jak wam sie podobaja to spoko tak tylko zapytalam

a wychodza malej zabki?? czytalam ze wysypka przy zabkowaniu tez moze byc

pokaz butki
aha, to zobacze jeszcze sie zastanowie

własnie w niedziele sie przebił pierwszy, wiec hmm... moż erzeczywiscie to od ząbka

a dzis jeszcze zauwazyłam ze oczka trze czesto, ale to moze skutek uboczny zyrtecu a oczek czerwonych nie ma
Cytat:
a ja nie wiem co to
fritata:
makaron spaghetti z sosem pomidorowym + jajko surowe i na patelnie, smazymy jak omlet
Stary 2010-06-19, 14:11   #836
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
aha, to zobacze jeszcze sie zastanowie

własnie w niedziele sie przebił pierwszy, wiec hmm... moż erzeczywiscie to od ząbka

a dzis jeszcze zauwazyłam ze oczka trze czesto, ale to moze skutek uboczny zyrtecu a oczek czerwonych nie ma

fritata:
makaron spaghetti z sosem pomidorowym + jajko surowe i na patelnie, smazymy jak omlet
oczka moze trzec z katarku
edit . doczytalam ze Zuzka nie ma katarku wiec mozliwe ze od tego zyrtecu

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-06-19 o 14:12
Stary 2010-06-19, 14:21   #837
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
fritata to inaczej omlet
Cytat:
fritata:
no to to jest zupelnie co innego
bo nie smazy sie tego jak omlet

tylko jak juz sie wleje to jajko to sie miesza - jak jajecznice tylko, ze z przesmazonym makaronem
Stary 2010-06-19, 14:36   #838
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
musze przemyslec dokladnie co bede jesc i od poniedzialku przechodze na dukana[COLOR="Silver"]
Moze ci byc ciezko bez miesa na tej diecie Ja jem glownie nabial i mieso wlasnie bo wiekszego wyboru nie ma. A i ryby sa jeszcze Na drugiej fazie dochodza warzywa. Ach ale bym zjadla makaronu, kopytek, klusek slaskich Nie wspomne o chlebie
Trzymam sie dzielnie bo widze efekty Wczoraj zalozylam spodnice w ktorej chodzilam ostatnio z 5 czy 6 lat temu

P4w wspolczuje, mam nadzieje ze nie taki diabel straszny i Tomus nie ucierpi na tej chorobie

Co ja jeszcze chcialam Nie pamietam wiec ide

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 14:40   #839
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Moze ci byc ciezko bez miesa na tej diecie Ja jem glownie nabial i mieso wlasnie bo wiekszego wyboru nie ma. A i ryby sa jeszcze Na drugiej fazie dochodza warzywa. Ach ale bym zjadla makaronu, kopytek, klusek slaskich Nie wspomne o chlebie
Trzymam sie dzielnie bo widze efekty Wczoraj zalozylam spodnice w ktorej chodzilam ostatnio z 5 czy 6 lat temu
ja uwielbiam serki, twarog, jaja, tunczyka wiec uboga bedzie ta moja dieta oczywiscie drob bede jesc tez

ide na dwor z mala

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-19, 14:58   #840
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

dubel

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-06-19 o 16:33
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości