|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze bym tu dorzuciła Anglików (brat ma podobne historie).
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja nic, zostanę u rodziców, przynajmniej mam jakąś opcję. Widzisz Rosi, kiedyś, jak był między nami kryzys, a byłam akurat u rodziców, to potrafił przyjechac tam , porozmawiać, wyjasnić i przekonać mnie i widziałam, ze mu zależy, teraz tego nie widzę, wczoraj jak się pokłociliśmy na gg, jedyne co zrobił, to wziął d*** w troki i polazł na piwo
![]()
#214 |
Zakorzenienie
|
cori moze uda wam sie jesczze porozmawiac szczerze... moze sie to da jakos połatac....
martuch bez wahaniabym brała xlandera a kobita..... hmmmmm niech se w buty swoja oferte wsadzi bedzie wyższa madzia tak sie wkurzyłas o to ze kliwia nazwala twojego meza sierotą a ja zauważyłam juz jakis czas temu ze baaaardzo czesto mowisz o swoim mezu DUPEK to jak sierota nie ale dupek juz tak szczerze? mysle ze jak by moj maz usłyszał ze mowie o nim dupek to by sie niezle wkurzył no ale oze twoj to lubi... dopiero wstała jak mnie łebek boli ![]() ![]()
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
kurcze Cori dzieciuch z tego Twojego faceta ... trzymaj się !!!
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2010-06-19 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Jak mam łatać coś, z czegoś co się rozpada już przy łataniu, to ja autentycznie już nie chce. Dzięki Klion ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2010-06-19 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#219 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
![]() Ja zawsze byłam twarda, nawet jak mnie bolało jak diabli, owszem, czasami płakałam, czasami rozpacz miałam w oczach, ale zawsze jakoś dochodziłam do siebie.
#220 | |
Zakorzenienie
|
o tak
![]() gold-fish dziwne bo u nas w banku - pko przy rns powiedzieli ze nie wyplaca nam kasy dopóki nie damy im wszytkich zwrotek czyli z sadu ze zglosilismy o wpis do hipoteki no i z us - i tam mielismy na bank podatek od ZWYKLEJ hipoteki i drugi 19 zl OD KAUCYJNEJ na milion procent, a wogole zdziwil mnie wasz doradca mowiac ze notariusz to za was zalatwi - bo nie kazdy notariusz musi i jest to tylko jego dobra wola - wiec skad on wie ze wasz akurat to zrobi? no chyba ze on wam go polecil i sa dogadani.. nasz otym nawet nie wspomnial... zapytaj o ten urzad skarbowy bo my na bank szlismy to zaplacic-- wyciagnelam swoje papiery i mam tak - z sadu z wydzialu ksiag wieczystych wniosek o spis (czekalam na niego z 20 minut), placilam za niego 400 zl, oraz dwa z urzedu skarbowego jeden to druk PCC-3 deklaracja w sprawie podatku od czynnosci cywilno prawnych - i tam pisze ze placimy podatek od hipoteki zzwyklej ustanowionej do umowy kredytu itd... i wypisywala nam to pani z banku (placilam w us 178 zl) i taka sama druga deklaracje ale podatek od ustanowienia hipoteki kaucyjnej do umowy kredytowej (19zl, i tez pani z banku nam to wypisywala) ja w us tylko na pieczatkach ktore mi panie przybily pisalam adres nieruchomosci i nr ksiegi wieczystej (bylo podane w tych zwrotkach z banku) no i jaki bank jak kwota kredytu.. Cytat:
moze jednak lepiej pogadac w 4 oczy co? dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
czesc laski tak czytam co tam u was
Martucha pewnie ze nie daj sie babce naciagnac mysli ze interes ubije Cori przykro mi ale powiedz mi dziewczyno czemu ty z męzem na gg gadasz to sa za powazne sprawy jak na klikanie przez neta a poza tym mysle ze skoro ty mu dowalasz tekstami to on poprostu nie zostaje ci dłuzny i odpowiada np tym ze pisze ze kazde moze sobie zycie ułożyc a ty się starasz tak samo jak wczesniej czy tez juz mniej?? Nie wiem nie opowiadam sie po niczyjej stronie bo sytuacje znam z zaledwie 3 postów ale ja nigdy nie zostawiłabym takiej sprawy zeby na gg o tym klikac bo wiadomo pisac to sobie mozna a mowic patrzac komus w oczy to juz inna sprawa, widziec emocje czy tym bardziej zostawiac jakies opisy! Nie obraz sie ale ciut dziecinne to gg mi sie wydaje i te opisy. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2010-06-19 o 11:57 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Corii pamietaj zyj tak zebys byla szczesliwa
![]() ![]()
![]() |
#223 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ze za bardzo się tym wszystkim przejmuję, to święta prawda, z drugiej strony gdybym ja sie nie przejmowała, to znaczy, ze dla mnie on już nie istnieje. z drugiej strony brak mi takiego zdrowego dystansu, bo wszystko w związku biorę bardzo do siebie ![]() Może powinnam znaleźć sobie jakieś zajęcie..chyba wrócę do nauki hiszpańskiego, tak mi dobrze szło ...az tż się zaczął podśmiewać, ze po co mi znajomość tego języka. A co do wyciągania ręki - to on zawsze przychodził się pogodzić, bo prostu tak ma - nigdy na nikogo nie umie dłużej się boczyć niż 5 minut. Ale kiedys widziałam, ze potrafił przyjechać, objąc i powiedzieć cos ciełego i czułam, ze mu zależy..a teraz co? Daje sobie spokój, albo mnie wykpi i to wszystko ... to boli... nie chcę tak.
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Martucha pokaż linkdo wózka i fotelika
![]() Madzia a ja rozumiem focha Twojego męża - jak byliście w Holandii to cały czas mówiłaś, ze jak wrócicie to odstawiasz tabsy i się staracie, a jak wróciliście to nagle zmieniłaś zdanie. CHłopak się nastawił a tu taki psikus. Cori sciskam, nie wiem co poradzić, póki co odpoczywaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj ciacho z truskawkami po pracy piekę, tak mi ślinka cieknie na nie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martuś ![]() ![]() ![]() facet w banku tylko powiedział, że może to za nas zrobić notariusz (ale będzie pewnie drozej) i że jeżeli w akcie notariusz zapisze że to on założy księgę + wpisy to do banku wystarczy przynieść taki akt notarialny. A jeżeli sami będziemy załatwiać zakładanie i wpisy to oczywiście musimy polatać z papierami i mu je przynieść. Wysłał mi już wypełniony wniosek o wpis do kW, ale wniosek o załozenie mielibyśmy sami wypełnić. Gdzieś wyczytałam, że bank może zmniejszyć dodatkowe koszty jeżeli będzie tylko hipo. kaucyjna - bo wtedy jest te 19 zł podatku i 200 zł za wpis ![]() tylko zastanawiam się nad wysokością tej kaucyjnej... czy nie jest za duża? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Scio - i za to Ci bardzo dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Ojej, jakżes mi narobiła smaka swoim ciastem ![]()
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
sprawdzę dokładnie w domu na akcie ale z tego co pomiętam to zwykła jest na cała kwotę kredytu a kaucyjna na ok 10 tyś, czyli 1/10 poprzedniej kwoty z kredytu. Ja zupełnie nie wiem o co chodzi z tymi hipotekami, jak spłacaci sie kredyt to co dzieje się z kaucyjną hipoteką?
#230 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#231 | |||||||
Zakorzenienie
|
Iwka domyslam się, że te serki typu "fantazja" to taki pic na wodę, ale kurcze smaczne są (tzn tylko jagodowe
![]() ![]() a ile tak mniej więcej taka szafa własnej roboty moze wyniesc?? Tam w tym art. pisali, ze ok. 1000-1500 zł. Czego mi brakuje w HOlandii?? Zielenie, kanałów z kaczkami ![]() Cytat:
![]() Corii dziewczyny ci juz wiele napisały, ja napisze jedno. Zyj tak abys była z tego zadowolona, nic na siłę. Jesli mąz przestał się starać, to nic na siłę. Trzymam kciuki aby było tak, jak chcesz najbardziej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko, ze u nas raczej by sie nie udało wczesniej, bo biorę tabletki ![]() W ogóle jak ostatnio leżałam, to mąz się połozył obok i mówił, jak bardzo by chciał głaskac mój brzuszek (i wtedy pokazał jak głaszcze , jakby ten brzuch już był taki wielki) ![]() Cytat:
![]() ja wiem, ze za jego wypłatę, po tej podwyższce bedziemy w stanie się normalnie utrzymac tzn opłacic rachunki, kupic jedzenie. Ale ja zawsze szukam jakis problemów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ech... chyba się dziś przytule do niego jak wróci i wyjasnie, ze mnie źle zrozumiał ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
w branzy medycznej
![]() madzialenka przypomnialo mi sie jak taka moja znajoma swteirdzila z mezem ze zaczynaja starania o dziecko i mysleli ze tak z pol roku im to zajmie.Tymczasem juz za pierwszym razem sie im udalo ![]() ![]() ![]() tz wlasnie przygotowal jedzonko ,jedziemy na piknik ![]() ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-06-19 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#236 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to lipa, jak takie rzeczy wychodzą dopiero PO ślubie... ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-06-19 o 12:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez nie zalezy jakoś na życiu na nie wiem jakim poziomie. TZ ma prace, za kilka miesięcy bedziemy mieli swoje mieszkanie za jakis czas swój dom. Brakuje mi tylko pracy, ale i bez tego jestesmy w stanie się utrzymac, tylko pewnie budowa domu się przeciągnie. Dla mnie tez najwazniejsza jest rodzina, miłość nie musze miec mega luksusów. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten co ta pani nam miala sprzedac to jest: http://www.bebetto.pl/ w ofercie pierwszy wozek magnum a te co chyba bedziemy kupowac to na allegro - nie zdecydowalismy sie na konkretny bo jest ich duzo w fajnych cenach (od 600 do 900) http://www.allegro.pl/listing.php/se...&change_view=1 a fotelik to napiewno ktorys z maxi cosi http://www.allegro.pl/listing.php/se...&change_view=1 Cytat:
nie jest za duza wielkosc bo to i tak jest tylko do czasu ustanowienia hipoteki - czyli przez te max 3 miesiace potem ona wygasa Cytat:
poprostu kaucyjna jest z marszu wpisana a potem jak juz wszytko jest i mija ten czas to zastepuje ja zwykla.. Madzialenka ale ja jednak go troche rozumiem bo jak pisaly laski - umawialiscie sie ze te opakowanie to koniec- juz dawno a ty siegalas po nastepne.. wiec sie wkurzyl.. poprostu go jednym slowem nazywajac to brzydko oklamalas ![]() atomufka milego piknikowania ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-06-19 o 12:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę zaraz do domu, koniec tej ciężkiej pracy ![]() ![]()
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cięzko jest podjąć tę decyzję o staraniach o dziecko. Cięzko bardzo. Czasami bym wolała aby to los za mnie zadecydował ![]() Stokrotko a w jakim wy wieku jesteście jesli moge wiedzieć?? Moze TZ jest jeszcze młody i w głowie mu kariera a nie dziecko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Dziewczyny jak wam się widzą takie buty?? http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=989898 Bo się nad nimi zastanawiam. Rozmiar 36 jest dla mnie dobry. Byłam w czwartek w wawie i mama kupiła sobie takie same tylko morskie wiec wzięłam od niej i cały dzien w nich chodziłam (ma taki sam rozmiar jak ja), latałam w nich po praktikerze, ikei i wszystko było spoko, tylko ciekawe jak by się w nich chodziło po miescie i naszych chodnikach ![]() Tylko tak myślę czy one nie sa takie "cięzkie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.