ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 dni:) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 22:15   #181
galloway
Rozeznanie

Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d

agamagda ja też Ci zazdroszczę i oczywiście prosimy o fotkę do klubu
aniela wpadaj i zdawaj relację jak się czujesz jak najcześciej
megi a z tym tranem to naprawdę zaczęłam śmierdzieć gdzieś po godzinie dopiero i na początku coś mi śmierdziało ale nie kapnęłam się że to ode mnie...a potem to już mega capiło, więc jeszcze dwa razy prysznic brałam ale ten tran wszedł chyba w jakąś reakcję z moją skórą bo jeszcze ze dwa dni czułam ten zapach i TŻ też Ale takie eksperymenty to ja całe życie zaliczam....pamiętam kiedyś w latach 80 jak nie było kosmetyków,gdzieś wyczytałam ze fusy z kawy dobre są na włosy więc ja od razu na leb zapodałam a potem godzinami wyczesywałam te fusy z włosów(dlugich włosów) albo że maseczka z żóltka czy całego jajka też dobra na włosy no to oczywiście ja na łeb a że nie pomyślalam i spłukiwałam bardzo gorącą wodą to mi się ścięło jajko na głowie i znowu wyczesywanie było. A na twarzy to już wszystko miałam oprócz własnego moczu bo na to się nie odważyłam (też gdzieś słyszałam że na coś działa)

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-06-18 o 22:33
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 22:26   #182
haniula1803
Rozeznanie

Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d

witam
aganagda- dużo słonka na niebie, nabieraj sił na cały rok, strasznie ci zazdroszcze ja wyjeżdzam dopiero za miesią

ja dzisiaj pogrzeszyłam i truskawki i arbus byłam u rodzinki i jak im próbowałam wytłumaczyc że jestem na dieci to wszyscy zdziwieni pytali to owoców tez nie można no ale nie bede zwalać winy na kogoś potem 3 godziny prasowałam a teraz siedze posmarowana błotkiem owinięta folią, mam nadzieje że jutro nie będzie wzrostu:pro si:
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 22:32   #183
domino166
Raczkowanie

aga wypoczywaj i baw się dobrze.
Gall ja też przerabiałam akcję jajka na głowie i gorący prysznic
A uryna (składnik moczu) podobno cuda czyni na skórę

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Spadam kochane, kolorowych snów.Jutro się ważę po 5 dniach samych P więc trzymajcie kciuki.Megi może jakieś czary ?
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 22:40   #184
galloway
Rozeznanie

no ta ja uciekam do krainy snów
ale dla odmiany to ja dzisiaj czaruję

Jak Ci szklana franco życie miłe
to pokażesz nam jutro to com wymarzyły
każdej ma być na minusie a tylko spróbuj pokazać na plusie

Stary 2010-06-18, 22:48   #185
Pabu
Przyczajenie

Czesc babeczki
ja dzis pozno bo moje dziecko (czyt.facet) sie rozchorowalo...i wiecie jak to jest aaaapsik i koniec swiata z nim dzis mam ale juz chrapie slodko

Karadko...ja nie wiedziec o tajnym klubie przepraszac poczekac az mnie z czasem upowaznia

Margotko...ja widze ze Ty tez z Danii klikasz.Masz wiekszy wybor dukanowych produktow w Kopenhadze?Ja szukalam w Lidlach,Aldikach,Fotexach ,Fakcie,Netto i Kvickly...wszedzie lipa...

nagrzeszylam dzis na pierwszym dniu 2 fazy...i zamiast skupic sie na warzywkach to pochlonelam 4 herbatniki w czekoladzie...ale babskie dni sie pojawily i musialam

Jutro sie poprawie

Prosze napiszcie mi czy na naszej diecie indeks glikemiczny jest istotny?
Mialam gdzies tabelke to poszukam i wkleje...moze by sie przydala

Faza 1 (5 dni) 13.06-17.06 (-2,5 kg)
Faza 2 18.06....
Pabu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 01:07   #186
sylwusia085
Rozeznanie

hejnie dalam rady was poczytac, jutro adrobie ;] dzis opijalam sesje, jeden exam na 3 drugi na 4, wiec super! mam juz wszytsko z glowy takze wakace ;] napisze jutro buziaki
sylwusia085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 06:13   #187
gosia0974
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d

witam-jesteście ogromnym wsparciem .
jak tylko czuję się gorzej to klikam na forum i od razu lżej
dziś mój 6-ty dzień P , nie mam pomysłu na śniadanie:confu sed:, na razie popijam kawusię .
zostaje jeszcze do jutra na P, a potem od poniedziałku na P+W

_________________________ ___
dukan od 14 czerwca 108
18 czerwca -4 kg

Może macie jakieś pomysły na śniadania i kolacjena p+w bo ja początkująca
z góry dziękuję

Edytowane przez gosia0974
Czas edycji: 2010-06-19 o 06:43
gosia0974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 07:52   #188
galloway
Rozeznanie

cześć dukanki ja już pomału odrabiam wagę z podpisu,jeszcze zostało około 0,2-0,3 do odrobienia, mam tylko nadzieję że weekend nie wpłynie plusowo i trzymam kciuki też za Was by żadna nie popłynęła za mocno

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

do wszystkich nowo-dukających tutaj macie skarbnicę przepisów do wyboru do koloru co chcecie same P lub P+W. My cały czas z tego korzystamy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667
lub
http://dukan.blox.pl/html
lub
http://www.smaczny.pl/forum/topic/74...a-uderzeniowa/
lub
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/p...ie-dukana.html

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-06-19 o 07:53
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 08:11   #189
isabella77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
cześć dukanki ja już pomału odrabiam wagę z podpisu,jeszcze zostało około 0,2-0,3 do odrobienia, mam tylko nadzieję że weekend nie wpłynie plusowo i trzymam kciuki też za Was by żadna nie popłynęła za mocno

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

do wszystkich nowo-dukających tutaj macie skarbnicę przepisów do wyboru do koloru co chcecie same P lub P+W. My cały czas z tego korzystamy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667
lub
http://dukan.blox.pl/html
lub
http://www.smaczny.pl/forum/topic/74...a-uderzeniowa/
lub
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/p...ie-dukana.html

witam serdecznie Miłe Panie
dzięki za link o przepisach, wczoraj wspominałam o lodach i Megi poradziła mi,że jest super przepis na lody
za oknem deszcz, ponuro, to trzeba sobie jakoś ten weekend uprzyjemnić

u mnie znów pól kilo mniej i naprawdę człowiekowi się aż robi na serduchu weselej, jak wchodzi rankiem na "szklaną kulę" i widzi zmniejszające się cyferki - jak dojdę do 99, to chyba ze szczęścia zgrzeszę

miłego dzionka Paniom życzę i twardych charakterów, by pokusy się nas nie imały

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia0974 Pokaż wiadomość
witam-jesteście ogromnym wsparciem .
jak tylko czuję się gorzej to klikam na forum i od razu lżej
dziś mój 6-ty dzień P , nie mam pomysłu na śniadanie:confu sed:, na razie popijam kawusię .
zostaje jeszcze do jutra na P, a potem od poniedziałku na P+W

_________________________ ___
dukan od 14 czerwca 108
18 czerwca -4 kg

Może macie jakieś pomysły na śniadania i kolacjena p+w bo ja początkująca
z góry dziękuję
ja dziś miałam na śniadanko - placuszek duncana i do tego pare plasterków wędliny...często tak jem, bo samą wędliną, to się nie najem - no chyba, ze bym jej pół kg zjadła
placuszki są szybkie do zrobienia i stanowią coś jak chlebek do kanapek ( przepis, to w linku o przepisach)
oczywiście do tego placuszka można dobić inne dozwolone rzeczy
cel, moja doskonałość : 74 kg))))
isabella77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 08:18   #190
galloway
Rozeznanie

sylwusia gratuluję sesji i nie pij za dużo
Stary 2010-06-19, 08:53   #191
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pabu Pokaż wiadomość
Czesc babeczki
ja dzis pozno bo moje dziecko (czyt.facet) sie rozchorowalo...i wiecie jak to jest aaaapsik i koniec swiata z nim dzis mam ale juz chrapie slodko

Karadko...ja nie wiedziec o tajnym klubie przepraszac poczekac az mnie z czasem upowaznia

Margotko...ja widze ze Ty tez z Danii klikasz.Masz wiekszy wybor dukanowych produktow w Kopenhadze?Ja szukalam w Lidlach,Aldikach,Fotexach ,Fakcie,Netto i Kvickly...wszedzie lipa...

nagrzeszylam dzis na pierwszym dniu 2 fazy...i zamiast skupic sie na warzywkach to pochlonelam 4 herbatniki w czekoladzie...ale babskie dni sie pojawily i musialam

Jutro sie poprawie

Mialam gdzies tabelke to poszukam i wkleje...moze by sie przydala

oO wreszcie ktoś mnie zauważył

Rzeczywiście z produktami lipa, w Bilce zaopatruję się w serek kvark 0,1% zwykły homogenizowany, nigdzie indziej nie moge dostać... Lidl i Aldi to wieśniaków najwięcej, i tanie mleko :P hehe z produktami mlecznymi jest mega wielki problem ... otręby niestety w polskim sklepie wykupuję, ale już po miesiącu podrożały ale w Danii ich nie znalazłam, jedynie płatki owsiane, ale to nie to co dozwolone więc chyba będę z Polski zwozić bo nie ma wyjścia! Resztę typu skrobię mam z Polski zapas porobiony. Jestem jedynie z tego serka KVARK Arli bardzo zadowolona

Edytowane przez Margotka_
Czas edycji: 2010-06-19 o 08:56
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 09:32   #192
domino166
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny,
U mnie dupa totalna po 5 dniach P (bez grzechów)waga w miejscu ani w górę ani w dół.Zostały mi tylko 2kg.do III fazy i jakoś mi nie idzie.Zastanawiam się,że może organizm mówi -dosyć tego odchudzania jak tak dalej pójdzie to do końca lipca będę na II fazie

Sylwusia gratuluję zakończenia sesji
Stary 2010-06-19, 09:44   #193
Megi428
Wtajemniczenie

Witam Kochanieńkie
Gratuluję spadeczków , zastoje i wzrosty pocieszam jak mogę , u mnie chyba zastój bo waga wczorajsza, a od chyba 7 czerwca nic mniej nie jest, bo była @ i wzrost, po @ spadek do wagi sprzed @ i tak się teraz będę bujać na zastoju - no nic przeczekam to, albo kaloriami dołożę a potem ostre P, się pomyśli jeszcze

Cytat:
Ale takie eksperymenty to ja całe życie zaliczam....pamiętam kiedyś w latach 80 jak nie było kosmetyków,gdzieś wyczytałam ze fusy z kawy dobre są na włosy więc ja od razu na leb zapodałam a potem godzinami wyczesywałam te fusy z włosów(dlugich włosów) albo że maseczka z żóltka czy całego jajka też dobra na włosy no to oczywiście ja na łeb a że nie pomyślalam i spłukiwałam bardzo gorącą wodą to mi się ścięło jajko na głowie i znowu wyczesywanie było. A na twarzy to już wszystko miałam oprócz własnego moczu bo na to się nie odważyłam (też gdzieś słyszałam że na coś działa)
gall normalnie masaż brzucha zaliczyłam z rana

[QUOTE=Pabu;20091333

Jutro sie poprawie

Mialam gdzies tabelke to poszukam i wkleje...moze by sie przydala [/QUOTE]

Po 1. - jeśli byś poczytała choć ten wątek od początku to pewnie byś zauważyła że wkleiłam tabele indeksów, które na tej diecie nie są istotne aczkolwiek uważamy że warto zwracać na nie uwagę
Po 2. - wcale nie musiałaś zgrzeszyć ciastkami, bo można mega słodkie rzeczy jeść i na naszej diecie - choćby nutelkę dukanowską, sernik, i również herbatniki - to wszystko znajdziesz w przepisowni co gall linki wkleiła.
Po 3. - Pabu, Margotka, a także kilka nowych dziewczyn bardzo was prosimy nie zaśmiecajcie nam wątku gdzie, za ile i co można kupić, bo jak zauważyłyście tytuł wątku jest "zaczęłyśmy 15 lutego..." i szczerze powiedziawszy jesteśmy na innym etapie niż wy zaczynające i nie bardzo nas interesuje gdzie i co można kupić, ten etap mamy już za sobą. Z tego też powodu nie jesteśmy na głównym wątku tylko założyłyśmy swój żeby być razem na tym samy etapie. Może też pomyślicie o swoim wątku - wtedy łatwiej się zrozumiecie, i razem będziecie miały te same doświadczenia na tym samy etapie diety bez narażania innych na utratę cierpliwości, bo uwierzcie że po kilku miesiącach dietkowania pewne rzeczy są irytujące - co same za jakiś czas zauważycie.

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-06-19 o 09:49
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 10:47   #194
galloway
Rozeznanie

domino jak dałaś radę wytrzymać 5 dni bez grzeszenia to dasz radę dalej, więc tak trzymaj bo to chwilowy tylko zastój.Zresztą co ja będę Ci tu gadać,Ty to wszystko wiesz Ja dlużej niż 2 dni czysto dukanowo już nie potrafię bez podjadania,więc Ci trochę zazdroszczę tej samodyscypliny
Stary 2010-06-19, 10:51   #195
karadka
Zadomowienie

dzien dobry moje dukanowe siostry i ciocie
-0,4 wiec 70,5 na dzis i bede sie caly dzien cieszyc bo jutro + murowany juz mam 2 blachy drozdzowek(jagody, truskawki, budyn) w piekarniku (jedna biore na impreze i jedna kroje i zamrazam - bo jak zostanie to bede zarla a tak to z okazji niedukanowych sobot bede po kawalku wyciagac

gratuluje spadkow a kazda ktora wzrost zaliczyla niech kopnie france odemnie!

aniela - cieszymy sie ze do nas zagladasz!!! jak masz chwilke to pisz jak sie czujecie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
hmmmm to jedynie z wodą ??
a ja tam wsypałam do małej szklaneczki wzięłam łyżeczkę i z uśmiechem zaczęłam jeść.... chyba będę musiała zapomnieć o mleku w proszku na sucho
wiesz co ja bylam pewna ze to byl zart oj widze ze kolezanka tej ksiazki jednak nie przeczytala!

Cytat:
agamagda ja też Ci zazdroszczę i oczywiście prosimy o fotkę do klubu
aniela wpadaj i zdawaj relację jak się czujesz jak najcześciej
megi a z tym tranem to naprawdę zaczęłam śmierdzieć gdzieś po godzinie dopiero i na początku coś mi śmierdziało ale nie kapnęłam się że to ode mnie...a potem to już mega capiło, więc jeszcze dwa razy prysznic brałam ale ten tran wszedł chyba w jakąś reakcję z moją skórą bo jeszcze ze dwa dni czułam ten zapach i TŻ też Ale takie eksperymenty to ja całe życie zaliczam....pamiętam kiedyś w latach 80 jak nie było kosmetyków,gdzieś wyczytałam ze fusy z kawy dobre są na włosy więc ja od razu na leb zapodałam a potem godzinami wyczesywałam te fusy z włosów(dlugich włosów) albo że maseczka z żóltka czy całego jajka też dobra na włosy no to oczywiście ja na łeb a że nie pomyślalam i spłukiwałam bardzo gorącą wodą to mi się ścięło jajko na głowie i znowu wyczesywanie było. A na twarzy to już wszystko miałam oprócz własnego moczu bo na to się nie odważyłam (też gdzieś słyszałam że na coś działa)
gall - dzieki ponowne - masazyk zaliczony!!! z jajkiem to cale dziecinstwo mama mi maseczki robila ale z ta kawa dobre!!!
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
witam
aganagda- dużo słonka na niebie, nabieraj sił na cały rok, strasznie ci zazdroszcze ja wyjeżdzam dopiero za miesią

ja dzisiaj pogrzeszyłam i truskawki i arbus byłam u rodzinki i jak im próbowałam wytłumaczyc że jestem na dieci to wszyscy zdziwieni pytali to owoców tez nie można no ale nie bede zwalać winy na kogoś potem 3 godziny prasowałam a teraz siedze posmarowana błotkiem owinięta folią, mam nadzieje że jutro nie będzie wzrostu
haniulka jakie blotko mialas? napisz czy dzialalo bo jestem ostatnio zainteresowana
ps. mowie mojemu ze na urodziny chce kilo blota - trzy razy musialam powtarzac bo myslal ze sie przeslyszal a mina jaka mial - bezcenne
Cytat:
Napisane przez sylwusia085 Pokaż wiadomość
hejnie dalam rady was poczytac, jutro adrobie ;] dzis opijalam sesje, jeden exam na 3 drugi na 4, wiec super! mam juz wszytsko z glowy takze wakace ;] napisze jutro buziaki
:pi jemy: Twoje zdrowko wypije dzisiaj!!!!! gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! jednak tylko my potrafimy tak kciuki trzymac

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny,
U mnie dupa totalna po 5 dniach P (bez grzechów)waga w miejscu ani w górę ani w dół.Zostały mi tylko 2kg.do III fazy i jakoś mi nie idzie.Zastanawiam się,że może organizm mówi -dosyć tego odchudzania jak tak dalej pójdzie to do końca lipca będę na II fazie

Sylwusia gratuluję zakończenia sesji
domino to chyba juz tak bedzie czym blizej tym trudniej nastaw sie optymistycznie - ja juz mam to gdzies ile schudne tyle schudne od polowy lipca III faza

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Witam Kochanieńkie
Gratuluję spadeczków , zastoje i wzrosty pocieszam jak mogę , u mnie chyba zastój bo waga wczorajsza, a od chyba 7 czerwca nic mniej nie jest, bo była @ i wzrost, po @ spadek do wagi sprzed @ i tak się teraz będę bujać na zastoju - no nic przeczekam to, albo kaloriami dołożę a potem ostre P, się pomyśli jeszcze

Po 1. - jeśli byś poczytała choć ten wątek od początku to pewnie byś zauważyła że wkleiłam tabele indeksów, które na tej diecie nie są istotne aczkolwiek uważamy że warto zwracać na nie uwagę
Po 2. - wcale nie musiałaś zgrzeszyć ciastkami, bo można mega słodkie rzeczy jeść i na naszej diecie - choćby nutelkę dukanowską, sernik, i również herbatniki - to wszystko znajdziesz w przepisowni co gall linki wkleiła.
Po 3. - Pabu, Margotka, a także kilka nowych dziewczyn bardzo was prosimy nie zaśmiecajcie nam wątku gdzie, za ile i co można kupić, bo jak zauważyłyście tytuł wątku jest "zaczęłyśmy 15 lutego..." i szczerze powiedziawszy jesteśmy na innym etapie niż wy zaczynające i nie bardzo nas interesuje gdzie i co można kupić, ten etap mamy już za sobą. Z tego też powodu nie jesteśmy na głównym wątku tylko założyłyśmy swój żeby być razem na tym samy etapie. Może też pomyślicie o swoim wątku - wtedy łatwiej się zrozumiecie, i razem będziecie miały te same doświadczenia na tym samy etapie diety bez narażania innych na utratę cierpliwości, bo uwierzcie że po kilku miesiącach dietkowania pewne rzeczy są irytujące - co same za jakiś czas zauważycie.
megus - zastoj jak to juz dobrze wiesz - minie wiec nie ma co sie trapic!
to co napisalas to popieram w 10000000% i dziewczyny to nie chodzi o to ze jestesmy jakies zołzy i Was tu nie chcemy ale megi ma racje - my zaczynalysmy 4 miesiace temu i pisalaysmy dokladnie to co Wy, gdzie, jak, za ile, i bylo milion durnych (dla bedacych juz na diecie kilka miesiecy dziewczyn) pytan i tez dziwilysmy sie - ze nie wolno zapytac i one w taki sam sposob nam powiedzialy ze dieta w zaleznosci od czasu ma swoje etapy - za nami juz 4 miesiace - kupa czasu, do tego dochodzi smeczenie i brak normalnych produktow do ktorych bylysmy przyzwyczajone dlatego czasem pozwalamy sobie pogrzeszyc ale srednio kazda z nas ma 10-20 kg mniej czyli kawal dobrej roboty za soba, a nie miejcie mi za zle ale jak slysze ze w pierwszych dniach nie dajecie rady i grzeszycie to chyba nie jestescie na ta diete jeszcze gotowe! bo jak pisalysmy juz pare razy 2-3 pierwsze miesiace zadna nawet nie pomyslala zeby grzeszyc! tym bardziej ze latem sa urlopy, wyjazdy, wiecej pokus moze warto dietke przelozyc na po wakacjach?
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 10:52   #196
galloway
Rozeznanie

megi ma rację że my ''stare dukanki'' jesteśmy na innym etapie diety,tylko proszę dziewczyny nie obraźcie się . Na pewno łatwiej Wam będzie jeżeli chociaż przeczytacie I część watku(chociaż pierwsza połowę bo tego dużo) To do tych które tego nie zrobiły
Stary 2010-06-19, 10:57   #197
domino166
Raczkowanie

Dzięki Gall za pocieszenie.Nie wiem jak to się dzieje,że tak wolno chudnę.Może należy podjadać cholera to efekty będą lepsze
Stary 2010-06-19, 10:59   #198
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusia085 Pokaż wiadomość
Sylwusia Kochanie gratki za examin
Jakże mogłam nie zauważyć że się pochwaliłaś zdanymi examinami

Nowe Dukanki tak jak piszą galloway i Karadka - nie chcemy was obrazić czy zniechęcić, ale my już inaczej patrzymy na dietę, no po prostu inne wtajemniczenie
Stary 2010-06-19, 11:00   #199
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Witam Kochanieńkie

Jeżeli byś przeczytała mój pierwszy post (#162), w którym jest napisane, że zaczęłam 1 lutego, i mój spadek to ponad 25 kg to może byś nie była tak nie miła i tak niesympatyczna dla nowych uczestniczek wątku, cóż ... sądziłam, że bardziej tu miła atmosfera i przyjmujecie do grona wszystkie chętne do odchudzania!
A ja udzieliłam jedynie informacji koleżance na temat produktu ....
A Ty bezwzględnie podsumowałaś mnie, osobę o stażu dłuższym na diecie niż sama jesteś NIESPRAWIEDLIWIE!

Czas edycji: 2010-06-19 o 11:04
Stary 2010-06-19, 11:04   #200
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Jeżeli byś przeczytała mój pierwszy post, w którym jest napisane, że zaczęłam 1 lutego, i mój spadek to ponad 25 kg to może byś nie była tak nie miła i tak niesympatyczna dla nowych uczestniczek wątku, cóż ... sądziłam, że bardziej tu miła atmosfera i przyjmujecie do grona wszystkie chętne do odchudzania!
Mój błąd - przeoczyłam kiedy zaczęłaś, a nie byłam niemiła tylko poprosiłam o nie pisanie gdzie i co można kupić, rozumiem że nie mieszkasz w Polsce i masz dostęp do innych sklepów i towarów, ale jest takie coś jak PW i tam można wymieniać się takimi informacjami.
Tu jest miła atmosfera i chętnie przyjmujemy nowe dukające, ale jak ktoś prosi o gotowe jadłospisy, jak któraś nowa dziewczyna, to niestety nikt nikomu na tacy nie poda.
Stary 2010-06-19, 11:08   #201
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Mój błąd - przeoczyłam kiedy zaczęłaś, a nie byłam niemiła tylko poprosiłam o nie pisanie gdzie i co można kupić, rozumiem że nie mieszkasz w Polsce i masz dostęp do innych sklepów i towarów, ale jest takie coś jak PW i tam można wymieniać się takimi informacjami.
Tu jest miła atmosfera i chętnie przyjmujemy nowe dukające, ale jak ktoś prosi o gotowe jadłospisy, jak któraś nowa dziewczyna, to niestety nikt nikomu na tacy nie poda.
Więc i mój błąd, udzieliłam jedynie odpowiedzi osobie, która na moje oko już pare razy udzieliłą się w wątku ... nie potrzebuję jadłospisów i o takowe też nie prosiłam, myślałam, że mogę luźno z Wami porozmawiać o diecie, wzlotach i upadkach, a tu taki klops na samym początku! PRzyznałabym Ci rację, gdybym nie napisała pierwszej wypowiedzi, która zreszta została jakby rzec niezauważona, więc życzę wszystkim miłego odchudzania, ale dalszych swoich wypowiedzi tutaj nie będę kontynuowała! Powodzenia życzę wszystkim.

Btw w pierwszym poście można zauważyć, że również są osoby które zaczęły dietę w tym miesiącu, więc nie odsyłaj do powielania milion razy wątków.

Czas edycji: 2010-06-19 o 11:10
Stary 2010-06-19, 11:11   #202
karadka
Zadomowienie

margotka nie podchodz do tego tak osobiscie moze gdybys podpis ustawila od kiedy dukasz i jakie rezultaty to byloby latwiej ale rowniez mysle ze po czesci sie z nami zgodzisz skoro dukasz juz tak dlugo i masz taki ladny wynik?
Stary 2010-06-19, 11:12   #203
domino166
Raczkowanie

Margotko źle odebrałaś Megi ,która kierowała swoje słowa do początkujących,dla ich dobra.Z doświadczenia wiemy jak ważne jest wsparcie w tej diecie osób będących w tym samym momencie odchudzania.My po 4 miesiącach mamy już inne problemy a dziewczyny inne.Nie obrażaj się więc,chętnie z Tobą pogadamy tylko niech nie będą to problemy z początków diety.Jak możesz to zrób podpis wtedy wszystkie będziemy wiedziały kiedy zaczęłaś.

Poza tym zgadzam się z Karadką,że początek diety przed wakacjami jest bardzo dużym wyzwaniem i może faktycznie warto zacząć po wakacjach,będzie łatwiej.

Edytowane przez domino166
Czas edycji: 2010-06-19 o 11:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 11:12   #204
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc i mój błąd, udzieliłam jedynie odpowiedzi osobie, która na moje oko już pare razy udzieliłą się w wątku ... nie potrzebuję jadłospisów i o takowe też nie prosiłam, myślałam, że mogę luźno z Wami porozmawiać o diecie, wzlotach i upadkach, a tu taki klops na samym początku! PRzyznałabym Ci rację, gdybym nie napisała pierwszej wypowiedzi, która zreszta została jakby rzec niezauważona, więc życzę wszystkim miłego odchudzania, ale dalszych swoich wypowiedzi tutaj nie będę kontynuowała! Powodzenia życzę wszystkim.
Nie trzeba się unosić czy obrażać, a ja niestety nie jestem w stanie zapamiętać kiedy która zaczynała dietę, stąd podpisy - które dają taką informację.
Tak czy inaczej życzę powodzenia.
Stary 2010-06-19, 11:18   #205
Margotka_
Zadomowienie

Same dobrze wiecie, że osiągnięcie -10kg czy -20 ... zreszta -1 kg to już osiągnięcie jest ciężką pracą, więc odpowiedź komuś, komu jest ciężko na początku odnaleźć nawet produkt myślę, nie było zbrodnią ... wystarczyło napisać o niezaśmiecanie wątku, uniosłam się gdyż widzę, że jak każdy wątek jest pewna grupa, która zamyka się i nie przyjmuje do swojego grona innych, i wywnioskowałam to z brakiem odpowiedzi na mój "witający" Was post, w którym opisałam również swój wynik i osiągnięcie... a postanowiłam napisać własnie dlatego, że również rozpoczęłam swoją walkę z kilogramami w lutym. Nie ustawiam podpisu, gdyż nie jest to jedyny wątek w którym się udzielam, więc jest to dla mnie zbędnym detalem, aczkolwiek fakt ... mogłoby ułatwić zapamiętanie danej osoby. Chciałam tylko podkreślić by nie wrzucać wszystkich do jednego WORA, i pomagać, bo jednak walka z kilogramami jest najcięższą walką jaka może być i spotkać może każdego. Same zaczynałyście tą walkę i bądźcie bardziej wyrozumiałe, i wystarczyło odesłać koleżankę na PW a nie podsumowywać i zniechęcać do udzielania się w wątku, bo myślę, że tak samo jak i Wy tak samo jak Ja mogę wnieść dużo i przekazać sobie wzajemnie wiele przydatnych informacji.
Stary 2010-06-19, 11:42   #206
sylwusia085
Rozeznanie

hej dziewczynki stare i nowe ;] dzis wreszcie jestem rozmowna itp kacyk minal popilam ostro wczoraj........... ale niefch to pojdzie w zapomnienie hihi, wakacje sie zaczely, prace na ten miesiac prawie wykonalam normalnie chce sie zyc wagaciagle w miejscu stoi czyli 67,8 czuje sie dobrze ;] dzieki wam wszystkie jeszcze raz za zainteresowanie moja osoba, za wsparcie i za gratulacje!!!! milo sie na serduszku zrobilo......

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Same dobrze wiecie, że osiągnięcie -10kg czy -20 ... zreszta -1 kg to już osiągnięcie jest ciężką pracą, więc odpowiedź komuś, komu jest ciężko na początku odnaleźć nawet produkt myślę, nie było zbrodnią ... wystarczyło napisać o niezaśmiecanie wątku, uniosłam się gdyż widzę, że jak każdy wątek jest pewna grupa, która zamyka się i nie przyjmuje do swojego grona innych, i wywnioskowałam to z brakiem odpowiedzi na mój "witający" Was post, w którym opisałam również swój wynik i osiągnięcie... a postanowiłam napisać własnie dlatego, że również rozpoczęłam swoją walkę z kilogramami w lutym. Nie ustawiam podpisu, gdyż nie jest to jedyny wątek w którym się udzielam, więc jest to dla mnie zbędnym detalem, aczkolwiek fakt ... mogłoby ułatwić zapamiętanie danej osoby. Chciałam tylko podkreślić by nie wrzucać wszystkich do jednego WORA, i pomagać, bo jednak walka z kilogramami jest najcięższą walką jaka może być i spotkać może każdego. Same zaczynałyście tą walkę i bądźcie bardziej wyrozumiałe, i wystarczyło odesłać koleżankę na PW a nie podsumowywać i zniechęcać do udzielania się w wątku, bo myślę, że tak samo jak i Wy tak samo jak Ja mogę wnieść dużo i przekazać sobie wzajemnie wiele przydatnych informacji.
ja cie moge przywitac dopiero dzis bo w koncu wytrzezwialam ;] a tak serio zgadzam sie z toba w 100% i zaraz naprostuje te nasze dziewczynki nie no zarcik oczywiscie glupio zabrzmialo i wyszlo ale teraz bedzie tylko lepie, pozdrowionka i milego dnia wszystkim zycze
sylwusia085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 12:00   #207
monikaja
Raczkowanie

Witam Was !!!!!!!!!!
Choć piszę bardzo rzadko - często czytam co piszecie i mam dla Was świetny wierszyk - oby pomógł !!!!!!!!!! Przeczytane gdzieś na forum :

Niecierpliwość, to w diecie tutaj króluje,
waga nie spada, każdy się denerwuje.
Pewnie waga całą winę w sobie posiada,
bo sprawca niewinny, po cichu się objada.
Walnijmy się w piersi, skłońmy się w pokorze,
mamy apetyt, zwalczyć go ktoś pomoże?
Mam ciasteczka i takie słodziutkie rogale
zjem jednego, nie utyję wszak wcale.
Tak się przed sobą sami spowiadamy,
lecz brak silnej woli, to sobie podjadamy.
Potem marudzić pewnie głośno zaczniemy,
że takiej
diety, już więcej nie zastosujemy.
A wina jest nasza, tłumaczyć sobie musimy,
jedzmy protalowo a resztę precz odrzucimy.

Powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Hmmm ..... a ja uważam, że Margotka ma racje. Myślę, że te forum zrobiło się zbyt prywatne. Jest kilka dziewczyn i one nie za bardzo dopuszczają nowe osoby do swego grona. A przecież nie na tym to polega. Sama na początku diety szukałam wsparcia ale niestety było bardzo skąpe, więc zrezygnowałam .......
monikaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 12:11   #208
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikaja Pokaż wiadomość
Witam Was !!!!!!!!!!
Choć piszę bardzo rzadko - często czytam co piszecie i mam dla Was świetny wierszyk - oby pomógł !!!!!!!!!! Przeczytane gdzieś na forum :

Niecierpliwość, to w diecie tutaj króluje,
waga nie spada, każdy się denerwuje.
Pewnie waga całą winę w sobie posiada,
bo sprawca niewinny, po cichu się objada.
Walnijmy się w piersi, skłońmy się w pokorze,
mamy apetyt, zwalczyć go ktoś pomoże?
Mam ciasteczka i takie słodziutkie rogale
zjem jednego, nie utyję wszak wcale.
Tak się przed sobą sami spowiadamy,
lecz brak silnej woli, to sobie podjadamy.
Potem marudzić pewnie głośno zaczniemy,
że takiej
diety, już więcej nie zastosujemy.
A wina jest nasza, tłumaczyć sobie musimy,
jedzmy protalowo a resztę precz odrzucimy.

Powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Hmmm ..... a ja uważam, że Margotka ma racje. Myślę, że te forum zrobiło się zbyt prywatne. Jest kilka dziewczyn i one nie za bardzo dopuszczają nowe osoby do swego grona. A przecież nie na tym to polega. Sama na początku diety szukałam wsparcia ale niestety było bardzo skąpe, więc zrezygnowałam .......
Wierszyk rewelacja :P taki ... budujący
Mam nadzieję, że ta rezygnacja początkowa z diety, była tylko "początkowa" i teraz już jest tylko do przodu!

A tak poza tym to zastanawia mnie jedno, myślę, że czasami nawet "zaawansowane" dukanki zadają pytania i mają wątpliwości nawet większe niż te, które dopiero zaczynają. Ja, nie raz i nie dwa sięgam po książke, żeby raz jeszcze doczytać to i owo ... dlatego nie wolno w ten sposób od razu naskakiwać na "nowe" zaczynające dietę dziewczyny, one też mają prawo do pytań!! A jeżeli jest to forum o diecie Dukana, to dlaczego nie zapytać tutaj ?

sylwusia085
dziękuję za przywitanie i wsparcie !

Czas edycji: 2010-06-19 o 12:13
Stary 2010-06-19, 12:31   #209
karadka
Zadomowienie

ja mysle ze nie ma sie co dasac pewno ze nikt nie wie wszystkiego tylko nam chodzilo o co innego a wyszlo jak zwykle nowe dziewczyny potrzebuja innej motywacji i innego nastawienia a jak beda patrzyc na nas - grzeszne ktore caly czas probuja sie nawrocic to nic dobrego z tego nie wyjdzie
margotka nie wiem jak jest teraz z grzeszkami ale napisz sama jak dlugo wytrzymalas bezgrzesznie? bo to strasznie ciezko sie oprzec po tak dlugim czasie a najbardziej sie boje ze jak nowe dziewczyny zobacza ze my tak grzeszymy i zrzucilysmy tak duzo to tez zaczna isc tym torem od poczatku a rezultaty nie beda takie jak oczekiwaly.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

i ja na tej wypowiedzi koncze spor bo to do niczego nie prowadzi i jedyne co moge doradzic wszystkim zaczynajacym to dokladnie przeczytajcie ksiazke i zapoznajcie sie z dieta!!!!!
Stary 2010-06-19, 12:40   #210
monikaja
Raczkowanie

Oczywiście nie generalizuje - nie dotyczy to wszystkich dziewcząt. No ale ciężko się wkupić do Was ..... ale jest ok.

Edytowane przez monikaja
Czas edycji: 2010-06-19 o 12:41
monikaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości