|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro na tym chudniesz, to jedząc 3 posiłki i 3x gainer też byś chyba chudła. Sama nie wiem, niech wypowie się ktoś inny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
Abigal, bułka była cała, kawałek skórki tylko usunęłam
![]() ![]()
![]() |
#3215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ehh Kochane, podpowiedzccie cos |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Raczkowanie
|
Znikając -->żebym to ja musiała się do jajek przełamywać, kocham jaja na miękko/twardo/sadzone/omlecik/jajeczniczka
![]() ![]() Utrzymanie dzisiejsze ![]() Śniadanie: owsiana: 4 kopiaste łychy owsianych górskich, łyżeczka otrąb, szklanka mleczka 2% z łychą pestek dyni, miodem, cynamonem, brzoskwinią, czereśniami, garścią orzechów włoskich, łychą rodzynek i 3 suszonymi morelami (jednym słowem full wypas ![]() koszenie -> 3h (ale już tylko 1/4 trawnika została ![]() II Śniadanie: 2 kromki razowca z ziarnami (po 50-60g każda) obie z masłem, sałatą, pastą z jaja na twardo ze szczypiorkiem, łyżeczką majonezu i tuńczykiem wsw (ze 2 łyżeczki chyba ![]() ![]() Obiad: udko obsmażone a potem duszone w sosie pomidorowym, 1/2 woreczka ryżu brązowego z tymże sosem, mała główka (prosto z grządki ![]() Kolacja: micha (300-400g) truskawek, serek wiejski (200g) + duża garść orzrchów laskowych (czyli jakieś 25g ![]() i proszę o ocenkę |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Rozeznanie
|
R
I śniadanie: duża grahamka z chudym białym serem, na to pomidor, cebula, trochę soli, duży banan, szklanka wody II śniadanie: musli fitella tropikalne z jogurtem naturalnym, łyżeczka mała cukru (wiem nie powinien się tu znajdować!) Obiad: wątróbka drobiowa z wody bez żadnego sosu, fasola żółta z jogurtem naturalnym Kolacja: połowa makreli wędzonej, mała miseczka serka wiejskiego Bez podwieczorku ze względu na późny obiad (ok. 17) Na redukcji jestem co prawda dopiero 5 dzień, ale dziś rano waga pokazała mi niestety wagę początkową! Oceńcie proszę mój jadłospis! Co jest nie tak, dlaczego waga nie spada? |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tymi badaniami to różnie zawsze jest..ja np. mam (albo miałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() jednak muszę tu wklejać jadłospisy, bo wtedy się bardziej pilnuję ![]() ![]() Więc dzisiejszy: Śniadanie – placki owsiane (płatki, jajko, trochę otr. Pszennych, sól) z 3 plastrami szynki, pomidorem + ogórek zielony, ok. 100g serka wiejskiego ; drożdżówka z serem siłownia Zaraz po siłowni: jabłko II śniadanie – Danio intenso kokosowy (koleżanka poleciła, pyszny ![]() Obiad – zupa z botwinki z ziemniakami, kawałkami ugotowanego kurczaka i całą furą zieleniny (by mama ![]() Podwieczorek – owocogurt z truskawkami i jogurtem owoce leśne (dużo truskawek) z tego przepisu: http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1795 Kolacja – 2kromki razowca podpieczone w tosterze, posmarowane masłem, obłożone serem żółtym, rzodkiewkami i pomidorem, herbatka Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może zamiasttej odzywki cos innego, wiecej jedzenia.. ja bym pila soki (najlepiej nie-przecierowe, bo nie zapychają żoładka) a litr soku z pomrańczy albo jab lek np dziennie - nie wypchasz zoladka, bo nie ma czym, a kalorie lecą słyszała, ze od tych wszystkich marchwiowych kubusi sie tyje... nie wiem jaką masz wage i wzrost, jaki stan somatyczny organizmu, ale...może jakies piwko wieczorem, plus zaostrzenie aptety na coś hmm kalorycznego..- to oczywiscie taka sugestia, wiadomo, że alkohol do zdrowych rzeczy nie nalezy, ale może warto tez spróbować po pierwsze zdrowe posiłki, owoce(!!), niby produkty maczne tucza - jakieś kluski kopytka jako dodatek nie wiem może jogurty do picia - tym tez sie raczej nie najesz, a kalorii sie nabija, to samo mleko a mleczko z tubki takie zegeszcone słodzone, taka tubka to nie problem, a kaloriee... to samo czekolada, nutella , masło orzechowe plus oczywiscie zdrowe zbilansowane posiłki ja jak pare lat temu byłam w skrajnej niedowadze, ed i te sprawy (teraz w sumie ze 2-3 kg by tez mi sie przydały, ale nie jestem na diecie na przytycie, bo mysle, że sama jakos to przytyje, z reszta tragedii nie ma), to jadłam jakies kremy chałwowe typu nutella takie rzeczy łyzka ze słoika (o włąsnie chałwa - to tuczy), i pamietam ciasta, szczego.lnie wieczorem - domowe normalne pieczone ciasta - sernik, szarlotka, makowiec... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
R śniadanie: owsianka (6 łyżek płatków owsianych, 1 łyzka otrąb, 1 łyzka siemienia lnianego w pestkach, maślanka truskawkowa, jabłko) 2 śniadanie: dwie kromki chleba, z połową puszki tuńczyka, pomidor obiad: kurczak z warzywami z kaszą jęczmienną kolacja: serek wiejski 250g. z brokułami i łyżką oliwy z oliwek dwa dni pod rząd miałam napady ![]() nie wiem, chyba mam za mało tłuszczów w jedzeniu, bo mam parcie na masło ![]()
#3224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo dziekuje Ci za te rady ![]() Bede pila piwo (chociaz nie lubie),redds'a czy jakies inne smakowe.Czesto jem chipsy,orzechy ale to bede zostawiala na wieczor. Ciasta tez beda czesciej goscic w menu ![]() Marzy mi sie przytyc jeszcze minimum 5 kg chałwa niee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gainer daje jej 1500 kcal, a x3 jest to 4500 kcal, więc wątpie, by dałaby radę jeść to co teraz i jeszcze do tego dokładać kolejne 4500 kcal. To by było zresztą straszne dla jej organizmu... Ja myślę, że warto by było na jakiś czas odstawić gainer, albo pić go raz dziennie jak już, a w zamian pić koktajle robione samemu-np. zmiksowane 2 banany+orzechy+mleko/jogo nat./homo nat. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() A jak Ci piwo nie smakuje to nie pij, nic na siłę przecież ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
No w sumie to obiad już się robił to wiedziałam, przepis na owocogurt znalazłam rano więc postanowiłam zrobić a tosty chodzą za mną od kilku dni już, ale jest mały postęp - nie myślę obsesyjnie o jedzeniu
![]() II śniadanie było zaraz po siłowni (mam 5minut - w drodze zjadłam jabłko, a jak wróciłam to zrobiłam IIśniadanie). Dorzucę orzeszki do podwieczorku w takim razie ![]() Dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
U z naciskiem na 'trochę R':
Śn. Serek wiejski z bananem i trochę musli truskawkowego ![]() IIŚn. Truskawki- ok.0,5kg; 2 kromki razowego z dynią z pastą jajeczną, szynką, sałatą i szczypiorem kawa z mlekiem Ob. Warzywa na patelnię smażone na odrobinie oleju kawa, czereśnie K. Jajecznica z łososiem wędzonym i szczypiorkiem; 2 kromki razowego z dynią z masłem; szklanka soku warzywnego
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-06-19 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Raczkowanie
|
chryste...żeby nie wyszło, że ja chce jej doradzic żeby alkohol piła, ale jesli nie ma przeciwskaza\n to zawsze 250 kcal..ale jeśli nie lubni to bez sensu
bez sensu jest sie zmuszac do czeghoc czego sie nie lubi nie lubisz chałwy - nie jedz a o soki chodzilo mi własnie np pomaraczowe albo jabłkowe, a nie te geste, wiem sama po sobie że włąsnie te :tuczace" kubusuie potrafia niezle zamulić i zapchac, co tez jest bez sensu jesli już udało sie wczesniej pezytyc cokolwiek, tpo raczej nie jest tak, ze organizm nic nie przyswaja, w sumie to nie wiem,lekarzem nie jestem wiem,że napewno mozna chudnąc od nadczynnosci tarczycy, pasozytów w przewodzie pokarmowym, i wszelkich chorób układu pokarmowego... ale niekoniecznie może organizm po prostu jeszcze potrzebuje czasu, a może przywykł do mega ilosci kalorii...trudno powiedzieć wydaje mi sie że jedzenie 2000kcal, napewno sprawi, że nie umrzesz (mimo, że oczywiście jesz duzo wiecej to taki przykład) a duzo zostało ci do przytycia, jaką masz wzrost i wage ? nie masz chyba wagi zagrażającej zyciu ? przepraszam jesli uraziłam którymś pytaniem, to nie opowiadaj pozdrawiam nie doczytałąm 5 kg mówisz chcesz na plus to możefaktycznie et cista popróbuj , tak w popołudnuiowych porach (jak człowiek sie nażre na noc to też ciezko zasnąć)...a ..ale przed samym snem też warto wrzucić jakies kalorie, lekkie, np z płynów, zawsze jest szansa że sie cos odłozy ja kilka lat temu w szpitalu dostawalam kolacje numer 2 na pół godziny przed spaniem (nie jakos duzo ale zawsze, - tak kminili aby cos sie odłozyło) a ja rozumeime to tak, że trzy porcje tej odzywki dają jej 1500 kcal łacznie, a nie że kazda porcja tyle ma (!!!) chyba, że sie myle Edytowane przez ekstradyska Czas edycji: 2010-06-19 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mimo wszystko warto pójść do lekarza, bo może być coś nie tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Wtajemniczenie
|
okej pora się ogarnąć, są wakacje, trzeba coś ze sobą zrobić, no!
więc dekasowe U pt. "Abigal moją muzą" ^^ Ś. 1,5 kromki cięzkiego razowca (130g) z masłem serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidor (kocham ten zestaw!) miska truskawek (0,4 kg?) IIŚ. szklanka maślanki, jabłko O. miska zupy ogórkowej z młodą marchewką, selerem, cebulką,makaronem zagęszczona i ze śmietaną kufel koktajlu truskawkowego na maślance, dosłodzony miodem P. pewnie z kilo truskawek, i 200g nieobranych fistachów K. sałatka z kurczaka, sałaty, pomidorków, szczypiorku i majonezu, ciężki razowiec z masłem szyneczką i pomidorkiem Po. truskawki
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dawno mnie nie było, czas powrócić na dobrą drogę ^^ U. Śn; 2 kromki sojowego z; presidentem rzodkiewkowym,pomidorem i rzodkiewkami poledwica z indyka,pomidorem i ogorem malosolnym kawa z mlekiem magnum gold godzina rowerka, 8min abs, arms i cos jeszcze chyba 2śn; placek owsiany z musem z truskawek Ob; piers z indyka w jakieś potrawce z papryką i czymś, minimarchewki P; twarożek domowy, truskawki, nerkowce ok godziny jazdy na rolkach do koleżanki kawałek "kopca kreta", kawa z mlekiem powrót na rolkach do domu K; jajecznica ze szpinakiem- dużo, sałatka z pomidorów,sałaty,rzodkiew ek i czegoś tam jeszcze później impreza, tańce hulańce, dużo wódki z cola i wódki ze spiretem
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do 2 śn bym coś dorzuciał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() <3
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jadło ładne, ale dużo ćwiczeń. To fajnie, tylko pamiętaj, że mają być przyjemnością!!! ![]() Poza tym mam nadzieję, że impreza udana ;p
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U pt. "przeziębiłam się, nie mam w domu masła, niedobrze mi i chyba jem z rozsądku" brzydkie Ś(nie miałam apetytu ani siły,więc zjadłam na czego widok ślinka mi pociekła ![]() IIŚ; grahamka z tostera z serem topionym tost, ketchupem, rzodkiewką i ogórkiem O; zupa ryżowa-duża miska, z duuużą ilością ryżu i jakimiś mikroskopijnymi warzywkami... 0,5 paska czekolady jw P; danonek mega truskawkowy, garść pistacji; 0,5 paska czekolady jw ![]() K; grahamka; 1 z serem topionym do smarowania gouda i połową dużego pomidora, 2 z chrzanem, rzodkiewką i ogórkiem, odrobiną ketchupu i ponoć musztardą; kawałek kalarepki po; 3 cukierki wiśniowe z witaminą C ![]() i może coś jeszcze będzie, jak mamusia ze sklepu wróci...
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-19 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Wtajemniczenie
|
ćwiczenia z przyzwyczajenia,
a rolki dla przyjemności ![]() do obiadu wegli brak,bo nie chcialo mi sie u siebie gotowac a kolacje jadlam u kolezanki i miala tylko jakies stare bułki:P a magnum gold to moje ulubione <3 impreza była wczoraj i nigdy więcej już nie piję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już od drugiej osoby dzisiaj słyszę, że nic więcej nie pije ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrówka życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.