Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 21:25   #1891
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko. A takie łózko od jakiego wieku można stosować?
Bo są barierki ochronne np.
Nie mam pojęcia ale chyba dla takiego już co umie samo wyjść, tzn przyjąć dobrą pozycję do schodzenia z łóżka i nie spaść. Czyli tak ok. roku.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A z niemiłych rzeczy, to dowiedziałam się, że mi obronę przesunęli z 26 czerwca na 3 lipca Eh... trudno...
Nie takie wielkie to przesunięcie i więcej się nauczysz

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
szukam wygodnych i fajnych spodni na lato i tak myślę o ALLADYNKACH...co sądzicie?chyba urosną razem z brzuszkiem a wy oprócz spódnic i sukienek to jakie spodnie macie?najbardziej lubię dresowe i bawełniane.
Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Czy u Was też pojawił się syndrom wicia gniazda? dziś zrobiłam mega porządki w szafie. Mam do wywalenia 3 kartony i 2 wielkie reklamówki wszelakiego "badziewia".
Ja też zrobiłam mega porządki w szafie w ostatnich miesiącach, i wyniosłam do PCK mnóstwo rzeczy. Ale to nie syndrom wicia gniazda ale remont poprostu

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dzisiaj z TŻtem wybralismy imę dla naszego synusiabFilip
Ładnie, znam jednego małego Filipa.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:29   #1892
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Ja od jutra zaczynam remont a po remoncie to już wszystko będzie szykowane na przyjęcie Dzidki pod nasz dach Wczoraj moja koleżanka urodziła córeczkę, widziałam dzisiaj zdjęcia - jakie słodkie to maleństwo.

Jak ja już bym chciała żeby był wrzesień...
Po raz pierwszy w życiu w ogóle mi nie zależy na tym, żeby było lato...
Mi tak samo. I wspolczuje remontu. My przez to wlasnie przechodzimy. Remont calutkiego mieszkania. Dalam klucze robotnikom i co jakis czas tam zagladam. Troche nam zniszczyli parkiet... Trudno, bedzie trzeba odnowic, bo nie mam juz sil kupowac zadnej wykladziny/paneli, a parkiet troche kosztuje...

I tez ciagle mysle o tym, zeby to juz byl wrzesien. Jak nam polozna pokazywala klinike, w pokoju 1-osobowym akurat byla kobieta, ktora nam pozwolila wszystko obejrzec I miala cudowne dziecko!
Tak gestych wlosow u dziecka jeszcze nie widzialam! Dzieci zazwyczaj maja takie delikatne wloski, a u tej dziewczynki to bylo jak peruka Normalnie wszystkim kobietkom, ktore ze mna ogladaly (ze szkoly rodzenia) szczena opadla.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:32   #1893
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mi tak samo. I wspolczuje remontu. My przez to wlasnie przechodzimy. Remont calutkiego mieszkania. Dalam klucze robotnikom i co jakis czas tam zagladam. Troche nam zniszczyli parkiet... Trudno, bedzie trzeba odnowic, bo nie mam juz sil kupowac zadnej wykladziny/paneli, a parkiet troche kosztuje...

I tez ciagle mysle o tym, zeby to juz byl wrzesien. Jak nam polozna pokazywala klinike, w pokoju 1-osobowym akurat byla kobieta, ktora nam pozwolila wszystko obejrzec I miala cudowne dziecko!
Tak gestych wlosow u dziecka jeszcze nie widzialam! Dzieci zazwyczaj maja takie delikatne wloski, a u tej dziewczynki to bylo jak peruka Normalnie wszystkim kobietkom, ktore ze mna ogladaly (ze szkoly rodzenia) szczena opadla.
Ja się tym remontem cieszę. Uwielbiam coś zmieniać albo przerabiać w mieszkaniu, a mój mąż nie za bardzo. Przekonywałam go rok do zmiany koloru kuchni no i zgodził się Przy okazji odnowimy i przemeblujemy sypialnię no i już kupiłam sobie mnóstwo fajnych rzeczy do domku, a zamierzam kupić jeszcze kilka Także jestem cała w skowronkach
Stary 2010-06-19, 21:33   #1894
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
a wy oprócz spódnic i sukienek to jakie spodnie macie?najbardziej lubię dresowe i bawełniane.
Ja chodzę do pracy, więc mam dwie pary rybaczek na kancik (ciążowe z pasem) czarne i szare. I rybaczki jeanso-podobne i białe rybaczki. I długie białe - wszystkie z pasem i od jednego sprzedawcy. POLECAM.

http://moda.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=6522743

i mam dwie spódnice z pasem- czarną sztruksową i jeanso-podobną.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:39   #1895
Butterfly83
Raczkowanie

A jakie rozmiary macie do 3 miesiąca ?
A to ja z TŻ jeszcze we 2 bez Fifiego
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:48   #1896
Butterfly83
Raczkowanie

A co do remontów my mamy generalny remont od pażdziernika ze starego domu zostały tylko sciany nosne i 1 lipca sie wprowadzamy nareszcie

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

xxSHINeexx rozumiem cie u nas nie było ekipy która by czegos nie uszkodziła praktycznie każdy przyszedł na poprawki masakra a juz o posprzątaniu po sobie niewspone. I to jeszcze nie tacy tani
Stary 2010-06-19, 21:53   #1897
majka59
Raczkowanie

Cytat:
Ja się tym remontem cieszę. Uwielbiam coś zmieniać albo przerabiać w mieszkaniu, a mój mąż nie za bardzo. Przekonywałam go rok do zmiany koloru kuchni no i zgodził się Przy okazji odnowimy i przemeblujemy sypialnię no i już kupiłam sobie mnóstwo fajnych rzeczy do domku, a zamierzam kupić jeszcze kilka Także jestem cała w skowronkach
My tez w poniedzialek zaczynamy remont ale taki maly,malujemy pokoje i przenosimy sie do wiekszego,bo w naszym dla trojki za malo miejsca i ciesze sie bardzo nareszcie bede mogla kupic lozeczko,komode i przygotowania pojda pelna para

Lato jak zawsze bylo dla mnie najprzyjemniejsza pora roku,to tym razem chce aby juz sie skonczylo

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:

Piekna z Was para,a Twoj Tz przypomina mi troche mojego szwagra
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:10   #1898
Astorianka
Raczkowanie

Wszystkim remontującym się - powodzenia U mnie dziś zakończył się remont łazienek i jest zgrzyt... facet zażądał więcej niż się umawialismy (bo niespodzianki były). Wszystko rozumiem, ale 30% więcej?
No i teraz mamy zagwozdkę - mama boi się postawić facetowi, tylko się strasznie zdenerwowała (bo moja mama naprawde jest z gatunku - przepraszam cały świat, że żyję)... jak powiemy tacie to będzie mega awantura z panami, a przecież tego nie chcemy, z drugiej strony to nasza kasa Zrobiłyśmy z mamą podstawowy błąd - nie spisałyśmy umowy na papierze Myślę teraz co powiem w poniedziałek gościowi....bo to ja jestem inwestorem całości. Może uda się mimo wszystko zejść z ceny?

Druga ekipa dzielnie pracuje nad strychem mieszkalnym. Tu sytuacja jest jasna, bo robili już kilka rzeczy i nie ma mowy o "niespodziankach" i nagłym zawyżaniu ceny.Ale mimo wszystko nasze śliczne łazienki straciły swój czar, a ja w pewnym sensie czuję się oszukana przez faceta. Gdybym wiedziała od początku, że on chce 3 tyś więcej, szukałabym innej ekipy I co tu zrobić? Robota skończona...

Z tych nerwów to cały brzuch mnie rozbolał, a bejbiak kopie jak szalony....ech...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:12   #1899
ycnan
Zadomowienie

Butterfly83, śliczna z Ciebie kobieta A piersi... imponujące

Kładę się już spać, ale tylko chciałam przypomnieć/upomnieć/zaapelować:

!! IDŹCIE, BRZUCHATKI, NA WYBORY !!

Wiadomo po co i dlaczego

To tyle, dobrej nocki wszystkim
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:15   #1900
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow ale jestes opalona Kompletne przeciwienstwo mnie.
Do 3 miesiaca jest rozmiar 62 (mowi sie 0-3 mies. - r. 62, 0-0 mies. - r. 56)

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Wszystkim remontującym się - powodzenia U mnie dziś zakończył się remont łazienek i jest zgrzyt... facet zażądał więcej niż się umawialismy (bo niespodzianki były). Wszystko rozumiem, ale 30% więcej?
No i teraz mamy zagwozdkę - mama boi się postawić facetowi, tylko się strasznie zdenerwowała (bo moja mama naprawde jest z gatunku - przepraszam cały świat, że żyję)... jak powiemy tacie to będzie mega awantura z panami, a przecież tego nie chcemy, z drugiej strony to nasza kasa Zrobiłyśmy z mamą podstawowy błąd - nie spisałyśmy umowy na papierze Myślę teraz co powiem w poniedziałek gościowi....bo to ja jestem inwestorem całości. Może uda się mimo wszystko zejść z ceny?

Druga ekipa dzielnie pracuje nad strychem mieszkalnym. Tu sytuacja jest jasna, bo robili już kilka rzeczy i nie ma mowy o "niespodziankach" i nagłym zawyżaniu ceny.Ale mimo wszystko nasze śliczne łazienki straciły swój czar, a ja w pewnym sensie czuję się oszukana przez faceta. Gdybym wiedziała od początku, że on chce 3 tyś więcej, szukałabym innej ekipy I co tu zrobić? Robota skończona...

Z tych nerwów to cały brzuch mnie rozbolał, a bejbiak kopie jak szalony....ech...
Hmm, no ale jesli byly jakies niespodzianki, to przeciez mial prawo podwyzszyc cene. Inna sprawa, ze powinien Was o tym wczesniej poinformowac.
Stary 2010-06-19, 22:21   #1901
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
ale Ty śliczna kobitka jesteś a Tż całkiem,całkiem...iklas ki:za odwagę bo mało w sumie tu mężusiów mamy na fotkach!!supciooo wyglądacie razem

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 23:01   #1902
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Butterfly83 ale z Ciebie ślicznotka co do rozmiaru to do 3 miesiąca kupuje się 56-62, ewentualnie 68 jeśli dziecko duże się urodzi abo długo trzeba pieluszkować ja mam głównie 62 i 68
Stary 2010-06-19, 23:41   #1903
Ray
Zakorzenienie

Cytat:
szukam wygodnych i fajnych spodni na lato i tak myślę o ALLADYNKACH...co sądzicie?chyba urosną razem z brzuszkiem a wy oprócz spódnic i sukienek to jakie spodnie macie?najbardziej lubię dresowe i bawełniane.
ja tez myslalam o aladaynkach bo podobaja mi sie te spodnie ale jak przyjrzalam sie sobiei mojej figurze smiesznie bym wygladala raczej, one mi pasuja do wysokich szczuplych kobiet

ja zamowilam sobie dwie pary dresowych ciazowych z takim szerokim panelem i jedne lniane jak przyjda i beda ok podam sprzedawce..
a tak mam jeszcze dwie pary jeansow ale prawde mowiac malo w nich chodze, czuje sie grubo
wole juz tuniki, sukienki i getry, te tez sobie zamowilam ciazowe i polecam, mialam takie zwykle i mi obciskaly brzuch te ciazowe super w ogole ich nie czuje na sobie

ja te sie pochwale brzuszkiem ciekawa jestem czy on faktycznie maly na 25 tydz czy mi sie tak tylko wydaje
Stary 2010-06-19, 23:57   #1904
majka59
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja tez myslalam o aladaynkach bo podobaja mi sie te spodnie ale jak przyjrzalam sie sobiei mojej figurze smiesznie bym wygladala raczej, one mi pasuja do wysokich szczuplych kobiet

ja zamowilam sobie dwie pary dresowych ciazowych z takim szerokim panelem i jedne lniane jak przyjda i beda ok podam sprzedawce..
a tak mam jeszcze dwie pary jeansow ale prawde mowiac malo w nich chodze, czuje sie grubo
wole juz tuniki, sukienki i getry, te tez sobie zamowilam ciazowe i polecam, mialam takie zwykle i mi obciskaly brzuch te ciazowe super w ogole ich nie czuje na sobie

ja te sie pochwale brzuszkiem ciekawa jestem czy on faktycznie maly na 25 tydz czy mi sie tak tylko wydaje
Brzuszek sliczny i wcale nie maly na 25tc,ale tez nie za duzy,ja tez mam taki podobny ksztalt,moze jutro wstawie jakies fotki.
Ja mam ciazowych spodni w sumie 4 pary,ale uzywam tylko 2 z nich,a do tego koniecznie jakies tuniki,sukienki nawet na dresy ubieram teraz taka dluzsza koszulke,wole nie ogladac swoich tlustych bioderek
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 01:13   #1905
szokoladka74
Raczkowanie

Witajcie kochane. Dwa dni leżałam plackiem, żeby mi przeszedł ten dziwny ból w pochwie, bo się nastraszyłam, że może ta biedna szyjka się skraca. Nie wiem co było powodem, ale jest lepiej.

Zachwycona jestem waszymi Maluchami w 2D i 3D, brzuszkami super-ciążowymi, ubrankami i wózkami.

Czarnaelizabeth- bardzo się ucieszyłam na twoją córeczkę. Osobiście jestem nieco "przerażona", bo w końcu przyzwyczaiłam się do wychowywania chłopców i teraz trzeba będzie zmienić podejście i wymagania. Pewnie też to masz

Wilczku
-bidulko, bardzo cię rozumiem. Jednak nie ryzykowałaby odstawianiem leków, bo takie skurcze to zagrożenie przedwczesnym porodem, sama wiesz. Może lekarz zmieni ten lek na coś innego.
Bądź jednak dobrej myśli i leż najczęściej w ciągu dnia, rób większość rzeczy siedząc , nie noś ciężarów i się nie stresuj, jeśli się tylko da

Jadę w poniedziałek do kuzynki do Niemiec nad jeziorko blisko Zossen, 300 km. Jestem przerażona TIRami na drodze, wizją marudzących dzieci pół drogi i możliwym deszczem. A na dodatek brzuch boli mnie jak zapinam się pasem, a nie wyobrażam sobie,żeby go nie zapinać.
Będę jechać chyba z 5 godzin, hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 07:43   #1906
bordowa
Wtajemniczenie

Coś tu słyszałam, że mało mężczyzn na wątku się ujawnia to ja Wam pokażę mojego, a co! Razem z moim ledwo widocznym chyba 4-miesięcznym brzuszkiem Pierwsze zdjęcia brzucha wtedy robiliśmy

W końcu ruszamy z pokojem dla Joaśki Ściany, podłoga itd. pozostają bez zmian, to nie nasze mieszkanie i nie chcemy w nie pakować pieniędzy. Ale do tej pory pokoik stoi pusty, ale już niedługo Tata zrobił nam małą szafeczkę, regalik na książki i biurko I dziś albo jutro będzie montowane już do końca. Oprócz tego w przyszłym tygodniu przewozimy moje łóżko - jednoosobowy rozkładany fotel, twardy, idealny na bolące plecy Łóżeczko czeka u cioci w Bydgoszczy na odebranie - ma już ponad 20 lat! Po moim kuzynie, który już sam ma biegającego brzdąca Ale jak ciocia daje za darmo, to czemu mam nie brać? Nie ważne, ile ma lat, ważne, że spełnia swoją funkcję
Od wczoraj naszło mnie na kupowanie rzeczy dla małej Do tej pory jakoś mi się nie spieszyło, a teraz żałuję, że dziś niedziela to sklepy zamknięte, bo już bym poleciała Wyciągnęłam wszystko, co już mam, zaraz pospisuję, żeby za dużo czegoś nie kupić i jutro na zakupy!
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 08:09   #1907
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam kobitki z rana

ojej ile tu dyskusji od wczoraj było

co do imienia Filip - to mojemu TZ-owi bardzo się podoba, a ja Dominika chciałam i sie pokłóciliśmy już kiedyś o to no i ostatecznie nie mamy imienia

ooo jakie śliczności tutaj mamy

ciuszki... - mam 3 sztuki kupione ostatnio i 2 pary bodziaków, które dostałam od koleżanki w prezencie jak przyjechała do polski niedawno
i wszystko w rozm 62 lub nawet większym, ale chyba wypadałoby dokupić choć ze 3 szt 56.... zobaczymy jeszcze... bo ja np urodziłam się mając już 60 cm

a na wybory oczywiście, że idę zresztą TZ siłą by mnie tam zaciągnąl więc chcąc nie chcąc nie mam wyboru

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 08:50   #1908
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Witam z rana Pol nocy nie moglam spac, a jak usunelam to snil mi sie porod
Bordowa - mnie tez naszlo na zakupki Najchetniej to kupilabym wszystko, poczekala na koniec remontu i wszystko sobie ukladala Byc moze w tym tygodniu zamowie posciel i lozeczko turystyczne. Wiec z takich wiekszych rzeczy zostanie tylko wozek. Ale jego kupie po remoncie, zeby juz zawiezc od razu na moje mieszkanie (teraz jestem u mamy i juz jej tutaj robie skladowisko rzeczy dla dziecka tylko kto to pozniej wszystko zaniesie do mieszkania? )
Stary 2010-06-20, 09:29   #1909
tifio
Rozeznanie

aaneczka1984, od rana szalejesz ze sprzątaniem, a Twoja mama nadal niezadowolona? Jak tak można Na szczęście u nas do mieszkania z rodzicami bądź teściami nigdy nie powinno dojść, bo niestety nie ma warunków - zbyt małe mieszkania. Ale Ty to naprawdę bidulka jesteś. A może warto by porozmawiać z mamą?

Pomidora, u nas już komoda od miesiąca stoi złożona i czeka na Franka Ja się już nie mogłam tak strasznie doczekać, że Tż nie miał wyjścia i musiał składać
Bardzo fajnie, że dostałaś więcej pieniążków niż się spodziewałaś, bo przy wyprawce dla małego Smyka naprawdę się przydadzą. Ja niestety w tym roku nie dostanę pieniążków na wakacje, ale jak się pożegnam z pracą to i za urlop będą musieli mi zapłacić, więc jakiś grosz powinien wpaść, tyle tylko, że już jak Maluszek będzie z nami - napewno coś jeszcze będzie potrzebne i wydam szybciej niż przypuszczam
Mam nadzieję, że koncert się udał

IlonaN2, urocze jest te łóżeczko. Takie, takie, takie... boskie! Nie wiem czy o tą pościel chodzi, ale bardzo proszę http://www.allegro.pl/item1054788318...35_milpol.html

naked21, fajniutkie ciuszki będzie miał Filipek. Oczywiste jest przecież, że jak narzeczona już na świecie to czasem będzie się musiał wystroić, w końcu musi się jej przypodobać

xxSHINeexx, też zastanawiałam się nad Espiro dokładnie Atlantic, ale jak mi Pan w sklepie go pokazał to nawet drugie piętro z Tako Warriorem mnie nie odstrasza W końcu liczy się komfort prowadzenia tego cudownego pojazdu, a wózek będzie stał na klatce i czekał na tatusia, albo po prostu będzie sobie nocował w piwnicy i wtedy tylko 1/5 schodków będę miała do pokonania A z resztą mi Pan w sklepie powiedział, że te wózki to wszystkie podobnie ważą, bo producenci podają cenę bez kółek, a jak się cały wózek zmontuje to jest niewielka różnica.

Butterfly83, gratuluję wyboru! Też chciałam mieć małego Filipka, ale mój Tż nie był tym imieniem zachwycony

Klarissa, mam tak samo jak Ty. Zawsze kochałam lato i nie mogłam się go doczekać, a jak przychodziła jesień to po prostu masakra A teraz już się tej pięknej, złotej, polskiej jesieni nie mogę doczekać...

Ray, uroczy ten Twój brzuszek Według mnie taki w sam raz

A ja wczoraj też zrobiłam troszkę porządków, wyniosłam kilka rzeczy do piwnicy i umyłam dwa okienka, bo już na nie patrzeć nie mogłam. Patrzyłam tak sobie na moje wyszywanki i chyba się za nie wezmę i dokończę póki jeszcze malucha nie ma na świecie, bo później to już raczej nie dam rady
A teraz lecę zjeść śniadanko, bo mały się przestraszy mojego burczącego tasiemca i dopiero się narobi
Miłego dnia!

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:33   #1910
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Lisica wrzuć foteczki z USG uwielbiam je oglądać

jak długo trwa takie USG 4d? bo ja idę dopiero w połowie lipca i jestem ciekawa ile mi tam zejdzie
jak cos wykambinuje to wkleje ...usg trwalo jakies pol godz. i bylo fantastyczne..corcia nie chciala sie "odkleic od lozyska" ale na koncu troszke sie ujawnila...takze widac buzke i nozki i takie tam inne narzady.. Wszystko jest ok..wazy pol kilo..tylko szkoda ze nie mogl jej zmierzyc...bo jak was czytam to nieraz macie podane wymiary..a moj gin powiedzial ze nie da rady zmierzyc bo jest juz za duze...dziwne...no ale nie bede sie klocic...
Stary 2010-06-20, 09:58   #1911
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Śliczna z Was parka tzn trio

Cytat:

No szkoda że nie spisałaś umowy..
Mój ojciec prowadzi firme budowlana i pisałm mu kilka umów, tz tez sie budowlanką zajmuje ale raczej na zewnątrz (kostaka, ogrodzenia)..
W każdej umowie pisałam że koszty remontu, budowy może się zwiększyć (zazwyczaj pisałam do 10%), no chyba że wynikły roboty dodatkowe, ale to juz ustalało sie z właścicielem i wcześniej uprzedzało o dodatkowym wzroscie ceny...
Tzk czy siak warto wziąc kogoś innego do wyceny i sprawdzic jak inna firma by to wyceniła..może faktycznie koszty aż tak wzrosły, a może poprostu chcą was kykorzystać wiedząc że się nie znacie na takich sprawach..

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Brzusio w sam raz..mój nawet mniejszy jest pod koniec 26 tc..przynajmniej z mojego punktu widzenia

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
co do imienia Filip - to mojemu TZ-owi bardzo się podoba, a ja Dominika chciałam i sie pokłóciliśmy już kiedyś o to no i ostatecznie nie mamy imienia

ooo jakie śliczności tutaj mamy

Walcz kobieto o Dominika walcz
Mój synus to Dominik i uwielbiam to imię i tak slicznie je zdrabniam DOMIŚ

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
jak cos wykambinuje to wkleje ...usg trwalo jakies pol godz. i bylo fantastyczne..corcia nie chciala sie "odkleic od lozyska" ale na koncu troszke sie ujawnila...takze widac buzke i nozki i takie tam inne narzady.. Wszystko jest ok..wazy pol kilo..tylko szkoda ze nie mogl jej zmierzyc...bo jak was czytam to nieraz macie podane wymiary..a moj gin powiedzial ze nie da rady zmierzyc bo jest juz za duze...dziwne...no ale nie bede sie klocic...
Mysle że nie ma problemu z pomiarami, przy większym dziecku mierzy się wszystko oddzielbie..kości nogi, kręgosłup, głowke i wychodza pomiary dzidziusia..
Moim zdaniem lekarzowi se poprostu nie chciało!!

A my dzis na obiadek gołąbki mamy...
już doczekać się nie mogę bo dochodzą w piekarniku
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:16   #1912
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Butterfly83, śliczna z Ciebie kobieta A piersi... imponujące

Kładę się już spać, ale tylko chciałam przypomnieć/upomnieć/zaapelować:

Wiadomo po co i dlaczego

To tyle, dobrej nocki wszystkim
A teraz są o rozmiar większe czyli E

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

bordowa pięknie fotka extra
Stary 2010-06-20, 10:27   #1913
ycnan
Zadomowienie

Ray, brzuszek cudny i wcale nie za mały na 25 tydzień

szokoladka74, cieszę się, że już lepiej i współczuję poniedziałkowej podróży. Zwłaszcza, że ma teraz padać non stop.

bordowa, mąż przystojny i "misiowaty" - całkiem jak mój
Fajnie, że zaczynacie już przygotowywać pokój dla małej.
Ja muszę wyeksmitować komputer męża z pokoju, bo zajmuje miejsce na łóżeczko Ale już niebawem Za dwa tygodnie kupujemy łóżeczko i wtedy już będę mogła szykować miejsce dla syncia

Butterfly83, no to TŻ chyba zachwycony takim biustem
Ja mam już, chyba, małe D (miesiąc temu kupiłam staniczek C i już jest za mały ) - maż się cieszy, a mi ciążą
A "najlepsze" jest jak siadam (w domciu, bez stanika) - piersi dotykają mi sterczącego brzuszka Dziwne uczucie...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:33   #1914
bordowa
Wtajemniczenie

ycnan Znam ten ból Z mojego kochanego B przeszłam już na D i wcale mi się to nie podoba Są 2 razy cięższe więc zaczynają "łapać grawitację" i mam po kilkanaście-kilkadziesiąt rozstępów na każdej I też mi dotykają brzucha jak siedzę bez stanika ... Mam tylko nadzieję, że z czasem trochę się zmniejszą z powrotem.

Widzę nie tylko ja lubię "miśki" I też uważam, że jest przystojny A on już się bał co o nim powiecie
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:36   #1915
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
xxSHINeexx, też zastanawiałam się nad Espiro dokładnie Atlantic, ale jak mi Pan w sklepie go pokazał to nawet drugie piętro z Tako Warriorem mnie nie odstrasza W końcu liczy się komfort prowadzenia tego cudownego pojazdu, a wózek będzie stał na klatce i czekał na tatusia, albo po prostu będzie sobie nocował w piwnicy i wtedy tylko 1/5 schodków będę miała do pokonania A z resztą mi Pan w sklepie powiedział, że te wózki to wszystkie podobnie ważą, bo producenci podają cenę bez kółek, a jak się cały wózek zmontuje to jest niewielka różnica.
No coz, ja jeszcze zobacze W najblizszym czasie wybiore sie do sklepu i troche sobie "powoze"
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
ycnan Znam ten ból Z mojego kochanego B przeszłam już na D i wcale mi się to nie podoba Są 2 razy cięższe więc zaczynają "łapać grawitację" i mam po kilkanaście-kilkadziesiąt rozstępów na każdej I też mi dotykają brzucha jak siedzę bez stanika ... Mam tylko nadzieję, że z czasem trochę się zmniejszą z powrotem.

Widzę nie tylko ja lubię "miśki" I też uważam, że jest przystojny A on już się bał co o nim powiecie
Moje sie niewiele powiekszyly, najwyzej o rozmiar, za to mam z nimi problem, bo caly czas mi "przeciekaja" Juz nawet zainwestowalam we wkladki laktacyjne.
Co do "miskow" Tez za nimi przepadam. Mojego TZ nawet sporo "utuczylam" No ale jak mowia, przez zoladek do serca
Stary 2010-06-20, 10:42   #1916
martucha84
Zakorzenienie

gabisun oj ja tez bym wskoczyla do basenu .. ale mi nie wolno

pomi super zastrzyk gotowki az ci zazdroszcze...

naked21 sliczne ciuszki aten pulowerek boskiii

aaneczka1984 rozumiem... trzymam kciuki ze tobie sie udalo... ale wierze ze tak bedzie bo wiesz jakie bledy popelnila mama i co bylo nie tak... buziaki

Klarissa chcialabys zeby byla polowa wrzesnia... ehsss wlasnie sie rozmarzylam bo my z Patrykiem juz bysmy byli od okolo miesiaca razem z tehj strony brzucha... super....

Ray sliczny brzuchol.. i na moje oko wcale nie taki maly

bordowa my tez w trakcie remontu - wszytko robimy patriami - kuchnia i lazienka byla zrobiona,. niedawno skonczylismy pokoj syna, teraz konczymy przedpokoj a od nastepnego weekendu zaczynamy salon lubie jak sie zmienia mieszkanie na takie "po mojemu"
Stary 2010-06-20, 10:44   #1917
angelikaw
Zakorzenienie

cześć dziewczyny,
nie było mnie 1 dzień, a tu tyle nadrabiania
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:32   #1918
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
My tez w poniedzialek zaczynamy remont ale taki maly,malujemy pokoje i przenosimy sie do wiekszego,bo w naszym dla trojki za malo miejsca i ciesze sie bardzo nareszcie bede mogla kupic lozeczko,komode i przygotowania pojda pelna para
U nas też tylko malowanie i przestawianie mebli, nic więcej. W sierpniu kupimy łóżeczko dla malutkiej i wózek. Tak samo jak ty już marzę o tych przygotowaniach "pełną parą". Kupiliśmy dla małej szafę, już się nie mogę doczekać aż zapełnię ją ubrankami od mamy i bratowej (no i mam też własną malutką kolekcję ).

Cytat:
Poproś o dokładne zestawienie co ile kosztowało na papierze a potem negocjuj. A jeśli pan odmówi dania ci zestawienia to powiedz, że w takim razie zapłacisz kwotę ustaloną z góry i tyle.

Nie daj się. Skoro płacisz to masz prawo wiedzieć dokładnie za co. I nie denerwuj się tym kochana. Nie masz umowy - nie masz obowiązku płacić, po prostu wszystko leży w kwestii dogadania się.

Mnie na szczęście remonty urządza tata, który ma firmę budowlaną więc mam je po pierwsze prawie za darmo (tylko koszt materiału) po drugie fachowo, po trzecie bez kłopotu no i wiadomo, że każdy się obchodzi jak z jajem i nie ma mowy żeby podczas remontu coś się zepsuło w domu.

Cytat:
Klarissa, mam tak samo jak Ty. Zawsze kochałam lato i nie mogłam się go doczekać, a jak przychodziła jesień to po prostu masakra A teraz już się tej pięknej, złotej, polskiej jesieni nie mogę doczekać...
Ja jesień bardzo lubię - męża poznałam jesienią, ślub braliśmy jesienią a teraz jesienią urodzi się nam dziecko Także zaczynam wierzyć, że lato jest mi w ogóle do szczęścia niepotrzebne

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
gKlarissa chcialabys zeby byla polowa wrzesnia... ehsss wlasnie sie rozmarzylam bo my z Patrykiem juz bysmy byli od okolo miesiaca razem z tehj strony brzucha... super....
Ale ci będę wtedy zazdrościła

-----------------------------
A ja się zaziębiłam - tzn. z gardłem mam coś nie tak. Zachrypłam, ledwo mówię i strasznie brzydko kaszlę. Kupiłam wczoraj tantum verde i psikam a oprócz tego piję dużo herbaty z cytryną i sokiem lub miodem. No i nie wiem co dalej z tym. Czuję się osłabiona, myślicie, że powinnam iść do internisty? Jutro idę do ginki no ale jakby na to nie patrzeć gardło to raczej nie jest jej specjalność...
Stary 2010-06-20, 11:55   #1919
angelikaw
Zakorzenienie

Znów mi zjadło cytaty

Co do imienia Filip - koleżanka tak nazwała synka. Poza nim nie znam innego Filipa.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Wozki Tako sa swietne, my niestety nie mozemy sobie teraz na niego pozwolic, poki TZ w delegacji, a ja jego na 3 pietro nie wniose .
I jestem skazana na Espiro.
no tak, TAKO są ciężkie. Ale Espiro też są funkcjonalne Oglądałam w sklepie i też mi się podobają.

----
Pomidora - fajnie z tym funduszem wakacyjnym. Przynajmniej macie troszkę spokojniejszą głowę

Ray
- śliczny brzuszek Wcale nie taki malutki.

Cytat:
Czy u Was też pojawił się syndrom wicia gniazda? Ja wczoraj pomyłam prawie wszystkie okna w mieszkaniu, a dziś zrobiłam mega porządki w szafie. Mam do wywalenia 3 kartony i 2 wielkie reklamówki wszelakiego "badziewia".
Też. Ale bez szaleństw. i na raty Tzn. nie myję okien i nie robię wszystkiego naraz.
Ostatnio troszkę poodkurzałam w domu i całe popołudnie i wieczór twardniało mi podbrzusze ;/

Cytat:
A wy dziewczyny dużo już macie ciuszków ?
nowych mam niewiele - zaledwie kilka (ok.6szt.) bodziaków na 62, jakieś 2 śliniaczki, 2pary skarpeteczek, sweterek i komplecik (body, pajacyk, czapeczka, skarpetki niedrapki) na 56. Poza tym kocyk i butelkę 125ml Avent.
Oprócz tego mam troszkę używanych ciuszków po moim bracie, ale one mają 8-9lat i są dość niemodne już. Poza tym raczej na większe dziecko (chłopca). Z takich najmniejszych jest kilka koszulek, ze 2-3 bodziaki i śpioszki.. ale takie tradycyjne i niestety nie są rozpinane w kroku.
Narazie je wyprałam w zwykłym proszku, a potem wybiorę ładniejsze i wypiorę w Loveli.

Czekam na paczkę od siostry (mieszka w UK), która wylicytowała mi za grosze jakieś ciuszki - nowe z metkami - na ebayu. Podobno na początek nic nie muszę już kupować. Zobaczymy. Nie mogę się doczekać listonosza.

Cytat:
Idziemy I męża też zamierzam wyciągnąć...

-------
Astorianka
- skoro cena była ustalona, to nie powinien żądać więcej... co to za niespodzianki, że kosztują aż 3 tys. zł?!?
Ja bym zapłaciła tyle, ile ustalono na początku. Jeśli coś było nie tak w trakcie, powinien Was uprzedzić, że koszty wzrosną. Mogłabyś wówczas sama zdecydować, czy chcesz kontynuować współpracę. Nie dajcie się naciągać!

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Mojemu też nie udało się zmierzyć, ale tylko dlatego, że dziecko miało główkę zgiętą do tułowia i dałoby się zmierzyć tylko długość od pupy do karku.
Ale taka wymówka, że dziecko jest za duże??? To bzdura.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Klarissa - kuruj się. Zdrówka życzę

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

_________________________ ____

a teraz z mniej przyjemnych rzeczy....

Tak bardzo się cieszyłam, że 2/3 ciąży za mną i nie miałam w niej dolegliwości żołądkowych.. Ale dopadło i mnie W piątek wieczorem okropny ból od pępka w górę i zgaga, a wczoraj to samo, tyle, że ze zdwojoną siłą...
Myślałam (przeczytałam), że ciepłe mleko pomaga na zgagę. No... i rzeczywiście pomogło... Tylko nie tak, jakbym chciała. Dzięki niemu miałam pierwsze w ciąży spotkanie z porcelanką ;/;/;/
A myślałam, że pod koniec 6-mca takie rewelacje mi już nie grożą...
Niestety nie miałam w domu Rennie, a sody podobno nie wolno pić. Mam nadzieję, że wkrótce znajdę swój sposób na zgagę...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:01   #1920
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam na wtorkowej wizycie, po której wyszłam załamana. Badanie glukozy do powtórki bo za wysoki wynik, dowiedziałam się, że mam za nisko łożysko i prawdopodobnie będę musiała leżeć jeśli nadal się będzie obniżać (mam przyjść do kontroli za 2 tyg.), oprócz tego mój masakryczny ból krocza okazał się być zapaleniem pochwy...
Cytowałam cie już chyba parę dni wcześniej, ale widzę, ze zjadło cytat. Jak ginka mogła nie dać leku na zapalenie?? Szok! Ale dobrze, ze już cię poratowali, bo przecież nie można sie męczyć i czekać na jakieś gorsze konsekwencje tego zapalenia.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam co kupiłam Tżtowi na Dzień Ojca On co prawda o mnie zapomniał w Dzień Matki, ale to nie znaczy, że ja też mam być wredna
A my dzień mamy i ojca będziemy obchodzić dopiero w przyszłym roku. Ja tam uważam, ze jak dziecko się urodzi to dopiero będziemy prawdziwymi rodzicami.

Cytat:
A ja już jestem po egzaminach i jakby to powiedzieć: Mam wakacje!!
Super, miło poczuć taką ulgę po sesji

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Od rana mam uśmiech na buzi, bo dostałam pieniądze na wakacje z pracy i jest tego 4 razy więcej, niż się spodziewałam
Świetnie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy zrobię bardzo źle jeśli już zacznę powoli prać w Loveli, prasować i układać na swoim miejscu ciuszki dla Filipka??
Ja sobie to zostawiam na sierpień, moze nawet wrzesień. Jak będzie ładna pogoda to wszystko można wyprać i wysuszyć w 1-2 dni, gorzej z prasowaniem, ale najwyżej mama będzie pomagała.

Cytat:
A z niemiłych rzeczy, to dowiedziałam się, że mi obronę przesunęli z 26 czerwca na 3 lipca Eh... trudno...
Dupki! Ale zawsze to więcej czasu na naukę, także może nie tak najgorzej z tym terminem.

Cytat:
Czy u Was też pojawił się syndrom wicia gniazda?
U mnie jeszcze nie. Tzn ostatnio też powywalałam różne niepotrzebne rzeczy i ubrania, ale to z powodu remontu pokoju

Cytat:
będzie Filip.
Ładne imię

Cytat:
Teoretycznie umowa ustna też jest zobowiązująca, ale wiadomo jak to jest. Jeżeli w trakcie prac nie mówił wam, że za to co robi w tej chwili np będzie trzeba dopłacić, to bym się wykłócała, że cena była ustalona i nie zapłacicie więcej. Skoro juz robotę skończył to nie ma się co bać, że zostawi was z dnia na dzień i powie: skończcie sobie sami. Musicie się potargować jakoś...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości