|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2701 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dot.: eh.. ;/
Faktycznie, ciekawa kombinacja.
![]() Pamiêtam, ¿e moja kole¿anka mia³a tak± fryzurê na bal. Jako ¿e mia³a bardzo d³ugie proste w³osy nie by³o z tym problemu. Nie zapomnê jak czesa³a j± jej starsza siostra, a reszta patrzy³a. Tylko, ¿e ona mia³a troszkê inaczej zrobion±, bo wziê³a zwyk³± du¿± spinkê (tak± w podobie du¿ej kokardy), jej siostra przeplot³a w³osy w ¶rodku tworz±c supe³ z tych 4 czê¶ci w³osów i ³±cz±c je w ca³o¶æ, a potem dla utrwalenia spryskuj±c lakierem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak "to" wystylizowaæ ? :D
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak zrobiæ tak± fryzurê???
Przyznam, pomys³owe uczesanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 990
|
Dot.: Jak zrobiæ tak± fryzurê???
Witam, rozrysowalam to dla Ciebie w trzech krokach (nie wyglada to idealnie jak na zdjeciu bo rysunek na szybko, ale mniej wiecej widac co i jak
![]() po prostu - oddzielasz sobie grzywke i zaczesujesz (spinasz) z przodu (tam gdzie nie bedzie przeszkadzala), wlosy nad uchem zaczesujesz do tylu, spinasz jakas gumeczka, wsuwka (zauwaz ze zapinasz je pod wlosami z czubka glowy - zaznaczylam to kolorem). Nastepnie zaczesujesz grzywke do tylu i spinasz dosc wysoko gumeczka (tak jak pani na zdjeciu). Jak sie przyjrzysz ona ma zostawione wlosy do spuszczenia na uchu, Ty rowniez zostaw ![]() ![]() Mam nadzieje, ze cos pomoglam. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 990
|
Dot.: eh.. ;/
moglabys zamiescic zdjecie tej spinki? Bo mam pomysl, ale nie wiem czy bedzie pasowal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
ja mam dokladnie taka spinke
![]() czekam na pomys³y z niecierpliwo¶ci± ![]() ![]() ![]() Cytat:
no to na pewno wygl±da³o efektownie ![]() ja te¿ znam kilka banalnych fryzur które prezentuj± siê ca³kiem, ca³kiem ;P ![]()
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-06-20 o 10:47 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Dot.: Fryzury z grzebykiem
Cytat:
![]() Allegro -> kliknij tutaj TV Market -> kliknij tutaj |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#2708 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka lepsza fryzuraa d³ugie w³osy z grzywk± czy bez....Grzywka plusy i minusy;)
Moja grzywka nie jest jaka¶ nowoczesna..Aktualnie wygl±da tak:
Zanim zosta³a¶ poczêta-pragneli¶my Ciê, zanim siê urodzi³a¶-kochali¶my Ciê, zanim mineêa pierwsza minuta Twojego ¿ycia-byli¶my gotowi umrzeæ dla Ciebie:TO JEST CUD ¯YCIA! ![]() Taki,ktory pokocha nie "za" lecz "pomimo ze" Bêdzie mnie kocha³ dzi¶ bardziej ni¿ wczoraj, ale mniej ni¿ jutro.. Edytowane przez Anielkaaa Czas edycji: 2010-06-22 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
Dot.: Jaka lepsza fryzuraa d³ugie w³osy z grzywk± czy bez....Grzywka plusy i minusy;)
BEZ!
Na pocz±tku ³adnie, fajnie wygl±dasz. Pó¼niej zaczyna siê szybko przet³uszczaæ, przeszkadza na wietrze, no i czo³o jest nara¿one na wypryski. D³ugo siê ja zapuszcza. A bez grzywki mozesz dos³ownie wszystko zrobic. ![]() Ja zapuszczam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
To zale¿y od rodzaju w³osów [i szamponu !] czy grzywka szybko sie przet³uszcza. Ja mam grzywkê i mam grube w³osy. Kocham j± ! Czo³o wcale nie jest nara¿one na wypryski...
I grzywka dodaje uroku ; ) Tylko trzeba pamiêtaæ ¿eby ja regularnie podcinaæ ¿eby nie wpada³a w oczy. Ale to raczej nie jest problem... moje pytanie!: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post20124660 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
"messy bun", czyli niedba³y fryz z wyra
Kochane forumowiczki, mam do was ogromn± pro¶be... Gdyby która¶ z was mog³a mi poradziæ jak zrobiæ takiego kitola lu¼nego, jak na zdjêciu.
Mo¿e pode¶lijcie linki do jakich¶ tutoriali z youtuba, lub opiszcie je¶li umiecie. Czeszê i czeszê i za nic nie wychodzi mi taka fryzurka, k³aki przylegaj±, robi siê taka ma³a g³owa zamiast wielgachnej, pe³nej zwichrzonych k³aczków :/ W³osy mam takie raczej pokrêcone lekko, pofalowane, sztywne, a nie g³adkie i proste. Pomó¿cie, plizzzz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "messy bun", czyli niedba³y fryz z wyra
a mo¿e te w³osy w ¶rodku podtapirowaæ? te¿ bym chcia³a wiedzieæ jak takie co¶ zrobiæ, bo mam p³ask± czaszkê z ty³u i w zwyk³ym kucyku wygl±dam nieciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
hej!
![]() zalaczam jeden z moich ulubionych tutoriali i jesli Cie interesuje tez wersja troche bardziej elegancka to narkecilam wlasny filmik w kazdym razie jak wpiszesz w youtube "messy bun" to znajdziesz tyle sposobow na messy bun ze bedziesz mogla przez cala noc je ogladac ![]() Edytowane przez loveangelmusicbaby Czas edycji: 2010-11-13 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Przyczajenie
|
W³a¶nie ¿e nie ma na YT tego tutoriala, szuka³am i jest pelno, ale jak zwichrzyæ sam± kitkê, ju¿ upiêt±, a na g³owie tak g³adko, przylizane, a mi nie chodzi o to... Ja bym chcia³a wiedzieæ jak zrobiæ, ¿eby te w³osy tak siê uk³ada³y w "koronie" g³owy a nie ju¿ w kitku (nie wiem czy to dobry termin, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi)...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak zrobiæ takie upiêcia?
Dziêki, bardzo mi pomog³a¶, zrobi³am dzi¶ rano lekki tapir, i nie czesa³am siê w ogóle, i wysz³o nawet tak podobnie, ale jak nabiorê wprawy to pewnie dojde do perfekcjii w tym misz maszu ;P Trochê siê bojê wieczora, jak trzeba bêdzie to rozczesaæ :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 628
|
Potrzebuje rady
Hej dziewczyny potrzebuje rady otó¿ od lat nie zmienia³am fryzury zawsze mia³am upiête w³osy w kucyk co znacznie mi nie s³u¿y
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 664
|
Dot.: Potrzebuje rady
Cytat:
Grzywka na bok jak najbardziej bêdzie odpowiednia.
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
po prostu rozwali³a mnie wypowied¼, ¿e ka¿demu jest dobrze albo wrêcz lepiej w grzywce- co za brednie. po prostu teraz jest moda na grzywkê i wiele kobiet bezrefleksyjnie pod±¿a za t± mod± nie zastanawiaj±c siê czy im to pasuje czy nie. czêsto widujê dziewczyny, które s± oszpecone grzywk±- np kobitka z nosem jak kolba stercz±cym spod grzywki tak, ¿e ju¿ ¿adne inne detale w twarzy nie rzucaj± siê w oczy -tylko grzywka i wielki nochal.
poza tym wysokie czo³o to nie jest zazwyczaj ¿adna skaza- nie ma obowi±zku ani konieczno¶ci ukrywania go pod grzywk±! co do minusów, to chyba wszystko zosta³o napisane. dodam tylko konieczno¶æ czêstych wizyt u fryzjera |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 159
|
mozna obcinaæ w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Dot.: Potrzebuje rady
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 879
|
te¿ mia³am grzywkê d³ugi czas, my¶lê ¿e wiêkszo¶ci dziewczyn pasuje, ale nie jest dobra na lato wed³ug mnie
![]() ![]()
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 020
|
U mnie grzywka siê sprawdza w 100%.
-modeluje twarz (ze zbyt poci±g³ej w owaln±) -zas³ania lwi± zmarchê na czole oraz inne ewentualne nieprzyzwoito¶ci -sprawia, ¿e wstaje rano, robie szczotk± myk myk i ju¿ mogê wyjsc do ludzi (pomijam aspekt mycia siê i malowania) -podkre¶la oczy (a mam ³±dne hehe) ale: ja moge sobie pozwolic na grzywkê, bo - mam mega proste w³osy - nie musze jej modelowac, nic z ni± robic - suche, wiec grzywa mi sie nie przet³uszcza -nie mam wydatnego nosa ani podbródka- mam delikatne rysy -mam gêste w³osy- a grzywka zabiera reszcie objêtosc To tyle na temat plusów i minusów grzywki ![]()
#2725 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Dot.: Jak otrzymaæ mêsk± fryzurê z grzywk±?
Heh aktualnie mam podobne w³osy do tych które da³e¶ na zdjêciu ^^ Tylko odrobinê krótsz± grzywkê.
Otóz jak ju¿ wspomina³em w innym temacie : Po bokach i z ty³u ogoli³em siê na krótko [ Na 3, maszynk± ![]() A przód [ Okolice grzywki ![]() I mia³em ok. 2.5 cm na grzywce itp. // Je¶li chcia³by¶ tak± grzywkê radzi³bym o 1-3 cm-y wiêcej ^^ 0.5 cm z boku i z ty³u // A potem wystarczy poczekaæ a¿ urosn± ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - W¡TEK ZBIORCZY ;)
Hej dziewczyny!
Mam problemik ![]() Juz od paru latek chodze do fryzjerow i za kazdym razem prosze o jakas nowa fryzure, ktora by pasowala do mojej twarzy. Niestety jakos zawsze wracam do domu z tak podobna fryzura, ze nawet niektorzy nie zauwazaja ze bylam u fryzjera. Tego mam juz dosyc. Tej nudy i ciagle tego samego wygladu od 6 lat :-/ Niestety nie znam sie za bardzo na tym co by moglo pasowac do mojej twarzy, wiec zwracam sie do was o pomoc! Moze Wy znajdziecie cos dla mnie? (moze byc tez zmiana koloru- pelne farbowanie ,a nawet balejaz) Wstawiam zdjecia mojej nudnej fryzury ![]() P.S. Prosta grzywka wogule mi nie pasuje wiec odpada ![]()
#2727 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Przekopa³am kilka w±tków i mam pytanie. Jak to jest z t± grzywk± przy d³ugim, krzywym nosie? Sama niestety taki posiadam i ju¿ d³ugie lata noszê grzywkê opadaj±c± na bok. Idê w poniedzia³ek do fryzjera i zastanawiam siê czy nie zrobiæ sobie prostej, gêstej grzywki ku odwróceniu uwagi od nosa. Mam owaln± twarz, w³osy pó³d³ugie i cienkie. z góry dziêki wielkie za odpowied¼! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2728 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 665
|
Przypominam siê, bo bardzo mi zale¿y na Waszych opiniach
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2075 Mi³ego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 124
|
Cytat:
![]() ![]() mysle ze trzeba rozjasnic te twoje wloski mnij wiecej jak na focie nr 2 cos w tym stylu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]()
Zanim zosta³a¶ poczêta-pragneli¶my Ciê, zanim siê urodzi³a¶-kochali¶my Ciê, zanim mineêa pierwsza minuta Twojego ¿ycia-byli¶my gotowi umrzeæ dla Ciebie:TO JEST CUD ¯YCIA! ![]() Taki,ktory pokocha nie "za" lecz "pomimo ze" Bêdzie mnie kocha³ dzi¶ bardziej ni¿ wczoraj, ale mniej ni¿ jutro.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.