Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - w±tek zbiorczy - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-06-19, 21:59   #2701
ilovee
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
Dot.: eh.. ;/

Faktycznie, ciekawa kombinacja.
Pamiêtam, ¿e moja kole¿anka mia³a tak± fryzurê na bal.
Jako ¿e mia³a bardzo d³ugie proste w³osy nie by³o z tym problemu.
Nie zapomnê jak czesa³a j± jej starsza siostra, a reszta patrzy³a.
Tylko, ¿e ona mia³a troszkê inaczej zrobion±, bo wziê³a zwyk³± du¿± spinkê (tak± w podobie du¿ej kokardy), jej siostra przeplot³a w³osy w ¶rodku tworz±c supe³ z tych 4 czê¶ci w³osów i ³±cz±c je w ca³o¶æ, a potem dla utrwalenia spryskuj±c lakierem..
ilovee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:05   #2702
ilovee
Przyczajenie

Dot.: Jak "to" wystylizowaæ ? :D

Cytat:
Napisane przez Marpina Poka¿ wiadomo¶æ
A ja mam pytanko .. jak wyczarowac taka fryzure... gruba lokówka czy raczej wa³ki???
http://1.bp.blogspot.com/_Fy0Pj5ZRsl...ingle_Cool.jpg
lokówka. po co siê mêczyæ z wa³kami, które raz spadaj±, raz ¼le siê uk³adaj± jak mo¿na pro¶ciej, szybciej, efektowniej .? ;>
Stary 2010-06-19, 22:10   #2703
ilovee
Przyczajenie

Dot.: Jak zrobiæ tak± fryzurê???

Przyznam, pomys³owe uczesanie.
Stary 2010-06-20, 07:50   #2704
Miluuu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 990
Dot.: Jak zrobiæ tak± fryzurê???

Witam, rozrysowalam to dla Ciebie w trzech krokach (nie wyglada to idealnie jak na zdjeciu bo rysunek na szybko, ale mniej wiecej widac co i jak)

po prostu - oddzielasz sobie grzywke i zaczesujesz (spinasz) z przodu (tam gdzie nie bedzie przeszkadzala), wlosy nad uchem zaczesujesz do tylu, spinasz jakas gumeczka, wsuwka (zauwaz ze zapinasz je pod wlosami z czubka glowy - zaznaczylam to kolorem). Nastepnie zaczesujesz grzywke do tylu i spinasz dosc wysoko gumeczka (tak jak pani na zdjeciu). Jak sie przyjrzysz ona ma zostawione wlosy do spuszczenia na uchu, Ty rowniez zostaw W sensie nie zgarniaj wszystkiego do zaczesania.

Mam nadzieje, ze cos pomoglam. Pozdrawiam

Kosmetyczne zmagania

Miluuu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 07:54   #2705
Miluuu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 990
Dot.: eh.. ;/

moglabys zamiescic zdjecie tej spinki? Bo mam pomysl, ale nie wiem czy bedzie pasowal.

Kosmetyczne zmagania

Miluuu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:01   #2706
anula12099
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 235
ja mam dokladnie taka spinke
czekam na pomys³y z niecierpliwo¶ci±

Cytat:
Napisane przez ilovee Poka¿ wiadomo¶æ
Faktycznie, ciekawa kombinacja.
Pamiêtam, ¿e moja kole¿anka mia³a tak± fryzurê na bal.
Jako ¿e mia³a bardzo d³ugie proste w³osy nie by³o z tym problemu.
Nie zapomnê jak czesa³a j± jej starsza siostra, a reszta patrzy³a.
Tylko, ¿e ona mia³a troszkê inaczej zrobion±, bo wziê³a zwyk³± du¿± spinkê (tak± w podobie du¿ej kokardy), jej siostra przeplot³a w³osy w ¶rodku tworz±c supe³ z tych 4 czê¶ci w³osów i ³±cz±c je w ca³o¶æ, a potem dla utrwalenia spryskuj±c lakierem..

no to na pewno wygl±da³o efektownie
ja te¿ znam kilka banalnych fryzur które prezentuj± siê ca³kiem, ca³kiem ;P

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2010-06-20 o 10:47 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania.
anula12099 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:58   #2707
BizArt
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75
Dot.: Fryzury z grzebykiem

Cytat:
Napisane przez she_87 Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem zainteresowana tym grzebykiem EZ comb, gdzie mo¿na go dostaæ i w jakiej cenie?
EZ Combs mo¿na kupiæ na Allegro za ok. 30 z³ albo w TV Shopie za ponad 100
Allegro -> kliknij tutaj
TV Market -> kliknij tutaj
BizArt jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 11:23   #2708
Anielkaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 112
GG do Anielkaaa
Dot.: Jaka lepsza fryzuraa d³ugie w³osy z grzywk± czy bez....Grzywka plusy i minusy;)

Moja grzywka nie jest jaka¶ nowoczesna..Aktualnie wygl±da tak:
Taki,ktory pokocha nie "za" lecz "pomimo ze" Bêdzie mnie kocha³ dzi¶ bardziej ni¿ wczoraj, ale mniej ni¿ jutro..

Edytowane przez Anielkaaa
Czas edycji: 2010-06-22 o 08:29
Anielkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:19   #2709
ann1831
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 235
Dot.: Jaka lepsza fryzuraa d³ugie w³osy z grzywk± czy bez....Grzywka plusy i minusy;)

BEZ!
Na pocz±tku ³adnie, fajnie wygl±dasz. Pó¼niej zaczyna siê szybko przet³uszczaæ, przeszkadza na wietrze, no i czo³o jest nara¿one na wypryski. D³ugo siê ja zapuszcza. A bez grzywki mozesz dos³ownie wszystko zrobic.
Ja zapuszczam.
ann1831 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:28   #2710
AluJ
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

To zale¿y od rodzaju w³osów [i szamponu !] czy grzywka szybko sie przet³uszcza. Ja mam grzywkê i mam grube w³osy. Kocham j± ! Czo³o wcale nie jest nara¿one na wypryski...
I grzywka dodaje uroku ; ) Tylko trzeba pamiêtaæ ¿eby ja regularnie podcinaæ ¿eby nie wpada³a w oczy. Ale to raczej nie jest problem...

moje pytanie!:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post20124660
AluJ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:46   #2711
takataka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8
"messy bun", czyli niedba³y fryz z wyra

Kochane forumowiczki, mam do was ogromn± pro¶be... Gdyby która¶ z was mog³a mi poradziæ jak zrobiæ takiego kitola lu¼nego, jak na zdjêciu.
Mo¿e pode¶lijcie linki do jakich¶ tutoriali z youtuba, lub opiszcie je¶li umiecie. Czeszê i czeszê i za nic nie wychodzi mi taka fryzurka, k³aki przylegaj±, robi siê taka ma³a g³owa zamiast wielgachnej, pe³nej zwichrzonych k³aczków :/
W³osy mam takie raczej pokrêcone lekko, pofalowane, sztywne, a nie g³adkie i proste. Pomó¿cie, plizzzz.
takataka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:56   #2712
Meadow
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 277
GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow
Dot.: "messy bun", czyli niedba³y fryz z wyra

a mo¿e te w³osy w ¶rodku podtapirowaæ? te¿ bym chcia³a wiedzieæ jak takie co¶ zrobiæ, bo mam p³ask± czaszkê z ty³u i w zwyk³ym kucyku wygl±dam nieciekawie
Meadow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:01   #2713
loveangelmusicbaby
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

hej!
zalaczam jeden z moich ulubionych tutoriali

i jesli Cie interesuje tez wersja troche bardziej elegancka to narkecilam wlasny filmik

w kazdym razie jak wpiszesz w youtube "messy bun" to znajdziesz tyle sposobow na messy bun ze bedziesz mogla przez cala noc je ogladac

Edytowane przez loveangelmusicbaby
Czas edycji: 2010-11-13 o 20:17
loveangelmusicbaby jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:21   #2714
takataka
Przyczajenie

W³a¶nie ¿e nie ma na YT tego tutoriala, szuka³am i jest pelno, ale jak zwichrzyæ sam± kitkê, ju¿ upiêt±, a na g³owie tak g³adko, przylizane, a mi nie chodzi o to... Ja bym chcia³a wiedzieæ jak zrobiæ, ¿eby te w³osy tak siê uk³ada³y w "koronie" g³owy a nie ju¿ w kitku (nie wiem czy to dobry termin, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi)...
Stary 2010-06-20, 22:45   #2715
loveangelmusicbaby
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

Cytat:
Napisane przez takataka Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie ¿e nie ma na YT tego tutoriala, szuka³am i jest pelno, ale jak zwichrzyæ sam± kitkê, ju¿ upiêt±, a na g³owie tak g³adko, przylizane, a mi nie chodzi o to... Ja bym chcia³a wiedzieæ jak zrobiæ, ¿eby te w³osy tak siê uk³ada³y w "koronie" g³owy a nie ju¿ w kitku (nie wiem czy to dobry termin, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi)...
aha, juz rozumiem. widzialam ze inne dzieczyny to robia poprostu spontanicznie sciagajac wlosy do tylu nie zastanawiajac sie nawet co robia... co nie dziala w moim przypadku bo mam za gladkie wlosy i musze je najpierw przygotowac... w tym celu lekko (!) tapiruje wlosy z gornej czesci glowy (i z bokow tez) w sposob chaotyczny (tu pasemko, tam pasemko) a dopiero potem takim jednym gestem sciagam je do tylu w kitke... sprobuj, moze Ci wyjdzie tak jak chcesz. jak nie, to warto najpier uzyc jakis produkt ktory przyda teksture twoim wlosom (jakas pianke do stylizacji). mysle ze wtedy bedzie o niebo latwiej "zwichrzyc" wlosy.
loveangelmusicbaby jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:13   #2716
takataka
Przyczajenie

Dot.: jak zrobiæ takie upiêcia?

Dziêki, bardzo mi pomog³a¶, zrobi³am dzi¶ rano lekki tapir, i nie czesa³am siê w ogóle, i wysz³o nawet tak podobnie, ale jak nabiorê wprawy to pewnie dojde do perfekcjii w tym misz maszu ;P Trochê siê bojê wieczora, jak trzeba bêdzie to rozczesaæ :/
Stary 2010-06-21, 12:36   #2717
katarzynkajg
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 628
Potrzebuje rady

Hej dziewczyny potrzebuje rady otó¿ od lat nie zmienia³am fryzury zawsze mia³am upiête w³osy w kucyk co znacznie mi nie s³u¿y mam okr±g³± twarz z pulchnymi policzkami i ma³ym podbródkiem. Jestem w³a¶nie przed wizyt± u fryzjera, w³osy mam grube, proste i d³ugie siêgaj± za ³opatki. Chcia³am je troszke podci±c i wycieniowaæ by wygl±da³y na l¿ejsze i zastanawiam siê czy nie zrobiæ sobie grzywki na bok i w³a¶nie to jest pytanie do was czy osobie z pyzowat± twarz± takowa grzywka bêdzie pasowa³a?

10.07.2013
Szymu¶

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-21, 13:00   #2718
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 664
Dot.: Potrzebuje rady

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny potrzebuje rady otó¿ od lat nie zmienia³am fryzury zawsze mia³am upiête w³osy w kucyk co znacznie mi nie s³u¿y mam okr±g³± twarz z pulchnymi policzkami i ma³ym podbródkiem. Jestem w³a¶nie przed wizyt± u fryzjera, w³osy mam grube, proste i d³ugie siêgaj± za ³opatki. Chcia³am je troszke podci±c i wycieniowaæ by wygl±da³y na l¿ejsze i zastanawiam siê czy nie zrobiæ sobie grzywki na bok i w³a¶nie to jest pytanie do was czy osobie z pyzowat± twarz± takowa grzywka bêdzie pasowa³a?
Nie cierpie cieniowania, bo w³osy bardziej siê niszcz±, ale je¿eli chcesz je wycieniowac to szczególnie przy policzkach.
Grzywka na bok jak najbardziej bêdzie odpowiednia.
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:12   #2719
katarzynkajg
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 628

dziêkujê i czekam na dalsze rady

10.07.2013
Szymu¶

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 22:03   #2720
rapunzel8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 111

po prostu rozwali³a mnie wypowied¼, ¿e ka¿demu jest dobrze albo wrêcz lepiej w grzywce- co za brednie. po prostu teraz jest moda na grzywkê i wiele kobiet bezrefleksyjnie pod±¿a za t± mod± nie zastanawiaj±c siê czy im to pasuje czy nie. czêsto widujê dziewczyny, które s± oszpecone grzywk±- np kobitka z nosem jak kolba stercz±cym spod grzywki tak, ¿e ju¿ ¿adne inne detale w twarzy nie rzucaj± siê w oczy -tylko grzywka i wielki nochal.
poza tym wysokie czo³o to nie jest zazwyczaj ¿adna skaza- nie ma obowi±zku ani konieczno¶ci ukrywania go pod grzywk±!

co do minusów, to chyba wszystko zosta³o napisane. dodam tylko konieczno¶æ czêstych wizyt u fryzjera
rapunzel8 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:33   #2721
karmazynka99
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 159

mozna obcinaæ w domu
karmazynka99 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:27   #2722
ciare
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 113

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Poka¿ wiadomo¶æ
widze ze mamy ten sam problem- jak najbardziej zrób sobie pazurki na twarz grzywka na bok, super! nie skracaj duzo z d³ugosci raczej z objetosci. Radze skusic sie na jakis kolorek albo refleks, poprawi Ci samopoczucie;p
ciare jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:31   #2723
yahoo911
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 879

te¿ mia³am grzywkê d³ugi czas, my¶lê ¿e wiêkszo¶ci dziewczyn pasuje, ale nie jest dobra na lato wed³ug mnie czo³o zostaje blade. Chyba ¿e jej d³ugo¶æ pozwala na spiêcie
Stary 2010-06-22, 15:04   #2724
mysia m
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 020

U mnie grzywka siê sprawdza w 100%.
-modeluje twarz (ze zbyt poci±g³ej w owaln±)
-zas³ania lwi± zmarchê na czole oraz inne ewentualne nieprzyzwoito¶ci
-sprawia, ¿e wstaje rano, robie szczotk± myk myk i ju¿ mogê wyjsc do ludzi (pomijam aspekt mycia siê i malowania)
-podkre¶la oczy (a mam ³±dne hehe)

ale:
ja moge sobie pozwolic na grzywkê, bo
- mam mega proste w³osy - nie musze jej modelowac, nic z ni± robic
- suche, wiec grzywa mi sie nie przet³uszcza
-nie mam wydatnego nosa ani podbródka- mam delikatne rysy
-mam gêste w³osy- a grzywka zabiera reszcie objêtosc

To tyle na temat plusów i minusów grzywki
Stary 2010-06-24, 05:22   #2725
Marciszek14
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13
Dot.: Jak otrzymaæ mêsk± fryzurê z grzywk±?

Heh aktualnie mam podobne w³osy do tych które da³e¶ na zdjêciu ^^ Tylko odrobinê krótsz± grzywkê.
Otóz jak ju¿ wspomina³em w innym temacie : Po bokach i z ty³u ogoli³em siê na krótko [ Na 3, maszynk± ]
A przód [ Okolice grzywki ] Powiedzia³em pani fryzjerce aby uciê³a mi tylko odrobinê w³osków ^^

I mia³em ok. 2.5 cm na grzywce itp. // Je¶li chcia³by¶ tak± grzywkê radzi³bym o 1-3 cm-y wiêcej ^^
0.5 cm z boku i z ty³u //

A potem wystarczy poczekaæ a¿ urosn± ^^
Marciszek14 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-24, 18:15   #2726
KiSiA00
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 115
GG do KiSiA00
Dot.: Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - W¡TEK ZBIORCZY ;)

Hej dziewczyny!
Mam problemik
Juz od paru latek chodze do fryzjerow i za kazdym razem prosze o jakas nowa fryzure, ktora by pasowala do mojej twarzy. Niestety jakos zawsze wracam do domu z tak podobna fryzura, ze nawet niektorzy nie zauwazaja ze bylam u fryzjera.
Tego mam juz dosyc. Tej nudy i ciagle tego samego wygladu od 6 lat :-/

Niestety nie znam sie za bardzo na tym co by moglo pasowac do mojej twarzy, wiec zwracam sie do was o pomoc!
Moze Wy znajdziecie cos dla mnie? (moze byc tez zmiana koloru- pelne farbowanie ,a nawet balejaz)

Wstawiam zdjecia mojej nudnej fryzury

P.S. Prosta grzywka wogule mi nie pasuje wiec odpada

-No i sie pojawil Slub planowany na Lato 2014

KiSiA00 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-24, 20:37   #2727
Asia_LP
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 185
GG do Asia_LP

Witajcie
Przekopa³am kilka w±tków i mam pytanie. Jak to jest z t± grzywk± przy d³ugim, krzywym nosie? Sama niestety taki posiadam i ju¿ d³ugie lata noszê grzywkê opadaj±c± na bok. Idê w poniedzia³ek do fryzjera i zastanawiam siê czy nie zrobiæ sobie prostej, gêstej grzywki ku odwróceniu uwagi od nosa. Mam owaln± twarz, w³osy pó³d³ugie i cienkie.

z góry dziêki wielkie za odpowied¼!
Asia_LP jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 07:41   #2728
kasioonya
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 665

Przypominam siê, bo bardzo mi zale¿y na Waszych opiniach
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2075
Mi³ego dnia
kasioonya jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-25, 08:08   #2729
caskada
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 124

Cytat:
Napisane przez KiSiA00 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny!
Mam problemik
Juz od paru latek chodze do fryzjerow i za kazdym razem prosze o jakas nowa fryzure, ktora by pasowala do mojej twarzy. Niestety jakos zawsze wracam do domu z tak podobna fryzura, ze nawet niektorzy nie zauwazaja ze bylam u fryzjera.

Niestety nie znam sie za bardzo na tym co by moglo pasowac do mojej twarzy, wiec zwracam sie do was o pomoc!
Moze Wy znajdziecie cos dla mnie? (moze byc tez zmiana koloru- pelne farbowanie ,a nawet balejaz)

a mi sie podobasz na zd nr 2 jakis pasemka brazowe jasniejsze widze i grzywka fajna
mysle ze trzeba rozjasnic te twoje wloski mnij wiecej jak na focie nr 2 cos w tym stylu
Stary 2010-06-25, 11:02   #2730
Anielkaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 112
GG do Anielkaaa

Cytat:
Napisane przez KiSiA00 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny!
Mam problemik

Jak dla mnie wygl±dasz bosko Masz bajeczne oczy i w grzywce wyl±dasz zalotnie Mo¿e jakies czerwone rekleksy? Ja na podobnych kolorem w³osów do twoich mam jasne pasemka

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kasioonya Poka¿ wiadomo¶æ
Przypominam siê, bo bardzo mi zale¿y na Waszych opiniach
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2075
Mi³ego dnia
Masz bardzo ³adn± buziê i kolorek te¿ ci pasuje. Mo¿esz jedynie pog³êbiæ ich kolor np. miedzian± farb± lub jaki¶ baleja¿yk? Jestem zwolenniczk± d³ugich w³osów
Taki,ktory pokocha nie "za" lecz "pomimo ze" Bêdzie mnie kocha³ dzi¶ bardziej ni¿ wczoraj, ale mniej ni¿ jutro..
Anielkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.