Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 09:06   #3391
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
Witam Was!
już od dłuzszego czasu przygotowywałam się do diety, chociaż powinien być to szok też dla psychiki ale książkę musiałam przeczytać. Wsumie to jeszcze kończę ale nie mogłam się powstrzymać żeby zacząć!

Pierwszy dzień, 0 spostrzeżeń prócz tego, że obiad był bez smaku
nie spaliłam patelni

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona wtajemniczonych
Ja rowniezs, Cie witam wiem, juz z e ksiazka przeczytana a tescik zrobiony?

Witam Wszystkie Nowe Twarzyczki i zycze udanego dukania

Ja sie na razie ciagle kuruje, po malu odzyskuje glos, warzyc sie nie zamierzam bo @ i czuje sie strasznie ciezko, wiec po co sie dolowac, jednynie co to sie zmierzylam i w ciagu 7 dni spadlo mi o -1 cm mniej w biuscie, -5 cm pod biustem i -1 cm mniej w bicepsie a moj M powiedzial mi wczoraj (wkoncu) ze mam mniej cialka, bo caly czas do tej pory twierdzil, ze zadnej roznicy nie widac - klamczuch jeden

GRATULUJE WSZYSTKIM SPADECZKOW

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind

Edytowane przez twinsplus1
Czas edycji: 2010-06-20 o 09:09
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:07   #3392
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam wszystkich, świeżo upieczonych narzeczonych również życze szybkiego znalezienia gniazdka i gromadki ślicznych moosiątek
u mnie dziś spadek o 0,2 kg i tym samym zostało jeszcze 3,6 kg do zrzucenia. Od dziś PW wiec licze na porcelankę bo coś mój niezawodny kefir 0% już na mnie nie działa.
Ja zrezygnowałam wogóle narazie z mięsa bo nie umiem już na nie patrzeć. Pomimo tego chudnę i czuję się o niebo lepiej.
Pozdrawiam Was wszystkich życzę miłego dnia
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:17   #3393
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Witam
...( (
...) )
("'"'"'")o
""""""""
U mnie stabilnie zupełnie jakbym była na stabilizacji
Dzisiaj minął 20 dzień III fazy. Powinnam utrwalić drugi stracony w fazie II-giej kilogram a w tym czasie straciłam kolejne 2kg. Wiem, że mam się nimi nie przejmować, więc tak robię. Zaczęłam więcej jeść. Cały czas mam wątpliwości, czy wszystko przebiega zgodnie z zasadami diety Protal, ale najważniejsze to nie popłynąć. Jak podczytuję dziewczyny z wątku wiedźm, to właśnie tego się boję, że wraz z upływem czasu rozmyje mi się ta cała wiedza o właściwym odżywianiu i dopieraniu składników i że zacznę sięgać po coraz to nowsze zakazane rzeczy i zarzucę dietę w diabły. Chociaż z drugiej strony samą siebie zapewniam, że kto jak kto by tak zrobił, ale na pewno nie ja. Że właśnie pokażę wszystkim, że można wytrwać i położyć kres słynnemu, niechlubnemu efektowi jo-jo. W każdym razie tak łatwo się nie poddam
Wczoraj zjadłam tyle, że aż dziw, że waga nie drgnęła. Dalej piekę swój prawdziwy chleb. Udoskonaliłam przepis i robię go na zakwasie, który zaczęłam robić jakieś 2 tyg temu i od tamtego czasu mieszka sobie i rozwija się w mojej lodówce. Przepis stosuję ten sam, który podałam, tyle, że do tej całej porcji dodaję ok 120gram zakwasu i wtedy chleb pachnie i smakuje bajecznie! Nawet moja córka, która była zwolenniczką białego chlebka i pszennych bułeczek, zachęcona zapachem mojego chleba zaczęła jeść ten mój. Ale ten chlebek dla Was dziewczyny dopiero na III fazie, czyli jeszcze za chwilkę.
W ogóle z tą moją kozą ta śmieszna sprawa.
Moja Orianka ma 14 lat, cały czas rośnie a w tym momencie bardzo się rozwija w kobietkę. Jak zaczęłam się odchudzać to nic nie mówiła, ale jak zobaczyła, jak teraz się stroję w ciuchy, zaczęła się bacznie przyglądać temu, co jem.
No i od jakiegoś czasu mnie męczy, że ona też chce na dietę proteinową
Wiadomo, że jej na to nie pozwolę, bo w jej przypadku wystarczy trochę ruchu i będzie super, ale ona taka raczej "nieruchawa" po mężu, więc ciałka ma troszkę więcej. Doszło do tego, że mnie mniej od niej o 6 kg.
No i męczy mnie często o dukanowe żarcie, więc jak sobie gotuję skrobiowe obiadki czy naleśniczki otrębowe z twarożkiem, to mam drugą chętną na żarcie. Szczerze mówiąc ja na tej diecie jem zdrowiej, niż ona normalnie. Mało tego, cały czas powtarzam, że odkąd jestem na diecie, w ogóle jadam dużo zdrowiej niż przed przystąpieniem do diety. W życiu nie jadłam tyle warzyw dziennie, nie pilnowałam czy mam porcję owoców czy nie (często były dnie bez owoców), za to bezwiednie sięgało się po węglowodany- zapychacze i różne takie śmieci, które odkładały się w prostej linii w boczki. Dlatego bronię mojej tezy, że ta dieta może być bardzo zdrowa. Jeśli każdy podejdzie do niej z takim zaangażowaniem jak ja, to może być spokojnym o swoje zdrowie. Wyniki krwi mam wzorcowe. No i nie piję %%%...a było już tak, że drinkowałam codziennie. Nie muszę więc udowadniać jak zbawienny wpływ ma na mnie dieta protal.
No to sobie popisałam.
Dzisiaj mam zamiar upiec biszkopt z rabarbarem i płatkami róży. Znalazłam przepis na blogu kulinarnym. Wygląda smakowicie a mi właśnie w ogródku zaczęły kwitnąć róże te o intensywnym zapachu i słodkich płatkach. Zawsze sobie obiecuję, że będę robiła z tych płatków konfitury, a potem opadają na schody i kończy się tym, że mam drogę usr**ą różami
Miłego duk dnia
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:49   #3394
missines
Raczkowanie

Witam Was!

Wczoraj wieczorkiem upiekłam Boski Sernik wg przepisu, który zamieściła adrijah na swoim blogu.
I powiem, że naprawdę jest boski!
Właśnie wcinam do śniadanka!!! Mniam! Pięknie wyrósł, po nocnym pobycie w lodówce jest jeszcze smaczniejszy!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:51   #3395
lu_izka
Przyczajenie

Smile Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Czesc dziewczyny.
Prowadze ankiete na temat diety dukana do pracy dyplomowej. Brakuje mi jeszcze ok 20 moze 30 osob.
Bardzo prosze te Panie, które jeszcze nie wypelnily mojej ankiety, zeby w miare mozliwosci to uczynily. Bede bardzo wdzieczna

Tu umieszczam link do mojej ankiety:
http://www.e-ankieta.org/1-8/index.php?sid=56947&lang= pl
lu_izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:52   #3396
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Że właśnie pokażę wszystkim, że można wytrwać i położyć kres słynnemu, niechlubnemu efektowi jo-jo. W każdym razie tak łatwo się nie poddam
Wczoraj zjadłam tyle, że aż dziw, że waga nie drgnęła. Dalej piekę swój prawdziwy chleb. Udoskonaliłam przepis i robię go na zakwasie, który zaczęłam robić jakieś 2 tyg temu i od tamtego czasu mieszka sobie i rozwija się w mojej lodówce. Zawsze sobie obiecuję, że będę robiła z tych płatków konfitury, a potem opadają na schody i kończy się tym, że mam drogę usr**ą różami
Miłego duk dnia
LyraBea bardzo mi sie spodobał Twój post, gratuluję samozaparcia i na prawde trzymam kciuki za to aby co poniektórym pokazać że jednak można przejść gładko bez grzechów do wymarzonych wymiarów.
Strasznie aromatycznie brzmi ciasto z płatkami róż-nie powiem, zwróciłaś moją ciekawość. Może jak już je upieczesz to zamieścisz zdj w przepisowni? No i ten przepis na udoskonalony chlebek też.
Życzę powodzenia!

a tak jeszcze-Ty wiesz...że Twoja waga to moja wymarzona...
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:12   #3397
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Witam
...( (
...) )
("'"'"'")o
""""""""
U mnie stabilnie zupełnie jakbym była na stabilizacji
Dzisiaj minął 20 dzień III fazy. Powinnam utrwalić drugi stracony w fazie II-giej kilogram a w tym czasie straciłam kolejne 2kg. Wiem, że mam się nimi nie przejmować, więc tak robię. Zaczęłam więcej jeść. Cały czas mam wątpliwości, czy wszystko przebiega zgodnie z zasadami diety Protal, ale najważniejsze to nie popłynąć. Jak podczytuję dziewczyny z wątku wiedźm, to właśnie tego się boję, że wraz z upływem czasu rozmyje mi się ta cała wiedza o właściwym odżywianiu i dopieraniu składników i że zacznę sięgać po coraz to nowsze zakazane rzeczy i zarzucę dietę w diabły. Chociaż z drugiej strony samą siebie zapewniam, że kto jak kto by tak zrobił, ale na pewno nie ja. Że właśnie pokażę wszystkim, że można wytrwać i położyć kres słynnemu, niechlubnemu efektowi jo-jo. W każdym razie tak łatwo się nie poddam
Wczoraj zjadłam tyle, że aż dziw, że waga nie drgnęła. Dalej piekę swój prawdziwy chleb. Udoskonaliłam przepis i robię go na zakwasie, który zaczęłam robić jakieś 2 tyg temu i od tamtego czasu mieszka sobie i rozwija się w mojej lodówce. Przepis stosuję ten sam, który podałam, tyle, że do tej całej porcji dodaję ok 120gram zakwasu i wtedy chleb pachnie i smakuje bajecznie! Nawet moja córka, która była zwolenniczką białego chlebka i pszennych bułeczek, zachęcona zapachem mojego chleba zaczęła jeść ten mój. Ale ten chlebek dla Was dziewczyny dopiero na III fazie, czyli jeszcze za chwilkę.
W ogóle z tą moją kozą ta śmieszna sprawa.
Moja Orianka ma 14 lat, cały czas rośnie a w tym momencie bardzo się rozwija w kobietkę. Jak zaczęłam się odchudzać to nic nie mówiła, ale jak zobaczyła, jak teraz się stroję w ciuchy, zaczęła się bacznie przyglądać temu, co jem.
No i od jakiegoś czasu mnie męczy, że ona też chce na dietę proteinową
Wiadomo, że jej na to nie pozwolę, bo w jej przypadku wystarczy trochę ruchu i będzie super, ale ona taka raczej "nieruchawa" po mężu, więc ciałka ma troszkę więcej. Doszło do tego, że mnie mniej od niej o 6 kg.
No i męczy mnie często o dukanowe żarcie, więc jak sobie gotuję skrobiowe obiadki czy naleśniczki otrębowe z twarożkiem, to mam drugą chętną na żarcie. Szczerze mówiąc ja na tej diecie jem zdrowiej, niż ona normalnie. Mało tego, cały czas powtarzam, że odkąd jestem na diecie, w ogóle jadam dużo zdrowiej niż przed przystąpieniem do diety. W życiu nie jadłam tyle warzyw dziennie, nie pilnowałam czy mam porcję owoców czy nie (często były dnie bez owoców), za to bezwiednie sięgało się po węglowodany- zapychacze i różne takie śmieci, które odkładały się w prostej linii w boczki. Dlatego bronię mojej tezy, że ta dieta może być bardzo zdrowa. Jeśli każdy podejdzie do niej z takim zaangażowaniem jak ja, to może być spokojnym o swoje zdrowie. Wyniki krwi mam wzorcowe. No i nie piję %%%...a było już tak, że drinkowałam codziennie. Nie muszę więc udowadniać jak zbawienny wpływ ma na mnie dieta protal.
No to sobie popisałam.
Dzisiaj mam zamiar upiec biszkopt z rabarbarem i płatkami róży. Znalazłam przepis na blogu kulinarnym. Wygląda smakowicie a mi właśnie w ogródku zaczęły kwitnąć róże te o intensywnym zapachu i słodkich płatkach. Zawsze sobie obiecuję, że będę robiła z tych płatków konfitury, a potem opadają na schody i kończy się tym, że mam drogę usr**ą różami
Miłego duk dnia
wielkie dzieki i brawa za twojego posta, od razu w czlowieku wiecej sily i samozaparcia

Stary 2010-06-20, 10:17   #3398
andziunka
Raczkowanie

Dzień dobry Dukanki i Dukanie )

Melduje sie z kolejnym spadkiem -8,9 kg już ubyło )
Nie miałam kilka dni wagi, dlatego nie było sie czym chwalić, ale systematycznie podglądałam Was na forum )

Już niedługo koniec sesji więc bd bardziej aktywna

Pozdrawiam i gratuluje wszystkim spadków.

P.S. Czarownica - twoje czary dały rade !! dziękować :P
andziunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:20   #3399
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Andziunka za spadek i to jaki spektakularny

Stary 2010-06-20, 10:21   #3400
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dziś mój wielki dzień. Waga pokazała 53kg.
Matko jak mi serducho zaczęło walić.
Koniec drugiej fazy
Ale się cieszę
Muszę się doedukować jeszcze z książki o III fazie...
brawo! gratuluję!!!!

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:41   #3401
andziunka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
Andziunka za spadek i to jaki spektakularny
zebyśmy się tylko dobrzezrozumiały :P hehe... spadek tylko 1,3 kg a w sumie jest już 8,9 na minusie :P
andziunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:13   #3402
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

HEj chudzinki
Dzis zobaczylam kolejny spadek o 200g ale ciesze sie, bo pierwszy raz od dawna zeszlam do takiej wagi i cyferki z przodu
Nadal mam conajmniej 10 do zrzucenia, wg planu 12, ale jak spadnie jeszcze 4,800 to bedzie prawdziwe swieto

jem wlasnie pol kostki twarogu posypanej slodzikiem na sniadanie, dopiero wstalam...
milego dnia!
Stary 2010-06-20, 11:20   #3403
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez andziunka Pokaż wiadomość
zebyśmy się tylko dobrzezrozumiały :P hehe... spadek tylko 1,3 kg a w sumie jest już 8,9 na minusie :P
tak wasnie myslalam

Stary 2010-06-20, 11:21   #3404
kataluna
Rozeznanie

Czesc Wszystkim!

Gratuluje spadkow tych malych i tych duzych.

LyraBea zazdroszcze Ci tego pysznego, pachnacego , chrupiacego chlebka. Jak sie domyslam to przepis jest w przepisowni? Mam sprawdzony przepis bez zakwasu ale chcialabym sprobowac na zakwasie. Tak gadam juz o tym chlebku bo jak dobrze pojdzie za dwa tygodnie przechodze na III. Mam w tym wzgledzie wielkie nadzieje bo... koktail truskawkowy i pyszny chtupiacy chlebek na sniadanko czeka

Dzisiejszy odnotowany spadek to -0,1 = 56,5kg na blacie = zrzucone 8kg balastu.
Byleby taka tendencja sie utrzymala przez te 2 tyg.
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:24   #3405
Achnes
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja właśnie będę próbować smażyć naleśniki otrębowe, bez skrobii... Nie mam nigdzie przepisu więc zobaczymy jak wyjdą
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:29   #3406
rebushnik
Raczkowanie

witam Dukanki
u mnie kolejny spadek o 0,3 kg, mam dni PW spodziewałam sie wzrostu a tu codziennie o 0,3 mniej
miłego dnia i dużych spadków
rebushnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:31   #3407
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
HEj chudzinki
Dzis zobaczylam kolejny spadek o 200g ale ciesze sie, bo pierwszy raz od dawna zeszlam do takiej wagi i cyferki z przodu
Nadal mam conajmniej 10 do zrzucenia, wg planu 12, ale jak spadnie jeszcze 4,800 to bedzie prawdziwe swieto

jem wlasnie pol kostki twarogu posypanej slodzikiem na sniadanie, dopiero wstalam...
milego dnia!
no prosze naczekalas sie tyle czasu, to teraz spadki codziennie bedziesz notowac BRAWO I GARULACJE : jupi: byle do przodu

Stary 2010-06-20, 11:34   #3408
estre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
brawo! gratuluję!!!!
Dzięki
Stary 2010-06-20, 11:35   #3409
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

a ja pomimo choroby nie potrafie odpuscic sobie stepperka i dzis juz tez zaliczylam, coprawda tylko 35 minut, ale jestem zbyt osloabiona na wiecej dla mnie dzien bez stepperka to dzien stracony

Stary 2010-06-20, 11:36   #3410
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
no prosze naczekalas sie tyle czasu, to teraz spadki codziennie bedziesz notowac BRAWO I GARULACJE : jupi: byle do przodu
dziękuję
Stary 2010-06-20, 11:42   #3411
Achnes
Zadomowienie

Dziewczyny a co sądzicie o takim rozkładzie 2 fazy,
teraz kończę 5dniową uderzeniówkę a potem chciałabym 2 dni P+W i 3 dni P i potem znów 2P+W i 3 P. Miałoby to jakiś sens?
Stary 2010-06-20, 11:46   #3412
Lily Rose
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
Ja melduję sie co jakiś czas, a wy tu produkujecie jak szalone!!
Jest mnie mniej o niemalże 6 kg , to udało się w ciągu ponad miesiąca. Walczę o ostatnie 2 kg- i tu jest problem. Jestem na 5 dniu P i w ogóle waga nie leci w dół, a nawet skoczyła w górę, po drugim dniu P było 57, po 4 dniu 57,2 a dziś 57,1. Dziwi mnie to, bo przecież to na P się najwięcej gramów traci- a tu nicCzemu?

Mój wczorajszy jadłospis:
śniadanie: jajecznica z 2 jaj+ troszkę mleka
II śniadanie: makrela
podwieczorek: gofry
obiad: tatar z cebulką i ogórkiem
kolacja: serek wiejski.
Hmm, może za mało jem?

Za to tż dzielnie walczy i ma rewelacyjne rezultaty! Ze 120,6 na ok. (nie pamiętam co rano mówił) 111,7 Szok.

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:57   #3413
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dobry dzien!

Widziałam dziś w sklepie twaróg 0%. Co prawda sobie trochę za niego cenili, ale może od święta spróbuję. Zawsze to dla mojego dukania lepiej.

Martwi mnie przesunięcie @. Powinnam ją dostać 5 dni temu a tu ciągle ni widu ni słychu. W ubiegłym miesiącu też miałam podobny problem (od regularnej wtedy dzieliło mnie 6 dni, teraz od ostatniej dzieli mnie 5 a od dawnie regularnej aż 11). Jeśli w ciągu tygodnia nie dostanę chyba będę musiała odwiedzić lekarza. Ale bardziej martwi mnie fakt, że może karze mi zaprzestać diety. A jestem pewna, że zawsze jem ponad 1000 i nie chudnę jakoś zatrważająco szybko (6kg w ciągu 47 dni odchudzania czyli niecały kilogram tygodniowo).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 11:57   #3414
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Ja melduję sie co jakiś czas, a wy tu produkujecie jak szalone!!
Jest mnie mniej o niemalże 6 kg , to udało się w ciągu ponad miesiąca. Walczę o ostatnie 2 kg- i tu jest problem. Jestem na 5 dniu P i w ogóle waga nie leci w dół, a nawet skoczyła w górę, po drugim dniu P było 57, po 4 dniu 57,2 a dziś 57,1. Dziwi mnie to, bo przecież to na P się najwięcej gramów traci- a tu nicCzemu?

Mój wczorajszy jadłospis:
śniadanie: jajecznica z 2 jaj+ troszkę mleka
II śniadanie: makrela
podwieczorek: gofry
obiad: tatar z cebulką i ogórkiem
kolacja: serek wiejski.
Hmm, może za mało jem?

Za to tż dzielnie walczy i ma rewelacyjne rezultaty! Ze 120,6 na ok. (nie pamiętam co rano mówił) 111,7 Szok.
Poczytaj w pierwszym poście są dwa artykuły o zastojach, widocznie ciało się przyzwyczaja do nowej wagi. Artykuły pomogą Ci lepiej zrozumieć swój organizm. NO I TROCHE MAŁO JESZ.
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:29   #3415
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sądzicie o takim rozkładzie 2 fazy,
teraz kończę 5dniową uderzeniówkę a potem chciałabym 2 dni P+W i 3 dni P i potem znów 2P+W i 3 P. Miałoby to jakiś sens?
odpada, za malo warzyw, zrobisz sobie krzywde,
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:37   #3416
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez rebushnik Pokaż wiadomość
robiłam tak : paczka drożdży sypkich i troche mleka (ok 2 łyż.) potem otręby (2 ows. 1 pszen) sól i jajko, roztarłam na papierze do pieczenia, po 5 min pieczenia obróciłam na drugą stronę, dodałam składniki
za duża nie była, ale smaczna
dzięki dzisiaj robię pizze i może spróbuję bez skrobii
bedą 2 pizze - dla mnie i dla facetów, ale oni też nie dostaną takiej mega tuczącej ... o nie
bedą mieli z mąki razowej i zamiast sera - serek wejski - to się mężuś zdziwi ale takie połączenie ciasto drożdżowe + pieczony wieśniak + sos czosnekowy, to dla mnie rewelacja
od kiedy to 'odkryłam', czyli kiedy pierwszy raz spróbowałam tego połaczenia, to pizza jest u mnie częstym gościem

ja dziś na II śniadanko zrobiłam sobie pierś z przyprawą gyros/kebab; na patelnię i do tego pokrojony surowy kalafior i koper polecam; kalafior pozostaje chrupki i surowawy (uwielbiam surowego kalafiora bardziej niż gotowanego); drugi dzień pod rząd jadłam takie połączenie, tylko wczoraj miałam inna przyprawę do kurczaka i to już nie było to

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:40   #3417
Lily Rose
Rozeznanie

Jamapi, mam prośbę, chciałabym dziś pizzę zrobić, ale potrzebuję naprawdę sprawdzonego dukanowskiego przepisu- pizza dla 3 osób, podobnie jak u ciebie. Proszę, wyślij przepis na PW.

Edit, nie zauważyłam, że cytowałaś przepis. Dzięki

Edytowane przez Lily Rose
Czas edycji: 2010-06-20 o 12:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 12:48   #3418
Achnes
Zadomowienie

Ech, poobliczam jeszcze raz bo coś mi tu nie pasuje a nie chcę śmiecić...
Przepraszam za zamieszanie

edit : faktycznie, nie zauważyłam. Dziękuję za wskazanie lily i emilce za odpowiedź. Więc będę 2/2 a potem na 3/3 najwyżej przejdę

Edytowane przez Achnes
Czas edycji: 2010-06-20 o 12:54
Stary 2010-06-20, 12:50   #3419
Lily Rose
Rozeznanie

Achnes już ci Emilia3000 odpisała pare postów wyżej

Stary 2010-06-20, 12:55   #3420
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Jamapi, mam prośbę, chciałabym dziś pizzę zrobić, ale potrzebuję naprawdę sprawdzonego dukanowskiego przepisu- pizza dla 3 osób, podobnie jak u ciebie. Proszę, wyślij przepis na PW.
ja dukanową będę robić tylko dla siebie, więc nam proporcje tylko na małą porcyjkę ... moim facetom robie z mąki razowej osobne ciasto, więc nie pomoge;
ale z tego co kojarzę, to lesia27 pisała, ze robie dla 2 osób, więc to już będzie blizsze ...

w każdym bądź razie pizza na jedną osobę:
30g drożdzy świeżych zalane około 50ml ciepłego mleka; wymerdać, zeby drożdże się rozpuściły;
w osobnej misce daję 2 łyżki otrębów owsianych i 1 łyżkę pszennych + 3/4 łyżki skrobii (wychodzi mi 13g, ale dziś nie dam); skłądniki mokre wlewam do suchych i merdam na chwilę zostawiam, zeby drożdze popracowały;
spód od tortownicy wykładam papierem do pieczenia; na to wylewam (bo jest to rzadkie) na ten papier i rozprowadzam, zeby ładne było wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180st.C na 10minut; wyjmuję przekłądam ciasto na druga stronę i na koljene 5 minut;
po tym czasie wyjmuję - smaruję odrobiną koncentratu pomidorowego, na to dodatki wg uznania i serek wiejski; na 15 minut do piekarnika
podaję z sosem czosnkowym: łyzka jogurtu, odrobina czosnku granulowanego i troche chili ....
tak to wygląda u mnie

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-06-20 o 12:57
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości