|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
Witam Wszystkie Nowe Twarzyczki i zycze udanego dukania Ja sie na razie ciagle kuruje, po malu odzyskuje glos, warzyc sie nie zamierzam bo @ i czuje sie strasznie ciezko, wiec po co sie dolowac, jednynie co to sie zmierzylam i w ciagu 7 dni spadlo mi o -1 cm mniej w biuscie, -5 cm pod biustem i -1 cm mniej w bicepsie GRATULUJE WSZYSTKIM SPADECZKOW
start 29.06.2017 The Tapping Solution for Weight Loss & Body Confidence wzrost: 174 cm 79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58 Nothing is Impossible to a willing mind Edytowane przez twinsplus1 Czas edycji: 2010-06-20 o 09:09 |
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, świeżo upieczonych narzeczonych również
życze szybkiego znalezienia gniazdka i gromadki ślicznych moosiątek ![]() u mnie dziś spadek o 0,2 kg i tym samym zostało jeszcze 3,6 kg do zrzucenia. Od dziś PW wiec licze na porcelankę bo coś mój niezawodny kefir 0% już na mnie nie działa. Ja zrezygnowałam wogóle narazie z mięsa bo nie umiem już na nie patrzeć. Pomimo tego chudnę i czuję się o niebo lepiej. Pozdrawiam Was wszystkich życzę miłego dnia
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
...( ( ...) ) ("'"'"'")o """""""" U mnie stabilnie zupełnie jakbym była na stabilizacji ![]() Dzisiaj minął 20 dzień III fazy. Powinnam utrwalić drugi stracony w fazie II-giej kilogram a w tym czasie straciłam kolejne 2kg. Wiem, że mam się nimi nie przejmować, więc tak robię. Zaczęłam więcej jeść. Cały czas mam wątpliwości, czy wszystko przebiega zgodnie z zasadami diety Protal, ale najważniejsze to nie popłynąć. Jak podczytuję dziewczyny z wątku wiedźm, to właśnie tego się boję, że wraz z upływem czasu rozmyje mi się ta cała wiedza o właściwym odżywianiu i dopieraniu składników i że zacznę sięgać po coraz to nowsze zakazane rzeczy i zarzucę dietę w diabły. Chociaż z drugiej strony samą siebie zapewniam, że kto jak kto by tak zrobił, ale na pewno nie ja. Że właśnie pokażę wszystkim, że można wytrwać i położyć kres słynnemu, niechlubnemu efektowi jo-jo. W każdym razie tak łatwo się nie poddam ![]() Wczoraj zjadłam tyle, że aż dziw, że waga nie drgnęła. Dalej piekę swój prawdziwy chleb. Udoskonaliłam przepis i robię go na zakwasie, który zaczęłam robić jakieś 2 tyg temu i od tamtego czasu mieszka sobie i rozwija się w mojej lodówce. Przepis stosuję ten sam, który podałam, tyle, że do tej całej porcji dodaję ok 120gram zakwasu i wtedy chleb pachnie i smakuje bajecznie! Nawet moja córka, która była zwolenniczką białego chlebka i pszennych bułeczek, zachęcona zapachem mojego chleba zaczęła jeść ten mój. Ale ten chlebek dla Was dziewczyny dopiero na III fazie, czyli jeszcze za chwilkę. W ogóle z tą moją kozą ta śmieszna sprawa. Moja Orianka ma 14 lat, cały czas rośnie a w tym momencie bardzo się rozwija w kobietkę. Jak zaczęłam się odchudzać to nic nie mówiła, ale jak zobaczyła, jak teraz się stroję w ciuchy, zaczęła się bacznie przyglądać temu, co jem. No i od jakiegoś czasu mnie męczy, że ona też chce na dietę proteinową ![]() Wiadomo, że jej na to nie pozwolę, bo w jej przypadku wystarczy trochę ruchu i będzie super, ale ona taka raczej "nieruchawa" po mężu, więc ciałka ma troszkę więcej. Doszło do tego, że mnie mniej od niej o 6 kg. No i męczy mnie często o dukanowe żarcie, więc jak sobie gotuję skrobiowe obiadki czy naleśniczki otrębowe z twarożkiem, to mam drugą chętną na żarcie. Szczerze mówiąc ja na tej diecie jem zdrowiej, niż ona normalnie. Mało tego, cały czas powtarzam, że odkąd jestem na diecie, w ogóle jadam dużo zdrowiej niż przed przystąpieniem do diety. W życiu nie jadłam tyle warzyw dziennie, nie pilnowałam czy mam porcję owoców czy nie (często były dnie bez owoców), za to bezwiednie sięgało się po węglowodany- zapychacze i różne takie śmieci, które odkładały się w prostej linii w boczki. Dlatego bronię mojej tezy, że ta dieta może być bardzo zdrowa. Jeśli każdy podejdzie do niej z takim zaangażowaniem jak ja, to może być spokojnym o swoje zdrowie. Wyniki krwi mam wzorcowe. No i nie piję %%%...a było już tak, że drinkowałam codziennie. Nie muszę więc udowadniać jak zbawienny wpływ ma na mnie dieta protal. No to sobie popisałam. Dzisiaj mam zamiar upiec biszkopt z rabarbarem i płatkami róży. Znalazłam przepis na blogu kulinarnym. Wygląda smakowicie a mi właśnie w ogródku zaczęły kwitnąć róże te o intensywnym zapachu i słodkich płatkach. Zawsze sobie obiecuję, że będę robiła z tych płatków konfitury, a potem opadają na schody i kończy się tym, że mam drogę usr**ą różami Miłego duk dnia
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was!
Wczoraj wieczorkiem upiekłam Boski Sernik wg przepisu, który zamieściła adrijah na swoim blogu. I powiem, że naprawdę jest boski! ![]() Właśnie wcinam do śniadanka!!! Mniam! Pięknie wyrósł, po nocnym pobycie w lodówce jest jeszcze smaczniejszy!
|
#3395 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.
Prowadze ankiete na temat diety dukana do pracy dyplomowej. Brakuje mi jeszcze ok 20 moze 30 osob. Bardzo prosze te Panie, które jeszcze nie wypelnily mojej ankiety, zeby w miare mozliwosci to uczynily. Bede bardzo wdzieczna ![]() Tu umieszczam link do mojej ankiety: http://www.e-ankieta.org/1-8/index.php?sid=56947&lang= pl |
|
|
|
#3396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie aromatycznie brzmi ciasto z płatkami róż-nie powiem, zwróciłaś moją ciekawość. Może jak już je upieczesz to zamieścisz zdj w przepisowni? No i ten przepis na udoskonalony chlebek też. Życzę powodzenia! a tak jeszcze-Ty wiesz...że Twoja waga to moja wymarzona... |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za twojego posta, od razu w czlowieku wiecej sily i samozaparcia
|
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dukanki i Dukanie
)Melduje sie z kolejnym spadkiem -8,9 kg już ubyło ) Nie miałam kilka dni wagi, dlatego nie było sie czym chwalić, ale systematycznie podglądałam Was na forum ) Już niedługo koniec sesji więc bd bardziej aktywna ![]() Pozdrawiam i gratuluje wszystkim spadków. P.S. Czarownica - twoje czary dały rade !! dziękować :P
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Andziunka
![]() za spadek i to jaki spektakularny
|
#3400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
HEj chudzinki
Dzis zobaczylam kolejny spadek o 200g ale ciesze sie, bo pierwszy raz od dawna zeszlam do takiej wagi i cyferki z przoduNadal mam conajmniej 10 do zrzucenia, wg planu 12, ale jak spadnie jeszcze 4,800 to bedzie prawdziwe swieto ![]() jem wlasnie pol kostki twarogu posypanej slodzikiem na sniadanie, dopiero wstalam... milego dnia!
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Wszystkim!
Gratuluje spadkow tych malych i tych duzych. LyraBea zazdroszcze Ci tego pysznego, pachnacego , chrupiacego chlebka. Jak sie domyslam to przepis jest w przepisowni? Mam sprawdzony przepis bez zakwasu ale chcialabym sprobowac na zakwasie. Tak gadam juz o tym chlebku bo jak dobrze pojdzie za dwa tygodnie przechodze na III. Mam w tym wzgledzie wielkie nadzieje bo... koktail truskawkowy i pyszny chtupiacy chlebek na sniadanko czeka ![]() Dzisiejszy odnotowany spadek to -0,1 = 56,5kg na blacie = zrzucone 8kg balastu. Byleby taka tendencja sie utrzymala przez te 2 tyg. |
|
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie będę próbować smażyć naleśniki otrębowe, bez skrobii... Nie mam nigdzie przepisu więc zobaczymy jak wyjdą
|
|
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
witam Dukanki
u mnie kolejny spadek o 0,3 kg, mam dni PW spodziewałam sie wzrostu a tu codziennie o 0,3 mniej miłego dnia i dużych spadków |
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
a ja pomimo choroby nie potrafie odpuscic sobie stepperka i dzis juz tez zaliczylam, coprawda tylko 35 minut, ale jestem zbyt osloabiona na wiecej
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o takim rozkładzie 2 fazy,
teraz kończę 5dniową uderzeniówkę a potem chciałabym 2 dni P+W i 3 dni P i potem znów 2P+W i 3 P. Miałoby to jakiś sens? |
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Ja melduję sie co jakiś czas, a wy tu produkujecie jak szalone!! ![]() Jest mnie mniej o niemalże 6 kg . Jestem na 5 dniu P i w ogóle waga nie leci w dół, a nawet skoczyła w górę, po drugim dniu P było 57, po 4 dniu 57,2 a dziś 57,1. Dziwi mnie to, bo przecież to na P się najwięcej gramów traci- a tu nic Czemu?Mój wczorajszy jadłospis: śniadanie: jajecznica z 2 jaj+ troszkę mleka II śniadanie: makrela podwieczorek: gofry obiad: tatar z cebulką i ogórkiem kolacja: serek wiejski. Hmm, może za mało jem? ![]() Za to tż dzielnie walczy i ma rewelacyjne rezultaty! Ze 120,6 na ok. (nie pamiętam co rano mówił ) 111,7 Szok.
|
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dzien!
Widziałam dziś w sklepie twaróg 0%. Co prawda sobie trochę za niego cenili, ale może od święta spróbuję. Zawsze to dla mojego dukania lepiej. Martwi mnie przesunięcie @. Powinnam ją dostać 5 dni temu a tu ciągle ni widu ni słychu. W ubiegłym miesiącu też miałam podobny problem (od regularnej wtedy dzieliło mnie 6 dni, teraz od ostatniej dzieli mnie 5 a od dawnie regularnej aż 11). Jeśli w ciągu tygodnia nie dostanę chyba będę musiała odwiedzić lekarza. Ale bardziej martwi mnie fakt, że może karze mi zaprzestać diety. A jestem pewna, że zawsze jem ponad 1000 i nie chudnę jakoś zatrważająco szybko (6kg w ciągu 47 dni odchudzania czyli niecały kilogram tygodniowo).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
odpada, za malo warzyw, zrobisz sobie krzywde,
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedą 2 pizze - dla mnie i dla facetów, ale oni też nie dostaną takiej mega tuczącej ... o nie ![]() bedą mieli z mąki razowej i zamiast sera - serek wejski - to się mężuś zdziwi ![]() od kiedy to 'odkryłam', czyli kiedy pierwszy raz spróbowałam tego połaczenia, to pizza jest u mnie częstym gościem ja dziś na II śniadanko zrobiłam sobie pierś z przyprawą gyros/kebab; na patelnię i do tego pokrojony surowy kalafior i koper polecam; kalafior pozostaje chrupki i surowawy (uwielbiam surowego kalafiora bardziej niż gotowanego); drugi dzień pod rząd jadłam takie połączenie, tylko wczoraj miałam inna przyprawę do kurczaka i to już nie było to
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Jamapi, mam prośbę, chciałabym dziś pizzę zrobić, ale potrzebuję naprawdę sprawdzonego dukanowskiego przepisu- pizza dla 3 osób, podobnie jak u ciebie. Proszę, wyślij przepis na PW.
Edit, nie zauważyłam, że cytowałaś przepis. Dzięki
Edytowane przez Lily Rose Czas edycji: 2010-06-20 o 12:51 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
Ech, poobliczam jeszcze raz bo coś mi tu nie pasuje a nie chcę śmiecić...
Przepraszam za zamieszanie edit : faktycznie, nie zauważyłam. Dziękuję za wskazanie lily i emilce za odpowiedź. Więc będę 2/2 a potem na 3/3 najwyżej przejdę
Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-06-20 o 12:54 |
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co kojarzę, to lesia27 pisała, ze robie dla 2 osób, więc to już będzie blizsze ... w każdym bądź razie pizza na jedną osobę: 30g drożdzy świeżych zalane około 50ml ciepłego mleka; wymerdać, zeby drożdże się rozpuściły; w osobnej misce daję 2 łyżki otrębów owsianych i 1 łyżkę pszennych + 3/4 łyżki skrobii (wychodzi mi 13g, ale dziś nie dam); skłądniki mokre wlewam do suchych i merdam na chwilę zostawiam, zeby drożdze popracowały; spód od tortownicy wykładam papierem do pieczenia; na to wylewam (bo jest to rzadkie) na ten papier i rozprowadzam, zeby ładne było wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180st.C na 10minut; wyjmuję przekłądam ciasto na druga stronę i na koljene 5 minut;po tym czasie wyjmuję - smaruję odrobiną koncentratu pomidorowego, na to dodatki wg uznania i serek wiejski; na 15 minut do piekarnika podaję z sosem czosnkowym: łyzka jogurtu, odrobina czosnku granulowanego i troche chili .... tak to wygląda u mnie
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-06-20 o 12:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

[B] 
za twojego posta, od razu w czlowieku wiecej sily i samozaparcia 

. Jestem na 5 dniu P i w ogóle waga nie leci w dół, a nawet skoczyła w górę, po drugim dniu P było 57, po 4 dniu 57,2 a dziś 57,1. Dziwi mnie to, bo przecież to na P się najwięcej gramów traci- a tu nic
Czemu?
Szok.