|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Witam kochane jak tam
Ja mam dzień stresu bo kastrowaliśmy kotka i strasznie biedak cierpi. No ale niestety trzeba było. Kocurek więc mógł zaznaczać teren śmierdzącymi sikami Tak się denerwuję, że jeść nie mogę. Biedny sika bezwładnie i mam bałagan w domu...oby było lepiej
|
#3422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a teścik zrobiony tylko nie bardzo mnie zadowala Cytat:
macie strasznie dokładne wagi ja chyba nie bd mogła się tak pochwalić mniejszym niż kg!
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiedziałam, że tak będzie... Skończyły się pieniądze - skończyła sie dieta.
Jestem strasznie zła, już widziałam efekty i nagle okazało się, że nie mam za co jeść. Starałam się, żeby to co jadłam było jak najbardziej dukanowe, ale niestety nie zawsze się udawało. Na dziś dzień nie mam ani grosza, czekam na wypłatę i postaram się wrócić do diety. Czuję się strasznie, wiem że teraz jak nic przytyję i to mnie dobija niesamowicie... Siedzę i słucham jak mi tyłek rośnie...
|
|
|
|
#3424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za radę
. Tak zrobię.Chleba i kartofli nie tykałam. Co do słodyczy to nie mogłam się oprzeć lodom ze dwa razy, ale tutaj chyba jestem znana jako niezła grzesznica .Oby było dobrze. |
|
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
Wracam do Was z podkulonym ogonem. Od dziś uderzeniówka (po raz drugi). Dotarłam do najwyższej wagi w swoim życiu 57 kg przy wzroście 160. Koniec! Więcej być nie może!
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim spadeczków!!!!!
Muszę sie pochwalić: wczoraj się obroniłam i mam wreszcie wyższe wykształcenie ![]() i w ogóle koleżanki tak na mnie patrzyły i pytały na jakiej to diecie jestem bo bardzo wyszczuplałam a tu tylko 5 kg spadło ![]() za to znajomy mojej mamy opieprzył ją ( nie wie ze się odchudzam), ze nie zauważyła jak bardzo schudłam, że przeciez mam teraz egzaminy to powinnam się lepiej odżywiać żeby mieć siłę i ze powinna mnie pilnować, że ja pewnie zestresowana bardzo jestem i dlatego tak "marnie" wyglądam a co @ to spóźnia mi się już 5 dni tamtym razem dostałam 3 dni wcześniej a teraz już 5 dni odstępstwa od regularnego
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem
dzisiaj będę kombinować już myślę czym je dosmaczyć myślę o jednej blaszce z kawą i jednej z wodą różaną ![]() Cytat:
![]() mój organizm zrobił mi psikusa. Po 1 dniu PW przybrałam 2kg! i przez kolejne 4 dni tak się trzymało. Dopiero jak zaczęłam P, powolutku spadało. Wczoraj był przedostatni dzień P, już wróciłam do 81,5 i miałam nadzieję na spadek dzisiaj, bo nie grzeszyłam niczym i zjadłam dużo ryby (rano) i mięsa w ciągu dnia, a tu +0,5kg poszłam siusiu, wróciłam, znowu się zważyłam, a tu jeszcze +0,5kg. zgłupiałam... mam nadzieję, że to tylko kwestia porcelanki i jutro rano będzie poniżej minimalnej wagi... bo nawet nie ma powodu, dla którego mogłabym mieć zastój |
|
|
|
|
#3429 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Nadal z TŻ dukujemy. Dzisiaj ostatni PP z marszu 5/5. Był twarożek z otrębami, rosołek z lanymi kluseczkami (jajko+skrobia kuku), po 1 pałece gotowanej, po 1 pałece z przyprawami pieczonej w rękawie. Pałeczki bez skórki oczywiście. Przed chwilą upiekłam po raz pierwszy naleśniki posmarowane serkiem homo+słodzik+cynamon. Pychotka
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no kto pozwolił na dodawanie tak smakowicie wyglądających zdjęć ![]() to jest ten ze skrobią??
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
hejka
a ja wlasnie wstalam dopierono juz chyba dluzej nie mozna zwlekac ze sniadaniem?pije kawe i zaraz wtrachne wiesniaka z rzodkiewka - wstyd ![]() musze sie rozbudzic a waga dzis pokazala -0.3 i jest 62.4no moze w koncu sie ruszylo narka |
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Chciałabym do Was dołączyć Mam małe doświadczenie w dietkowaniu,ale póki co silne chęci do przestawienia się na zdrowe żywienie...i oczywiście ,choćby skromny upust zbędnych kilogramów. Przeanalizowałam lekturkę dr Dukana,ta forma diety dosyć mnie przekonuje,zatem jestem gotowa do Was dołączyć...(po prześledzeniu też stworzonego tu długiego wątku)...pozdrawiam te wytrwałe i mniej wytrwałe ,sama nie wiem jeszcze,do której grupy mi bliżej .... |
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh mam totalnego smaka ale dopieor co przerwałam zastój i boję się skrobii ruszac
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() wpadłam się pochwalić u mnie po 2 miesiącach (bez dwóch dni) -15,5 kgUciekam głosować. Pozdrawiam i życzę efektów
|
|
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Z racji tego,że mam uraz do "tabletkowego słodziku"chciałam spytać,czy macie doświadczenie z Ksylitolem,bo chciałabym go stosować:
http://www.xorceria.com/ogloszenia/k...y_slodzik.html |
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
No i zrobiłam to ciasto biszkoptowe z rabarbarem i różą, o którym wspominałam rano.
Dziewczyny, Rewelacja!!! Prosty, szybki przepis wzięty z neta. A jak smakuje....słów brak! Polecam i smacznego
|
#3439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w jednym zdaniu ode mnie. Jestem wielką zwolenniczką xylitolu. Łączę go z innymi słodzikami do pieczenia, bo idealnie nadaje się do deserów a potrawa nim słodzona jest naprawdę słodka bez tego nieprzyjemnego posmaku w ustach, jaki pozostawiają inne słodziki. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Wszystkiego dobrego i powodzonka ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Wasze posty i wsparcie też są dla mnie nie do zastąpienia. Trzymam się dzięki Wam i waszym radom i doświadczeniom. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Nie, nie podawałam przepisu do przepisowni, bo nie pasował mi do fazy I,II no a nie chciałam samolubnie o chlebku do fazy III tam śmiecić. Mowa była o nim w wątku fazy III-ciej. Ale jak będzie zapotrzebowanie, to przepis odświeżę i dopiszę, jak sobie zakwas chlebowy nastawić i może jakieś fotki dorzucę dla oczek... Zakwas powinien dawać chlebkowi puszystość i pozwalać rosnąć bez drożdży. Ja się wycwaniłam i robię taki jak na drożdżach, ale zakwas dodaję, bo wtedy smakuje jak taki najlepszy z piekarni a nie musi rosnąć kilka godzin przed upieczeniem, bo wspomagam właśnie tymi drożdżami. Taką se hybrydę na własne potrzeby wymyśliłam. Gratuluję spadków. Już niedługo faza III w takim tempie
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo się zaśliniłam!
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie dodaję do sernika skrobi i też wychodzi pysznie. Tylko zależy od sera, czy będzie bardzo mokry, czy nie a skrobia ma jedynie związać ser, żeby się kupy ładnie trzymał. Według mnie żółtka i białka i troszkę z mielonych na puch otrąb wystarczająco dobrze sobie z tym radzą. Tak więc spróbuj bez skrobi, ale wtedy licz się z tym, że serniczek będzie więcej czasu potrzebował na dopieczenie od dołu, bo może być bardzo mokry. Mnie czasem zdarza się go po uprzednim, lekkim ostudzeniu odsączać papierowym ręcznikiem i po kłopocie ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Wczoraj znalazłam gdzie indziej, ale tu tak ładnie pokazane, więc proszę http://czympachnieuzakow.blox.pl/tag...ta-Dukana.html
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
Jeju, cudowny ten sernik
, boziu, jaką mam ochotę na ciasto![]() Dziś już innego nie kupię. Ech, a takiej nabrałam ochoty.
|
|
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie zrobiłam sobie tamago... Takie pseudo, ale nada się
![]() A zaraz na zakupy do tesco... Wyczyściłam się z nabiału, zjem tylko obiadek ![]() Te ciasta wyglądają pysznie... Ja chcę upiec to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=194 jak dojdzie mi skrobia
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za ta informację
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
U mnie dziś +0,100g może to być spowodowane brakiem porcelanki drugi dzień. Jutro zaczynam 5 PW i zobaczymy jak to będzie, bo ostatnio na PW chudłam. Mam nadzieje, że i tym razem Dzisiaj byłam na zakupkach Wydałam kaski troche na ubrania , ale jak mierzyłam i mieściłam się w S i 36, to humor mi odrazu dopisywał! Do dukania też warzywa kupiłam, także wydałam, ale jestem zadowolona! Ahhh kiedy ja mogłam myśleć jeszcze pół roku temu o S lub 36 ?? NO kiedy ehhh ![]() A wracając do Was, to.... Jeju jakie ciasta ... :mnia m:Jak tylko w lipcu wróce do domu, to odrazu bede piekła! Napewno.. bo tu niestety miksera nie mam ;((( Dzisiejsze dukanie ![]() - pół kostki twarogu z naturalnym + 2 jaja na miękko -mięso mielone z indyka(250gr) smażone z przyprawami i korniszon - zaraz będą rozpustne z nutella - i kolacja drugie pół kostki twarogu z naturalnym I liiiiiiitry woooody
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
|
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Nie idzie was nadrobic!!!!masakra.. Po pierwsze to gratuluje wszystkim spadkow i mieszczenia sie w spodnie prawdy Moje jeszcze leza na dnie szafy a ja tylko marze by sie w nie wcisnac... kasia_1011Wygladasz EXTRAAAA!!!! Dziewczyny dzis moj 4 dzien na PW postanowilam isc 5/5 Dukan pisze ze taki systen najskuteczniejszy ,zobaczymy ![]() I mam pytanko kiedy zauwaylyscie spadki ?Tzn poza faza uderzeniowa ? sernik z przepisowni jest boski tzn jeszcze go nie jadlam ale lubie na niego patrzec ![]() Wczoraj tz upiekl mi Dukanowskie buleczki jeny coz za uczucie zjesc "kanapke "
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-20 o 17:20 |
|
|
|
#3448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już prawie nic nie ma hihihiza pierwszym razem próbowałam robić sernik z otrębami i bez skrobi, ale nie przypadł mi do gustu, jednak miał posmak omletowy ![]() Cytat:
I popieram Twoje zdanie: nigdy w zyciu tak dobrze się nie odżywiałam jak na Dukanie!
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj troche!!!i ten boski sernik!No szczena opada!!! Czemu ja nie umiem piec
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-20 o 17:00 |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
a to dobre wieści dla mnie, na takim słodziku też można piec??
bo ja własnie nie mogłam u siebie dostac tego specjalnego do pieczenia Cytat:
i wypróbuję ze skrobią i bez niej ale w sumie tak za niedługo chcą przejśc na III fazę więc troszke skrobi nie powinno mi zaszkodzić ![]() a co do odżywiania...to ja też nigdy tak dobrze sie nie odżywiałam i nie jadłam tylu warzyw, polubiłam bardzo cukinię i (zapomniałam nazwy) takie zielonego jak kalafior narazie dieta mi służy ale muszę w końcu wybrać się na badania i mam nadzieję, że wreszcie @ przyjdzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Ja mam dzień stresu bo kastrowaliśmy kotka i strasznie biedak cierpi. No ale niestety trzeba było. Kocurek więc mógł zaznaczać teren śmierdzącymi sikami
Tak się denerwuję, że jeść nie mogę. Biedny sika bezwładnie i mam bałagan w domu...oby było lepiej 

ja chyba nie bd mogła się tak pochwalić mniejszym niż kg!

myślę o jednej blaszce z kawą i jednej z wodą różaną 

poszłam siusiu, wróciłam, znowu się zważyłam, a tu jeszcze +0,5kg. zgłupiałam... mam nadzieję, że to tylko kwestia porcelanki i jutro rano będzie poniżej minimalnej wagi... bo nawet nie ma powodu, dla którego mogłabym mieć zastój 
dopiero
i mniej wytrwałe
:mnia m: