|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
Kochane zostawiam Wam tu pozdrowienia i serdeczności. Dziś poszalałam jadłospisowo. Zobaczymy co na to waga. śniadanie-placki otrębowe, pomidor,3 plasterki polędwicy drobiowej, kawa II śniadanie- jogurt jogobella leight jabłko pieczone obiad- serduszka drobiowe duszone bez tłuszczu ,sałatka:pomidor, papryka, ogórek, por, 2 łyżki jogurtu naturalnego podwieczorek- 3 plasterki ciasta jogurtowego, kawa kolacja 200g twarogu z jogurtem i rzodkiewką Zastanowiły mnie w jadłospisie dwa produkty: -serca z kurczaka mimo,że dusiłam bez tłuszczu to one chyba za tłuste są same w sobie na tę dietę? -Dukan pozwolił jak waga ładnie spada jogurt owocowy-tak jest w książce ale jaki bo ja zjadłam ten jogobella leight pieczone jabłko ale w nim jest jabłko i rodzynki no jakos mi to nie gra. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jogobelle pozwalam sobie dopiero na 3 fazie, jak dla mnie sie nie nadaje na 2 faze, za duzo owocow, ktore nie są pulpą - nas interesują jogurty takie jak hmmm gratka danona (tylko ze ma cukier wiec jesc jej nie mozna) ale ona nawet kolo owocow nie stala, w lidlu sa chyba takie jogurty light, i chyba jakies do picia, nie wiem czy nie w tesco na tej jogobelli pisze ze zawiera fruktoze
|
|
#3453 |
|
Raczkowanie
|
Joanasz i Kataluna-dziękuję za dobre życzenia. To miłe i potrzebne na diecie i na codzień. Buziaki
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przy niedzieli widzę, że nam wszystkim się na słodkości wzięło. Biszkopcik z rabarbarem i różą to moje pierwsze inne ciasto na Dukanie niż serniczek, który stał się nieodłącznym daniem odchudzającym na PP.
A jeśli chodzi o serniczek.... Ja słodzika zawsze sypię na oko, ale raczej mnie niż za dużo. Jeśli potem w smaku jest za mało słodki i nie satysfakcjonuje moich spragnionych słodyczy kubków smakowych, polewam go słodką nutelką, która dopełnia symfonii smaku.... No i nie używam skrobi do serniczka, za to dodaję lekko zmielonych otrąb....
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Emilko wobec tego nie będę jadła do końca drugiej fazy jogurtów owocowych bo widać u nas odpowiednich brak a mnie juz niedługo do 3 fazy więc spokojnie wytrzymam-dziekuję za poradę Kochana
|
|
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Przestańcie mnie maltretować sernikami
chyba jutro się pokuszę o upieczenie takiego złota. Dziś jestem głodna non stop, masakraZrobię sobie chyba jajecznicę z 30 jajek i eko ketchupem
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
tabingo
Ten jogurt, o którym mówisz to jedyny jogurt, którym się zajadałam jeszcze przed dietą. Tak mi podpasował smakiem, że nie mogłam mu się oprzeć i jadałam go takimi wielkimi wiaderkami familijnymi. Oczywiście, jak poszłam na randkę z Dukanem (jeszcze z niej nie wróciłam ), musiałam odstawić te jogurciki. Niestety one nie są na pulpie, mają pyszne kawałeczki jabłuszka no i te rodzynki dodatkowo. Tak więc ten jogurt na 100% odpada.... ale fajnie, że mi o nim przypomniałaś... któregoś dnia dorzucę sobie malutki kubeczek do uczty
|
#3458 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chyba nie mozna dzielic tych porcji naszych, tak jak otrebow?
|
|
#3460 |
|
Raczkowanie
|
Owoce są na III fazie a ja na II jestem
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
do Lyry mowilam i do Ciebie posrednio tez, zebys wiedziala na przyszlosc, jaki jest moj stosunek do nich
|
#3462 |
|
BAN stały
|
A co powiecie odnośnie tego przepisu na chlebek... nadaje sie lepiej na II faze...czy może na I też???
Składniki/na 3 chlebki z foremek 30x12,dwa do konsumpcji,jeden zamrażam/ 4szklanki otrąb owsianych 2szklanki otrąb pszennych 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 serki wiejskie lekkie z Piątnicy/0% tł.,każdy po 250gr/ 8 jajek/białka należy ubić na pianę/ O,5l maslanki niskotłuszczowej 1 łyżka soli 1 i 1/3 torebki proszku do pieczenia (takiego na 1kg mąki) po 1 łyżce suszonego kopru,tymianku,czosnku niedźwiedziego i suszonych pomidorów z bazylią/kamis/ 1 łyżeczka kminku/dla lubiących kminek/ |
|
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj mialam ochote na slodkie, zwlaszcza po obejrzeniu tych wszystkich pysznosci ktore kolezanki wklejaly ![]() wiec zrobilam sobie nalesniczki i zjadlam z serkiem homo Przpilam czerwona herbata i jest gitez majonez![]() No wlasnie, od samego rana kusza pysznosciami
|
|
#3464 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
![]() zaczytana siedze od kilku dni, heheh i tak się nakręciłam, że już najchetniej pobieglabym do sklepu po "nowe" żarełko, ale niestety musze poczekac tydzien na wyplate;/ Mam pytanie do was, czy jest tu osoba, ktora od pierwszego dnia rzucila palenie i na diecie Dukana chudła? Zalezy mi za zrzuceniu 10 kg i jednoczesnym niepaleniu
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Laski z głupoty poszłam się zważyć do ciotki, nie było na czczo, w ubraniu i okazało się, że schudłam jeszcze 0,5 kg (pewnie więcej bo wkońcu dośc trochę dziś zjadłam) i strasznie się cieszę, jeszcze tylko 1,5 kg a może mniej, więcej daje sobie jeszcze 2 tyg i przechodze na III fazę bo za chwile wszytskie ubrania ze mnie zleca
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zrobiłam sobie dukanowski chlebek z mikrofalówki! Rewelka! Pierwszy dzień uznaję za udany i zakończony
|
|
|
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taaak zaczynałyśmy razem, aczkolwiek ja się zatrzymałam i to dosłownie na 66,4. Obawiam się że cienkie szanse jak dla mnie, coś po prostu idzie nie tak- a zaczęłam w połowie marca!! Dlatego coraz częściej myślę aby przerwać diete kategorycznie.To co zrzucam w Pp nadrabiam z nakładką na Pw. |
|
|
|
|
#3468 |
|
Przyczajenie
|
witajcie kobietki
![]() Jestem z Wami od 10 stycznia. Czasy grzeszne mam na koncie ale mimo wszystko udało się zrzucić 23 kg Sporo ale biorąc pod uwagę ile mi jeszcze zostało to... Ech Pierwsze zdjęcie przed dietą (wakacje 2009), drugie robione dziś ![]() Pozdrawiam i dużych spadków życzę! |
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieki tym zdjeciom dasz motywacjom wieeelu przyszłym dukankom. Gratuluje!
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
Hej chudzinki!
Ale dzisiaj fajny dzien bylam z TŻ u moich rodziców na obiedzie i Mama nie mogla sie nadziwić jak mi spadają spodnie zrobila mi jajka na twardo, filety w przyprawach i sobie obiadkowaliśmy![]() Pozniej bylismy z TŻ w parku wodnym, wyszaleliśmy się troche, poplywalam, spalilam kilka kalorii ![]() A pozniej na zakupach odkrylam dwie super dukankowe rzeczy: 1. W Lidlu serek wiejski 0,4% tluszczu!!!!! coprawda za 2,49 no ale cos za cos ![]() 2. moje mega odkrycie i spelnienie marzen, zeby mleko w proszku bylo w malych saszetkach na raz... patrze w Kauflandzie i są! (czarownice tak maja, ze jak o czyms pomysla, to sie spelnia ) za 0,59zł za saszetkę, w której jest dokładnie 4 dopuszczalne łyzki W ogóle uznalam, ze Kaufland to bardzo dukanowy sklep, slodzik w pudrze, na którym mozna piec kosztuje 4,99 Masa lekkich serków, jogurtów itd!zamieszczam dwa zdjecia moich najwiekszych dzisiejszych odkryc
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia w dalszym dukaniu!!!!!
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
oto zdjęcia moich odkryc, bo wczesniej cos mi sie nie udalo
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anka1111111 co za zmiana! gratuluję serdecznie a ja pięknie zawaliłam sobie dzisiaj pojechałam do tego tesco i nie kupiłam prawie żadnych warzyw, jedynie mleko odtłuszczone, chudy twaróg i inny nabiał oraz 2 reprezentantów - pomidora i ogórka
|
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna przemiana ![]() Cytat:
![]() a u mnie aż 5 biedronek
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz wiem kogo szukac na ulicy, i pewnie pod lodowką z wiesniakami w Kauflandzie ![]()
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-06-20 o 20:52 |
||
|
|
|
#3476 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się jeszcze dzisiaj nie ważyłam, dopiero wróciłam z podróży do domu i zważę się jutro co by nie panikować że jest więcej a nie mniej. Jeszcze raz ![]() nillka88 Gratuluję zostania magazynierem ![]() Cytat:
Tak poza tym, to chciałam podsunąć Wam pomysł pewien na doprawienie twarogu Może któraś to zna, ale...doprawcie go świeżą bądź suszoną miętą i opcjonalnie żółtkiem oraz cukrem. Jest po prostu boski, moja mama zawsze robiła takie pierogi z serem. Przywiozłam sobie świeżą miętę pieprzową i cytrynową i już wsunęłam kostkę twarogu tak przyprawionego na otrębowym omlecie z samych białek Niebo w gębie - polecam! Pozdrawiam znad kubka z pokrzywą
|
|
#3477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Taka zmiana! Pięknie wyglądasz! Kiedy u mnie spadczeki? No kiedy? Przecież niczym nie grzeszę.... :rol leyes:
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
|
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tej Linessy mieli tylko salami, które dużo tłuszczu ma. Będę polować na inne produkty z tej serii. W Kauflandzie też zbyt wiele nie wypatrzyłam, ale jak tak piszesz to się rozejrzę ![]() Tak się zastanawiam, czy mi słodzik w ogóle jest potrzebny... Od jakiegoś miesiąca nie jem słodkiego i nie mam już praktycznie wcale ochoty, może jakoś przeżyję bez
|
||
|
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze na wierzchu sa same normalne ale zobaczylam na kartonie, ze to seria linessa no wiec zaczelam grzebac. I znalazlam na samym dole. Ogolnie w lidlach zauwazam, ze coraz wiecej jest rzeczy z linessy,jogurt naturalny 0,1%tł, ser zolty widzialam, wedliny.. no i w Lidlu lubie jeszcze takiego 'red bulla' lidl'owego, w niebiesko srebrnej puszcze. zero wegli, zero tluszczu 1,49
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-20 o 20:53 |
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaczyna gryźć uchwyt od lodówki, zeby nie zjeść tej resztki, która została na jutro!!!! Cytat:
Cytat:
Bo duże opakowanie to pokusa nie do odparcia, u mnie zniknęło z zastraszającym tempie. A taka saszetka miodzio!!! Ale nie ma u mnie Kauflanda wrrr ![]() anka1111111 gratulacje!!! Buzia promienna, trzymaj się cieplutko!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Poszukam tego o ktorym piszesz i jak jest bez mleka to sie skusze
Niestety cola juz wypita

klask i: Ja niestety zgrzeszylam wczoraj i zjadlam chrupkie pieczywo

i do Ciebie posrednio tez, zebys wiedziala na przyszlosc, jaki jest moj stosunek do nich 

Szok.
:rol leyes:

Z tej Linessy mieli tylko salami, które dużo tłuszczu ma. Będę polować na inne produkty z tej serii. W Kauflandzie też zbyt wiele nie wypatrzyłam, ale jak tak piszesz to się rozejrzę