|
|
#4471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poszukiwany - poszukiwane ...
Cytat:
http://www.antidotum.sote.pl/oksyda-teczowa.html
|
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Informacja ze strony... Dostępność: BRAK
Niemniej napisałam do sklepu, może uzyskam przybliżone info dot. ponownego wdrożenia jej do sprzedaży. Na allegro pustki, poszperam, może faktycznie znajdę gdzieś indziej. Edit ponowny: wstępnie znalazłam
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-06-20 o 16:00 |
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, znalazłam taniej
Gdyby ktoś był zainteresowany: TUTAJ.Mają też tańszą oksydę brązową i zwykłą. Ta sama pojemność, chyba też ten sam producent, bo fiolki identyczne.
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak nietypowo troszkę dzisiaj - czy któraś nie odsprzedalaby w trybie natychmiastowym 1 lub 2 par bigli do swarków kulek? Przyjęłam zamówienie na komplet, byłam w 200% przekonana, ze mam jeszcze. Ale głupia baba nie sprawdzilam, dzisiaj zasiadłam do roboty i - o zgrozo - nie ma
kochane kobiety - poratujcie którać proszę Może mi któras jutro priorytetem poslać? zaraz wpłacę nalezne pieniążki i poslę potwierdzenie, zresztą, większość mnie tu zna, chyba mozna mi w sumie ufać... Blagam - HELP!!!! ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Pomoże mi ktoś? to naprawdę pilne... |
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(zresztą ja ogólnie niewiele oksyduję, a jesli już to na czarno i mocno poleruję )
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci Mari serdecznie ale skoro są one obie dostępne i tanie (no kurcze... jak barszcz w sumie
) - to sobie kupię. Nie będziesz musiała otwierać i przelewać (otwarta nie utrzyma Ci już tak swoich właściwości).Może masz większe pojęcie niż ja o kolorowej (czyt. ja mam żadne ) i wiesz jaki kolor uzyskać przy jakiej temperaturze? Jak nie wiesz to sobie poszperam i pewnie znajdę.. ale może jednak Będę wdzięczna wtedy za priv (coby mnie nie pogonili z tego tematu za plotkowanie). No a jeśli dostałaś oksydę razem z instrukcją to się nie kłopocz bo zapewne i ja je dostanę.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-06-21 o 23:07 |
|
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, nie wiem zupełnie, bo jeszcze ie używałam - jakoś tak nie bardzo mam co potraktować tymi dziwnymi oksydami
Ale podejrzewam, że to trzeba po swojemu metodą prób i błędów obadać
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam niewielkie doświadczenie - oksydowałam na kolorowo 2 razy i potem i tak ostatecznie oksydowałam na czarno ;] Kolory uzyskujesz po kolei - ja podgrzewałam oksydę nawet tak, że mi składniki wrzał, bo to się szybciutko grzeje, mieszałam razem i oksyda nadawała kolory w następującej kolejności: złotożólty, fioletowy, niebieski, ciemnoczerwony,ciemnoszar y. Proces nie zachodzi jakoś tam błyskawicznie, więc spokojnie zdążysz wyciągnąć biżuta jak uzyska odpowiedni kolor Czyli z mojego wychodzi na to,że kolor nie zależy od temperatury tylko od czasu w jakim się kąpie dana rzecz Ale to tylko moje spostrzeżenia, może się ktoś bardziej doświadczony wypowie ![]() A ja właśnie wylałam końcówkę lutówki |
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kolor złoty wychodzi bardzo ładny (przynajmniej mi się podoba). Dodaje zdjęcie kolczyków oksydowanych właśnie tą oksydą
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanko.
Miała któraś z Was do czynienia z kryształkami Swarovskiego w kolorze crystal satin? Czy to kolor raczej szary czy wpadający w złoty? Bo ciężko stwierdzić po zdjęciach a szukam Swarków w kolorze złamanego złota.
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Z takimi do czynienia nie miałam ale jeśli chodzi o złamane złoto, to dla mnie idealnie pasuje golden shadow (polecam, są śliczne... )
![]() Wygląda na bardziej złoty, niż crystal satin.
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie golden shadow znam doskonale
zaintrygował mnie własnie ten satin ale chyba zostanę przy tym złotym jednak. Dzięki za odp.
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
Crystal Satin to taki szaraczek, nie ma nic wspólnego ze złotem. Tyle, że ta szarość się ładnie mieni (zasługa powłoczki).
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie
Wujek google pokazywał na paru fotach złoty odcień i to mnie zmyliło.
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, jeszcze raz o pomoc proszę
Klientce straaaasznie zależy na tych krawatkach: http://beabitdesign.com/media/images/oryginal/zw-15.jpgBeabit od 2 tygodni mi odpisuje, że będą przy kolejnej dostawie, ale nadal ich nie ma, a w żadnym innym sklepie nie znalazłam... Czy któraś z Was poratowałaby mnie 3 sztukami? Ewentualnie namiarem na sklep, gdzie są dostępne? Baaaardzo proszę ![]() ![]()
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie dostanę emalię jubilerską (najlepiej w brokacie) do stosowania na metalach? Oprócz sklepu wkociuba.pl (nie odpowiadają na zapytania dot, podstawowych spraw jak choćby pojemność / rozmiar)? Może być spoza PL tylko nie znam fachowego nazewnictwa więc i nie wiem jak szukać - byle była wysyłka do PL. Jak komuś się nie chce szukać a wie jak po "ingliszu" się to cudo zwie, będzę dźwięczna za info.
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak chcesz to ja mogę zapytać jutro/pojutrze u Kociuby o co chcesz i przekazać Ci odpowiedź, tylko zapisz mi dokładne pytania
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, Mari, z nieba mi spadłaś
![]() To już lecę na priv!
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
Miłe i jak zawsze nieocenione w wiedzy gdzie znależć - gdzie dostane kulki posrebrzane (ew. metalowe, nie srebrne) gładkie o srednicy powyzej 10mm - najlepiej 12-14?
Wiem ze są w korallo, ale moze gdzies są taniej
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie natury lingwistycznej
Czy ktoras z Was kupowala kiedys na ebayu oksyde?Jesli tak to pod jakim haslem szukalyscie?Nie moge znalezc a szukam juz dlugi czas.Bede wdzieczna za odzew
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pod hasłem oxidizing (oksydowanie) znalazłam 39 aukcji z oksydą ale nie zaglądałam w aukcje, więc nie wiem, czy do srebra.
Zerknij w to: KLIK
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-07-03 o 14:01 |
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie nie do srebra.
![]() |
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
No to może napisz do czego? Bo tak to mozna szukac w nieskończoność...
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
ta z linku pasuje tez do miedzi i mosiadzu
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Wlasciwie to szukam i do miedzi i do srebra ale wiem ,ze dziewczyny urzywaja tej samej do jednego i drugiego.Dziekuje dziewczyny.Uratowalyscie moje nerwy.Nie wiem czemu nie moglam tego znalezc
|
|
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was wie, gdzie mogę dostać takie łączniki z cyrkoniami ze srebra pr. 925, sztuk 3? Były w skarbach natury ale teraz ich nie widzę a potrzebuję ich na gwałt.
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuję postawy do kolczyka jak w załączniku. Chodzi mi o te duże koła z kwiatami. Były w needbead, nawet je kupiłam i zapłaciłam, po czym się okazało że ich nie ma. Macie jakiś pomysł gdzie takie mają jeszcze? Przekukałam allegro ale nie widzę takich, jestem zdruzgotana echh
|
#4500 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Poszykuję drobnicy, przezroczystej ze srebrzonymi środkami w dużych paczkach po 500g. Kiedyś były w świecie koralików ale juz ich nie ma;( |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Ale podejrzewam, że to trzeba po swojemu metodą prób i błędów obadać 
Klientce straaaasznie zależy na tych krawatkach: