|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
ja o takich saszetkach sobie po cichu marzylam, ale myslalam, ze takiego czegos nie ma a tu nagle bum!ale to saszetki gostynia to moze w innych sklepach będą
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-20 o 20:57 |
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica, a moze moze te saszetki jakos pomietosic w łapkach, zeby przerobic te granulki na proszek?
ja mam w puszcze 2 paczki mleka przesypane i tam sobie zyją w szufladzie raz na 2-3 tyg sobie zapodaje nutelle z 3 lyzek mleka
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-06-20 o 21:02 |
|
|
|
#3483 |
|
Takmiedzynami
|
Hejka.
A co myślicie o białku serwantkowym czy jakoś tak?? Może by dodawać takie do posiłków żeby wzbogacić je w białko? Na allegro widziałam z Sm Ostrowii, i zastanawiam się. Może gdzieś już o tym była mowa, ale ja czytam wątek od czasu do czasu bo nie zawsze mam czas na net Dulan start 26.04 73 kg dziś 63,30 kg |
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie robie sobie spis posiłków na jutro i tam między innymi mam twaróg z cynamonem; wpisałam cunamon i jakie było moje zdziwienie, ze 80% cynamonu to węgle
ake dzięki temu w pracy zjem ponad 1000kcal
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tej
![]() Dzisiaj ostatni dzień uderzeniówki i od jutra 5 dni P/W Co więcej Staje dzisiaj na wadze i cooo??? kolejny kg mniej Pokazało się 69,200 (wiem, wiem, że to wada ale i tak cieszy )Aleee mniałam dzisiaj mały grzeszek 4 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku zalałam odrobiną mleka 0,5 % i zjadłam tą pastę ![]() Mam nadzieje, że jakoś strasznie to się nie odbije na diecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULUJE ![]() Cytat:
również gratuluje Jesteś maszą motywacją Wyglądasz super i już wielki sukces masz za sobą Trzymam kciuki, żeby udało Ci się osioągnąć wymarzoną wagę ![]() I gratuluję Wam wszystkim spadeczków na wadze ![]() Przytulam te które mają zastoje lub + w końcu to minie ![]() No i oczywiście witam nowe twarze W kupie raźniej, kupy nikt nie ruszy
|
|||
|
|
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() maj gad, jakbym ja miala puszke mleka to... bym juz jej nie miala
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, to ja też chciałabym się pochwalić
![]() 1. ubrałam dzisiaj spodnie które poprzednim razem były super opięte (może nie strzelająco, ale dość) i dzisiaj na brzuszku musiałam je podciągać lekko bo spadały, na udach jednak dalej uparcie dopasowane jak diabli, ale liczy się że coś spadło 2. dzisiaj po raz 1 od pięciu dni uda mi się przeroczyć barierę 1000 kcal i 150 gram białka na dzień, jestem strasznie dumna z tego bo wcześniej (4 dni) wychodziło mi ok 800 kcal i 120 gram białka Nie są to tak fenomenalne efekty jak Wasze ale dają mi motywację |
|
|
|
#3488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WOW!!! Jaki piękny SERNIK!!! Gdzie jest ten blog... ten przepis... muszę mieć w lodówce takie cudo. Za sernik dam się pokroić...
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
ide sie kapac i spac dziewuszki
zycze ogromnych nocnych spadków papapapapa
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie 3 dni, a Wy tu konkretnie się rozpisałyście
wątek żyje widać pełnią życia
|
|
|
|
#3491 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję, zazdroszczę Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
2 dzień za mną, super!
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Przepis na sernik już mam
![]() Fatalny dzień dziś miałam. Cały czas na głodzie. Rano kanapeczki z żółtym serem i majonezem. Ja: nie, dziękuję Obiad: mielone, pierś kurzęca zapiekana z serem, kapucha zasmażana, ziemniaki. Nie dziękuję. Siedziałam nad pustym talerzem... Całe szczęście, że wdepnęłam do Auchan. Serek wiejski, łosoś, makrela. Coś zjadłam. I moje odkrycie: Serek ostrowia 0%. naturalny 12,9 g białka, 2,8 węgle. Chyba dobrze zapamiętałam parametry.
|
#3493 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie! Postanowiłam spróbować z tą dietą. Teraz się do nie przygotowuję. Przeczytałam książkę i mam kilka pytań. Jeżeli odpowiedzi na nie już padły, to z góry przepraszam
Nie miałam czasu (praca) na przekopanie się przez wszystkie posty. Chciałam zapytać, czy któraś z Was znalazła gumę do żucia bez sorbitolu? Może to głupie, ale ja jestem uzależniona od gum do żucia (tych owocowych), a moje ulubione zawierają sorbitol Nie wiem, czy mam po prostu szukać, czy może któraś z Was mi coś podpowie...Moje kolejne pytanie: czy mozarella i ser feta (o obniżonej zawartości tłuszczu) nadają się do drugiego protalu (uwielbiam sałatki )?A i oliwki?Dzięki wielkie za odpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
O matko! Dziewczyno!! Zmotywowałaś mnie, jak mało kto ostatnio!! Gratuluję, bo wynik super Naprawdę
Ich schenke Dir mein Herz, denn meine Hoffnung stirbt zuletzt... Edytowane przez innauschi Czas edycji: 2010-06-20 o 21:52 Powód: literówka |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
innauschi
nie jestem weteranką, też dopiero zaczynam, ale feta na pewno nie (te light które ja widziałam miały po 12% tłuszczu, a należy wybierać nabiał do 4%) i z mozzarellą (light ma ok 8 %)tak samo. Poza tym pamiętaj, że nie można używać żadnych olei, oliw, tłuszczy,nasion, orzechów. Do sałatki (2 faza, p+w) można dodać twarogu np... Oliwki też odpadają, są za tłuste. Co do gum - nie mam pojęcia, ale czy ten sorbitol to jedyna substancja słodząca w nich? Już lepiej sobie porobić żelki chyba, jak się jest "żującą"... mleczne, albo o smaku coli 0 i w domu sobie "dziubać"... Poszperałam w internecie (hasło : dukan sorbitol) i te gumy są odradzane, czyli jak nie znajdziesz gum owocowych bez cukru albo słodzonych czymś innym (słodzik jakiś) to musisz się z nimi pożegnać i wybrać, czy wygląd czy żucie Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-06-20 o 22:08 Powód: dodanie paru zdań |
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serow nie mozna, ale mozesz sobie bialy ser lekko osolic, albo jogurt - i tylko z tego robic salatki - feta i mozzarella za tlusta jest sol tez zatrzymuje wode w ogranizmie, wiec nie bedzie widac efektu chudniecia, dlatego feta nie jest wskazana a takich pytan dawno nie bylo
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygląda sz świetnie, i widać, że dobrze się czujesz ze swoją wydukaną sylwetką A będzie jeszcze lepiej
|
|
|
#3497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak zrobię. A wydawało mi się, że mozarella taka mało tłusta jest...hehSól to mój kolejny problem. Ja jestem z tych, co mogą czekolady i ciastek nie oglądać w ogóle. Uwielbiam natomiast chipsy, chrupki, paluszki, słone przekąski i kwaśne jeszcze do tego...Jakieś ogórki kiszone (love it!) i korniszony. Od tego trudno mi jest odwyknąć
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwki - NIE Ser feta odtłuszczony - NIE (najchudszy ma 12%) Mozarella - NIE Nabiał ogólnie z tego co rozumiem do 3% tłuszczu. W pierwszym poście tego wątku podane są dozwolone gumy do żucia. Zapraszamy do dukania i lekturze pierwszego postu i artykułów do których są na nim linki ![]() O już mnie dziewczyny uprzedziły :P Mam ciekawy pomysł na śniadanie - owsianka otrębowa a potem makrela wędzona :P AA dziewczyny jak Wy na dieta.pl wpisujecie sobie mintaja czy inną rybę smażoną bez tłuszczu? Jako smażony, surowy czy pieczony?
"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian." L. McCartney Edytowane przez Maricken Czas edycji: 2010-06-20 o 22:42 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na PP 1 sztukechipsy mozna zrobic z kurczaka cieniutko pokrojonego i upieczonego w piekarniku - pod koniec przepisowni sa i z wolowni dziewczyny tez robily tak - tzn suszona wolowine i chipsy warzywne sol kup sobie o obnizenej zawartosci sodu - pelno teraz tego w marketach jest
|
|
#3500 |
|
Raczkowanie
|
No ja właśnie też żuję cały czas gumy, takie moje uzależnienie eh... i zastanawiam się czy to może nie od nich te moje małe spadki i co i rusz wzrosty ?;/;/ Odstawie gumy na dwa dni i wtedy zobaczymy.
Pobolewa mnie coś jajnik lekko... może to na @? Nie wiem, ale mam cichą nadzieje, ze taaaaaaak..... Bo coś nie daje mi żyć, że mojej @ ni ma;/ Zawsze się waże wieczorem, żeby zobaczyć ile mam do przodu od rana, no i dzisiaj tragedia + 1,7kg a zjadłam mniej niż wczoraj, ale za to może więcej wody wypiłam? nie wiem... ;] Bardzo nie lubie widzieć wzorstów i chciałabym, widzieć tak jak u was spadeczki ehh ![]() Ale ciesze się i gratuluje, że chociaż u was one są!!!! ![]()
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
|
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Przepisów już kilka też wykorzystałam. Jak to miło,że nawet otręby "w innej wersji"mogą być smaczniejsze . U mnie też spory wyczyn,że płynny bilans mam 2-2,5 litra ostatnio..
|
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Załamałam się
nie zasnę ![]() nie wiem co mi odbiło ale przez pierwsze 2 dni uzywałam słodziku a to niedopuszczalne, dlaczego jejku czytalam o tym 10000 razy i zawaliłam na starcie chyba się powiesze!!!!!!!
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaśnij sobie spokojnie i nie panikuj. I kto Ci powiedział, że to jest niedopuszczalne?
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest tylko zalecany, ale jest dopuszczalny, i jezeli dzieki niemu zjadlas wiecej twarogu czy czegos, to powinno wyjsc tylko na dobre
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba za dużo komarów mnie pogryzło doczytuje soie książkę i pisze że czego nie ma na liście tego nie można to ja mądra.... ohhh jestem zła na siebie!!!! dziękuję Wam
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko loko jak nie jadłaś go opakowaniami to luzik ![]() Ja spożywałam max 6 tableteczek dziennie. Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-06-21 o 06:47 |
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Witam...
![]() Ja mam 16 lat... wiem, wiem mało ale ta dieta to jedyna deka ratunku dla mnie. Zaczęłam ją 28 dni temu... spadło 8 kg. Z 76 na 68 przy 166 cm. Żadne "zdrowe jedzenie" nie dawało efektu. Gruba byłam od dziecka przez to, że moje "babka" i "ojciec" pakowali we mnie różne świństwa... ![]() Żadne "zdrowe jedzenie" i ćwiczenia nie dawały efektu więc przeszłam na Dukana. 3 dni temu Musiałam zrezygnować na 3 dni z diety... przez ten okres jadłam "normalnie"... i tu moje pytanie czy jeśli od jutra zacznę uderzeniówkę i tryb 5\2 (5 PP I 2PW) to czy może mi spaść z 10 kg do października? Dodam, że dietę znoszę b. dobrze i wszystko jest jak najbardziej ok. |
|
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
No. Nadrobilam.
\anka1111111 maj god ... gratuluje!!!! Laski przez te wasze ciasta slinotoku nie umiem powstrzymac ![]() Dzisiaj stwierdzilam ze do III fszy jeszcze mi daleko bo tluszczyska na mnie masakrycznie duzo. Jak zawsze pierwsze szly nogi to teraz prawie nic sie na nich nie ruszylo i widze nadal na nich celulit. Jedyne co idzie bez ustanku to cycki Ale mam pomysl: przejsc na III ale z dwoma dniami czysto PP. Co wy na to? Tak jakby stabilizacja i 2/0 za razem. Proradzcie mi cos jak cycki zatrzymac na miejscu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

a tu nagle bum!
raz na 2-3 tyg sobie zapodaje nutelle z 3 lyzek mleka

w końcu to minie 

gratuluję, zazdroszczę