|
|
#3511 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Zakochany Nowy Jork - bardzo nudny film, dłużył się niesamowicie, nie dotrwaliśmy do końca 1/10
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Film owszem, przedni.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Wenecja Jana Jakuba Kolskiego, polecam przepiękne kino
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Ondine - przyznaję, film obejrzałam z ciekawości.Jednak film oglądało mi się do pewnego momentu całkiem przyjemnie, elementy baśniowe, tajemnicze, ciekawy wątek - ale koniec zdecydowanie zepsuł wszystko to co mi się tak podobało.
'Alicja w krainie czarów'- może zacznę od tego, że aktorka grająca Alicję w ogóle mnie nie przekonała.Jakaś taka 'nijaka'. Oczywiście wg mnie najlepszy był Kapelusznik, Biała Królowa i rzecz jasna jej urocza siostra.Efekty miłe dla oka, ale wydaje mi się, że Burton'a stać na wiele więcej. Fabuła ciekawa, ale drugi raz filmu bym nie obejrzała.
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś nie zachwycił mnie. Zresztą jego rola nie wymagała nadzwyczajnych umiejętności aktorskich, to po pierwsze, a po drugie, i tak zawsze będzie mi się kojarzył z Matrixem.
Wojna polsko-ruska- totalny odjazd. Podeszłam do ogladania tego filmu z myślą "podobno jest dobry. Jest nie tylko dobry, jest pokręcony na maksa. Moim zdaniem jest to zasługa tylko i wyłącznie fenomenalnego Szyca, który idealnie wcielił się w rolę Silnego. Ta mimika, emocje- mistrzostwo. Jednak jest to film dla ludzi, którzy lubią psychologiczne powiastki i mają mocne nerwy, wymaga totalnej koncentracji, a 'po' chwili zastanowienia i przestawienia sie do innej rzeczywistości. TŻtowi na przykład się nie spodobał, stwierdził, że "za bardzo skanuje łeb". 10/10
"Z pewnością każda miłość jest ważna A kiedy trwa jest najważniejsza Lecz ta do Ciebie bez wątpliwości Od tych poprzednich jest piękniejsza" Edytowane przez lola92 Czas edycji: 2010-06-20 o 23:39 |
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej tego nie idzie wyjasnic
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Zakochany Nowy Jork 3,5/10 Walentynki 5/10 oba filmy pokazują kilka różnych wątków o miłości; generalnie plejada gwiazd i znany reżyser/reżyserzy; pierwszy film trochę ratuje miejsce akcji- przez mój sentyment; drugi jest trochę lepszy i wątki lekko zaskakujące, choć oczywiście bez przesady ![]() jeżeli ktoś ma czas na 1 film to bardziej polecam Waletynki
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja w krainie czarów - film mi się podobał mimo tego, że nie oglądałam go w 3D, tylko w domu. Piękna, bajkowa i bardzo kolorowa scenografia (kot w turkusowe paski - cudowny, achh te oczy
). Podobało mi się to, że Burton pokazał "Alicję" od mrocznej strony, no ale efekty specjalne, po Avatarze, pozostawiają troszkę do życzenia ![]() Co do aktorów - główna bohaterka trochę bezpłciowa, biała królowa też, Helena jako czerwona królowa jak zwykle bardzo dobra, a Johnny Depp w roli Szalonego Kapelusznika po prostu świetny! Oglądałam w oryginalnej wersji i to jego seplenienie i uśmiech - rozbraja! |
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
"Pechowiec" - polecam.
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale moze sie starzeję? moze osatnio mam zbyt mało czasu aby obejrzec naprawdę dobry film? Tak Unthinkable to film komercyjny nic nie wnoszący do naszego zycia, nie ma co sie spodziewać przesłania...ale mnie film zaskoczył, rozwój akcji również, wierze ze przedstawione w filmie wydarzenia moga mieć miejsce... miło spedziłam wieczór. Ci któzy lubią film sensacyjny polecam... chociaz daję 6/10 |
|
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hotel Rwanda - oglądnięty kilka dni temu, a szkoda, bo chyba za późno - podobał się bardzo.
She's out of my league - przeciętniak amerykański , właściwie, jak każda ich komedia, do przełknięcia, na pochmurny dzień. Sierota (Orphan) - podobał się zwłaszcza byłam pod wrażeniem gry aktorskiej odtwórczyni głownej roli..---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
racja - krajobrazy malownicze ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- to już klasyk nic dodać nic ująć - dla mnie mistrzostwo
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
I love you Philipe Morris zaskoczona film mi sie bardzo podobal spodziewalm sie glupiej komedi i z jednej strony taki byl a z drugiej naprawde wciagajacy i zaskakujacy i do tego na faktach, a Ewan McGregor booski (tzn gral bosko)
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
I love you Philipe Morris mnie się ten film nie podobał,chciało mi się spać, najgorszy film z Jimem,którego bardzo lubię.
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
I love you Philip Morris jest wspaniałym filmem, absulutnie niesamowitym, a Ewan gra jak zwykle rewelacyjnie.
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
'Wciaz ja kocham'.
Swietny film, nie spodziewalam sie takiego zakonczenia.. Az sie poplakalam. Serdecznie polecam!
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
"Wolna chata"
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Sie nazbierało, ale krótko, bo mi się spać chce;p:
Agent xxl 2- ojj pierwsza część duuużo lepsza. Oklepany komediowy motyw- przbieranka, ale w sumie w miarę śmieszna 5/10 Whatever Works- baaardzo mi się ten film kojarzył z Annie Hall, wręcz brakowało mi samego Allena w głównej roli. 7/10 Chłopiec w pasiastej piżamie- przyznam, że złapał mnie za serce, ale taka tematyka mnie zawsze łapie, 8/10 Inne spojrzenie- film węgierskiej produkcji z Szapołowską, Cieślak i łączącą je namiętnością w głównych rolach b. ciekawy, o walce o indywidualną wolność, interesujące tło historyczne, 8/10When Night Is Falling- once again about lesbians ;p bardzo poetycki film, artystyczny wręcz, niesamowite scenerie, szczególnie w cyrku, 7/10 Songs from the Second Floor- jeden z lepszych, jakie ostatnio widziałam. Na pewno specyficzne kino, surrealistyczne, niełatwe w odbiorze. Film wart obejrzenia kilka razy, 9/10 Wszystkie niewidzialne dzieci- film skompilowany z kilku nowelek, których bohaterami są dzieci, jak się można domyślić film jest dosyć 'surowy', poruszający, do mnie te historie trafiły, 8/10Kochankowie z kręgu polarnego- piękna historia, poetycki dosyć film, aż za bardzo oderwany od rzeczywistości.. jakoś rozmemłany aż zanadto mi się wydał, nie wiem, może jakoś nastroju na taki film nie miałam, ale 7/10 Dom nad jeziorem- Keanu i Bullock, średnio jak dla mnie. Do połowy ciekawy, ale potem już melodramacisko że hej, do przesady, 6/10 Kolor purpury- dopiero dorwałam heh, no i faktycznie wart zobaczenia, we mnie masę emocji wzbudził, 9/10 Pograbek- film Kolskiego, no mnie oczarował. Straszny i śmieszny zarazem, 9/10, polecam http://www.filmweb.pl/film/Pograbek-1992-1184 |
|
|
|
#3532 | |
|
Optymistka
|
Cytat:
oprócz tego obejrzałam polski film, który niedawno był w kinach - "Wszystko, co kocham" - historia miłości, lata 80' w Polsce, Solidarność itp. również 10/10 jak dla mnie wczoraj wieczorem oglądałam "Sekretne życie pszczół", wcześniej czytałam książkę o tym samym tytule, i książka i ekranizacja bardzo mi się podobały, daję tak 9/10
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Nie przesadzajmy, Keanu nie jest złym aktorem. Moim zdaniem sprawdził się w prawie każdym gatunku filmowym. Fakt w ostatnim filmie The private lives of Pippa Lee zagrał b. średnio i rzeczywiście troche jak drewno, ale myślę, że w pozostałych takich jak adwokat czy matrix nie ma się co czepiać ;] Zresztą zagrał w około 70 filmach więc coś to musi znaczyć.
Celda 211: Juan Olivier (Alberto Ammann) dostał pracę jako strażnik więzienny. Chcąc zrobić dobre wrażenie pojawia się w pracy dzień wcześniej. Podczas obchodu po zakładzie karnym, ulega wypadkowi i traci przytomność. Budzi się w celi 211, w więzieniu panuje chaos - wybuchł bunt. Juan szybko odnajduje się w nowej sytuacji, zdobywa zaufanie Malamadre (Luis Tosar), który jest przywódcą. Podpowiada też jak powinni negocjować, owe pomysły cieszą się dużym uznaniem wśród osadzonych. Baaardzo dobre hiszpańskie kino. Film trzyma w napięciu od początku. Jak najbardziej polecam 8/10
Edytowane przez Dorotka... Czas edycji: 2010-06-22 o 01:35 |
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropnie monotonny, jak dla mnie - zwyczajnie nudny ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Oglądałam jeszcze ostatnio "Twój na zawsze" i już to wg mnie było lepsze
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Książę Persji: Piaski Czasu - no i od tego czasu na widok Jake’a Gyllenhall robię tak
Wcześniej za nim nie przepadałam A film bardzo przyjemny. Jest to ekranizacja gry komputerowej. Nie da się nudzić, bo wartka akcja jest przez cały czas. Dobre efekty, delikatny humor, fajna muzyka, piękna scenografia i krajobrazy złotych piasków Persji. Czuć orientalny klimat |
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pokazuje fenomen Keanu, można zagrać w romansie, w s-f, w sensacji, w komedii... używając tylko jednego wyrazu twarzy . Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że po obejrzeniu 5 filmów z różnych dziedzin, ma się już dość tej twarzy ![]() Dla mnie byłby dobrym aktorem, gdyby zagrał każdą ze swoich ról inaczej. Niestety, daleko mu do tego... |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko nie potrzebnie dotrwałam do końca "Wciąż ją kocham" :/ Remember me - 6/10 nie końca mnie przekonał. Z jednej strony ciekawa postać głównego bohatera i jego siostry ( ogólnie wątek sytuacji rodzinnej interesujący) a z drugiej strony ten banalny, schematyczny wątek miłosny, aż przykro. |
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
"Babskie wakacje" można oglądnąć, ale nic specjalnego
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Drużyna A - mnie się bardzo podobał. Momentami naprawdę śmieszny, akcja praktycznie przez cały czas. Dało się odczuć klimat serialu
ostatnia scena w porcie była trochę przekombinowana, ale generalnie daję 9/10.Sława /Fame/ - równiez fajny klimat. Film o tańcu, sztuce - jednak inny niż te oglądane do tej pory typu choćby Step Up. I też na duuży plus 9/10. Noc w Roxbury - znane również jako Odlotowy duet. takie sobie, w sumie nawet mnie to nie śmieszyło. Jedynie ścieżka dźwiękowa mi się podobała 2/10
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie też wyjątkowo nie przemówil, zaznaczyłam wczesniej tylko, że mając do wyboru te dwa filmy (ukazały się mniej więcej w równym czasie) lepiej wybrać już chyba ten drugi a tak naprawdę i ten i ten mocno przereklamowany. Swoją drogą, zauważyłam, że im więcej reklam, tym gorszy film. Pamiętam, jak swego czasu w Krakowie na co drugim przystanku widniał plakat Nie ma takiego numeru . Skusiłam się, oglądnełam. Większego nieporozumienia nie widziałam jak żyje!!! Trzymać się z daleka i nawet nie patrzyć Marna imitacja jednej z amerykańskich komedii kryminalnych...
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

zwłaszcza byłam pod wrażeniem gry aktorskiej odtwórczyni głownej roli..
10/10
b. ciekawy, o walce o indywidualną wolność, interesujące tło historyczne, 8/10
Wcześniej za nim nie przepadałam