Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 16:47   #3301
paszka016
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

p pt "rok z t-ztem ;************" :

sn:
podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem , pasztetem paprykowym , poledwica sopocka , pomidorkiem i ogorasem zakiszonym ;d
mleko czekoladowe w kartoniku 200ml
duze pyzne soczyste jabłuszko

2sn:
kilogram truskawek zalanych jogo naturalnym 150g z garscia nerkowcow , batonik nesguik ten z platkami

o:
caly talerz czubaty zupki pieczarkowej

garsc mie
szanki studenckiej

p:
kubek mleka 1,5% z kostka gorzkiej czeko
paczka biszkoptow lu !

k: (bdz)
dwie kromki chlebka z ziarnami po 45g z maselkiem poledwica sopocka i pomidorkiem i z 3 ogorasy

a poo : szampan i jakies dobre lody

i jak dziewczynki ?

buziam ;********

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:56   #3302
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
to bylo w formie 'kanapek' -wafel,na to wedlina i plasterki jablka posypane cynamonem. Zawsze tak jem po treningu
Ano mogloby byc,ale nie mialam na nic innego pomyslu ani ochoty tym bardziej.

warrior_mortal -dziekuje za ocene,powoli do przodu
nie mam dzis apetytu po prostu, jem zeby bylo,ale ochoty na cokolwiek brak.
Jutro bedzie juz normalnie
Dobrze,ze mi przypomnialas o nnkt. Zawsze o tym zapominam
aha, rozumiem ciekawe połączenie

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
p pt "rok z t-ztem ;************" gratulacje wytrwałości i szczęścia życzę :

sn:
podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem , pasztetem paprykowym , poledwica sopocka , pomidorkiem i ogorasem zakiszonym ;d
duze pyzne soczyste jabłuszko okay

2sn:
kilogram truskawek zalanych jogo naturalnym 150g z garscia nerkowcow , batonik nesguik ten z platkami ładnie

o:
caly talerz czubaty zupki pieczarkowej mało... przy Twojej niedowadze ma być drugie danie!

garsc mie
szanki studenckiej

p:
kubek mleka 1,5% z kostka gorzkiej czeko mleko 2% min. najlepiej 3,2^^
paczka biszkoptow lu !

dwie kromki chlebka z ziarnami po 45g z maselkiem poledwica sopocka i pomidorkiem i z 3 ogorasy + jajecznica

i jak dziewczynki ?

buziam ;********

jak wyżej ^^ lodów ma być duuuuuuuuuuużo !

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:22   #3303
Sherrie
Rozeznanie

Prosze o ocene mojego P pt "akcja wakacje"

1. kromka chleba ze slonecznikiem usmazona na 2 lyzkach oliwy z oliwek (z przyprawami) i na lyzce masła (wiejskiego) z majonezem, keczupem, plastrem szynki wieprzowej, pomidorem, rzodkiewka, żółtym serem i podczas smazenia garsc mieszanki studenckiej + mdłości (chyba za duzo tluszczu)

- czekoladka orzechowa

2. 7 days, duzy Lion, szklanka Fanty (w samochodzie)

3. rogal z toffi, kilkapaluszkow serowych (również w samochodzie)

4. smażone ziemniaki, jajko sadzone, groszek, kukurydza, troche majonezu i keczupu, Kinder Bueno,

-kawałek arbuza

5. 2 grube naleśniki: jeden z białym wiejskim serem, cukrem i orzechami,drugi z czekoladą + lekkie wyrzuty sumienia tłumione przez rozum... ehhh

6. cukinia faszerowana schabem z pomidorami, zoltym serem, keczupem i sosem pieprzowym

+gainery
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:22   #3304
muzzle
Raczkowanie

Rrrr

1) omlety owsiane (wyszły 2) : 3 wiejskie jajca, pół szklanki pł.owsianych, 2 średnie pomidory, duuużo ziół i pietruchy, kubas zielonej z dużą ilością soku z cytryny

2)ogromne jabłucho, kanapka złożona z 2 kromek razowca z plastrem piersi kuraka (gotowanej), pomidorem i ogórasem
kawa z mlekiem

3) ok. 200g gotowanej indyczej piersi w kawałkach, 3 czubate łychy na sucho kaszy jaglanej, sałatka z pekinki, pomidorów, czerwonej papryki, zioła

4) 'sałatka' : pucha tuńczyka, kilka liści sałaty, sporo rzodkiewek, łycha pestek słonecznika, łyżeczka oliwy

5) wieśniak 200g z czubatą łychą mielonych migdałów i cynamonem

przed snem ze 2 plastry twarogu półtłustego

trochę dużo chyba ale co tam

można prosić o ocenkę?

muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:25   #3305
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
byłam u lekarza, miałam badania, wyniki są złe... ale nie o tym chciałam
estrogenów nie produkuje, nie mam okresu. Lekarz powiedział, że to utrudnia sprawe, mam propozycje dot. hormonalnej terapii zastępczej, dostałam wit D i jakieś inne cuda, mam zacząć się odżywiać jak człowiek... ta terapia mnie przeraża

w ogóle jest do bani, jutro mam rtg miednicy, bo na domiar złego bolą mnie stawy.o mój Boże, aleś ty schorowana bidulko

nieprzytomna dziękuje, próbowałam żółtego sera z dżemem ale to nie mój klimat, wole z żurawiną^^

P.

I. budyń malinowy o,5 l posypany pestkami dyni, miska truskawek z wieśniakiem
II.miska czereśni z jogurtem 180g(wzbogaconym), kawałek bagietki z masłem żółtym serem(dwa plasterki) i pomidorem

plasterek żółtego sera

III. pierś z kury smażona w czosnku, fasolka szparagowa też smażona z czosnkiem, miseczka ryżu, tarta marchewka z jogurtem i cynamonem

IV. truskawki , paczka 150g mieszanki studenckiej z bananem i kokosem, szklanka maślanki

V. jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem i serem żółtym, bagietka z masłem, sałatą, wędlinką, sosem czosnkkowym, rzodkiewką

po truskawki w masełku orzechowym i danonek
jadłospisiak świetny Zdrówka życzę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:32   #3306
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
P;
1. 3 kromki razowca z ;
twarogiem,pomidorem i rzodkiewa
szynka z inydka pomiodem i ogorem
camembertem i pomidorem
wiejski lekki z cynamonem, truskawkami i nerkowcami, kawa z mlekiem
Dlaczego wiejski lekki? No i czy w końcu na tych kanapkach masło było, czy nie? Ale ogólnie bardzo ładnie
2. sernik na zimno, lody bakaliowe, kilka herbatnikow (u kolegi)
w drodze do domu; prawie litr soku porzeczkowego,bo mnie jakos przysuszyło:P
OK
3.pomidorowa z makaronem,marchewka i miesem
piers z kury smazona, ziemniaki, mloda kapusta z pomidorami zasmazana
Ładnie
4. owsianka z banem, mieszanka studencka na mleku
przekaska; kubus z truskawka, lod krecony z maszynyyyy
Tutaj również ładnie
5. miseczka pomidorow z rzodkiewkami,cebula i smietana, spora grahamka z twarogiem i pieprzem
przed snem; spory kawałek ciasta z truskawkami,budyniem i kruszonka, kakao
Jak na P to ładnie, w przeciwnym wypadku ciasto przed snem nie byłoby dobrym pomysłem

* porcje sa duze, duzo masla i tluste mleko
Bardzo mi się podoba, widać, że wzięłaś się za P Życze osiągnięcia celu

Cytat:
P.

I. budyń malinowy o,5 l posypany pestkami dyni, miska truskawek z wieśniakiem
Ładnie Rozumiem, że wystrzegasz się węgli, żeby ten wapń się wchłaniał? Hm, skoro jesteś na P to nie do końca dobry pomysł... naprawdę od pszennego pieczywa czy też płatków o małej zawartości błonnika(może by tak płatki ryżowe?) nic Ci nie będzie
II.miska czereśni z jogurtem 180g(wzbogaconym), kawałek bagietki z masłem żółtym serem(dwa plasterki) i pomidorem
Bardzo ładnie O ile kawałek był dość spory

plasterek żółtego sera
OK

III. pierś z kury smażona w czosnku, fasolka szparagowa też smażona z czosnkiem, miseczka ryżu, tarta marchewka z jogurtem i cynamonem
Jak się przygotowuje taką fasolkę? Ja zawsze jem gotowaną... A marchewki z cynamonem nie próbowałam, więc kolejny eksperyment się szykuje

IV. truskawki , paczka 150g mieszanki studenckiej z bananem i kokosem, szklanka maślanki

V. jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem i serem żółtym, bagietka z masłem, sałatą, wędlinką, sosem czosnkkowym, rzodkiewką
Uwielbiam jajecznicę z żółtym serem Bardzo ładnie

po truskawki w masełku orzechowym i danonek
Mniam
Obśliniłam monitor... Jak czytam takie jadłospisy to żałuję, że to nie ja jestem na P... Szybko na tym tyjesz? I wogóle dlaczego jesteś na P?(pewnie już pytałam, ale nie sposób wszystkich zapamiętać...)

Cytat:
U.

I: grahamka z maslem,twarozkiem domowym piatnicy(150g),2plasterki wedliny wieprzowej,3plasterki pomidora,kawalek duszonego na teflonie schabu,szczypiorek, slim coffe, magnez do picia
40min aerobow
Ładnie, ale po co Ci Slim Coffe?
II:2wafle ryzowe,6plasterkow wedliny z indyka,jablko,cynamon,sli m coffe
Może jakiś jogurt/serek do tego?
III:kura nadziewana chudym twarogiem,2duze i podluzne ziemniaki,troche ketchupu,salatka(salata,p omidorki cherry,rzodkiewki)
Zależy ile było tej kury, ale jakoś tak mało się wydaje
IV: ok 110g chudego twarogu,miseczka truskawek
Zamień twaróg chudy na półtłusty, jest zdrowszy
V: pstrag wedzony 65g,pomidor,lyzka wiejskiego,szczypiorek.
Mało, mało...

Slabe to U mi cos wyszlo.
No dobrze, że chociaż zdajesz sobie z tego sprawę...

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
U
Śniadanie - 2 średnie naleśniki z mąki kukurydzianej i mleka 1,5% smażone na kapce oliwy z twarogiem półtłustym, dżemem porzeczkowym i otrębami porzeczkowymi + herbatka porzeczkowa
Ładnie Zawsze masz takie "przygotowane" fajne śniadania, a nie na szybko i byle jak
IIśniadanie - 2 kromki razowca w formie kanapki posmarowane masłem z sałatą i pomidorem ; 125ml jogo owoce leśne z musli: po łyżce otr. truskawkowych i porzeczkowych i 2ł. fitelli bananowej
jabłko
Ładnie
Obiad - mięso z indyka+młode ziemniaczki z odrobiną sosu ; szklanka napoju Fresh z liczi (wiem, że powinny być warzywa, ale nie było nic w domu )
OK Jakby nie patrzeć, ziemniaki to też warzywa
Podwieczorek - b. mały kawałeczek chałki z masłem i taki średni z twarogiem i dżemem truskawkowym + herbatka ; budyń malinowy (z połowy opakowania - na szklance mleka)
Ładnie Co Was tak naszło na budynie malinowe?
Kolacja - w lodówce tuńczyk więc zrobię placek tuńczykowy (1/2puszki tuńczyka, jajko, otręby) z sosem czosnkowym (jogo+czosnek) i pomidorem
Mniam
Proszę o ocenę
Bardzo mi się podoba O jakich godzinach jesz posiłki, o której wstajesz i o której chodzisz spać, jeśli można wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
p pt "rok z t-ztem ;************" :

sn:
duze pyzne soczyste jabłuszko
Jestem przeciwniczką pasztetów typu Profi(domyślam się, że to właśnie taki), ale ogólnie OK
2sn:
kilogram truskawek zalanych jogo naturalnym 150g z garscia nerkowcow , batonik nesguik ten z platkami
Super

o:
caly talerz czubaty zupki pieczarkowej

garsc mie
szanki studenckiej
OK Zupka była z makaronem?
p:
kubek mleka 1,5% z kostka gorzkiej czeko
paczka biszkoptow lu !
Ładnie

dwie kromki chlebka z ziarnami po 45g z maselkiem poledwica sopocka i pomidorkiem i z 3 ogorasy
Ładnie

i jak dziewczynki ?

buziam ;********

Podoba mi się J.w.
Stary 2010-06-21, 17:42   #3307
sansimila
Raczkowanie

R
śniadanie: kubek siemienia lnianego
IIśniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, łycha otrąb i siemienia lnianego, 250ml mleka sojowego)
obiad: pierś z kurczaka smażona na teflonie, z sałatą i pomidorem z łyżką oliwy, garść orzechów
podwieczorek: dwie kromki chleba pełnoziarnistego, serek wiejskie, dwie łyżki powideł (musiałam słodkie, bo bym rzuciła się na jedzenie dalej)
kolacja: 100g białego sera półtłustego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 17:58   #3308
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba O jakich godzinach jesz posiłki, o której wstajesz i o której chodzisz spać, jeśli można wiedzieć?
A dzięki Śniadania to dla mnie niemalże rytuał
Wstaję o godz. 6:30, kładę się spać koło 22:30-23.
Śniadanie o 7, II o 10:15 (tak jak przerwa w szkole), IIIśniadanie - 13 (teraz to są już obiady o tej porze, dochodzi posiłek popołudniu, bo szkoła wcześniej się kończy), obiad - 15:30 (na R było 16, bo było 5 posiłków, ale to było mi trochę mało, więc ok. 16:00-16:30 wprowadzam deser-przekąskę ), podwieczorek koło 17:30 no i kolacja gdzieś 20.

Jeżeli mi się chce i zwracam uwagę na okołotreningowe to zaciaśniam i wtedy te posiłki są mniejsze, przykładowo obiad 13 przetreningowy 15:30, potreningowy 17:30 i kolacja 20. (tak robiłam na R).

Teraz w ogóle chciałabym trochę to rozluźnić, bo niemalże patrzę na zegarek. Ale małymi kroczkami już mi to idzie, przede wszystkim nie planuję ! No ale pozostają wyrzuty sumienia do wyeliminowania i te ciągłe myśli o jedzeniu, ale pracuję, pracuję.
Pozdrawiam
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:12   #3309
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
Pijesz wodę?
Jeżeli tak, to zamień zwykłą na wzbogaconą wapniem--> dzisiaj czytalam w gazecie że takowe istnieją.
budyń był domowy, znaczy mleko, masło żółtko, cukier skrobia ;P
2 torebki ryżu to 3 miseczki są
kokos jest w postaci takich płatków lekko wywiniętych

nieprzytomna
nie cierpie płatków ryżowych ale kupie jakieś cookicripsy, na budyń akurat miałam ochote.

fasolke normalnie gotujesz, odcedzasz i sru na patelnie z przesmażonym czosnkiem

a tyje bo waże za mało, dotychczas przytyłam tylko 3 kilo i to jedząc raz tyle co teraz zwiększam aktualnie bo znowu zaczęłam kombinować i moje 3 kilo są przeszłością
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:14   #3310
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

Slim coffe bo mi smakuje i lubie ta kawe.
Musze pozjadac to co mam w lodowce-zapasy chudych twarogow,wiejskich lekkich itd -resztki po r.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:24   #3311
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
budyń był domowy, znaczy mleko, masło żółtko, cukier skrobia ;P
2 torebki ryżu to 3 miseczki są
kokos jest w postaci takich płatków lekko wywiniętych

a tyje bo waże za mało, dotychczas przytyłam tylko 3 kilo i to jedząc raz tyle co teraz zwiększam aktualnie bo znowu zaczęłam kombinować i moje 3 kilo są przeszłością
aha no to taki wypasiony budyń nigdy takiego nie jadłam.
Ryżu też nie malusio, więc okk

nieprzytomna, czemu jesteś przeciwna pasztetom Profi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 18:28   #3312
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi się podoba, widać, że wzięłaś się za P Życze osiągnięcia celu

Obśliniłam monitor... Jak czytam takie jadłospisy to żałuję, że to nie ja jestem na P... Szybko na tym tyjesz? I wogóle dlaczego jesteś na P?(pewnie już pytałam, ale nie sposób wszystkich zapamiętać...)

Podoba mi się J.w.
dziekuje za ocenke ;**

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
aha, rozumiem ciekawe połączenie

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

jak wyżej ^^ lodów ma być duuuuuuuuuuużo !
bdz bdz duzo juz t-zt o to sie postara

Stary 2010-06-21, 18:30   #3313
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak, to logiczne że tyjesz bo ważysz za mało, ale dlaczego? Naturalnie, czy po ED?

Cytat:
nieprzytomna, czemu jesteś przeciwna pasztetom Profi?
A czytałaś skład? Pewnie te śladowe ilości mięsa, które tam są, to i tak jakieś odpadki
Stary 2010-06-21, 18:47   #3314
warrior_mortal
Rozeznanie

moje U:

I: owsianka-4ł. płatków górskich na szkl. mleczka 2% z suszonymi śliwkami (ok. 3) łychą słonecznika, łychą skórki pomarańczowej, łyżeczką otrąb i połową op. serka wiejskiego (tego zwykłego 200g.)+ herbata zielona

II: kanapka z 2 krom ciemnego chlebka słonecznikowego z masłem szynką tzw. "golonka z kurczaka" (jakieś takie zmielone mięsko w galaretce) rzodkiewką i sałatą lodową

w między czasie: spore jabłko

III: ziemniaki (ok.2 gałki takie od lodów) sznycel z indyka gotowany (taki a'la gulaszyk wyszedł) i jak zwykle dużooo kapusty kiszonej + herbata zielona

IV: bułka żytnia-pół z drugą połówką serka wiejskiego i szczypiorkiem; pół z masłem roślinnym, szynką drobiową, pomidorkiem i sałatą lodową + herbata zielona

no i oczywiście ślicznie proszę o ocenkę
Stary 2010-06-21, 18:52   #3315
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, to logiczne że tyjesz bo ważysz za mało, ale dlaczego? Naturalnie, czy po ED?

A czytałaś skład? Pewnie te śladowe ilości mięsa, które tam są, to i tak jakieś odpadki
tak myślałam czytałam, kiedyś uwielbiałam... i nawet bym się skusiła, ale mnie strasznie odpycha ten skład, aż zaczęłam się zastanawiać czy istnieją kupne prawdziwe drobiowe pasztety ;P

Stary 2010-06-21, 19:18   #3316
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
moje U:

I: owsianka-4ł. płatków górskich na szkl. mleczka 2% z suszonymi śliwkami (ok. 3) łychą słonecznika, łychą skórki pomarańczowej, łyżeczką otrąb i połową op. serka wiejskiego (tego zwykłego 200g.)+ herbata zielona + jaki owoc

II: kanapka z 2 krom ciemnego chlebka słonecznikowego z masłem szynką tzw. "golonka z kurczaka" (jakieś takie zmielone mięsko w galaretce) rzodkiewką i sałatą lodową ok

w między czasie: spore jabłko

III: ziemniaki (ok.2 gałki takie od lodów) sznycel z indyka gotowany (taki a'la gulaszyk wyszedł) i jak zwykle dużooo kapusty kiszonej + herbata zielona ładnie

IV: bułka żytnia-pół z drugą połówką serka wiejskiego i szczypiorkiem; pół z masłem roślinnym, szynką drobiową, pomidorkiem i sałatą lodową + herbata zielona + jajko ;d

no i oczywiście ślicznie proszę o ocenkę

podoba mi sie )

Stary 2010-06-21, 19:31   #3317
carmen4400
Zadomowienie

moje hmm... U/P (?) coś do P ostatnio nie moge sie przełamać, może dlatego że już aż tak spodnie na mnie nie wiszą i mam blokadę psychiczną czy co...?

przed śn. troche truskawek

śn. duża buła ziarnista z masłem, salatą, serem, szynką, pomidorem i na to bazylia świeża
banan

IIśn. buła j.w (tak mi smakowała więc do szkoły też taką wzięłam), kilka ciastek (w tym owsiane, maślane, wafelki kakaowe)

ob. miska kapuśniaczku zmłodej kapustki ze smietaną 18% i koperkiem; pół talerza ryżu, chińszczyzna w wykonaniu tatusia ( karkówka, por, sos sojowy ciemny) :ślina:
jabłko, andruty

p: 3 galy lodów śmietankowych, polanych musem z truskawek z powtykanymi andrutami; ze 2 garście orzechów włoskich;

K: wielka pietka od chleba pasterskiego, posmarowana masłem (gruba warstwa) z szynką, pomidorem i bazylią, do tego jeszcze kromka tego chlebka z masłem, serem i pomidorkiem; koktajl z truskawek, mleka 3,2 i z cukrem( ok. 300ml)

coś do meczyku jeszcze wpadnie
Stary 2010-06-21, 19:54   #3318
Falsify
Raczkowanie

Poproszę o ocenę mojej dzisiejszej REDUKCJI:

Śniadanie : owsianka (6 łyżek) na mleku 0,5%, banan, trochę twarogu półtłustego, łyżeczka kakao Deco Moreno

II Śniadanie: kromka ciemnego chleba posmarowana avocado, ze szczypiorkiem i plasterkiem polędwicy z indyka; kilka pomidorków koktailowych + kawałek zielonego ogórka

Obiad: tilapia gotowana na parze, dwie łyżki białego ryżu+ surówka z kapusty, sałatka z konserwowego ogórka, konserwowego groszku i papryki

Podwieczorek: jabłko z małym jogurtem naturalnym 1%, garstka orzechów włoskich

Kolacja: jajecznica z dwóch jaj z cebulką, szczypiorkiem i czerwoną papryką

Zawsze się zastanawiam czy nie za dużo jem :/

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona
Falsify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:11   #3319
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
moje hmm... U/P (?) coś do P ostatnio nie moge sie przełamać, może dlatego że już aż tak spodnie na mnie nie wiszą i mam blokadę psychiczną czy co...? eh...

śn. duża buła ziarnista z masłem, salatą, serem, szynką, pomidorem i na to bazylia świeża
banan ok

IIśn. buła j.w (tak mi smakowała więc do szkoły też taką wzięłam), kilka ciastek (w tym owsiane, maślane, wafelki kakaowe) +owoc

ob. miska kapuśniaczku zmłodej kapustki ze smietaną 18% i koperkiem; pół talerza ryżu, chińszczyzna w wykonaniu tatusia ( karkówka, por, sos sojowy ciemny) :ślina: fajno ;p
jabłko, andruty--->kiedyś jadłam je w dzieciństwie na potęgę, a ostatnio skonsumowałam i uznałam, ze są za mało slodkie i w niczym "starych" nie przypominają

p: 3 galy lodów śmietankowych, polanych musem z truskawek z powtykanymi andrutami; ze 2 garście orzechów włoskich; ładnie

K: wielka pietka od chleba pasterskiego, posmarowana masłem (gruba warstwa) z szynką, pomidorem i bazylią, do tego jeszcze kromka tego chlebka z masłem, serem i pomidorkiem; koktajl z truskawek, mleka 3,2 i z cukrem( ok. 300ml) super kolacyja, chociaż mogłaby być jeszcze kromka chleba z racji tego, że jest tylko jedna+piętka

niech wpada, niech wpada

u;
Isn; paluch-grahamka, z serkiem, serem, porą, ogórkiem, rzodkiewką, sosem ketchupowo-musztardowym; 2 kostki Milki 300g tej z waflem (przez łzy jedzone )

kawwwwa bez mleka....
brzoskwinka, kiwi, kostka milki triolade

wczesny o; pomidorowa z ryżem jakimś mięsem drobiowym
p; danio mega waniliowo-bananowy, 2 kostki milki łaciatej, wafelek a'la knoppers
k; dwie kromy żytniego na nat.miodzie z masłem;
1. z ćwikłą z chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem, kalarepką
2. z sosem musztardowo-ketchupowym, ogórkiem, rzodkiewką...
po; 2 garście pistacji

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-06-21 o 20:33
Stary 2010-06-21, 20:32   #3320
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
zwiększaj zwiększaj.
i nie kombinuj już trzymam kciuki i będę podglądać z ukrycia
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:16   #3321
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
tak myślałam czytałam, kiedyś uwielbiałam... i nawet bym się skusiła, ale mnie strasznie odpycha ten skład, aż zaczęłam się zastanawiać czy istnieją kupne prawdziwe drobiowe pasztety ;P
Oczywiście, że są Praktycznie w każdym mięsnym czy też supermarkecie Jest to pasztet pieczony, kupuje się go na luz, podobnie jak żółty ser czy wędliny
W sumie pakowane też są - w Biedronce, w Lidlu Oczywiście w lodówkach
Moim zdaniem to zupełnie inny smak Oczywiście o niebo lepszy
Stary 2010-06-21, 21:43   #3322
szazer
Raczkowanie

R po lekkich kompulsach ... ( jestem caly czas najedzona no i mam strasznie mam wydęty brzuch

sniadanie
: wiesniak 200 g + kromka razowca z sałata, szynka, ogorkiem

2 sniad
: 1/2 jablka + capuccino bez cukru

obiad
: pol duzego talerza salatki greckiej (salata,pomidory,ogorek,p apryka,oliwki, szczypiorek, cebula + sos - ocet,oliwa,magi) + 1/2 befsztyku wielkosci polowy dloni z grilla z kurkami
podwieczorek: kawa + ok. 10 truskawek

prosze o ocene
ps... wiem ze bez kolacji ale nie moglam juz wcisnąc

Edytowane przez szazer
Czas edycji: 2010-06-21 o 21:46
szazer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 22:37   #3323
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
zwiększaj zwiększaj.
i nie kombinuj już trzymam kciuki i będę podglądać z ukrycia
Vana!!!

!!!

^^

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
niech wpada, niech wpada

u;
Isn; paluch-grahamka, z serkiem, serem, porą, ogórkiem, rzodkiewką, sosem ketchupowo-musztardowym; 2 kostki Milki 300g tej z waflem (przez łzy jedzone )

kawwwwa bez mleka....
brzoskwinka, kiwi, kostka milki triolade

wczesny o; pomidorowa z ryżem jakimś mięsem drobiowym
p; danio mega waniliowo-bananowy, 2 kostki milki łaciatej, wafelek a'la knoppers
k; dwie kromy żytniego na nat.miodzie z masłem;
1. z ćwikłą z chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem, kalarepką
2. z sosem musztardowo-ketchupowym, ogórkiem, rzodkiewką...
po; 2 garście pistacji

tragedia dzisiaj, po co jesz tę czekoladę skoro Ci nie wchodzi z przyjemnością?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:

Ed zdmuchnie niedługo 6 świeczek

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Slim coffe bo mi smakuje i lubie ta kawe.
Musze pozjadac to co mam w lodowce-zapasy chudych twarogow,wiejskich lekkich itd -resztki po r.
orzeszku, mam dejavu albo piszesz to już drugi raz ^^

prosze mi się nie redukować samymi wieśniakami :P

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez szazer Pokaż wiadomość
R po lekkich kompulsach ... ( jestem caly czas najedzona no i mam strasznie mam wydęty brzuch

sniadanie

2 sniad

obiad
: pol duzego talerza salatki greckiej (salata,pomidory,ogorek,p apryka,oliwki, szczypiorek, cebula + sos - ocet,oliwa,magi) + 1/2 befsztyku wielkosci polowy dloni z grilla z kurkami

prosze o ocene

koperek, mięta i rumianek
mnie zawsze pomaga ^^

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Falsify Pokaż wiadomość
Poproszę o ocenę mojej dzisiejszej REDUKCJI:

Śniadanie : owsianka (6 łyżek) na mleku 0,5%, banan, trochę twarogu półtłustego, łyżeczka kakao Deco Moreno

II Śniadanie: kromka ciemnego chleba posmarowana avocado, ze szczypiorkiem i plasterkiem polędwicy z indyka; kilka pomidorków koktailowych + kawałek zielonego ogórka

Obiad: tilapia gotowana na parze, dwie łyżki białego ryżu+ surówka z kapusty, sałatka z konserwowego ogórka, konserwowego groszku i papryki

Podwieczorek: jabłko z małym jogurtem naturalnym 1%, garstka orzechów włoskich

Kolacja: jajecznica z dwóch jaj z cebulką, szczypiorkiem i czerwoną papryką

Zawsze się zastanawiam czy nie za dużo jem :/
to się nie zastanawiaj, od myślenia Cię nie ubędzie, jesz wg mnie niskokalorycznie, bedziesz chudła powoli i nie będzie efektów ubocznych

tez lubie chlebek z avocado, i odrobiną czosnku, albo ziół prowansalskich ^^

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
moje hmm... U/P (?) coś do P ostatnio nie moge sie przełamać, może dlatego że już aż tak spodnie na mnie nie wiszą i mam blokadę psychiczną czy co...?

banan

IIśn. buła j.w (tak mi smakowała więc do szkoły też taką wzięłam), kilka ciastek (w tym owsiane, maślane, wafelki kakaowe)

ob. miska kapuśniaczku zmłodej kapustki ze smietaną 18% i koperkiem; pół talerza ryżu, chińszczyzna w wykonaniu tatusia ( karkówka, por, sos sojowy ciemny) :ślina:
jabłko, andruty

p: 3 galy lodów śmietankowych, polanych musem z truskawek z powtykanymi andrutami; ze 2 garście orzechów włoskich;

K: wielka pietka od chleba pasterskiego, posmarowana masłem (gruba warstwa) z szynką, pomidorem i bazylią, do tego jeszcze kromka tego chlebka z masłem, serem i pomidorkiem; koktajl z truskawek, mleka 3,2 i z cukrem( ok. 300ml)

wyrzuć spodnie !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 08:44   #3324
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szazer Pokaż wiadomość

sniadanie

2 sniad

obiad

prosze o ocene

ten jadłospis jest dramatycznie zły.. nic wartościowego w nim nie ma.. tak na dobra sprawe to w ciagu calego dnia zjadlas serek, jedna kanapke i pol kotleta.. DRAMAT.. za mało i kiepsko jakościowo.. gdzie białko? zdrowe węgle? NNKT? w lesie? owoców i warzyw nie wliczamy do bilansu.. i na boga jak mozesz uwazac ze PÓŁ jabłka i kawa to posiłek??!!?? albo 10 truskawek!? ogarnij się bo zrobisz sobie duża krzywdę..
Stary 2010-06-22, 09:11   #3325
Sherrie
Rozeznanie

P

1. placek owsiany z jajka, 3 lych musli, garsci mieszanki studenckiej,lyzki slonecznika i siemienia lnianego, usmazone na ok lyzce masla z cukrem i dzemem robionym w domu z truskawek (wlasciwie to truskawki + zwykly cukier), 3 orzechy ziemne w czekoladzie, szklanka napoju 3 witaminy

- rożek czekoladowy, a za chwile
2. pol naprawde duzego slodkiego rogala z kruszonka posmarowanegoduza iloscia masla z czekolada do smarowania, garsc orzeszkow ziemnych, kawałek arbuza

- porzadki w domu

3. 2 gołąbki (ryz,rozne miesa smazone i pieczone,cebulka) smazone z ostrym sosem smietanowo-serowo-pomidorowo-koperkowym (moje "wygibasy" kuchenne)
4. kawałek placka ztruskawkami, masa serowa, galaretka (ale to nie jest sernik )

5. kasza manna waniliowa z mieszanka studencka, truskawkami i rodzynkami

6. omlet z jaja, maki, otrebow z szynka, zoltym serem, salata, pomidorem, rzodkiewka, sos majonezowo-czosnkowy (taki niby kebab)

7. 75g chipsow o smaku pomidorow z wloskimi ziolami

+ 3x gainer na mleku 3,2%

i jak?
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 09:32   #3326
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Witam, to mój pierwszy jadłospis tutaj, więc proszę o wyrozumiałość
R (jestem na diecie South Beach, ale staram się komponować posiłki zgodnie z 10 PŻ )
śniadanie: jajecznica z 2 jajek z plastrem szynki i ziołami, kromka razowca, herbata czerwona
II śniadanie:
serek wiejski lekki z płatkami migdałów, kropelką aromatu migdałowego i tabletką słodzika
obiad:
filet z mintaja na parze + pół porcji warzyw na patelnię (bez ziemniaków i marchewki)
podwieczorek:
serek Bieluch zmiksowany ze świeżymi truskawkami
kolacja:
tuńczyk w sosie własnym + sałatka warzywnawiem, że mam na śniadanie za mało pieczywa/owsianki (czyli tego co jadałam na zwykłej redukcji), ale dopiero zaczynam drugą fazę SB i węglowodany złożone wprowadzam stopniowo, na razie mam dozwoloną jedną porcję węgli - w tym wypadku to była ta kromka chleba i jedną porcję owoców - czyli te truskawki do podwieczorku. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej

proszę o ocenę i z góry dziękuje

i dzisiejszy:

śniadanie: omlet z dwóch jajek, z dwoma plastrami chudej szynki i plastrem sera 13%, kawa z mlekiem i tabletką słodziku
II śniadanie: serek wiejski 3% + pomidor (pokrojony, wymieszany z ziołami)
obiad: filet z mintaja pieczony w piekarniku + sałatka z wszelkich warzyw, jakie mam w tej chwili w domu
podwieczorek: twaróg + trochę świeżych truskawek+ troszkę pokrojonych orzechów arachidowych
kolacja: podsmażone mięso mielone z indyka, wymieszane z czerwoną fasolą, czerwoną cebulą i sosem (jogurt naturalny, przecier pomidorowy, musztarda francuska +przyprawy do smaku)
bardzo proszę o ocenę (mój ostatni dzień bez węgli złożonych, obiecuję :P jutro na śniadanie placki owsiane *_*)
Stary 2010-06-22, 09:32   #3327
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P

1. placek owsiany z jajka, 3 lych musli, garsci mieszanki studenckiej,lyzki slonecznika i siemienia lnianego, usmazone na ok lyzce masla z cukrem i dzemem robionym w domu z truskawek (wlasciwie to truskawki + zwykly cukier), 3 orzechy ziemne w czekoladzie, szklanka napoju 3 witaminy

2. pol naprawde duzego slodkiego rogala z kruszonka posmarowanegoduza iloscia masla z czekolada do smarowania, garsc orzeszkow ziemnych, kawałek arbuza

- porzadki w domu

3. 2 gołąbki (ryz,rozne miesa smazone i pieczone,cebulka) smazone z ostrym sosem smietanowo-serowo-pomidorowo-koperkowym (moje "wygibasy" kuchenne)
4. kawałek placka ztruskawkami, masa serowa, galaretka (ale to nie jest sernik )

5. kasza manna waniliowa z mieszanka studencka, truskawkami i rodzynkami

6. omlet z jaja, maki, otrebow z szynka, zoltym serem, salata, pomidorem, rzodkiewka, sos majonezowo-czosnkowy (taki niby kebab)

i jak?
podoba mi sie ;*)

Stary 2010-06-22, 09:34   #3328
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że są Praktycznie w każdym mięsnym czy też supermarkecie Jest to pasztet pieczony, kupuje się go na luz, podobnie jak żółty ser czy wędliny
W sumie pakowane też są - w Biedronce, w Lidlu Oczywiście w lodówkach
Moim zdaniem to zupełnie inny smak Oczywiście o niebo lepszy
tak na luz to przywykłam do tego, że nie kupuję, bo wtedy tez się nie wie co tam siedzi w składzie ale dziękuję, rozejrze się za pakowanym

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P

1. placek owsiany z jajka, 3 lych musli, garsci mieszanki studenckiej,lyzki slonecznika i siemienia lnianego, usmazone na ok lyzce masla z cukrem i dzemem robionym w domu z truskawek (wlasciwie to truskawki + zwykly cukier), 3 orzechy ziemne w czekoladzie, szklanka napoju 3 witaminy okej

2. pol naprawde duzego slodkiego rogala z kruszonka posmarowanegoduza iloscia masla z czekolada do smarowania, garsc orzeszkow ziemnych, kawałek arbuza pyyycha

- porzadki w domu

3. 2 gołąbki (ryz,rozne miesa smazone i pieczone,cebulka) smazone z ostrym sosem smietanowo-serowo-pomidorowo-koperkowym (moje "wygibasy" kuchenne) jak dużo mięsa i ryżu to ładnie
4. kawałek placka ztruskawkami, masa serowa, galaretka (ale to nie jest sernik ) mniami

5. kasza manna waniliowa z mieszanka studencka, truskawkami i rodzynkami ok

6. omlet z jaja, maki, otrebow z szynka, zoltym serem, salata, pomidorem, rzodkiewka, sos majonezowo-czosnkowy (taki niby kebab) mhm

i jak?

Stary 2010-06-22, 10:46   #3329
izadm
Raczkowanie

Witam,podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu,podoba mi się często podpatruję co by tu zjeść ,jestem na redukcji
może i ja wstawię moje jadłospisy i poproszę o ocenki

Edytowane przez izadm
Czas edycji: 2010-06-22 o 11:39
izadm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:35   #3330
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izadm Pokaż wiadomość
Witam,podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu,podoba mi się często podpatruję co by tu zjeść ,jestem na redukcji
może i ja wstawię moje jadłospisy i poproszę o ocenki
Zapraszamy

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości