|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
p pt "rok z t-ztem ;************" :
sn: podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem , pasztetem paprykowym , poledwica sopocka , pomidorkiem i ogorasem zakiszonym ;d mleko czekoladowe w kartoniku 200ml duze pyzne soczyste jabłuszko 2sn: kilogram truskawek zalanych jogo naturalnym 150g z garscia nerkowcow , batonik nesguik ten z platkami o: caly talerz czubaty zupki pieczarkowej garsc mieszanki studenckiej p: kubek mleka 1,5% z kostka gorzkiej czeko paczka biszkoptow lu ! ![]() k: (bdz) dwie kromki chlebka z ziarnami po 45g z maselkiem poledwica sopocka i pomidorkiem i z 3 ogorasy ![]() a poo : szampan ![]() i jak dziewczynki ? buziam ;********
#3302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Rozeznanie
|
Prosze o ocene mojego P pt "akcja wakacje"
1. kromka chleba ze slonecznikiem usmazona na 2 lyzkach oliwy z oliwek (z przyprawami) i na lyzce masła (wiejskiego) z majonezem, keczupem, plastrem szynki wieprzowej, pomidorem, rzodkiewka, żółtym serem i podczas smazenia garsc mieszanki studenckiej + mdłości (chyba za duzo tluszczu) - czekoladka orzechowa 2. 7 days, duzy Lion, szklanka Fanty (w samochodzie) 3. rogal z toffi, kilkapaluszkow serowych (również w samochodzie) 4. smażone ziemniaki, jajko sadzone, groszek, kukurydza, troche majonezu i keczupu, Kinder Bueno, -kawałek arbuza 5. 2 grube naleśniki: jeden z białym wiejskim serem, cukrem i orzechami,drugi z czekoladą + lekkie wyrzuty sumienia tłumione przez rozum... ehhh 6. cukinia faszerowana schabem z pomidorami, zoltym serem, keczupem i sosem pieprzowym +gainery |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Raczkowanie
|
Rrrr
![]() 1) omlety owsiane (wyszły 2) : 3 wiejskie jajca, pół szklanki pł.owsianych, 2 średnie pomidory, duuużo ziół i pietruchy, kubas zielonej z dużą ilością soku z cytryny 2)ogromne jabłucho, kanapka złożona z 2 kromek razowca z plastrem piersi kuraka (gotowanej), pomidorem i ogórasem kawa z mlekiem 3) ok. 200g gotowanej indyczej piersi w kawałkach, 3 czubate łychy na sucho kaszy jaglanej, sałatka z pekinki, pomidorów, czerwonej papryki, zioła 4) 'sałatka' : pucha tuńczyka, kilka liści sałaty, sporo rzodkiewek, łycha pestek słonecznika, łyżeczka oliwy 5) wieśniak 200g z czubatą łychą mielonych migdałów i cynamonem przed snem ze 2 plastry twarogu półtłustego ![]() trochę dużo chyba ale co tam ![]() można prosić o ocenkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3307 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: kubek siemienia lnianego IIśniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, łycha otrąb i siemienia lnianego, 250ml mleka sojowego) obiad: pierś z kurczaka smażona na teflonie, z sałatą i pomidorem z łyżką oliwy, garść orzechów podwieczorek: dwie kromki chleba pełnoziarnistego, serek wiejskie, dwie łyżki powideł (musiałam słodkie, bo bym rzuciła się na jedzenie dalej) kolacja: 100g białego sera półtłustego
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wstaję o godz. 6:30, kładę się spać koło 22:30-23. Śniadanie o 7, II o 10:15 (tak jak przerwa w szkole), IIIśniadanie - 13 (teraz to są już obiady o tej porze, dochodzi posiłek popołudniu, bo szkoła wcześniej się kończy), obiad - 15:30 (na R było 16, bo było 5 posiłków, ale to było mi trochę mało, więc ok. 16:00-16:30 wprowadzam deser-przekąskę ![]() Jeżeli mi się chce i zwracam uwagę na okołotreningowe to zaciaśniam i wtedy te posiłki są mniejsze, przykładowo obiad 13 przetreningowy 15:30, potreningowy 17:30 i kolacja 20. ![]() Teraz w ogóle chciałabym trochę to rozluźnić, bo niemalże patrzę na zegarek. Ale małymi kroczkami już mi to idzie, przede wszystkim nie planuję ! No ale pozostają wyrzuty sumienia do wyeliminowania i te ciągłe myśli o jedzeniu, ale pracuję, pracuję. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 torebki ryżu to 3 miseczki są ![]() kokos jest w postaci takich płatków lekko wywiniętych nieprzytomna nie cierpie płatków ryżowych ale kupie jakieś cookicripsy, na budyń akurat miałam ochote. fasolke normalnie gotujesz, odcedzasz i sru na patelnie z przesmażonym czosnkiem ![]() a tyje bo waże za mało, dotychczas przytyłam tylko 3 kilo i to jedząc raz tyle co teraz ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Slim coffe bo mi smakuje i lubie ta kawe.
Musze pozjadac to co mam w lodowce-zapasy chudych twarogow,wiejskich lekkich itd -resztki po r.
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ryżu też nie malusio, więc okk ![]() nieprzytomna, czemu jesteś przeciwna pasztetom Profi? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- bdz bdz duzo juz t-zt o to sie postara
![]() |
#3313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czytałaś skład? ![]() ![]()
![]() |
#3314 |
Rozeznanie
|
moje U:
I: owsianka-4ł. płatków górskich na szkl. mleczka 2% z suszonymi śliwkami (ok. 3) łychą słonecznika, łychą skórki pomarańczowej, łyżeczką otrąb i połową op. serka wiejskiego (tego zwykłego 200g.)+ herbata zielona II: kanapka z 2 krom ciemnego chlebka słonecznikowego z masłem szynką tzw. "golonka z kurczaka" (jakieś takie zmielone mięsko w galaretce ![]() w między czasie: spore jabłko III: ziemniaki (ok.2 gałki takie od lodów) sznycel z indyka gotowany (taki a'la gulaszyk wyszedł) i jak zwykle dużooo kapusty kiszonej ![]() IV: bułka żytnia-pół z drugą połówką serka wiejskiego i szczypiorkiem; pół z masłem roślinnym, szynką drobiową, pomidorkiem i sałatą lodową + herbata zielona no i oczywiście ślicznie proszę o ocenkę ![]() ![]()
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podoba mi sie ![]()
![]() |
#3317 |
Zadomowienie
|
moje hmm... U/P (?) coś do P ostatnio nie moge sie przełamać, może dlatego że już aż tak spodnie na mnie nie wiszą i mam blokadę psychiczną czy co...?
przed śn. troche truskawek śn. duża buła ziarnista z masłem, salatą, serem, szynką, pomidorem i na to bazylia świeża ![]() banan IIśn. buła j.w (tak mi smakowała więc do szkoły też taką wzięłam), kilka ciastek (w tym owsiane, maślane, wafelki kakaowe) ob. miska kapuśniaczku zmłodej kapustki ze smietaną 18% i koperkiem; pół talerza ryżu, chińszczyzna w wykonaniu tatusia ( karkówka, por, sos sojowy ciemny) :ślina: jabłko, andruty p: 3 galy lodów śmietankowych, polanych musem z truskawek z powtykanymi andrutami; ze 2 garście orzechów włoskich; K: wielka pietka od chleba pasterskiego, posmarowana masłem (gruba warstwa) z szynką, pomidorem i bazylią, do tego jeszcze kromka tego chlebka z masłem, serem i pomidorkiem; koktajl z truskawek, mleka 3,2 i z cukrem( ok. 300ml) coś do meczyku jeszcze wpadnie |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Raczkowanie
|
Poproszę o ocenę mojej dzisiejszej REDUKCJI:
Śniadanie : owsianka (6 łyżek) na mleku 0,5%, banan, trochę twarogu półtłustego, łyżeczka kakao Deco Moreno II Śniadanie: kromka ciemnego chleba posmarowana avocado, ze szczypiorkiem i plasterkiem polędwicy z indyka; kilka pomidorków koktailowych + kawałek zielonego ogórka Obiad: tilapia gotowana na parze, dwie łyżki białego ryżu+ surówka z kapusty, sałatka z konserwowego ogórka, konserwowego groszku i papryki Podwieczorek: jabłko z małym jogurtem naturalnym 1%, garstka orzechów włoskich Kolacja: jajecznica z dwóch jaj z cebulką, szczypiorkiem i czerwoną papryką Zawsze się zastanawiam czy nie za dużo jem :/
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u; Isn; paluch-grahamka, z serkiem, serem, porą, ogórkiem, rzodkiewką, sosem ketchupowo-musztardowym; 2 kostki Milki 300g tej z waflem (przez łzy jedzone ![]() kawwwwa bez mleka.... brzoskwinka, kiwi, kostka milki triolade wczesny o; pomidorowa z ryżem jakimś mięsem drobiowym p; danio mega waniliowo-bananowy, 2 kostki milki łaciatej, wafelek a'la knoppers k; dwie kromy żytniego na nat.miodzie z masłem; 1. z ćwikłą z chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem, kalarepką 2. z sosem musztardowo-ketchupowym, ogórkiem, rzodkiewką... po; 2 garście pistacji ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-21 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie kombinuj już ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie pakowane też są - w Biedronce, w Lidlu ![]() ![]() Moim zdaniem to zupełnie inny smak ![]() ![]()
![]() |
#3322 |
Raczkowanie
|
R po lekkich kompulsach ... ( jestem caly czas najedzona no i mam strasznie mam wydęty brzuch
![]() sniadanie: wiesniak 200 g + kromka razowca z sałata, szynka, ogorkiem 2 sniad: 1/2 jablka + capuccino bez cukru obiad: pol duzego talerza salatki greckiej (salata,pomidory,ogorek,p apryka,oliwki, szczypiorek, cebula + sos - ocet,oliwa,magi) + 1/2 befsztyku wielkosci polowy dloni z grilla z kurkami ![]() podwieczorek: kawa + ok. 10 truskawek prosze o ocene ![]() ![]() ps... wiem ze bez kolacji ale nie moglam juz wcisnąc Edytowane przez szazer Czas edycji: 2010-06-21 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!! ^^ ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
prosze mi się nie redukować samymi wieśniakami :P ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
mnie zawsze pomaga ^^ ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
tez lubie chlebek z avocado, i odrobiną czosnku, albo ziół prowansalskich ^^ ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ten jadłospis jest dramatycznie zły.. nic wartościowego w nim nie ma.. tak na dobra sprawe to w ciagu calego dnia zjadlas serek, jedna kanapke i pol kotleta.. DRAMAT.. za mało i kiepsko jakościowo.. gdzie białko? zdrowe węgle? NNKT? w lesie? owoców i warzyw nie wliczamy do bilansu.. i na boga jak mozesz uwazac ze PÓŁ jabłka i kawa to posiłek??!!?? albo 10 truskawek!? ogarnij się bo zrobisz sobie duża krzywdę..
![]() |
#3325 |
Rozeznanie
|
P
1. placek owsiany z jajka, 3 lych musli, garsci mieszanki studenckiej,lyzki slonecznika i siemienia lnianego, usmazone na ok lyzce masla z cukrem i dzemem robionym w domu z truskawek (wlasciwie to truskawki + zwykly cukier), 3 orzechy ziemne w czekoladzie, szklanka napoju 3 witaminy - rożek czekoladowy, a za chwile 2. pol naprawde duzego slodkiego rogala z kruszonka posmarowanegoduza iloscia masla z czekolada do smarowania, garsc orzeszkow ziemnych, kawałek arbuza - porzadki w domu ![]() 3. 2 gołąbki (ryz,rozne miesa smazone i pieczone,cebulka) smazone z ostrym sosem smietanowo-serowo-pomidorowo-koperkowym (moje "wygibasy" kuchenne) 4. kawałek placka ztruskawkami, masa serowa, galaretka (ale to nie jest sernik ![]() 5. kasza manna waniliowa z mieszanka studencka, truskawkami i rodzynkami 6. omlet z jaja, maki, otrebow z szynka, zoltym serem, salata, pomidorem, rzodkiewka, sos majonezowo-czosnkowy (taki niby kebab) 7. 75g chipsow o smaku pomidorow z wloskimi ziolami + 3x gainer na mleku 3,2% i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzisiejszy: śniadanie: omlet z dwóch jajek, z dwoma plastrami chudej szynki i plastrem sera 13%, kawa z mlekiem i tabletką słodziku II śniadanie: serek wiejski 3% + pomidor (pokrojony, wymieszany z ziołami) obiad: filet z mintaja pieczony w piekarniku + sałatka z wszelkich warzyw, jakie mam w tej chwili w domu ![]() podwieczorek: twaróg + trochę świeżych truskawek+ troszkę pokrojonych orzechów arachidowych kolacja: podsmażone mięso mielone z indyka, wymieszane z czerwoną fasolą, czerwoną cebulą i sosem (jogurt naturalny, przecier pomidorowy, musztarda francuska +przyprawy do smaku) bardzo proszę o ocenę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Raczkowanie
|
Witam,podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu,podoba mi się
![]() ![]() może i ja wstawię moje jadłospisy i poproszę o ocenki ![]() Edytowane przez izadm Czas edycji: 2010-06-22 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.