|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
|
|
|
#20402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A puch jest zawsze, tylko ostatnio go mniej ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- dzięki moim jeszcze dużo do nich brakuje |
|
|
|
|
#20403 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#20404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Długo nie grozi Ci zazdrość z powodu moich włosów ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- mam pytanie; zakupiłam oliwę z oliwek, chcę zrobić maskę na całe włosy, ale czy nie przesadzę? może lepiej tylko na końcówki? Chcę zrobić maskę z miodu, żółtka i oliwy właśnie, trzymać ok. 1,5h . Edytowane przez aniaaa16 Czas edycji: 2010-06-21 o 20:52 |
|
|
|
|
#20405 |
|
Raczkowanie
|
właśnie przymierzam się do zakupu nowej suszarki
moja nie ma nawet zimnego nawiewu:/ No więc moje pytanie, jakie posiadacie suszarki i czy jesteście z nich zadowolone? Czym różnią się te jonizacyjne od zwykłych no i czy są lepsze? |
|
|
|
#20406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje bardzo za docenienie moich wysilkow nadal niestety mam problem z gorna warstwa, i wiem ze to przez te moje eksperymenta z rozjasnianiem, nad tym tez mysle, na razie doszlam do porozumienia sama ze soba ze koniec z rozjasnianiem tylko farby 2 tony wiec beda miec ciemniejsze ale zdrowsze, dopiero jak bede miec cale wloski jak te od spodu bo bedzie cos ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
ja patrze zawsze zeby byly rozne strumienie powietrza (uzywam najmniejszego) i rozne temperatury (uzywam najchlodniejszego), do tego wreszcie zakupilam profesonalny dyfuzor dzieki ktoremu moge suszyc wloski nie dotykajac je dyfuzorek i one ani drgna, ten dolaczony do suszarki wywalilam bo z nim byla maskarka, musialam przykladac go blisko wlosow bo inaczej rozwiewal, nie patrzylam nigdy czy suszarka jonizuje czy nie bo przy tym co mam teraz nie widze potrzeby zeby na to patrzec, uzywam suszarki ok, 10 m zachowujac odpowiedni dystans wiec nie uwazam zeby teraz wlosy cierpialy
|
|
#20407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak zrobię, lecę myć włoski tylko chyba wykorzystam jedno żóltko dam trochę mniej oliwy bo miodu sobie nie będę żałować |
|
|
|
|
#20408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz moja droga nic już nie napawa optymizmem... 3 miesięczna walka z olejami zakończona absolutnym niepowodzeniem ![]() Ponadto zdaje się,że takie porowate włosy jak mam nie lubią humektantów jak doczytałam w jednym artykule.Niestety zgadza się moje reagują fatalnie na aloes,miód,d-pantenol itd Teraz poszukuję w świecie domykaczy łusek
|
|
|
|
|
#20409 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Jumaatt za dostrzeżenie moich włosów i zmian jakie przeszły.
Bywa różnie. Zdjęcia z dziennika to te najlepsze. Niebawem może wstawię aktualne. Nadal szukam KWC bo ja w gorącej wodzie kąpana i nakładam na łeb wszystko co nowe i fajne. Mogę powiedzieć,że mieszanka Kallosa miodowego,marchwiowego i czosnkowego jest rewelacyjna. W końcu wypróbowałam rodzime kosmetyki. Zakochana jestem w odżywce b/s tigi i kremie do loków tigi fioletowego. |
|
|
|
#20410 |
|
Zakorzenienie
|
skad wy macie takie cudenka?!
|
|
#20411 |
|
BAN stały
|
Jakie?
|
|
|
|
#20412 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie rodzaje Kallosa, kosmetyki z Tigi.. zamawiacie to gdzies czy kupujecie na miejscu?
|
|
#20413 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#20414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zainteresowaly mnie te nazwy, moze w niedalekiej przyszlosci zaopatrze sie w te kosmetyki
|
|
|
#20415 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#20416 |
|
Zadomowienie
|
kupny, familijny jajeczny. Dla moich włosów jest rewelacyjny po prostu. Już chyba kiedyś o nim pisałam i się podniecałam nim
Włosy ślicznie po nim błyszczą i są miękkie.ps. Ja też widze Wasze postępy... Tylko mije włosy wciąż wyglądają tak samo... ;/ Co mnie bardzo denerwuje... Nawet nie widać ile ( i czy w ogóle) urosły....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=430626 --> Moja biżuteria Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/ Edytowane przez wilczex Czas edycji: 2010-06-21 o 22:45 |
|
|
|
#20417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20418 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#20419 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20420 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#20421 |
|
Raczkowanie
|
"Małpo lokowana" hyhyhy
![]() ![]() Przybyłam, by zameldować, że już chyba troszkę podratowałam włosy po słonych wakacjach. Wczoraj nałożyłam olej kokosowy i ze słodkich migdałów na 4h, zmylam Barwą i Babyreamem (chyba trochę niedokładnie bo z tyłu głowy przy skórze mam nieco tłustawe ), wykończyłam waxem na godzinkę i Naturią pokrzywową. W efekcie mam dziś niewiarygodnie miękkie włoski i nie mogę się powstrzymać przed ich ciągłym dotykaniem niestety wypadanie nadal nieopanowane;/ chyba pójdę do dermatologa...Aha i kupiłam Garniera z Avokado oraz Garniera z Aloesem. Po dwutygodniowej rossmannowej abstynencji nie umiałam oprzeć się promocji ![]() Pozdrawiam i życzę niebiańskich skrętów
|
|
|
|
#20422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze sie za nie brac teraz bo odpuscilam im i susze suszarka dzien w dzien przed praca. Prostownicy nie dotykam xD Serio, masz piękne wlosy na te chwile moj ideal![]() dziewcyzny a znacie jakies odzywki bez silikonow ochraniajace wlosy w wakacje? ![]() i jestem ciekawa czy macie jakies nowe fajne allegrowe odzywki poza Kallosem Latte ![]() ![]()
|
|
|
#20424 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam prośbę nie mogę znalezc wątku o regeneracji loków tego gdzie są same zdjęcia i opis pielęgnacji, mogłaby mi któraś podać linka?
|
#20425 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Mój natomiast został zakupiony stacjonarnie wraz z suszarką. Link do posta z porównaniem suszarek oraz do posta ze zdjęciem suszarki. Bliższe informacje mogę podac na PW, by nie robić reklamy. Cytat:
Pamiętaj jednak, że podstawowa ochrona włosów w wakacje to wszystkie produkty zostawione bez spłukiwania. Ich działanie wspomogą też odżywki d/s trzymane co najmniej 30 minut na włosach. Cytat:
A może takie cudeńko? Co prawda zaleca się go do oczyszczania, ale tyle w nim dobroci, że aż żal spłukiwać ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Cytat:
poważnie? To już pewne? Jedyny Yung, jaki mi podpasował... Może jeszcze gdzieś znajdę. Jumaatt Cytat:
Aniaaa16 cudowne są Twoje loki Piekny efekt, az nie chce się wierzyć, że to po ugniataniu na sucho ![]() U mnie tez pojawia się puszak, a nadmiar balsamu Nivea lub odżywki b/s powoduje oklapucha Ale zachwycam się Moje wczoraj dostały nieco emolientów, bo zauważyłam suszę (zresztą zostawiłam je na 3 dzień bez mycia, więc inaczej być nie mogło - olej migdałowy na godzinę na same końcówki - Mrs. Potters aloesowa do mycia - Doliva Fiore di Sicilia z żelem Panthenol z Gorvity jako odżywianie na 10 minut - płukanka z sokiem z połowy cytryny - emulsja humektantowa z Naturią - czerwony żel Natury. Podsuszyłam suszarką. Rano nie było sklejenia za to piękne, mięsiste loki, których dawno nie uświadczyłam. Teraz sama nie wiem, co lepsze - codzienne mycie włosów, ale z emolientami czy mycie co dwa dni w systemie ograniczającym emolienty i liczenie się z brakiem mięsistości włosów...
|
|
#20426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oczywiście, zerknę na skład a ta amla to proszek czy olej? wydawało mi się, że proszek nie śmierdzi ![]() A propo jajek, Joanna wypuszcza jajeczne nowości, ciekawa jestem składu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=151 Jumaatt, witaj z powrotem |
|
|
|
|
#20427 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co sie stalo ale teraz mi pasuje
i mam dylemat jak eloe ale w zwiazku z tym ze uwielbiam moje wlosowe kosmetyki bede myc wloski codziennie (raz mycie, raz tylko nalozenie odzywki/maski), przy takiej wersji szampon jest mi potrzebny raz na 2 tygodnie, dzisiaj powtorzylam caly zestaw pielegnacyjny z wczoraj, maske hibiskusowo-bananowa mialam na wlosach jakies 30m, do stylizacji joanna b/s miod&cytryna plus zel lniany i znow jest gicio grube lokofaleCytat:
![]() Cytat:
|
|
#20428 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie
![]() Ostatnio nałożyłam sobie Joanna Miód i Proteiny Mleczne. Włosy stały się tak sianowate ze sobie nie wyobrażacie.. Zmyłam to jak zobaczyłam to siano, teraz w międzyczasie próbowałam je przeprosić bananową z TBS, Naturią len i rumianek oraz mak i bawełna, Fructisem z karite..i nic. Ugotowałam żel lniany nałożyłam go dużo i dalej siano takie jak było.. A może to ten kryzys włosowy? W sumie mija miesiąc rozpoczęcia nowej pielęgnacji..
|
#20429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy bardziej miękkie,ale też nijakie.Ni to puch ni to sianko,do tego żegnaj skręcie... |
|
|
|
|
#20430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Spodziewałam się przede wszystkim puchu i suszy, a jestem mile zaskoczona

Cudne są! I co dla mnie bardzo ciekawe - jesteś w stanie zwalczyć puch, ugniatając włosy na sucho? U mnie ugniatanie na sucho przynosi zazwyczaj odwrotny efekt. Fakt, włosy lepiej się skręcają, ale zawsze się przy tym puszą. 

poważnie? To już pewne? Jedyny Yung, jaki mi podpasował... Może jeszcze gdzieś znajdę.