Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 12:00   #4471
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Aaaa kto ma ochotę na plesniaka z truskawami? To zapraszam popołudniu na kawkę Zagniotłam ciacho i się mrozi, potem upiekę
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:01   #4472
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
a moja dzidzia w 32 tygodniu waży 1650g myślałam że to zamało ale gin mówi że ok co o tym myslicie?
mój jest duży i w 33tc waży 2650g
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:02   #4473
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

polecam suszone morele i ślliwki, jak za dużo zjadłam to a mało biegunki nie miałam, wystarczą 3-4 dziennie.
Tylko nie wiem jak z morelami, maja duzo wit A
Śliwek próbowałam to tylkow brzuchu mi strasznie bulgotało i kotłowało A moreli to u mnie w sklepie nie uświadczysz

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ciekawe ile moje już waży
Stary 2010-06-22, 12:08   #4474
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

siala śniło mi się ,że urodziłaś DZIEWCZYNKĘ!! Miałyśmy praktycznie relację live na wątku. Tylko bez wizji
tak kurde, teraz to dziewczynkę jak ja już tu zaplanowałam życie Sebastiankowi

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:12   #4475
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
przed chwila jak wstawalam z kibelka po nodze poplynal mi wielki kawal czopa.

alutka co za d**** z tego kuriera
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

ja tam wg usg zawsze jestem dalej, dlatego liczę wg OM
ja nie licze wg om bo wg tego mam date 30.06
a wg usg wychodzi cały czas 11.07
hd mega brzusiek a ty śliczniutka
linka fajny wózek
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
.... po przyjsciu z dzieckiem do domu, trzeba zadzwonic albo pojsc do przychodni i umowic sie z polozna, ktora przyjdzie do nas do domu i odpowie na WSZYSTKIE nasze pytania. Wiedzialyscie o tym?faktycznie tak jest?
mnie mówiono, że już Tż może to załatwic jak bedziemy w szpitalu
Cytat:
chce frencha ale bardziej zalezy mi na pietkach-tz sie smieje ze mam tartke na nich a sama nie moge sobie z tym poradzic
ja uwielbiam robić pedicure frezarką
musze sobie kupić bo tylko na pracowni mam a ponoc w Rossmanie jest za 30,- trzeba sobie tylko osobno te koncowki do pietek dokupic

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:15   #4476
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
tak kurde, teraz to dziewczynkę jak ja już tu zaplanowałam życie Sebastiankowi
No trudno, masz pare dni na przygotowanie nowego plan
Stary 2010-06-22, 12:17   #4477
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
linka bardzo mi się podoba Twój wózek tzn nie twój tylko Michałka
Teraz wiem już jakiego wózka wyglądać na deptaku żeby cię spotkać
Jak tam te twoje bóle?Przeszło?
łeeehehehe a ja twojego nie pamietamCo do bóli to są i teraz juz mam pewność ze to są te przepowiadające, także tylko mam nadzieje dotrwac do wizyty w czwartek 1 lipca...
A wózeczek jest właśnie taki lekki i zwinny i ten kolorek mam nadzieje ze nie bedzie sie mocno brudził.

A tak wógóle to wy co rekordy chcecie pobic w tworzeniu nowych części wątku????
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 12:31   #4478
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa kto ma ochotę na plesniaka z truskawami? To zapraszam popołudniu na kawkę Zagniotłam ciacho i się mrozi, potem upiekę
Ja sie pisze

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:31   #4479
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Passat plastic fantastic? A weź spróbuj pojeździć nim na dłuższą metę. Ten samochód to marzenie... Ech...
To ja bym chciała mieć taki plastic fantastic :P
To ja moze 3 grosze dorzuce ... passat to swietny samochod no ale w porownaniu do audi jednak poleczke nizej w koncu volkswagen
w wykonczeniu wnetrza zwlaaaaszcza

Rozmowa na temat moich dwoch ulubionych europejskich marek
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:37   #4480
papeteria
Zakorzenienie

zuziunia wspólczuje..może lepiej to sprawdzić
Cytat:
a moja dzidzia w 32 tygodniu waży 1650g myślałam że to zamało ale gin mówi że ok co o tym myslicie?
napewno jest wsio ok mój w 32tc3d wazyl 1613g a w 35tc3d już 2550g byłam w szoku ze tyle przybral a jutro kolejna wizyta , ciekawe ile podrósł w ciagu dwóch tygodni .
TU masz tabelke wagi płodu
Cytat:
Aaaa kto ma ochotę na plesniaka z truskawami?
jaaaaaaaaaaaa

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:38   #4481
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Moja siostra ma a4 a szwagier ma passata i ja tam żadnej róznicy nie widzę ale ja nie zaracam na to najmniejszej uwagi
Stary 2010-06-22, 12:39   #4482
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się cieszę.
Właśnie dowiedziałam się, że moja bliska koleżanka jest na początku ciąży. Walczyli o nią, bo naruralnie nie mieli szans i skończyło się na in vitro. Mam wielką nadzieję, że pierwsza próba wystarczy
ja sie dowiedzialam o kuzynce na listopad i sasiadce na styczen...wogole wszystkie sasiadki tu w de co sie kolegujemy we 4 mamy teraz rodzic...
Cytat:
witajcie dziewczyny moge sie przyłonczyc w sumie to czytam was juz od pierwszego wontku moja sytuacja niebyła do konca znzna wiec sie niwpychaam do was na forum dzis zaczynam 32 tydzien ciązy mysle ze juz wszystko edzie dobrz wiec odważyłam sie w koncu odezwac znam was wszystkie i co dzien czytam wasze posty mam wrazenie jakbym znała was od zawsze a zwszłaszcza jesli ktras ma skurcze to przeżywam to razem z wami pozdrawiam
fajnie ze do konca nowe mamusie dolanczają...
Cytat:

Misiulka no fajnie mam bo Damian praktycznie caly czas jest w domu. w sumie jak sobie nie wymysli jakiegos sprzatania auta itp to w ciagu dnia nie ma go gora 3 godziny
zazdroszcze,moj synek w zeszlym tyg widzial az tate przez godzine :/

Cytat:
kurde dziewczyny jak mi ciezko w brzuchu... ale nie w zoladku tylko tam gdzie dzidzia... tak jakos ciagnie do dolu, albo mi sie wydaje...
mi tez tak ostatnio sie robi...masz wrazenei jakby ci brzuch mial zaraz peknac co nie??
Cytat:
Hej dziewczynki!!!
Właśnie wróciłam z wizyty więc spieszę do Was z wieściami, ....
ooo kolejna do rozpakowania na horyzoncie:P

Cytat:
Nie no.. jakbyśmy we 3 trafiły tam w jednym czasie to chyba bym sie posikała ze śmiechu xD
I cały poród bym się przebrechtała jak wariatka jakaś xD
ciekawe czy jak cie bole zlapia bedzie ci tak wesolo

Cytat:
Coś mnie brzuszek zaczął okresowo boleć, wogóle poczułam się tak jakbym dostała okres właśnie.. to ćmienie w brzuchu i mokrość xD
rodzisz??

Cytat:
Wybaczcie kota między nogami ale zołza nie chciała zleźć z wyra xD
I na jednym foto widać jaką mam spuchniętą (akurat lewą) stopę! jak u słonia!
jakbym swoj bebenek wieczorem widziala,czasem mysle ze Łukasz mi dziure zrobi i wyjdzie sam bez cc
Cytat:
Mam do Was mamusie pytanie, co uważacie na temat lewatywy przed porodem?Ja przed poprzednim porodem nie miałam bo i tak latałam ciągle do kibelka bez tej lewatywy i "nic mi nie uciekło"podczas porodu Nie wiem co zrobić teraz
Znalazłam taki artykuł:
jestem za!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja byłam dzisiaj w szpitalu, zrobiłam KTG , serduszko miało 4 takie "wyskoki" do 175, a ogólnie to nisko, skurczy nie mam
lekarz mówił, że on by mnie jeszcze może z tydzień zostawił, że to przecież z jakiegoś powodu jest 40 tygodni, że oni nie mają pewności czy układ nerwowy i oddechowy są dość rozwinięte,
ja na to, że dobrze panie doktorze, ale mały zawsze wychodził większy na USG a z 12tyg wychodził o 10 dni większy (2lipca), no i zaczął myśleć, kręcić tym kółkiem od daty porodu i mówi, że no w sumie to będzie 39 tydzień i pyta kiedy chcę
a ja, że na poniedziałek
no i rodzę za tydzień w poniedziałek, o 7:30 mam być na izbie przyjęć
zazdroszcze, mi dopiero 30.06 powiedzą kiedy i juz po nocach spac nie umiem...

dziewczyny zaraz pekne,wypilam kawe,zjadlam jogurta,troszke arbuza,nektaryne i pomarancze...ostatnio tylko mam smaka na takiego typu jedzenie :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:40   #4483
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Nie było mnie przez weekend i dopiero was nadrobiłam i nie mam siły odpisywać - rozpędziłyście się ostatnio Idę coś zjeść Nie skończcie wątku przed moim powrotem
Stary 2010-06-22, 12:41   #4484
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Muminek ja dzis rano zjadłam jogurt, czeresnie i brzoskwinię, kupiłam jeszcze truskawy ale z tego wlasnie piecze sie ciacho tez ostatnio na owoce przeszłam
Stary 2010-06-22, 12:47   #4485
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
To ja moze 3 grosze dorzuce ... passat to swietny samochod no ale w porownaniu do audi jednak poleczke nizej w koncu volkswagen

Rozmowa na temat moich dwoch ulubionych europejskich marek
Fakt, Audi nigdy nie jeździłam i jak oglądałam, to tylko przez szybę .
Ale Passat to dla mnie rewelacja. Samochód na wiele lat. Marzę o takim, ale jak w porównaniu z Mondeo czy innym podobnego pokroju wychodzi co najmniej 10tys. drożej to mi smutno . My chcemy za 2-3 latka kupić Passata, Ceeda albo Peugeota 407. Choć pewnie do tego czasu już będą nowsze i fajniejsze .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:51   #4486
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
rzeczywiście duży, moja w 37tc miała 2538g
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ja uwielbiam robić pedicure frezarką
musze sobie kupić bo tylko na pracowni mam a ponoc w Rossmanie jest za 30,- trzeba sobie tylko osobno te koncowki do pietek dokupic
ja sobie wczoraj próbowałam sama zrobić ale nic z tego nie wyszło i muszę się do kosmetyczki umówić.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
ja ta jestem wierna marce opel, mieliśmy z M już 3 ople on miała astrę, potem vectręB, ja miała tigrę, teraz on ma vectrę C, a ja corsę C i nie zamieniłabym jej na żeden inny samochód - no chyba tylko na astrę OPC, M pracuje w tej marce więc sam sobie przy nich robi, poza tym jest mechanikiem więc koszty związane z naprawą też nam odchodzą i części nie są takie drogie.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:04   #4487
sylviasol
Rozeznanie

cześć Mamusie ) czytam was od godziny i nareszcie doszłam do konca))

Anuszka1401--Gratulacje z okazji zdanego egzaminu)
Olakola- fajnie że już wiesz kiedy rodzisz) lepsze to niż ciągłe myślenie "czy może już dziś czy jeszcze nie?" i wcalenie jesteś wyrodną mamą dzidziak już jest gotowy )
Martad_1 Jak tam brzuś spina się jeszcze? mi jak się spina to kładę się na lewym boku z poduchą pomiędzy nogami - z resztą ja i tak cały dzień leżę))
OlaK11 -zaciskaj nogi zaciskaj ! z tym dywanem to faktycznie przesadziłaś) aa jak tam TŻ pogadał z synem?) i nie denerwój się bo to podobno przyspiesza ) więca chyba zostaje nam tylko medytacja)
anoxa - superże ktg dobrze wyszło))
ania22- Michaś -śliczne imie)) teraz już możesz iść rodzić - imiewbrane:P
OlaKola- porównując 1 i ostatnie zdjęcie - mega wypas ) śliczny brzuś)
Alguien- tyto masz fajny szpital
Misiulka1- jak tam Twój brzunio?
Alutka78- ale ci się kurier d...k trafił mój jak przywiózł łóżeczko to do pokoju wniósł)
Linka24- Fura mega wypas )) i taka lekkasię wydaje ))
ufff wreszcie mogę się p[rzywitać ))

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

mój brzuś w 32 tyg i 3 dni wychodził na 34 tydz i 3 dni waga 2200 i 44 cm, to tak trochę wielki dzidzior rośnie chyba, w 3o tyg waga to 1600 a reszty nie znamboto w szpitalu robili i nie wpisali do karty ciąży baranki
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:06   #4488
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz.. skoro ja sobie nie potrafię tego wyobrazić.. to inni chyba tym bardziej
Ja chyba będę po prostu taką stukniętą matką co to się zapłakuje ze śmiechu jak ją synek obsika podczas przewijania xD
To ja też jestem taką stukniętą matką,bo już mi się parę razy zdarzyło popłakać ze śmiechu przy przewijaniu Jak mnie osikała,okupkała i jak wycelowała taką kupową torpedą w teściową Ale Lenka tak już ma,że zaczyna się załatwiać w momencie gdy zdejmuje się pampersa albo w kąpieli na przykład I do tego tak się szatańsko uśmiecha po tym-satysfakcje ma,że zrobiła nam numer

Cytat:

wybralismy imie chyba
Michal Mikolaj Igor Grzegorz Rafal Rucinski

nie potrafimy sie zdecydowac ale chyba zostanie Michas
Michasie są fajne Sama nazwałabym tak synka gdyby nie to,że TŻ jest Michał.A mała taka do niego podobna,że powinniśmy byli dać jej Michalinka

Cytat:
wczoraj na SR zamienili nam TRUDNE PYTANIA na Kącik Noworodka i w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam oprocz tego, ze po przyjsciu z dzieckiem do domu, trzeba zadzwonic albo pojsc do przychodni i umowic sie z polozna, ktora przyjdzie do nas do domu i odpowie na WSZYSTKIE nasze pytania. Wiedzialyscie o tym?faktycznie tak jest?
Jest U mnie już raz położna była,przychodzi kolejny raz w czwartek.W sumie tych wizyt jest chyba 6.Bada wtedy i Ciebie i dziecko i tak ogólnie sobie trochę pogadać można.Ważne żeby wybrać jakąś fajną położną,bo inaczej te wizyty do przyjemnych nie będą należeć,bo jednak kontrolują trochę Ciebie przez to...

Cytat:
kciuki za wizyte
a co do poloznej to ja wiedzialam i wczoraj wlasnie sie zastanawialismy jak to sie zalatwia bo my nie jestesmy tu zapisani do zadnej przychodni (chodzimy prywatnie) i teraz nie wiem czy trzeba juz teraz sie zapisac czy dzidka jak sie urodzi, czy to szpital zglasza
W szpitalu mówi się do której przychodni będzie dzidek należał żeby tam przesłali dokumentację ze szpitala-kartę szczepień itp. A zapisujesz dziecko sama po urodzeniu tam gdzie chcesz.

Cytat:
Hm, a tak sobie teraz pomyślałam, że dziś pierwszy raz wzięłam żelazo, TARDYFERON- to może od tego mi niedobrze było?? Brała któraś z Was to?
Ja brałam i nic mi nie było,ale to wszystko zależy od organizmu.

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2010-06-22 o 13:07
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:06   #4489
Siala_Bala
Zakorzenienie

Matka Wyrodna istota leniwa i wygodna jest.
Matka Wyrodna karmi niemowlę Danonkami, a zabawek nie myje co przepisowe 7 dni, tylko jak zaczynają się lepić.
Matka Wyrodna nie sterylizuje butelek, wyparza je również z rzadka. Matka Wyrodna czasami nie bawi się z niemowlęciem, ponieważ gdy ono bawi się samo,
Matka Wyrodna może posiedzieć przy komputerze/ poczytać książkę/ poobijać się nieco.
Matce Wyrodnej zdarza się z czystego lenistwa nie wychodzić z dzieckiem na spacer przez dwa dni.
Matka Wyrodna nie prasuje ubranek dziecięcych po obu stronach- robi to wówczas, gdy są wygniecione.
Na Matki Wyrodne często urządzane są nagonki na innych forach, gdzie przebywają głównie Matki Idealne.
Matka Wyrodna, choć czasami bluzgami rzuca, aż miło- ma Klasę.

Stary 2010-06-22, 13:06   #4490
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
Martad_1 Jak tam brzuś spina się jeszcze? mi jak się spina to kładę się na lewym boku z poduchą pomiędzy nogami - z resztą ja i tak cały dzień leżę))
Dziś spokój. Mały się tylko wypina strasznie
Stary 2010-06-22, 13:07   #4491
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Do mnie łóżeczko przyjechało kurierem UPS i tamten też z wielką łachą mi wniósł.[COLOR="Silver"]
łóżeczka przeciez lekkie sa...a co maja powiedziec kurierzy przy wozkach?? albo przy felgach z oponami jak bylo u nas :P
Cytat:
wczoraj na SR zamienili nam TRUDNE PYTANIA na Kącik Noworodka i w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam oprocz tego, ze po przyjsciu z dzieckiem do domu, trzeba zadzwonic albo pojsc do przychodni i umowic sie z polozna, ktora przyjdzie do nas do domu i odpowie na WSZYSTKIE nasze pytania. Wiedzialyscie o tym?faktycznie tak jest?
w pl tak jest a u nas w de juz przed porodem musialam sie spotkac z polozna...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
:
odnosnie duzych dzieci... u mnie na sali lezy dziewczyna pierwsza ciazy 38tc (czyli tak jak ja) i jej synek wazy 4200g czyli ponad kg wiecej od mojego
moj w 37 tc urodzil sie 4,100
Cytat:
kciuki za wizyte
a co do poloznej to ja wiedzialam i wczoraj wlasnie sie zastanawialismy jak to sie zalatwia bo my nie jestesmy tu zapisani do zadnej przychodni (chodzimy prywatnie) i teraz nie wiem czy trzeba juz teraz sie zapisac czy dzidka jak sie urodzi, czy to szpital zglasza
szpital nic nie zglasza tylko daje kartke dla poloznej ktora ty wybierszasz ...
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Mam pytanie prowadzicie auto jeszcze? Czy wasi tz was woza wszedzie?
jezdze sama,mamy golfa 3 , z 3 drzwiami i musze sama wsadzac synka 12 kg na tył a potem wozek na miejsce pasazera .Mam juz dosc
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Ja jezdze sama. Mam zamiar przetestowac jeszcze autko, ktore zamierzamy kupic, bo nasz Cinkus juz za malutki no i wiekowy.
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Myslimy o Audii A6 albo Vw Passacie.
no to myslicie identycznie jak my....chcecmy ktores z nich,raczej audi a kombiku TDI
Cytat:
moj mial w 33 i 5 tc 1750
Cytat:
Hm, a tak sobie teraz pomyślałam, że dziś pierwszy raz wzięłam żelazo, TARDYFERON- to może od tego mi niedobrze było?? Brała któraś z Was to?
ja brałąm po cc i tak mnei zatwadzalo ze to olałam

Cytat:
ja bede robic ciasto z galaretką, śmietaną i truskawkami a do tego koktail bo tz obiecal dzis byc wczesniej i dokonczyc nasza wyspe kuchenna i niech maly go tez troszke widzi

Ten katar mnie wukonczy,juz prawie nic na oczy nie widxe przez mto łazawienie i kichanie, a przy kazdym przelknieciu sliny bolą mnie uszy...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:11   #4492
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

siala

A tak w ogóle to Wy prasujecie ubranka po 2 stronach?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
łóżeczka przeciez lekkie sa...a co maja powiedziec kurierzy przy wozkach?? albo przy felgach z oponami jak bylo u nas :P
w pl tak jest a u nas w de juz przed porodem musialam sie spotkac z polozna...
Moje było bardzo ciężkie... Z szufladą, może dlatego.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

ja bede robic ciasto z galaretką, śmietaną i truskawkami a do tego koktail bo tz obiecal dzis byc wczesniej i dokonczyc nasza wyspe kuchenna i niech maly go tez troszke widzi
Mniam Chociaż ja dziś miałam ochotę na kruche A po koktajlu ostatnio miałam zgage, więc sobie daruję...
Stary 2010-06-22, 13:12   #4493
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziś spokój. Mały się tylko wypina strasznie
heh miejsca szuka)
Stary 2010-06-22, 13:12   #4494
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
c
mój brzuś w 32 tyg i 3 dni wychodził na 34 tydz i 3 dni waga 2200 i 44 cm, to tak trochę wielki dzidzior rośnie chyba, w 3o tyg waga to 1600 a reszty nie znamboto w szpitalu robili i nie wpisali do karty ciąży baranki
Jak już pisałam, mój dzidziuś w 31tc ważył 2200
Stary 2010-06-22, 13:13   #4495
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala

A tak w ogóle to Wy prasujecie ubranka po 2 stronach?
Teraz żadna się nie przyzna że jeździła żelazkiem tylko po jednej stronie

Stary 2010-06-22, 13:14   #4496
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ja ta jestem wierna marce opel, mieliśmy z M już 3 ople on miała astrę, potem vectręB, ja miała tigrę, teraz on ma vectrę C, a ja corsę C i nie zamieniłabym jej na żeden inny samochód - no chyba tylko na astrę OPC, M pracuje w tej marce więc sam sobie przy nich robi, poza tym jest mechanikiem więc koszty związane z naprawą też nam odchodzą i części nie są takie drogie.
mój TZ też

Cytat:
OlaK11 -zaciskaj nogi zaciskaj ! z tym dywanem to faktycznie przesadziłaś) aa jak tam TŻ pogadał z synem?) i nie denerwój się bo to podobno przyspiesza ) więca chyba zostaje nam tylko medytacja)
zaciskam zresztą już Wam pisałam że ja nie rodzę TŻ z nim pogadał wieczorem przed snem
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:15   #4497
sylviasol
Rozeznanie

ja jeszcze nie zaczełam prać ubranek liczę na to że jeszcze nie muszę ) w końcu to dopiero 33 i 6 dni) a chcę Dzidzię M przytrzymać jeszcze trochę tak do 25 lipca
Stary 2010-06-22, 13:16   #4498
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Ja tam się przyznaję i pewnie to był 1 i ostatni raz kiedy prasowałam

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

sylvia a dlaczego DZIDZIA M??? Co to znaczy?
Stary 2010-06-22, 13:17   #4499
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja sie przyznaje
Stary 2010-06-22, 13:18   #4500
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam się przyznaję i pewnie to był 1 i ostatni raz kiedy prasowałam
Myślałam, że tylko ja jestem taka " wyrodna "
Zamierzam poprasować albo jeden jedyny raz wszystkie albo tylko te co wezmę do szpitala

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości