|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
ja akurat pod koniec września idę na wesele ale mam blisko więc co 2 godzinki do domu na karmienie kupiłam butelki, bo niby każda chce karmić piersią ale nigdy nic nie wiadomo. Zresztą przy karmieniu piersią to za daleko sama nie pójdziesz bo masz ograniczony czas, chyba że chcesz ściągać mleko i od początku karmić z butelki Z tego co wiem jak dziecko się nauczy jeść z butelki to szanse na powrót do karmienia piersią są marne, bo dziecku dużo łatwiej jest jeść z butelki i męczyć się z piersią już mu się nie chce Widzisz my pierworódki mamy ambitne plany, że dalej będziemy żyć pełną parą itp. wyłazić z domu bez dziecka miesiąc po porodzie i tak dalej, ale myślę, że rzeczywistość trochę nas sprowadzi na ziemię Bo nie wiem czy po przespaniu 3 godzin w ciągu doby będzie mi w głowie wyjście np. ze znajomymi z podkrążonymi oczami ale zobaczymy na razie to dla mnie abstrakcja, ale już niedługo przekonamy się o tym na własnej skórze |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Mamusia pojechała do szkoły i trzeba mi było dać mleczko z buteleczki i już więcej mamusina pierś mi nie smakowała, bo po co miałam się męczyć
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie chodzi mi to, że dla niektórych dziewczyn tutaj karmienie piersią i butelką (własnym mlekiem) to już nie karmienie piersią
Jak będę ściągać mleko i w nocy karmić z butli na przykład (nie wiem czy będę, po prostu taki przykład) to znaczy, że nie karmię piersią? Zostawiam dziecko dziadkom na popołudnie i mam co 2 godziny do nich biegać karmić? A nie mam wielkich planów na wychodzenie ze znajomymi, ale nie przesadzajmy - rzadko się zdarza, że kobieta nie ma nawet kiedy się umyć, więc nie można też popadać w paranoję. To dziecko tak samo moje jak i Tż, więc niech siedzi z nią tyle czasu co i ja (oczywiście jak jest w pracy to ja z nią siedzę, normalne). Nigdy nie zrozumiem podejścia, że tylko matka wstaje w nocy na karmienie, mama ubiera, kąpie, przewija, a tata zarabia. A jeśli dziecko będzie wolało jeść z butli to czemu nie? Mogę ściągać i dawać w butelce. Dla mnie chyba nawet wygodniej. Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-06-22 o 17:10 |
|
|
|
#2134 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam, dziś w pracy znowu nie było czasu na wizaż, ale całe szczęście dużo nie pisałyście i już nadrobiłam.
Idę zaraz do lekarza, ale dziś chyba pierwszy raz bez usg. NIKA- ten Twój wózek to taki? Jesteś zadowolona na 100%? http://www.allegro.pl/item1080867535...ik_pascal.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 20 tyg obligatoryjnie plus 2 tyg na wniosek dla chętnych. Pewnie, że mamy zamiar wychodzić, ja butelki kupuję, ale bez podgrzewacza chyba damy radę. Na wyjścia mąż może karmić mlekiem sztucznym, albo ogrzać moje za pomocą garnka z wodą. Jakoś damy radę.
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że będziesz karmić butlą ( mleko własne) to nie znaczy, że nie będziesz musiała wstawać w nocy, bo wtedy i tak musisz co parę godzin ściągać mleko ( w nocy też) nie da się ściągnąć raz na zapas i mieć z głowy. Mój tz zaoferował się, że będzie przewijał i kąpał a ja mam mieć na głowie tylko karmienie, ale nie wyobrażam sobie żeby budzić tż w nocy na przewijanie jak będzie miał na rano do pracy Dla mnie wygodniej będzie w nocy wyciągnąć cyca i nakarmić dziecko, niż ściągnąć mleko, zmontować butelkę i nakarmić. Ja mam tak zamiar robić, ale dopiero jak pójdę do pracy i jeszcze będę miała mleko.. Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-06-22 o 17:18 |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nie wiesz dlaczego to mogę ci wyjaśnić.Oczywiście jesli tylko sporadycznie będziesz ściagać pokarm i karmić z butelki to karmienie piersią będzie nadal możliwe,ale jeśli zamierzasz cały czas ściągać pokarm to będzie go coraz mniej.Dziecko karmione używa innych mięśni do ssania piersi,a innych to picia z butelki i jesli przyzwyczaisz je do butelki to zapomni jak ssać pierś i nigdy już do tego nie wróci...Poza tym tylko dziecko poprzez ssanie piersi pobudza produkcję pokarmu,więc laktator tego dokładnie nie zrobi,a mało tego,pokarmu będzie coraz mniej...Ot taka filozofia.Ja jeśli tylko będę mogła karmić piersią to będę to robić i zamierzam wychodzi z domu
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju, chyba mało kto mnie tu rozumie
A jak karmisz piersią cały dzień a raz w ciągu dnia butlą to już nie jest karmienie piersią? Jest. A niektóre dziewczyny uważają że nie i o tym mówię, że trochę dziwne podejście ... Dla mnie karmienie piersią to żadne cudowne uczucie. Może zmienię zdanie po porodzie. Będę karmić piersią bo to zdrowsze dla małej, ale gdyby nie było żadnych różnic to karmiłabym butlą.Wiem, że będę musiała wstawać w nocy na karmienie. A mleko jak ktoś chce to można ściągnąć i w zamrażalniku trzymać chyba do 48 godzin
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko nadzieję, że z produkcją w mleczarni będzie u mnie ok. Bo jak sobie pomyślę, że będę musiała złazić na dół do kuchni, grzać wodę, rozrabiać mleko...a tak wywalę cyca i już
![]() Oczywiście każda robi jak uważa i jak jej wygodnie Ja chcę po prostu poznać to piękne uczucie o jakim naokoło słyszę, jak to jest jak się karmi piersią
|
|
|
|
#2139 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma to jak pomoc naszych mamusi Cytat:
![]() Cytat:
) Ciuszki slodkie!!! ten maly krawacik mnie rozlozyl Cytat:
Ja tez mialam zespol na weselu i zaden DJ by sie do mojego zespolu nie umywal Polecam zespol! Bawilam sie na weselach z DJ ale zespol robi niezapomniany klimat!
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa - ja już się zapisałam do tej szkoły rodzenia na Warszawskiej 43/45 ale przed pójściem na zajęcia ruchowe muszę zadzwonić i się umówić na konkretną godzinę, bo jest kilka do wyboru od poniedziałku do piątku.
Zajedź tam z kartą ciąży i się zapisz. Od kiedy planujesz chodzić? Ja tak sobie wymyśliłam, że pierwszy raz pójdę 5 lipca (pon.) ![]() Chciałam dziś kupić śliniaki, bo były fajne, ale sznurowane, a czytałam, że dużo praktyczniejsze są na rzepy. Kupujecie takie na rzepy? Kupiłam jakiś czas temu 2 pary rękawiczek niedrapków, ale są chyba niewypałem, bo w ogóle się nie rozciągają, więc nie wiem jak je włożyć na rączki dla dziecka.
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Nika Pn- niewiem, czy mi moze nie umknelo , ale ty chodzisz do tej szkoly rodzenia przy sw.rodzinie moze?jesli tak to jestes zadowolona? robiłas zwiady moze ?
dzis u mamy, kupila z bon prixu spodnie i teraz caly dzien mysli nad nimi, buuuuu pozdrawiam Was |
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy tak czy siak trzeba ściągnąc w nocy mleko nawet jak masz w zamrażalniku, bo piersi będzie rozsadzać ![]() Zresztą pogadamy o tym po porodzie, wtedy będziemy wiedziały co i jak nie tylko od strony teorii bo co my możemy wiedzieć ![]() Może niech się wypowiedzą mamuski?
|
|
|
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast przy 2,5 cm zdecydowałby się już na założenie krążka. Nie wiem, na kiedy masz termin, ale oszczędzaj się lepiej do tej wizyty u gina. gabisun, bordowa, nie wiem jak to jest z zamrażaniem mleka, bo nigdy tego nie robiłam. Wiem też, że na początku w nocy najłatwiej jest przystawić dziecko do piersi, zamiast bawić się w rozmrażanie, zresztą po co, jeśli masz pod nosem gotowe, ciepłe mleko? (chyba, że ktoś nie może lub nie chce karmić piersią). A na okoliczność wyjścia to pewnie, że to praktyczne, tylko trzeba się zapoznać z 'procedurą' przechowywania w lodówce takiego mleczka.
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2010-06-22 o 17:41 |
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Szczesliwa - dzięki za info dot. macierzyńskiego
![]() Majka - poszło PW, bo nie chcę tu off topów robic
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa - odpisałam
Ja bardzo chciałabym karmić piersią, ale jak tak o tym czytam to chyba nie jest to na początku takie proste i dlatego niektórym się nie udaje, bo dziecko nie potrafi ssać piersi albo kobieta ma mało pokarmu itd., ale chyba warto próbować, bo jest to bardzo korzystne dla dziecka i dla mamy (zwłaszcza przez pierwsze m-ce kiedy i tak prawie nie rozstaje się się z dzieckiem, a jedzonko jest zawsze pod ręką w odpowiedniej temperaturze i sterylnym pojemniku )
|
#2146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój najmłodszy ma 2 lata 10 miesiecy i jesczze nigdy nie został dłuzej beze mnie, niż 15 minut... bo my jesteśmy od zawsze zdani sami na siebie i albo wychodzimy w 5,albo nie wychodzimy w ogóle. co do karmienia, mam nadzieje,ze mi sie uda, a jak nie, to i tak będę karmić z kubka nie z butelki. Mąz pracuje cąłyczas, w pracy siedzi minimum 12 godizn dziennie,w domu też od progu siada (firma), iwec zdana jestem zupełnie na sioebie.Co do karmienia piersią i butelką, to dla mnie karmienie mlekiem odciagnietym z piersi , ale butelka, to też karmienie jak można w ten sposób wyręczyć zmęczoną mamę, to jest to pomysł rewelacyjny ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Co do szyjki to norma jest do 22mm jaj mam pessar, bo mi się skraca, startowąłam z 26mm, teraz mam 18mm, założony już drugi z koleji, największy (mam otwarte ujscie wewn na 2,5 cm) |
|
|
|
|
#2147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bordowa - ja zamierzam wychodzić z domu, ale to własnie po to kupiłam laktator, mam 1 butelkę i jeszcze jedną dokupię.
Cytat:
Każdy działa wg własnych przekonań.Cytat:
Cytat:
Cytat:
dostałam 3 śliniaczki - na rzepy właśnie... Wydaje mi się, że są wygodniejsze.
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do śliniaków to ja mam kilka na rzepę i kilka zapinanych na taki guziczek-zatrzask jak przy śpiochach są Wiązane są niepraktyczne.W dalszej perspektywie zamierzam się zaopatrzyć w sliniaki gumowe,takie z rynienką
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-06-22 o 19:08 |
|
|
|
|
#2149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po remoncie i tym jestem zachwycona, mam cudny nowy kolor kuchni, odświeżoną sypialnię i zagospodarowany kącik dla małej (oraz szafę dla niej i komodę). Nasprzątałam się jak dzika po tym remoncie... normalnie padam na pyszczek...
Ale jestem i przygnębiona - po ponownym teście glukozy (bo poprzedni był jednak ponad normę) robiłam drugi i okazało się, że mam cukrzycę ciążową. Jutro mam iść się umówić do poradni dla diabetyków na konsultację i opracowanie diety. Martwię się o moją malutką... ![]() Cytat:
Po prostu tam, gdzie chodzi o mnie ma być tak, jak ja sobie życzę. Jak będzie chodziło o tyłek pani Zosi czy innej Józi to niech robią co chcą a o własnym ja decyduję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I mam podobne zdanie jak pogrubione. Zresztą ja jestem niechętna karmieniu piersią i zamierzam to robić tylko do 4 msc bo tyle zalecają lekarze (chyba, że mi się jakoś strasznie spodoba w co szczerze wątpię) a potem przejdziemy na papki i butelkę - o ile oczywiście dziecko będzie chciało i mogło. W każdym razie dla mnie karmienie piersią nie wydaje się być żadną frajdą, ot przykry obowiązek.
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bratanica po urodzeniu przez cesarkę nie chciała jeść ani z piersi ani z butelki i bratowa w rozpaczy karmiła ją małą łyżeczką z talerzyka. Myślę, że czarnaelizabeth żartowała, ale czasem w rozpaczy to człowiek karmi byle jak i byle czym, ważne żeby dziecko jadło
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do cukrzycy ciążowej to nie przejmuj się.Moja kuzynka ma cukrzycę na codzień i to taką najbardziej hadrcorową wersję,jest prawie niwidoma do tego.Lekarze byli w szoku,że zaszła w ciąże.Cały czas była pod kontrolą lekarzy,teraz ma już 4-miesięczną zdrową Milenkę
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Gibasun i bordowa widzę, że dyskutujecie o karmieniu
![]() Ja w pełni zgadzam się z Gibasun. Ma rację Poza tym to co napisała Kasienka1701 to też prawda, że jak nauczysz dziecko pić z butelki, to nie będzie chciało z piersi. Ja jestem tego przykładem. Pierwsze dziecko karmiłam tylko piersią. Na jakikolwiek kształt i model smoczka miała odruch wymiotny i o czymś takim jak butelka mogłam zapomnieć ![]() W rezultacie karmiłam ją 1,5 roku, ale wcale nie uważam, żebym była uwiązana czy zniewolona Wszędzie wychodziliśmy sami, czy z nią. Trzeba tylko dostosować się do pory karmienia. Druga rzecz, to będąc wiecznie niewyspaną i przemęczona , nie chce się wcale nigdzie łazić. Trzecia rzecz, niektóre mamy, a a w tym ja - nie zostawią dziecka nikomu choćby nie wiem co Drugie dziecko dokarmiałam butelką od drugiego tygodnia życia. Robiłam to na zmianę: jedno karmienie cycek, drugie karmienie butelka. Gdy mały miał 4 m-ce nagle rano nie chciał wziąć cycka do buzi. Myłam się, kremowałam, cudowałam... nie było szansy włożyć mu cycka do buzi nawet na siłę. Ryczał w niebogłosy z głodu, a cycka nie chciał. Dałam butelkę, to się prawie na nią rzucił I tak zakończyło się karmienie piersią. Dziecko bardzo szybko staje się wygodne i nie chce mu się siłować z cyckiem.A więc to nie takie proste. Plany planami, a życie pokaże co i jak ![]() Bordowa a jeśli chodzi o samo pojęcie, czy karmiąc butelką swoim pokarmem od czasu do czasu czy to jest karmienie piersią - to : tak A ja umieram z bólu nerki. Nic się z nią dzieje, ale uciskają na nią inne narządy wewnętrzne i ból jest nie do zniesienia i prawie dzień w dzień płaczę z bólu. Byłam już przecież w szpitalu i u nefrologa... nie ma na to rady. Ulga będzie po porodzie |
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - nie martw się, sporo kobitek przechodzi cukrzycę w ciązy, ja ostatnio na krzywej właśnie taką spotkałam, przyszła po porodzie zobaczyć co i jak, z dzieckiem wszystko ok było więc głowa do góry
kurcze kobitki tez macie taki problem z pedicurem... brzuchol tak przeszkadza, ze ledwo skończyłam
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Dziś było tak na szybko, tylko badanie szyjki, krótka rozmowa, wypisanie recept, skierowań i koniec. Nie było usg, ani słuchania serducha ani nic. Trochę jestem zawiedziona, bo oczywiście 130 zł skasował
no ale w sumie wiem, że w 26 tyg nie ma żadnej diagnostyki, i nic złego się u mnie nie dzieje, dolegliwości nie mam, wyniki dobre.... mogłam coś naściemniać to by może usg zrobił Cytat:
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kochane
Nie było mnie kilka dni, nadrobiłam co tam pisałyście, ale nie odpiszę każdej, bo na pyszczek padnę Wczoraj miałam robioną glukozę. Tak się jej bałam, a przeszłam bez mrugnięcia okiem. Paskudztwo 75 gramowe wypiłam, potem usiadłam sobie z wachlarzem (bo gorąco w poczekalni) i książką i spokojnie poczekałam godzinę. Potem drugie pobieranie krwi i po krzyku. Mój organizm nawet się nie wzdrygnął Ale wyniki dopiero jutro - strasznie boję się cukrzycy ciążowej, mam nadzieję, że mnie to ominie ![]() Wczoraj też byliśmy na SR. Mieliśmy chyba najfajniejsze zajęcia jak do tej pory, bo omawialiśmy higienę noworodka: kąpiel, przewijanie i ubieranie. Ćwiczyliśmy na lakach i naprawdę wielu rzeczy się nauczyłam, np. w jakiej kolejności dobrze myć dziecko, jak się pielęgnuje siusiaczka małego (tego się najbardziej boję ), jak często myje się dziecku włosy (2 razy w tyg.) i w jaki sposób. Że oczka przemywa się osobnymi wacikami od wewnątrz na zewnątrz, żeby nie roznosić bakterii. Naprawdę, zajęcia super, film o kąpieli rozczulający ![]() Pisałyście o podgrzewaczach - ja mam pożyczony, podobno bardzo przydatny troszkę później, jak maluch już pije z butelki. Co do karmienia piersia - jakoś nie mam o tym za dobrych wyobrażeń Wiem, że więź itd., ale jak pomyślę o tych poranionych brodawkach, o tym, że jest się "przywiązanym" do dziecka zupełnie, to jakoś cieżko u mnie z pozytywnymi wyobrażeniami. Nie zamierzeam za długo karmić piersią, chyba, ze mi się spodoba albo odmieni A co do dokarmiania butelką, to na SR nam mówiono, że nie powinno się dokarmiać noworodka butelką, bo to zaburza odruch ssania. I powinno się dokarmiać za pomocą kieliszka - na filmie było pokazane, jak dziecko śmiesznie z takiego kieliszka pije, rzeczywiscie, jakby ssało Ale wiadomo, ze wygodniej dokarmić butelką niż kieliszkiem. Sama kupuję komplet butelek ![]() Co do zmian na liscie, to zaraz szybko wprowadzam. |
|
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor 1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010 Filip Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010 Gabriela Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010 Alicja Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 Borys Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010 dziewczynka Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010 dziewczynka Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010 Emilka/Natalka Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010 Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010 Aleksander Andrzej Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010 Dagmara Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010 Filip Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010 Lidia Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 Mateusz Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010 dziewczynka Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010 dziewczynka Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010 chłopiec Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010 chłopiec Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010 Marta Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010 Franciszek Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010 Gabriela Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010 Szymon Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010 Karina Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010 Małgosia Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 Dobromiła Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 dziewczynka MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010 Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010 Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010 chłopiec Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010 Janek Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010 Ania Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010 Mateusz Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 dziewczynka Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010 Sarrita (Sara, 28l.).................... .......tp. 29.10.2010 Nadia Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010 Pascal Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010 chłopiec Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej |
|
|
|
#2160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do cukrzycy ciążowej to na pewno jest to uciążliwe ale da się przeżyć, wystarczy stosować się do zaleceń lekarza i wszystko będzie w porządku więc głowa do góry
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

Przecież macie mężów, którzy się zaopiekują, albo jakieś ciocie czy babcie ... No chyba, że to ja mam jakieś dziwne podejście i nie chce być w domu 24h na dobę przez kilka/kilkanaście miesięcy ...
ja akurat pod koniec września idę na wesele
ale mam blisko więc co 2 godzinki do domu na karmienie
Z tego co wiem jak dziecko się nauczy jeść z butelki to szanse na powrót do karmienia piersią są marne, bo dziecku dużo łatwiej jest jeść z butelki i męczyć się z piersią już mu się nie chce
ale zobaczymy na razie to dla mnie abstrakcja, ale już niedługo przekonamy się o tym na własnej skórze 
A jak karmisz piersią cały dzień a raz w ciągu dnia butlą to już nie jest karmienie piersią? Jest. A niektóre dziewczyny uważają że nie i o tym mówię, że trochę dziwne podejście ... Dla mnie karmienie piersią to żadne cudowne uczucie. Może zmienię zdanie po porodzie. Będę karmić piersią bo to zdrowsze dla małej, ale gdyby nie było żadnych różnic to karmiłabym butlą.

Każdy działa wg własnych przekonań.