Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 21:06   #2071
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

gabisun ja chyba też sterylizatora nie zakupię, choć byłaby to spora wygoda, bo mam maleńką kuchnię i "jedno stoi na drugim", a taki do mikrofalówki jest ponoć fajny. Nie wiem, jeszcze pomyślę.

Dziewczyny te moje gatki nie są plastikowe są całkiem, całkiem.
Podkładów poporodowych nie trza u mnie mieć, nawet jak koszuli nie masz na zmianę, to dostaniesz.

Szczęśliwa ja się właśnie boję, żeby nie był fotelik powypadkowy. Z resztą- planujemy w niedługim czasie- jeśli zdrowie pozwoli- począć Jagodę , więc myślę już o dwójce dzieci. A ten fotelik rozkłada się do pozycji niemowlęcej? Bo znajomi bardzo mnie na to uczulają, oni musieli kupić drugi, bo Mały siedział, a noworodek nie powinien w takiej pozycji być. Czytam, czytam i nie widzę
|A ogólnie mi się podoba i tyle mogę za nowy, porządny dać.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:09   #2072
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Będę czaiła się na używany- widziałam ukcje gdzie można było kupić już za 150-200 zł. Używane nie są zniszczone bo służą tylko ok 8 miesięcy, Później (po osiągnięciu przez małą 13 kg) kupię nowy i porządny, który posłuży znacznie dłużej.

.
Na wage to patrzeć nie trzeba...Domiś ma 1,5 roku i waży niecałe 12 kg A spróbuj go upchać do tego fotelika hihi...
Fotelik nam sluzył do ok 9kg...

Astornianka.. zazdraszczam tej plazy..ja tylko na obrazku ja widziłam
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:12   #2073
NIKaP-n
BAN stały

Zuziczka dobrze, że wróciłaś, ale wiem, co czujesz... Bidulko

A ja gapa się wybrałam dziś do Lidla po śpiworek... a on od czwartku!!! I będzie też taka fajna podusia do spania na boku za 30zł

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_11013.htm
Stary 2010-06-21, 21:15   #2074
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Szczęśliwa ja się właśnie boję, żeby nie był fotelik powypadkowy. Z resztą- planujemy w niedługim czasie- jeśli zdrowie pozwoli- począć Jagodę , więc myślę już o dwójce dzieci. A ten fotelik rozkłada się do pozycji niemowlęcej? Bo znajomi bardzo mnie na to uczulają, oni musieli kupić drugi, bo Mały siedział, a noworodek nie powinien w takiej pozycji być. Czytam, czytam i nie widzę
ja nie SZCZESLIWA ale sie wypowiem
Ten fotelik wogóle sie nie rozkłada..
ja mam taki..granatowy
http://www.allegro.pl/item1083089899..._spiworek.html
fotelik już juz wyprofilowany i ma tylko taka wkladke dla noworodka..
Stary 2010-06-21, 21:22   #2075
martucha84
Zakorzenienie

nam na szkole rodzenia mowili ze zalecane jest zakladanie majtek jednorazowych - noszenie ich - ale co szpital to zwyczaje sie sie musicie dopytac....

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Mam pytanie całkiem z innej beczki jak się wychodzi za mąż i zmienia nazwisko to wiadomo że trzeba zmienić dowod osobisty ,prawo jazdy też i karte do lekarza???? Gdzie to trzeba zgłosić karte w przychodni ??? a prawko w starostwie??? kompletnie nie wiem
jesli jestes ze slaska i chodzi ci o ta karte chipowa to musisz ja wymienic w oddziale nfz w twoim miescie... trwa to 3 tyg i trzeba troche papierow zalatwic jak cos to sluze rada bo jestem wlasnie w trakcie wymiany
a jesli nie jestes to wystarczy zglosic u lekarza...
Stary 2010-06-21, 21:23   #2076
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
ja nie SZCZESLIWA ale sie wypowiem
ja mam taki..granatowy

I to wystarczy? aaneczka taka wkładka dla noworodka i jest wygodnie?
Stary 2010-06-21, 21:26   #2077
cellaris
Rozeznanie

hej dziewczynki, a ja dzis po wizycie u ginki...szyjka zamknieta i ma ponad 3cm i 2mm długości więc dalej mam leżeć i brac tylko no-spe forte x 3 i magneB6 x 1 ale jak pomysle że przez najbliższe 3 miesiące mam głównie leżeć to się załamuję. Mogę tylko na zakończenie roku w piątek na chwilkę podskoczyć
Stary 2010-06-21, 21:27   #2078
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
ninaad, ciuszki śliczne, a te skarpeteczki z małpkami cudeńko
hehe- skarpetki od mamy. Nie wiem, czy nie kupione w rossmannie? A w tych małpkach są grzechotki

Cytat:
ninaad fajne ciuszki zielonego bodziaka z cocodrilo tysz mamy
za całe 7 zł chyba

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ninaad fajowe ciuszki ja i tak sobie nie wyobrażam jak takie maleństwo ubrać, na razie tż się oferuje
ja też sobie nie wyobrażam i dlatego prawiewszystkie ciuszki mam takie, że są rozpinane po całej długości a body/pajacyki też często wzdłuż obu nogawek- może będzie ławiej- bo nie wyobrażam sobie jakoś przez główkę zakładać ubranek

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Fajniutkie.Tego pajaca z 5-10-15 w paseczki z misiem też mam

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

ninaad jak szaleć to szaleć super ciuszki,zakupy udane suuuuuuuuper
nie no- dzisiaj kupiłam tylko jedne półśpiochy z szerokim pasem- resztę zgromadziłam w ciągu ostatniego miesiąca

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
ninaad

fajne ciuszki. czyli na wyprzedażach nic ciekawego... a jakieś cieplejsze rzeczy dla naszych maluchów widziałaś może?
no tak właśnie niespecjalnie. Już prędzej dla trochę większych dzieci. No niby były jakieś malutkie np kurteczki z kapturem itp ale nie wiem czy coś takiego się sprawdzi
w smyku tylko trochę przecenionych ciuchów (o jakieś 20-30%), w 5-10-15 jest chyba promocja 3 produkty w cenie 2, ale dla noworodków jakoś niewiele rzeczy- tzn były jakieś body i pajace ale nic mi specjalnie nie wpadło w oczy. W h&m trochę przecen na dziale dziecięcym ale dla starszych dzieci. W c&a na część produktów przecena 2 za 1 albo trochę niby tańszych body- ale jak dla mnie i tak były dosyć drogie, nierozpinane po całej długości no i głównie przecenione były body na krótki rękaw, bez rękawka i na cienkich ramiączkach a na długi rękaw- nic. w cubusie nic ciekawego (i przecenionego) dla maluchów. Na inne sklepy nie starczyło mi siły
Cytat:
Ciuszki fajne, neutralne. Patrzę na ten pomarańczowy pajacyk i jest on chyba zapinany na plecach. Myślisz, że to praktyczne? Bo sama mam dwa takie (na zdjęciu podobne) gdzie zatrzaski są na plecach od góry do dołu i w okolicach pasa w poprzek i tak mi się wydaje, że przy leżeniu może malucha gnieść? Sama nie wiem, a w Carrefourze były w weekend przeceny welurowych pajacy tak zapinanych, i mimo, że cena kusząca to nie kupiłam.
ten pajacyk jest faktycznie zapinany po całej długości z tyłu ale na guziczki (tylko wzdłuż, nie ma zapięcia w poprzek). Też się zastanawiałam czy to wygodne, ale pomacałam i wydaje mi się, że akurat w tym ciuszku jakoś tak fajnie jest to zrobione, podszyte grubszym materiałem przy zapięciu, że chyba nie będzie czuć tych guzików. No a jakby co to schowam do szafy i już- za ten pajacyk zapłaciłam chyba 4 zł, więc to nie majątek. A więcej ciuszków zapinanych na plecach nie mam
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:38   #2079
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

no tak właśnie niespecjalnie. Już prędzej dla trochę większych dzieci. No niby były jakieś malutkie np kurteczki z kapturem itp ale nie wiem czy coś takiego się sprawdzi
w smyku tylko trochę przecenionych ciuchów (o jakieś 20-30%), w 5-10-15 jest chyba promocja 3 produkty w cenie 2, ale dla noworodków jakoś niewiele rzeczy- tzn były jakieś body i pajace ale nic mi specjalnie nie wpadło w oczy. W h&m trochę przecen na dziale dziecięcym ale dla starszych dzieci. W c&a na część produktów przecena 2 za 1 albo trochę niby tańszych body- ale jak dla mnie i tak były dosyć drogie, nierozpinane po całej długości no i głównie przecenione były body na krótki rękaw, bez rękawka i na cienkich ramiączkach a na długi rękaw- nic. w cubusie nic ciekawego (i przecenionego) dla maluchów. Na inne sklepy nie starczyło mi siły
dzięki serdeczne za relację ...
czyli ogólnie kicha dla bejbika nic. ja myślę już tylko i wyłącznie o ciepłych rzeczach typu dresy, kurtki, kombinezony, rajstopy... trzeba będzie obskoczyć giełdę w Pruszczu- też stoją z używanymi - i zielony rynek.
może Tesco jeszcze.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 22:00   #2080
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
ja się właśnie boję, żeby nie był fotelik powypadkowy. Z resztą- planujemy w niedługim czasie- jeśli zdrowie pozwoli- począć Jagodę , więc myślę już o dwójce dzieci. A ten fotelik rozkłada się do pozycji niemowlęcej? Bo znajomi bardzo mnie na to uczulają, oni musieli kupić drugi, bo Mały siedział, a noworodek nie powinien w takiej pozycji być. Czytam, czytam i nie widzę
Ja też sie trochę tego boję, i być może też zdecydujemy się na nowy- jeszcze nie zdecydowaliśmy.
Nie wiem czy sie rozkłada, ale to dla niemowlaka i testy dobre wiec chyba pozycja jest odpowiednia?

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
ja mam taki..granatowy
To znaczy, że ten co wybrałam jest dobry czy nie? Bo zgłupiałam

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 23:05   #2081
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Zuziczka dobrze, że wróciłaś, ale wiem, co czujesz... Bidulko

A ja gapa się wybrałam dziś do Lidla po śpiworek... a on od czwartku!!! I będzie też taka fajna podusia do spania na boku za 30zł

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_11013.htm
Mam taką podusię od roku. Całkiem miła. Tż jej nie lubi, śmieje się, że jak wezmę do środka łóżka to taki mur buduję, że on się czuje jak w drugim łóżku.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 23:41   #2082
sarrita
Raczkowanie

[QUOTE=angelikaw;20137062]Witaj sarrita Miło Cię poznać napisz coś więcej o sobie (imię, wiek).
No i czytaj oraz pytaj

Kurcze, nie wiedzialam, ze tak zasuwacie z wpisami
Czytam, czytam... wszysciusienko.

O sobie... wiec mam na imie Sara, 28 lat. W brzuszku coreczka Nadinka, ktora planuje sie urodzic 29 pazdziernika (22 tydzien). Mam nadzieje, ze nie zrobi psikusa i nie przyjdzie na swiat 1 listopada bo normalnie, nie wiem
Nie chcialabym, zeby moja coreczka miala urodziny w swieto zmarlych

A tak z innej beczki... dziewczyny nie macie moze problemow z piszczelami? Kurcze, tak mnie kosci bola jakbym stara baba byla... ale tylko piszczele. Zaden kregoslup, zadne biodra, nic. Juz sie zastanawiam czy mam za malo wapnia, ale to by mnie chyba tez inne kosci bolaly. Bede musiala o tym pogadac z moja ginekolog.

Wczoraj znalazlam na allegro super podgrzewacz w dobrej cenie. Sporo dobrych opinii czytalam, wiec dziele sie nowymi odkryciami: http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_avent.html

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
sarrita witaj. Bedziesz miała córeczkę tak?
Tak, coreczka
Stary 2010-06-22, 07:18   #2083
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
I to wystarczy? aaneczka taka wkładka dla noworodka i jest wygodnie?
Tak, wygodnie...foteliki te sa mięciutkie i wyprofilowane tak żeby dziecku wygodnie było...coś w stylu leżaczka bujaczka...

Cytat:

To znaczy, że ten co wybrałam jest dobry czy nie? Bo zgłupiałam
hehe o taki typ fotelika mi chodziło..Twój jest oki i o wiele tenszy niz mój maxi cosi cabrio fix..

[QUOTE=sarrita;20162776]
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki... dziewczyny nie macie moze problemow z piszczelami? Kurcze, tak mnie kosci bola jakbym stara baba byla... ale tylko piszczele. Zaden kregoslup, zadne biodra, nic. Juz sie zastanawiam czy mam za malo wapnia, ale to by mnie chyba tez inne kosci bolaly. Bede musiala o tym pogadac z moja ginekolog.
MNie strasznie bola kości..nogi, łydki, w kolanach...wieczorem to ciężko mi juz na piętro po schodach wejść..
Teraz też mnie bolą..po nocy..dziwne
Czasem tez mi coś "wejdzie" w biodro to ruszać się nie moge przez chwile

U nas dizs
Stary 2010-06-22, 08:36   #2084
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ja juz mam dwa spiworki uzywane wiec nowego chyba nie kupie, ale w Tesco w Krakowie sa spiworki bardzo ladne - jeszcze zostaly z wyprzedazy po 16 zl (teraz to juz sa same rozowe, ale byly tez w kropeczki, bardzo solidnie wykonane). Zobaczcie wiec w Tesco, bo sa tansze od tych z Lidla.

sarrita- "Wczoraj znalazlam na allegro super podgrzewacz w dobrej cenie. Sporo dobrych opinii czytalam, wiec dziele sie nowymi odkryciami: http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_aven t.html"
tez wlasnie nad nim sie zastanawiam, bo mam butelki z Aventu. A ten podgrzewacz jest troche tanszy niz ten z Aventu i nie moge sie zdecydowac ktory wziasc..... ;(

Ja sie zastanawiam nad posciela: (nie wiem na ktora sie zdecydowac)
1. http://www.allegro.pl/item1080793696...20_wzorow.html - ksiezyc czekoladowy
2. http://www.allegro.pl/item1034617309..._promocja.html - pieski kremowe
3. http://www.allegro.pl/item1075809551...90x120_cm.html - czy ktoras z tych
Ja posciel napewno kupie, moze nie bedzie potrzebna od razu, ale po co zwlekac. Nie musze oszczedzac, wiec wole kupic teraz niz pozniej przy dzieciaczku sie uganiac.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-22 o 09:06
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 08:55   #2085
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

sarrita: witaj i pisz jak najwięcej

ninaad: świetne ciuszki no i już się ich troszkę nazbierało , co do cm- mój brzuchol nazbierał już 105

angelikaw: dziwne takie wymianki kilkukrotne wiadomo że dzidziuś nie nosi długo ubranek w danym rozmiarze, ale za to często trzeba je prać i to widac. Mam sporo ubranek, które nosiło 1 dziecko widać różnicę

kasienska1701: nie trzeba się schylać przy turystycznym łóżeczku, ponieważ posiada ono 2 poziomy jeszcze jak dołożymy dodatkowy materac to już w ogóle dzidzius śpi w miarę wysoko. Właśnie dzwonił kurier i moje łóżeczko właśnie dotarło

Szczęśliwa: ja też mam w swojej kolekcji kilka pajacyków zapinanych z tyłu hmm no zobaczymy, najwyżej zawędrują na spód szafy a szkoda by było, bo są naprawdę śliczne

sterylizatora, podgrzewacza- nie kupuję
fotelik- nosidełko przyda mi się głównie do znoszenia małego ze schodów, nie będę przepłacać bo autem będziemy się poruszać bardzo sporadycznie
Stary 2010-06-22, 09:01   #2086
cellaris
Rozeznanie

cześć dziewczyny z rańca u mnie pogoda fatalna i na dodatek doline mam straszną. Nie wiem jak dam radę te 3 miesiące w domku przeleżeć. A tutaj remont w pełni, zakupki w ikei miały być, a tu jajo całe szczęście,że na zakończenie roku szkolnego mogę iść.
na dodatek "mleczarnia" się odezwała i dzisiaj rano obudziłam się maxymalnie zalana, w sumie dalej leci no masakra jakaś. A i jeszcze mi jakieś liszaje na twarzy powychodziły. Ja już chcę wrzesień !!!!!!

Widzę,że myślicie już o podgrzewaczach a ja się zastanawiam czy naprawde jest to już nam tak niezbędne? Z założenia część z nnas bedzie pewnie karmiła piersią, a nawet karmiac mlekiem sztucznym to powinnyśmy je robić na bierząco i nie przechowywać resztek w lodówcw więc podgrzewacz odpada. No chyba,że źle myślę.
Stary 2010-06-22, 09:17   #2087
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ninaad: świetne ciuszki no i już się ich troszkę nazbierało , co do cm- mój brzuchol nazbierał już 105
hehe no to mi się humor poprawił
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 09:18   #2088
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Widzę,że myślicie już o podgrzewaczach a ja się zastanawiam czy naprawde jest to już nam tak niezbędne? Z założenia część z nnas bedzie pewnie karmiła piersią, a nawet karmiac mlekiem sztucznym to powinnyśmy je robić na bierząco i nie przechowywać resztek w lodówcw więc podgrzewacz odpada. No chyba,że źle myślę.
Ja mysle ze podgrzewacz jest potrzebny, ale pewnie przyda sie pozniej. Bo jezeli nie bedzie problemow z karmieniem, to z piersi bede karmic. No moze jak beda jakies problemy to wtedy sie przyda...
Ale podgrzewacz napewno przyda sie na pozniej. Bo jak bedziesz chciala wyjsc z domu, to mozna isc ale mleko tzreba zostawic, a wtedy maz podgrzeje go. Ja od razu chce miec najpotrzebniejsze rzeczy, wiec od razu go kupie, aby potem sobie glowy nie zawracac.
Ale narazie nie kupie sterelizatora- wstrzymam sie bo mozna parzyc we wrzatku, najwyzej jak bedzie ciezko to go pozniej kupie.
Stary 2010-06-22, 09:21   #2089
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
nam na szkole rodzenia mowili ze zalecane jest zakladanie majtek jednorazowych - noszenie ich - ale co szpital to zwyczaje sie sie musicie dopytac....

jesli jestes ze slaska i chodzi ci o ta karte chipowa to musisz ja wymienic w oddziale nfz w twoim miescie... trwa to 3 tyg i trzeba troche papierow zalatwic jak cos to sluze rada bo jestem wlasnie w trakcie wymiany
a jesli nie jestes to wystarczy zglosic u lekarza...
jestem ze śląska więc jak coś to się odezwe jeszcze na ten temat bo jeszcze jest troche czasu

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 09:23   #2090
tifio
Rozeznanie

Mpik82, niekoniecznie orkiestra równa się z weselną klapą Od orkiestry zależy bardzo wiele, ale jeżeli goście nie chcę się bawić to orkiestra może stawać na rzęsach, a i tak nic z tego nie będzie... Ale niestety nie da się ukryć, że od nich najwięcej zależy. Nie dość, że biorą kupę kasy to jeszcze się nie starają Na szczęście ja idę w sobotę na wesele ze sprawdzoną orkiestrą i mam zamiar jeść i się bawić i jeść - w końcu jakieś wesele z którego nie wyjdę głodna

NIKaP-n, super zakupy zrobiłaś - ja się wybieram w lipcu zamówić wózeczek, więc może od razu coś kupię, bo najwyższa pora kompletować wyprawkę...

angelikaw, fajnie, że jesteś zadowolona z paczuszki - napewno się przyda!

kasienka1701, do włosów to raczej nie może być ta podpaska przyczepiona, bo trzeba je przed porodem wystrzyc :P
A No-spy wzięłam dwie tabletki, bo forte nie miałam Na noc jedną i dziś już jest wszystko ok.
Ja ubranka "wypożyczam" od mojej szwagierki, ale to tylko dlatego, że my wszystko sobie wypożyczamy i żadna się nie boi, że coś się zaplami czy coś... Z resztą ona mi od razu powiedziała, że jak się coś już naprawdę nie będzie nadawać to w kosz i problem z głowy, więc się nie obawiam, że coś uszkodzę, ubrudzę itp.
U mnie dziś też mają iść w ruch kanapki z pasztetem i ogórasem, ale małosolnym już się nie mogę ich doczekać

ninaad, całkiem pokaźną masz już kolekcję ciuszków. Moja osobista jest chyba mniejsza, ale ja większość ciuszków mam po córeczce szwagierki, więc się muszę opamiętać w kupowaniu
Na szczęście ja mam uczucię pękającego brzuszka tylko jak się najem

ycnan, już wczoraj myślałam żeby zajść do mojej lekarki, ale przypomniało mi się, że w tym tygodniu jest na urlopie. Miałam się dopiero dziś zastanawiać co dalej jeśli nie przejdzie, ale już nie mam się czym martwić, bo wszystko jest ok a w poniedziałek mam wizytę, więc się wszystkiego dowiem - bez paniki, bo to chyba najgorsze
A pierożki wyszły pyszne! Mój Tż nie mógł się nimi najeść i myślałam, że pęknie tak się objadł

Zuziczka, też mam problem z pościelką rozwiazany, bo mamusia krawcowa się już dawno zaoferowała, żebym takich rzeczy nie kupowała, bo ona się tym osobiście zajmie Fajnie, że Ty też masz coś innego, niespotykanego i ręcznie zrobionego

cellaris, zakupy zakupami, ale teraz maluszek jest najważniejszy, więc musisz o Was dbać. Nie szalej za mocno i stosuj się do zaleceń lekarza!
Ah, liszaje powiadasz?? Ja to wogóle dostałam jakiejś pryszczycy na twarzy, ramionach i dekolcie A w sobotę mam iść na wesele - nie wiem jak ja sie pokaże w takim stanie

_________________________ _________________

Dziewczynki a czy też macie problemy z suchą skórą na całym ciele?? Czy tylko ze mnie taki dźiwoląg??

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 09:29   #2091
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Nie mam pojęcia co mam odpisać bo od wczoraj nadrabiam 30 parę stron, wszystkie brzuszki śliczne jak również ubranka. Ja żyję w wiecznym niedoczasie, równo za tydzień mam obronę na licencjacie a niestety nie wygląda ona tak jak na moich poprzednich magisterskich Muszę wkuwać prezentację na pamięć oraz nauczyć się odpowiedzi na 40 pytań z całości studiów. Masakra, dlatego też nie mam czasu Was podczytywać i się udzielać.

Ja większość zakupów zostawiam na koniec lipca bo wtedy będziemy mieli już wolny drugi pokój i będzie można go urządzać. Skróciła mi się szyjka, ale lekarz nic nie mówił o oszczędzaniu się, jak ją mierzył to miała 26mm to chyba ciut mało, wszystko jest zamknięte no ale jak Was czytam to niektóre przy tej długości szyjki to muszą mieć pessar zakładany. Wizytę mam 30 czerwca więc się dopytam.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 09:45   #2092
malwina1204
Rozeznanie

tifio--- co do suchej skóry to ja nie mam z tym problemu, a tak poważnie smaruj się nawet dwa razy dziennie balsamami a na noc oliwką lub coś przeciw rozstępom, bo czytałam gdzieś że przez suchą skórę częściej powstają ale czy to prawda nie wiem na 100% więc smarowanie wskazane

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 09:55   #2093
tifio
Rozeznanie

Brzuszek i jego okolice smaruję regularnie kremem przeciw rozstępom i tu z moją skórą nie ma problemu, ale z resztą to jest jakaś masakra Oliwka nie pomaga, dostałam po niej pełno jakichś krost, które wogóle nie chcą zejść, a poza tym skóra zrobiła się bardziej sucha niż przed jej stosowaniem

Stary 2010-06-22, 10:14   #2094
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

kasienka1701, do włosów to raczej nie może być ta podpaska przyczepiona, bo trzeba je przed porodem wystrzyc :P
Hehe,wiem,wiem,tak tylko dla jaj napisałam

Cytat:
Dziewczynki a czy też macie problemy z suchą skórą na całym ciele?? Czy tylko ze mnie taki dźiwoląg??
Oj ja mam strasznie suchą,szczególnie dłonie,ciągle tylko chodzę i smaruję balsamem i dalej są suche

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
za tydzień mam obronę na licencjacie a niestety nie wygląda ona tak jak na moich poprzednich magisterskich Muszę wkuwać prezentację na pamięć oraz nauczyć się odpowiedzi na 40 pytań z całości studiów. Masakra, dlatego też nie mam czasu Was podczytywać i się udzielać.
Ja jak miałam obronę na licencjacie to nie pisałam pracy lic. tylko też musiałam zdawać ustnie 200 też z całych studiów.Wszyscy oczywiście panikowali,że to jakaś masakra,ale jak się okazało był lajcik totalny Tylko tak straszyli

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:29   #2095
elenka1
Rozeznanie

czesc dziewczynki
no no no piszecie bardzo duzooo, ale to dobrze, nie nudze sie chociaz tylko sobie czytam, ja jestem mega szczesliwa, dostalam po mojej chrzesnicy pelnooo rzeczy dla mojej córci
min. laktator, sterylizator, 2 wory wielkie ubranek, fotelik do jedzenia, mate do przewijania, nosidelko ( takie do noszenia na brzuchu noworodka), lezaczek-bujaczek na baterie, śpiworki w których twierdzi ze dziecko powinno spac do 1 roku co mnie zdziwilo bo cieknie dosyc sa, nawet wanienkę no ale wanienke to sobie kupie... naprawde podratowala mój budżet domowy

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:35   #2096
tifio
Rozeznanie

elenka1, to musisz być bardzo szczęśliwa, tyle wydatków z głowy Fajnie, fajnie! Ja też już mam krzesełko do karmienia, więc kolejny wydatek odpada No, ale zostało ich jeszcze troszkę, więc będzie na co wydać pieniążki...

Lecę z moja chrześniaczką do Ośrodka Zdrowia, bo coś zaczęła kaszleć straszliwie i wymiotować bidulka... Ma dopiero 10 miesięcy - tak mi jej szkoda

Miłego dnia! Zajrzę do Was popołudniu jak Tż pojedzie auto sprzątać - będę wtedy miała looz

Stary 2010-06-22, 10:42   #2097
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
elenka1, to musisz być bardzo szczęśliwa, tyle wydatków z głowy Fajnie, fajnie! Ja też już mam krzesełko do karmienia, więc kolejny wydatek odpada No, ale zostało ich jeszcze troszkę, więc będzie na co wydać pieniążki...

Lecę z moja chrześniaczką do Ośrodka Zdrowia, bo coś zaczęła kaszleć straszliwie i wymiotować bidulka... Ma dopiero 10 miesięcy - tak mi jej szkoda

Miłego dnia! Zajrzę do Was popołudniu jak Tż pojedzie auto sprzątać - będę wtedy miała looz
no fajnie fajnie....
a to chrzesnica po Twoją opieką dzisiaj???

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:44   #2098
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

elenka: ale super! zazdroszczę

tifio: gdybym się nie smarowała ciągle, to pewnie bym miała suchą skórę polecam kosmetyki Hipp zarówno mleczko do ciała jak i oliwkę można się często smarować, bo to kosmetyki dla dzieci, więc bezpieczne

rozstępu jeszcze nie mam ani 1 mimo, że skóra już bardzo napięta i nie wyobrazam sobie żeby miała się jeszcze bardziej naciągnąć
Stary 2010-06-22, 10:45   #2099
NIKaP-n
BAN stały

Cześć dziewczyny, wpadłam do domu tylko na chwilę, jestem właśnie na teście obciążenia glukozą... Czy któraś zna normy po 1 h i po 2 h przy 75g? ale potrzebuję konkretne i pewne normy...
Stary 2010-06-22, 10:50   #2100
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny, wpadłam do domu tylko na chwilę, jestem właśnie na teście obciążenia glukozą... Czy któraś zna normy po 1 h i po 2 h przy 75g? ale potrzebuję konkretne i pewne normy...
Ja znam:
test obciazenia gluzkoza 75 g
ja na czczo mialam 4,14 (wyniki poprawne: min 3,90 max 5,83)
glukoza po 2 godzinach mialam 5,38 (wyniki poprawne: max do 7,80)
takie mam opisy na badaniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości