|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
gabisun ja chyba też sterylizatora nie zakupię, choć byłaby to spora wygoda, bo mam maleńką kuchnię i "jedno stoi na drugim", a taki do mikrofalówki jest ponoć fajny. Nie wiem, jeszcze pomyślę.
Dziewczyny te moje gatki nie są plastikowe są całkiem, całkiem.Podkładów poporodowych nie trza u mnie mieć, nawet jak koszuli nie masz na zmianę, to dostaniesz. Szczęśliwa ja się właśnie boję, żeby nie był fotelik powypadkowy. Z resztą- planujemy w niedługim czasie- jeśli zdrowie pozwoli- począć Jagodę , więc myślę już o dwójce dzieci. A ten fotelik rozkłada się do pozycji niemowlęcej? Bo znajomi bardzo mnie na to uczulają, oni musieli kupić drugi, bo Mały siedział, a noworodek nie powinien w takiej pozycji być. Czytam, czytam i nie widzę |A ogólnie mi się podoba i tyle mogę za nowy, porządny dać. |
|
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
A spróbuj go upchać do tego fotelika hihi...Fotelik nam sluzył do ok 9kg... Astornianka.. zazdraszczam tej plazy..ja tylko na obrazku ja widziłam
|
|
|
#2073 |
|
BAN stały
|
Zuziczka dobrze, że wróciłaś, ale wiem, co czujesz... Bidulko
![]() A ja gapa się wybrałam dziś do Lidla po śpiworek... a on od czwartku!!! I będzie też taka fajna podusia do spania na boku za 30zł ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_11013.htm |
|
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten fotelik wogóle sie nie rozkłada.. ja mam taki..granatowy http://www.allegro.pl/item1083089899..._spiworek.html fotelik już juz wyprofilowany i ma tylko taka wkladke dla noworodka..
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
nam na szkole rodzenia mowili ze zalecane jest zakladanie majtek jednorazowych - noszenie ich - ale co szpital to zwyczaje sie sie musicie dopytac....
Cytat:
a jesli nie jestes to wystarczy zglosic u lekarza...
|
|
|
#2076 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I to wystarczy? aaneczka taka wkładka dla noworodka i jest wygodnie? |
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki, a ja dzis po wizycie u ginki...szyjka zamknieta i ma ponad 3cm i 2mm długości więc dalej mam leżeć i brac tylko no-spe forte x 3 i magneB6 x 1 ale jak pomysle że przez najbliższe 3 miesiące mam głównie leżeć to się załamuję. Mogę tylko na zakończenie roku w piątek na chwilkę podskoczyć
|
#2078 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hehe- skarpetki od mamy. Nie wiem, czy nie kupione w rossmannie? A w tych małpkach są grzechotki
![]() za całe 7 zł chyba ![]() Cytat:
- bo nie wyobrażam sobie jakoś przez główkę zakładać ubranek![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w smyku tylko trochę przecenionych ciuchów (o jakieś 20-30%), w 5-10-15 jest chyba promocja 3 produkty w cenie 2, ale dla noworodków jakoś niewiele rzeczy- tzn były jakieś body i pajace ale nic mi specjalnie nie wpadło w oczy. W h&m trochę przecen na dziale dziecięcym ale dla starszych dzieci. W c&a na część produktów przecena 2 za 1 albo trochę niby tańszych body- ale jak dla mnie i tak były dosyć drogie, nierozpinane po całej długości no i głównie przecenione były body na krótki rękaw, bez rękawka i na cienkich ramiączkach a na długi rękaw- nic. w cubusie nic ciekawego (i przecenionego) dla maluchów. Na inne sklepy nie starczyło mi siły ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli ogólnie kicha dla bejbika nic. ja myślę już tylko i wyłącznie o ciepłych rzeczach typu dresy, kurtki, kombinezony, rajstopy... trzeba będzie obskoczyć giełdę w Pruszczu- też stoją z używanymi - i zielony rynek. może Tesco jeszcze.
|
|
#2080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy sie rozkłada, ale to dla niemowlaka i testy dobre wiec chyba pozycja jest odpowiednia? ![]() Cytat:
|
|
#2081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=angelikaw;20137062]Witaj sarrita
Miło Cię poznać napisz coś więcej o sobie (imię, wiek). No i czytaj oraz pytaj ![]() Kurcze, nie wiedzialam, ze tak zasuwacie z wpisami Czytam, czytam... wszysciusienko. O sobie... wiec mam na imie Sara, 28 lat. W brzuszku coreczka Nadinka, ktora planuje sie urodzic 29 pazdziernika (22 tydzien). Mam nadzieje, ze nie zrobi psikusa i nie przyjdzie na swiat 1 listopada bo normalnie, nie wiem ![]() Nie chcialabym, zeby moja coreczka miala urodziny w swieto zmarlych A tak z innej beczki... dziewczyny nie macie moze problemow z piszczelami? Kurcze, tak mnie kosci bola jakbym stara baba byla... ale tylko piszczele. Zaden kregoslup, zadne biodra, nic. Juz sie zastanawiam czy mam za malo wapnia, ale to by mnie chyba tez inne kosci bolaly. Bede musiala o tym pogadac z moja ginekolog. Wczoraj znalazlam na allegro super podgrzewacz w dobrej cenie. Sporo dobrych opinii czytalam, wiec dziele sie nowymi odkryciami: http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_avent.html ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Tak, coreczka
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Tak, wygodnie...foteliki te sa mięciutkie i wyprofilowane tak żeby dziecku wygodnie było...coś w stylu leżaczka bujaczka...
hehe o taki typ fotelika mi chodziło..Twój jest oki i o wiele tenszy niz mój maxi cosi cabrio fix.. [QUOTE=sarrita;20162776] Cytat:
Teraz też mnie bolą..po nocy..dziwne ![]() Czasem tez mi coś "wejdzie" w biodro to ruszać się nie moge przez chwile ![]() U nas dizs
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz mam dwa spiworki uzywane wiec nowego chyba nie kupie, ale w Tesco w Krakowie sa spiworki bardzo ladne - jeszcze zostaly z wyprzedazy po 16 zl (teraz to juz sa same rozowe, ale byly tez w kropeczki, bardzo solidnie wykonane). Zobaczcie wiec w Tesco, bo sa tansze od tych z Lidla.
sarrita- "Wczoraj znalazlam na allegro super podgrzewacz w dobrej cenie. Sporo dobrych opinii czytalam, wiec dziele sie nowymi odkryciami: http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_aven t.html" tez wlasnie nad nim sie zastanawiam, bo mam butelki z Aventu. A ten podgrzewacz jest troche tanszy niz ten z Aventu i nie moge sie zdecydowac ktory wziasc..... ;( Ja sie zastanawiam nad posciela: (nie wiem na ktora sie zdecydowac) 1. http://www.allegro.pl/item1080793696...20_wzorow.html - ksiezyc czekoladowy 2. http://www.allegro.pl/item1034617309..._promocja.html - pieski kremowe 3. http://www.allegro.pl/item1075809551...90x120_cm.html - czy ktoras z tych Ja posciel napewno kupie, moze nie bedzie potrzebna od razu, ale po co zwlekac. Nie musze oszczedzac, wiec wole kupic teraz niz pozniej przy dzieciaczku sie uganiac. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-22 o 09:06 |
|
|
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
sarrita: witaj i pisz jak najwięcej
![]() ninaad: świetne ciuszki no i już się ich troszkę nazbierało angelikaw: dziwne takie wymianki kilkukrotne wiadomo że dzidziuś nie nosi długo ubranek w danym rozmiarze, ale za to często trzeba je prać i to widac. Mam sporo ubranek, które nosiło 1 dziecko widać różnicę kasienska1701: nie trzeba się schylać przy turystycznym łóżeczku, ponieważ posiada ono 2 poziomy Szczęśliwa: ja też mam w swojej kolekcji kilka pajacyków zapinanych z tyłu hmm no zobaczymy, najwyżej zawędrują na spód szafy a szkoda by było, bo są naprawdę śliczne sterylizatora, podgrzewacza- nie kupuję fotelik- nosidełko przyda mi się głównie do znoszenia małego ze schodów, nie będę przepłacać bo autem będziemy się poruszać bardzo sporadycznie
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny z rańca
u mnie pogoda fatalna i na dodatek doline mam straszną. Nie wiem jak dam radę te 3 miesiące w domku przeleżeć. A tutaj remont w pełni, zakupki w ikei miały być, a tu jajo całe szczęście,że na zakończenie roku szkolnego mogę iść. na dodatek "mleczarnia" się odezwała i dzisiaj rano obudziłam się maxymalnie zalana, w sumie dalej leci no masakra jakaś. A i jeszcze mi jakieś liszaje na twarzy powychodziły. Ja już chcę wrzesień !!!!!! Widzę,że myślicie już o podgrzewaczach a ja się zastanawiam czy naprawde jest to już nam tak niezbędne? Z założenia część z nnas bedzie pewnie karmiła piersią, a nawet karmiac mlekiem sztucznym to powinnyśmy je robić na bierząco i nie przechowywać resztek w lodówcw więc podgrzewacz odpada. No chyba,że źle myślę.
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale podgrzewacz napewno przyda sie na pozniej. Bo jak bedziesz chciala wyjsc z domu, to mozna isc ale mleko tzreba zostawic, a wtedy maz podgrzeje go. Ja od razu chce miec najpotrzebniejsze rzeczy, wiec od razu go kupie, aby potem sobie glowy nie zawracac. Ale narazie nie kupie sterelizatora- wstrzymam sie bo mozna parzyc we wrzatku, najwyzej jak bedzie ciezko to go pozniej kupie. |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
Mpik82, niekoniecznie orkiestra równa się z weselną klapą
Od orkiestry zależy bardzo wiele, ale jeżeli goście nie chcę się bawić to orkiestra może stawać na rzęsach, a i tak nic z tego nie będzie... Ale niestety nie da się ukryć, że od nich najwięcej zależy. Nie dość, że biorą kupę kasy to jeszcze się nie starają NIKaP-n, super zakupy zrobiłaś - ja się wybieram w lipcu zamówić wózeczek, więc może od razu coś kupię, bo najwyższa pora kompletować wyprawkę... angelikaw, fajnie, że jesteś zadowolona z paczuszki - napewno się przyda! ![]() kasienka1701, do włosów to raczej nie może być ta podpaska przyczepiona, bo trzeba je przed porodem wystrzyc :P A No-spy wzięłam dwie tabletki, bo forte nie miałam Na noc jedną i dziś już jest wszystko ok.Ja ubranka "wypożyczam" od mojej szwagierki, ale to tylko dlatego, że my wszystko sobie wypożyczamy i żadna się nie boi, że coś się zaplami czy coś... Z resztą ona mi od razu powiedziała, że jak się coś już naprawdę nie będzie nadawać to w kosz i problem z głowy, więc się nie obawiam, że coś uszkodzę, ubrudzę itp. U mnie dziś też mają iść w ruch kanapki z pasztetem i ogórasem, ale małosolnym ninaad, całkiem pokaźną masz już kolekcję ciuszków. Moja osobista jest chyba mniejsza, ale ja większość ciuszków mam po córeczce szwagierki, więc się muszę opamiętać w kupowaniu ![]() Na szczęście ja mam uczucię pękającego brzuszka tylko jak się najem ycnan, już wczoraj myślałam żeby zajść do mojej lekarki, ale przypomniało mi się, że w tym tygodniu jest na urlopie. Miałam się dopiero dziś zastanawiać co dalej jeśli nie przejdzie, ale już nie mam się czym martwić, bo wszystko jest ok A pierożki wyszły pyszne! Mój Tż nie mógł się nimi najeść i myślałam, że pęknie tak się objadł Zuziczka, też mam problem z pościelką rozwiazany, bo mamusia krawcowa się już dawno zaoferowała, żebym takich rzeczy nie kupowała, bo ona się tym osobiście zajmie Fajnie, że Ty też masz coś innego, niespotykanego i ręcznie zrobionego ![]() cellaris, zakupy zakupami, ale teraz maluszek jest najważniejszy, więc musisz o Was dbać. Nie szalej za mocno i stosuj się do zaleceń lekarza! Ah, liszaje powiadasz?? Ja to wogóle dostałam jakiejś pryszczycy na twarzy, ramionach i dekolcie A w sobotę mam iść na wesele - nie wiem jak ja sie pokaże w takim stanie _________________________ _________________ Dziewczynki a czy też macie problemy z suchą skórą na całym ciele?? Czy tylko ze mnie taki dźiwoląg??
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mam pojęcia co mam odpisać bo od wczoraj nadrabiam 30 parę stron, wszystkie brzuszki śliczne jak również ubranka. Ja żyję w wiecznym niedoczasie, równo za tydzień mam obronę na licencjacie a niestety nie wygląda ona tak jak na moich poprzednich magisterskich Muszę wkuwać prezentację na pamięć oraz nauczyć się odpowiedzi na 40 pytań z całości studiów. Masakra, dlatego też nie mam czasu Was podczytywać i się udzielać. Ja większość zakupów zostawiam na koniec lipca bo wtedy będziemy mieli już wolny drugi pokój i będzie można go urządzać. Skróciła mi się szyjka, ale lekarz nic nie mówił o oszczędzaniu się, jak ją mierzył to miała 26mm to chyba ciut mało, wszystko jest zamknięte no ale jak Was czytam to niektóre przy tej długości szyjki to muszą mieć pessar zakładany. Wizytę mam 30 czerwca więc się dopytam.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
tifio--- co do suchej skóry to ja nie mam z tym problemu, a tak poważnie smaruj się nawet dwa razy dziennie balsamami a na noc oliwką lub coś przeciw rozstępom, bo czytałam gdzieś że przez suchą skórę częściej powstają ale czy to prawda nie wiem na 100% więc smarowanie wskazane
|
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
Brzuszek i jego okolice smaruję regularnie kremem przeciw rozstępom i tu z moją skórą nie ma problemu, ale z resztą to jest jakaś masakra
|
#2094 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki![]() no no no piszecie bardzo duzooo, ale to dobrze, nie nudze sie chociaz tylko sobie czytam, ja jestem mega szczesliwa, dostalam po mojej chrzesnicy pelnooo rzeczy dla mojej córci min. laktator, sterylizator, 2 wory wielkie ubranek, fotelik do jedzenia, mate do przewijania, nosidelko ( takie do noszenia na brzuchu noworodka), lezaczek-bujaczek na baterie, śpiworki w których twierdzi ze dziecko powinno spac do 1 roku co mnie zdziwilo bo cieknie dosyc sa, nawet wanienkę no ale wanienke to sobie kupie... naprawde podratowala mój budżet domowy
|
#2096 |
|
Rozeznanie
|
elenka1, to musisz być bardzo szczęśliwa, tyle wydatków z głowy
No, ale zostało ich jeszcze troszkę, więc będzie na co wydać pieniążki...Lecę z moja chrześniaczką do Ośrodka Zdrowia, bo coś zaczęła kaszleć straszliwie i wymiotować bidulka... Ma dopiero 10 miesięcy - tak mi jej szkoda Miłego dnia! Zajrzę do Was popołudniu jak Tż pojedzie auto sprzątać - będę wtedy miała looz
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to chrzesnica po Twoją opieką dzisiaj???
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
elenka: ale super! zazdroszczę
![]() tifio: gdybym się nie smarowała ciągle, to pewnie bym miała suchą skórę rozstępu jeszcze nie mam ani 1 mimo, że skóra już bardzo napięta i nie wyobrazam sobie żeby miała się jeszcze bardziej naciągnąć
|
#2099 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny, wpadłam do domu tylko na chwilę, jestem właśnie na teście obciążenia glukozą... Czy któraś zna normy po 1 h i po 2 h przy 75g? ale potrzebuję konkretne i pewne normy...
|
|
|
|
#2100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
test obciazenia gluzkoza 75 g ja na czczo mialam 4,14 (wyniki poprawne: min 3,90 max 5,83) glukoza po 2 godzinach mialam 5,38 (wyniki poprawne: max do 7,80) takie mam opisy na badaniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

są całkiem, całkiem.
, więc myślę już o dwójce dzieci. A ten fotelik rozkłada się do pozycji niemowlęcej? Bo znajomi bardzo mnie na to uczulają, oni musieli kupić drugi, bo Mały siedział, a noworodek nie powinien w takiej pozycji być. Czytam, czytam i nie widzę

A w sobotę mam iść na wesele - nie wiem jak ja sie pokaże w takim stanie