|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Podzielimy się.
![]() Cytat:
![]() Omg, to rzeczywiście. A to priorytetem idzie tak długo ?
|
|
#3122 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobryyy ;**
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. bardzo ładne . ?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co za
|
|||||||
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
tylko, że to nie z PL przesyłka, ale to i tak długo, ostatnio priorytetem szła równo tydzień, a teraz d.upa. Domniemam iż to nasza poczta.
Ogólnie nie narzekam na nią, chociaż raz ukradli mi ołówek. ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20195255] chciałam to napisać. nie pogardzimy jak okaże się że pięcioraczki ![]() ![]() [/QUOTE] też byłoby fajnie. Karolina to ubiłaś interes. Gorzej jak ta w Gdańsku nie zamieni biletu. weź ze sobą jakąś pałę w razie co.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-06-23 o 10:38 |
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w dni tygodnia kończące się na 'k' i 'a' a Ty w pozostałe, okej ?
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20195255] moje opłaty już doszły ![]() [/QUOTE] Moje zaraz pójdą, po jakim czasie Ci je zaksięgowali ? Cytat:
![]() Inaczej będę spać na plaży
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! to jest fizycznie niemożliwe żeby was nadrobić
![]() wczoraj próbowałam, 3 strony przeczytałam, ale Marta mnie zagadała ![]() zaraz zobaczę co ja tam miałam pocytować.
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może bezpieczniej będzie sklonować chłopaka Martyny. Oja, zawsze o tym marzyłam ! Rozłożyć namiot nad samym morzem. A jeszcze lepiej jakby był tam z tobą jakiś przystojniak. I będzie ci grał na gitarze, i śpiewał i oh, wow, lovely...
|
|
#3127 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() taaa .no i Karolina zawsze sobie poradzi ! ![]() Cytat:
na poczcie płaciłam i to był błąd,bo tylko się wkurzyłam. na UG opłaty dotarły po 2 dniach. a na UKW po 5 dniach ![]() właśnie weź jakąś pałę jakby co ! ![]() Cytat:
;*Cytat:
|
||||
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20196409] no i Karolina zawsze sobie poradzi ! ![]() na poczcie płaciłam i to był błąd,bo tylko się wkurzyłam. na UG opłaty dotarły po 2 dniach. a na UKW po 5 dniach ![]() właśnie weź jakąś pałę jakby co ! ![]() [/QUOTE] No co ![]() To akurat, dziś zapłacę, do wyników dojdą. Nie mam pały. http://www.smog.pl/wideo/36453/kawal...i_przekozacki/ Martyna, super pikczyr |
|
|
|
|
#3129 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laski ;*
Cytat:
Spoko, i tak to chyba nie działa ![]() Cytat:
![]() Kurde, obudziłam się przed chwilą, spałam jak zabita. Coś miałam mówić i zapomniałam. Aha, zeżarło mi w gg pół listy kontaktów, w tym numer Marty i Justyny 8803985.
Edytowane przez czijo Czas edycji: 2010-06-23 o 12:32 |
||
|
|
|
#3130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta pani jej nie znała ![]() Jak mnie będą chcieli, to akademiki PŁ <szpan> ![]() To się wtedy żbikniemy ![]() Cytat:
![]() Właśnie ![]() Cytat:
składasz to wydrukowane + wpłatę + świadectwo (skąd Ty tyle nabierzesz?) + ksero dowodu + zdjęcia + chyba tyle ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę iść auto umyć, bo brudne i wieczorem jadę na ognisko ale właśnie - jadę bo rano muszę do ortodonty, pfff.
|
||||
|
|
|
#3131 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
?jasne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() weź Ty nieogarnięty żbiku, wielocytuj i wklejaj to do notatnika jakiegoś, żebyś potem nie musiała jeszcze raz czytać tego samego ![]() Cytat:
Cytat:
zaczynam mieć wrażenie, że politechnika to w ogóle zły wybór. czy ja chcę być inżynierem? czy muszę pchać się na każdy kierunek, który tylko ma w nazwie kosmetyki? czy chce siedzieć nad jakąś uwikłaną budową maszyn i się tego właśnie uczyć? a ja dalej nie rozumiem czemu już teraz za kierunki płacicie bo nawet jak Beata mówiła, że jak będą dobre wyniki to za więcej nie będzie płaciła - no ok, ale jak będą złe to te opłaty za lepsze kierunki będą bezsensowne, a i tak będzie płaciła za te z niższym progiem ![]() oo sorry, Justynę rozumiem ![]() aaa, Karolina, powinno dojść Ci z konta najpóźniej do pt ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
biedna.. znowu brudne ? ej wstałam dziś o 9:40 zadowolona, że tak wcześnie
|
||||||||||
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie chcę fizyki i innych dureństw |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według Tżta wymarzona praca dla mnie to na stacji paliw przy dystrybutorze ![]() I tak idę na PŁ, więc do środy sobie wpłacę
|
|
|
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heloł Żbiki jak nastroje tydzień przed wynikami? ja nie czuję tego kompletnie. jestem bardziej wyluzowana niż przed maturą, a myślałam, że tak się nie da ja nie wiem dlaczego ludzie stresują się wynikami ;P wreszcie napisałam sobie CV, wysłałam do Sizeera, ale wątpię, że się w ogóle odezwą... zaniosę jeszcze dziś do sklepu z kawami i herbatami, może tam się uda. i będzie szukać dalej. dorwałam na stronie radomskiego EchaDnia 'ranking prezentów dla nauczycieli' Cytat:
i jeszcze to Cytat:
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja się sama ubrudzę, to się sama umyjęCytat:
![]() Ale bez fizyki to ciężko by było, bo jak te wszystkie obwody ogarnąć? To w większości sama fizyka Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-06-23 o 12:39 |
||
|
|
|
#3136 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
czijo, nieciekawa ta sytuacja w domu
szczerze mówiąc, ja bym się wyprowadziła.akademik + jedzenie+ inne potrzeby, wyjdzie Ci pewnie koło 800zł-1000zł/mc. Weź kredyt studencki, idź do weekendowej pracy i dasz radę. Pewnie po dwóch czy trzech miesiącach mamę ruszy sumienie. działaj. ja bym nie zniosła tego terroru, bo to nic innego jak terror psychiczny. Cytat:
![]() "two bags please", do tego się ograniczają. ale jak płacą kartami i muszą się na paragonie podpisać to Cytat:
zalałam torebkę odkamieniaczem do czajnika mama wsypała granulat, a tego nie czuć ![]() dobrze, że się nie napił. mama mi powiedziała dopiero jak sobie poszedł ![]() ja tak samo ![]() Cytat:
ale ja też bym uważała na tą Pragę. te mieszkania tam to jak więzienia wyglądają ![]() poza tym, kiedyś wycieczka z mojej szkoły nocowała gdzieś na Pradze to o 17:00 ich jajkami obrzucił ktoś ) dostała w sam czubek swojej mądrej głowy.Cytat:
wiem, że narodowe jest też na Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni i w Toruniu na UMK. moja koleżanka z klasy się tym interesowała.Ja też o tym myślałam, ale stwierdziłam, że ciężko później się wybić. No,ale to tak jak ze wszystkim ![]() Cytat:
a co do wycieczek rowerowych. Mój Tż odwrotnie : oby dalej. dawno nie jeździliśmy. Namówiłabym go, żebyśmy sobie do Trójmiasta rowery przywieźli, ale nie ma gdzie ich trzymać. Na balkonie już K. trzyma swój rower, a żeby dojść do piwnicy to trzeba milion kilometrów przejść i otworzyć trzysta krat. Cytat:
Cytat:
Cytat:
(chyba nie można rozstawiać namiotów na plaży, a jak jest opener to ponoć SM ma niezłe żniwa z mandacikami) Cytat:
wczoraj chciałam, ale mi nie działało ciągle ![]() podejrzewam, ze było napisane, że przerwa techniczna, najpierw do 12:00, potem do 14:00. ale tylko podejrzewam, bo przecież niemieckiego nie znam dziewczyny, które mają koty ![]() kiedy mogę odrobaczyć i zaszczepić kotka? (ma 2 miesiące) zapytam was, bo wiem, że wiecie
|
|
#3137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No wiem właśnie ale jak mówi ten test który robiłam, mój mózg nie nadaje się do ogarnięcia fizyki ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() W ogóle rozmowa z moją przyjaciółką do której zwiałam: - Moja mama mówi, że wersja wydarzeń twojej mamy jest zupełnie inna. - Taaa, na pewno jestem w niej najgorszą córką na świecie >< - Podobno nie pościeliłaś łóżka i śpisz do 12-tej. - FUCK YEAH, THAT'S A REASON.Taaa, u nich fatalnie z angielskim. W restauracji jak ich obsługuję to wiem tyle, że "kopi" oznacza kawę a podpisy są istotnie przecudowne nie używają pieczątek?Jaki instynkt przetrwania wykazał!
|
||
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Marta została wysłana priorytetem. No, ale trudno dzisiaj nie doszła. Oni wysłali jeszcze jedną, ale innym kurierem i jutro ma być w Warszawie, ogólnie miała być dzisiaj, ale jakaś 'mądra' Pani napisała, że ma być na 24.
Justyna jaki TŻ Mama do mnie "Tyy się czeszesz? " hmm. no bo czekam aż grzywka mi odrośnie, a teraz mam ją na prost i muszę prostować kłaki, a jak mam na bok to nie czeszę, gdyż nie chce mi się prostować, a tak to bym miała busz. o---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Martyna kotek ma już 8 tygodni, spokojnie możesz iść do weta, odrobaczy i zaszczepi.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-06-23 o 12:51 |
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
planuję we wrześniu
![]() pewnie, że zaproszę jeśli tylko przyjedziecie do chiddy Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20195255]długoo już nie oglądałam Czesiaa [/QUOTE]ja też, ale ten tekst pamiętam trzymam za słowo ![]() fajnie, że Wam się podoba ![]() wstałam pół godziny temu ![]() idę usiąść do notatek
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie dzwonią w sprawie stażu
|
|
#3141 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no Ciebie to rozumiem ![]() Cytat:
bardziej przeżywam to, że będę musiała się na tych ludzi patrzyć ![]() raz mi się śniło, a od tego czasu luz. o mamo Cytat:
Cytat:
ale chamsko że jej nie wypił ![]() Cytat:
![]() skąd go wzielas w ogole? zróbżesz coś z tą sytuacja w domu, bo jak nie to Cie spaluje. nie pozwol tak siebie traktowac. to jest jak toksyczny zwiazek. ona cie niszczy, a ty nic nie robisz bo to bo tamto i siamto. spróbuj chociaż. wykrzycz, wyplacz, cokolwiek, ale zrob cos. skąd żes wziela prace w restaurancji? ![]() Cytat:
a czemu Ci potrzebna tak szybko?na tą rozmowe? nic nie zrozumialam z twojego wywodu na temat grzywki |
|||||||
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Łoooo. Odkryłam, że można ubiegać się o poręczenie kredytu studenckiego przez państwo.
To trochę zmienia. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Właśnie teraz czytam, co z tymi kredytami dokładnie. Moja Gosia wzięła i teraz, po drugim roku, tak się już wycwaniła, że łącznie ma na miesiąc więcej kasy niż jej mama i żyje na dość przyzwoitym poziomie. Też bym mogła dać radę... i czytam sobie opis tych studiów we Wrocławiu na które chciałam iść, i wypełniam formularz i się cofam, wypełniam, i cofam ale chyba w końcu nie cofnę.Nienawidzę tego mówić, ale po znajomości. Ale i tak chodzę tam tylko czasem, jak dziewczyny zatrudnione na stałe nie mogą. Ale strasznie je tam wyzyskują siedzą po 12h dziennie nie ma czegoś takiego jak zmiany. I dostają 5 zł za godzinę (!) i pracują bez umowy, więc jak coś im się stanie, to szefowa ich nigdy nie widziała ![]() No ale fakt faktem, że zdarza się czasem para Norwegów, która zostawia 50 zł napiwku... ale i od napiwków 10% bierze szef
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na ostatnią chwilę ojca siostra załatwiała papiery i mu poręczyła [wcześniej ojciec to zrobił, bo muszą 2 os. poręczyć] i ja teraz się zastanawiam, czy skoro mój brat dostał ten kredyt, to ja też będę miała szansę.. bo jak nie to zostaje mi mieszkanie pod mostem i wpierniczanie codziennie czerstwego chleba albo rezygnacja na rok - dwa lata ze studiów, zarobienie na nie i dopiero
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo paCZ, wytłumaczę Ci spokojnie, otóż: 1. Teraz zrobiłam sobie prostą grzywkę, zawsze miałam na bok. 2. Jednak wolę mieć na bok, ale że musi mi odrosnąć to póki co prostuję włosy, bo lepiej wygląda. 3. I właśnie dlatego muszę wyczesał włosy, bo jak mam na bok grzywkę to myję kłaki i nie czeszę, wtedy mam w miarę fajne fale, a jakbym wyczesała to miałabym busz. 4. Dzisiaj czeszę włosy i mama była w szoku, że to robię. ![]() Zrozumiałaś
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
interesuj się tym, póki jeszcze masz trochę czasu. wypełnij. ten o kredyt?wiem, że płacą 5 zł... ale właśnie, taka prawda, że kelner zyje z napiwków, które to jednak w ciągu dnia wynoszą zazwyczaj te 40 zł. 40 zł dziennie to już coś.ale to nie rekompensuje pracy po 12h chamstwo. ja bym sie nie zgodziła pracy bez podpisania umowy Cytat:
|
||
|
|
|
#3146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to, że Twój brat dostał ma jakiś wpływ? Nie mogą mieć dwie osoby w rodzinie? Cytat:
![]() Ale tak to już jest, studenci się czepią każdej pracy, z której coś wyciągną, a pracodawcy doskonale o tym wiedzą i ich wyzyskują... |
||
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja jadę, będę jutro wieczorem. Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki!!!
![]() Miłego dnia, lowe Was
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to niech lepiej jutro dojdzie ![]() umyłam wczoraj te foliowe opakowania i Ci wyślę dziś lub jutro minerałky |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pracuje tylko ojciec... moich rodziców zwyczajnie nie stać na to, żeby mi dawać na mieszkanie i utrzymanie, tzw 'życie' to byłby koszt 900-1000zł/miesięcznie, czyli jakieś 40% pensji ojca... a rodzice też mają opłaty, muszą jakoś żyć. dziadkowie też nie są studnią bez dna, żeby dawać mi i bratu po 500zł miesięcznie. także kredyt jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem.. wtedy i brat i ja bym miała te 600zł miesięcznie, rodzice z dziadkami na pewno by się jakoś dogadali w kwestii pomocy... bo na drugich dziadków, to ja nie mam co liczyć. mojemu bratu po maturze powiedzieli "teraz musisz sam sobie radzić"... a na brak pieniędzy narzekać nie mogą. nawet na jeden czynsz za mieszkanie mu nie dali pieniędzy... nic, kompletnie. a nawet by tego nie odczuli ;]
|
|
#3150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jeszcze formularz nic nie znaczy. opłata tak. a jak on ma się w domu ![]() no niestety ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
rozumiem. ale w takim wypadku kredyt studencki i akademik zdaja sie byc formalnoscia?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

( słuchałyście Czesia z włatcóf much? 

to ubiłaś interes. Gorzej jak ta w Gdańsku nie zamieni biletu. 

albo nie, bo jestem u Tżta, ściąga tysiącpincet rzeczy i internet muli