Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 18:20   #3211
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
pisałyście o utrzymaniu na studiach.. ja rozmawiałam ostatnio z tatą na ten temat. żaden kredyt studencki nie wchodzi w grę, tata stwierdził, że to niepotrzebne. źle pod względem finansowym nie jest, tata powiedział, że jak się budżet nam uszczupli, to sprzeda camping, także.. rezerwa jakaś jest. ;-)
myślę, że na swoje zachcianki, jakieś kino, kosmetyki, kawy, itp. będę zarabiać w weekendy (chociaż Tż próbuje wybić mi to z głowy,mówi, że na pierwszym roku pracować się NIE DA no okaże się), resztę kasy dostanę od taty, trochę też od dziadków, no i powinnam bez problemu załapać się na stypendium socjalne, bo oficjalnie pracuje teraz tylko mama, a tata na giełdzie. ;-) także i tak chyba mi nie przekroczy dochodu na osobę.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

aha.. to źle myślałam. u mnie na stronie uksw nie ma nic na ten temat, albo nie doczytałam.
ale jeśli wpłacę tego 30czerwca czy nawet 1lipca, podczas gdy rekrutacja trwa do 4lipca, powinno dojść przelewem spokojnie.

no właśnie, a skoro mamy (albo będziemy mieli właściwie, bo na razie jeszcze nie mamy ) taką okazję tam zamieszkać ZA TAKĄ CENĘ, to myślę, że nawet Praga mi niestraszna. ;-) (zobaczymy, co powiem po miesiącu mieszkania )

o, to jest myśl, wezmę go na pizzę.
w ciągu roku interesowałam się dofinansowaniem socjalnym, ale niestety dochód na osobę musi być tak mały, że nawet osoba zarabiająca najniższą krajową, ale mająca jedno dziecko, nie załapie się na to...
chociaz u Ciebie są 4 osoby, to biorąc pod uwagę tylko mamę, może się załapiesz.
ale sprawdź w necie ile dokładnie jest

ja muszę 30 wysłać, bo mBank nie księguję w łikendy. więc musi do nich dojść do 2-ego.
albo tatę poproszę

oj tam oj tam. ja nie lubię wieczorami wracać przez centralny np.
ale bez przesady, nie można bać się własnego cienia

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
teraz to się już sama napaliłam xd

łii, zrobiłam tacie laurkę na dzień taty strasznie był zadowolony może to będzie czynnik przekonywujący
no to widzisz serio korzystaj kobieto, bo masz takąąą okazję!

uwielbiam Twoją artystyczną duszę, wiesz?
może ja też zrobię tacie laurkę ?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:36   #3212
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chiddy Pokaż wiadomość

a mój braciak ma już 36

cały miesiąc to nie
w sierpniu mam wesele sąsiadki, a tydzień po nim drugie, kuzyna mojego tż (i to będzie gruuuuuba dżampreza, bo aż 4 dniowa )
a dzień po tym gruuuuubym weselu wyjeżdżamy w nocy nad morze, ach
mój 25 i 10 .

łoo Jezuu , też bym się wybrała na wesele . a to 4 dniowe to na Śląsku ? . bo coś kojarzę że tam mają takie długie imprezy .

Cytat:
Łee, nie wiem co robić Kiedyś tu o tym pisałam, ale teraz robi się to bardziej serio. Mam możliwość jechać z Tż w połowie lipca do jakiejś miejscowości (zapomniałam nazwy) nad morzem do pracy w galerii obrazów. Praca raczej lekka, wiadomo. Tylko ja oczywiście panikuję, że przecież to rekrutacje i w ogóle.. ehh. W dodatku nie wiem co powie tato, bo mama okej. On zawsze myśli, że ja w ciąże zajdę ... tak jakby mi trzeba było gdzieś jechać żeby w ciązę zajść, no ale takie ma myslenie.
jedź , jedź ! . jeśli tam nie będziesz miała dostępu do internetu to możesz pójść do kafejki albo poprosić szefa żeby Ci udostępnił kompa

Braciszek targnął na mnie foszkaaa. ale później przyszedł mnie przeprosić . w ogóle jaki on jest upartyyy. bo jutro w szkole mają jakąś uroczystość i pani kazała im przyjść ubrana na galowo, podobno koniecznie mają to być czarne spodnie . tłumaczę mu że może ubrać swoje jasne od garnituru ale on nie i koniec. i weź tu z nim gadaj
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:41   #3213
bedeliciuos
Wtajemniczenie

nie wiem co jest a czego nie ma.
bo ciągle czekałam na tą listę od niej, żeby wiedzieć, no i miała wysłać listę i kwotę, a wysłała tylko kwotę.
napisalam do niej żeby wysłała mi co jest, a czego nie ma, i wtedy dam odpowiedź.
tak więc jeśli wyśle, to Wam popodmieniam te rzeczy (o ile zdąże do soboty)
no ale tak jak mowię, wysłałabym Wam dopiero ok 5-6 lipca.

Edytowane przez bedeliciuos
Czas edycji: 2010-06-23 o 18:43
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:42   #3214
chiddy
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20209759]mój 25 i 10 .

łoo Jezuu , też bym się wybrała na wesele . a to 4 dniowe to na Śląsku ? . bo coś kojarzę że tam mają takie długie imprezy .[/QUOTE]

a nie, w Moszczenicy okolice Wolborza i Piotrkowa
sobota - ślub i wesele
niedziela - poprawiny
poniedziałek - dodatkowa impreza dla wszystkich
wtorek - poprawiny dla wszystkich młodych, a będzie ich spoooooro (znajomi, kuzyni itp. )
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:52   #3215
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
w ciągu roku interesowałam się dofinansowaniem socjalnym, ale niestety dochód na osobę musi być tak mały, że nawet osoba zarabiająca najniższą krajową, ale mająca jedno dziecko, nie załapie się na to...
chociaz u Ciebie są 4 osoby, to biorąc pod uwagę tylko mamę, może się załapiesz.
ale sprawdź w necie ile dokładnie jest

ja muszę 30 wysłać, bo mBank nie księguję w łikendy. więc musi do nich dojść do 2-ego.
albo tatę poproszę

oj tam oj tam. ja nie lubię wieczorami wracać przez centralny np.
ale bez przesady, nie można bać się własnego cienia
Cytat:
Stypendium socjalne przyznawane jest studentowi znajdującemu się w trudnej sytuacji materialnej na jego wniosek złożony w uczelni.
Od dnia 1 listopada 2009 r. maksymalna wysokość dochodu uprawniająca do ubiegania się o stypendium socjalne, stypendium mieszkaniowe oraz stypendium na wyżywienie została podwyższona z 572 zł do 602 zł.

Powyższa zmiana oznacza, że próg dochodu uprawniający do otrzymania świadczenia socjalnego może być ustalony przez rektora w porozumieniu z uczelnianym organem samorządu studenckiego w granicach od 351 zł do 602 zł miesięcznie na osobę w rodzinie studenta, zgodnie z art. 179 ust. 3 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).
Oznacza to, iż każdy student ubiegający się o przyznanie stypendium socjalnego, którego miesięczny dochód netto na osobę w rodzinie nie przekracza 351 zł ma prawo do otrzymania takiego stypendium. Ponadto należy zaznaczyć, iż nawet w szczególnych przypadkach uczelnia nie może przyznać stypendium socjalnego osobie, której miesięczny dochód netto na osobę w rodzinie przekracza 602 zł.
mama zarabia ok. 1200zł-1300zł (nie wiem dokładnie, ile; zależnie od ilości wypracowanych godzin), 1300:4 = 325zł.
także, jakiego by progu rektor nie ustalił, załapię się.
ale co Ty mówisz, że jak się zarabia najniższą krajową i ma się jedno dziecko, to nie ma szans na stypendium?

Cytat:
od 01.01.2010 minimalne wynagrodzenie brutto wynosi 1317 zł, czyli 984,15 netto
wynagrodzenie do stypendium liczy się netto, więc 985:2 (bo liczę, że rodzic rozwiedziony)= niecałe 500zł; więc zależnie od uczelni, ale ma się szansę. jeśli wszystko dobrze zrozumiałam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-06-23 o 18:55
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:53   #3216
martynatka
Raczkowanie

haha ;D na Śląsku poprawiny sa prawie obowiązkowe, ale 4 dniowe wesele ? niee ;d u nas to nie jest norma ;P ja nigdy o takim nie słyszałam, ale chetnie bym poszła ;]
martynatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:57   #3217
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez martynatka Pokaż wiadomość
haha ;D na Śląsku poprawiny sa prawie obowiązkowe, ale 4 dniowe wesele ? niee ;d u nas to nie jest norma ;P ja nigdy o takim nie słyszałam, ale chetnie bym poszła ;]
Ja też bym chętnie poszła tylko na początku jak sobie pomyślałam o takim weselu przed oczami stanęły mi ogromne koszty takiej imprezy

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:31   #3218
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
nie wiem co jest a czego nie ma.
bo ciągle czekałam na tą listę od niej, żeby wiedzieć, no i miała wysłać listę i kwotę, a wysłała tylko kwotę.
napisalam do niej żeby wysłała mi co jest, a czego nie ma, i wtedy dam odpowiedź.
tak więc jeśli wyśle, to Wam popodmieniam te rzeczy (o ile zdąże do soboty)
no ale tak jak mowię, wysłałabym Wam dopiero ok 5-6 lipca.
ok ok, popodmieniaj, może wyśle Ci jeszcze jakieś zapasowe pozycje
ale lepiej nie, bo się okaże jeszcze, że ich też nie ma
śmieszy mnie już to.
a jakby co to mi nie przeszkadzałoby, że tak późno wyślesz. i tak tyle już czekamy

Cytat:
mama zarabia ok. 1200zł-1300zł (nie wiem dokładnie, ile; zależnie od ilości wypracowanych godzin), 1300:4 = 325zł.
także, jakiego by progu rektor nie ustalił, załapię się.
ale co Ty mówisz, że jak się zarabia najniższą krajową i ma się jedno dziecko, to nie ma szans na stypendium?

wynagrodzenie do stypendium liczy się netto, więc 985:2 (bo liczę, że rodzic rozwiedziony)= niecałe 500zł; więc zależnie od uczelni, ale ma się szansę. jeśli wszystko dobrze zrozumiałam.
no to faktycznie, TY się załapiesz, ja już nie miałam szansy.
myślałam, że będzie to w granicach właśnie 600 zł, ale nie mogło przekraczać właśnie tych 351 zł.
dodatkowo tyczyło się to liceum, nie studiów, jeśli to cokolwiek zmienia.
dlatego też przy tej najniższej krajowej stypendium nie ma - bo przekracza to kwotę 351 zł, jeśli biorą tą właśnie kwotę pod uwagę.
Stary 2010-06-23, 20:18   #3219
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość

Ale jest jeden plus. Nie chciałam Wam wcześniej mówić.
Poznałam w pracy fajnego chłopaka i znajomość się powoli rozwija.
[ma w sobie to coś, coś zupełnie innego niż reszta chłopaków]

Cytat:

ooo nie, ja nie wyrażam zgody.. dobrze, że Żbiki są porządne, bo inna dziewczyna nie zawracałaby sobie głowy żadnym klonowaniem,wzięłaby taki okaz jaki jest, co z tego, że ma dziewczynę?

no tyle słyszałam o tej Pradze negatywnego, że aż chyba wątek na fissashu założę, by się dowiedzieć, jak to w rzeczywistości wygląda.
właśnie podobno na Gocławiu nie jest tak źle, a to poddzielnica Pragi, albo na Grochowie.. no, ale wrócić do wieczorem do domu też będzie trzeba przez te niebezpieczne rejony.. cóż, zobaczymy.
Zabawa w odbijanego jest głupia

Moja koleżanka mieszka na Pradze, na początku wakacji się przeprowadziła i jest zadowolona.
Cytat:
łii, zrobiłam tacie laurkę na dzień taty strasznie był zadowolony może to będzie czynnik przekonywujący
ja od paru lat nie robiłam laurki
Cytat:
sobota - ślub i wesele
niedziela - poprawiny
wtorek - poprawiny dla wszystkich młodych, a będzie ich spoooooro (znajomi, kuzyni itp. )
łaaa
ale to trzeba mieć 4 sukienki
Stary 2010-06-23, 20:24   #3220
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
czyli 2 godzinny mniej na dzień, 10 na tydzień. 40 na miesiąc. niefajnie
Ty nie możesz zmniejszych wybranego wymiaru godzin, ale oni mogą
wyzysk.
gdyby nie to, że jest tam miło i niektórzy na serio się do tego nadają i dobrze sobie radzą, to by nikt nie pracował tam

cichaj, poszłam dalej spać po przeczytaniu kilku str książki
Nie, nie, nie. Ta kampania trwa do jutra, maksymalnie do pojutrza, więc dalej już będzie normalnie. Chyba wezmę sobie 12h + soboty, żeby to odbić, bo serio nawet na utrzymanie mi nie wyjdzie. Drogie jest życie w Warszawie. Za samo mieszkanie wyjdzie mi z 700 zł, a jedzenie, odłożenie chociażby 500 zł?
Ale mimo wszystko cieszę się, że tu jestem i nie siedzę na du.pie w domu. Zawsze to jakieś doświadczenie w pracy, w życiu. Przynajmniej nauczę się paru przydatnych rzeczy zanim pójdę na studia.

O Ty.

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Działaj.
Nie napalam się.
bo jak się napalę to nic z tego nie wyjdzie. ;/

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 20:45   #3221
Konto usunięte

Cytat:
sobota - ślub i wesele
niedziela - poprawiny
Ty to masz dobrzeeeeeeee ;D.
ale racja, trzeba przygotować 4 kreacje

Cytat:
Napisane przez martynatka Pokaż wiadomość
nie napisałam że 4 dniowe wesele ;]
po prostu z tego co się orientuję to robią tam fajne,długie imprezy , jeśli chodzi o wesele . oczywiście nie wszędzie tak jest ;]

Cytat:
Nie, nie, nie. Ta kampania trwa do jutra, maksymalnie do pojutrza, więc dalej już będzie normalnie. Chyba wezmę sobie 12h + soboty, żeby to odbić, bo serio nawet na utrzymanie mi nie wyjdzie. Drogie jest życie w Warszawie. Za samo mieszkanie wyjdzie mi z 700 zł, a jedzenie, odłożenie chociażby 500 zł?
Ale mimo wszystko cieszę się, że tu jestem i nie siedzę na du.pie w domu. Zawsze to jakieś doświadczenie w pracy, w życiu. Przynajmniej nauczę się paru przydatnych rzeczy zanim pójdę na studia.
a Ty teraz po przeprowadzce mieszkasz dalej z bratem ?

oglądałam wczorajszy odcinek Kuby. ten to ma na bani . szukam odcinka z Cześkiem ,ale nie mogę znaleźć . pousuwane są ;/
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 20:46   #3222
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

O Ty.
no właśnie, będziesz musiała brać 12h, a gdyby to była umowa o prace to byś po 12h pracy następny dzień miała wolny. i niech mi nikt nie mówi, że to nie jest wyzysk. żerują na takich młodych ludziach, którzy chcą zdobyć doświadczenie, zarobić na studia, wakacje, życie...
zbulwersowali mnie.
no, a jednocześnie rozumiem to zacięcie, że ktoś się godzi na te warunki, właśnie z powodu tych celów, jakie sobie postawil.

o Ja
Stary 2010-06-23, 20:47   #3223
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
łaaa
ale to trzeba mieć 4 sukienki
mam inny problem nie wiem które 4 wybrać z szafy
o butach nie wspomnę (dlatego tż zamówił mi nowe kochany )
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 20:52   #3224
BeaS
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20214166]a Ty teraz po przeprowadzce mieszkasz dalej z bratem ?[/QUOTE]

Tak, ale nie będzie już taki ścisk i idziemy do bloku, mieszkanie na 4 osoby, a nie na 7 jak tutaj, więc na pewno będzie lepiej. Tylko szkoda mi rozstawać się ze współlokatorką, bo naprawdę fajna dziewczyna.
Ale już umówiłyśmy się jutro na parapetówkę.

Cytat:
no właśnie, będziesz musiała brać 12h, a gdyby to była umowa o prace to byś po 12h pracy następny dzień miała wolny. i niech mi nikt nie mówi, że to nie jest wyzysk. żerują na takich młodych ludziach, którzy chcą zdobyć doświadczenie, zarobić na studia, wakacje, życie...
zbulwersowali mnie.
no, a jednocześnie rozumiem to zacięcie, że ktoś się godzi na te warunki, właśnie z powodu tych celów, jakie sobie postawil.

o Ja
No co poradzisz? Szkoda nerwów, Niunia.

o you.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-06-23, 21:11   #3225
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale nie będzie już taki ścisk i idziemy do bloku, mieszkanie na 4 osoby, a nie na 7 jak tutaj, więc na pewno będzie lepiej. Tylko szkoda mi rozstawać się ze współlokatorką, bo naprawdę fajna dziewczyna.
Ale już umówiłyśmy się jutro na parapetówkę.

No co poradzisz? Szkoda nerwów, Niunia.

o you.
a może na pt, to też wpadnę ?

a zapłacili Ci za ten 1 dzień ?

dobra we

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Beti spagetti, cho na te gie gie.
Stary 2010-06-23, 21:28   #3226
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
a może na pt, to też wpadnę ?

a zapłacili Ci za ten 1 dzień ?

Beti spagetti, cho na te gie gie.
W piątek u niej parapetówka.

za ten wolny? jasne, że nie.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-06-23, 21:52   #3227
star15
Zakorzenienie

Cytat:
no to faktycznie, TY się załapiesz, ja już nie miałam szansy.
myślałam, że będzie to w granicach właśnie 600 zł, ale nie mogło przekraczać właśnie tych 351 zł.
dodatkowo tyczyło się to liceum, nie studiów, jeśli to cokolwiek zmienia.
dlatego też przy tej najniższej krajowej stypendium nie ma - bo przekracza to kwotę 351 zł, jeśli biorą tą właśnie kwotę pod uwagę.
ale przecież pisałam i tam też było wyraźnie zaznaczone, że to szkoła ustala, przynajmniej na studiach, tzn. uczelnia, ma limit od 351 do 602 i ma ustalić coś w tym zakresie; czyli jak ustali górny pułap, to można się załapać.
w liceum nie dostaje się tak dużo pieniędzy jak na studiach miałam socjalne i dostawałam najpierw 85zł, po podwyżce w tym roku 103zł miesięcznie- ale to u mnie w mieście, w innych pewnie trochę inaczej, myślę jednak, że niewiele się ta kwota różni.
nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam, mam nadzieję, że tak.

Cytat:
Zabawa w odbijanego jest głupia

Moja koleżanka mieszka na Pradze, na początku wakacji się przeprowadziła i jest zadowolona.
No.

Południowej czy północnej?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-06-23 o 21:53
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 22:00   #3228
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
a to dobrze, bo żyłam w przekonaniu, że płacę za każdy kierunek na PK. :P
a jak tylko jedna opłata to lepiej
Stary 2010-06-23, 23:59   #3229
blue_apple
Zakorzenienie

o matko, myślałam, że z 2 strony nadrabiania będzie a tu co?

Cytat:
W piątek u niej parapetówka.

za ten wolny? jasne, że nie.

a nie u Ciebie?

za maj

Cytat:
ale przecież pisałam i tam też było wyraźnie zaznaczone, że to szkoła ustala, przynajmniej na studiach, tzn. uczelnia, ma limit od 351 do 602 i ma ustalić coś w tym zakresie; czyli jak ustali górny pułap, to można się załapać.
w liceum nie dostaje się tak dużo pieniędzy jak na studiach miałam socjalne i dostawałam najpierw 85zł, po podwyżce w tym roku 103zł miesięcznie- ale to u mnie w mieście, w innych pewnie trochę inaczej, myślę jednak, że niewiele się ta kwota różni.
nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam, mam nadzieję, że tak.
mniej więcej
chodziło mi, że właśnie jeśli 351 biorą pod uwagę, to przy najniższej krajowej nie ma możliwości otrzymania stypendium, bo na głowę wychodzi te 442
czyli tak jak mówiłam na początku
u mnie kwota była podobna w gimnazjum, w liceum nie wiem.

ciekawe jak ma żyć ktoś za 442 zł miesięcznie.
Stary 2010-06-24, 00:38   #3230
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
ciekawe jak ma żyć ktoś za 442 zł miesięcznie.
Pomyśleć, że średnia krajowa to 3400 zł.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words

Edytowane przez Weronika112
Czas edycji: 2010-06-24 o 04:59
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 01:59   #3231
cao
Zadomowienie

hej mogę sie dołączyć?jak tam oczekiwanie na wyniki?bo ja się zaczynam strasznie bać że nie dostane się na wymarzone studia
cao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 02:12   #3232
Weronika112
Zadomowienie

Hej, a w sumie dzień dobry .
A myślałam, że tylko ja o tej porze teraz tu siedzę.

Ja wstrzymuję się z takim myśleniem do 30. Chociaż boję się też.
A na jakie studia chciałabyś ?

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Stary 2010-06-24, 02:15   #3233
cao
Zadomowienie

hehe dzień dobry jakoś tez nie mogę spać
mam kilka kierunków z racji tego że nie wiem jak matura mi poszła,moje wymarzone kierunki to:
administracja,bezpieczeńs two narodowe , polityka spoleczna a najlepsym wymarzonym kierunkiem dla mni byloby prawo
a ty?
cao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 02:27   #3234
Weronika112
Zadomowienie

A ja na kognitywistykę i jestem już pewna tego wyboru.
Oby nam poszło wszystko zgodnie z planem.

A ja idę spać.
Dobranoc

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words

Edytowane przez Weronika112
Czas edycji: 2010-06-24 o 04:50
Stary 2010-06-24, 07:51   #3235
BeaS
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Cytat:
a nie u Ciebie?

za maj
U mnie dziś. xD U niej jutro. xD

A, nie wiem. Zapomniałam zapytać mamy, żeby konto sprawdziła, bo raczej nie zauważy różnicy takiej sumy jaką uzyskałam za 4,5 h. xD

Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
hej mogę sie dołączyć?jak tam oczekiwanie na wyniki?bo ja się zaczynam strasznie bać że nie dostane się na wymarzone studia
chciałaś powiedzieć 'powrócić'? Byłaś tutaj już wcześniej.

---------

gardło mnie boli.
i współlokator z dołu znowu zrobił imprezę, więc spania niemalże nie było. -.- jak dobrze, że to była ostatnia noc tutaj, dziś się przeprowadzam, nareszcie.

miłego dnia.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-06-24, 08:19   #3236
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
A ja na kognitywistykę i jestem już pewna tego wyboru.
Oby nam poszło wszystko zgodnie z planem.

A ja idę spać.
Dobranoc

Też chciałam iść kiedyś na kognitywistykę, ale do Poznania bym się raczej nie dostała, a Toruń daleko No, ale ja będę za rok myśleć.

Cytat:
Hej Byłaś już tu kiedyś chyba.. Tak mi się jakoś kojarzy

Dzień dobry ;**

Zaczynam się coraz bardziej stresować przed wyjazdem.
Zamówiłam walizkę i wczoraj przyszła i uszkodzona Dzisiaj mają przysłać kuriera żeby zabrał starą i przywiózł nową.
Simlocka ściągnęłam, euro26 wyrobiłam. Przejściówki nie kupiłam i do lekarza muszę iść. Co jeszcze powinnam zrobić ?

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:57   #3237
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

no to widzisz serio korzystaj kobieto, bo masz takąąą okazję!

uwielbiam Twoją artystyczną duszę, wiesz?
może ja też zrobię tacie laurkę ?
Jej
Jak tylko ten facet nam powie wszystkie szczegóły to podejmę poważną decyzję

dziękuję ;*
laurki warto robić mój kolekcjonuje te ode mnie odkąd robiłam, ahhh te jak miałam jakieś 3-4 lata są wiernymi portretami taty

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20209759]

jedź , jedź ! . jeśli tam nie będziesz miała dostępu do internetu to możesz pójść do kafejki albo poprosić szefa żeby Ci udostępnił kompa

[/QUOTE]

Jak coś to Tż ma internet z Orange więc taki chyba może działać wszędzie

o jeju ale wcześnie wstałam
uwaga - robię dzisiaj kebaba wszyscy się boją, ale kiedyś muszę zacząć robić sama obiady, chociaż kebaba ciężko nazwać obiadem, ale to tak na dobry początek.
Stary 2010-06-24, 10:29   #3238
Konto usunięte

Dzień dobryy ;**

ja też dzisiaj nie mogłam spać ;/ . gdzieś za oknem leciało mi techno do 2 ;/. słuchawki na uszach nic nie pomogły. ale jakoś spałam.

cao- cześć . też mi sie coś kojarzy że już tu kiedyś byłaś .

dzisiaj w mojej starej szkoły jest nadanie imienia chyba się wybiorę.
Stary 2010-06-24, 10:47   #3239
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Południowej czy północnej?
Nie mam pojęcia, mogę zapytać.
Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
a to dobrze, bo żyłam w przekonaniu, że płacę za każdy kierunek na PK. :P
a jak tylko jedna opłata to lepiej
Na UŁ jest 55 zł od kierunku
Wolałabym 85 za ileśtam.

Byłam u orto, od 7.30 nie śpię, a tak leje.
Samochodem jechałam i wycieraczki nie wyrabiały.
Stary 2010-06-24, 10:52   #3240
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
chyba już tu byłaś wcześniej poza tym pamiętam cię z wątku studniówkowego

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Jej
Jak tylko ten facet nam powie wszystkie szczegóły to podejmę poważną decyzję

dziękuję ;*
laurki warto robić mój kolekcjonuje te ode mnie odkąd robiłam, ahhh te jak miałam jakieś 3-4 lata są wiernymi portretami taty

Jak coś to Tż ma internet z Orange więc taki chyba może działać wszędzie

o jeju ale wcześnie wstałam
uwaga - robię dzisiaj kebaba wszyscy się boją, ale kiedyś muszę zacząć robić sama obiady, chociaż kebaba ciężko nazwać obiadem, ale to tak na dobry początek.
Jak ja lubię kebaby ale nigdy nie robiłam, zawsze jadłam w barze.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Też chciałam iść kiedyś na kognitywistykę, ale do Poznania bym się raczej nie dostała, a Toruń daleko No, ale ja będę za rok myśleć.

Hej Byłaś już tu kiedyś chyba.. Tak mi się jakoś kojarzy

Dzień dobry ;**

Zaczynam się coraz bardziej stresować przed wyjazdem.
Zamówiłam walizkę i wczoraj przyszła i uszkodzona Dzisiaj mają przysłać kuriera żeby zabrał starą i przywiózł nową.
Simlocka ściągnęłam, euro26 wyrobiłam. Przejściówki nie kupiłam i do lekarza muszę iść. Co jeszcze powinnam zrobić ?
Jak to uszkodzoną ci przysłali????

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości