Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 687 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 10:57   #20581
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

niedziałczy nadal w domku zobaczę a próbowałaś ich Syrenko? Jeśli tak to czy masz jakichś faworytów

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:00   #20582
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
niedziałczy nadal w domku zobaczę a próbowałaś ich Syrenko? Jeśli tak to czy masz jakichś faworytów
Próbowałam kurację Glanz i odżywkę Repair i obie są moimi faworytkami; jeszcze kilka czeka na przetestowanie.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:06   #20583
kropcia007
Wtajemniczenie

to testuj co zdasz mi relację i wykorzystam Jumaatt do jakiegoś zamówionka bo niestety nie mogę pozwolić sobie na zbyt wiele i nie chcę naginać uprzejmości koleżanki

Stary 2010-06-24, 11:16   #20584
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się czy czasem nie przesadziłam z olejami(2xw tyg. ... może na moje włosy źle działają oleje ? są mi niepotrzebne ? )
miałam ten sam problem- stosowalam mieszanke olejowa 2 razy w tyg moje wlosy stawały sie szorstkie mniej sie krecily, po radzie Eloe odstawilam oleje na jakis czas (juz 3 tyg nie używałam olejów) i jest lepiej i to o niebo lepiej, bardziej się krecą - musiałam za bardzo włosy obciążyc nimi - teraz postanowiłam stosować oleje góra 3 razy w miesiącu i zobaczyc czy takie roziwiązanie bedzie dobre
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:18   #20585
Rybiorek
Zakorzenienie

zglaszam sie po obcieciu ale obawiam sie ze nie mam sie czym chwalic , wloski nadal sa dziwne i zaczynam nabierac pewnosci ze to przez jessi RR i CCSS i gelebration spray, sa takie.... jakby porowate, nie gladkie, szczegolnie z przodu, tyl zostal sporo sciety wiec wyglada ok ale przod nie teges

przez to nie zamowilam odzywek z jessi, wiem ze nie ma tam magnesium ale tak to jest ze jak sie zraze do czegos to potem dmucham na zimne

za to zamowilam hibiscus&banana butta z curl junkie odzywka i stlizator w jednym

syrenko robie to dla Ciebie, generalnie prosze o wyrozumialosc, nie potrafie wytlumaczyc co sie stalo, nagle z dnia na dzien staly sie sztywne, porowate i klujace - ten opis najlepiej oddaje to, jedyne nowe rzeczy to byly RR, CCSS i geleration gel, nie potrafie tego wyjasnic

dzisiaj jest lepiej ale nie idealnie, wczoraj fryzjer (nie dawalam juz rady), potem w domu yes to tomatoes trzymana godzine, potem nowa odzywka d/s jason (niesamowita, pachnie bardziej jak lek niz odzywka ale efekt na wlosy nieziemski, ma biotyne, panthenol, wit. A,E,C) i tyle,
dzisiaj to samo plus quenched curls moisturizer, souffle cream i na koniec troche zelu lnianego

no i dalej dumam co z kolorem

doczytalam ostatni post: ja nie robie olejowania juz tak czesto wiec to odpada jako przyczyna

edit: wklejam fotke bezposrednio po fryzjerze (ostatnia), mozecie porownac i zobaczyc ze choc dzisia nie jest super to i tak jest fajnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-24 o 12:38
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:29   #20586
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
zglaszam sie po obcieciu ale obawiam sie ze nie mam sie czym chwalic , wloski nadal sa dziwne i zaczynam nabierac pewnosci ze to przez jessi RR i CCSS i gelebration spray, sa takie.... jakby porowate, nie gladkie, szczegolnie z przodu, tyl zostal sporo sciety wiec wyglada ok ale przod nie teges

przez to nie zamowilam odzywek z jessi, wiem ze nie ma tam magnesium ale tak to jest ze jak sie zraze do czegos to potem dmucham na zimne

za to zamowilam hibiscus&banana butta z curl junkie odzywka i stlizator w jednym

syrenko robie to dla Ciebie, generalnie prosze o wyrozumialosc, nie potrafie wytlumaczyc co sie stalo, nagle z dnia na dzien staly sie sztywne, porowate i klujace - ten opis najlepiej oddaje to, jedyne nowe rzeczy to byly RR, CCSS i geleration gel, nie potrafie tego wyjasnic

dzisiaj jest lepiej ale nie idealnie, wczoraj fryzjer (nie dawalam juz rady), potem w domu yes to tomatoes trzymana godzine, potem nowa odzywka d/s jason (niesamowita, pachnie bardziej jak lek niz odzywka ale efekt na wlosy nieziemski, ma biotyne, panthenol, wit. A,E,C) i tyle,
dzisiaj to samo plus quenched curls moisturizer, souffle cream i na koniec troche zelu lnianego

no i dalej dumam co z kolorem

doczytalam ostatni post: ja nie robie olejowania juz tak czesto wiec to odpada jako przyczyna
Dziękuję za zdjęcia
Ja myślę, że to lekki szok po cięciu. Z relacji dziewczyn na forum wynika, że włosy bardzo często tak reagują.
I faktycznie magnesium sulfate w produktach Jessie (a miałaś ich 3) mógł się przyczynić do problemów. Plusem jest, że wiemy, że mogą się z tym składnikiem wiązać problemy więc prewencyjnie mogłaś odstawić te produkty.
Nic się nie martw, jestem pewna, że wkrótce wszystko wróci do normy
Stary 2010-06-24, 11:37   #20587
kosmarka
Wtajemniczenie

koleżankę rybionek co popchnęło do ścięcia lokasów

dzięki za wskazówki w poprzednim wątku - ach te tempo

mam do was małe pytanie: chciałam zakupić to:
Oriflame, HairX, Summer Care, Odżywka w sprayu na lato
ale wysoko jest gliceryna, a o ile pamiętam wskazywałyście aby ją między innymi ograniczyć. Czy znacie coś w sprayu innego bez silikonów ale z filtrem i gliceryną na końcu w składzie lub w ogóle bez niej .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:44   #20588
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
zmiennosc to pierwsza cecha kobiet , a ja pod tym wzgledem to moglabym startowac w konkurencji

a powaznie to ja niestety pomimo pielegnacji nadal mocno kolorowalam je i skutek taki ze konce byly paskudne plus cos sprawilo ze nagle zrobily sie jak kask z betonu z powbijanymi szpikulcami najgorsze ze polubilam blond ale widac wloski nie, intensywnie mysle co z tym fantem zrobic bo jak juz zalilam sie syrence nie lubie swojego wlasnego koloru, jest taki smutasowaty - mysi, szczurzy czy jak tam zwal, 2 razy odkad zaczelam kolorowanie/rozjasnianie (w wieku 15 lat) zdolalam wrocic do swojego koloru, za kazdym razem przechodzilam w nim (po scieciu ostatnich farbowan) 2-3 tygodnie, znam siebie i wiem ze teraz moze byc to samo, pare miesiecy wyrzeczen i krotkiej fryzurki i potem dawaj od nowa

jakies rady kolezankokosmarko?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-24, 11:53   #20589
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki za wskazówki w poprzednim wątku - ach te tempo

mam do was małe pytanie: chciałam zakupić to:
Oriflame, HairX, Summer Care, Odżywka w sprayu na lato
ale wysoko jest gliceryna, a o ile pamiętam wskazywałyście aby ją między innymi ograniczyć. Czy znacie coś w sprayu innego bez silikonów ale z filtrem i gliceryną na końcu w składzie lub w ogóle bez niej .
Obawiam się, że może być ciężko, przede wszystkim brak nam na rynku produktów bez silikonów z filtrami, więc na znalezienie czegoś co będzie spełniało dodatkowe kryteria jak np. brak/występowanie innych składników czy forma (spray, krem itd) wielkich szans nie ma.
Możesz pokombinować ze skonstruowaniem psikadła z filtrem dostępnym na ZSK: http://www.zrobsobiekrem.pl/?217,mik...y-tlenek-cynku
Stary 2010-06-24, 12:03   #20590
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
miałam ten sam problem- stosowalam mieszanke olejowa 2 razy w tyg moje wlosy stawały sie szorstkie mniej sie krecily, po radzie Eloe odstawilam oleje na jakis czas (juz 3 tyg nie używałam olejów) i jest lepiej i to o niebo lepiej, bardziej się krecą - musiałam za bardzo włosy obciążyc nimi - teraz postanowiłam stosować oleje góra 3 razy w miesiącu i zobaczyc czy takie roziwiązanie bedzie dobre
Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj tak jak pisałam wyżej szampon, odżywka aloesowa garniera i jest dobrze, włosy się kręcą
Zastosuję się do rad Eloe. Do twoich malinko też
Stary 2010-06-24, 12:18   #20591
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
zmiennosc to pierwsza cecha kobiet , a ja pod tym wzgledem to moglabym startowac w konkurencji
rozumiem, ja na początku tez mało nie pękłam jak przyrzekłam sobie że nie będę farbowała, ale im było naturalnych więcej tym trud zapuszczania dodawał mi siły by odrzucać pomysł zmiany koloru.
Teraz wiem, że boję się cokolwiek zmienić - by nie wyszła .
Cytat:
intensywnie mysle co z tym fantem zrobic bo jak juz zalilam sie syrence nie lubie swojego wlasnego koloru, jest taki smutasowaty - mysi, szczurzy czy jak tam zwal
Musisz zdecydować na czym ci tak naparwdę zależy bardziej czy na kolorze czy na długości włosów, czy i na tym i na tym .
Ja tez zawsze narzekałam na sój mysi nijaki kolor - serio uwierz mi , najgorzej wyglądał ten kolor przy odrostach farbowanych.
Teraz jak mam praktycznie swój po całości to śmiem twierdzić, że to wcale nie jest mysi kolor tylko naturalny ciemny blond.
Moja rada - trudno powiedzieć, jesli ci tak mocno zależy na frabowaniu, to żeby nie odbiło się to na jakości włosa to farby ziołowe bym polecała - jest tego sporo na rynku, ja ze swojej strony venitę polecam - zmywalne i spora paleta kolorów jest dostępna:
http://www.venita.com.pl/search/prod...er&nr=85&bk=55

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Możesz pokombinować ze skonstruowaniem psikadła z filtrem dostępnym na ZSK: http://www.zrobsobiekrem.pl/?217,mik...y-tlenek-cynku
Dziękuję za szybką odpowiedz i wskazówki

chyba coś jednak trzeba będzie ukręcić samemu, nawet jak nie wyjdzie to przynajmniej się pobawię

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:27   #20592
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, ja na początku tez mało nie pękłam jak przyrzekłam sobie że nie będę farbowała, ale im było naturalnych więcej tym trud zapuszczania dodawał mi siły by odrzucać pomysł zmiany koloru.

Musisz zdecydować na czym ci tak naparwdę zależy bardziej czy na kolorze czy na długości włosów, czy i na tym i na tym .
Ja tez zawsze narzekałam na sój mysi nijaki kolor - serio uwierz mi , najgorzej wyglądał ten kolor przy odrostach farbowanych.
Teraz jak mam praktycznie swój po całości to śmiem twierdzić, że to wcale nie jest mysi kolor tylko naturalny ciemny blond.
Moja rada - trudno powiedzieć, jesli ci tak mocno zależy na frabowaniu, to żeby nie odbiło się to na jakości włosa to farby ziołowe bym polecała - jest tego sporo na rynku, ja ze swojej strony venitę polecam - zmywalne i spora paleta kolorów jest dostępna:
http://www.venita.com.pl/search/prod...er&nr=85&bk=55

bardzo dziekuje, zapisze sobie tego posta i bede czytac w chwilach zwatpienia na razie odrosty sa 0.5cm ale pozniej bedzie problemik, roznica miedzy jasnym blondem a ciemnym blondem (wiadomo odrosty sa nawet jeszcze ciemniejsze) to bedzie tragedia, musialabym cos zrobic zeby odrost sie nie rzucal az tak bardzo, przyjrze sie tej venicie

dziekuje

edit: uzupelnilam poprzedni post, ten ze zdjeciami, wkleila fotke zaraz po fryzjerze, mozecie zobaczy co pianka jakies profesjonalnej firmy (nie zauwazylam nazwy, opakowanie bylo bialo-czarne), mleczko chyba z kerastaze i cos jeszcze (fryzjerka zmieszala to wszystko na dlonie i nalozyla mi na wlosy) moze zrobic z lokow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-24 o 12:40
Stary 2010-06-24, 12:46   #20593
jumaatt
Rozeznanie

Aniaaa16 - Eclipta to indyjskie zioło - ja mam właśnie w proszku, będę mieszać z olejami i wcierać w skórę głowy. Na BU już jest niedostępna w wersji sproszkowanej (jest za to u konkurencji , ale można nabyć tam płyn rozmarynowy do włosów z Ecliptą.

Osiwienie nie grozi Ci jeszcze długo, nie martw się. Chociaż u mnie się zwiększyło chyba właśnie pod wpływem długotrwałego stresu, więc ucz się pilnie, żebyś takowego przed maturą nie miała

Nie farbuj

Polelavendowe - nie wierzę, że jest tak źle. Ze zdjęcia mgliście pamiętam ogromny potencjał. Grube, gęste i długie. Myślę, że Twoje włosy czują, że ich nie lubisz i stąd problemy Postaraj się zapałać do nich uczuciem
Kurcze, naprawdę szkoda takich włosów.

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Mnie to chyba wszystko pasuje do włosów.
Jednostki się tylko nie sprawdzają,reszta w porządku.
Mogłabyś oddać trochę tego pasowania Lavendzie . Chyba Was natura w tej kwestii nierówno potraktowała

Cytat:
jest jeszcze jeden ważny czynnik: kaprys włosów
Właśnie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
powiedz mi jeszcze co to jest Alverde? Drogie to?
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ale też chciałabym wiedzieć co to jest Averde i ile kosztuje
Widziałam, że Syrenka już odwaliła za mnie czarną robotę

Kropcia i Indios, jak się na coś zdecydujecie, piszcie na PW, to dogadamy szczegóły

Rybiorku, czy Ty korzystałaś może kiedyś z cięcia w salonie wyspecjalizowanym w cięciu kręconych włosów? Wiesz, takim z kosmetykami CG i w ogóle "uświadomionym"
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:48   #20594
Mariolcia =P
Zakorzenienie

a gdzie sa takie salony specjalne i uswiadomione?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:49   #20595
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Rybiorku, czy Ty korzystałaś może kiedyś z cięcia w salonie wyspecjalizowanym w cięciu kręconych włosów? Wiesz, takim z kosmetykami CG i w ogóle "uświadomionym"
kochana, tutaj takiego nie uswiadczysz, w Polsce tez nie spotkalam wiec generalnie unikam fryzjerow, raz na 8-10 lat mam problem wiec ide traktujac to jako ostatecznosc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-24, 13:13   #20596
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję za szybką odpowiedz i wskazówki

chyba coś jednak trzeba będzie ukręcić samemu, nawet jak nie wyjdzie to przynajmniej się pobawię
ktoś musi eksperymentować

Cytat:
edit: uzupelnilam poprzedni post, ten ze zdjeciami, wkleila fotke zaraz po fryzjerze, mozecie zobaczy co pianka jakies profesjonalnej firmy (nie zauwazylam nazwy, opakowanie bylo bialo-czarne), mleczko chyba z kerastaze i cos jeszcze (fryzjerka zmieszala to wszystko na dlonie i nalozyla mi na wlosy) moze zrobic z lokow
nie ma to jak przyjść z kręconymi włosami i wyjść z lekkimi falami
Stary 2010-06-24, 13:14   #20597
kropcia007
Wtajemniczenie

Rybiorku cóż za objętość

Stary 2010-06-24, 13:32   #20598
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

nie ma to jak przyjść z kręconymi włosami i wyjść z lekkimi falami
niesamowite, prawda? pani fryzjerka naprawde mocno sie starala ugniatajac mi tyl z tym packarstwem na rekach a tu .... kicha

potem mi powiedziala ze nie da rady wiekszych lokow bo wlosy sa wysuszone

tak sobie pomyslalam ze dzisiaj nie jest ok tez z powodu szamponu, uzylam wczoraj 2 roznych, bo jak umylam pierwszym (z lekkimi slsami) to czulam ze nadal mam brudne wlosy wiec wzielam szampon yes to tomatoes (bez sls), to tez widac byl szok dla wloskow

kropcia007 eee, tego, to tylko na zdjeciu tak wyszlo, one sa troche uniesione to fakt bo sa lzejsze no i pani fryzjerka zrobila co chcialam, delikatnie je scieniowala (tylko nozyczkami), ale dziekuje za drobny komplemencik, znaczy ze az tak zle nie jest
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-24, 13:39   #20599
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

uniesione to fakt bo sa lzejsze no i pani fryzjerka zrobila co chcialam, delikatnie je scieniowala (tylko nozyczkami), ale dziekuje za drobny komplemencik, znaczy ze az tak zle nie jest
Nie bądź taka skromna ja nie mam nawet połowy z tego co Ty tylko że ja mam na samej górze włosy długości 10 cm i średnio się one kręcą a uniesieniu od nasady mogę zapomnieć ... Chciałabym mieć już tą krótką warstwę do brodu lub do ramion a tymczasem jest do końca ucha
ZAZDRASZCZAM

a tak w ogóle jakieś pomysły co zrobić dziś z moimi włosami o ile coś się da doszedł Jantar więc mam jeszcze go i Palome

Stary 2010-06-24, 13:45   #20600
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
kochana, tutaj takiego nie uswiadczysz, w Polsce tez nie spotkalam wiec generalnie unikam fryzjerow, raz na 8-10 lat mam problem wiec ide traktujac to jako ostatecznosc
Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
a gdzie sa takie salony specjalne i uswiadomione?
W Stanach i ponoć w Anglii, dlatego pytałam Rybiorkę. Ale być może do Dublina jeszcze nie dotarły

Bo ja tutaj też mam taki jeden, co niby tnie jakąś specjalną techniką do kręconych włosów, przyniesioną ze Stanów. Tylko że cena też specjalna I chciałabym się najpierw skonsultować z kimś, kto miał z tym styczność, czy warto.

Cytat:
niesamowite, prawda? pani fryzjerka naprawde mocno sie starala ugniatajac mi tyl z tym packarstwem na rekach a tu .... kicha
Na stylizację fryzjerki spuszczę zasłonę milczenia

Zaś jeśli chodzi o zdjęcia, to powiem szczerze, że na pierwszym zdjęciu jakoś proporcje mi nie pasują do końca, ale 2 i 3 jak dla mnie wygląda bardzo fajnie
Stary 2010-06-24, 13:59   #20601
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
W Stanach i ponoć w Anglii, dlatego pytałam Rybiorkę. Ale być może do Dublina jeszcze nie dotarły
nie dotarly bo uwierz mi szukalam, sa studia loreala, kerastaze z cenami z sufitu (ciecie przez mistrza to ok 150 euro, bez mycia i modelowania), owszem mowia ze umieja ale kosmetyki stosuja z silikonami, tna na mokro.. eh.. szkoda pisac

Cytat:
Zaś jeśli chodzi o zdjęcia, to powiem szczerze, że na pierwszym zdjęciu jakoś proporcje mi nie pasują do końca, ale 2 i 3 jak dla mnie wygląda bardzo fajnie
nie wiem co masz na mysli z proporcja ale powiem tak, mialam rowne i ktoras dziewczyna napisala ze fajnie by wygladaly pocieniowane, no to sobie pocieniowalam, ale po paru miesiacach stwierdzilam ze ja jednak wole rowne, problem taki ze pocieniowanie sobie zrobilam ale z podcieciem to juz nie tak latwo, powiedzialam fryzjerce zeby gore obciela tyle ile musi i reszta dopasowala, w rzeczywistosci to wyglada odwrotnie niz na zdjeciach, lepiej z przodu a gorzej z tylu choc tyl sie lepiej kreci niz przod (ale namieszalam)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-24, 14:07   #20602
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
kerastaze z cenami z sufitu (ciecie przez mistrza to ok 150 euro, bez mycia i modelowania),

Mam szczerą nadzieję, że nigdy nie będę tak bogata, żeby tak mi odbiło, żeby zapłacić za samo cięcie 150 euro

Cytat:
nie wiem co masz na mysli z proporcja ale powiem tak, mialam rowne i ktoras dziewczyna napisala ze fajnie by wygladaly pocieniowane, no to sobie pocieniowalam, ale po paru miesiacach stwierdzilam ze ja jednak wole rowne, problem taki ze pocieniowanie sobie zrobilam ale z podcieciem to juz nie tak latwo, powiedzialam fryzjerce zeby gore obciela tyle ile musi i reszta dopasowala, w rzeczywistosci to wyglada odwrotnie niz na zdjeciach, lepiej z przodu a gorzej z tylu choc tyl sie lepiej kreci niz przod (ale namieszalam)
Daj włosom czas na dojście do siebie i ułożenie się, doprowadź je pielęgnacyjnie do porządku i wtedy czekamy na zdjęcia
Stary 2010-06-24, 14:33   #20603
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Mam szczerą nadzieję, że nigdy nie będę tak bogata, żeby tak mi odbiło, żeby zapłacić za samo cięcie 150 euro
to juz nie wspomne ze cena robienia balejazu/pasemek jest od 200 w gore (ups wspomnialam )

w normlanych salonach ceny choc wiadomo ze wyzsze niz w Polsce bo przelicznik, to tak 3 razy w dol

Cytat:
Daj włosom czas na dojście do siebie i ułożenie się, doprowadź je pielęgnacyjnie do porządku i wtedy czekamy na zdjęcia
sie zrobi! (ale poczekacie dlugo, bede jak polelavendove )
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-24, 14:52   #20604
Edith3F
Zadomowienie

Witam i ja w V części

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
I jeszcze odpowiedź w kwestii żelu aloesowego Gorvity - niestety nie było go dość długo, więc postawiłam na Panthenol. Nie mam zatem danych.
Podobnie jak Ty Eloee zrezygnowana że nie ma tak długo aloesowego Gorvity postanowiłam kupic Pantenol- jednak tez już jest niedostępny (jak się okazuje - na szczęście )
Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Niestety nie dane mi bylo wyporbowac Palomy i nadal nie mam zadnych doswiadczen z aloesem(kto by pomyslal) i szukam jakiegos sensownego zamiennika- narazie bez skutku.
a może po prostu sok z aloesu?
Cytat:
a kiedy je nakładasz?
kiedy włosy są bardzo mokre, niemalże ociekają wodą, czy kiedy są wilgotne. Spróbuj obu opcji, bo efekty mogą wyjść różne. To samo tyczy odżywek b/s
Zważyłam, ze u mnie żel lepiej sprawuje się na podsuszonych włosach, natomiast odżywka b/s na ociekających wodą

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Mam podobnie

choc miewam jeszcze chwile zwątpienia w kwestii "czy lubię swój kolor"

Cytat:
one sa troche uniesione to fakt bo sa lzejsze no i pani fryzjerka zrobila co chcialam, delikatnie je scieniowala (tylko nozyczkami), ale dziekuje za drobny komplemencik, znaczy ze az tak zle nie jest
Rybiorku uważam że bardzo fajną masz teraz fryzurkę
to fakt - skręt poszedł na spacer
Ale podobnie jak Syrenka uważam że to jest powszechne zjawisko po fryzjerze max tydzień i będzie dużo lepiej zobaczysz

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 14:54   #20605
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Zważyłam, ze u mnie żel lepiej sprawuje się na podsuszonych włosach, natomiast odżywka b/s na ociekających wodą
mam to samo, z reguly tak zachowuja sie ciensze wloski, nie lubia stylizatora na morko

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:

Rybiorku uważam że bardzo fajną masz teraz fryzurkę
to fakt - skręt poszedł na spacer
Ale podobnie jak Syrenka uważam że to jest powszechne zjawisko po fryzjerze max tydzień i będzie dużo lepiej zobaczysz
dziekuje za wsparcie, zobaczymy wiec w przyszlym tygodniu, fyzurka generalnie dokladnie jak chcialam i musze oddac honor fryzjerce ze choc mycie i modelowanie i nakladanie ...... (nie napisze powtornie czego) do bani to dokladnie obciela jak chcialam (choc na mokro po myciu paskudnym szamponem)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-24, 15:05   #20606
wilczex
Zadomowienie

Rybiorek, widzę, że nie tylko ja poszłam ostatnio do fryzjera Czyżby masowy kompleks krowiego placka? :d

No i oczywiście wiyam nowy wątek... Eh... idziemy jak burza.

Ja sobie zaraz chyba naolejuję włoski, albo do wieczora poczekam, bo przecież nie pójdę wieczorem biegać z takim smalcem na głowie...

A co do siwych włosów, ja mam masakrycznie dużo ich, mam dopiero 22 lata a już mam siwuchy... Jak mnie kilka lat temu na studniówkę czesała fryzjerka to nie mogła się nadziwić, że taka młoda a taka siwa... ALe mam to w genach... U rodziny mojego ojca, jak i samego ojca to norma, w wieku 25 lat średnio już są mocno widoczne...;/

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 15:06   #20607
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
mam to samo, z reguly tak zachowuja sie ciensze wloski, nie lubia stylizatora na morko
ja dopiero tegoroczną wiosną odkryłam że mam cienkie włosy
dopiero kiedy je porządnie nawilżyłam i odżywiłam
Cytat:
dziekuje za wsparcie, zobaczymy wiec w przyszlym tygodniu, fyzurka generalnie dokladnie jak chcialam i musze oddac honor fryzjerce ze choc mycie i modelowanie i nakladanie ...... (nie napisze powtornie czego) do bani to dokladnie obciela jak chcialam (choc na mokro po myciu paskudnym szamponem)
cieszę się że też z fryzury jesteś zadowolona
max tydzień- zobaczysz

A ja dopiero dziś pierwszy raz wypróbowałam miodu do odżywki
i nie zrobiłam płukanki (kwaśno-rumiankowo-cytrynowej)
mycie OMO(Mrs Potters +barwa)
odżwyka d/s (garnier z awokado+miód)
odżywka b/s ziaja rycyna (ma dimethicone)
żel dopiero na już bardziej poduszone włosy
po drodze był jeszcze dyfuzor.

Efekt mi się podoba Szkoda że nie mam aparatu, to moze bym nawet coś wstawiła

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 15:20   #20608
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Rybiorek, widzę, że nie tylko ja poszłam ostatnio do fryzjera Czyżby masowy kompleks krowiego placka? :d
A CO TO JEST?

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:

Wielka szkoda
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-24, 15:25   #20609
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
osz Ty
chociaż Twoimi bym oko nacieszyła

Stary 2010-06-24, 15:36   #20610
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Rany, dziewczyny, tempo pisania niesamowite. Gdybym w pracy nie zajrzala, to wieczorem bym chyba tego nie nadrobila.
Poza tym jaka to skarbnica wiedzy, szczesliwa jestem ze dane mi jest to przeczytac

OMO z hippem + pottersem aloesowym, potem kallos latte i zel artiste dalo dzis fajny efekt. Skalp nie swedzi co za ulga....

musze tyle rzeczy kupic od tego czytania.....

w pracy kolega mnie spytal czy juz codziennie bede krecila sobie wlosy na walkach
a ja tylko odstawilam grzebien i zamiast recznika uzywam t-shirta TŻta

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-06-24 o 19:40
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości