|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
niedziałczy nadal
w domku zobaczę a próbowałaś ich Syrenko? Jeśli tak to czy masz jakichś faworytów
|
#20582 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20583 |
|
Wtajemniczenie
|
to testuj co zdasz mi relację i wykorzystam Jumaatt do jakiegoś zamówionka
bo niestety nie mogę pozwolić sobie na zbyt wiele i nie chcę naginać uprzejmości koleżanki
|
#20584 |
|
Zakorzenienie
|
miałam ten sam problem- stosowalam mieszanke olejowa 2 razy w tyg moje wlosy stawały sie szorstkie mniej sie krecily, po radzie Eloe odstawilam oleje na jakis czas (juz 3 tyg nie używałam olejów) i jest lepiej i to o niebo lepiej, bardziej się krecą - musiałam za bardzo włosy obciążyc nimi - teraz postanowiłam stosować oleje góra 3 razy w miesiącu i zobaczyc czy takie roziwiązanie bedzie dobre
|
|
|
|
#20585 |
|
Zakorzenienie
|
zglaszam sie po obcieciu ale obawiam sie ze nie mam sie czym chwalic
, wloski nadal sa dziwne i zaczynam nabierac pewnosci ze to przez jessi RR i CCSS i gelebration spray, sa takie.... jakby porowate, nie gladkie, szczegolnie z przodu, tyl zostal sporo sciety wiec wyglada ok ale przod nie teges ![]() przez to nie zamowilam odzywek z jessi, wiem ze nie ma tam magnesium ale tak to jest ze jak sie zraze do czegos to potem dmucham na zimne za to zamowilam hibiscus&banana butta z curl junkie ![]() syrenko robie to dla Ciebie, generalnie prosze o wyrozumialosc, nie potrafie wytlumaczyc co sie stalo, nagle z dnia na dzien staly sie sztywne, porowate i klujace - ten opis najlepiej oddaje to, jedyne nowe rzeczy to byly RR, CCSS i geleration gel, nie potrafie tego wyjasnic dzisiaj jest lepiej ale nie idealnie, wczoraj fryzjer (nie dawalam juz rady), potem w domu yes to tomatoes trzymana godzine, potem nowa odzywka d/s jason (niesamowita, pachnie bardziej jak lek niz odzywka ale efekt na wlosy nieziemski, ma biotyne, panthenol, wit. A,E,C) i tyle, dzisiaj to samo plus quenched curls moisturizer, souffle cream i na koniec troche zelu lnianego no i dalej dumam co z kolorem ![]() doczytalam ostatni post: ja nie robie olejowania juz tak czesto wiec to odpada jako przyczyna edit: wklejam fotke bezposrednio po fryzjerze (ostatnia), mozecie porownac i zobaczyc ze choc dzisia nie jest super to i tak jest fajnie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-24 o 12:38 |
|
|
|
#20586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myślę, że to lekki szok po cięciu. Z relacji dziewczyn na forum wynika, że włosy bardzo często tak reagują. I faktycznie magnesium sulfate w produktach Jessie (a miałaś ich 3) mógł się przyczynić do problemów. Plusem jest, że wiemy, że mogą się z tym składnikiem wiązać problemy więc prewencyjnie mogłaś odstawić te produkty. Nic się nie martw, jestem pewna, że wkrótce wszystko wróci do normy
|
|
|
|
|
#20587 |
|
Wtajemniczenie
|
koleżankę rybionek co popchnęło do ścięcia lokasów
![]() dzięki za wskazówki w poprzednim wątku - ach te tempomam do was małe pytanie: chciałam zakupić to: Oriflame, HairX, Summer Care, Odżywka w sprayu na lato ale wysoko jest gliceryna, a o ile pamiętam wskazywałyście aby ją między innymi ograniczyć. Czy znacie coś w sprayu innego bez silikonów ale z filtrem i gliceryną na końcu w składzie lub w ogóle bez niej .
|
#20588 |
|
Zakorzenienie
|
zmiennosc to pierwsza cecha kobiet
, a ja pod tym wzgledem to moglabym startowac w konkurencjia powaznie to ja niestety pomimo pielegnacji nadal mocno kolorowalam je i skutek taki ze konce byly paskudne plus cos sprawilo ze nagle zrobily sie jak kask z betonu z powbijanymi szpikulcami najgorsze ze polubilam blond ale widac wloski nie, intensywnie mysle co z tym fantem zrobic bo jak juz zalilam sie syrence nie lubie swojego wlasnego koloru, jest taki smutasowaty - mysi, szczurzy czy jak tam zwal, 2 razy odkad zaczelam kolorowanie/rozjasnianie (w wieku 15 lat) zdolalam wrocic do swojego koloru, za kazdym razem przechodzilam w nim (po scieciu ostatnich farbowan) 2-3 tygodnie, znam siebie i wiem ze teraz moze byc to samo, pare miesiecy wyrzeczen i krotkiej fryzurki i potem dawaj od nowajakies rady kolezankokosmarko?
|
#20589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz pokombinować ze skonstruowaniem psikadła z filtrem dostępnym na ZSK: http://www.zrobsobiekrem.pl/?217,mik...y-tlenek-cynku |
|
|
|
|
#20590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastosuję się do rad Eloe. Do twoich malinko też
|
|
#20591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak przyrzekłam sobie że nie będę farbowałaTeraz wiem, że boję się cokolwiek zmienić - by nie wyszła Cytat:
Ja tez zawsze narzekałam na sój mysi nijaki kolor - serio uwierz mi Teraz jak mam praktycznie swój po całości to śmiem twierdzić, że to wcale nie jest mysi kolor tylko naturalny ciemny blond. Moja rada - trudno powiedzieć, jesli ci tak mocno zależy na frabowaniu, to żeby nie odbiło się to na jakości włosa to farby ziołowe bym polecała - jest tego sporo na rynku, ja ze swojej strony venitę polecam - zmywalne i spora paleta kolorów jest dostępna: http://www.venita.com.pl/search/prod...er&nr=85&bk=55 ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
chyba coś jednak trzeba będzie ukręcić samemu, nawet jak nie wyjdzie to przynajmniej się pobawię
|
|
#20592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje edit: uzupelnilam poprzedni post, ten ze zdjeciami, wkleila fotke zaraz po fryzjerze, mozecie zobaczy co pianka jakies profesjonalnej firmy (nie zauwazylam nazwy, opakowanie bylo bialo-czarne), mleczko chyba z kerastaze i cos jeszcze (fryzjerka zmieszala to wszystko na dlonie i nalozyla mi na wlosy) moze zrobic z lokow
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-24 o 12:40 |
|
|
|
|
#20593 | |
|
Rozeznanie
|
Aniaaa16 - Eclipta to indyjskie zioło - ja mam właśnie w proszku, będę mieszać z olejami i wcierać w skórę głowy. Na BU już jest niedostępna w wersji sproszkowanej (jest za to u konkurencji
, ale można nabyć tam płyn rozmarynowy do włosów z Ecliptą. Osiwienie nie grozi Ci jeszcze długo, nie martw się. Chociaż u mnie się zwiększyło chyba właśnie pod wpływem długotrwałego stresu, więc ucz się pilnie, żebyś takowego przed maturą nie miała ![]() Nie farbuj Polelavendowe - nie wierzę, że jest tak źle. Ze zdjęcia mgliście pamiętam ogromny potencjał. Grube, gęste i długie. Myślę, że Twoje włosy czują, że ich nie lubisz i stąd problemy Postaraj się zapałać do nich uczuciem Kurcze, naprawdę szkoda takich włosów. Cytat:
![]() Właśnie ![]() Widziałam, że Syrenka już odwaliła za mnie czarną robotę ![]() Kropcia i Indios, jak się na coś zdecydujecie, piszcie na PW, to dogadamy szczegóły Rybiorku, czy Ty korzystałaś może kiedyś z cięcia w salonie wyspecjalizowanym w cięciu kręconych włosów? Wiesz, takim z kosmetykami CG i w ogóle "uświadomionym"
|
|
|
|
|
#20594 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie sa takie salony specjalne i uswiadomione?
|
#20595 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, tutaj takiego nie uswiadczysz, w Polsce tez nie spotkalam wiec generalnie unikam fryzjerow, raz na 8-10 lat mam problem wiec ide traktujac to jako ostatecznosc
|
#20596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#20597 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku cóż za objętość
|
#20598 |
|
Zakorzenienie
|
niesamowite, prawda? pani fryzjerka naprawde mocno sie starala ugniatajac mi tyl z tym packarstwem na rekach a tu .... kicha
![]() potem mi powiedziala ze nie da rady wiekszych lokow bo wlosy sa wysuszone tak sobie pomyslalam ze dzisiaj nie jest ok tez z powodu szamponu, uzylam wczoraj 2 roznych, bo jak umylam pierwszym (z lekkimi slsami) to czulam ze nadal mam brudne wlosy wiec wzielam szampon yes to tomatoes (bez sls), to tez widac byl szok dla wloskow kropcia007 eee, tego, to tylko na zdjeciu tak wyszlo , one sa troche uniesione to fakt bo sa lzejsze no i pani fryzjerka zrobila co chcialam, delikatnie je scieniowala (tylko nozyczkami), ale dziekuje za drobny komplemencik, znaczy ze az tak zle nie jest
|
#20599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ZAZDRASZCZAM a tak w ogóle jakieś pomysły co zrobić dziś z moimi włosami o ile coś się da doszedł Jantar więc mam jeszcze go i Palome
|
|
#20600 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo ja tutaj też mam taki jeden, co niby tnie jakąś specjalną techniką do kręconych włosów, przyniesioną ze Stanów. Tylko że cena też specjalna I chciałabym się najpierw skonsultować z kimś, kto miał z tym styczność, czy warto.Cytat:
![]() Zaś jeśli chodzi o zdjęcia, to powiem szczerze, że na pierwszym zdjęciu jakoś proporcje mi nie pasują do końca, ale 2 i 3 jak dla mnie wygląda bardzo fajnie |
||
|
|
|
#20601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#20602 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam szczerą nadzieję, że nigdy nie będę tak bogata, żeby tak mi odbiło, żeby zapłacić za samo cięcie 150 euro Cytat:
|
||
|
|
|
#20603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspomnialam w normlanych salonach ceny choc wiadomo ze wyzsze niz w Polsce bo przelicznik, to tak 3 razy w dol Cytat:
(ale poczekacie dlugo, bede jak polelavendove
|
|
#20604 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam i ja w V części
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
choc miewam jeszcze chwile zwątpienia w kwestii "czy lubię swój kolor" ![]() Cytat:
to fakt - skręt poszedł na spacer Ale podobnie jak Syrenka uważam że to jest powszechne zjawisko po fryzjerze
|
|
#20605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
#20606 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorek, widzę, że nie tylko ja poszłam ostatnio do fryzjera
Czyżby masowy kompleks krowiego placka? :dNo i oczywiście wiyam nowy wątek... Eh... idziemy jak burza. Ja sobie zaraz chyba naolejuję włoski, albo do wieczora poczekam, bo przecież nie pójdę wieczorem biegać z takim smalcem na głowie... A co do siwych włosów, ja mam masakrycznie dużo ich, mam dopiero 22 lata a już mam siwuchy... Jak mnie kilka lat temu na studniówkę czesała fryzjerka to nie mogła się nadziwić, że taka młoda a taka siwa... ALe mam to w genach... U rodziny mojego ojca, jak i samego ojca to norma, w wieku 25 lat średnio już są mocno widoczne...;/
|
#20607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero kiedy je porządnie nawilżyłam i odżywiłam ![]() Cytat:
![]() max tydzień- zobaczysz ![]() A ja dopiero dziś pierwszy raz wypróbowałam miodu do odżywki ![]() i nie zrobiłam płukanki (kwaśno-rumiankowo-cytrynowej) mycie OMO(Mrs Potters +barwa) odżwyka d/s (garnier z awokado+miód )odżywka b/s ziaja rycyna (ma dimethicone) żel dopiero na już bardziej poduszone włosy po drodze był jeszcze dyfuzor. Efekt mi się podoba
|
|
#20608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A CO TO JEST?---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|
#20609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż Twoimi bym oko nacieszyła
|
|
#20610 |
|
Raczkowanie
|
Rany, dziewczyny, tempo pisania niesamowite. Gdybym w pracy nie zajrzala, to wieczorem bym chyba tego nie nadrobila.
Poza tym jaka to skarbnica wiedzy, szczesliwa jestem ze dane mi jest to przeczytac ![]() OMO z hippem + pottersem aloesowym, potem kallos latte i zel artiste dalo dzis fajny efekt. Skalp nie swedzi musze tyle rzeczy kupic od tego czytania..... w pracy kolega mnie spytal czy juz codziennie bede krecila sobie wlosy na walkach a ja tylko odstawilam grzebien i zamiast recznika uzywam t-shirta TŻta
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-06-24 o 19:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

w domku zobaczę a próbowałaś ich Syrenko? Jeśli tak to czy masz jakichś faworytów

bo niestety nie mogę pozwolić sobie na zbyt wiele i nie chcę naginać uprzejmości koleżanki
, wloski nadal sa dziwne i zaczynam nabierac pewnosci ze to przez jessi RR i CCSS i gelebration spray, sa takie.... jakby porowate, nie gladkie, szczegolnie z przodu, tyl zostal sporo sciety wiec wyglada ok ale przod nie teges 

jak przyrzekłam sobie że nie będę farbowała

wspomnialam
(ale poczekacie dlugo, bede jak polelavendove