Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 689 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 22:09   #20641
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
nie no.. ja zawsze myje to akurat zrobie..
a czy ty tez tak robisz? czy nakladasz tylko jedna odzywke, przed myciem? bo nie wiem czy nie przesadzam czasem z pielegnacja
boje sie, ze przedobrze
ja nakładam odżywkę/maskę po myciu. Przed myciem nakładałam tylko oleje, ale to w zimie, teraz są dla mnie za ciężkie.
Więc jak chcesz zaoszczędzić czas:
* mycie
* maska/odżywka spłukiwalna wodą
* spłukanie
* odzywka b/s
i dalej jak normalnie

a maska olejowa od czasu do czasu przed myciem.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Wiecie bylam dzisiaj w TBS w Dublinie, chcialam zobaczyc ta odzywke miodowa, ale sie rozczarowalam, po pierwsze sklad niewodoczny, na naklejce z nazwa druga naklejka ale skladniki na tej stronie co ta zewnetrzna naklejka przyklejona, wiec musialam kombinowac bo staff lazil naokolo, ale skoro to bylo tak zakamuflowane to musialam zerknac, i wiecie co? polyquaternium-80 i amodimethicone, pierwszy chyba 4, drugi dalej ale przed zapachem, dochodze do wniosku ze w Irlandii zaopatruja sie w dziwnych fabrykach / hurtowniach
Taki jest skład.
Tylko bananowa jest zgodna z CG.
Składy TBS można obejrzeć na ich stronie. Tylko wiecie co? Ani na stronie TBS UK ani USA nie ma miodowej! Wycofują?

Mnie sie jeszcze podobała oliwkowa, ma amodimethicone:
http://www.thebodyshop-usa.com/natur...er/prod6270025
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:13   #20642
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa16 Pokaż wiadomość
Czyli jeśli łupinki to garść, a jeśli liście to ile ? Z 10? W czym pomaga taka płukanka? Czy zapach długo się utrzymuje?
powoduje intensywniejszy kolor ciemnym włosom. W jakim stopniu - nie wiem. Ilość uzależniona jest od tego, ile naparu chcesz otrzymać. Myślę, że garść łupinek na 2 litry wody starczy (poprawcie mnie jesli się mylę).
Liście, na około 2 litry wody również porządna garść. Czasem lepiej mieć intensywniejszy napar niż nic. A czy zapach długo się utrzymuje... pytanie jaki zapach? Bo i tak musisz położyć odżywkę b/s lub inny specyfik do układania włosów.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:22   #20643
aniaaa16
Raczkowanie

GG do aniaaa16

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
powoduje intensywniejszy kolor ciemnym włosom. W jakim stopniu - nie wiem. Ilość uzależniona jest od tego, ile naparu chcesz otrzymać. Myślę, że garść łupinek na 2 litry wody starczy (poprawcie mnie jesli się mylę).
Liście, na około 2 litry wody również porządna garść. Czasem lepiej mieć intensywniejszy napar niż nic. A czy zapach długo się utrzymuje... pytanie jaki zapach? Bo i tak musisz położyć odżywkę b/s lub inny specyfik do układania włosów.
Liście orzecha włoskiego zawsze kojarzyły mi się z takim intensywnym zapachem, dlatego pytam
aniaaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:29   #20644
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Taki jest skład.
Tylko bananowa jest zgodna z CG.
Składy TBS można obejrzeć na ich stronie. Tylko wiecie co? Ani na stronie TBS UK ani USA nie ma miodowej! Wycofują?

bananowej nie bylo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 23:21   #20645
msk3
BAN stały

Emmi-aloes kupisz w każdej aptece.
Pytaj o sok z aloesu do picia.

Gdybym wiedziała,że szukasz,to też bym Ci wysłała.
Jak kupisz butlę to będziesz ją miała bardzo długo.

Nie jesteś sama.Ja też nie mam tej Yes...
Dostałam kiedyś od Eloe,była pamiętam świetna ale już nie mam

Na razie cieszę się kallosami min. z marchwi.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 07:51   #20646
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
bananowej nie bylo
a mówiłaś, że nie lubisz bananów
Stary 2010-06-25, 08:05   #20647
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nakładam odżywkę/maskę po myciu. Przed myciem nakładałam tylko oleje, ale to w zimie, teraz są dla mnie za ciężkie.
Więc jak chcesz zaoszczędzić czas:
* mycie
* maska/odżywka spłukiwalna wodą
* spłukanie
* odzywka b/s
i dalej jak normalnie
a maska olejowa od czasu do czasu przed myciem.
dontknow - ja robię poszczególne etapy identycznie jak syrenka , i z olejów przed myciem teraz tez zrezygnowałam.
Dziś robię przegląd kosmetyków do kupienia - ach ja to lubię

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 08:14   #20648
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
dontknow - ja robię poszczególne etapy identycznie jak syrenka , i z olejów przed myciem teraz tez zrezygnowałam.
Dziś robię przegląd kosmetyków do kupienia - ach ja to lubię
Pochwal się na co się zdecydowałaś
Stary 2010-06-25, 08:15   #20649
kosmarka
Wtajemniczenie

jakże bym mogła inaczej

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 09:31   #20650
kropcia007
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Wczoraj byłam z koleżanką u fryzjera i pani fryzjerka chwaliła moje włosy co mi się pierwszy raz zdarzyło by fryc je chwalił, nie powiem podobało mi się to
Słuchała co mówię o pielęgnacji i była pod wrażeniem czego się nie robi by włosom dogodzić -to co by powiedziała po rozmowie z Eloe lub Syrenką skoro moja wiedza jej imponowała

Zakupiłam wczoraj psikadła z Artiste keratynowe i lotion, chciałam wrzucić do składowego ale Tż mnie wkurzył z rana i już mi wszystko z głowy wyleciało łącznie z zapakowaniem psikadeł i śniadania do pracy wiem że w składzie po wodzie i alcohol denat mają hydrolizowaną keratynę kawałek dalej wyciąg z liści aloesu i pantenol są bardzo bardzo zbliżone składem mają również filtr UV.
Rano spryskałam troszkę włosy tym keratynowym i jest ładnie tylko to zapewne zasługa psikadła z jantara palomy i wody Jantar użyty po raz pierwszy urzekł mnie

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-25 o 09:36
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 09:50   #20651
polelavendove
Wtajemniczenie

Drogie Panie,
ja to wstawię zdjęcia jak będą efekty.Na razie to mogłaby je podpisać Czupór 1,Czupór 2 itd

Dziękuję Ci Emesko,że ocaliłaś moje dobre imię w pielęgnacji
Koleżanka Ju mattka to już wnioski miała takie,że ja perukę ściągam jak wracam do domu,a rano tylko z kurzu otrzepuję i to cała pielęgnacja

Gwoli sprawiedliwości są 3 czynniki wpływające na stan moich włosów.
Cecha osobnicza.jakby na przeciwległych biegunach postawić włosy hinduskie i japońskie to moje zdecydowanie są hinduskie.
Po drugie od jakiegoś czasu muszę je już farbować niestety.
A po trzecie mam chorobę tarczycy,która podobno w sposób znaczący wpływa na włosy.A jestem raczej na początku leczenia.
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 09:57   #20652
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj byłam z koleżanką u fryzjera i pani fryzjerka chwaliła moje włosy co mi się pierwszy raz zdarzyło by fryc je chwalił, nie powiem podobało mi się to
Słuchała co mówię o pielęgnacji i była pod wrażeniem czego się nie robi by włosom dogodzić -to co by powiedziała po rozmowie z Eloe lub Syrenką skoro moja wiedza jej imponowała

Zakupiłam wczoraj psikadła z Artiste keratynowe i lotion, chciałam wrzucić do składowego ale Tż mnie wkurzył z rana i już mi wszystko z głowy wyleciało łącznie z zapakowaniem psikadeł i śniadania do pracy wiem że w składzie po wodzie i alcohol denat mają hydrolizowaną keratynę kawałek dalej wyciąg z liści aloesu i pantenol są bardzo bardzo zbliżone składem mają również filtr UV.
Rano spryskałam troszkę włosy tym keratynowym i jest ładnie tylko to zapewne zasługa psikadła z jantara palomy i wody Jantar użyty po raz pierwszy urzekł mnie
Jantar mówisz ;>
Ja wczoraj byłam z Tż na mieście i zaszłam do Ross. kupiłam farbę do włosów i odżywkę- różowego Yunga.
Wieczorem farbowałam włosy, po zmyciu nałożyłam firmową odżywkę/balsam do włosów, który jest w pudełku razem z farbą... Następnie spłukałam i nalożyłam Yunga- moje włosy są o wieeeele delikatniejsze niż to zwykle bywa po farbowaniu
Mniemam, że to zasługa Yunga, jest super- i za 3zł z groszami
Stary 2010-06-25, 10:27   #20653
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
a mówiłaś, że nie lubisz bananów
nie wiedziec czemu teraz wlosy go lubia kolejne potwierdzenie ze kreciolki maja olbrzymie kaprycha

wczoraj znow zrobilam na wieczor nawilzanie, najpierw trzymalam 20 min odzywke proteinowa, potem 20m yes to tomaotes, splukalam, odzywka d/s jason (biotyna, wit, E,A,C) i zostawilam do wyschniecia, dzisiaj rano na suche dalam jelly / darcy's, fajnie wyszlo wlosy dostaly zaraz objetosci bo po nocy przyklaply ale jeden minus troche sztywnosci tam gdzie nalozylo sie za duzo jelly i niestety ugniatanie nie pomaga, probowalam rekami, przez koszulke i niestety trzyma (ale puchu nie ma nawet na czubku) ale to nic dzisiaj powinno dojsc zamowienie z BC, i mam dylemat co sprobowac najpierw: gellie / curl junkie czy curlin custard / kinky curly
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 10:43
Stary 2010-06-25, 10:50   #20654
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiedziec czemu teraz wlosy go lubia kolejne potwierdzenie ze kreciolki maja olbrzymie kaprycha

wczoraj znow zrobilam na wieczor nawilzanie, najpierw trzymalam 20 min odzywke proteinowa, potem 20m yes to tomaotes, splukalam, odzywka d/s jason (biotyna, wit, E,A,C) i zostawilam do wyschniecia, dzisiaj rano na suche dalam jelly / darcy's, fajnie wyszlo wlosy dostaly zaraz objetosci bo po nocy przyklaply ale jeden minus troche sztywnosci tam gdzie nalozylo sie za duzo jelly i niestety ugniatanie nie pomaga, probowalam rekami, przez koszulke i niestety trzyma (ale puchu nie ma nawet na czubku) ale to nic dzisiaj powinno dojsc zamowienie z BC, i mam dylemat co sprobowac najpierw: gellie / curl junkie czy curlin custard / kinky curly
Szczęściara, na pocieszenie za brak banana dostaniesz zamówienie z BC
Banana poszukaj w innym czasie, może im się skończył. W krakowskim TBS braki asortymentowe to nic zaskakującego.
Stary 2010-06-25, 11:02   #20655
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściara, na pocieszenie za brak banana dostaniesz zamówienie z BC
zadne zakupy mnie tak nie ciesza jak robione na BC
nie powiem ile wydalam bo nie chce powiekszac mojego statusu kompletnie uzaleznionej, ale za to zadnych innych babskich zakupow juz nie bedzie w tym miesiacu

Cytat:
Banana poszukaj w innym czasie, może im się skończył. W krakowskim TBS braki asortymentowe to nic zaskakującego.
Generalnie w ogole nie powinnam juz za niczym patrzec dochodze do wniosku ze musze po pracy jechac prosto do domu, jak tylko gdzies zbocze to laduje w bootsie, jakies drogerii albo innym sklepie na dziale z kosmetykami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 11:33   #20656
wilczex
Zadomowienie

Ja dzisiaj jestem w miarę zadowolona ze swoich włosów. Ładnie się pokręciły w sumie od góry. Wczoraj wieczorem było:

-olejowanie
-mycie szamponem
- pogniecenie Yungiem,
-Fructis bez silikonow +pantenol + keratyna
- Naturia z lnem i rumiankiem + pantenol + keatyna ( mniej niż do fructisa)
- Żel z Avonu + Joanna Professional

Mi się olej kończy, ale skoro mówicie, że na wakacje lepiej odstawić, to odstawię. Kupię sobie Almę

Może potem wstawię fotki jak się ogarnę

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 11:43   #20657
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Pięknie się rozwijamy

Cytat:
chyba ten syndrom z magnesium juz sie pokazal, nie bylo puchu ale wlosy byly jak zyletki
Ja poprosze więcej szczegółów na temat działania magnesium suflate
Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Przepis na psikadło już jest w receptariuszu.
Super Podwieszę
pozwolisz, że ukręcę w wolnej chwili
Cytat:
Mnie to chyba wszystko pasuje do włosów.
Msk pisałas kiedyś, że Tigi nie zgadza się z wieloma odżywkami. Mogłabyś wymienic kilka? Ciekawam o jakie składniki chodzi.
Cytat:
a ja poprostu zapisuje kombinacje i tyle, bo jak wytlumaczyc ze ta sama kombinacja jednego dnia dala przepiekne loki a drugiego cos a la loki a pogoda byla ta sama
Fakt, zgadzam się.
U mnie dochodzi jeszcze syndrom dnia drugiego, bo włosów nie myję codziennie. Nie wszystkie odżywki i stylizatory nadają się tego dnia.
Jednak odpowiedzi dostaję szybko i rzadko sie zdarza, by włosy reagowały inaczej niż za pierwszym czy drugim razem.
Nie lubią gliceryny, która nawet teraz daje znać o sobie zwiększonym puchem i chyba ona oddaje wilgoć z moich włosów do otoczenia, bo cho DP to 11, wilgotność liczy jedynie 56%.
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Co do olejku na końcówki...chyba też tak zacznę robić Ech...żeby mi się tylko te włosiska nie poniszczyły!
Lepiej o tym pamiętać. Ograniczyłam emolienty łącznie z olejowaniem końćowe i skutkiem tego końcówki zaczeły się piórkować Teraz nakładam przed myciem na co najmniej godzinę na same końcówki.
Cytat:
A z żabkowaniem...da się coś wymyślić z tego "zestawu" co mam? Pliiiiis
Zerknij jeszcze raz do FAQ na post o podpinaniu. Podwiesiłam tam linki do filmików Yt. Na jednym z nich dziewczyna podpina włosy nieco dalej używając jakiś zwykłych spinek.
Myślę, że da się zrobić.
Cytat:
eloe ze wszystkich yesow najbardziej pasuje mi pomidorek, nie tylko przez zapach, widac ta kombinacja jest dla mnie najbardziej optymalna (producent podkresla ze ma sporo jojoby )
Pomidor fajnie nawilża i odżywia, to prawda Na dodatek pachnie długo jeszcze po użyciu innych produktów. Jednak w mojej wersji zapach jest dość wysoko i boje się podraznienia skalpu. Nakładam go więc na max 20-30 minut.
Za to po marchewie włos ładniej się kręci (pewnie dzięki dimethiconowi). Miałam jej jednak mało i oszczędzam ostatnią, specjalną okazję.
U nas warzywka są tylko w Sephorze, więc marchewę roważam między banieczkami Tigi i Matrixami Biolage.
Cytat:
powinnam isc na odwyk a ja mysle gdzie zrobic zapas pomidora
Jako lekarz osobisty w białym kitlu zalecam Ci odwyk aż do lipca. To cały czerwiec! W lipcu możesz wrócić do zakupów.

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
jako, że bez narzekania nie można się obejść, musze się pożalić, że moje włosy kręcą nosem - niestety nie 'się' - na stylizatory... żele, kremy, spreje owszem, utrwalają, ale mam wrażenie, że robią strąki...
Niestety mam podobnie. Tylko odzywka b/s nałożona na suche włosy jest w stanie jeszcze coś potem poprawić.
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dobijam do was, choć kilka dni nie odnoszę większych sukcesów
Ja mam od wczoraj wyłącznie porazki włosowe, ale dajemy radę - ładuję odżywki b/s na suche i jedziemy dalej

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 11:48   #20658
syrenka
Wtajemniczenie

Noo-Poo Jillipoo pisze o magnesium sulfate w kosmetykach Jessi Curl na przykładzie Rockin' Ringlets:
http://jillipoo.blogspot.com/2009/05...-ringlets.html
Stary 2010-06-25, 11:57   #20659
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Noo-Poo Jillipoo pisze o magnesium sulfate w kosmetykach Jessi Curl na przykładzie Rockin' Ringlets:
a ja wlasnie tego szukalam, dziekuje syrenko

Eloe
przez to nie zamowilam nic z jessi jakos nie mam ochoty scinac wiecej wlosow a choc w odzywce i masce nie ma magnesium to po przebojach ze stylizatorami nie bede ryzykowac

do tej pory wiekszosc curl junkie i curls mi spasowala przy czym do zniszczonych wloskow lepiej sprawuje sie curl junkie, curls daje piekne efekty ale na wloski po 2 tygodniach od farobwania, zamowilam teraz z curl junkie hibiscus&banana butta - leave-in i lekki stylizator w jednym oraz gellie gel, no i przez Ciebie bo tak reklamowalas Curling Custard i znow wieczorem bede siedziec i patrzec na oba i myslec ktory wyprobowac pierwszy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 12:18   #20660
wilczex
Zadomowienie

A zapomniałam dodac, że wczoraj dałam tez Jantara na skalp. Ale musze przyznać, że psikadło z palomy i jantara nie jest dla mnie za dobre. Daje efekty ale tlyko na 15 minut... ;/

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 12:25   #20661
msk3
BAN stały

Eloe kręć psikadło

Co do tigi i odżywek nie jestem w stanie stwierdzić,z którymi się tak gryzie.
Na pewno lubi się z odżywkami zawierającymi oliwę z oliwek,takimi które dzielą włosy na grube pukle.
Np. z seboradinem,glorią się nie lubią bo włosy są zbyt puszyste i dzielą się na cieniutkie pasemka.
To moje odczucia ale na innych włosach może być inaczej.
Stary 2010-06-25, 12:29   #20662
Eloe77

Kropcia007 ja również należę do fanek Alverde - szczególnie morleki (Glanz). Ta z aloesem i hibiskusem była nieco za mało emolientowa, gdy ją próbowałam, więc musiałam wzbogacać. Testuję właśnie Sensitive (pachnie dziwnie, apteczno-ziołowo) i choć jest naprawdę delikatna (wtarłam w skalp, by sprawdzić), to szału nie robi. Jest lekka, fajna na co dzień.
Cytat:
zglaszam sie po obcieciu ale obawiam sie ze nie mam sie czym chwalic ,
A mnie bardzo podoba się objętość, którą uzyskałaś Masz teraz podobne cięcie do mojego, ale nie mam tyle włosów
A to, co zrobiła fryzjerka z Twojego skrętu pozostawiam bez komentarza.
Ach - odpowiedziałaś jej coś na stweirdzenie, że włosy są wysuszone? Chyba pekłabym ze śmiechu i nie wydusiła ani słowa w takiej sytuacji.
Cytat:
za to zamowilam hibiscus&banana butta z curl junkie odzywka i stlizator w jednym
Napisz koniecznie, jak się sprawuje
Cytat:
Ja myślę, że to lekki szok po cięciu. Z relacji dziewczyn na forum wynika, że włosy bardzo często tak reagują.
O tak. Moje bardzo Potrzebują potem około tygodnia, by dojść do siebie. Na dodatek skalp jest podrażniony nawet wtedy, gdy tnę sama
Cytat:
I faktycznie magnesium sulfate w produktach Jessie (a miałaś ich 3) mógł się przyczynić do problemów. Plusem jest, że wiemy, że mogą się z tym składnikiem wiązać problemy
Ja poprosze więcej informacji na temat magnesium
Cytat:
mam do was małe pytanie: chciałam zakupić to:
Oriflame, HairX, Summer Care, Odżywka w sprayu na lato
ale wysoko jest gliceryna, a o ile pamiętam wskazywałyście aby ją między innymi ograniczyć.
Chyba nie do końca tak... Gliceryna jako humektant może powodowac puszenie i utratę skrętu (tak jest u mnie), dlatego też warto przyjrzec się włosom, w jaki sposób reaguj. Może Ty nie musisz szukać bezglicerynowych produktów.
Osobiście mogę polecić Jantar (co zresztą zrobiłam w letnim wątku), ale odżywkę rpzelana do spryskiwacza. Zawsze możesz dodać jeszcze tlenek cynku polecony przez Syrenkę, by wzmocnić działanie filtru bursztynowego.
Cytat:
Teraz wiem, że boję się cokolwiek zmienić - by nie wyszła .
Mam podobnie, a od jakiegoś czasu chodza za mną pasemka - widać by było lepiej loki I tak bijemy się z myslami...
Cytat:
tak sobie pomyslalam ze dzisiaj nie jest ok tez z powodu szamponu, uzylam wczoraj 2 roznych, bo jak umylam pierwszym (z lekkimi slsami) to czulam ze nadal mam brudne wlosy wiec wzielam szampon yes to tomatoes (bez sls), to tez widac byl szok dla wloskow
Przepraszam, ale nie rozumiem. Najpierw lekkie sls i mimo uczucia niedomycia zastosowałaś bez sls To znaczy, że uznałaś, iż delikatny szampon sobie poradzi, tak? Inaczej mi nie pasuje
Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Podobnie jak Ty Eloee zrezygnowana że nie ma tak długo aloesowego Gorvity postanowiłam kupic Pantenol- jednak tez już jest niedostępny (jak się okazuje - na szczęście )
Oj tak. Zrobiłam wczoraj z niego, żelu aloesowego jakiejś innej firmy, Jantara i ekstraktów z ZSK oraz keratyny wcierkę i dziś jestem zadowolona
Wieczorem wtarłam w skalp, zrobiłam masaż (ach, ta objętość ), a dziś rano tylko ugniotłam i nałoyłam Naturię len, by nieco skręcić. Jest naprawde fajnie, choć puszak zawitał na dobre

Wilczex mam nadzieję, że na kolejnych stronach (bo teraz odpowiadam do 2) zobacze zdjęcie Twoich włosów po fryzjerze

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-25, 12:40   #20663
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Kropcia007 ja również należę do fanek Alverde - szczególnie morleki (Glanz). Ta z aloesem i hibiskusem była nieco za mało emolientowa, gdy ją próbowałam, więc musiałam wzbogacać. Testuję właśnie Sensitive (pachnie dziwnie, apteczno-ziołowo) i choć jest naprawdę delikatna (wtarłam w skalp, by sprawdzić), to szału nie robi. Jest lekka, fajna na co dzień.
Dobrze, że mówisz bo za jakiś czas może będę miała okazję wybrać sobie kilka, a wiec zapisuję glanz na swoją listę

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 12:47   #20664
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie bardzo podoba się objętość, którą uzyskałaś Masz teraz podobne cięcie do mojego, ale nie mam tyle włosów

Cytat:
A to, co zrobiła fryzjerka z Twojego skrętu pozostawiam bez komentarza.
Ach - odpowiedziałaś jej coś na stweirdzenie, że włosy są wysuszone? Chyba pekłabym ze śmiechu i nie wydusiła ani słowa w takiej sytuacji.
No mnie to zatkalo tak kompletnie dlatego nie wydusilam slowa, polazlam potem do lazienki cyknac fotkie i potem siedzialam jak na szpilkach zeby poleciec do domu i wsadzic lep pod kran
Cytat:
Napisz koniecznie, jak się sprawuje
wlasnie odebralam zamowienie zaraz rozpakuje i na razie obwacham sobie wszystko
Cytat:
O tak. Moje bardzo Potrzebują potem około tygodnia, by dojść do siebie. Na dodatek skalp jest podrażniony nawet wtedy, gdy tnę sama
dziekuje za pocieszenie bo dzisiaj tez nie jest do konca za dobrze ale taki komentarz napawa mnie nadzieja
Cytat:
Ja poprosze więcej informacji na temat magnesium
syrenka wkleila troche wczesniej, mamy niestety tylko w angielskiej wersji

Cytat:
Przepraszam, ale nie rozumiem. Najpierw lekkie sls i mimo uczucia niedomycia zastosowałaś bez sls To znaczy, że uznałaś, iż delikatny szampon sobie poradzi, tak? Inaczej mi nie pasuje
poprostu nie mialam serca klasc ponownie tego szamponu na wlosy bo choc ma slabe sls, zero silikonow to jest w uzyciu 'szorstki'

edit: obwachalam wszystko przepieknie pachnie, no i nie wiem co uzyc najpierw, wyglada ze bede myc glowe i jutro i w niedziele (i chyba dzisiaj tez)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:09
Stary 2010-06-25, 13:20   #20665
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
OMO z hippem + pottersem aloesowym, potem kallos latte i zel artiste dalo dzis fajny efekt. Skalp nie swedzi co za ulga....
Świetnie czytać, że skalp zaczyna dochodzić do siebie ciesze się razem z Tobą
Cytat:
musze tyle rzeczy kupic od tego czytania.....

Cytat:
w pracy kolega mnie spytal czy juz codziennie bede krecila sobie wlosy na walkach
Bardzo sympatyczny komplement
Cytat:
Napisane przez edc1038688278b1fab0cf2613 046cc881c44e329 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Odwyk czerwcowy Do 1. lipca. Potem można szaleć
Cytat:
Chciałabym nakładać na skalp i nie wiem czy szukac żelu czy zainwestować w sok.
Sok jest wodnisty i trzeba uważac, by nie kupić z miąższem. Mogą zostawać potem białe glutki na włosach. Robię z nim psikadła, dodaję do odżywek.
Żel jest żelowaty i uzywam albo solo albo robię na nim wcierki oraz emulcję humektantową.
Cytat:
W poniedziałek mam obronę!

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Evidriell, ja się bronię w środę

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Eloe dziekuje za info o suszarce
polecam się
Cytat:
Czy oni nie widzą,że klientka wchodzi do salonu ze znacznie ładniejszymi włoskami niż wychodzi?
To nowa choroba - ślepota fryzjerska
Cytat:
Nie wspomnę,ze Custard cudnie pachnie a nawet słodko smakuje
Jadłaś?
U mnie sprawdzał się po prostu bosko. Zakochałam się.
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Może gdybym jeszcze więcej uwagi im poświęcała to bardziej by się do mnie wdzięczyły, a czasu mam małą godzinkę rano jak bąbel śpi.
Mimo to nie wracam do silikonów.
Nie ustawaj

Karolcia przepis na maskę z miodem i jogurtem wstaw, proszę , do receptariusza.
Cytat:
Następnym razem dosypię jeszcze cynamon (jeśli jest w masce WAX to ma jakieś znaczenie) i może dodam soku z cytryny albo napar z rumianku lub innego zioła.
O! Ciekawe pomysły Napisz, jak się sprawdziło
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
zastanawiam sie czy nakladac maske po myciu.. czy juz od razu odzywke b/s. jak myslicie? wy zawsze nakladacie jeszcze cos przed stylizacja?
Kiedy robię maskę nie nakładam już odżywki d/s (chyba że robię olejowanie zimą, to wówczas nakładam). Obecnie jedynie spłukuję maskę i dokładnie masuję skalp (próbuję umyc wodą) i przystepuję do stylizacji.
Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
właśnie sprawdziłąm iny wątek o yes to ... i piszą dziewczyny ceny niektóre... jak dlla mnie to trochę wygórowane
Nie sprawdzałam maski, ale 10 zł za 100 ml odżywki z masą ekstraktów to nie jest jakoś szczególnie wygórowana cena. Jeśli jeszcze porównasz, co u nas dostaniesz za 12 lub 15 zł (choćby Nivea FC czy Pantene), to już na pewno nie jest bardzo dużo.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-25, 13:51   #20666
Eloe77

Cytat:
Gliceryna na 3 miejscu I po co?
Cytat:
Na razie cieszę się kallosami min. z marchwi.
Powiedz, proszę, Kallos marchwiowy ma jakiś szczególny zapach?
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
tylko się cieszyć
Cytat:
wiem że w składzie po wodzie i alcohol denat mają hydrolizowaną keratynę kawałek dalej wyciąg z liści aloesu i pantenol są bardzo bardzo zbliżone składem mają również filtr UV
Denat Nie wiem jaką to ma dać ochronę , skoro denat może podziałać wysuszająco.
Cytat:
Niekoniecznie - keratyna może lekko usztywniać podobnie jak glikol i niacynamid w Jantarze i Palomie.
Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Koleżanka Ju mattka to już wnioski miała takie,że ja perukę ściągam jak wracam do domu,a rano tylko z kurzu otrzepuję i to cała pielęgnacja
A węże gdzie chowasz? Pod poduszkę? Ja miałam w kieszeni, ale chyba uciekł
Cytat:
mam dylemat co sprobowac najpierw: gellie / curl junkie czy curlin custard / kinky curly
KCCC proponuję KCCC. A na resztę ślinka mi leci Myslę ostatnio intensywnie o CJGellie
Cytat:
zadnych innych babskich zakupow juz nie bedzie w tym miesiacu
Lekarz ostrzega - robienie zakupów w czerwcu szkodzi brakiem pieniędzy w portfelu.

Zalecenia: wąż w kieszeni.

A mamusia mówiła - wracaj dziecko po szkole prosto do domu

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Może potem wstawię fotki jak się ogarnę
czekamy
Cytat:
uzupełnię się wątkowo i przystepuję do czytania
Cytat:
Eloe kręć psikadło
Zrobimy, zrobimy
Cytat:
Co do tigi i odżywek nie jestem w stanie stwierdzić,z którymi się tak gryzie.
Na pewno lubi się z odżywkami zawierającymi oliwę z oliwek,takimi które dzielą włosy na grube pukle.
Czyli - tak myślę - potrzebuje emolientowej podstawy. Bez emolientów nie robią mnie się grube pukle, ale włosy się drobią.
Dziękuję
Cytat:
No mnie to zatkalo tak kompletnie dlatego nie wydusilam slowa, polazlam potem do lazienki cyknac fotkie i potem siedzialam jak na szpilkach zeby poleciec do domu i wsadzic lep pod kran

Cytat:
Syrenka wkleila troche wczesniej, mamy niestety tylko w angielskiej wersji
Nie szkodzi. Będę czytać, a wczesniej musiałam ponadrabiać, bo nawet nie miałam wczoraj czasu tutaj zajrzeć.
Przez wizyty u lekarzy sama zacznę chodzić w kitlu
Cytat:
poprostu nie mialam serca klasc ponownie tego szamponu na wlosy bo choc ma slabe sls, zero silikonow to jest w uzyciu 'szorstki'
Teraz rozumieć

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-25, 14:02   #20667
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
KCCC proponuję KCCC.
no dobrze, najpierw bedzie KCCC, nawet mam jeszcze troche Knot Today wiec bedzie duet

Cytat:
A na resztę ślinka mi leci Myslę ostatnio intensywnie o CJGellie
No nie to zebym chciala Ci serduszko lamac ale juz go sobie obwachalam i pachnie przepieknie, konsystencja podobna do KCCC tyle ze jest lekko bialawy, taki jakby polprzezroczysty (producent pisze te to zel i krem w jednym), no ale bedzie drugi, debiut w niedziele

Cytat:
Lekarz ostrzega - robienie zakupów w czerwcu szkodzi brakiem pieniędzy w portfelu.

Zalecenia: wąż w kieszeni.
Panie Doktorze a te zakupy co juz zrobilam i leca do mnie (jedno juz przylecialo) sie licza? bo jak tak to grozi mi brak pieniedzu

Cytat:
A mamusia mówiła - wracaj dziecko po szkole prosto do domu
trzeba bedzie sobie przypomniec to powiedzenie, najlepiej zapisac na karteczce samoprzylepnej i przyczepic do monitora od komputer
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 14:33   #20668
msk3
BAN stały

Eloe nie tyle jadłam KCCC,ci testowałam po nałożeniu dotykając ust.
Pamiętasz jak Lavendka pisał,że słodki i pyszny?
Potwierdzam

Kallos marchwiowy pachnie bosko ale nie ma nic wspólnego z sokiem marchwiowym.Nie potrafię porównać zapachu do czegoś innego.
po prostu ładnie

Tak mnie się wydaję,ze Tigi się lubi z emolientami
On ładnie obkleja pukle ale muszą być pukle,zeby obkleił i podkreślił
Stary 2010-06-25, 14:52   #20669
Eloe77

Cytat:
no dobrze, najpierw bedzie KCCC, nawet mam jeszcze troche Knot Today wiec bedzie duet
najlepszy duet jaki znam
Pomijając Modern Talking
Cytat:
No nie to zebym chciala Ci serduszko lamac ale juz go sobie obwachalam i pachnie przepieknie, konsystencja podobna do KCCC tyle ze jest lekko bialawy, taki jakby polprzezroczysty (producent pisze te to zel i krem w jednym), no ale bedzie drugi, debiut w niedziele
Mam serduszko złamane i musze zacząć szukac węża
Cip, cip, cip!
Jak się woła na węża kieszeniowego?
Cytat:
Panie Doktorze a te zakupy co juz zrobilam i leca do mnie (jedno juz przylecialo) sie licza? bo jak tak to grozi mi brak pieniedzu
Ponieważ to początek kuracji, to możemy zrobić niewielkie odstępstwo. Ale na tym koniec
Czekamy miesiąc aż zacznie się lipiec i potem hulaj dusz piekła nie ma
Cytat:
Eloe nie tyle jadłam KCCC,ci testowałam po nałożeniu dotykając ust.
Pamiętasz jak Lavendka pisał,że słodki i pyszny?
Pamiętam Odważne jesteście
Cytat:
Tak mnie się wydaję,ze Tigi się lubi z emolientami
On ładnie obkleja pukle ale muszą być pukle,zeby obkleił i podkreślił
Wąż nie przychodzi
Mnie tez przyda się odwyk i chyba zniszczenie karty kredytowej :niszczarka:

Edit: poczytałam sobie No-poo Jilipoo i jestem zszokowana
Dziękuję Syrenko za link. Nadrobię sobie jeszcze na stronie Jessie

Edit: a zdawałoby się, że jest tak dobrze:
Magnesium Sulfate - All natural. This is plain old Epsom salt you’d soak your tired muscles in. The magnesium is a powerful curl enhances, which is why we use it in our styling products.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Paulinko675 za wpis do dziennika
Szkoda, że nie nosiłaś dumnie swoich loków - obiecująco prezentują się na 3 zdjęciu
Na ostatnim masz je wyprostowane?

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-25 o 15:08
Stary 2010-06-25, 15:04   #20670
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
najlepszy duet jaki znam
Pomijając Modern Talking
Modern Talking znam, tego drugiego dopiero poznam jutro

Cytat:
Mam serduszko złamane i musze zacząć szukac węża
Cip, cip, cip!
Jak się woła na węża kieszeniowego?
a moze powinno byc ssss.....sssss.....sssss. ..... ewntualnie popros kogos o ale zeby tak porzadnie

Cytat:
Ponieważ to początek kuracji, to możemy zrobić niewielkie odstępstwo. Ale na tym koniec
Czekamy miesiąc aż zacznie się lipiec i potem hulaj dusz piekła nie ma :diabełek:
dziekuje Panie Doktorze

Cytat:
Pamiętam Odważne jesteście
wyczytalam na jednym z polskich portali ze najlepiej zawsze probowac kosmetyk - powinien byc byc taki raczej neutralny ze slodkawym dodatkiem, taki kosmetyk ma ph najbardziej odpowiednie dla naszego skalpu, generalnie nie wiem czy dobrze to zapamietalam, postaram sie poszukac gdzie to czytalam

Cytat:
Wąż nie przychodzi
do mnie tez nie, to moze bedziemy sie wspierac razem
Cytat:
Mnie tez przyda się odwyk i chyba zniszczenie karty kredytowej :niszczarka:
oj, oj, naprawde niebezpiecznie sie robi

Cytat:
Edit: poczytałam sobie No-poo Jilipoo i jestem zszokowana
Dziękuję Syrenko za link. Nadrobię sobie jeszcze na stronie Jessie
ja tez bylam ale i tak postanowilam sprobowac RR, potem jak sie probki skonczyly to uzywalam Gelebration Spray, i niestety nawet jak odstawilam to wloski nadal byly dziwne, tydzien to trwalo, w zasadzie nadal jest cos nie tak, wniosek dla mnie - mnie magnesium nie sluzy

edit: znalazlam, to bylo jak szukalam dobrej odzwyki proteinowej, znalazlam artyk o joico k-pak deep penetrating reconstructor (jest na naszym wizazu ze skladem - bardzo przyjazny dla CG)

oto fragment z tego artykulu:

Dawno temu znajoma fryzjerka podzieliła się ze mną swoją życiową mądrością. Otóż wszystko to, co jest dobre dla nas samych, będzie dobre też dla naszych włosów. I tak, wraz z tym przykazaniem: woda, która parzy rękę, poparzy również włosy. Zimne czy gorące powietrze, które nie służy naszym płucom i skórze, nie będzie też korzystne dla włosów. A przy zakupie nowego, nieznanego szamponu czy odżywki należy przeprowadzić próbę organoleptyczną, czyli ostrożnie spróbować smaku. Wiem, że brzmi to niedorzecznie, ale wierzcie mi – działa. Szampony i odżywki gorzkie mają w sobie za dużo chemii i środków myjących, także przypuszczalnie za wysokie pH – zwykle wysuszają i najmocniej strzępią włosy. Kwaśne z kolei mają zbyt niskie pH, które nie jest korzystne dla skóry głowy i mogą wywoływać łupież. Najzdrowsze są lekko słodkawe i bez smaku. Taka też jest ta odżywka, przy pH optymalnym dla włosów i skóry głowy 4,5 - 5,5, a smaku nie ma wcale i momentami może być zastanawiające, czy specyfik ten w ogóle zadziała. Ale działa – wierzcie mi – i to jak!

a tu link jak ktos chce calosc
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=1630
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 15:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości