|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Więc jak chcesz zaoszczędzić czas: * mycie * maska/odżywka spłukiwalna wodą * spłukanie * odzywka b/s i dalej jak normalnie a maska olejowa od czasu do czasu przed myciem. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Tylko bananowa jest zgodna z CG. Składy TBS można obejrzeć na ich stronie. Tylko wiecie co? Ani na stronie TBS UK ani USA nie ma miodowej! Wycofują? Mnie sie jeszcze podobała oliwkowa, ma amodimethicone: http://www.thebodyshop-usa.com/natur...er/prod6270025 |
||
|
|
|
#20642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liście, na około 2 litry wody również porządna garść. Czasem lepiej mieć intensywniejszy napar niż nic. A czy zapach długo się utrzymuje... pytanie jaki zapach? Bo i tak musisz położyć odżywkę b/s lub inny specyfik do układania włosów.
|
|
#20643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20645 |
|
BAN stały
|
Emmi-aloes kupisz w każdej aptece.
Pytaj o sok z aloesu do picia. Gdybym wiedziała,że szukasz,to też bym Ci wysłała. Jak kupisz butlę to będziesz ją miała bardzo długo. Nie jesteś sama.Ja też nie mam tej Yes... Dostałam kiedyś od Eloe,była pamiętam świetna ale już nie mam ![]() Na razie cieszę się kallosami min. z marchwi. |
|
|
|
#20646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś robię przegląd kosmetyków do kupienia - ach ja to lubię
|
|
#20648 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20649 |
|
Wtajemniczenie
|
jakże bym mogła inaczej
|
#20650 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj byłam z koleżanką u fryzjera i pani fryzjerka chwaliła moje włosy co mi się pierwszy raz zdarzyło by fryc je chwalił, nie powiem podobało mi się to ![]() Słuchała co mówię o pielęgnacji i była pod wrażeniem czego się nie robi by włosom dogodzić -to co by powiedziała po rozmowie z Eloe lub Syrenką skoro moja wiedza jej imponowała Zakupiłam wczoraj psikadła z Artiste keratynowe i lotion, chciałam wrzucić do składowego ale Tż mnie wkurzył z rana i już mi wszystko z głowy wyleciało łącznie z zapakowaniem psikadeł i śniadania do pracy wiem że w składzie po wodzie i alcohol denat mają hydrolizowaną keratynę kawałek dalej wyciąg z liści aloesu i pantenol są bardzo bardzo zbliżone składem mają również filtr UV. Rano spryskałam troszkę włosy tym keratynowym i jest ładnie tylko to zapewne zasługa psikadła z jantara palomy i wody Jantar użyty po raz pierwszy urzekł mnie
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-25 o 09:36 |
|
|
|
#20651 |
|
Wtajemniczenie
|
Drogie Panie,
ja to wstawię zdjęcia jak będą efekty.Na razie to mogłaby je podpisać Czupór 1,Czupór 2 itd Dziękuję Ci Emesko,że ocaliłaś moje dobre imię w pielęgnacji ![]() Koleżanka Ju mattka to już wnioski miała takie,że ja perukę ściągam jak wracam do domu,a rano tylko z kurzu otrzepuję i to cała pielęgnacja Gwoli sprawiedliwości są 3 czynniki wpływające na stan moich włosów. Cecha osobnicza.jakby na przeciwległych biegunach postawić włosy hinduskie i japońskie to moje zdecydowanie są hinduskie. Po drugie od jakiegoś czasu muszę je już farbować niestety. A po trzecie mam chorobę tarczycy,która podobno w sposób znaczący wpływa na włosy.A jestem raczej na początku leczenia. |
|
|
|
#20652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj byłam z Tż na mieście i zaszłam do Ross. kupiłam farbę do włosów i odżywkę- różowego Yunga. Wieczorem farbowałam włosy, po zmyciu nałożyłam firmową odżywkę/balsam do włosów, który jest w pudełku razem z farbą... Następnie spłukałam i nalożyłam Yunga- moje włosy są o wieeeele delikatniejsze niż to zwykle bywa po farbowaniu Mniemam, że to zasługa Yunga, jest super- i za 3zł z groszami
|
|
#20653 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedziec czemu teraz wlosy go lubia
kolejne potwierdzenie ze kreciolki maja olbrzymie kaprycha wczoraj znow zrobilam na wieczor nawilzanie, najpierw trzymalam 20 min odzywke proteinowa, potem 20m yes to tomaotes, splukalam, odzywka d/s jason (biotyna, wit, E,A,C) i zostawilam do wyschniecia, dzisiaj rano na suche dalam jelly / darcy's, fajnie wyszlo wlosy dostaly zaraz objetosci bo po nocy przyklaply ale jeden minus troche sztywnosci tam gdzie nalozylo sie za duzo jelly i niestety ugniatanie nie pomaga, probowalam rekami, przez koszulke i niestety trzyma (ale puchu nie ma nawet na czubku) ale to nic dzisiaj powinno dojsc zamowienie z BC, i mam dylemat co sprobowac najpierw: gellie / curl junkie czy curlin custard / kinky curly
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 10:43 |
|
|
|
#20654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Banana poszukaj w innym czasie, może im się skończył. W krakowskim TBS braki asortymentowe to nic zaskakującego. |
|
|
|
|
#20655 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() zadne zakupy mnie tak nie ciesza jak robione na BCnie powiem ile wydalam bo nie chce powiekszac mojego statusu kompletnie uzaleznionej, ale za to zadnych innych babskich zakupow juz nie bedzie w tym miesiacu Cytat:
dochodze do wniosku ze musze po pracy jechac prosto do domu, jak tylko gdzies zbocze to laduje w bootsie, jakies drogerii albo innym sklepie na dziale z kosmetykami ![]()
|
|
#20656 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj jestem w miarę zadowolona ze swoich włosów. Ładnie się pokręciły w sumie od góry. Wczoraj wieczorem było:
-olejowanie -mycie szamponem - pogniecenie Yungiem, -Fructis bez silikonow +pantenol + keratyna - Naturia z lnem i rumiankiem + pantenol + keatyna ( mniej niż do fructisa) - Żel z Avonu + Joanna Professional Mi się olej kończy, ale skoro mówicie, że na wakacje lepiej odstawić, to odstawię. Kupię sobie Almę ![]() Może potem wstawię fotki jak się ogarnę
|
#20657 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Pięknie się rozwijamy
![]() Cytat:
Super ![]() pozwolisz, że ukręcę w wolnej chwili ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dochodzi jeszcze syndrom dnia drugiego, bo włosów nie myję codziennie. Nie wszystkie odżywki i stylizatory nadają się tego dnia. Jednak odpowiedzi dostaję szybko i rzadko sie zdarza, by włosy reagowały inaczej niż za pierwszym czy drugim razem. Nie lubią gliceryny, która nawet teraz daje znać o sobie zwiększonym puchem i chyba ona oddaje wilgoć z moich włosów do otoczenia, bo cho DP to 11, wilgotność liczy jedynie 56%. Cytat:
Teraz nakładam przed myciem na co najmniej godzinę na same końcówki.Cytat:
Myślę, że da się zrobić. Cytat:
Na dodatek pachnie długo jeszcze po użyciu innych produktów. Jednak w mojej wersji zapach jest dość wysoko i boje się podraznienia skalpu. Nakładam go więc na max 20-30 minut.Za to po marchewie włos ładniej się kręci (pewnie dzięki dimethiconowi). Miałam jej jednak mało i oszczędzam ostatnią, specjalną okazję. U nas warzywka są tylko w Sephorze, więc marchewę roważam między banieczkami Tigi i Matrixami Biolage. Cytat:
zalecam Ci odwyk aż do lipca. To cały czerwiec! W lipcu możesz wrócić do zakupów.Cytat:
|
|
#20658 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo-Poo Jillipoo pisze o magnesium sulfate w kosmetykach Jessi Curl na przykładzie Rockin' Ringlets:
http://jillipoo.blogspot.com/2009/05...-ringlets.html |
|
|
|
#20659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eloe przez to nie zamowilam nic z jessi do tej pory wiekszosc curl junkie i curls mi spasowala przy czym do zniszczonych wloskow lepiej sprawuje sie curl junkie, curls daje piekne efekty ale na wloski po 2 tygodniach od farobwania, zamowilam teraz z curl junkie hibiscus&banana butta - leave-in i lekki stylizator w jednym oraz gellie gel, no i przez Ciebie bo tak reklamowalas Curling Custard i znow wieczorem bede siedziec i patrzec na oba i myslec ktory wyprobowac pierwszy
|
|
#20660 |
|
Zadomowienie
|
A zapomniałam dodac, że wczoraj dałam tez Jantara na skalp. Ale musze przyznać, że psikadło z palomy i jantara nie jest dla mnie za dobre. Daje efekty ale tlyko na 15 minut... ;/
|
#20661 |
|
BAN stały
|
Eloe kręć psikadło
Co do tigi i odżywek nie jestem w stanie stwierdzić,z którymi się tak gryzie. Na pewno lubi się z odżywkami zawierającymi oliwę z oliwek,takimi które dzielą włosy na grube pukle. Np. z seboradinem,glorią się nie lubią bo włosy są zbyt puszyste i dzielą się na cieniutkie pasemka. To moje odczucia ale na innych włosach może być inaczej. |
|
|
|
#20662 | |||||||
|
|
Kropcia007 ja również należę do fanek Alverde - szczególnie morleki (Glanz). Ta z aloesem i hibiskusem była nieco za mało emolientowa, gdy ją próbowałam, więc musiałam wzbogacać. Testuję właśnie Sensitive (pachnie dziwnie, apteczno-ziołowo) i choć jest naprawdę delikatna (wtarłam w skalp, by sprawdzić), to szału nie robi. Jest lekka, fajna na co dzień.
Cytat:
Masz teraz podobne cięcie do mojego, ale nie mam tyle włosów A to, co zrobiła fryzjerka z Twojego skrętu pozostawiam bez komentarza. Ach - odpowiedziałaś jej coś na stweirdzenie, że włosy są wysuszone? Chyba pekłabym ze śmiechu i nie wydusiła ani słowa w takiej sytuacji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście mogę polecić Jantar (co zresztą zrobiłam w letnim wątku), ale odżywkę rpzelana do spryskiwacza. Zawsze możesz dodać jeszcze tlenek cynku polecony przez Syrenkę, by wzmocnić działanie filtru bursztynowego. Mam podobnie, a od jakiegoś czasu chodza za mną pasemka - widać by było lepiej loki Cytat:
To znaczy, że uznałaś, iż delikatny szampon sobie poradzi, tak? Inaczej mi nie pasuje Cytat:
![]() Wieczorem wtarłam w skalp, zrobiłam masaż (ach, ta objętość ![]() Wilczex mam nadzieję, że na kolejnych stronach (bo teraz odpowiadam do 2) zobacze zdjęcie Twoich włosów po fryzjerze
|
|
#20663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#20664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
edit: obwachalam wszystko
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 13:09 |
||||||
|
|
|
#20665 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Odwyk czerwcowy Do 1. lipca. Potem można szaleć ![]() Cytat:
Żel jest żelowaty i uzywam albo solo albo robię na nim wcierki oraz emulcję humektantową. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jadłaś? U mnie sprawdzał się po prostu bosko. Zakochałam się. Cytat:
Nie ustawaj Karolcia przepis na maskę z miodem i jogurtem wstaw, proszę , do receptariusza. Cytat:
Napisz, jak się sprawdziło ![]() Cytat:
Nie sprawdzałam maski, ale 10 zł za 100 ml odżywki z masą ekstraktów to nie jest jakoś szczególnie wygórowana cena. Jeśli jeszcze porównasz, co u nas dostaniesz za 12 lub 15 zł (choćby Nivea FC czy Pantene), to już na pewno nie jest bardzo dużo.
|
|
#20666 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Powiedz, proszę, Kallos marchwiowy ma jakiś szczególny zapach? Cytat:
Cytat:
Nie wiem jaką to ma dać ochronę , skoro denat może podziałać wysuszająco.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lekarz ostrzega - robienie zakupów w czerwcu szkodzi brakiem pieniędzy w portfelu. Zalecenia: wąż w kieszeni. A mamusia mówiła - wracaj dziecko po szkole prosto do domu ![]() czekamy Cytat:
Zrobimy, zrobimy Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Przez wizyty u lekarzy sama zacznę chodzić w kitlu Cytat:
|
|
#20667 | |||
|
Zakorzenienie
|
no dobrze, najpierw bedzie KCCC, nawet mam jeszcze troche Knot Today wiec bedzie duet
Cytat:
Cytat:
bo jak tak to grozi mi brak pieniedzu Cytat:
|
|
#20668 |
|
BAN stały
|
Eloe nie tyle jadłam KCCC,ci testowałam po nałożeniu dotykając ust.
Pamiętasz jak Lavendka pisał,że słodki i pyszny? Potwierdzam Kallos marchwiowy pachnie bosko ale nie ma nic wspólnego z sokiem marchwiowym.Nie potrafię porównać zapachu do czegoś innego. po prostu ładnie Tak mnie się wydaję,ze Tigi się lubi z emolientami On ładnie obkleja pukle ale muszą być pukle,zeby obkleił i podkreślił |
|
|
|
#20669 | |||||
|
|
Cytat:
najlepszy duet jaki znam Pomijając Modern Talking Cytat:
![]() Cip, cip, cip! Jak się woła na węża kieszeniowego? Cytat:
![]() Czekamy miesiąc aż zacznie się lipiec i potem hulaj dusz piekła nie ma Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie tez przyda się odwyk i chyba zniszczenie karty kredytowej :niszczarka:Edit: poczytałam sobie No-poo Jilipoo i jestem zszokowana ![]() Dziękuję Syrenko za link. Nadrobię sobie jeszcze na stronie Jessie Edit: a zdawałoby się, że jest tak dobrze: Magnesium Sulfate - All natural. This is plain old Epsom salt you’d soak your tired muscles in. The magnesium is a powerful curl enhances, which is why we use it in our styling products. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Paulinko675 za wpis do dziennika ![]() Szkoda, że nie nosiłaś dumnie swoich loków - obiecująco prezentują się na 3 zdjęciu ![]() Na ostatnim masz je wyprostowane?
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-25 o 15:08 |
|||||
|
|
|
#20670 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Modern Talking znam, tego drugiego dopiero poznam jutro
Cytat:
ale zeby tak porzadnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
edit: znalazlam, to bylo jak szukalam dobrej odzwyki proteinowej, znalazlam artyk o joico k-pak deep penetrating reconstructor (jest na naszym wizazu ze skladem - bardzo przyjazny dla CG) oto fragment z tego artykulu: Dawno temu znajoma fryzjerka podzieliła się ze mną swoją życiową mądrością. Otóż wszystko to, co jest dobre dla nas samych, będzie dobre też dla naszych włosów. I tak, wraz z tym przykazaniem: woda, która parzy rękę, poparzy również włosy. Zimne czy gorące powietrze, które nie służy naszym płucom i skórze, nie będzie też korzystne dla włosów. A przy zakupie nowego, nieznanego szamponu czy odżywki należy przeprowadzić próbę organoleptyczną, czyli ostrożnie spróbować smaku. Wiem, że brzmi to niedorzecznie, ale wierzcie mi – działa. Szampony i odżywki gorzkie mają w sobie za dużo chemii i środków myjących, także przypuszczalnie za wysokie pH – zwykle wysuszają i najmocniej strzępią włosy. Kwaśne z kolei mają zbyt niskie pH, które nie jest korzystne dla skóry głowy i mogą wywoływać łupież. Najzdrowsze są lekko słodkawe i bez smaku. Taka też jest ta odżywka, przy pH optymalnym dla włosów i skóry głowy 4,5 - 5,5, a smaku nie ma wcale i momentami może być zastanawiające, czy specyfik ten w ogóle zadziała. Ale działa – wierzcie mi – i to jak! a tu link jak ktos chce calosc http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=1630
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 15:10 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

to akurat zrobie..

, po pierwsze sklad niewodoczny, na naklejce z nazwa druga naklejka ale skladniki na tej stronie co ta zewnetrzna naklejka przyklejona, wiec musialam kombinowac bo staff lazil naokolo, ale skoro to bylo tak zakamuflowane to musialam zerknac, i wiecie co? 
W czym pomaga taka płukanka? Czy zapach długo się utrzymuje?
- ach ja to lubię 

i chyba ona oddaje wilgoć z moich włosów do otoczenia, bo cho DP to 11, wilgotność liczy jedynie 56%. 

,

Nie wiem jaką to ma dać ochronę 
najlepszy duet jaki znam 
ale zeby tak porzadnie