Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 23:37   #2731
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Hmm, jak dla mnie to wynik wysoki. Zwlaszcza, ze mi lekarka mowila, ze na czczo mam miec 70-90. Wiec 96 to juz jest ponad norme, i ten drugi wynik tez wysoki... No ja na wszelki wypadek bym sie badala glukometrem i udala do poradni diabetologicznej. Zawsze lepiej dmuchac na zimne.
hm własnie też mi się wydaję że wysoki

jak byłam na badaniu to babka powiedziała mi że 96 jest oki, bo niby do 100 jest dobrze
a tego drugiego już z nikim nie konsultowałam
a jakie Ty miałaś wyniki?
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:41   #2732
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość

jak byłam na badaniu to babka powiedziała mi że 96 jest oki, bo niby do 100 jest dobrze
Mialam glukoze 75g
Tego pierwszego wyniku juz nie pamietam, a drugi byl 142. Niby tylko o 2 za duzo, ale glukometr dostalam i mierze po 5-6 razy dziennie.
Lekarka powiedziala, ze mam sie trzymac w 70-90 na czczo i do 120 po posilkach, zapisywac co jem, i jesli mi skacze ponad 120 to znaczy, ze tego mi nie wolno jesc.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:47   #2733
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam glukoze 75g
Tego pierwszego wyniku juz nie pamietam, a drugi byl 142. Niby tylko o 2 za duzo, ale glukometr dostalam i mierze po 5-6 razy dziennie.
Lekarka powiedziala, ze mam sie trzymac w 70-90 na czczo i do 120 po posilkach, zapisywac co jem, i jesli mi skacze ponad 120 to znaczy, ze tego mi nie wolno jesc.
aha no to nie zle
nie wiem co mam teraz zrobić, wizyte mam w piatek, chciałam to na spokojnie skonsultować z lekarzem i zapytac jakie on ma na ten temat zdanie, może do tego piątku ogranicze cukry żeby w razie czego dzidzi nie zaszkodzić
pewnie gin mi da skierowanie na obciązenie 75g i wtedy bedzie może coś wiadomo
bo wszedzie jak czytam to na czczo niby jest do 110 a po godzinie do 140 (przy 50g) a przy 75g po 1h jest do 180 a po 2h do 140

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-06-27 o 23:49
Stary 2010-06-27, 23:59   #2734
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
aha no to nie zle
nie wiem co mam teraz zrobić, wizyte mam w piatek, chciałam to na spokojnie skonsultować z lekarzem i zapytac jakie on ma na ten temat zdanie, może do tego piątku ogranicze cukry żeby w razie czego dzidzi nie zaszkodzić
pewnie gin mi da skierowanie na obciązenie 75g i wtedy bedzie może coś wiadomo
bo wszedzie jak czytam to na czczo niby jest do 110 a po godzinie do 140 (przy 50g) a przy 75g po 1h jest do 180 a po 2h do 140
Z tymi cukrami to nie jest do konca tak. Glukoza ma to do siebie, ze niby skacze po bialym pieczywie, owocach, smietanie, smazonym miesie (kielbasa, kotlety itd), slodycze...
Ale kazdy to sprawdza indywidualnie. U mnie np. po slodyczach w ogole nie skacze i na spokojnie sie mieszcze w 120.
Za to po kielbasie czy fast foodzie mialam 130-175.
Dlatego wazne jest, zeby kazdy glukometrem sprawdzal na sobie. Nawet jesli jest tylko podejrzenie cukrzycy.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 00:23   #2735
Marcia2507
Raczkowanie

Cytat:
Marcia ale malenki brzuszek w ktorym tyg. robione zdjecia?
No więc moje zdjęcia były robione w 24 tygodniu, czy taki maleńki to nie wiem nawet jeżeli te "oczko" oznacza coś innego. Teraz to przynajmniej ludziska w metrze miejsca ustępują. Bluzeczki już mi się podwijają i jakoś tak ciasno
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 07:29   #2736
Ray
Zakorzenienie

ja z ranka
u nas slonce piekne wiec z rana na plac zabaw ruszamy moze troche nogi opale i dekold bo zamierzam zalozyc taka tunike bez ramiaczek a co ...
chcialam jechac nad zalew z corka bo mam 10 min drogi ale chyba sie przeziebilam i od zimnej ziemi sie jeszcze doprawie tylko

cellaris ze spojeniem lonowym to jest: kazdej sie rozchodzi ta chrzastka, no musi bo musisz jakos urodzic i to musi dzialac tam elastycznie by zgrac sie z dzieckiem podczas porodu. same zreszta zauwazacie ze na pewno biodra macie szersze i pupa wieksza
tylko niektorym sie to rozchodzi za duzo i za szybko, i pozniej moze byc powrot do stanu sprzed ( generalnie nigdy nie wroci w 100%)
chodzic mozna normalnie, wszystko robic tylko nie wolno sie przemeczac i chodzic za duzo, w sensie ze np lazisz pol dnia na zakupach bo ja tak np potrafilam chodzic a wieczorem nie dosc ze nogi mi w tylek wlazily to miednica cala jak by mnie pobili gdzies. ale spacerowac itp mozna w wlasnym tempie

co do ruchow nie martw cie sie, ja w pierwszej ciazy panikowalam bo tez sie naczytalam ze to trzeba czuc w godzinie iles tam ruchow i w ogole jak 3 h nie czulam to lo jesuuu strach w oczach, stukalam, pukalam...
w te sie w gole nie przejmuje, dziecko to juz czlowiek ktory roznie tam funkcjonuje czasem jest mrudny, czasem energiczny czasem sopioch no kurcze czlowiek nie ma maszynka co ciagle robi to samo o tej samej porze
ja np w dzien w ogole nie czuje ruchow.. od rana do 19 nic ja sie nawet nad tym nie zastanawiam juz wiem ze moje dziecko spi caly dzien prawie a wieczorem jak ide spac sie budzi i brzuch mi faluje
takze ja wychodze z zalozenia ze jak sie rusza co kolwiek to jest ok

z tym ze nawet witaminy kaza konsultowac z lekarzem hmmmm moje zdanie na ten temat jest takie: owszem kaza ale to glownie zabezpieczaja sie firmy farmaceutyczne, co bys nie wziela do reki to dla ciezarnych jest info ze konsultowac z lekarzem, albo jak lekarz zaleci, pisza to bo sie zabezpieczaja gdyby cos tam sie dzialo by ich nie sadzic, w usa to nawet ci napisza podobne rzeczy na byle czym by uniknac jakis sadzen. Ja mysle ze kazdy ma swoj rozum i wie co wolno wziasc co nie, i w jakiej ilosci jak ciaza bezproblemowa , jak pod jakas specjalna opieka medyczna to co innego. Ja witaminy sobie sama w pierwszej ciazy kupilam, lekarz sam mi mowil zebym sobie kupila jakie chce w aptece od koloru do wyboru a ceny rozne

bordowa duzy brzusio
Stary 2010-06-28, 07:36   #2737
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
tylko niektorym sie to rozchodzi za duzo i za szybko, i pozniej moze byc powrot do stanu sprzed ( generalnie nigdy nie wroci w 100%)
czy to znaczy, że po ciąży trzeba wymienić wszystkie spodnie na większe?? nie mówię tu o dodatkowym tłuszczyku, który trzeba będzie spalać po porodzie, ale o kościach...
Stary 2010-06-28, 08:07   #2738
ninaad
Wtajemniczenie

łomatko kiedy wy macie czas, żeby tyle tu pisać?
Ja po weekendzie w dalszym ciągu jakaś taka niedospana jestem.
Dzisiaj jestem już od godziny w pracy i jak zwykle ostatnio nic mi się nie chce. Już tylko odliczam czas do weekendu
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 08:18   #2739
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć,
ja dziś od 7 na nogach.. Ł. pojechał na rozmowę kwalifikacyjną... Byłoby dobrze, gdyby dostał pracę (+oczywiście normalne pieniądze).

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
czy to znaczy, że po ciąży trzeba wymienić wszystkie spodnie na większe?? nie mówię tu o dodatkowym tłuszczyku, który trzeba będzie spalać po porodzie, ale o kościach...
całkiem możliwe, ale niekoniecznie. Znam dziewczynę, która przed ciążą nosiła rozmiar dżinsów 32 (rozmiar 38), a po porodzie schudła do rozmiaru 34 i nosi dżinsy w rozmiarze 25.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 08:42   #2740
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Naked u mnie nie było tak źle. Nawet musiałam kupić mniejsze spodnie, bo strasznie schudłam do wagi, o której wcześniej mogłam tylko marzyć. A więc kości wcale aż tak się nie rozjeżdżają. A przynajmniej u mnie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 08:44   #2741
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie rozmiary kupujecie na poczatku poza 56/62?
ja kupuje tylko kilka sztuk 56, reszta 62, a jak cos sie trafi w promocji to 68. Wiecej nie kupuje, bo w sumie nie wiemy co sie sprawdzi dla naszych dzieci. Niektorzy lubia body, niektorzy nie itp.

Z ta waga po porodzie jest roznie. Tak jak np w pracy obserwuje. Niektore dzieczyny po ciazy sa wieksze o np 2,3 rozmiary, a innym spadaja na pupie spodnie z przed ciazy i wiaza je paskiem. Wiec to zalezy bardziej od osoby.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-28 o 08:48
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 09:05   #2742
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Naked u mnie nie było tak źle. Nawet musiałam kupić mniejsze spodnie, bo strasznie schudłam do wagi, o której wcześniej mogłam tylko marzyć. A więc kości wcale aż tak się nie rozjeżdżają. A przynajmniej u mnie
też bym tak chciała bo dupka duża i w ogóle:;-) ehhe

Dziewczynki mam pytanko, zawsze rano bolą mnie jakby żebra wy też tak macie?Rano wstaje zawsze taka obolała...

Remoncik sypialni skączony.. jeszcze tylko małe poprawki czekają
za tydzien ruszamy z pokoikiem dla Milenki to to będzie wyzwanie.. Mój Men już ma dość i przez te remonty chyba rozwód weźmiemy..:-P
Stary 2010-06-28, 09:28   #2743
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
to zalezy od organizmu itp.... moja kuzynka przed ciążą ważyła 65 kg<albo więcej> a po ciąży waży około 56-57kg wiec ciaza jej posłuzył,ja bede robić wszystko by wrocic do swojej wczesniejszej sylwetki bo nie wyobrazam sobie zebym wazyła wiecej niż 57kg wiec po ciąży trzeba sie wziasc za siebie Tż już zapowiedział ze pomoze wiec on sie zajmie dzieckiem a matka godzine cwiczen lub biegania.Ja nie chce napisac ze od razu dziecko rzuce i zajme sie sobą ale jak jest ojciec dziecka to chce od razu od samego poczatku podzielic sie obowiazkami zebym tez miala czasu dla siebie chodz wiem ze to trudne

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

shineel co do rozmiaru to jak powiedziałam mamie ze kupuje na 56 w najblizszym czasie to mowi ze to na kilka dni nie oplaca sie ale chyba kupie tak z 3 body 56 i śpiochy a reszte to juz wieksze a ty?

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 09:41   #2744
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

moim zdaniem nie są takie złe i nie ma co panikować, przecież one są na granicy normy. I bez wizyty u gina głupotą jest dla mnie kupowanie od razu glukometru czy udanie się do diabetologa poczekaj na wizytę spokojnie na pewno dostaniesz skierowanie na test obciążenia 75g. Wynik z 50g mógł wyjść nieprawidłowy. Nie stresuj się i nie denerwuj, a w razie czego możesz ograniczyć słodkie rzeczy. Ja myslę, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

Dziewczynki mam pytanko, zawsze rano bolą mnie jakby żebra wy też tak macie?Rano wstaje zawsze taka obolała...

za tydzien ruszamy z pokoikiem dla Milenki to to będzie wyzwanie.. Mój Men już ma dość i przez te remonty chyba rozwód weźmiemy..:-P
ja myslę, że żebra Cię bolą bo maluszka masz już na nietoperka i nóżkami wierzga życzę duzo cierpliwości przy remoncie

A z tymi kościami to bez przesady, aż tak się nie zmienimy także spokojnie

Bordowa śliczny bębenek a tatuś to pęka z dumy

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-06-28 o 09:43
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 09:47   #2745
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie są takie złe i nie ma co panikować, przecież one są na granicy normy. I bez wizyty u gina głupotą jest dla mnie kupowanie od razu glukometru czy udanie się do diabetologa poczekaj na wizytę spokojnie na pewno dostaniesz skierowanie na test obciążenia 75g. Wynik z 50g mógł wyjść nieprawidłowy. Nie stresuj się i nie denerwuj, a w razie czego możesz ograniczyć słodkie rzeczy. Ja myslę, że będzie dobrze
dzięki za odpowiedz
też tak postanowiłam, nie będę się nie wiadomo jak stresować, w piatek pogadam ze swoim lekarzem i on napewno powie mi co i jak
do tego piatku ogranicze cukier
pewnie bedzie mi kazał zrobić jeszcze raz przy obciażeniu 75g i jak coś będzie nie tak to wtedy się bede martwić
Stary 2010-06-28, 10:07   #2746
elenka1
Rozeznanie

hej Brzuchatki
ciepły dzionek a ja siedze w pizamce, juz poprostu nie mam sie co ubrac
co do poszerzenia kości... o jejjjjuuu oby wróciły do porzedniego stanu, piersi to wiem ze beda do pasa bo ja przed ciążą miałam miseczke C, no ale.... co zrobic

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:08   #2747
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Ostatni dzień 24 tc brzucho pojedzony przy okazji sie ujawniam
Ale ty jesteś ładna

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
duzo osob uzywa tez Jelp (jak nie pomylilam nazwy. Podobno Lovella ma intensywny zapach i czesto osoby ktorym on przeszkadza zmianiaja na Jelpa lub Dzidziusia.

A co wy kupujecie dla dzidziusia do kapieli?
Ja kupiłam proszek Dzidziuś bo jest w miarę tani, a nie zamierzam po 10 różnych proszków kupowac, mam Dzidziuś kolor i zamierzam w nim prać wszystko - zarówno swoje ubrania jak i małej. Do tej pory używałam Vizir Sensitiv i pewnie za jakiś czas wrócę do tego proszku.

A dla maleństwa do kąpieli to chyba kupię NIVEA BABY serię. To co mi polecała położna jest bardzo drogie (po 40 zł za jeden preparat) więc poszłabym z torbami na takim kąpaniu

Cytat:
Mam pytanie
Od kilku dni strasznie mnie boli wzgorek lonowy. Nie wierzch, tylko bardziej... wnetrze? Takie uczucie, jak wtedy kiedy jest wielki siniak i boli przy dotyku. A na pewno sie nie uderzylam.
Na poczatku lekko bolalo, z dnia na dzien bol sie poglebial.
Wizyte u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. To jest taki normalny bol, czy juz powinnam sie bac?
Szukalam czegos na ten temat, ale nic konkretnego nie moglam znalezc, zwlaszcza, ze na kazdym forum pisza co innego...
Prosze pomozcie
Ja mam podobne uczucie czasem. Nie mam rozejścia spojenia i lekarka powiedziała, że po prostu rozciągamy się drogie panie Myślę, że to jest normalne. Ale jak cię to bardzo boli lub niepokoi to może więcej odpoczywaj Rada dziewczyn z magnezem jest jak najbardziej ok.

Cytat:
To ja troszke zmienie temat
Z prania na.. kapiele
Pisalyscie o kosmetykach...
A jak czesto chcecie takiego maluszka myc? U nas w SR jeszcze nie bylo zajec na ten temat, ale nie raz slyszalam, zeby takiego kilkudniowego dziecka nie myc codziennie, tylko np. co 2 dni
A wy jak kapalyscie? I jak zamierzacie kapac?
Nie wiem sama. Ja chyba będę kąpać codziennie. W moim otoczeniu wszyscy tak robią i nie zauważyłam jakiegoś wysypu chorobowego a i mnie mycie przynajmniej raz dziennie całego ciała wydaje się koniecznością - nie tylko u dużego lecz u małego człowieka również

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Ja mam chyba też problemik z moim bebikiem... Mała zawsze szalała rano i na wieczór i w ciągu dnia też koziołki fikała a od wczoraj niby się rusza ale tak słabo to odczuwam, zaczynam się trochę martwić. Brakuje mi tych kopniaczków Niby co może być nie tak? Przeziębienie jako tako przeszło, w miarę dobrze się czuję a tu proszę
Dzieciaki rosną i w 3 trymestrze nie będą już tak intensywnie i często się ruszać. Przynajmniej tak mnie lekarka ponistruowała, że dopiero od 28 tc. można zacząć obserwować tryb życia dziecka i informacjami z wcześniej nie ma co się sugerować. Bo dziecku zmniejsza się przestrzeń i już tak chętnie nie fika jak przed 7 mc.

Cytat:
Mialam glukoze 75g
Mnie powiedzieli to samo, a dzisiaj idę wieczorkiem na kontrolę wraz z moimi notatkami. Aczkolwiek już mam pewien obraz tego jak będzie moja dieta wyglądać i muszę powiedzieć, że bez szaleństw...

Cytat:
Z tymi cukrami to nie jest do konca tak. Glukoza ma to do siebie, ze niby skacze po bialym pieczywie, owocach, smietanie, smazonym miesie (kielbasa, kotlety itd), slodycze...
Ale kazdy to sprawdza indywidualnie. U mnie np. po slodyczach w ogole nie skacze i na spokojnie sie mieszcze w 120.
Za to po kielbasie czy fast foodzie mialam 130-175.
Dlatego wazne jest, zeby kazdy glukometrem sprawdzal na sobie. Nawet jesli jest tylko podejrzenie cukrzycy.
No ja nie mogę za bardzo nawet ciemnego pieczywa (o białym to nie wspomnę) oraz nic z mleka poza jogurtem naturalnym (nie mogę nawet maślanki czy jogurtów z owocami). I muszę porcje jeść o połowę mniejsze niż mam ochotę - inaczej cukier skacze jak szalony. Do tej pory lubiłam jeść rzadko i dużo, a teraz muszę zmienić na często i mało. Ciężko mi idzie przyzwyczajanie bo mam wrażenie, że ciągle coś jem a i tak jestem głodna
Stary 2010-06-28, 10:09   #2748
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Wcale nie.Na pewno będziesz spokojnie mieścić się w swoje spodnie sprzed ciąży

Aneczka Frida jest fajna i wcale glutków nie wciągasz,bo tam jest taki filtr,na którym kozucha-kłamczucha może sie zatrzymać,a poza tym,to jak wciągasz powietrze fridą,to ten glutek tylko wychodzi na krawędź noska i możesz go wtedy zabrać z nosa

Wiem,że była o tym gadka,ale szukałam i nie mogę znaleść.Napiszcie jeszcze raz ile jakich pampersów trzeba kupić.Jaki rozmiar,ile sztuk?

Miałam coś jeszcze napisać,ale oczywiście zapomniałam co...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:11   #2749
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

mnie zeberka nie bolą ale moze Milenka Cię kopie moja mała uwielbia mi kopać w pęcherz, też przez to cierpię

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:16   #2750
Majka232
Zakorzenienie

Dzień dobry!

gabisun - nie słyszałam o takim badaniu, ale je zrobię i wspomnę o nim mojej gin. Dobrze, że jest to forum i można się różnych ważnych rzeczy z niego dowiedzieć

Ja generalnie nie kupuję rozm.56, chociaż mam kilka body w rozm.noworodek czyli takie 56/62, a niektóre 62 są jakby zaniżone( jedno body rozm.56 jest większe od normalnego 62) także z tymi rozmiarami to różnie bywa. Generalnie kupuję 62 (0-3 m-ce) i teraz jak trafię coś ładnego i przecenionego to rozm.68.
Po świętach Bożego Narodzenia będą wyprzedaże i wtedy będzie można kupić maluszkowi ciuszki w rozm.68,74 i będzie wybór ciepłych, bo teraz to raczej bawełna króluje, a nie polarki, welury czy frotki....
Stary 2010-06-28, 10:25   #2751
dra
Zakorzenienie

hej
ja dziś spotkanie z położna zobaczymy co powie i ja wypytam coś nie coś

wy tak do ruchów mój synio to od początku leniwy moze z pare razy dostałam porządne kopy,ale ogólnie mało ruchliwy,ja tam samo w dzień rzadko czuję,jak idzie noc to troszkę fika,nieraz go nie czuje,ale po brzuszku widać,że wypina się

ja dopiero w nastepnym tyg poznam wyniki glukozy i inne które miłam robione,oby tylko cukier dobry wyszedł i nie było przeciwciał tego się boję
wiecie mało kto wie w ilu produktach występują cukry,a najwięcej w mięsie dziwne,ale prawdziwe

co do wagi ja tam na wagę zbytnio nie zwracam uwagi,ważne dla mnie jak moja sylwetka wyglada czy nie ma tłuszczyku niezbednego
a co do wrócenia moje wiekszosc kolezanek była grupsza przed ciążą,a po ciąży jak patyki i czym to idzie nie wiem,niektóre jak nabrały ciała to takie zostały,ale to wszystko zależy od człowieka
Stary 2010-06-28, 10:34   #2752
ycnan
Zadomowienie

Witam kochane
Mąż w pracy, więc dosiadłam się do jego komputera

Sporo napisałyście, więc standardowo wcięło część cytatów...

Wszystkie brzuszki śliczne Super, że już takie duuże są

Pomidora, cieszę się, że imię Ci się podoba
A prezentów od kuzynki tylko pozazdrościć
I też mam problem z gatkami Mąż się ostatnio uśmiał, bo chciałam wcisnąć na siebie takie sexi, koronkowe (żeby TŻ zachęcić ). Ale jak wciągnęłam na zadek to... popruły się z boku Ochota na małe co nieco mi przeszła...
Poza tym, nie wiem jaki rozmiar mam na siebie kupować. Zawsze brałam najmniejszy i po problemie, a teraz Oglądam, naciągam i nie wiem, czy mi się zad zmieści czy nie...
Cytat:
Jakie rozmiary kupujecie na poczatku poza 56/62?
Żadnych Nie wiadomo jak szybko dzieciaczek będzie rósł, a tak to chociaż jakiś pretekst będzie do wyjścia z domu Zresztą, moje Słoneczko będzie małe, więc 68 to on może nosić dopiero na wiosnę
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
anilkadro A ja myślę, że nawet przy swoim dziecku można mieć odruch wymiotny, skoro to takie naturalne, to czemu mamy nie wciągają po prostu karatku przez słomkę na język?
Zgadzam się w 100% To, że to nasze dzieciątko nie znaczy, że mamy jego wydzieliny zasysać z przyjemnością.
Tak samo nie rozumiem dojadania obiadu po dzieciach. Tzn, jak zostawi na talerzu, to ok, ale niektóre matki jedzą takie wymemłane, wyplute mięcho czy ziemniaki Jaki w tym sens?

enis84, wynik masz na pograniczu, ale już na czczo cukier miałaś wysoki, więc to też ma znaczenie. Może wieczorem zjadłaś coś słodkiego? Bo 12h przed badaniem powinno się unikać słodyczy.
Ja bym nie panikowała. Do wizyty niewiele czasu zostało, więc lekarz podejmie decyzję. Na pewno każe powtórzyć badanie z 75g
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Ł. pojechał na rozmowę kwalifikacyjną... Byłoby dobrze, gdyby dostał pracę (+oczywiście normalne pieniądze).
NO to trzymam kciuki

Mpik82, mnie żebra nie bolą
Super, że sypialnie skończyliście Może się pochwalisz, jak już dopracujecie szczegóły?

Byłam wczoraj w teskaczu i dalej była promocja - 2ciuszki za 11zł. Dorzucili nowe więc wzięłam body z długim rękawkiem, bo wcześniej nie było

Jeśli chodzi o proszki, to najchętniej używałabym Jelp, ale jak nie trafi się promocja, to wezmę Lovella, albo Dzidziuś.
Swoją drogą, Jelp jest drogi, ale nie daję się go tyle, co "normalnego" proszku. Siostrze jedno opakowanie starczyło na pól roku
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:39   #2753
bordowa
Wtajemniczenie

ycnan Co do obiadków też mam takie zdanie Chociaż tu zaraz cały protest się stworzy, że jak tak można
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:41   #2754
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Ja dzisiaj zaczynam 7 miesiąc wg liczydełka z podpisu (bo wg USG to już mam 28 tc 2dc). Ale to szybko leci...
Stary 2010-06-28, 10:43   #2755
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
ycnan Co do obiadków też mam takie zdanie Chociaż tu zaraz cały protest się stworzy, że jak tak można

WYMEMŁANE MIĘSKO
rewelacja!!popieram,też bym raczej tego nie jadła.Jestescie boskie z niektórymi hasełkamiale racja kochane

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:44   #2756
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
enis84, wynik masz na pograniczu, ale już na czczo cukier miałaś wysoki, więc to też ma znaczenie. Może wieczorem zjadłaś coś słodkiego? Bo 12h przed badaniem powinno się unikać słodyczy.
Ja bym nie panikowała. Do wizyty niewiele czasu zostało, więc lekarz podejmie decyzję. Na pewno każe powtórzyć badanie z 75g
NO to trzymam kciuki
no właśnie na badaniu byłam o 7 rano
a koło 22 jeszcze sobie zjadłam truskawki z cukrem, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie
Stary 2010-06-28, 10:45   #2757
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo nie rozumiem dojadania obiadu po dzieciach. Tzn, jak zostawi na talerzu, to ok, ale niektóre matki jedzą takie wymemłane, wyplute mięcho czy ziemniaki Jaki w tym sens?
Zawsze mnie to brzydziło, takie dojadanie bleee

Moja ciotka robiła tak, że brała do buzi mięso np. kotleta czy kurczaka, gryzła, wypluwała na rękę i dawała swojej małej córci. Zawsze myślałam przy tym, że się porzygam jak to widziałam... bo np. robiła to podczas wspólnego obiadu. Ludzie powinni się pochamować. Rozumiem dojeść jak coś jest w dobrym stanie, ale takie rozmemłane to się tylko wg mnie do kosza nadaje i tyle.

Cytat:
Ja się z wami zgadzam

edit:
A ja wrzucę mojego brzucha - fotka z wczorajszej imprezki

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-28 o 10:54
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:45   #2758
dra
Zakorzenienie

a co do obrzydzenia czy dojadania obiadków to zależy ot człwieka,jedni będą to robić inni nie,a czy ma sens czy nie każdy ma swoją interpretacje na to

zaraz lece się szykować,bo jednak dojazd to ponad 30km a wole sobie wcześniej wyjechac i spokojnie,a jeszcze nie wiem dokąłdnie gdzie mieszka,mam adres i jak cos będę pytać
Stary 2010-06-28, 11:01   #2759
angelikaw
Zakorzenienie

dojadanie obiadków? o nie... nie jestem zwolenniczką.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:06   #2760
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja myslę, że żebra Cię bolą bo maluszka masz już na nietoperka i nóżkami wierzga życzę duzo cierpliwości przy remoncie
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
mnie zeberka nie bolą ale moze Milenka Cię kopie moja mała uwielbia mi kopać w pęcherz, też przez to cierpię
Pewnie macie rację, bo Mila juz od kilku tygodni jest na nietoperka i pewnie w nocy mi nozkami wiezga ehhe
a co do siusiania tez w nocy latam. mam juz "godziny" Pewnie tez tak malutka do karmienia bedzie się budziła.. pobudka o 2 w nocy potem o 5 i przed 8

Cytat:
Mpik82, mnie żebra nie bolą
Super, że sypialnie skończyliście Może się pochwalisz, jak już dopracujecie szczegóły?
w sumie nie ma czym sie chwalic, kolorek tylko walneliśmy, jednak nie rozowy a taki pastelowy kremowy,, nie wiem za bardzo jaki.. poprostu do pomaranczowego (z duzego pokoju) dodalismy duuuuzzzo białej farby i wyszedł taki delikatny łosoś???;-)

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja wrzucę mojego brzucha - fotka z wczorajszej imprezki
Ślicznie wygladasz tylko brzusio taka zgrabniutka -az miło popatrzeć)))
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości