|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
super ze imprezka udana-no tak urosly nam nasze niemowlaczki i pokazuja swoj charakterek ![]() Wercia jak cos jej sie nie podoba to krzyczy albo jak chce ja wziac na rece to sie wygina , robi mostki ale sceny z podloga jeszcze nie bylo
|
|
#1502 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
również wszystkiego dobrego życzę Cytat:
![]() Cytat:
kurcze co to tak do tej Amelci wszystko się przyczepia? Trzymam kciuki za zdrówko super że imprezka udana nieeee...jest na atki więcej takich ananasków...moją córcię wliczając Martysia śpi to idę jakiś obiad wymościć, jak pospi dłużej to jeszcze wpadnę
|
|
#1503 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelka drugi raz w sumie choruje bo za pierwszym razem miała niedoleczone i po tygodniu był nawrót. Wtedy brała inny antybiotyk. dziękujemy Czeko Cytat:
Martynka aniołek ![]() Cytat:
i tyle nadrabiania mała sie obudziła pa pa
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
megi, dużo zdrówka dla Amelki
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swietnie, ze impreza udana Antonio takich scen nie robi, potrafi tylko plakac rozpaczliwie lub udaje, ze nie slyszy, co mowie i robi swoje
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za patent ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#1507 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba straszy tylko, nie sądzę, żeby to aż tak daleko zaszło, no ale różne dziwne rzeczy już się w Polsce działy ![]() Cytat:
Ola, a co jak dziecko zachoruje na którąś z tych chorób w czasie "odwlekania" szczepienia? ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że imprezka udana, nie masz już niemowlaczka ![]() Myślę, że to taki etap, Laurka Kasi i Tomaszek p4w zachowują się podobnie ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- ![]() Cytat:
![]() *** Dziewczyny, nie martwcie się, jak nie będę regularnie zaglądała, nic mi ostatnio nie wychodzi, wszystko leci na łeb, na szyję , nie potrafię się uporać z niektórymi sprawami, choć już dawno powinnam.Proszę o kciuki jutro o 15.30 - idziemy do ortopedy i pojutrze o 16.30 - neurolog
|
|
|
#1508 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodka krupcia Odzywaj sie częściej,co? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
On nie usiedzi na dupce 5 minut,zamiast w ławce to moje dziecię pod ławką liczyło śrubki a mama przy nim kucała![]() Rośnijcie ku radości Waszych rodziców ![]() |
||||||
|
|
|
#1509 |
|
Ola-Unhola
|
megi, życzę zdrówka dla Amelki, żeby obyło się bez szpitala
![]() Miramej, nie wiem jak to jest gdy dzieć zachoruje. Muszę poszperać... Trzymam kciuki Wróciłam od rodziców, idę podgrzewać obiad. Do później. A to mi Małż przesłał. Dla osób o mocnych nerwach... ![]() http://mistrzowie.org/2476/Pierscionek
|
#1510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, witrażami itp. W jednym kościele właśnie tak mamy, ze jest przeszkloną ściana oddzielone miejsce dla dzieci jak byłam to same babcie tam siedziały ale nie miałabym najmniejszych wyrzutów sumienia gdyby mała nie pozwoliła im spokojnie przeżyć mszy - ich wybór ![]() Zrobiłam na obiad strogonowa ![]() Ogarnęłam się ze wszystkim, obiad na dziś i na jutro, w kuchni sprzątnęłam, nawet zjeść spokojnie zdążyłam mała śpi ...ciiicho ![]() Svi,p4w super z was mamusie dzieciaczki też super, żyć nie umierać ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:Widziałam podobną akcję w jakimś filmie...nie mogę sobie przypomnieć tytułu
|
|
#1511 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No ![]() ![]() Porządna z Ciebie gosposia To film dla dorosłych był? ![]() A tak poważnie, to mi też coś świta
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1513 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybki powrót do zdrowia AmelkiSuper,że imprezka się udała Cytat:
zaciśnięte mocno,z całych siłCytat:
![]() I jak wyszedł?
|
|||
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
jak na moje podniebienie to pycha, zobaczymy co TŻ powie...trochę za bardzo go zagęściłam, no ale to nasteonym razem będę już wiedziała
Podajesz go z pieczywem? Miramej, niech się już wszystko w końcu poukłada dzwoń, pisz, przyjeżdżaj
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-28 o 14:55 |
|
|
|
#1515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki Nie zajrzałam, ja mam słabe nerwy ![]() Cytat:
![]() *** Kuba znów nie chciał zjeść obiadku , chyba daje mi do zrozumienia, że mam zacząć Mu gotować, a ja nie wiem, jak się zabrać, żeby miało ręce i nogi , jestem beznadziejna
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
czesc
![]() dziekujemy z adasiem za troske dzisiaj bylismy na kontroli u lekarza i na szczescie jest juz lepiej i obedzie sie bez szpitalaa gronkowca zlapal chyba od meza, ktoremu zrobila sie infekcja skorna (krostka na szyi ktora ogolil, zaczelo sie to roznosic), no i kapal sie w basenie i dotykal adasia, i zarazil go w miejscach ugryzien komarow.. jako ze dostalismy pozwolenie na spacerki to od razu zaliczylismy jeden, i przy okazji kupilam adasiowi buciki- z clarksa na przecenie za 99zl z.... 269zl! chcialam wkleic fotke ale nie moge ich znalesc na necie megi mam nadzieje ze Amelce uda sie ominac szpitala ![]() Miramejku nie mow ze jestes beznadziejna, zrobic jedzonko maluchowi to nic trudnego, sprobuj moze tak jak ja-ugotuj ryz, albo spagetti albo jakies inne kluseczki, do tego osobno jakies warzywko, np brokul, do tego mozesz sere zolty potarty obok, szyneczka. nie trzeba robic "obiadu" , przynajmniej ja tak mam z adasiem, on lubi wszystko osobno jesc, najlepiej sam lapkami bardzo lubi tez lane kluski bez niczego, a dzisiaj zjadl normalna zupe koperkowa, moja ulubiona ktora sie robi w 5min
Edytowane przez kasiuuulka Czas edycji: 2010-06-28 o 15:39 |
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
megi tak mi szkoda Amelki
i zaciskam żeby nie skończyło się to szpitalem.Miramej --- Ponawiam pytanie
Czy możecie polecić sprawdzoną kwaterę nad morzem???? ![]()
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na którą dokładnie masz wizyty? Unholy pewnie coś poleci, ale pytała jakie okolice
|
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
miramejku zerknij na moj edit,napisalam o jedzonku
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzięki za pomysł, wiem, że jak zacznę, to jakoś poleci, tylko z tym zaczęciem mam problem ![]() A szyneczkę kupujesz jakąś specjalną czy normalną jak dla Was? Żółty ser nie szkodzi Adasiowi? Bo chyba jest ciężkostrawny ![]() I chyba Adaś już ładnie gryzie, co? Lanych klusek nie umiem, nigdy nie robiłam ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Tak, już doczytałam
|
|
|
#1521 |
|
Ola-Unhola
|
Miramejku, nie dołuj się, wspieram Cię z całych moich sił
Jak coś, to wiesz. Będę niedługo niedaleko Ciebie, także... ![]() Jeżeli chodzi o jedzonko, to spróbuj od najprostszych dań. Same warzywka, kawałek mięska, jakiś dodatek w postaci ryżu, makaronu. Będzie dobrze ![]() magi, ja mogę polecić moją kwaterę, ale nie wiem, czy mierzej wiślana Ci pasuje ![]() kasiulka, cieszę się, ze Adaś ma się lepiej. Oby jak najszybciej wyzdrowiał ![]() Przyjechał do mnie wózeczek Polecam każdemu, jest super. Duże ma koła i nie należy do spacerówek-lasek, ale jest naprawdę fajny
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie dokładnie będziecie? , a Antoś gryzie mięsko? Kuba już lepiej sobie radzi, tzn. nie połyka od razu, tylko coś tam żuje , ale mięska chyba nie da rady ![]() Super, też by mi się przydała jakaś lżejsza spacerówka, ale kasy brak
|
|
|
#1523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raz kupilam jakas tam bez fosforanow czy jakos tak mi pani powiedzialazotly ser nie szkodzi adasiowi, daje starty na tarce o drobnych oczkach,jakis lagodny w smaku np gouda no juz sobie ladnie adas radzi z gryzieniem,jestem w sumie w szoku bo pamietam jka jeszcze nie dawno sie balam mu dac cokolwiek do buzi zeby sie zaraz nie zadlawil,ale juz zalapal. chociaz i tak daje mu narazie wszystko miekkie, bo wydaje mi sie ze bez wiekszej ilosci zebow nie da rady z czyms twardszym typu ogorek albo jablko - no ale to tez zawsze mozna zetrzec na tarce ![]() a kluseczki to nic prostszego - jedno jajko mieszasz w kubku z 2 lyzkami maki- musi wyjsc masa lejaca sie ale nie za bardzo,jak wyjdzie za gesta to dodajesz wody odrobine. no i to wylewam z kubka cienkim strumieniem na gotujaca sie wode( wylewasz to ruszajac kubek tak jakbys rysowala esy floresy ) i tak sie to gotuje z 3min i to wszystko![]() dodalam fotki z wakacji, zapraszam chetnych
|
|
|
|
|
#1524 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw nie chciałam powiedzieć o jaką szczepionkę mi chodzi. Powiedziałam, że nie chcę zaszczepić i już. W końcu napomknęłam o MMR i pani mi wykład, że to nie ma związku z autyzmem (nawet nic takiego nie sugerowałam) i takie tam swoje... U nas też zapisują Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że imprezka udana ![]() Cytat:
![]() Poczytałam pobieżnie ![]() Cytat:
![]() Muszę poczytać sobie jeszcze ale to wieczorem dopiero poszukam. Teraz tylko doczytałam, że jeśli zaszczepi się jedną to na dwie pozostałe może dziecko zachorować ![]() Nie wiem co to miało na celu. Powiedziała, że na początku tego roku zostały obalone "mity" na temat związku tej szczepionki i autyzmu i żebym sobie o tym poczytała bo nie mam się czego bać ![]() Będziemy trzymać mocno ![]() Cytat:
![]() Sama się o to prosiła ![]() Cytat:
Jaka beznadziejna? Batów dawno nie było? Nawet tak nie pisz ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1525 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do gotowania, to pisałam już jaka ja jestem "świetna" , ale ponieważ jestem dłuższa stażem (o jakieś dwa miesiące ) w gotowaniu dla Malutka, to wieczorem napiszę Ci co i jak robię po kolei. Może Ci choć troszkę pomogę ![]() Cytat:
i dam radę za dwie Tam (w CZD) nie trzymają się godzin. Teoretycznie badanie mamy na 13., ale pani powiedziała, żebyśmy byli o 11., to może uda nam się wejść na badanie w miarę punktualnie. Po badaniu mamy wizytę u urologa i chirurga. Czeka nas cały dzień w szpitalu Wiesz, nastawiłam się psychicznie i nawet wbiłam sobie do głowy, że będzie wszystko dobrze, tzn. nic się nie zmieni od poprzedniego badania. Łatwiej mi dzięki temu funkcjonować, tylko ja żyję w tym przekonaniu b. głęboko, więc jak coś wyjdzie nie tak, to nie wiem A Wy, z tego co pamiętam, prywatnie, prawda? O godzinach doczytałam i będę zaciskać ![]() Oczywiście przegapiłam pytanie Unholy. Maciek nie daje mi dzisiaj w ogóle wizażować W sumie, to mi wszystko jedno Najlepiej, żeby to były niezbyt drogie okolice
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-06-28 o 16:28 |
|||
|
|
|
#1526 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Antoś gryzie już. Mimo tylko 6 zębów zjada ogórka (trzyma go w rączce całego i podgryza), całą kromkę i surową marchewkę, też w kawału podgryza Coś za coś, hustawka właśnie pod młotkiem (na licytacji ) ![]() Cytat:
Fajne, ale coś rodziców nie widać ![]() Chyba zrobię zaraz lane kluchy, narobiłaś mi chętki
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety, jeżeli będziemy wyjeżdżać, to też musimy kupić i też zdecydowałam się na chicco, ale chyba ponownie skorzystamy z kaski z chrzcin, bo to nieplanowany wydatek.
|
|
|
#1528 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle jak coś chwilowo mam inny nr tel. Jak coś pilnego to mogę podać ten drugi na wszelki wypadek
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy mocno zaciskali Musi być dobrze Olu Ty kiedyś polecałaś jakieś noclegi w takich domkach letniskowych. Możesz dać jeszcze raz namiar Tylko nie pamiętam w jakiej miejscowości to było
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie wklejam tu, bo wiecie, termin podaję, to innych rzeczy nie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

ręce opadają normalnie na to wszystko
zjadła tylko banana i pajdę chleba
cały czas biegała wokół stołu lub była noszona przez wszystkich
Tak mi trochę dziwnie, że to już nie jest mój mały bobasek 
Chyba niechcący rozpuściłam swoje dziecko 

, pisz nam, co się dzieje 

i robi swoje

On nie usiedzi na dupce 5 minut,zamiast w ławce to moje dziecię pod ławką liczyło śrubki
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Nawet tak nie pisz