|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20851 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Wspaniale
Rzeczywiście Twoje włosy różnią się od tych, które pokazywałas nam na wczesniejszych zdjęciach. Karmisz je nadal keratyną? sposób odżywiania, jak pisza dziewczyny, nie pozostaje bez wpływu na włosy. Jeśli do tego czujesz się ciągle zmęczona, warto zrobić morfologię i TSH, by sprawdzić, czy wszystko ok. Od siebie polecam świeżo wyciśnięte soki owocowo-warzywne. Jesli nie masz czasu na zupy lub wyciskanie soków w sokowirówce, kup sobie soki warzywne - mają nie tylko marchew, ale też burak w składzie. Są też jednodniowe soki z buraków i jabłek, jednak nie rozsmakowałam się w nich. Rybiorku u mnie KCCC spisywał się równie dobrze na mokrych (po odciśnięciu w dr. Bacty), jak i na wilgotnych (przerwa w suszeniu) oraz na suchych. Miłość z wzajemnością Nakładałam max pół plaskiej łyżeczki, ale im mniej tym lepiej Cytat:
Cytat:
Ojej... szkoda Ja wczoraj ruszyłam ku marchewie i dziś jestem zadowolona (jak zawsze zresztą po tej odżywce ). została mi jeszcze na jedno skromne użycie... Ach, maszynka do pieniędzy Cytat:
Choć nie ma u ciebie tych spiral, co po Tigi, to naprawdę jest ładnie. Mięsiste loki - to jest to co osobiście lubię (zaraz po afro ) Cytat:
Exotic smile nie przypominam sobie Twoich wcześniejszych postów, wnioskuję, że jesteś nowa u nas. Proszę, opisz więc swoją pielęgnację, bo podejrzewam, że błąd tkwi w samych podwalinach. Tymczasem odnoszę wrażenie, że naprawiamy dach, a ściany domu się walą
|
|
#20852 |
|
Raczkowanie
|
Exotic smile nie przypominam sobie Twoich wcześniejszych postów, wnioskuję, że jesteś nowa u nas. Proszę, opisz więc swoją pielęgnację, bo podejrzewam, że błąd tkwi w samych podwalinach. Tymczasem odnoszę wrażenie, że naprawiamy dach, a ściany domu się walą
[/QUOTE]Tak jestem nowa Wczoraj pisałam o moim problemie. Otóż drugiego dnia po umyciu głowy włosy mam strasznie potargane:-( Jakbym z miesiąc ich nie myla. Myje je szamponem przeciwlupiezowym, następnie nakładam odżywke Wax, a jak same wyschną nakładam serum jedwabne lub jedwab. Drugiego dnia jak chce je poprawić nakładając jedwab to sa tłuste i dalej potargane. Wyglada to obrzydliwie, a nie mam czasu codziennie rano myć głowy:-(
|
|
|
|
#20853 | ||||||||||||||
|
|
Cytat:
W wolnej chwili oczywiście Już zatęskniłam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj ma, oj ma Najgorzej, że kusicielską ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie warto zaśmiecać sobie wątku dodatkami, które można zawrzeć w oftopie lub na PW. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-28 o 19:58 |
||||||||||||||
|
|
|
#20854 | |||||||
|
|
Emmi578 mnie też zostaw nieco skórki
Zakręcimy się obie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostrzegam tylko, że nakładana pokrywka i sterczący dzióbek (w jakim celu??? ). Jednak skala do 125 ml - warto Cytat:
Cytat:
Polecam lekturę naszych FAQ, dziennika, artykułów z tłumaczeniami. To podwaliny wiedzy, by później łatwiej było zrozumieć włosy i ich potrzeby. Bez tego się nie da.
|
|
#20855 |
|
BAN stały
|
Potrzeby nie ma,bo i po co?
Możliwości jest sporo:PW,telefony,spotkan ia,offtop... My jak offtopowałyśmy(stary skład),to byłyśmy poganiane,więc idąc przykładem odsyłamy we właściwe miejsce. Nikt poza Agison nie zauważył offa tu i to przykre. My się przeniosłyśmy na offa a po czasie wyszło,co wyszło,więc radzimy sobie w inny sposób. Eloe nie warto nic więcej poza t\igi dawać do stylizacji.Ostrzegam. Z żelami się okropnie gryzie jedynie współpracuje z T&G i z balsamem Nivea. To wszystko. Na prawdę to białe coś wygląda paskudnie. Nie próbuj Eloe tych pojemniczków,to brak cały czas. Dziubek sama nie wiem po co? Czym napełnić bo pytam!!! Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-06-28 o 15:53 |
|
|
|
#20856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dostaniesz za coś po głowie to byś chciała,żeby wszystkich obowiązywały te same reguły ![]() A na mnie dość dobrze wpływają ziółka hinduskie.Znaczy gwoli ścisłości nie przynoszą więcej szkody niż pożytku
|
|
|
|
|
#20857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mieszasz je z czymś, poza wodą, przy nakładaniu? Planuję w końcu zrobić jakieś mazidlane zamówienie i nabyć trochę "prochów"![]() Wiem, wiem, ale czasami ogarnia mnie irracjonalna wyrozumiałość ![]() |
|
|
|
|
#20858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z wodą najgorzej,bo plącze włosy.Lepiej z odżywką.Mam też olejek na parafinie z amlą i też mi się sprawdza. No niestety jak coś mi nie szkodzi to już to lubię ![]() To trzeba leczyć koleżanko... |
|
|
|
|
#20859 |
|
Rozeznanie
|
W chwilach słabości
Zachowując sobie prawo do nich postanowiłam nie leczyć![]() Też mam parafinową Amlę, teoretycznie jaśminową, ale nie wiem gdzie ten jaśmin, bo na pewno nie w zapachu A dałoby się te zioła rozpuścić w jakiejś wcierce, np. Jantarze?
Edytowane przez Pinsleepe Czas edycji: 2010-06-28 o 16:42 |
|
|
|
#20860 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcierała sumiennie przez miesiąc a potem mi powiedziała,że niestety ale zaczęły jej po tym strasznie wypadać włosy...więc na pewno nie polecam tego sposobu |
|
|
|
|
#20862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewentualnie rób sobie płukanki z cytryny albo pokrzywy, też przynajmniej z tego co próbowałam wysuszają włosy. ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Oh byłoby cudownie mieć jeszcze ładniejsze loki niż mam obecnie ![]()
Edytowane przez emmi578 Czas edycji: 2010-06-28 o 17:35 |
|
|
|
|
#20863 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=emmi578;20322890]Może przydały bi Ci się jakieś szampony z cytryną, bo ona wysuszają włosy-> co za tym idzie powinny się mniej przetłuszczać.
Ewentualnie rób sobie płukanki z cytryny albo pokrzywy, też przynajmniej z tego co próbowałam wysuszają włosy. [COLOR=Silver]Cytryny nie mogę użyć bo niedawno je przyciemniałam a cytryna tylko by je rozjaśniła. A co dziewczyny myślicie o pasemkach na kręconych włosach? Mogłyby fajnie wyglądać czy raczej dać sobie z tym spokój? |
|
|
|
#20864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Twoja mama używała wcześniej samego Jantara? Bo zastanawia mnie skąd ta reakcja, czy to wina samej bazy, czy ziółka z Jantarem tworzą jakąś żrącą substancję czy co![]() Hmm.... Mnie się nie wydaje, żeby wysuszanie było dobrą sprawą, bo generalnie tłusta skóra jest zwykle odwodniona i przesuszając ją tylko wzmagamy produkcję sebum. |
|
|
|
|
#20865 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.... Mnie się nie wydaje, żeby wysuszanie było dobrą sprawą, bo generalnie tłusta skóra jest zwykle odwodniona i przesuszając ją tylko wzmagamy produkcję sebum.[/QUOTE]
Może i masz racje, tak jak jest z cerą. Ja np mam tłustą i strasznie mi się "świeciła" dopiero jak ją odpowiednio nawilżyłam było wszystko w porządku. |
|
|
|
#20866 |
|
Raczkowanie
|
Hih wybacz
znowu odpowiem ja![]() Mi się osobiście podobają. A zależy jakie pasemka, na jakich włosach. Ładne są blond włosy, z odrobinę jaśniejszymi pasemkami. Mi się tak podoba przynajmniej oczywiście trzeba znależć ładne odcienie blondu, bo nie wszystkie będą fajnie wyglądać
|
|
#20867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niemniej jednak czuję się winna,bo zamiast pomóc to jej zaszkodziłam
|
|
|
|
|
#20868 |
|
Zakorzenienie
|
moje ulubione dziewuchy! offtopowałyście na poprzedniej stronie - widziałam!
![]() jako że wczułam się w osoby sprawiedliwie op.... to i Was przywołuję do porządku ![]() a ziółka hinduskie dobrze mieszać z miodem lub żelem aloesowym wtedy są gęste i nie spływają z włosów, a miód czy aloes niweluje ewentualne wysuszenie ![]() idę oblookać artyqł Wizażowy
|
#20869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A offtopowanie na temat offtopa to też offtop??? |
|
|
|
|
#20870 |
|
Raczkowanie
|
emmi578 tylko, że ja akurat mam ciemne włosy, szatynką jestem;/ na blond włosach to wiem, że fajnie wyglądają ale na ciemnych to właśnie nie wiem...
|
|
|
|
#20871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wszystko co nie jest o włosie, pod wlosem czy na włosie jest offtopem! w dodatku włos ów musi być kręcony lub falowany i musi znajdować się na głowie a glikol propylenowy testowalaś?
|
|
#20872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem do czego go wlać?Bo nie pozwoliłaś samego... |
|
|
|
|
#20873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby nie podnosić poprzeczki zbyt wysoko to może być nagi od pasa w dół. yyyyyyy, znaczy w górę po troszeczku do odżywki czy maski, pomieszać paluchem coby się ujednoliciło i na głowę samego nie warto używać bo nawet w specjalistycznych formulacjach kosmetycznych nie używa się glikolu więcej niż 10-15%
|
|
#20874 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sie marzą pasemka - ale:
mam ciemne wlosy , pofarbowane szamponem czekolada z joanny i ta czekolada nic nie jasnieje , mimo sŁońca i plukanek cytrynowych , waxa do blond , ten kolor mnie przytŁacza nudzi mnie moja fryzura a wiem ze nie moge sciąc wiecej wŁosów bo będą sterczaŁy - zero fanatazji , nic nie można poszalec ,
|
#20875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą - moim zdaniem i wg moich źródeł silikony nie wnikają do wnętrza wlosa. poza tym z budowy cząsteczki silikonu wynika że nie jest ona w stanie związać się z aminokwasem, chociazby z tego powodu że w silikonach występuje dość stabilne chemicznie wiązanie krzemoorganiczne Si-O, które nie jest łatwo zerwać. Natomiast aminokwas jest dipolem, cząsteczką naładowaną jednocześnie ujemnie i dodatnio i nie jest raczej skłonne wiązać się z cząsteczką silikonu. no i ten kontrowersyjny cyclomethicone - został w artykule podany jako silikon trudno zmywający się. a największą moim zdaniem niekompetencją jest niepodanie linka do naszego forum oj Wizaż, Wizaż!
|
|
#20877 |
|
Zakorzenienie
|
średni brąz
zrobilam pasemka rok i temu i porażka - fryzjerka mi zrobiŁa za dużo i wyszedŁ kurczak , a w ogóle sama mysl o wizycie u fryzjera - wszyscy fryzjerzy sie meczą z moimi wŁosami bo gęste i dŁugie - jak sobie pomysle siedziec 4 godziny z tymi foliami na gŁowie i z moim kolorem to jednak co miesiąc odrosty , kiedys dawno tak robilam pasemka , mialam prawie na naturalnych robione(tak w poŁowie z resztkami farby ) i Ładnie wyglądaŁy , ale juz nie znajde tej fryzjerki co mi je robiŁa
|
#20878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To w takiej wersji popróbuję. Choć trochę się boję,bo to zdaje się humektant... |
|
|
|
|
#20879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20880 | |
|
Zakorzenienie
|
no raczej nietrudno odróżnić kreta od hydraulika ... z tego co wiem kret jest owłosiony na praktycznie całej powierzchni ciala, a wśród hydraulików rzadko zdarzają się tak ortodoxyjne przypadki
Cytat:
ale syntetyczny!dla mnie szokiem jest to że nafta Ci nie podpasowała
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Ja wczoraj ruszyłam ku marchewie i dziś jestem zadowolona (jak zawsze zresztą po tej odżywce

Wczoraj pisałam o moim problemie. Otóż drugiego dnia po umyciu głowy włosy mam strasznie potargane:-( Jakbym z miesiąc ich nie myla. Myje je szamponem przeciwlupiezowym, następnie nakładam odżywke Wax, a jak same wyschną nakładam serum jedwabne lub jedwab. Drugiego dnia jak chce je poprawić nakładając jedwab to sa tłuste i dalej potargane. Wyglada to obrzydliwie, a nie mam czasu codziennie rano myć głowy:-(

). Jednak skala do 125 ml - warto