Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 696 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 14:36   #20851
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Dziewczynki

OMO działa !!
i inne polecane przez Was metody
Wspaniale Ciesze się razem z Tobą, że skalp jest zadowolony i loki na swoim miejscu
Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Wstawiam obiecane fotki.
Rzeczywiście Twoje włosy różnią się od tych, które pokazywałas nam na wczesniejszych zdjęciach. Karmisz je nadal keratyną?
sposób odżywiania, jak pisza dziewczyny, nie pozostaje bez wpływu na włosy. Jeśli do tego czujesz się ciągle zmęczona, warto zrobić morfologię i TSH, by sprawdzić, czy wszystko ok.
Od siebie polecam świeżo wyciśnięte soki owocowo-warzywne. Jesli nie masz czasu na zupy lub wyciskanie soków w sokowirówce, kup sobie soki warzywne - mają nie tylko marchew, ale też burak w składzie. Są też jednodniowe soki z buraków i jabłek, jednak nie rozsmakowałam się w nich.

Rybiorku u mnie KCCC spisywał się równie dobrze na mokrych (po odciśnięciu w dr. Bacty), jak i na wilgotnych (przerwa w suszeniu) oraz na suchych. Miłość z wzajemnością
Nakładałam max pół plaskiej łyżeczki, ale im mniej tym lepiej
Cytat:
ta odzywka z avocado jest fajna, choc ani zabojczo nie pachnie, ani nie powala konsystencja, gesta, kolor szaro-zielony, ale fajnie nawilza i pozwala rozczesac, w przyszlosci bede jej uzywac tez jako maski jak proponowane jest na BC
Z Crown Pride? Hmm... Maszynka do pieniędzy się przyda. Bezapelacyjnie
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Muszę powiedzieć, że dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu nałożyłam odżywkę z silikonami (Cien) pomieszaną z miodem, potrzymałam pół godziny i wreszcie mam ładne, nieprzyklapnięte loki. Chyba moim włosom znudziła się dieta czysto bezsilikonowa
Mogłabyś się jeszcze przyjrzeć jak wpłynie u Ciebie silikon na ochronę przed puchem? sama licze na to, że olej w odzywce plus silikon przyczynią się do eksmisji puszaka.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
(Eloe marchewkowa seria mi nie pasuje, pozostale jak najbardziej)
Ojej... szkoda Ja wczoraj ruszyłam ku marchewie i dziś jestem zadowolona (jak zawsze zresztą po tej odżywce ). została mi jeszcze na jedno skromne użycie...
Ach, maszynka do pieniędzy
Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Na Twoich włosach widać wyraźniej skręt i ożywienie po proteinach niż na moich.
Ja bym polemizowała. Na włosach Rybiorka i Twoich wyraźnie widać, że keratyna służy
Choć nie ma u ciebie tych spiral, co po Tigi, to naprawdę jest ładnie. Mięsiste loki - to jest to co osobiście lubię (zaraz po afro )
Cytat:
A co do potrząsania głową podczas schnięcia włosów, to kiedyś w ogóle nie przejmowałam się puchem (może też dlatego, że nie wiedziałam, że stąd on się bierze ) i podczas suszenia włosów cały czas nimi potrząsałam i je troszkę tak czochrałam u nasady, żeby się podniosły, no i miałam ładnie podniesioną szopę
Skąd ja to znam Identyczne dziizałania, te same wyniki Ale to przed CG. Teraz nosimy tarcze z napisem: wzorowa adeptka CG

Exotic smile nie przypominam sobie Twoich wcześniejszych postów, wnioskuję, że jesteś nowa u nas. Proszę, opisz więc swoją pielęgnację, bo podejrzewam, że błąd tkwi w samych podwalinach. Tymczasem odnoszę wrażenie, że naprawiamy dach, a ściany domu się walą

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:56   #20852
exotic smile
Raczkowanie

Exotic smile nie przypominam sobie Twoich wcześniejszych postów, wnioskuję, że jesteś nowa u nas. Proszę, opisz więc swoją pielęgnację, bo podejrzewam, że błąd tkwi w samych podwalinach. Tymczasem odnoszę wrażenie, że naprawiamy dach, a ściany domu się walą [/QUOTE]
Tak jestem nowa Wczoraj pisałam o moim problemie. Otóż drugiego dnia po umyciu głowy włosy mam strasznie potargane:-( Jakbym z miesiąc ich nie myla. Myje je szamponem przeciwlupiezowym, następnie nakładam odżywke Wax, a jak same wyschną nakładam serum jedwabne lub jedwab. Drugiego dnia jak chce je poprawić nakładając jedwab to sa tłuste i dalej potargane. Wyglada to obrzydliwie, a nie mam czasu codziennie rano myć głowy:-(
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:25   #20853
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
muszę zaraz przeczytać ten wizażowy artykuł, bo Eloe niezmiernie mnie zaciekawiła
Poprosze komentarz do niego W wolnej chwili oczywiście
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Eloe77 Dziękuję za powitanie
Już zatęskniłam
Cytat:
Nie wiem, czy 1 łyżeczka na 0,5 l daje efekt?
Może dać. Ja liczę, że 1 łyżeczka to pol łyżki, czyli ok. 7,5 ml.
Cytat:
W sobotę sama sobie obcięłam włosy Pierwszy raz w życiu.
Efekt nawet dość dobry

Cytat:
Jak będę miała czas, to wstawię zdjęcia.
Ja zawsze z przyjemnością obejrze zdjęcia Twoich włosów
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
A zgabiajcie kochane, jak tylko ma pomoc to zgapiajcie
Oj ma, oj ma Najgorzej, że kusicielską
Cytat:
tylko prosta odzywka i eclipta, bardzo lubie ta mieszanke, stosuje przed myciem
Dziękuję Probuję wrócic do ziółek(włosy lubiły amlę), ale wciąż o nich zapominam. Może teraz wreszcie do nich wrócę?
Cytat:
to jak bedziesz przystepowac do fazy realizacji daj znac, wchodze
Masz to jak w... banku
Cytat:
co do pani afroamerykanki to wydaje mi sie ze jej sie pomylilo cos albo nie doczytala, sam szampon nie naprawi wloskow, do tego potrzebna jest kuracja maskowa
No właśnie
Cytat:
Ja puchu nie mam bo robie dokladnie to co zaleca na NC Curly Suzy, doszlam do wniosku ze mam wloski 2c i zajrzalam na jej porady odnosnie tego typu
Zajrzę
Cytat:
usze dodac ze uzywalam KCCC a to sie strasznie klei jak wlosy schna, mysle ze kluczem jest olejowa odzywka, Suzy proponuje taka z olejem z dyni, ja mam z avokado i wyglada ze dziala
Ostatnio doszłam do identycznych wniosków - wyłącznie dobra emolientowa odżywka daje mi możliwość uzyskania mięsistych loków. Bez tej podstawy widoczne są tylko drobne kosmyki.
Cytat:
nie chodzi tu o wyrozumiałość ... tylko o to żeby nie obniżać poziomu to robota moda, nie moja, ale jako że wkręciłam się w to wszystko już dawno to też mi na tym zależy
Dziękuję, Agison , za dopilnowanie towarzystwa
Nie warto zaśmiecać sobie wątku dodatkami, które można zawrzeć w oftopie lub na PW.
Cytat:
a do offtopowania są wątki offtopowe bądź tematyczne
Dokładnie tak. I wiele innych sposobów
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Eloe- trzymaj te kciuki za mnie, bo fryzjer mnie kusi coraz bardziej
No to jeszcze raz
Cytat:
A tak w ogóle...można traktować odżywkę d/s jako odżywkę b/s- zostawiać ją na włosach?
Jesli nie obciąży (bo zwykle jest gęstsza od tej b/s) i będzie Ci pasować, to nie ma przeciwskazań.
Cytat:
Zawsze można założyć własne forum

Cytat:
dokładnie, Emeska ma rację, możecie korzystać z offtopa prawda! aż do tego najgorszego
Najgorszego? Jeśli jest potrzeba posiadania własnego forum i chętni do wymiany myśli, to można tylko przyklasnąć

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-28 o 19:58
Stary 2010-06-28, 15:43   #20854
Eloe77

Emmi578 mnie też zostaw nieco skórki
Zakręcimy się obie
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
czy spinka z takimi zabkami w srodku moze mocno zaszkodzic wlosom?
chce je dzisiaj spiac nia, ale boje sie, ze mi je polamie ;(
Nadaje się
Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że może po umyciu włosów jak już są wilgotne powinnam coś w nie wcierać to może by się lepiej układały
Zawsze warto dać odżywkę b/s celem zabezpieczenia włosów przed uszkodzeniami mechanicznymi czy promieniowaniem UV. Nadto odżywki te mają zwykle jakieś substancje odżywcze, więc i odżywianie możesz dostać w gratisie.
Cytat:
Napisane przez bencowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie mi coś do regeneracji wloskow, bo jutro farbuje i potem chce odbudować.
Poszukaj czegoś z hydrolizowaną keratyną (hydrolized keratin) albo dolej nieco oliwy z oliwek, oleju jojoba lub rycynowego do posiadanej odżywki.
Cytat:
Nie dawaj nic poza tigi do stylizacji bo ta guma sie rozwarstwia i zostają takie białe cząstki jakby glutki a po wyschnięciu jak wielki łupież.
Uuuu - lepiej uważać Ale dla takich efektów jak u Ciebie - warto
Cytat:
Eloe a czym Ci potem te 125 napełnić?
Mi? Lepiej napisz, ile potrzebujesz pojemniczków. Zakupię
Ostrzegam tylko, że nakładana pokrywka i sterczący dzióbek (w jakim celu??? ). Jednak skala do 125 ml - warto
Cytat:
Tak jestem nowa Wczoraj pisałam o moim problemie. Otóż drugiego dnia po umyciu głowy włosy mam strasznie potargane:-( Jakbym z miesiąc ich nie myla.
Każda z nas ma problem dnia drugiego. Namaczenie i nakładanie odżywki b/s lub żelu to często konieczność, gdy nie myjesz włosów codziennie.
Cytat:
Myje je szamponem przeciwlupiezowym, następnie nakładam odżywke Wax, a jak same wyschną nakładam serum jedwabne lub jedwab
Na początek spróbuj zrezygnować z jedwabiu na rzecz czegoś bez silikonów (choć w sumie nie wiem, jaki masz jedwab...), choćby na rzecz Joanny Naturii - nakładasz na włosy umyte i wypłukane, a ociekające wodą i dokładnie ugniatasz, aż woda przestanie kapać. Potem odciskasz w koszulkę bawełnianą. Na koniec możesz nałożyć żel do włosów.
Polecam lekturę naszych FAQ, dziennika, artykułów z tłumaczeniami. To podwaliny wiedzy, by później łatwiej było zrozumieć włosy i ich potrzeby.
Bez tego się nie da.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-28, 15:48   #20855
msk3
BAN stały

Potrzeby nie ma,bo i po co?
Możliwości jest sporo:PW,telefony,spotkan ia,offtop...

My jak offtopowałyśmy(stary skład),to byłyśmy poganiane,więc idąc przykładem odsyłamy we właściwe miejsce.
Nikt poza Agison nie zauważył offa tu i to przykre.
My się przeniosłyśmy na offa a po czasie wyszło,co wyszło,więc radzimy sobie w inny sposób.

Eloe nie warto nic więcej poza t\igi dawać do stylizacji.Ostrzegam.
Z żelami się okropnie gryzie jedynie współpracuje z T&G i z balsamem Nivea.
To wszystko.
Na prawdę to białe coś wygląda paskudnie.
Nie próbuj

Eloe tych pojemniczków,to brak cały czas.
Dziubek sama nie wiem po co?
Czym napełnić bo pytam!!!

Edytowane przez msk3
Czas edycji: 2010-06-28 o 15:53
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:25   #20856
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
A co wyszło na offtopie, bo nie bardzo wiem o co chodzi?Moje pytanie to też znowu offtop, ale jak widać , czasami inaczej się nie da Swoją drogą nie byłabym taka rygorystyczna, nawet jeśli ktoś kiedyś był też rygorystyczny wobec tutaj offtopujących. No, koniec offtopu
Nie wiesz jak to jest Pin?
Jak dostaniesz za coś po głowie to byś chciała,żeby wszystkich obowiązywały te same reguły

A na mnie dość dobrze wpływają ziółka hinduskie.Znaczy gwoli ścisłości nie przynoszą więcej szkody niż pożytku
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:32   #20857
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Nie wiesz jak to jest Pin?
Jak dostaniesz za coś po głowie to byś chciała,żeby wszystkich obowiązywały te same reguły

A na mnie dość dobrze wpływają ziółka hinduskie.Znaczy gwoli ścisłości nie przynoszą więcej szkody niż pożytku
To jest Twoja definicja dobrego wpływu? A mieszasz je z czymś, poza wodą, przy nakładaniu? Planuję w końcu zrobić jakieś mazidlane zamówienie i nabyć trochę "prochów"

Wiem, wiem, ale czasami ogarnia mnie irracjonalna wyrozumiałość
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:38   #20858
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest Twoja definicja dobrego wpływu? A mieszasz je z czymś, poza wodą, przy nakładaniu? Planuję w końcu zrobić jakieś mazidlane zamówienie i nabyć trochę "prochów"

Wiem, wiem, ale czasami ogarnia mnie irracjonalna wyrozumiałość
Mam i próby wodne i maskowe.
Z wodą najgorzej,bo plącze włosy.Lepiej z odżywką.Mam też olejek na parafinie z amlą i też mi się sprawdza.
No niestety jak coś mi nie szkodzi to już to lubię
To trzeba leczyć koleżanko...
Stary 2010-06-28, 16:38   #20859
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Ale tylko czasem?
W chwilach słabości Zachowując sobie prawo do nich postanowiłam nie leczyć

Też mam parafinową Amlę, teoretycznie jaśminową, ale nie wiem gdzie ten jaśmin, bo na pewno nie w zapachu A dałoby się te zioła rozpuścić w jakiejś wcierce, np. Jantarze?

Edytowane przez Pinsleepe
Czas edycji: 2010-06-28 o 16:42
Stary 2010-06-28, 16:48   #20860
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam parafinową Amlę, teoretycznie jaśminową, ale nie wiem gdzie ten jaśmin, bo na pewno nie w zapachu A dałoby się te zioła rozpuścić w jakiejś wcierce, np. Jantarze?
Chciałam zapytać o to samo, bo już niedługo też będę miała trochę hinduskich proszków
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:57   #20861
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
W chwilach słabości Zachowując sobie prawo do nich postanowiłam nie leczyć

Ja tak zrobilam mojej mamie.W Jantarze jej rozpuściłam i dałam do wcierania b/s.
Wcierała sumiennie przez miesiąc a potem mi powiedziała,że niestety ale zaczęły jej po tym strasznie wypadać włosy...więc na pewno nie polecam tego sposobu
Stary 2010-06-28, 17:23   #20862
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
Tak jestem nowa Wczoraj pisałam o moim problemie. Otóż drugiego dnia po umyciu głowy włosy mam strasznie potargane:-( Jakbym z miesiąc ich nie myla. Myje je szamponem przeciwlupiezowym, następnie nakładam odżywke Wax, a jak same wyschną nakładam serum jedwabne lub jedwab. Drugiego dnia jak chce je poprawić nakładając jedwab to sa tłuste i dalej potargane. Wyglada to obrzydliwie, a nie mam czasu codziennie rano myć głowy:-(
Może przydały bi Ci się jakieś szampony z cytryną, bo ona wysuszają włosy-> co za tym idzie powinny się mniej przetłuszczać.
Ewentualnie rób sobie płukanki z cytryny albo pokrzywy, też przynajmniej z tego co próbowałam wysuszają włosy.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Emmi578 mnie też zostaw nieco skórki
Zakręcimy się obie
Oh byłoby cudownie mieć jeszcze ładniejsze loki niż mam obecnie

Edytowane przez emmi578
Czas edycji: 2010-06-28 o 17:35
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:45   #20863
exotic smile
Raczkowanie

[QUOTE=emmi578;20322890]Może przydały bi Ci się jakieś szampony z cytryną, bo ona wysuszają włosy-> co za tym idzie powinny się mniej przetłuszczać.
Ewentualnie rób sobie płukanki z cytryny albo pokrzywy, też przynajmniej z tego co próbowałam wysuszają włosy.[COLOR=Silver]
Cytryny nie mogę użyć bo niedawno je przyciemniałam a cytryna tylko by je rozjaśniła.

A co dziewczyny myślicie o pasemkach na kręconych włosach? Mogłyby fajnie wyglądać czy raczej dać sobie z tym spokój?
Stary 2010-06-28, 18:01   #20864
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak zrobilam mojej mamie.W Jantarze jej rozpuściłam i dałam do wcierania b/s.
Wcierała sumiennie przez miesiąc a potem mi powiedziała,że niestety ale zaczęły jej po tym strasznie wypadać włosy...więc na pewno nie polecam tego sposobu
O kurcze A Twoja mama używała wcześniej samego Jantara? Bo zastanawia mnie skąd ta reakcja, czy to wina samej bazy, czy ziółka z Jantarem tworzą jakąś żrącą substancję czy co

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
Może przydały bi Ci się jakieś szampony z cytryną, bo ona wysuszają włosy-> co za tym idzie powinny się mniej przetłuszczać.
Ewentualnie rób sobie płukanki z cytryny albo pokrzywy, też przynajmniej z tego co próbowałam wysuszają włosy.[COLOR=Silver]
Hmm.... Mnie się nie wydaje, żeby wysuszanie było dobrą sprawą, bo generalnie tłusta skóra jest zwykle odwodniona i przesuszając ją tylko wzmagamy produkcję sebum.
Stary 2010-06-28, 18:05   #20865
exotic smile
Raczkowanie

Hmm.... Mnie się nie wydaje, żeby wysuszanie było dobrą sprawą, bo generalnie tłusta skóra jest zwykle odwodniona i przesuszając ją tylko wzmagamy produkcję sebum.[/QUOTE]
Może i masz racje, tak jak jest z cerą. Ja np mam tłustą i strasznie mi się "świeciła" dopiero jak ją odpowiednio nawilżyłam było wszystko w porządku.
Stary 2010-06-28, 18:06   #20866
emmi578
Raczkowanie

Hih wybacz znowu odpowiem ja
Mi się osobiście podobają. A zależy jakie pasemka, na jakich włosach. Ładne są blond włosy, z odrobinę jaśniejszymi pasemkami.
Mi się tak podoba przynajmniej oczywiście trzeba znależć ładne odcienie blondu, bo nie wszystkie będą fajnie wyglądać
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:08   #20867
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze A Twoja mama używała wcześniej samego Jantara? Bo zastanawia mnie skąd ta reakcja, czy to wina samej bazy, czy ziółka z Jantarem tworzą jakąś żrącą substancję czy co
Wg mnie chodzi o to,że te ziółka muszą zostać spłukane więc do wcierki się nie nadają...
Niemniej jednak czuję się winna,bo zamiast pomóc to jej zaszkodziłam
Stary 2010-06-28, 18:13   #20868
agison
Zakorzenienie

moje ulubione dziewuchy! offtopowałyście na poprzedniej stronie - widziałam!
jako że wczułam się w osoby sprawiedliwie op.... to i Was przywołuję do porządku

a ziółka hinduskie dobrze mieszać z miodem lub żelem aloesowym wtedy są gęste i nie spływają z włosów, a miód czy aloes niweluje ewentualne wysuszenie
idę oblookać artyqł Wizażowy

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:17   #20869
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
moje ulubione dziewuchy! offtopowałyście na poprzedniej stronie - widziałam!
jako że wczułam się w osoby sprawiedliwie op.... to i Was przywołuję do porządku

a ziółka hinduskie dobrze mieszać z miodem lub żelem aloesowym wtedy są gęste i nie spływają z włosów, a miód czy aloes niweluje ewentualne wysuszenie
idę oblookać artyqł Wizażowy
Ty mądrala a nie pamiętasz,że moje włosy nie tolerują ani miodu ani aloesu?

A offtopowanie na temat offtopa to też offtop???
Stary 2010-06-28, 18:21   #20870
exotic smile
Raczkowanie

emmi578 tylko, że ja akurat mam ciemne włosy, szatynką jestem;/ na blond włosach to wiem, że fajnie wyglądają ale na ciemnych to właśnie nie wiem...
Stary 2010-06-28, 18:22   #20871
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mądrala a nie pamiętasz,że moje włosy nie tolerują ani miodu ani aloesu?

A offtopowanie na temat offtopa to też offtop???
Ty to się amlą smaruj bo nic innego jak na razie nie wymyśliłam
a wszystko co nie jest o włosie, pod wlosem czy na włosie jest offtopem!
w dodatku włos ów musi być kręcony lub falowany i musi znajdować się na głowie

a glikol propylenowy testowalaś?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-28, 18:26   #20872
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to się amlą smaruj bo nic innego jak na razie nie wymyśliłam
a wszystko co nie jest o włosie, pod wlosem czy na włosie jest offtopem!
w dodatku włos ów musi być kręcony lub falowany i musi znajdować się na głowie

a glikol propylenowy testowalaś?
A jak przyszedł młody dobrze zbudowany hydraulik przetkać odpływ zatkany włosami to jest na temat?

nie wiem do czego go wlać?Bo nie pozwoliłaś samego...
Stary 2010-06-28, 18:35   #20873
agison
Zakorzenienie

Cytat:
A jak przyszedł młody dobrze zbudowany hydraulik przetkać odpływ zatkany włosami to jest na temat?
jeżeli przetykał nago to tak, oczywiście jest to na temat, ale musisz wtedy wrzucić fotki bo inaczej jest offtop
żeby nie podnosić poprzeczki zbyt wysoko to może być nagi od pasa w dół.

yyyyyyy, znaczy w górę
Cytat:
nie wiem do czego go wlać?Bo nie pozwoliłaś samego...
po troszeczku do odżywki czy maski, pomieszać paluchem coby się ujednoliciło i na głowę samego nie warto używać bo nawet w specjalistycznych formulacjach kosmetycznych nie używa się glikolu więcej niż 10-15%

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-28, 18:44   #20874
losek78
Zakorzenienie

mi tez sie marzą pasemka - ale:
mam ciemne wlosy , pofarbowane szamponem czekolada z joanny i ta czekolada nic nie jasnieje , mimo sŁońca i plukanek cytrynowych , waxa do blond , ten kolor mnie przytŁacza

nudzi mnie moja fryzura a wiem ze nie moge sciąc wiecej wŁosów bo będą sterczaŁy - zero fanatazji , nic nie można poszalec ,
Stary 2010-06-28, 18:48   #20875
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
mi tez sie marzą pasemka - ale:
mam ciemne wlosy , pofarbowane szamponem czekolada z joanny i ta czekolada nic nie jasnieje , mimo sŁońca i plukanek cytrynowych , waxa do blond , ten kolor mnie przytŁacza

nudzi mnie moja fryzura a wiem ze nie moge sciąc wiecej wŁosów bo będą sterczaŁy - zero fanatazji , nic nie można poszalec ,
A swoje naturalne jakie masz?
Stary 2010-06-28, 18:49   #20876
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Artykuł mnie inie tylko mnie powalił na kolana. Jest w nim na dodatek kilka sprzeczności. Jeszcze nigdy nie przeczytałam o tym, by cząsteczki silikonu wnikały do wnętrza włosa, a w artykule nie dośc, że wnikają, to jeszcze mogą odbudowywac!
Nie wyobrażam sobie tego żadną miarą, by czasteczki silikonu wnikały do włosa. Nawet do tego najbardziej porowatego...
Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Jednak moim zdaniem to niemożliwe, by łączyły się z aminokwasami we włosie!
przeczytałam
zgadzam się z Tobą - moim zdaniem i wg moich źródeł silikony nie wnikają do wnętrza wlosa.

poza tym z budowy cząsteczki silikonu wynika że nie jest ona w stanie związać się z aminokwasem, chociazby z tego powodu że w silikonach występuje dość stabilne chemicznie wiązanie krzemoorganiczne Si-O, które nie jest łatwo zerwać. Natomiast aminokwas jest dipolem, cząsteczką naładowaną jednocześnie ujemnie i dodatnio i nie jest raczej skłonne wiązać się z cząsteczką silikonu.
no i ten kontrowersyjny cyclomethicone - został w artykule podany jako silikon trudno zmywający się.
a największą moim zdaniem niekompetencją jest niepodanie linka do naszego forum
oj Wizaż, Wizaż!

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-28, 18:52   #20877
losek78
Zakorzenienie

średni brąz

zrobilam pasemka rok i temu i porażka - fryzjerka mi zrobiŁa za dużo i wyszedŁ kurczak , a w ogóle sama mysl o wizycie u fryzjera - wszyscy fryzjerzy sie meczą z moimi wŁosami bo gęste i dŁugie - jak sobie pomysle siedziec 4 godziny z tymi foliami na gŁowie i z moim kolorem to jednak co miesiąc odrosty , kiedys dawno tak robilam pasemka , mialam prawie na naturalnych robione(tak w poŁowie z resztkami farby ) i Ładnie wyglądaŁy , ale juz nie znajde tej fryzjerki co mi je robiŁa
Stary 2010-06-28, 18:59   #20878
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
jeżeli przetykał nago to tak, oczywiście jest to na temat, ale musisz wtedy wrzucić fotki bo inaczej jest offtop
żeby nie podnosić poprzeczki zbyt wysoko to może być nagi od pasa w dół.

yyyyyyy, znaczy w górę
To nie byl kret tylko hydraulik...tyle w kwestii owłosienia
Cytat:
po troszeczku do odżywki czy maski, pomieszać paluchem coby się ujednoliciło i na głowę samego nie warto używać bo nawet w specjalistycznych formulacjach kosmetycznych nie używa się glikolu więcej niż 10-15%
To w takiej wersji popróbuję. Choć trochę się boję,bo to zdaje się humektant...
Stary 2010-06-28, 19:01   #20879
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
średni brąz

zrobilam pasemka rok i temu i porażka - fryzjerka mi zrobiŁa za dużo i wyszedŁ kurczak , a w ogóle sama mysl o wizycie u fryzjera - wszyscy fryzjerzy sie meczą z moimi wŁosami bo gęste i dŁugie - jak sobie pomysle siedziec 4 godziny z tymi foliami na gŁowie i z moim kolorem to jednak co miesiąc odrosty , kiedys dawno tak robilam pasemka , mialam prawie na naturalnych robione(tak w poŁowie z resztkami farby ) i Ładnie wyglądaŁy , ale juz nie znajde tej fryzjerki co mi je robiŁa
Ja też mam średni brąz. Jaki kolor pasemek robiłaś? Bo właśnie się zastanawiam czy lepsze by były jaśniejsze od mojego koloru włosów czy lepiej ciemniejsze
Stary 2010-06-28, 19:02   #20880
agison
Zakorzenienie

Cytat:
To nie byl kret tylko hydraulik...tyle w kwestii owłosienia
no raczej nietrudno odróżnić kreta od hydraulika ... z tego co wiem kret jest owłosiony na praktycznie całej powierzchni ciala, a wśród hydraulików rzadko zdarzają się tak ortodoxyjne przypadki
Cytat:
To w takiej wersji popróbuję. Choć trochę się boję,bo to zdaje się humektant...
humektant, niestety ale syntetyczny!

dla mnie szokiem jest to że nafta Ci nie podpasowała

!!! NAKARM PIESA !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości