Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 15:25   #2821
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
no też słyszałam o Turcji pozytywne opinie.Mnie kręci Bułgaria.Chorwacja też ponoć fajna,ale pierwsze wakacje za granicą zrobimy sobie w Bułgarii-tak myślę
my bylismy rok temu w Turcji i bylo super Hotel moge polecic szczegolnie bo byl przystosowany dla rodzin z malymi dziecmi - nawet byly opienkunki i zabawa dla dzieci. Jedzenie pyszne, okolica cudna, piaszczysta plaza. Duzo bylo mlodych rodzicow z bobaskami (hotel Alba Queen, rejon Side, my lecielismy z Itaki)
W Blugarii nigdy nie bylam.
A co do Chorwacji bylismy ale strasznie kamieniste plaze.... malo gdzie dalo sie widziec piasek ;(
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:29   #2822
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Szczęśliwa u mnie tez trochę tłuszczyku jest

Evelio to było rok temu

Klarissko musisz zmienic wymiar czasu pracy, np własnie na 7/8. Wtedy będzie sie liczyc wynagrodzenie od zmiany etatu pracy. Jak tego dokonasz, to juz trza się w pracy dogadać, można np. podpisać nową umowę. Nie trza się zwalniać.

I się dokulałam, masakra, ostatnie samotne zakupy to były. No i kupiłam jeszcze paczkę pampersów 3- tych za 44zł z chusteczkami w Lidlu
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:30   #2823
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
my bylismy rok temu w Turcji i bylo super Hotel moge polecic szczegolnie bo byl przystosowany dla rodzin z malymi dziecmi - nawet byly opienkunki i zabawa dla dzieci. Jedzenie pyszne, okolica cudna, piaszczysta plaza. Duzo bylo mlodych rodzicow z bobaskami (hotel Alba Queen, rejon Side, my lecielismy z Itaki)
W Blugarii nigdy nie bylam.
A co do Chorwacji bylismy ale strasznie kamieniste plaze.... malo gdzie dalo sie widziec piasek ;(
ooo dziekuję za namiar
fajnie jak się ma milutkie wspomnienia z wakacji
ale czasem coś niespodziewanego,śmieszne go też fajnie zaliczyć

HI HI HI no własnie NIKUŚ,przed chwilą doczytałam,chyba od Gabisun,ze mama ma teraz narzeczonego.Kurcze to sorki,niewiedziałam!!a ja sie tu wychylam,ze to moze dawno temu było.....hihihiihi ale coż co osoba to inne wspomnienia heheh,jeszcze raz sorki

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs

Edytowane przez Eveliouses
Czas edycji: 2010-06-28 o 15:34
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:33   #2824
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
ycnan Co do obiadków też mam takie zdanie Chociaż tu zaraz cały protest się stworzy, że jak tak można
Ja popieram w 100% to ze moje dziecko to nie znaczy ze nie czuje sie ,,obrzydzenia,, do spraw fizjologicznych typu smierdzaca kupka, katar czy przezute jedzenie...
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:44   #2825
NIKaP-n
BAN stały

Evelio spoko, Oni od roku małżeństwo już hehe

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

W Lidlu brzoskwinie po 5 zł koszyczek, pycha właśnie kończę 4...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:57   #2826
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Powtórzę moje pytanie z przedwczoraj: Dziewczyny które oglądały wózki w sklepach znacie tego wybranego przeze mnie Tako Warriora? Bo muszę jutro zamawiać i nie jestem pewna wyboru niby mi się podoba i ma wszystko co powinien, ale ta rama jest taka jakaś dziwna.

http://www.allegro.pl/item1094773950...prod_raty.html
Ja nie ogladalam go na real ale moim zdaniem z tego co po opisach widze to sie praktycznie niczym nie rozni od Jumper x jedynie cena bo ponad 100 drozszy...ale tak jak pisalam nie widzialam go na zywo wiec moge sie mylic. Ja osobiscie zdecydowalam sie na Jumper X.
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:59   #2827
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klarissko musisz zmienic wymiar czasu pracy, np własnie na 7/8. Wtedy będzie sie liczyc wynagrodzenie od zmiany etatu pracy. Jak tego dokonasz, to juz trza się w pracy dogadać, można np. podpisać nową umowę. Nie trza się zwalniać.
Może to głupie pytanie, ale co w takim razie stanie się ze "starą umową"? Przestanie obowiązywać z chwilą podpisania nowej? I czy ZUS się do tego nie doczepi? Teoretycznie jako ciężarna mogę chcieć pracować krócej za to samo wynagrodzenie ze względu na warunki pracy, prawda?

Żeby było ok ze zwolnieniem i potem z zasiłkiem chorobowym to szef ma dać okres zatrudnienia od tej nowej umowy, tak? Nie wiem jak to formalnie załatwić. Bo nasz księgowy w firmie mnie poinformował, że tak się nie da. Ale on taki jest, że co byś się nie zapytała to się nie da...

I przepraszam, że cię tak wykorzystuję...
Stary 2010-06-28, 16:04   #2828
gabisun
Zakorzenienie

Eveliouses to ty chyba mnie źle zrozumiałaś ja nie pisałam o twoich znajomych, tylko ,że ze mną byli tacy ludzie nic im nie pasowało, na wszystko narzekali normalnie się chciało od ich gadania, normalnie musieliśmy w bufecie się przesiadać żeby nie widzeć tych ich skawszonych min i wysłuchiwać ich lamentowania A 2500zł za osobę to wcale nie tak tanio trzeba też tylko brać poprawkę na to że europejskie 3 gwiazdki to nie to samo co ich 3 gwiazdki

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:17   #2829
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Zuziczka Ja przed ciążą nosiłam stanik 85, teraz mam już 95 i i tak ubieram go tylko jak wychodzę z domu, bo ciśnie mnie stasznie ze względu na brzuch
bordowa- a cycuszkow ci nie zal, ze tak bez stanika chodzisz? ja jak nigdy nosze stanik calusi dzien, a pamietam ,ze kobitki w szpitalu to nawet na noc mialy! tak im te duze biusty przeszkadzaly

Co do zmian w ciele, to moje cycuchy mimo, ze nie urosly za duzo, po raz pierwszy od 28 lat spotkaly sie z brzuchem (ooo, ten to urosl )
To samo z nozkami, spotykaja sie ze soba za kazdym razie na spacerze i chyba sie nie lubia, bo sie nawzajem obcieraja (i chyba bede musiala wyprobowac linomag z cynkiem najpierw na sobie).

Robie golabki greckie, na obiadek byla jajecznica z pomidorami i szypiorem, mniam!

Co do wakacji, to ja z tych typow co nie jezdza na organizowane wycieczki. Wole sama wszystko zorganizowac i uwielbiam Spontan. Bulgaria- SUPER! ale ze to morze, wiec nie wiecej niz 3-4dni (jak dla mnie). Za to z Bulgarii mozna komfortowo i tanio pojechac super busem ze stewardem (i darmowym jedzonkiem i piciem) do Turcji- Stambulu np. My tak wlasnie zrobilismy w zeszlym roku! Przez neta wynajelam mieszkanie w Stambule w centrum samym za 60euro za dobe (mozna jeszcze taniej ) Przepiekne miasto i nie moge sie doczekac kiedy wroce tam po raz trzeci!
Stary 2010-06-28, 16:31   #2830
gabisun
Zakorzenienie

Dziewczyny widziałyście, kolejna lipcówka się rozpakowała teraz to się posypie, a my następne

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:34   #2831
bordowa
Wtajemniczenie

Zuziczka Pewnie, że mi żal ... Ale mam brzuch zaraz pod piersiami i boli strasznie juz po pół godziny noszenia ... A "szmacianego" nie będę nosić, bo daje tyle samo co i żaden
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:39   #2832
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A powiedz mi co jesz np. na obiad? Od środy jem albo kurczaka z grilla i już mam do niego wstręt albo warzywa gotowane, ale skacze mi cukier po wszystkim innym (nawet po rybie)...

A co do pieczywa to ja chyba całkiem z niego zrezygnuję. Maksymalnie na raz mogę zjeść kromkę ciemnego - po kromce jestem dalej głodna, to za mało jest, a cukier ledwo mieści się w normie. Wolę zamiast tej kromki chleba np. 3 parówki zjeść, przynajmniej mnie nie ssie w żołądku...
A roznie. Ziemniaczki itp itd. Jem normalne obiady Surowka, kotlet... Za to dzisiaj mi cukier skoczyl po almette z bulka. Moze to wina bulki, nie wiem, ale wczoraj po takiej samej bulce cukier byl w normie... Oczywiscie biale pieczywo, bo po ciemnym mi strasznie cukier skacze..
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:42   #2833
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Zuziczka Pewnie, że mi żal ... Ale mam brzuch zaraz pod piersiami i boli strasznie juz po pół godziny noszenia ... A "szmacianego" nie będę nosić, bo daje tyle samo co i żaden

to musisz obmyslic patent i sprzedawac go za gruba kase, bo pewnie wiecej ciezarowek ma taki problem. jakis temblak albo co?
Stary 2010-06-28, 16:42   #2834
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Co do stanikow to ja nosze tylko na wyjscia. Jakos ich nie lubie. Przed ciaza tez mi sie wydawaly strasznie niewygodne. Szczerze mowiac, to mam tylko 1, w ktorym moge chodzic
Za to w ciazy piersi sie powiekszyly na poczatku lekko, najwyzej o rozmiar. Teraz stoja w miejscu.
Tak ogladam teraz Wasze brzuszki.. Ale ten czas leci Niedawno wszystkie pisalysmy o tym jak sie czujemy w I trymestrze... A zaraz bedzie po ciazy
Stary 2010-06-28, 16:49   #2835
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
A roznie. Ziemniaczki itp itd. Jem normalne obiady Surowka, kotlet... Za to dzisiaj mi cukier skoczyl po almette z bulka. Moze to wina bulki, nie wiem, ale wczoraj po takiej samej bulce cukier byl w normie... Oczywiscie biale pieczywo, bo po ciemnym mi strasznie cukier skacze..
To ja niestety nie mogę ziemniaków... nie wiem jak smażone mięso, do tej pory jadłam z grilla ale już nie mogę patrzeć na grillowane potrawy No i tak się powoli zastanawiam co jeść. A co do twojego cukru to może od serka? Ja jak zjadłam serek wiejski Piątnica to miałam taki cukier jakby nie wiem co łyknęła... najwyższy z dotychczasowych.
Stary 2010-06-28, 16:59   #2836
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej kobitki

nie komentuję szybkości waszego pisania

byłam w końcu na tym usg, z dzidkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo
hehe lekarz powiedział, że ptaszka nie widzi

ale najlepszy motyw był jak pokazał serducho w wielkim zbliżeniu i pyta co to, a mój TZ - buzia
myślałam, że padniemy z lekarzem ze śmiechu

teraz za 8 tygodni mam przyjsc na kolejne usg

może jutro was nadrobie, ide sie położyć, miałam noc koszmarów i zmęczona jakaś jestem

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:07   #2837
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Proszę o trzymanie jutro kciuków bo mam obronę :boisie:

I takie pytanko mam do tych bardziej zorientowanych w sprawach macierzyńskiego itp. U mnie w firmie dzieją się teraz cuda niewidy, spółka się chyba rozpada ale nie wiadomo jak to ostatecznie wyjdzie. No ale jeśli by się rozwiązała spółka a ja jestem na L4 i już przejął mnie ZUS to czy to mnie w jakiś sposób dotyczy? I jak z macierzyńskim później? Podejrzewam, że jeśli spółka przestałaby istnieć to na wychowawczy nie mogłabym iść po macierzyńskim? Mam mętlik w głowie.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mam dzis wizyte u lekarza prosze o kciukiii
a o 14 mam odebrac wyniki zobaczymy co z moczem i ta moja anemia...
Martuś trzymam kciuki
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:14   #2838
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

A jak jest z becikowym i zmiana lekarza?
Co w ogole potrzeba do becikowego? Bo karte ciazy chyba zabieraja w szpitalu, wiec jak udowodnie, ze bylam u lekarza w kazdym trymestrze? Jutro mam wizyte u innego, ale to przeciez pozno.
Stary 2010-06-28, 17:15   #2839
angelikaw
Zakorzenienie

jejku, ile naskrobałyście przez te kilka godzin... Wróciłam z miasta. Ogólnie jestem niezadowolona, bo:
- Loveli brak - byłam w 3 Biedronkach
- koszule nocne po 35 i 38zł!!! Tańszych do karmienia (z guziczkami lub dużym dekoldem) nie mieli, a byłam na bazarku i w sklepach...
- w sklepie przyzakładowym przy szwalni - ceny kosmiczne, tzn. takie, jak w innych sklepach z art. dziecinnymi (a liczyłam, że będzie taniej). Poza tym wybór wzorów pościeli, rożków, czy nawet śpioszków bardzo ubogi moim zdaniem. Pieluchy tetrowe po 2zł/szt., a w innych sklepach po 1,50zł i 1,80zł widziałam.
ech...
Ale weszłam do SH i kupiłam kilka rzeczy dla mojej niuni. półśpiochy (0-3m), pajac polarkowy (3-6m), bluzę polarkową (6-12m), kamizelkę z dzianiny sweterkowej (18m - wiem duża, ale nie mogłam się oprzeć, a to jedyne 5zł) i kombinezon zimowy (0-3m). Za całość dałam 35zł, z czego za kombinezon 15zł. Stwierdziłam, że jeśli moje dziecię okaże się jednak chłopczykiem, to bez problemu sprzedam ciuszki na Allegro.

aaa i w Biedronce jest wyprzedaż body (3pak za 15zł), śpioszki/pajacyki (za 5zł), jakieś akcesoria (smoczki, gryzaki) za 6zł.
Ja kupiłam pajaca na 62, ale coś nie tak z rozmiarówką, bo spokojnie można powiedzieć, że to jest 68.

a w czwartek mam wizytę u okulisty... Kiedyś były podejrzenia jaskry ;/ Mam zbyt wysokie ciśnienie w oczach... No i na bank dostanę zmianę szkieł, bo te obecne są już słabiutkie...

------------------

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Powtórzę moje pytanie z przedwczoraj: Dziewczyny które oglądały wózki w sklepach znacie tego wybranego przeze mnie Tako Warriora? Bo muszę jutro zamawiać i nie jestem pewna wyboru niby mi się podoba i ma wszystko co powinien, ale ta rama jest taka jakaś dziwna.

http://www.allegro.pl/item1094773950...prod_raty.html
My zdecydowaliśmy się na JumperX. Moim zdaniem niewiele (poza ceną) różni się od Warrior.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Co do wózka, to ja nie znam niestety Tako. Dla mnie on odpada ze względu na zestawy 3w1 i brak możliwości zamontowania np. Maxi Cosi.
Tako ma też wersje 2w1 i np. same spacerówki.

Cytat:
W ogóle to moje dziecko się dziwnie ułożyło, bo mam takie wgłębienie na wysokości pępka ;D lekarz mówi, że to dlatego, że mam duże wcięcie w pasie. Ale śmiesznie to trochę wygląda
Fajny brzuszek

Cytat:
W przypadku, gdy od stycznia jest nowa umowa, ale jest ciągłość zatrudnienia- tzn nie ma przerwy- zmieniła się tylko kwota- nalicza się zasiłek jak w innych przypadkach- z 12 m-cy przed zachorowaniem.
Chyba, że zmienił Ci się wymiar czasu pracy (etat), to wtedy traktujemy to jak zmianę zatrudnienia i przyjmujemy wynagrodzenie z nowej umowy
Zgadza się. Podstawę wymiaru stanowi średnie miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy poprzedzających miesiąc wystąpienia niezdolności do pracy. Chyba, że zmieni się wymiar czasu pracy.

Cytat:
Dziewczyny kupujecie tą herbatkę na laktację? ponoć zalecają nawet do szpitala sobie zabrać, ale nie znam tego produktu...
chyba nie.... może nie będzie potrzebna...

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Też mam dziś ochotę na naleśniki a dopiero co w piątek robiłam.
ja zaraz idę smażyć naleśniki, bo od kilku dni mam na nie ochotę

Cytat:
W Lidlu brzoskwinie po 5 zł koszyczek, pycha właśnie kończę 4...
a ja w Biedronce kupiłam nektaryny....
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:15   #2840
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To ja niestety nie mogę ziemniaków... nie wiem jak smażone mięso, do tej pory jadłam z grilla ale już nie mogę patrzeć na grillowane potrawy No i tak się powoli zastanawiam co jeść. A co do twojego cukru to może od serka? Ja jak zjadłam serek wiejski Piątnica to miałam taki cukier jakby nie wiem co łyknęła... najwyższy z dotychczasowych.
Mozliwe
Uff, jak dobrze ze to koncowka ciazy, nie bedzie sie trzeba dlugo meczyc z mierzeniem cukru i dieta.
Stary 2010-06-28, 17:20   #2841
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
byłam w końcu na tym usg, z dzidkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo
hehe lekarz powiedział, że ptaszka nie widzi
super

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Proszę o trzymanie jutro kciuków bo mam obronę :boisie:
trzymam kciuki :L) Powodzenia!

Cytat:
I takie pytanko mam do tych bardziej zorientowanych w sprawach macierzyńskiego itp. U mnie w firmie dzieją się teraz cuda niewidy, spółka się chyba rozpada ale nie wiadomo jak to ostatecznie wyjdzie. No ale jeśli by się rozwiązała spółka a ja jestem na L4 i już przejął mnie ZUS to czy to mnie w jakiś sposób dotyczy? I jak z macierzyńskim później? Podejrzewam, że jeśli spółka przestałaby istnieć to na wychowawczy nie mogłabym iść po macierzyńskim? Mam mętlik w głowie.
Niestety w przypadku likwidacji lub upadłości zakładu pracy kobiety ciężarne nie są chronione. Ale zasiłek macierzyński dostaniesz z ZUSu.

Tylko nie wiem, jak z wychowawczym...

Cytat:
Co w ogole potrzeba do becikowego? Bo karte ciazy chyba zabieraja w szpitalu, wiec jak udowodnie, ze bylam u lekarza w kazdym trymestrze? Jutro mam wizyte u innego, ale to przeciez pozno.
www.becikowe.com/

• Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
  • dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  • skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
  • pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
  • zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży

Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r.
Zaświadczenie potwierdza fakt odbycia co najmniej trzech wizyt u ginekologa - w każdym trymestrze ciąży. Musi zostać wypisane na specjalnym formularzu określonym w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2009 r. "w sprawie formy opieki medycznej nad kobietą w ciąży, uprawniającej do dodatku z tytułu urodzenia dziecka".
Wzór zaświadczenia lekarskiego dostępny jest w portalu becikowe.com
Formą opieki medycznej, o której mowa w rozporządzeniu, są świadczenia zdrowotne udzielane w ramach:
  1. podstawowej opieki zdrowotnej;
  2. ambulatoryjnych świadczeń specjalistycznych;
  3. leczenia szpitalnego.

tu są wzory pism: http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html
Stary 2010-06-28, 17:20   #2842
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
narazie przez 2 lata obowiązuje ten system co był, nie trezba mieć zaswiadczenie że chodziło sie do lekarza od 10 tygodnia, należy mieć jakiekolwiek zaswiadczenie że było sie u lekarza w ciązy

1000 złotych becikowego dostają rodzice każdego dziecka któro przyjdzie na świat. Jedynym warunkiem jest posiadanie aktu urodzenia. Jest to właściwe becikowe, dla wszystkich

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-06-28 o 17:22
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:29   #2843
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Szczęśliwa moja kumpelka urodziłą w zeszłym roku w sierpniu i ma Tako Wariorra i jest zadowolona.
Mi sprzedawca powiedział, że ten wózek jest na rynku od grudnia 2009 więc moze mówimy o innym wózku? Albo sprzedawca się przejęzyczył?

Cytat:

Klarissko musisz zmienic wymiar czasu pracy, np własnie na 7/8. Wtedy będzie sie liczyc wynagrodzenie od zmiany etatu pracy. Jak tego dokonasz, to juz trza się w pracy dogadać, można np. podpisać nową umowę. nie trza się zwalniać.
Jeśli chodzi tylko o zmianę wymiaru zatrudnienia na 7/8 to najlepiej będzie podpisać Aneks do umowy (lub porozumienie zmieniające umowę o pracę) dotyczący tylko wymiaru czasu etatu na pracy z 1/1 na 7/8.
Wtedy będzie ciągłość umowy i żadne inne warunki nie ulegną zmianie.
A pewnie księgowy tylko zgłosi do ZUS zmianę wymiaru czasu pracy.

Cytat:

[/COLOR]W Lidlu brzoskwinie po 5 zł koszyczek, pycha właśnie kończę 4...
Szkoda, że nie nektarynki. Owłosionych brzoskwiń nie lubię, bo muszę obierać

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Ja nie ogladalam go na real ale moim zdaniem z tego co po opisach widze to sie praktycznie niczym nie rozni od Jumper x jedynie cena bo ponad 100 drozszy...ale tak jak pisalam nie widzialam go na zywo wiec moge sie mylic. Ja osobiscie zdecydowalam sie na Jumper X.
Podobno się rożni sprzedawca wymieniał różnicę ale nie słuchałam bo nie brałam pod uwagę Jampera x tylko Jedo Fyn.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ze mną byli tacy ludzie nic im nie pasowało, na wszystko narzekali normalnie się chciało od ich gadania, normalnie musieliśmy w bufecie się przesiadać żeby nie widzeć tych ich skawszonych min i wysłuchiwać ich lamentowania A 2500zł za osobę to wcale nie tak tanio trzeba też tylko brać poprawkę na to że europejskie 3 gwiazdki to nie to samo co ich 3 gwiazdki
Też miałam okazję wysłuchiwać takich ludzi w zeszłym roku w Egipcie- wiecznie narzekający Polacy. Masakra- uszy więdły.
A tak naprawdę 2500 to jest spory pieniądz, ale jak na wycieczkę do hotelu **** i all inclusive jest to moim zdaniem minimum jakie trzeba wydać żeby być zadowolonym.. Jest to cena atrakcyjna, nie wygórowana rzadko trafia się taniej, jeśli biuro ma być przyzwoite i hotel z dobrymi opiniami.
3 * w europie- tak
3* w krajach muzułmańskich- nie.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:40   #2844
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
ZAŚWIADCZENIE
mi położna tłumaczyła. że po połogu - 6tyg- wizyta u lekarza i Ona wystawi zaświadczenie, że urodziłyśmy żywe dziecko i byłyśmy w tym czasie chociaż raz u ginekologa.
ale czytałam w G. Wyborczej, że szpital też może takie zaświadczenie wystawić.

http://www.becikowe.com/

macie link można znaleźć wszystko co potrzebne

no i Angelika mnie wyprzedziła

to na pocieszenie.
słynny fotel z Ikea będzie też w biedronce za 119,00zł już od przyszłego poniedziałku
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/

Edytowane przez asia-23
Czas edycji: 2010-06-28 o 17:45
asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:48   #2845
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

I takie pytanko mam do tych bardziej zorientowanych w sprawach macierzyńskiego itp.
Trzymam kciuki za obronę.

Jeśli zakład pracy upadnie to nadal będziesz otrzymywała pieniążki z Zusu - jest to chyba taki zasiłek w wysokości zasiłku macierzyńskiego. Kiedyś trzeba było im w tym celu przedstawić:
* zaświadczenie lekarskie stwierdzające stan ciąży w okresie zatrudnienia;
* świadectwo pracy lub inny dokument potwierdzający rozwiązanie stosunku pracy z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy;
* zaświadczenie powiatowego urzędu pracy o braku propozycji innego zatrudnienia.

Nie wiem czy jest tak nadal?

A jeśli jesteś na zwolnieniu to chyba nadal zus będzie wypłacał zasiłek chorobowy aż do dnia porodu.

Później należy Ci się zasiłek macierzyński wypłacany też z Zusu.

Ale wychowawczy to już nie bo nie będziesz w stosunku pracy.

Cytat:
Zmiana lekarza nie ma znaczenia bo wystarczy okazać jedno zaświadczenie, że byłaś pod opieką lekarską, wystawi je nowy lekarz.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:49   #2846
angelikaw
Zakorzenienie

W temacie moich dzisiejszych zakupów, wkurzyła mnie mama.
Zobaczyła, co kupiłam i zaczęła wybrzydzać. Na widok kombinezona stwierdziła, że ona chciała kupić nowy. Więc mówię jej, że może kupić drugi, większy, jeśli chce. Po czym stwreidziła, że ona jeszcze nie bedzie kupowac, bo jest zcas. Ze kupi coś we wrzesniu i że ja też powinnam zaczekać i teraz kompletować TYLKO wyprawkę do szpitala... Więc zapytałam, kiedy zdążę wszystko wyprać, wyprasować itp.?| Ona zdziwiona, że chcę prac nowe rzeczy i że mam specjalny proszek i wogóle cała litania na ten temat.... Chyba już przez te 9 lat zapomniała, jak to jest... wrrrr
Stary 2010-06-28, 17:55   #2847
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
W temacie moich dzisiejszych zakupów, wkurzyła mnie mama.
Zobaczyła, co kupiłam i zaczęła wybrzydzać. Na widok kombinezona stwierdziła, że ona chciała kupić nowy. Więc mówię jej, że może kupić drugi, większy, jeśli chce. Po czym stwreidziła, że ona jeszcze nie bedzie kupowac, bo jest zcas. Ze kupi coś we wrzesniu i że ja też powinnam zaczekać i teraz kompletować TYLKO wyprawkę do szpitala... Więc zapytałam, kiedy zdążę wszystko wyprać, wyprasować itp.?| Ona zdziwiona, że chcę prac nowe rzeczy i że mam specjalny proszek i wogóle cała litania na ten temat.... Chyba już przez te 9 lat zapomniała, jak to jest... wrrrr
ja odkąd usłyszałam od mojej szwagierki że zwariowałam bo kupuje ciuszki dla dziecka to już nikomu się nie chwale, mama czasem mnie zapyta co fajnego kupiłam ale z jej strony nie usłyszałam że to za wcześnie,
dlatego postanowiłam nie mówic nikomu bo ludzie mają dziwaczne zdania na ten temat, a nie chce mi sie wysłuchiwac krytyki jaka to jestem nienormalna czy że zwariowałam

a Ty sie nie przejmuj, każdy robi jak chce, ja też już kupuje bo potem nie mam zamiaru latac po sklepach i szukać, tym bardziej że ubranka trzeba wyprać
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:03   #2848
alicia4
Raczkowanie

W temacie foteli z Ikei,
przymierzyłam się ostatnio do różnych i jak do karmienia najbardziej mi podpasował najtańszy za 49,99 (ikea family).

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30100871

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:13   #2849
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
bordowa- a cycuszkow ci nie zal, ze tak bez stanika chodzisz? ja jak nigdy nosze stanik calusi dzien, a pamietam ,ze kobitki w szpitalu to nawet na noc mialy! tak im te duze biusty przeszkadzaly

Co do zmian w ciele, to moje cycuchy mimo, ze nie urosly za duzo, po raz pierwszy od 28 lat spotkaly sie z brzuchem (ooo, ten to urosl )
To samo z nozkami, spotykaja sie ze soba za kazdym razie na spacerze i chyba sie nie lubia, bo sie nawzajem obcieraja (i chyba bede musiala wyprobowac linomag z cynkiem najpierw na sobie).

Robie golabki greckie, na obiadek byla jajecznica z pomidorami i szypiorem, mniam!

Co do wakacji, to ja z tych typow co nie jezdza na organizowane wycieczki. Wole sama wszystko zorganizowac i uwielbiam Spontan. Bulgaria- SUPER! ale ze to morze, wiec nie wiecej niz 3-4dni (jak dla mnie). Za to z Bulgarii mozna komfortowo i tanio pojechac super busem ze stewardem (i darmowym jedzonkiem i piciem) do Turcji- Stambulu np. My tak wlasnie zrobilismy w zeszlym roku! Przez neta wynajelam mieszkanie w Stambule w centrum samym za 60euro za dobe (mozna jeszcze taniej ) Przepiekne miasto i nie moge sie doczekac kiedy wroce tam po raz trzeci!
o żesz Ty cwaniaczku kofany!!super wczasy

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Eveliouses to ty chyba mnie źle zrozumiałaś ja nie pisałam o twoich znajomych, tylko ,że ze mną byli tacy ludzie nic im nie pasowało, na wszystko narzekali normalnie się chciało od ich gadania, normalnie musieliśmy w bufecie się przesiadać żeby nie widzeć tych ich skawszonych min i wysłuchiwać ich lamentowania A 2500zł za osobę to wcale nie tak tanio trzeba też tylko brać poprawkę na to że europejskie 3 gwiazdki to nie to samo co ich 3 gwiazdki
nie no ok,ale wiesz w sumie co mają gwiazdki hotelowe do wystawiania worków ze smieciami przed sklep czy bar a potem to się rozsypuje i wala po ulicy??jak dla mnie dziwne metody,no nie?ale co tam,pośmialiśmy sie z ich przygód i w sumie po to ,to tu napisałam,żeby się pośmiać z "banana,banana??"czy historii typu "marze o hot dogu ze statoila''

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Dziewczyny widziałyście, kolejna lipcówka się rozpakowała teraz to się posypie, a my następne
brrrrrrrrr wolę się tam nie patrzeć.....

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Angelikaw a nie macie gdzieś u siebie sklepów typu JUTA??bo ja kupiłam dwie koszulki nocne,bawełna i wogóle takie milusie w noszeniu po 15 zł!!szara z jasnozieloną lamówką i żabką w koronie i szara z pomarańczową lamówką i również żabka musi być

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:20   #2850
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja Ty sie nie przejmuj, każdy robi jak chce, ja też już kupuje bo potem nie mam zamiaru latac po sklepach i szukać, tym bardziej że ubranka trzeba wyprać
dzięki

Cytat:
Angelikaw a nie macie gdzieś u siebie sklepów typu JUTA??bo ja kupiłam dwie koszulki nocne,bawełna i wogóle takie milusie w noszeniu po 15 zł!!szara z jasnozieloną lamówką i żabką w koronie i szara z pomarańczową lamówką i również żabka musi być
niestety nie...
wiesz mnie zdziwiło, że nawet w sklepie przy szwalni mają wysokie ceny. Poszukam jeszcze na targowicy - może będzie taniej. Nienawidzę spać w koszulach nocnych (no chyba, że w jakiejś koronkowej, króciutkiej ) , dlatego chcę kupić najtańsze z możliwych ;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości