Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 697 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 19:02   #20881
losek78
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

tak to mniej wiecej wyglądaŁo , nie stosowalam wtedy CG ale musze przyznac ze gdy chodzilam wtedy tylko do tej fryzjerki na pasemka i nie stosowalam w domu zadnych farb to wŁosy byŁy fajne - może troszku pierzaste bo mylam szamponem dove

to jest ta udana wersja pasemek i wŁosy częsciowo naturalne a na nim balejaz w 2 kolorach blond - ciemnym i jasnym

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2010-06-28 o 19:05
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:21   #20882
malgosia86
Zadomowienie

Zdecydowałam się pokazać wspomniane zdjęcia (Eloe77).
1,2,3 - zdjęcia z "dobrego dnia włosów" (przed obcięciiem) - po jakimś oleju na noc
4 - mokre włosy przed samym obcięciem
5 - włosy od razu po obcięciu (zdążyły już wyschnąć)
6,7 - włosy dzisiaj, czyli 2 dni po obcięciu (umyte odżywką na noc), poszłam spać z na pół mokrymi włosami, rano ugniatane mokrymi rękami + dodatek żelu

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:26   #20883
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
no raczej nietrudno odróżnić kreta od hydraulika ... z tego co wiem kret jest owłosiony na praktycznie całej powierzchni ciala, a wśród hydraulików rzadko zdarzają się tak ortodoxyjne przypadki
Ale kret był w granulkach
Cytat:
humektant, niestety ale syntetyczny!

dla mnie szokiem jest to że nafta Ci nie podpasowała
Dla mnie też,ale myślę sobie teraz,że zrobiłam mały błąd...
dałam na skórę więc mnie głowa swędziała 3 dni
za długo ją chyba trzymałam...prawie godzinę
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:33   #20884
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Ale kret był w granulkach
jak w granulkach to zdecydowanie offtop!
Cytat:
Dla mnie też,ale myślę sobie teraz,że zrobiłam mały błąd...
dałam na skórę więc mnie głowa swędziała 3 dni
za długo ją chyba trzymałam...prawie godzinę
na skórę, a na włosy nie? i ją się trzyma 15, max 30 minut, za długo trzymałaś ... pewnie stąd to podrażnienie
to przyniosę Ci ją jeszcze raz i wypróbujesz jak Pan Bóg przykazał

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:09   #20885
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
My jak offtopowałyśmy(stary skład),to byłyśmy poganiane,więc idąc przykładem odsyłamy we właściwe miejsce.
Nikt poza Agison nie zauważył offa tu i to przykre.
zauważyłam i pochwalam akcję Agison A dla potomności warto by zostawić akcję naszej Cerberzycy. Resztę przenoszę.
Cytat:
Eloe nie warto nic więcej poza t\igi dawać do stylizacji.Ostrzegam.
Z żelami się okropnie gryzie jedynie współpracuje z T&G i z balsamem Nivea.
Dziękuję To bardzo cenne informacje
Cytat:
Eloe tych pojemniczków,to brak cały czas.
Właśnie Zaczęłam nawet zbierać po kremach u siebie i u mamy
Cytat:
Dziubek sama nie wiem po co?
Może łatwiej potem robić badania? Ale nam zbędny ten dzióbek.
Cytat:
Czym napełnić bo pytam!!!
i oczy mnie się od tych krzyków pomięszały
Maznę PW
Cytat:
A na mnie dość dobrze wpływają ziółka hinduskie.Znaczy gwoli ścisłości nie przynoszą więcej szkody niż pożytku
Świetnie
Cytat:
Ja tak zrobilam mojej mamie.W Jantarze jej rozpuściłam i dałam do wcierania b/s.
Wcierała sumiennie przez miesiąc a potem mi powiedziała,że niestety ale zaczęły jej po tym strasznie wypadać włosy...więc na pewno nie polecam tego sposobu
Wypadać po Jantarze i ziólkach ? Hmm... Może to wina glikolu?
Taaa - cała ja, jak nie ma nic innego to na ropopochodne

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:26   #20886
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się pokazać wspomniane zdjęcia (Eloe77).
1,2,3 - zdjęcia z "dobrego dnia włosów" (przed obcięciiem) - po jakimś oleju na noc
4 - mokre włosy przed samym obcięciem
5 - włosy od razu po obcięciu (zdążyły już wyschnąć)
6,7 - włosy dzisiaj, czyli 2 dni po obcięciu (umyte odżywką na noc), poszłam spać z na pół mokrymi włosami, rano ugniatane mokrymi rękami + dodatek żelu
Małgosiu piękne włosy
Jak ja Ci zazdroszcze tego, że masz tak ładnie zdefiniowany skęt
Zauważyłam,że jak twoje włoski są mokre wyglądają podobnie do moich, tyle,że po wyschneciu ja mam ostatnio jakiś mega busz na glowie. Możesz napisać co przy aktualnej pogodzie dokladnie stosujesz na włoski? Cały proces- od mycia do stylizacji, jeśli oczywiście możesz i to nie problem
Ja chyba mam kolejny kryzys włosowy- jeden już przechodziłam.
Mam okropny łupież- a raczej łuszczy mi się skóra głowy(łuszczyca to to nie jest), włosy przyklapniete i bez energii. Oczyszczałam ostatni SLS-owcem, myslalam ze mi sie cos nadbudowało, ale nadal wygladaja tak samo.
U mnie jest takie zamkniete koło- farbuję włosy co ok 6 tygodni- przez ten czas udaje mi sie doprowadzić je do dobrej kondycji i znow musze farbować CAŁE włosy( po dekolorze farba mi sie wyplukuje i nie chce miec roznych kolorow na glowie). I po farbowaniu znowu zaczynam walke od nowa- troche zaczyna mnie to męczyc, a o powrocie do naturalnego koloru wogle nie ma mowy. Także syzyfowa praca....

Edytowane przez natalczak
Czas edycji: 2010-06-28 o 20:31
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:40   #20887
Eloe77

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
Ewentualnie rób sobie płukanki z cytryny albo pokrzywy, też przynajmniej z tego co próbowałam wysuszają włosy.
pokrzywa? Cytryna w nadmiarze i owszem.
Poza tym w przypadku przetłuszczenia mamy do czynienia z dewiacją skalpu, a nie włosów.
Szampon też warto zamienić na delikatniejszy i w przypadku zmiany szamponu zgadzam się z Emmi Exotic smile spróbuj może zatem mestody OMO (wszystko znajdziesz w FAQ) i nie zrażaj się. Odstaw tez jedwab. Nałożony w nadmiarze może obciążyć włosy.
Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
A co dziewczyny myślicie o pasemkach na kręconych włosach? Mogłyby fajnie wyglądać czy raczej dać sobie z tym spokój?
Pasemka na kręconych pięknie uwypuklają loki. Są optycznym wspomagaczem skrętu.
Zerknij np na zdjęcia Msk - ma naturalne (chyba ) pasma jaśniejsze i ciemniejsze. One pogłębiają trójwymiarowośc fryzury.
Do pasm ton w ton odwagi miec nie trzeba. Jesli chcesz zrobić jasne na czekoladzie, to licz się z mocnym efektem.
Cytat:
moje ulubione dziewuchy! offtopowałyście na poprzedniej stronie - widziałam!
jako że wczułam się w osoby sprawiedliwie op.... to i Was przywołuję do porządku
dla Cerbera

Porobiłam porzadki i może wygląda to nieco bez sensu, ale za to łatwiej znaleźć informacje.

Cytat:
poza tym z budowy cząsteczki silikonu wynika że nie jest ona w stanie związać się z aminokwasem, chociazby z tego powodu że w silikonach występuje dość stabilne chemicznie wiązanie krzemoorganiczne Si-O, które nie jest łatwo zerwać. Natomiast aminokwas jest dipolem, cząsteczką naładowaną jednocześnie ujemnie i dodatnio i nie jest raczej skłonne wiązać się z cząsteczką silikonu.
Tego było mi trzeba
Proteina ze względu na swoją budowę ma szansę połączyć się z aminokwasem we włosie (też składa się z aminokwasów). Podobnie oleje - w nich również są aminokwasy. Ekstrakty? Tu chyba by trzeba było glębiej i bardziej szczegółowo pogrzebać, prawda?
Ale silikon poległam, czytając ten artykuł.
Cytat:
no i ten kontrowersyjny cyclomethicone - został w artykule podany jako silikon trudno zmywający się.
O tym nawet nie chciałam wspominać., tak samo jak...
Cytat:
a największą moim zdaniem niekompetencją jest niepodanie linka do naszego forum
...i o tym
Cytat:
Zdecydowałam się pokazać wspomniane zdjęcia
Widze, że zaczynaja się robić regularne korkociągi spodniej warstwy Obcięłaś i nieco się zbuntowały, ale myślę, że wkrótce znów się pojawią.
Aż sie nie chce wierzyć... Urosły znacznie i zachowują się w coraz bardziej zakręcony sposób!
Wkleisz też do dziennika?
Cytat:
Wróciłaś do olejów? Służą?
Wczoraj też dołożyłam nieco oleju jojoba do Yes to carrots i dziś nie było wielkiej batalii przeciwko armii puchaczy
Balsam nivea jednak zrobił swoje... Puch wrócił jak bumerang
Ech, trzeba zrobić próbę bezglicerynową

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-28, 20:50   #20888
msk3
BAN stały

Tak Eloe-naturalne,zupełnie w 100% naturalne włosy mam
Ani grama farby czy henny.
Takie mnie sie właśnie pasemka robią od zawsze.W tym roku chronię przed słonkiem ale jal widać niedostatecznie skutecznie.
Czekam na PW.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:05   #20889
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wypadać po Jantarze i ziólkach ? Hmm... Może to wina glikolu?
Taaa - cała ja, jak nie ma nic innego to na ropopochodne
Myślę,że idzie o ziółka.
Jeżeli ja ich nie umyję po tym jak mi siedziały na głowie na 100% (gdzieś zostaną jakieś drobinki na skórze)to potem skalp mi żyć nie daje taki podrażniony.
A ja mojej mamie kazałam wcierać to co wieczór
Stary 2010-06-28, 21:19   #20890
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Małgosiu piękne włosy
Jak ja Ci zazdroszcze tego, że masz tak ładnie zdefiniowany skęt
Zauważyłam,że jak twoje włoski są mokre wyglądają podobnie do moich, tyle,że po wyschneciu ja mam ostatnio jakiś mega busz na glowie. Możesz napisać co przy aktualnej pogodzie dokladnie stosujesz na włoski? Cały proces- od mycia do stylizacji, jeśli oczywiście możesz i to nie problem

Spróbuję wszystko opisać
1. Normalna pielęgnacja włosów.
Włosy myję rano (Hegronem lub szamponem Hippem lub Babydream, bo ostatnio dość często używam szamponów - niestety muszę, bo mam wrażenie, że są nieświeże, choć myję je codziennie). Następnie nakładam odżywkę d/s (nie zawsze - tak mniej więcej co 2-3 dzień): Seboradin z chlorofilem, odżywkę aloesową Cien, odżywka Nivea do włosów kręconych, albo maska Wax.

Później spłukują i nakładam odżywkę b/s - Joanna (miała miód, wrzos, len, a teraz mam z miętą - dla mnie wszystkie są ok). Moim zdaniem tylko ważne jest, żeby zmieniać odżywki. Z reguły stosuję dwie na zmianę, a jak mi się skończy jedno opakowanie to następnym razem kupuję już inną odzywkę Joanny.

Następnie ugniatam włosy - z odżywką b/s na rękach. Później ugniatam swoją ściereczką i T-shirtem. Na tak osuszone włosy nakładam balsam Nivea (duża kropla) i żel (3 łyżeczki żelu lnianego, w przypadku żelów sklepowych - 2 łyżeczki). Obecnie najlepiej sprawdza się żel lniany. Wszelkie sklepowe wydają się mi zbyt cięzkie na lato.

Ugniatam włosy nakładając żel, raczej rzadko harmonikuję (nie chce mi się tego roić). Pozwole im max. wyschnąć. Jeśli muszę, to suszę suszarką z dyfuzorem. Czasem od razu po umyciu suszę suszarką, gdy nie mam czasu.

2. "Lżejsza" (dla mnie, nie dla włosów:P) pielęgnacja włosów
Kiedy nie zależy mi tak bardzo na wyglądzie włosów, to myję je wieczorem (j.w. - do nakładania odżywki b/s). Z reguły nie zdążą mi całkowicie wyschnąć, więc kładę się z mokrymi/wilgotnymi włosami.

Nie nakładam wtedy żelu - bo po nim włosy dłużej mi schną, a nie chcę chodzić spać z tak bardzo mokrymi włosami (mam problem z zatokami). Stąd też dopiero rano lekko moczę włosy i mokrymi rękami nakładam żel (mniej niż 1 łyżeczkę). Schną same.

Cytat:
U mnie jest takie zamkniete koło- farbuję włosy co ok 6 tygodni- przez ten czas udaje mi sie doprowadzić je do dobrej kondycji i znow musze farbować CAŁE włosy( po dekolorze farba mi sie wyplukuje i nie chce miec roznych kolorow na glowie). I po farbowaniu znowu zaczynam walke od nowa- troche zaczyna mnie to męczyc, a o powrocie do naturalnego koloru wogle nie ma mowy. Także syzyfowa praca....
Może mogłabyś szamponetkami farbować?

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Widze, że zaczynaja się robić regularne korkociągi spodniej warstwy Obcięłaś i nieco się zbuntowały, ale myślę, że wkrótce znów się pojawią.
Aż sie nie chce wierzyć... Urosły znacznie i zachowują się w coraz bardziej zakręcony sposób!

To raczej nie jest bunt (chyba że na źle obcięte włosy, cóż fryzjerka nie miała doświadczenia) - włosy wyglądaja gorzej, bo zastosowałam metodę pielęgnacji nr 2 (opisana powyżej). Do tej pory zamieszczałam zdjęcia z pielęgnacji włosów nr 1 - zdecydowane lepsza dla włosów, ale i bardziej pracochłonna.
Poza tym chyba mam już za dlugie włosy. Sama bałam się obciąć tak dużo - chciałam zostawić margines błędu, gdyby mi cięcie nie wyszło (żeby ew. fryzjer miał z czego ciąć).
Ale jestem zdecydowana przy najbliższej okazji trafić pod nożyczki fryzjera
Cytat:
Wkleisz też do dziennika?
Chyba na razie nie ma się czym chwalić... Może 3 pierwsze zdjęcia są ok, ale nie widzę dużej różnicy w porównaniu do wcześniejszych zdjęć z Dziennika
Cytat:
Wróciłaś do olejów? Służą?
Stosuję okazjonalnie - wchodzi 1 raz na miesiąc + 1 raz na miesiąc nafta.
Jak na razie, w takiej ilości się sprawdzają
Cytat:
Wczoraj też dołożyłam nieco oleju jojoba do Yes to carrots i dziś nie było wielkiej batalii przeciwko armii puchaczy
Balsam nivea jednak zrobił swoje... Puch wrócił jak bumerang
Ech, trzeba zrobić próbę bezglicerynową
Widać, jak wszystkiego używasz świadomie
Ja nawet jak próbowałam robić podobnie, to i tak zapominałam o emolientach, humekantch, punktach rosy.
Stosuję wszystko na wyczucie

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-06-28 o 21:20
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:34   #20891
natalczak
Zadomowienie

Cytat:

Spróbuję wszystko opisać
1. Normalna pielęgnacja włosów.
Włosy myję rano (Hegronem lub szamponem Hippem lub Babydream, bo ostatnio dość często używam szamponów - niestety muszę, bo mam wrażenie, że są nieświeże, choć myję je codziennie). Następnie nakładam odżywkę d/s (nie zawsze - tak mniej więcej co 2-3 dzień): Seboradin z chlorofilem, odżywkę aloesową Cien, odżywka Nivea do włosów kręconych, albo maska Wax.

Później spłukują i nakładam odżywkę b/s - Joanna (miała miód, wrzos, len, a teraz mam z miętą - dla mnie wszystkie są ok). Moim zdaniem tylko ważne jest, żeby zmieniać odżywki. Z reguły stosuję dwie na zmianę, a jak mi się skończy jedno opakowanie to następnym razem kupuję już inną odzywkę Joanny.

Następnie ugniatam włosy - z odżywką b/s na rękach. Później ugniatam swoją ściereczką i T-shirtem. Na tak osuszone włosy nakładam balsam Nivea (duża kropla) i żel (3 łyżeczki żelu lnianego, w przypadku żelów sklepowych - 2 łyżeczki). Obecnie najlepiej sprawdza się żel lniany. Wszelkie sklepowe wydają się mi zbyt cięzkie na lato.

Ugniatam włosy nakładając żel, raczej rzadko harmonikuję (nie chce mi się tego roić). Pozwole im max. wyschnąć. Jeśli muszę, to suszę suszarką z dyfuzorem. Czasem od razu po umyciu suszę suszarką, gdy nie mam czasu.

2. "Lżejsza" (dla mnie, nie dla włosów:P) pielęgnacja włosów
Kiedy nie zależy mi tak bardzo na wyglądzie włosów, to myję je wieczorem (j.w. - do nakładania odżywki b/s). Z reguły nie zdążą mi całkowicie wyschnąć, więc kładę się z mokrymi/wilgotnymi włosami.

Nie nakładam wtedy żelu - bo po nim włosy dłużej mi schną, a nie chcę chodzić spać z tak bardzo mokrymi włosami (mam problem z zatokami). Stąd też dopiero rano lekko moczę włosy i mokrymi rękami nakładam żel (mniej niż 1 łyżeczkę). Schną same.

Może mogłabyś szamponetkami farbować?
Dziękuję za dokładny opis, z tego co widzę robię podobnie, ale jakoś moje włosy inaczej na to reagują(tylko ja zamiast zelu obecnie testuje curl creme bootsa). Denerwuja mnie te moje krecioly

Hmm no powiem szczerze ze szukam szamponetek w zblizonym kolorze do mojego, ale boje sie troche zmieniac farbę, bo po tym dekolorze nigdy nie wiadomo jak dokladnie sie wlosy zachowaja. A trafilam na odcien dokladnie taki jaki nalozyla mi fryzjerka i powiem szczerze, ze nie chce kombinowac za bardzo z kolorem znow- za duzo moje wlosy przeszly przez te moje kombinacje z kolorami i nieswiadomą pielegnację. Nie wiem co z nimi będzie- z jednej kolor, z drugiej strony ta ciagla pielegnacja od nowa...
Jak to mowi moj Tż " już mi witki opadają"
Stary 2010-06-28, 21:54   #20892
aniaaa16
Raczkowanie

GG do aniaaa16

Czy maskę oliwa z oliwek+miód+żółtko powinnam nałożyć na umyte włosy i spłukać wodą czy odwrotnie; dać ją na suche,nie myte jeszcze włosy i później dopiero je umyć odżywką?
aniaaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:57   #20893
wilczex
Zadomowienie

Eh... jak zaglądam co chwila, to żadna mi nie odpisze... ZostawićWas na chwilę, to od razu ) No ale po kolei.

Włosom ciągle, przy każdym myciu serwuję keratynęi pantenol do odzywki ze spłukiwaniem i bez spłukiwania. Dziaj umyłam włosy Mrs.Potters, bez uzycia szamponu ale są jakieś takie tłuste. Jednak dla mnie chyba OMO najlepsze.

Soków warzywnych nienawidzę. zupi czaem gotuję,ale wiadomo, dla smaej siebie to się nie chce za bardzo. Ale za tydzien wracam na wakacje na mamusi garnuszek, to i posiłki będa lepsze. Mam taki kryzys włosowy, ze się zastanawiam, czy za ten tydzien nie isc do swojej fryzjerki. ale zapuszczam, cholera!!! Musiałam przekląć sobie. Moge Wam wstawić foty sprzed wizażowania i teraźniejsze, dla porównania. Coś się z nimi dzieje nie tak, nie mam pojęcia co. Dbam o nie, maja takie suweniry jak nigdy a im ciągle się cos nie podoba. Czasami myślę o tym, żeby zarzucić te wszystkie metody i nakłądać na włosy co mam pod ręką, mniej p** a efekt albo taki sam albo wrócą do poprzedniego, lepszego stanu ;/

Co do nakładania odzywki b/s jako stylizatora - uważajcie, bo włosy mogę się zrobić tłuste, ja chyba przesadziłam ostatnio.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-29 o 11:46
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:11   #20894
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa16 Pokaż wiadomość
Czy maskę oliwa z oliwek+miód+żółtko powinnam nałożyć na umyte włosy i spłukać wodą czy odwrotnie; dać ją na suche,nie myte jeszcze włosy i później dopiero je umyć odżywką?
Ja nałozyłabym na suche z tego wzgledu,że pozniej sama woda możesz nie splukac dokladnie maseczki i wlosy mogą byc tluste i obciazone. A jak nalozysz na suche i umyjesz odzywka to bedziesz miala pewnosc,że dobrze zeszla oliwa, ktora jest tlustawa. A nie lepiej dac zoltko+oliwa+cytryna? Chociaz ta wariacja z miodem moze byc korzystna
Tylko nie wiem jak sie miod zachowa z jajkiem

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Eh... jak zaglądam co chwila, to żadna mi nie odpisze... ZostawićWas na chwilę, to od razu ) No ale po kolei.

Włosom ciągle, przy każdym myciu serwuję keratynęi pantenol do odzywki ze spłukiwaniem i bez spłukiwania. Dziaj umyłam włosy Mrs.Potters, bez uzycia szamponu ale są jakieś takie tłuste. Jednak dla mnie chyba OMO najlepsze.

Soków warzywnych nienawidzę. zupi czaem gotuję,ale wiadomo, dla smaej siebie to się nie chce za bardzo. Ale za tydzien wracam na wakacje na mamusi garnuszek, to i posiłki będa lepsze. Mam taki kryzys włosowy, ze się zastanawiam, czy za ten tydzien nie isc do swojej fryzjerki. ale zapuszczam, cholera!!! Musiałam przekląć sobie. Moge Wam wstawić foty sprzed wizażowania i teraźniejsze, dla porównania. Coś się z nimi dzieje nie tak, nie mam pojęcia co. Dbam o nie, maja takie suweniry jak nigdy a im ciągle się cos nie podoba. Czasami myślę o tym, żeby zarzucić te wszystkie metody i nakłądać na włosy co mam pod ręką, mniej pieprzenia a efekt albo taki sam albo wrócą do poprzedniego, lepszego stanu ;/

Co do nakładania odzywki b/s jako stylizatora - uważajcie, bo włosy mogę się zrobić tłuste, ja chyba przesadziłam ostatnio.
No to witaj w klubie, widze ze problemy mamy podobne, tylko Ty na naturalnych lokach a ja na farbowanych
Wstaw zdjecia- zobaczymy czy faktycznie jest taka roznica jak piszesz czy wlosowa obsesja rzucila Ci się na oczy
I nie łam się, są wakacje, coś zdzialamy z naszymi humorzastymi wlosiskami

Tak wogle to jestem dobra, jutro mam obrone i zamiast siedziec i sie uczyc(umiem tylko wieczorami i w dzien przed egzaminem) to wizazuje
Proszę trzymac za mnie jutro kciuki,mooocno:P

Edytowane przez natalczak
Czas edycji: 2010-06-28 o 22:18
Stary 2010-06-28, 22:21   #20895
wilczex
Zadomowienie

Ja tez mam farbowane - ale już dawno temu, wróciłam do naturalnego koloru, odrosty sa prawie niezauważalne. Prosze się nie smiac tylko z miny " s** Simby" na pierwszym zdjeciu . Tak wyglądały moje loki rok temu.

Nie wstawiam zdjęć bieżącego stanu włosów, bo fotki są kilka stron wstecz.

Ogólnie nie mam siły, w tamtym roku, jak nie dbałam tak o włosy, obcy ludzie zaczepiali mnie na ulicy i mówili, ze mam piekne włosy... Jak szłam nie dość, że się ludzie oglądali za mną to jeszcze czułam te sprężyste loki, jak podskakują z każdym krokiem... A teraz... Masakra, naprawde myslę cały czas o tym nieszczęsnym fryzjerze,ale w ten sposób nigdy nie zapuszczę, ale co za sens mieć super długi krowi placek?

edit: dodam tylko, ze nawyki zywieniowe się nie zmieniły, może tlyko stresu więcej w tym roku, bo miałam nieciekawe momenty w życiu niestety w bieżącym roku akademickim

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-29 o 11:48
Stary 2010-06-28, 22:25   #20896
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Ja tez mam farbowane - ale już dawno temu, wróciłam do naturalnego koloru, odrosty sa prawie niezauważalne. Prosze się nie smiac tylko z miny " srającego Simby" na pierwszym zdjeciu . Tak wyglądały moje loki rok temu.

Nie wstawiam zdjęć bieżącego stanu włosów, bo fotki są kilka stron wstecz.

Ogólnie nie mam siły, w tamtym roku, jak nie dbałam tak o włosy, obcy ludzie zaczepiali mnie na ulicy i mówili, ze mam piekne włosy... Jak szłam nie dość, że się ludzie oglądali za mną to jeszcze czułam te sprężyste loki, jak podskakują z każdym krokiem... A teraz... Masakra, naprawde myslę cały czas o tym nieszczęsnym fryzjerze,ale w ten sposób nigdy nie zapuszczę, ale co za sens mieć super długi krowi placek?
Hmm duzej roznicy nie widze, takie drobniejsze te loczki i bardziej jakby zdefiniowane. A może twoje wlosiska nie doszly do siebie po obcieciu jeszcze? Tak jak pisze Eloee, ze jej wloski dlugo dochodza do siebie, moze z twoimi jest podobnie?
A może po prostu sprobuj na probe wrocic do starej pielegnacji, ale nie zapominaj o olejach, maskach, raz na jakis czas? Może twoje wlosy lubia czeste zmiany?
Pomysl o tym, moze warto, wrocic do dawnej pielegnacji, ale wlaczajac najwazniejsze elementy nowej pielegnacji- odzywiac i nawilzac?
Stary 2010-06-28, 22:35   #20897
aniaaa16
Raczkowanie

GG do aniaaa16

Cytat:
Ja nałozyłabym na suche z tego wzgledu,że pozniej sama woda możesz nie splukac dokladnie maseczki i wlosy mogą byc tluste i obciazone. A jak nalozysz na suche i umyjesz odzywka to bedziesz miala pewnosc,że dobrze zeszla oliwa, ktora jest tlustawa. A nie lepiej dac zoltko+oliwa+cytryna? Chociaz ta wariacja z miodem moze byc korzystna
Tylko nie wiem jak sie miod zachowa z jajkiem
ostatnio właśnie nałożyłam tą maskę po myciu i po spłukaniu tylko wodą była tragedia po prostu
były sklejone,tłuste ,okropne
chciałam się tylko upewnic czy jutro nie będzie tego samego efektu jeśli nałożę maskę na suche

Cytat:
Proszę trzymac za mnie jutro kciuki,mooocno:P

Edytowane przez aniaaa16
Czas edycji: 2010-06-28 o 22:37
aniaaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:41   #20898
wilczex
Zadomowienie

Nie, to nie jest wina cięcia, bo własnie po to poszłam do fryzjera ,zeby to się skończyło... Ale jaka była ta wizyta, każdy wie. No własnie - drobniejsze i bardziej zdefiniowane - czyli ładniejsze. Na pewno spróbuję zmienić stylizator. Jak mi sie skończy Joanna. Ale ja najbardziej lubię kremy do styllizacji, nie przepadam za żelami, a najlepszy krem, czyli ten w zielonej butelce Sunsilk fale i loki wycofali już dawno, jak juz któraś z Was mówiła....

Stary 2010-06-29, 05:47   #20899
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Aniaa- z tą maską trzeba popróbować po prostu Mówiłam jak jest u mnie- ja nakładam (a w sumie nakładałam, bo w lato postanowiłam odstawić jajko ) maskę z odżywki, żółtka, mieszanki olei, nafty, jedwabiu, Jantara i jeszcze kilku innych rzeczy (przepis w receptariuszu ) na włosy po umyciu- spłukuję tą maskę samą wodą a po niej nakładam jeszcze odżywkę b/s i normalnie stylizuję
Musisz pokombinować

Wilczex- jeśli nowa pielęgnacja Ci nie służy to zmień Pamiętaj, że najważniejsze są włosy i to, co lubią i na co dobrze reagują- nie zasady ortodoksyjnej CG Oczywiście zgadzam się z Natalczak'iem ( )- możesz tę starą wzbogacić w kilka "nawyków" z nowej Kto wie jak wtedy będzie

Ja właśnie siedzę z T-shirtem na głowie Umyłam niedawno włoski...nie płukałam dziś niestety octem

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 09:57   #20900
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
tak to mniej wiecej wyglądaŁo , nie stosowalam wtedy CG ale musze przyznac ze gdy chodzilam wtedy tylko do tej fryzjerki na pasemka i nie stosowalam w domu zadnych farb to wŁosy byŁy fajne - może troszku pierzaste bo mylam szamponem dove

to jest ta udana wersja pasemek i wŁosy częsciowo naturalne a na nim balejaz w 2 kolorach blond - ciemnym i jasnym
Super u Ciebie to wyglada, ale ja mam dużo ciemniejsze włosy, więc chyba dam sobie spokój. Może jak mi odrosną po farbowaniu to zrobię pasemka bo naturalne włosy mam sporo jaśniejsze od obecnych farbowanych.

Eloe77 wpisałam w FAQ tą metodę OMO ale nic mi nie znalazło, możesz podać link?

Edytowane przez exotic smile
Czas edycji: 2010-06-29 o 10:01
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:24   #20901
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Super u Ciebie to wyglada, ale ja mam dużo ciemniejsze włosy, więc chyba dam sobie spokój. Może jak mi odrosną po farbowaniu to zrobię pasemka bo naturalne włosy mam sporo jaśniejsze od obecnych farbowanych.

Co to jest OMO?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:43   #20902
Rybiorek
Zakorzenienie

No dobra, zgalaszam sie po eksperymencie proteinowym, uzylam dzisiaj Joico, K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor (po sobocie bylo ladnie ale chcialam wzmocnic efekt), wlosy zaraz po splukaniu byly miekkie i sliskie, nie poplatane, nalozylam zgodnie z zaleceniami odzywke nawilzajaca, po wyschnieciu nie sa idelnie gladkie ale do konca nie wiem czy to spowodowal rekonstruktor czy Tigi, ale napewno mam dzisiaj duuuuzo wloskow i musialam zalozyc opaske (choc nie znosze) bo wygladalabym jak mopsik z wlosami na oczach przod jest za krotki i leci na oczy i zupelnie ma gdzies co ja chce

nastepna sesja z rekonstruktorem za tydzien

co do Tigi na razie sie nie wypowiem bo musze uzyc w normalnej wersji bez rekonstruktora, napewno ladnie pachnie pomieszal sie ten zapach z perfumami i jestem w chmurce zajefanego zapachu (co ja poradze syrenko ze jestem zapacholubiec)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:59   #20903
losek78
Zakorzenienie

Cytat:

moje naturalne tez są ciemne ale mają taka fajna poświate takie cieniutkie jasne nitki sie robily od slońca - ale ten balejaz fajnie rozswietlal i podkreslal to co fajne
a teraz z tymi ciemnymi farbowanymi nie moge sie pokazac bez makijazu bo jakos staro wyglądam- wyostrza rysy - wiem ze na obecna chwile to tylko zapuszczac i czekac az farby sie troche zmyja i odszukac moja starą fryzjerkę
mam tylko nadzieje ze ta czekolada sie zmyje bo to byl szampon a chwycil mocniej niz nie jedna farba

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2010-06-29 o 11:00
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 11:11   #20904
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
moje naturalne tez są ciemne ale mają taka fajna poświate takie cieniutkie jasne nitki sie robily od slońca - ale ten balejaz fajnie rozswietlal i podkreslal to co fajne
a teraz z tymi ciemnymi farbowanymi nie moge sie pokazac bez makijazu bo jakos staro wyglądam- wyostrza rysy - wiem ze na obecna chwile to tylko zapuszczac i czekac az farby sie troche zmyja i odszukac moja starą fryzjerkę
mam tylko nadzieje ze ta czekolada sie zmyje bo to byl szampon a chwycil mocniej niz nie jedna farba
też tak kiedyś mi mocno szampon załapał, no i w ogóle słyszałam że szampon tak samo szkodliwy jak farba ... jeżeli chcesz krótkotrwałego efektu bez amoniaku to polecam delię henna creme ma ładne brązy choć Ty teraz już brązu masz pewnie dość ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 11:11   #20905
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Zaczynam coraz bardziej żałować, że przyciemniłam włosy. Ja też bez podkładu teraz to ani rusz bo mam za jasną cere do włosów. Pozostało nam tylko czekać, aż włosy odrosną Potem jeszcze te odrosty. Ale przez ten czas musze solidnie odbudować włosy po farbowaniu, bo już nawet moje loczki coś się nie układają.
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:22   #20906
Eloe77

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Tak Eloe-naturalne,zupełnie w 100% naturalne włosy mam
Ani grama farby czy henny.
Takie mnie sie właśnie pasemka robią od zawsze.W tym roku chronię przed słonkiem ale jal widać niedostatecznie skutecznie.
Masz piękny, naturalny, słońcem malowany balejaż Taki najbardziej lubię.
Cytat:
Myślę,że idzie o ziółka.
Jeżeli ja ich nie umyję po tym jak mi siedziały na głowie na 100% (gdzieś zostaną jakieś drobinki na skórze)to potem skalp mi żyć nie daje taki podrażniony.
Teraz przypominam sobie, jak skonstruowałam wcierkę na bazie wody brzozowej z ecliptą (ale była w roztworze, wersja z BU) i świąd miałam po pierwszym użyciu. Odstawiłam. Podobnie ekstrakt z eclipty nie służył mi we wcierce na Palomie.
:przytu: na pewno wkrótce wszystko wróci do normy i mama zapomni o problemie.
Cytat:
To raczej nie jest bunt (chyba że na źle obcięte włosy, cóż fryzjerka nie miała doświadczenia) - włosy wyglądaja gorzej, bo zastosowałam metodę pielęgnacji nr 2 (opisana powyżej). Do tej pory zamieszczałam zdjęcia z pielęgnacji włosów nr 1 - zdecydowane lepsza dla włosów, ale i bardziej pracochłonna.
To sporo wyjaśnia. Ale cięcie udane
Cytat:
Poza tym chyba mam już za dlugie włosy
Ale to wygląda w ten sposób, że im masz dłuższe, tym piękniejsze Te korkociągi na pierwszych 3 zdjęciach - cudeńko.
Cytat:
Chyba razie nie ma się czym chwalić... Może 3 pierwsze zdjęcia są ok, ale nie widzę dużej różnicy w porównaniu do wcześniejszych zdjęć z Dziennika
Nie widzisz różnicy? Ja widzę ogromną różnicę
Cytat:
Stosuję okazjonalnie - wchodzi 1 raz na miesiąc + 1 raz na miesiąc nafta.
Jak na razie, w takiej ilości się sprawdzają
Cieszę się Bez olejów cięzko utrzymac puchacza na uwięzi
Cytat:
Widać, jak wszystkiego używasz świadomie
Ja nawet jak próbowałam robić podobnie, to i tak zapominałam o emolientach, humekantch, punktach rosy.
Stosuję wszystko na wyczucie
Staram się przed myciem zastanowić i sprawdzić, jaka będzie w najbliższych dniach pogoda. Widziałam długoterminową w TVN i zapowiadano ponad 30 stopni, więc postawiłam na emolienty i silikon.
Z tym drugim panem zamierzam dłużej poromansować
Cytat:
Tak wogle to jestem dobra, jutro mam obrone i zamiast siedziec i sie uczyc(umiem tylko wieczorami i w dzien przed egzaminem) to wizazuje
Trzymam te kciuki i trzymam
Napisz, jak poszło

Rybiorku kuszą Twoje zdjęcia do zrobienia keratynowego wzmacniacza. Ech,t a objętość... Widac też, że i loki robią się coraz fajniejsze. Wktórce pewnie o efektach oddziaływania magnesium sulfate zapomnisz

Edit: Zapomniałabym o moim kagańcu na puchacza.
Dziś reanimowałam włosy mokrymi rękami i Naturą. Na to żel fructis. Nie jest źle
Puchacz został uwiązany
Zobaczymy, czy do wieczora sie zerwie z tej uwięzi

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-29 o 13:24
Stary 2010-06-29, 13:26   #20907
agison
Zakorzenienie

qrcze ... przypomniało mi się że mojej mamie też poleciłam hinduskie ziółka na skalp i włosy a siostrę z kolei zaraziłam olejami, kokosem i hinduskimi
muszę je ostrzec!

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-29, 13:44   #20908
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
qrcze ... przypomniało mi się że mojej mamie też poleciłam hinduskie ziółka na skalp i włosy a siostrę z kolei zaraziłam olejami, kokosem i hinduskimi
muszę je ostrzec!
Mi hinduskie ziółka jeżeli mówimy o tych w proszku wysuszają włosy ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:56   #20909
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
muszę je ostrzec!
Najważniejsze chyba,żeby je spłukać i żeby sobie tam nie mieszkały.
Podobno one mogą przesuszać,ale jeżeli zapodane w odżywce lub oleju to raczej w to wątpię.
Stary 2010-06-29, 14:02   #20910
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze chyba,żeby je spłukać i żeby sobie tam nie mieszkały.
Podobno one mogą przesuszać,ale jeżeli zapodane w odżywce lub oleju to raczej w to wątpię.
ja też mam za sobą kilka nałożeń, ale jak na razie jeszcze mi nie wysuszyły ... może dlatego że wlosy mam już zaprawione w bojach po innych ziółkach, które kiedyś namiętnie stosowałam
ale trzeba obserwować. A Ty je z odżywką mieszasz? ja raczej separuję je od jakiejkolwiek chemii ... ale skoro Tobie naturalne bazy nie pasują to raczej nie masz wyjścia

!!! NAKARM PIESA !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości)

Zasady wysyłania wiadomości