|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
No właśnie pamiętam, że nawet pisałaś o tych problemach z gryzieniem, dlatego zapytałam ![]() Dzięki za przepis na kluseczki Zdjęcia obejrzę wieczorem, bo teraz net mi muli ![]() Cytat:
. Ja już sama nie wiem, co robić, Małż mi się właśnie zapytał, co będzie, jak będę odwlekać, a Kuba zachoruje w tym czasie? I ja nie wiem ![]() Wydaje mi się, że możesz napisać oświadczenie, że chcesz odwlec.
|
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() magi, kochana jesteś, ale nie chcę Ci zabierać czasu, który powinnaś przeznaczyć na odpoczynek Współczuję Marudka ![]() To będziemy trzymać cały dzień W radości też ![]() Cytat:
![]() dla Antosia, ale ja z Kuby i tak jestem dumna, myślę, że będzie coraz lepiej ![]() Ale surowego warzywka czy owocka by nie pogryzł ![]() I jak idzie licytacja?
|
|
|
#1533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawaj Cytat:
Musi
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
magi, wieczorem napiszę, co wyczytałam o rowerkach.
Kuba śpi ponad 2 godziny ![]() A od kleiku o 9. zjadł 1/3 słoiczka obiadku, 4 chrupki i kubeczek 100 g owocków + ok. 40 ml wody
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tymczasowo masz ten nr? Na wyjazd stary będzie? Cytat:
No właśnie - żywe wirusy...Ja nie mam pojęcia co zrobię. Na pewno nie idę tego 1 lipca tak jak nam ustalili pół roku temu wizytę, narazie się wstrzymam. Mogę napisać oświadczenie ale narazie nie będę tam do nich zaglądała. To już 30-tego? |
||
|
|
|
#1536 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Dla chcącego nic trudnego ![]() Ustaliłam cenę minim., jeszcze nie osiagnieta, ale zainteresowanie jest. Zobaczymy ![]() Zaraz wysle Cytat:
![]() Może ma jakis gorszy dzionek, jezeli chodzi o jedzenie i może też jakieś przesilenie u Niego nastąpiło, jak tak śpi. Ale niech śpi, sen to zdrowie ![]() Zależy czy huśtawka pójdzie i czy zwycięzca licytacji wpłaci kaskę przed moim wyjazdem ![]() Pije ktoś jeszcze ze mną kawkę?, bo daję drugie i śmigamy na spacer nową furą, sprawdzić, czy wszystko chodzi jak powinno
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-28 o 17:00 |
||
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Olu to wyślij i mi ten nr ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- A w ogóle to może ktoś podałby mi jeszcze swój nr bo mam tylko Oli
|
||
|
|
|
#1538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My mamy mieć we wrześniu. Właśnie wydaje mi się, że przez sam bałagan w przychodniach można zyskać na czasie ![]() Cytat:
![]() No to żeby była ładna cena ![]() Już wstał , a z tym niejedzeniem to ma już chyba tydzień ![]() Też spadamy na dwór, pa
|
|
|
#1539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet tak nie pisz Ja zaplanowałam odpocząć na emeryturze Naprawdę, jak będziesz miała ochotę się wygadać - napisz lub zadzwoń. Damy radę Cytat:
Idę na spacer
|
|
|
#1540 |
|
Ola-Unhola
|
No to pijemy z Iwoną tylko
![]() Wyspacerujcie się i wracajcie w dobrych humorkach, ja też zaraz sobie poprawię Miramej, dzięki To może ma gorszy tydzień ![]() gorgulku, masz AŻ mój telefon
|
#1541 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To mnie pocieszyłaś ![]() Niech czarne chmury szybko odlecą ![]() ![]() Cytat:
Dołączamy się do życzeń z Amelką Cytat:
![]() Cytat:
w książce kucharskiej dla niemowlaków, którą tu dziewczyny miały jest tysiac przepisów fajnie i prosto opisanych ![]() Cytat:
Nie pomogę Uff choć tyle nadrobiłam Idziemy z tatusiem na premierę rowerka . Po mieszkaniu małej się podobało zobaczymy jak w terenie
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani pod względem kupowania nie tyle co drogich co w ogóle rzeczy, nie skupuję też extra soków, ani jedzenia w super gatunku, bo je to co my. Nie rozpieszczam ją ze zabawkami, ani z noszeniem itp a rogi pokazuje. Dzięki takim scenom może się ze mną porozumieć i wyrazić swoje niezadowolenie mniejsze lub większe Baaa nawet sądzę, że z czasem będzie jeszcze gorzej, bo będzie chciała coś przekazać, a nie będzie miała jak. Cytat:
Laurcia kąpała się dziś 2x, o dziwo sama chciała wyjść z wody i długo siedziała mi na kolankach w słonku opatulona w ręczniczek. Woda wyciągnęła z niej wszystkie zapasy jedzonka, bo do obiadu nie dotrwała i na szybko kanapeczkę z malinkowym drzemikiem dostała. Dziś kąpała się pierwszy raz w dużym basenie z biedronki.Wody miały do pół łydki (wzrost Laury) i zauważyłam że wcale się nie bała jak się przewróciła i buźka się zanurzyła.Może dlatego że od dłuższego czasu myję i płuczę jej głowę na siedząco lejąc na główkę wodę z kubka Dla testu postawiłam jej przed chwilą 3butelki. Zwykłą z której dotychczas piła. Niekapek canpol i kapek canpol-treningowy z dużą dziurą i właśnie ten miał największe powodzenie.Wytrąbiła wszystko.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-28 o 17:36 |
||
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobiety
nadrobiłam, ale nie cytuję, bo za dużo by tego było. wredne baby nawet nie zauważyły ze mnie tydzień nie było ( oprócz Sylki dwa wesela wykończyły mnie totalnie i jakoś wybiły z rytmu. wczoraj festyn, piwko i tak zleciało. |
|
|
|
#1544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też, ja też ![]() wyślę Ci swój na priv jak chcesz...a zresztą wyślę tak czy tak Cytat:
![]() Miramej, Martynka też oststnio zdecydowanie mniej je Wpadne jeszcze, muszę trochę dom ogarnąć po moim małym huraganie i piekarnik prosi się o mycie ![]() Sylko TŻ zjadł obiad i jest na tak
|
|
#1545 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, już mnie ie było, ale teraz mogę zaprosić Cię na bawarkę i wodę z cytryną
![]() Wojtusiu, nie prawda. Nawet dzisiaj myślała, żeby wysłać smsa, ale wyskoczyłam z domu jak proca i tak jakoś mi umknęło .Pisz jak się wybawiłaś Ciekawe jak Cass ? Powiem Wam, że fura spisuje się baaardzo dobrze. Super się prowadzi, podbija, skręca. Wszystko leciutko chodzi. Mam nadziej, ze nad morzem też się spisze
|
#1546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skandal ![]() Cytat:
Oj, to jeszcze dużo czasu do odpoczynku ![]() ![]() No to nie wiem, czy Ci się spodoba, to co przeczytałam ![]() Cytat:
![]() Mówisz jak mój Małż
|
|
|
#1547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o której książce mowa? Bo ja opóźniona ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
ja już czekam na Cass z kieliszkiem...wody
![]() Unholy wodę z cytryną pijesz bo lubisz, czy dietetycznie? sama tak piłam do I połowy I'szej tury ONZ, aż wyczytałam że cytryna powoduję wytwarzanie jakiegoś kwasu w żołądku i jest się głodnym, więc zmuszam się do picia czystej. Właśnie chłodzę cały dzban w lodówce i popijam między porządkami. Zamiotłam podłogi, wytarłam na mokro,wstawiłam pranko,nawet zleciałam poprzednie zebrać, ale płacz mnie przywołał na górę więc jeszcze chwilę pobędę aż porządnie zaśnie.Dałam jej nurofen, bo górna dwójka w ataku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile ząbków już macie? Martynka 4 i duże kawałki ładnie rozdrabnia ale muszą być miękkie Cytat:
![]() to super ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- że niby COŚ wiesz?
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszym bawiłam się dobrze, aczkolwiek dopadła mnie migrena i musiałam czmychnąć do domku na 2 godzinki się położyć, całe szczęście do domu weselnego miałam 200 metrów ![]() ale potem jakoś przeszło i wróciłam na salę, nawet fryzura bardzo się nie popsuła jak spałam. Ogólnie fajnie, jak to na weselu, ale nie wypiłam ani kieliszka, bo musiałam wziąć te mocne leki od migreny. Za to na poprawinach wypiłam kilka, a mąż zdychał w domu ![]() A przedwczoraj bylismy u znajomych na weselu ale tylko do północy, bo zmęczeni bylismy. Wesele fajne, Panna młoda przepięknie wyglądała, bo na codzien to taka przeciętna ![]() Ide wysuszyć włosy bo siedze z mokrymi. |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
ale o co chodzi?
![]() fryzura i make up dużą dają.Ja specjalnie nie przepadam z pannami młodymi.Szczególnie jak są brzydkie jak kupy, i mają wygórowane wymagania i oczekiwania co do makijażu. Makijaż ma podkreślać,uwydatniać co piękne, a kamuflować niedoskonałości i nie stworzy to pięknego obrazka jak "baza" jest cienka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1. JARZYNOWE ZUPKI Zazwyczaj gotuję w większym garnku wywar z jarzyn : daję marchewkę, pietruszkę, seler, ewentualnie troszkę pora. Osobno (ja zazwyczaj w parowarze bo szybciej ale można też po postu w mniejszych garnuszkach, bo nie kojarzę czy masz parowar: brokuły, kalafior, ziemniaczek, buraczek. Jak wszytko jest już mięciutkie to rozlewam wywar z jarzyn na 3 części: do jednej dodaję kalafiora i lekko razem wszystko blenderuję, do drugiego brokuła i tak samo, do trzeciego buraczka. wychodzi zupka brokułowa, kalafiorowa i buraczkowa ![]() Rozlewam je na małe porcje i zazwyczaj dodaję do jednych tego ugotowanego ziemniaka, do innej trochę makaronu (kupuję razowy) do jeszcze innej ugotowany ryż Można też oczywiście różne jarzynki wrzucić do garnka wszystkie razem,ugotować, zblenderować, dodać makaron/ryż/ziemniaka i gotowe. 2.Z MIĘSKIEM Gotuję tak samo - w dużym garnku jarzynki tylko dodaje jeszcze mięsko - tak jak na normalny rosołek (dodaje jeszcze liść laurowy i ziele angielskie, czasem troszkę cebuli- po ugotowaniu wyciągam). Jak się ugotuje to mięsko wyciągam ,siekam drobniutko i wrzucam z powrotem część zupki zostawiam jako zwykły rosołek (z ryżem albo makaronem), do części dodaję przecier pomidorowy - mam pomidorową z mięskiem Gdybyś którąś zupkę miała za mało gęstą to możesz dodać odrobinę kaszy mannej błyskawicznej i jeszcze podgotować, ładnie zagęszcza Spróbuj tak na początek, to chyba najprostsze, jak rozmrażam taką zupkę to potem dodaję do niej odrobinkę masełka i wszystko jeszcze zagotowuję - wydaje mi się, że wtedy ma lepszy smak
|
|
#1553 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() Eryk wrocil dzis ze szkoly bardzo zadowolony, podobalo mu sie i chce chodzic, poznal juz nowych kolegow i zakumplowal sie z jednym, ktory bedzie z nim chodzil do klasy ogolnie mowi, ze bylo super, ze panie fajne, dzieci fajne ![]() Cytat:
![]() szczepienia sa obowiazkowe i nie tylko z nazwy - jezeli ktos sie opoznia ze szczepieniem to dzwonia z przychodni i przypominaja a pozniej wysylaja przypomnienie, jezeli nie zaszczepisz to powiadamiaja sanepid ja raz tak mialam bo nie poszlam z Erykiem na szczepienie 5latka bo zapomnialam po prostu i dostalam pilne wezwanie na szczepienie Cytat:
jutro pewnie sie zmieni ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje super, ze impreza sie udala hmmm moj histerie robi, drze sie jak czegos nie dostanie albo nie pozwalam mu gdzies isc ale na podloge sie nie rzuca ![]() Cytat:
![]() oczywiscie bede trzymac ![]() ![]() ![]() ja moge polecic ale w jakie rejony chcesz jechac? bardziej na zachod czy bardziej w okolice trojmiasta czy gdzie? no i jaki standart? czy zwykle domki Ci wystarcza? czy chcesz zeby byl np tv i lodowka? a moze jakies spa? ![]() napisz cos wiecej to moze cos polece z tych miejsc, w ktorych bylam ja od dawna plucze malemu glowe prysznicem
|
|
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1556 | ||||
|
Ola-Unhola
|
![]() Nie mam ![]() Nie pomyślałam... Cytat:
szczególnie, że myślałam, że sam zrobił, a tu się okazało, że przelał żywca wodę cytrynową do dzbanka i traktuje jak swoje dzieło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Antoś padł jak mucha, ledwo cyca ciągną. Już chodził jak pijany, ciągnąc się za ucho i rwąc włosy z głowy ![]() Znowu dekolt ciągle ma mokry, pewnie na wyjazd zęby się szykują.... Będę miała służbowe pytanie do p4w, ale to za chwilkę.
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
czekolado
jak wpadniesz, to mogłabyś mi napisać co to za krople popijałaś przy dietce i ile one ok. kosztowały?
|
|
|
#1559 |
|
Ola-Unhola
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie powiem.To główna zainteresowana musi przyjść i się wytłumaczyć ze swoich postępowań
![]() Spadam kobietki.Zrobię brzuszki i jadę na rowerek.I po też brzuszki galareto drżyj na mój widok
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

raz kupilam jakas tam bez fosforanow czy jakos tak mi pani powiedziala
) i tak sie to gotuje z 3min i to wszystko

Nawet tak nie pisz
. Ja już sama nie wiem, co robić, Małż mi się właśnie zapytał, co będzie, jak będę odwlekać, a Kuba zachoruje w tym czasie? I ja nie wiem 

, ale ponieważ jestem dłuższa stażem (o jakieś dwa miesiące 

dla Antosia, ale ja z Kuby i tak jestem dumna, myślę, że będzie coraz lepiej
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

On nie usiedzi na dupce 5 minut,zamiast w ławce to moje dziecię pod ławką liczyło śrubkia mama przy nim kucała
, jestem beznadziejna 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ręce opadają normalnie na to wszystko