Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 16:41   #1531
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
z szynka to powiem szczerze ze ja sie nie znam bo nie jem miesa, kupuje na stoiskach ze swoiskim miesem, albo np w krakowskich kredensie, nigdy tak ze zwyklego sklepu typu carrefour. zawsze prosze pania zeby mi polecila jakas dobra chuda szynke dla dzieckaraz kupilam jakas tam bez fosforanow czy jakos tak mi pani powiedziala
zotly ser nie szkodzi adasiowi, daje starty na tarce o drobnych oczkach,jakis lagodny w smaku np gouda

no juz sobie ladnie adas radzi z gryzieniem,jestem w sumie w szoku bo pamietam jka jeszcze nie dawno sie balam mu dac cokolwiek do buzi zeby sie zaraz nie zadlawil,ale juz zalapal. chociaz i tak daje mu narazie wszystko miekkie, bo wydaje mi sie ze bez wiekszej ilosci zebow nie da rady z czyms twardszym typu ogorek albo jablko - no ale to tez zawsze mozna zetrzec na tarce

a kluseczki to nic prostszego - jedno jajko mieszasz w kubku z 2 lyzkami maki- musi wyjsc masa lejaca sie ale nie za bardzo,jak wyjdzie za gesta to dodajesz wody odrobine. no i to wylewam z kubka cienkim strumieniem na gotujaca sie wode( wylewasz to ruszajac kubek tak jakbys rysowala esy floresy) i tak sie to gotuje z 3min i to wszystko

dodalam fotki z wakacji, zapraszam chetnych
Dziękuję bardzo za odpowiedź , ja nigdy nie kupuję mięsa/wędlin w supermarketach, dla nas też nie , jakoś nie mam przekonania . Z serem spróbuję

No właśnie pamiętam, że nawet pisałaś o tych problemach z gryzieniem, dlatego zapytałam

Dzięki za przepis na kluseczki

Zdjęcia obejrzę wieczorem, bo teraz net mi muli

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dla mnie to też pomyłka...
Najpierw nie chciałam powiedzieć o jaką szczepionkę mi chodzi. Powiedziałam, że nie chcę zaszczepić i już. W końcu napomknęłam o MMR i pani mi wykład, że to nie ma związku z autyzmem (nawet nic takiego nie sugerowałam) i takie tam swoje...
(...)

Muszę poczytać sobie jeszcze ale to wieczorem dopiero poszukam.
Teraz tylko doczytałam, że jeśli zaszczepi się jedną to na dwie pozostałe może dziecko zachorować

Nie wiem co to miało na celu. Powiedziała, że na początku tego roku zostały obalone "mity" na temat związku tej szczepionki i autyzmu i żebym sobie o tym poczytała bo nie mam się czego bać
(...)

Jaka beznadziejna? Batów dawno nie było? Nawet tak nie pisz
Jeśli chodzi o autyzm, to chyba rzeczywiście brak jest dowodów na związek z tą szczepionką, ale ogólnie to IMO jest bomba - 3 żywe wirusy na raz . Ja już sama nie wiem, co robić, Małż mi się właśnie zapytał, co będzie, jak będę odwlekać, a Kuba zachoruje w tym czasie? I ja nie wiem

Wydaje mi się, że możesz napisać oświadczenie, że chcesz odwlec.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:41   #1532
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Wiesz, że nie jesteś i przykre jest to, że ktoś Cię uraził, bo jesteś fajną dziewczyną
Co do gotowania, to pisałam już jaka ja jestem "świetna" , ale ponieważ jestem dłuższa stażem (o jakieś dwa miesiące ) w gotowaniu dla Malutka, to wieczorem napiszę Ci co i jak robię po kolei. Może Ci choć troszkę pomogę Teraz nie mogę, bo Maciek ma dzisiaj jęcząco-skrzeczący dzień i padam

Ale ja jestem twarda jak Pudzian i dam radę za dwie

Tam (w CZD) nie trzymają się godzin. Teoretycznie badanie mamy na 13., ale pani powiedziała, żebyśmy byli o 11., to może uda nam się wejść na badanie w miarę punktualnie. Po badaniu mamy wizytę u urologa i chirurga. Czeka nas cały dzień w szpitalu Wiesz, nastawiłam się psychicznie i nawet wbiłam sobie do głowy, że będzie wszystko dobrze, tzn. nic się nie zmieni od poprzedniego badania. Łatwiej mi dzięki temu funkcjonować, tylko ja żyję w tym przekonaniu b. głęboko, więc jak coś wyjdzie nie tak, to nie wiem ... Eh...
A Wy, z tego co pamiętam, prywatnie, prawda? O godzinach doczytałam i będę zaciskać

Oczywiście przegapiłam pytanie Unholy. Maciek nie daje mi dzisiaj w ogóle wizażować W sumie, to mi wszystko jedno Najlepiej, żeby to były niezbyt drogie okolice
Najgorsze, że to była moja mama

magi, kochana jesteś, ale nie chcę Ci zabierać czasu, który powinnaś przeznaczyć na odpoczynek
Współczuję Marudka

To będziemy trzymać cały dzień . Wiem, jakie to trudne, pisz w razie smutku W radości też

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Koło Krynicy Morskiej, a pewnie wypad do Trójmiasta zaliczymy jak zawsze

Antoś gryzie już. Mimo tylko 6 zębów zjada ogórka (trzyma go w rączce całego i podgryza), całą kromkę i surową marchewkę, też w kawału podgryza

Coś za coś, hustawka właśnie pod młotkiem (na licytacji )
To kawałek jednak

dla Antosia, ale ja z Kuby i tak jestem dumna, myślę, że będzie coraz lepiej
Ale surowego warzywka czy owocka by nie pogryzł

I jak idzie licytacja?

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-28, 16:44   #1533
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Wysłałam priv

A tak w ogóle jak coś chwilowo mam inny nr tel. Jak coś pilnego to mogę podać ten drugi na wszelki wypadek

Dawaj

Cytat:
Wszystko wyjdzie tak jak chcesz
Będziemy mocno zaciskali Musi być dobrze
...

Musi

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:47   #1534
Miramej
Zakorzenienie

magi, wieczorem napiszę, co wyczytałam o rowerkach.

Kuba śpi ponad 2 godziny
A od kleiku o 9. zjadł 1/3 słoiczka obiadku, 4 chrupki i kubeczek 100 g owocków + ok. 40 ml wody

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-28, 16:50   #1535
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Poszło na priv

Nie wklejam tu, bo wiecie, termin podaję, to innych rzeczy nie

A jak tymczasowo masz ten nr? Na wyjazd stary będzie?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o autyzm, to chyba rzeczywiście brak jest dowodów na związek z tą szczepionką, ale ogólnie to IMO jest bomba - 3 żywe wirusy na raz . Ja już sama nie wiem, co robić, Małż mi się właśnie zapytał, co będzie, jak będę odwlekać, a Kuba zachoruje w tym czasie? I ja nie wiem

Wydaje mi się, że możesz napisać oświadczenie, że chcesz odwlec.

Może i brak ale ja nic nie sugerowałam a ona od razu mi wyskoczyła z tym autyzmem No właśnie - żywe wirusy...
Ja nie mam pojęcia co zrobię. Na pewno nie idę tego 1 lipca tak jak nam ustalili pół roku temu wizytę, narazie się wstrzymam.

Mogę napisać oświadczenie ale narazie nie będę tam do nich zaglądała.

Cytat:

Cytat:

Musi
To już 30-tego?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:57   #1536
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

To kawałek jednak

I jak idzie licytacja?

Dla chcącego nic trudnego

Ustaliłam cenę minim., jeszcze nie osiagnieta, ale zainteresowanie jest. Zobaczymy

Cytat:

Dawaj

Musi
Zaraz wysle

Cytat:

Kuba śpi ponad 2 godziny
A od kleiku o 9. zjadł 1/3 słoiczka obiadku, 4 chrupki i kubeczek 100 g owocków + ok. 40 ml wody
Też chętnie przeczytam

Może ma jakis gorszy dzionek, jezeli chodzi o jedzenie i może też jakieś przesilenie u Niego nastąpiło, jak tak śpi. Ale niech śpi, sen to zdrowie

Cytat:

A jak tymczasowo masz ten nr? Na wyjazd stary będzie?

Zależy czy huśtawka pójdzie i czy zwycięzca licytacji wpłaci kaskę przed moim wyjazdem

Pije ktoś jeszcze ze mną kawkę?, bo daję drugie i śmigamy na spacer nową furą, sprawdzić, czy wszystko chodzi jak powinno

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-06-28 o 17:00
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:08   #1537
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Kuba śpi ponad 2 godziny
Ja też chętnie poczytam bo chcę kupić i ciągle się waham.

może to tak pogoda wpływa? a może ząbki? Zuzka też gorzej jada ostatnio.

Cytat:
Pije ktoś jeszcze ze mną kawkę?, bo daję drugie i śmigamy na spacer nową furą, sprawdzić, czy wszystko chodzi jak powinno
Ja wypiję Już robię sobie

Olu to wyślij i mi ten nr

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

A w ogóle to może ktoś podałby mi jeszcze swój nr bo mam tylko Oli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:09   #1538
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, jeżeli będziemy wyjeżdżać, to też musimy kupić i też zdecydowałam się na chicco, ale chyba ponownie skorzystamy z kaski z chrzcin, bo to nieplanowany wydatek.
Wczoraj widziałam kilka tych Chicco i spodobały mi się , a Ty chcesz nowy?

Cytat:
Może i brak ale ja nic nie sugerowałam a ona od razu mi wyskoczyła z tym autyzmem No właśnie - żywe wirusy...
Ja nie mam pojęcia co zrobię. Na pewno nie idę tego 1 lipca tak jak nam ustalili pół roku temu wizytę, narazie się wstrzymam.

Mogę napisać oświadczenie ale narazie nie będę tam do nich zaglądała.

Bo to chyba popularne powiązanie
My mamy mieć we wrześniu.

Właśnie wydaje mi się, że przez sam bałagan w przychodniach można zyskać na czasie

Cytat:

Dla chcącego nic trudnego

Ustaliłam cenę minim., jeszcze nie osiagnieta, ale zainteresowanie jest. Zobaczymy
(...)
Też chętnie przeczytam

Może ma jakis gorszy dzionek, jezeli chodzi o jedzenie i może też jakieś przesilenie u Niego nastąpiło, jak tak śpi. Ale niech śpi, sen to zdrowie

No to żeby była ładna cena

Już wstał , a z tym niejedzeniem to ma już chyba tydzień

Też spadamy na dwór, pa

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-28, 17:13   #1539
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

magi, kochana jesteś, ale nie chcę Ci zabierać czasu, który powinnaś przeznaczyć na odpoczynek
Współczuję Marudka

To będziemy trzymać cały dzień . Wiem, jakie to trudne, pisz w razie smutku W radości też

Nawet tak nie pisz Ja zaplanowałam odpocząć na emeryturze Naprawdę, jak będziesz miała ochotę się wygadać - napisz lub zadzwoń. Damy radę

Cytat:

Kuba śpi ponad 2 godziny
Będę wdzięczna Bo jednak na roczek kupimy Malutkowi rowerek.

Idę na spacer

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:21   #1540
UnholyOne
Ola-Unhola

No to pijemy z Iwoną tylko

Wyspacerujcie się i wracajcie w dobrych humorkach, ja też zaraz sobie poprawię

Miramej, dzięki , mam nadzieję, że chociaz min. zostanie osiągnięta.
To może ma gorszy tydzień
gorgulku, masz AŻ mój telefon
Stary 2010-06-28, 17:23   #1541
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

kurcze co to tak do tej Amelci wszystko się przyczepia? Trzymam kciuki za zdrówko

super że imprezka udana

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
megi, dużo zdrówka dla Amelki

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Megi, zycze duzo zdrowka Amelce . Mam nadzieje, ze obedzie sie bez szpitala
Swietnie, ze impreza udana

Antonio takich scen nie robi, potrafi tylko plakac rozpaczliwie lub udaje, ze nie slyszy, co mowie i robi swoje
Amela też udaje

Cytat:
Biedna Amelka , skąd ciągle te oskrzela? Mam nadzieję, że nie będziecie musiały iść do szpitala

Fajnie, że imprezka udana, nie masz już niemowlaczka

Myślę, że to taki etap, Laurka Kasi i Tomaszek p4w zachowują się podobnie

Dziewczyny, nie martwcie się, jak nie będę regularnie zaglądała, nic mi ostatnio nie wychodzi, wszystko leci na łeb, na szyję , nie potrafię się uporać z niektórymi sprawami, choć już dawno powinnam.

Proszę o kciuki jutro o 15.30 - idziemy do ortopedy i pojutrze o 16.30 - neurolog

To mnie pocieszyłaś
Niech czarne chmury szybko odlecą

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja Bartosza też parę razy wzięłam,aleOn nie usiedzi na dupce 5 minut,zamiast w ławce to moje dziecię pod ławką liczyło śrubkia mama przy nim kucała

Dużo zdróweczka dla Ani i Kubusia-Krasnoludka.
Rośnijcie ku radości Waszych rodziców

Dołączamy się do życzeń z Amelką

Cytat:
megi, życzę zdrówka dla Amelki, żeby obyło się bez szpitala
A to mi Małż przesłał. Dla osób o mocnych nerwach...
http://mistrzowie.org/2476/Pierscionek

się zdziwiła dziewczyna

Cytat:
Kuba znów nie chciał zjeść obiadku , chyba daje mi do zrozumienia, że mam zacząć Mu gotować, a ja nie wiem, jak się zabrać, żeby miało ręce i nogi , jestem beznadziejna
Miramejku ze mnie też marna kucharka, w sumie to dzięki Amelce może w końcu się nauczę i to zdrowego gotowania, a nie frytki itd w książce kucharskiej dla niemowlaków, którą tu dziewczyny miały jest tysiac przepisów fajnie i prosto opisanych ja ją sobie wydrukowałam i co dwa dni coś pichcę
Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
megi mam nadzieje ze Amelce uda sie ominac szpitala
cieszę się, że was szpital ominął
Cytat:
megi tak mi szkoda Amelki i zaciskam żeby nie skończyło się to szpitalem.

Ponawiam pytanie
Czy możecie polecić sprawdzoną kwaterę nad morzem????

Nie pomogę

Cytat:
O matko! Zdrówka dla Amelki
Cieszę się, że imprezka udana

Uff choć tyle nadrobiłam
Idziemy z tatusiem na premierę rowerka . Po mieszkaniu małej się podobało zobaczymy jak w terenie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:33   #1542
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

I jeszcze się chciałam poskarżyć na swoją córkę, że mi sceny robi tzn jak jej coś nie pasuje i nie jest po jej myśli to się kładzie na podłogę, uderza rękami i krzyczy Chyba niechcący rozpuściłam swoje dziecko czy któreś z waszych pociech tak robi czy tylko moje diablę ?
ja nie uważam bym rozpieszczała mała
ani pod względem kupowania nie tyle co drogich co w ogóle rzeczy, nie skupuję też extra soków, ani jedzenia w super gatunku, bo je to co my.
Nie rozpieszczam ją ze zabawkami, ani z noszeniem itp a rogi pokazuje.
Dzięki takim scenom może się ze mną porozumieć i wyrazić swoje niezadowolenie mniejsze lub większe
Baaa nawet sądzę, że z czasem będzie jeszcze gorzej, bo będzie chciała coś przekazać, a nie będzie miała jak.

Cytat:

załapie się czy uciekłyście?

Laurcia kąpała się dziś 2x, o dziwo sama chciała wyjść z wody i długo siedziała mi na kolankach w słonku opatulona w ręczniczek.
Woda wyciągnęła z niej wszystkie zapasy jedzonka, bo do obiadu nie dotrwała i na szybko kanapeczkę z malinkowym drzemikiem dostała.
Dziś kąpała się pierwszy raz w dużym basenie z biedronki.Wody miały do pół łydki (wzrost Laury) i zauważyłam że wcale się nie bała jak się przewróciła i buźka się zanurzyła.Może dlatego że od dłuższego czasu myję i płuczę jej głowę na siedząco lejąc na główkę wodę z kubka

Dla testu postawiłam jej przed chwilą 3butelki.
Zwykłą z której dotychczas piła.
Niekapek canpol i kapek canpol-treningowy z dużą dziurą i właśnie ten miał największe powodzenie.Wytrąbiła wszystko.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-06-28 o 17:36
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:01   #1543
Wojtusia
Zakorzenienie

czesc kobiety
nadrobiłam, ale nie cytuję, bo za dużo by tego było.

wredne baby nawet nie zauważyły ze mnie tydzień nie było ( oprócz Sylki )

dwa wesela wykończyły mnie totalnie i jakoś wybiły z rytmu. wczoraj festyn, piwko i tak zleciało.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:23   #1544
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też, ja też

wyślę Ci swój na priv jak chcesz...a zresztą wyślę tak czy tak

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

.
cierpiałyśmy w milczeniu

Miramej, Martynka też oststnio zdecydowanie mniej je Ja zawsze poświęcam jeden wieczór i gotuję więcej jedzonka dla małej, zamrażam i mam na długo spokój. Jak będziesz chciała to daj znać, napiszę Ci dokładnie co i jak robię, może skorzystasz

Wpadne jeszcze, muszę trochę dom ogarnąć po moim małym huraganie i piekarnik prosi się o mycie

Sylko TŻ zjadł obiad i jest na tak

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:28   #1545
UnholyOne
Ola-Unhola

Kasiu, już mnie ie było, ale teraz mogę zaprosić Cię na bawarkę i wodę z cytryną

Wojtusiu, nie prawda. Nawet dzisiaj myślała, żeby wysłać smsa, ale wyskoczyłam z domu jak proca i tak jakoś mi umknęło .
Pisz jak się wybawiłaś

Ciekawe jak Cass ?

Powiem Wam, że fura spisuje się baaardzo dobrze. Super się prowadzi, podbija, skręca. Wszystko leciutko chodzi. Mam nadziej, ze nad morzem też się spisze
Stary 2010-06-28, 19:52   #1546
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

może to tak pogoda wpływa? a może ząbki? Zuzka też gorzej jada ostatnio.
(...)
Napiszę po kąpieli Kubaska

, sama nie wiem, mam nadzieję, że Mu to przejdzie

Skandal , nie mam numeru do Teściówki

Cytat:

Nawet tak nie pisz Ja zaplanowałam odpocząć na emeryturze Naprawdę, jak będziesz miała ochotę się wygadać - napisz lub zadzwoń. Damy radę

Będę wdzięczna Bo jednak na roczek kupimy Malutkowi rowerek.

Oj, to jeszcze dużo czasu do odpoczynku

No to nie wiem, czy Ci się spodoba, to co przeczytałam

Cytat:
Miramej, dzięki , mam nadzieję, że chociaz min. zostanie osiągnięta.
To może ma gorszy tydzień

Mówisz jak mój Małż

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-28, 19:53   #1547
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Niech czarne chmury szybko odlecą

Dołączamy się do życzeń z Amelką
(...)
Miramejku ze mnie też marna kucharka, w sumie to dzięki Amelce może w końcu się nauczę i to zdrowego gotowania, a nie frytki itd w książce kucharskiej dla niemowlaków, którą tu dziewczyny miały jest tysiac przepisów fajnie i prosto opisanych ja ją sobie wydrukowałam i co dwa dni coś pichcę

A o której książce mowa? Bo ja opóźniona

Cytat:
czesc kobiety
nadrobiłam, ale nie cytuję, bo za dużo by tego było.

dwa wesela wykończyły mnie totalnie i jakoś wybiły z rytmu. wczoraj festyn, piwko i tak zleciało.
Zauważyły, ale zapomniały napisać

Cytat:
Miramej, Martynka też oststnio zdecydowanie mniej je Ja zawsze poświęcam jeden wieczór i gotuję więcej jedzonka dla małej, zamrażam i mam na długo spokój. Jak będziesz chciała to daj znać, napiszę Ci dokładnie co i jak robię, może skorzystasz
, jak znajdziesz czas, to chętnie skorzystam , właśnie też bym tak chciała - ugotować raz na jakiś czas i zamrozić.

Cytat:
Powiem Wam, że fura spisuje się baaardzo dobrze. Super się prowadzi, podbija, skręca. Wszystko leciutko chodzi. Mam nadziej, ze nad morzem też się spisze
To super, masz jakieś fotki?

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-28, 19:56   #1548
katarzynka00
Zakorzenienie

ja już czekam na Cass z kieliszkiem...wody

Unholy wodę z cytryną pijesz bo lubisz, czy dietetycznie?
sama tak piłam do I połowy I'szej tury ONZ, aż wyczytałam że cytryna powoduję wytwarzanie jakiegoś kwasu w żołądku i jest się głodnym, więc zmuszam się do picia czystej.
Właśnie chłodzę cały dzban w lodówce i popijam między porządkami.
Zamiotłam podłogi, wytarłam na mokro,wstawiłam pranko,nawet zleciałam poprzednie zebrać, ale płacz mnie przywołał na górę więc jeszcze chwilę pobędę aż porządnie zaśnie.Dałam jej nurofen, bo górna dwójka w ataku

Stary 2010-06-28, 20:02   #1549
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a ile ząbków już macie? Martynka 4 i duże kawałki ładnie rozdrabnia ale muszą być miękkie

Cytat:

Ciekawe jak Cass ?

też właśnie o niej myślałam

to super

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
że niby COŚ wiesz?

Stary 2010-06-28, 20:04   #1550
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, już mnie ie było, ale teraz mogę zaprosić Cię na bawarkę i wodę z cytryną

Wojtusiu, nie prawda. Nawet dzisiaj myślała, żeby wysłać smsa, ale wyskoczyłam z domu jak proca i tak jakoś mi umknęło .
Pisz jak się wybawiłaś
Cytat:
Zauważyły, ale zapomniały napisać
Cytat:
ja też, ja też

cierpiałyśmy w milczeniu
niech wam będzie

na pierwszym bawiłam się dobrze, aczkolwiek dopadła mnie migrena i musiałam czmychnąć do domku na 2 godzinki się położyć, całe szczęście do domu weselnego miałam 200 metrów
ale potem jakoś przeszło i wróciłam na salę, nawet fryzura bardzo się nie popsuła jak spałam. Ogólnie fajnie, jak to na weselu, ale nie wypiłam ani kieliszka, bo musiałam wziąć te mocne leki od migreny. Za to na poprawinach wypiłam kilka, a mąż zdychał w domu
A przedwczoraj bylismy u znajomych na weselu ale tylko do północy, bo zmęczeni bylismy. Wesele fajne, Panna młoda przepięknie wyglądała, bo na codzien to taka przeciętna

Ide wysuszyć włosy bo siedze z mokrymi.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:19   #1551
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

że niby COŚ wiesz?
ale o co chodzi?

Cytat:
Panna młoda przepięknie wyglądała, bo na codzien to taka przeciętna
fryzura i make up dużą dają.Ja specjalnie nie przepadam z pannami młodymi.Szczególnie jak są brzydkie jak kupy, i mają wygórowane wymagania i oczekiwania co do makijażu.
Makijaż ma podkreślać,uwydatniać co piękne, a kamuflować niedoskonałości i nie stworzy to pięknego obrazka jak "baza" jest cienka.

Stary 2010-06-28, 20:19   #1552
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

, jak znajdziesz czas, to chętnie skorzystam , właśnie też bym tak chciała - ugotować raz na jakiś czas i zamrozić.
no więc tak

1. JARZYNOWE ZUPKI
Zazwyczaj gotuję w większym garnku wywar z jarzyn : daję marchewkę, pietruszkę, seler, ewentualnie troszkę pora.

Osobno (ja zazwyczaj w parowarze bo szybciej ale można też po postu w mniejszych garnuszkach, bo nie kojarzę czy masz parowar: brokuły, kalafior, ziemniaczek, buraczek.

Jak wszytko jest już mięciutkie to rozlewam wywar z jarzyn na 3 części: do jednej dodaję kalafiora i lekko razem wszystko blenderuję, do drugiego brokuła i tak samo, do trzeciego buraczka. wychodzi zupka brokułowa, kalafiorowa i buraczkowa
Rozlewam je na małe porcje i zazwyczaj dodaję do jednych tego ugotowanego ziemniaka, do innej trochę makaronu (kupuję razowy) do jeszcze innej ugotowany ryż

Można też oczywiście różne jarzynki wrzucić do garnka wszystkie razem,ugotować, zblenderować, dodać makaron/ryż/ziemniaka i gotowe.

2.Z MIĘSKIEM

Gotuję tak samo - w dużym garnku jarzynki tylko dodaje jeszcze mięsko - tak jak na normalny rosołek (dodaje jeszcze liść laurowy i ziele angielskie, czasem troszkę cebuli- po ugotowaniu wyciągam).

Jak się ugotuje to mięsko wyciągam ,siekam drobniutko i wrzucam z powrotem część zupki zostawiam jako zwykły rosołek (z ryżem albo makaronem), do części dodaję przecier pomidorowy - mam pomidorową z mięskiem

Gdybyś którąś zupkę miała za mało gęstą to możesz dodać odrobinę kaszy mannej błyskawicznej i jeszcze podgotować, ładnie zagęszcza albo po prostu dosypać kleiku ryżowego

Spróbuj tak na początek, to chyba najprostsze, jak rozmrażam taką zupkę to potem dodaję do niej odrobinkę masełka i wszystko jeszcze zagotowuję - wydaje mi się, że wtedy ma lepszy smak

Stary 2010-06-28, 20:21   #1553
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej

Eryk wrocil dzis ze szkoly bardzo zadowolony, podobalo mu sie i chce chodzic, poznal juz nowych kolegow i zakumplowal sie z jednym, ktory bedzie z nim chodzil do klasy ogolnie mowi, ze bylo super, ze panie fajne, dzieci fajne

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ciekawe jak to sprawdzili
ja mam cały czas przy sobie kartę szczepień i nikt mi o niczym nie przypomina - jak bym nie chciała zaszczepić dziecka to nikt by się nie upomniał o to - szczepiłam w kilku przychodniach - tam gdzie akurat było taniej, lepsza dla mnie godzina itd... nie sądzę, zeby to jakoś ewidencjonowali i się porozumiewali

chyba, ze ktoś podkablował i dziecko było ewidentnie zaniedbane
oni maja wszystko odnotowane nie martw sie
szczepienia sa obowiazkowe i nie tylko z nazwy - jezeli ktos sie opoznia ze szczepieniem to dzwonia z przychodni i przypominaja a pozniej wysylaja przypomnienie, jezeli nie zaszczepisz to powiadamiaja sanepid

ja raz tak mialam bo nie poszlam z Erykiem na szczepienie 5latka bo zapomnialam po prostu i dostalam pilne wezwanie na szczepienie
Cytat:
Co do ew. kar za niezaszczepienie to jest taki paragraf w Kodeksie Wykroczeń:
Art. 115. § 1. Kto, pomimo zastosowania środków egzekucji administracyjnej, nie poddaje się obowiązkowemu szczepieniu ochronnemu przeciwko gruźlicy lub innej chorobie zakaźnej albo obowiązkowemu badaniu stanu zdrowia, mającemu na celu wykrycie lub leczenie gruźlicy, choroby wenerycznej lub innej choroby zakaźnej, podlega karze grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto, sprawując pieczę nad osobą małoletnią lub bezradną, pomimo zastosowania środków egzekucji administracyjnej, nie poddaje się określonemu w § 1 szczepieniu ochronnemu lub badaniu.

Moja karta szczepień zostaje w przychodni państwowej (tam chodzę na szczepienia) i jak najbardziej zapisują na co dzieci moje były szczepione. Wysyłają raporty do sanepidu, sanepid robi kontrole. Także wcześniej czy później wyjdzie, ze nie zaszczepiłam na coś.
A na początku to myślę, że z samej przychodni będę mi przypominali jak "zapomnę"

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
i takie podejscie sie chwali
jutro pewnie sie zmieni
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Svinecko, fajnie, ze jestes

Cytat:
Cześć kobitki
Jak zdążę (mała śpi) to poczytam Was troszkę, ale przyszłam się pożalić, że Amelka znów chora na oskrzela od wtorku brała antybiotyk na coli a dzis z nia pognałam do lekarza bo całą noc bardzo kaszlała i dostała następny antybiotyk na oskrzela, i jak po 4 dniach nie będzie poprawy to idziemy do szpitala ręce opadają normalnie na to wszystko

Wczoraj impreza urodzinowa Amelki się udała, mała aż piszczała z radości, ale tortu spróbować nie chciała zjadła tylko banana i pajdę chleba cały czas biegała wokół stołu lub była noszona przez wszystkich Tak mi trochę dziwnie, że to już nie jest mój mały bobasek

I jeszcze się chciałam poskarżyć na swoją córkę, że mi sceny robi tzn jak jej coś nie pasuje i nie jest po jej myśli to się kładzie na podłogę, uderza rękami i krzyczy Chyba niechcący rozpuściłam swoje dziecko czy któreś z waszych pociech tak robi czy tylko moje diablę ?
oj bidna mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje
super, ze impreza sie udala
hmmm moj histerie robi, drze sie jak czegos nie dostanie albo nie pozwalam mu gdzies isc ale na podloge sie nie rzuca
Cytat:
Dziewczyny, nie martwcie się, jak nie będę regularnie zaglądała, nic mi ostatnio nie wychodzi, wszystko leci na łeb, na szyję , nie potrafię się uporać z niektórymi sprawami, choć już dawno powinnam.

Proszę o kciuki jutro o 15.30 - idziemy do ortopedy i pojutrze o 16.30 - neurolog
mam nadzieje, ze wkrotce bedzie lepiej

oczywiscie bede trzymac
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Witaj.

Cytat:
Svi,p4w super z was mamusie dzieciaczki też super, żyć nie umierać

Cytat:

Ponawiam pytanie

Czy możecie polecić sprawdzoną kwaterę nad morzem????

ja moge polecic ale w jakie rejony chcesz jechac? bardziej na zachod czy bardziej w okolice trojmiasta czy gdzie?
no i jaki standart? czy zwykle domki Ci wystarcza? czy chcesz zeby byl np tv i lodowka? a moze jakies spa?
napisz cos wiecej to moze cos polece z tych miejsc, w ktorych bylam
Cytat:
.Może dlatego że od dłuższego czasu myję i płuczę jej głowę na siedząco lejąc na główkę wodę z kubka
.
ja od dawna plucze malemu glowe prysznicem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:22   #1554
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ale o co chodzi?

fryzura i make up dużą dają.Ja specjalnie nie przepadam z pannami młodymi.Szczególnie jak są brzydkie jak kupy, i mają wygórowane wymagania i oczekiwania co do makijażu.
Makijaż ma podkreślać,uwydatniać co piękne, a kamuflować niedoskonałości i nie stworzy to pięknego obrazka jak "baza" jest cienka.
no czy wynik egzaminu znasz

Stary 2010-06-28, 20:32   #1555
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
no czy wynik egzaminu znasz

...

Stary 2010-06-28, 20:34   #1556
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Mówisz jak mój Małż

Cytat:

To super, masz jakieś fotki?
Nie mam
Nie pomyślałam...

Cytat:

Unholy wodę z cytryną pijesz bo lubisz, czy dietetycznie?
sama tak piłam do I połowy I'szej tury ONZ, aż wyczytałam że cytryna powoduję wytwarzanie jakiegoś kwasu w żołądku i jest się głodnym, więc zmuszam się do picia czystej.
Właśnie chłodzę cały dzban w lodówce i popijam między porządkami.
Zamiotłam podłogi, wytarłam na mokro,wstawiłam pranko,nawet zleciałam poprzednie zebrać, ale płacz mnie przywołał na górę więc jeszcze chwilę pobędę aż porządnie zaśnie.Dałam jej nurofen, bo górna dwójka w ataku
To dłuższa historia...Malż mnie woła, że ma wodę z cytryną, no to sobie myślę, napiję się, a co szczególnie, że myślałam, że sam zrobił, a tu się okazało, że przelał żywca wodę cytrynową do dzbanka i traktuje jak swoje dzieło

Cytat:
ale o co chodzi?

Cytat:
niech wam będzie

na pierwszym bawiłam się dobrze, aczkolwiek dopadła mnie migrena i musiałam czmychnąć do domku na 2 godzinki się położyć, całe szczęście do domu weselnego miałam 200 metrów
ale potem jakoś przeszło i wróciłam na salę, nawet fryzura bardzo się nie popsuła jak spałam. Ogólnie fajnie, jak to na weselu, ale nie wypiłam ani kieliszka, bo musiałam wziąć te mocne leki od migreny. Za to na poprawinach wypiłam kilka, a mąż zdychał w domu
A przedwczoraj bylismy u znajomych na weselu ale tylko do północy, bo zmęczeni bylismy. Wesele fajne, Panna młoda przepięknie wyglądała, bo na codzien to taka przeciętna

Ide wysuszyć włosy bo siedze z mokrymi.
szkoda, że migrena się pojawiła, ale chyba mimo to fajnie było

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

Eryk wrocil dzis ze szkoly bardzo zadowolony, podobalo mu sie i chce chodzic, poznal juz nowych kolegow i zakumplowal sie z jednym, ktory bedzie z nim chodzil do klasy ogolnie mowi, ze bylo super, ze panie fajne, dzieci fajne
To fajnie, ze mu się podoba

Antoś padł jak mucha, ledwo cyca ciągną. Już chodził jak pijany, ciągnąc się za ucho i rwąc włosy z głowy
Znowu dekolt ciągle ma mokry, pewnie na wyjazd zęby się szykują....

Będę miała służbowe pytanie do p4w, ale to za chwilkę.
Stary 2010-06-28, 20:37   #1557
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
...
wiedziałam że wiesz

Stary 2010-06-28, 20:39   #1558
katarzynka00
Zakorzenienie

czekolado jak wpadniesz, to mogłabyś mi napisać co to za krople popijałaś przy dietce i ile one ok. kosztowały?

Stary 2010-06-28, 20:39   #1559
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
...

To już możemy świętować ??
Stary 2010-06-28, 20:48   #1560
katarzynka00
Zakorzenienie

Nic nie powiem.To główna zainteresowana musi przyjść i się wytłumaczyć ze swoich postępowań

Spadam kobietki.Zrobię brzuszki i jadę na rowerek.I po też brzuszki galareto drżyj na mój widok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości