Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 20:48   #1561
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Olu mam do Ciebie takie pytanko

Bartkowi zaczynają powoli ruszać się mleczaki, jeszcze żaden nie wypadł, ale już się delikatnie chwieją. Najbardziej jedynka dolna. Dzisiaj zauważyłam, że rośnie mu już stały właśnie w jej miejsce, tyle, ze ona jeszcze nie wypadła. A ten stały rośnie dyżo wcześniej, tzn. bliżej hmm języka, na wewn. stronie dziąsła
Czy nie przeszkadza, że mleczak jeszcze nie wypadł , nie będzie żadnych konsekwencji, w postaci krzywych zębów, zgryzu itp
Dla mnie to nie jest odpowiednie miejsce na nowego zęba, ale może się nie znam i panikuję
Zdarza się często, że trzeba wyrwać szybciej mleczaka, żeby zrobić miejsce stałemu?
Stary 2010-06-28, 20:52   #1562
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Bo to chyba popularne powiązanie
My mamy mieć we wrześniu.

Właśnie wydaje mi się, że przez sam bałagan w przychodniach można zyskać na czasie
No tak.

I na to liczę

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No to pijemy z Iwoną tylko
...
gorgulku, masz AŻ mój telefon

No tak masz rację, AŻ A teraz aż dwa

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Dla testu postawiłam jej przed chwilą 3butelki.
Zwykłą z której dotychczas piła.
Niekapek canpol i kapek canpol-treningowy z dużą dziurą i właśnie ten miał największe powodzenie.Wytrąbiła wszystko.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
wyślę Ci swój na priv jak chcesz...a zresztą wyślę tak czy tak

Cytat:
Powiem Wam, że fura spisuje się baaardzo dobrze. Super się prowadzi, podbija, skręca. Wszystko leciutko chodzi. Mam nadziej, ze nad morzem też się spisze
Cieszę się

Cytat:
Napiszę po kąpieli Kubaska

, sama nie wiem, mam nadzieję, że Mu to przejdzie

Skandal , nie mam numeru do Teściówki
Czekam
Ja znalazłam wcześniej wypowiedź Zawitkowskiego. Pisał, że nie ma nic złego w takich rowerkach ale nie widzi sensu kupowania i wożenia tak małych dzieci, które nie potrafią pedałować.

przejdzie na pewno.

No skandal

Cytat:
A o której książce mowa? Bo ja opóźniona
Wydaje mi się, że chodzi o przepisy, które kiedyś Marica zebrała do kupy i wysyłała nam.

Cytat:
ja już czekam na Cass z kieliszkiem...wody
A ja z kieliszkiem winka

Cytat:
To dłuższa historia...Malż mnie woła, że ma wodę z cytryną, no to sobie myślę, napiję się, a co szczególnie, że myślałam, że sam zrobił, a tu się okazało, że przelał żywca wodę cytrynową do dzbanka i traktuje jak swoje dzieło
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:56   #1563
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Czekam
Ja znalazłam wcześniej wypowiedź Zawitkowskiego. Pisał, że nie ma nic złego w takich rowerkach ale nie widzi sensu kupowania i wożenia tak małych dzieci, które nie potrafią pedałować.

jak to nie widzi sensu? czy on ma dzieci?? a najcenniejsza rzecz - chwila spokoju dla rodziców??

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:05   #1564
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Nic nie powiem.To główna zainteresowana musi przyjść i się wytłumaczyć ze swoich postępowań

Spadam kobietki.Zrobię brzuszki i jadę na rowerek.I po też brzuszki galareto drżyj na mój widok
Brzmi tajemniczo

Ale będziesz wylaszczona

Cytat:

No tak masz rację, AŻ A teraz aż dwa

A ja z kieliszkiem winka

hehe, nooo, toż to rozpusta....

Ja też, czerwonego

Cytat:
jak to nie widzi sensu? czy on ma dzieci?? a najcenniejsza rzecz - chwila spokoju dla rodziców??

Dziewczyny (magi, gorgulek), dajcie znać jak poszukiwanie kwater i czy coś wolnego znalazłyście
Stary 2010-06-28, 21:11   #1565
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co nie chcę kłamać ale chyba sugerował, żeby jakiś jeźdźik wybrać.
I jeszcze z tego co pamiętam ale nie wiem czy to Zawitkowski o tym pisał. Radził, żeby nie kupować rowerka, który ma pedały na przednim kole.

Muszę jeszcze raz do tego wrócić i poszukać
Zobaczę też co Miramej wyczytała

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Spadam kobietki.Zrobię brzuszki i jadę na rowerek.I po też brzuszki galareto drżyj na mój widok

Cytat:
hehe, nooo, toż to rozpusta....

Ja też, czerwonego
...
Dziewczyny (magi, gorgulek), dajcie znać jak poszukiwanie kwater i czy coś wolnego znalazłyście

To pijemy

Nie dzwoniłam bo znajomi się namyślają czy im pasuje w tym terminie jechać co nam
Stary 2010-06-28, 21:18   #1566
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
I jeszcze z tego co pamiętam ale nie wiem czy to Zawitkowski o tym pisał. Radził, żeby nie kupować rowerka, który ma pedały na przednim kole.

Ja też myślę nad kupnem takiego rowerka ale zdaję sobie sprawę że to na chwilę, nie liczę zbytnio na to, ze mała pojeździ na nim jak na typowym rowerku Może trochę spróbuje popedałować i tyle, więc może rzeczywiście lepiej pchacz??

Stary 2010-06-28, 21:22   #1567
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też myślę nad kupnem takiego rowerka ale zdaję sobie sprawę że to na chwilę, nie liczę zbytnio na to, ze mała pojeździ na nim jak na typowym rowerku Może trochę spróbuje popedałować i tyle, więc może rzeczywiście lepiej pchacz??
Ja chciałam Zuzce kupić rower na roczek (za dwa dni kończy a ja nic nie mam dla Niej ) ale później już sama nie wiedziałam. Teraz zaczyna mi się wydawać, że to jednak pchacz byłby lepszy

Miramej gdzie jesteś? Hop hop? Zniechęć mnie bardziej do kupienia rowerka
Stary 2010-06-28, 21:24   #1568
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

a ile ząbków już macie? Martynka 4 i duże kawałki ładnie rozdrabnia ale muszą być miękkie

No ostatnio przebił się 5, a niedługo będzie 6, ale one jakoś wolno rosną i są tyci tyci
Kuba już lepiej sobie radzi, jak dam Mu bułkę, to odrywa/odgryza i je, czasem jeszcze się zakrztusi, ale daje radę. Kiedyś od razu próbował połykać, teraz przenosi jedzenie ze środka na bok i mieli, myślę, że idzie ku lepszemu. A surowe warzywa/owoce Martynka je? Marchewkę? Jabłko?

Cytat:
no więc tak

1. JARZYNOWE ZUPKI
Zazwyczaj gotuję w większym garnku wywar z jarzyn : daję marchewkę, pietruszkę, seler, ewentualnie troszkę pora.

Osobno (ja zazwyczaj w parowarze bo szybciej ale można też po postu w mniejszych garnuszkach, bo nie kojarzę czy masz parowar: brokuły, kalafior, ziemniaczek, buraczek.

Jak wszytko jest już mięciutkie to rozlewam wywar z jarzyn na 3 części: do jednej dodaję kalafiora i lekko razem wszystko blenderuję, do drugiego brokuła i tak samo, do trzeciego buraczka. wychodzi zupka brokułowa, kalafiorowa i buraczkowa
Rozlewam je na małe porcje i zazwyczaj dodaję do jednych tego ugotowanego ziemniaka, do innej trochę makaronu (kupuję razowy) do jeszcze innej ugotowany ryż

Można też oczywiście różne jarzynki wrzucić do garnka wszystkie razem,ugotować, zblenderować, dodać makaron/ryż/ziemniaka i gotowe.

2.Z MIĘSKIEM

Gotuję tak samo - w dużym garnku jarzynki tylko dodaje jeszcze mięsko - tak jak na normalny rosołek (dodaje jeszcze liść laurowy i ziele angielskie, czasem troszkę cebuli- po ugotowaniu wyciągam).

Jak się ugotuje to mięsko wyciągam ,siekam drobniutko i wrzucam z powrotem część zupki zostawiam jako zwykły rosołek (z ryżem albo makaronem), do części dodaję przecier pomidorowy - mam pomidorową z mięskiem

Gdybyś którąś zupkę miała za mało gęstą to możesz dodać odrobinę kaszy mannej błyskawicznej i jeszcze podgotować, ładnie zagęszcza albo po prostu dosypać kleiku ryżowego

Spróbuj tak na początek, to chyba najprostsze, jak rozmrażam taką zupkę to potem dodaję do niej odrobinkę masełka i wszystko jeszcze zagotowuję - wydaje mi się, że wtedy ma lepszy smak

Anula, gdybym mogła, to bym Cię w stopy pocałowała
Bardzo, bardzo dziękuję
A mogę mieć pytania?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

Eryk wrocil dzis ze szkoly bardzo zadowolony, podobalo mu sie i chce chodzic, poznal juz nowych kolegow i zakumplowal sie z jednym, ktory bedzie z nim chodzil do klasy ogolnie mowi, ze bylo super, ze panie fajne, dzieci fajne
(...)
mam nadzieje, ze wkrotce bedzie lepiej

oczywiscie bede trzymac
Super, że Eryk zadowolony, a i Ty odsapniesz

Cytat:
Nie mam
Nie pomyślałam...

To dłuższa historia...Malż mnie woła, że ma wodę z cytryną, no to sobie myślę, napiję się, a co szczególnie, że myślałam, że sam zrobił, a tu się okazało, że przelał żywca wodę cytrynową do dzbanka i traktuje jak swoje dzieło
Może jutro?

Padłam

Cytat:

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:25   #1569
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
I na to liczę
(...)
Czekam

przejdzie na pewno.

No skandal

Wydaje mi się, że chodzi o przepisy, które kiedyś Marica zebrała do kupy i wysyłała nam.
Ja jeszcze nie wiem, co zrobię , ostatnia wersja była taka, że idę w terminie, a teraz znów mam wątpliwości

Chyba to samo czytałyśmy, tyle, że ja nie wiedziałam, że to Zawitkowskiego opinia. W sumie w tym punkcie przyznaję rację, roczniak nie umie pedałować, w naszym przypadku na zewnątrz rowerkiem można "pojeździć" góra 4-5 miesięcy przy dobrej pogodzie, więc jeździk wystarczy. Skoro po prostu pcha się dziecko na czymś co ma koła

Oby

<wstydzi się>

A masz to i możesz mi przysłać?

Cytat:
Hehe

Cytat:
Ja też, czerwonego
Można winko?

Cytat:

No właśnie to było drugie, co przeczytałam, że jak pedały są na przednim kole, to dziecko przyjmuje złą postawę, podobno to zdanie ortopedów, mam zamiar jutro zapytać.

Ja napaliłam się na rowerek Smart Trike, bo taki rozwojowy, ale jeśli to prawda z tymi pedałami, to odłożę zakup rowerka na przyszłe lato

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-28, 21:25   #1570
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
jak na moje podniebienie to pycha, zobaczymy co TŻ powie...trochę za bardzo go zagęściłam, no ale to nasteonym razem będę już wiedziała

Podajesz go z pieczywem?
Cieszę się że Ci smakuje

Tak,z chlebkiem

Cytat:
Kuba znów nie chciał zjeść obiadku , chyba daje mi do zrozumienia, że mam zacząć Mu gotować, a ja nie wiem, jak się zabrać, żeby miało ręce i nogi , jestem beznadziejna
Nawet tak nie myśl,ani nie mów był czas kiedy moje dziecko zupek gotowanych przeze mnie nie chciało jeść nasze dzieci już tak czasami mają,że po prostu coś im nie pasuje.Jesteś dla Kubusia najkochańszą mamusią pod słońcem,nie mógłby mieć lepszej

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
czesc
dziekujemy z adasiem za troske dzisiaj bylismy na kontroli u lekarza i na szczescie jest juz lepiej i obedzie sie bez szpitala
a gronkowca zlapal chyba od meza, ktoremu zrobila sie infekcja skorna (krostka na szyi ktora ogolil, zaczelo sie to roznosic), no i kapal sie w basenie i dotykal adasia, i zarazil go w miejscach ugryzien komarow..

jako ze dostalismy pozwolenie na spacerki to od razu zaliczylismy jeden, i przy okazji kupilam adasiowi buciki- z clarksa na przecenie za 99zl z.... 269zl!
chcialam wkleic fotke ale nie moge ich znalesc na necie
Dobrze,że Adaś ma się lepiej

Cytat:
Przyjechał do mnie wózeczek
Polecam każdemu, jest super. Duże ma koła i nie należy do spacerówek-lasek, ale jest naprawdę fajny
Fajnie,że wózeczek sie podoba.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Tam (w CZD) nie trzymają się godzin. Teoretycznie badanie mamy na 13., ale pani powiedziała, żebyśmy byli o 11., to może uda nam się wejść na badanie w miarę punktualnie. Po badaniu mamy wizytę u urologa i chirurga. Czeka nas cały dzień w szpitalu Wiesz, nastawiłam się psychicznie i nawet wbiłam sobie do głowy, że będzie wszystko dobrze, tzn. nic się nie zmieni od poprzedniego badania. Łatwiej mi dzięki temu funkcjonować, tylko ja żyję w tym przekonaniu b. głęboko, więc jak coś wyjdzie nie tak, to nie wiem ... Eh...
A Wy, z tego co pamiętam, prywatnie, prawda? O godzinach doczytałam i będę zaciskać
będzie wszystko dobrze

Cytat:
Antoś gryzie już. Mimo tylko 6 zębów zjada ogórka (trzyma go w rączce całego i podgryza), całą kromkę i surową marchewkę, też w kawału podgryza
Bartoszek też uwielbia surową marchew,kiedy tylko kroję do zupy,wyciąga ręce i krzyczy głośno:daćDaję mu dość duży kawałek,tak żeby mógł trzymać rączką i nie mógł całej włożyć do buźki.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:27   #1571
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam Zuzce kupić rower na roczek (za dwa dni kończy a ja nic nie mam dla Niej ) ale później już sama nie wiedziałam. Teraz zaczyna mi się wydawać, że to jednak pchacz byłby lepszy

Miramej gdzie jesteś? Hop hop? Zniechęć mnie bardziej do kupienia rowerka
A stolik edukacyjny? Na przykład Chicco?

Ja czytałam to, co Ty , gdybym miała dużo kasy, to pewnie bym kupiła, ale ponieważ jest krucho, a argumenty wydają mi się rozsądne, to chyba poczekam. Zobaczę co jeszcze ortopeda jutro powie o tych pedałach.

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-28, 21:39   #1572
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Najgorsze, że to była moja mama

?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czesc kobiety
nadrobiłam, ale nie cytuję, bo za dużo by tego było.

wredne baby nawet nie zauważyły ze mnie tydzień nie było ( oprócz Sylki )

dwa wesela wykończyły mnie totalnie i jakoś wybiły z rytmu. wczoraj festyn, piwko i tak zleciało.
jesteś

Cytat:
Sylko TŻ zjadł obiad i jest na tak
Aż się zaczerwieniłamcieszę się

Cytat:
niech wam będzie

na pierwszym bawiłam się dobrze, aczkolwiek dopadła mnie migrena i musiałam czmychnąć do domku na 2 godzinki się położyć, całe szczęście do domu weselnego miałam 200 metrów
ale potem jakoś przeszło i wróciłam na salę, nawet fryzura bardzo się nie popsuła jak spałam. Ogólnie fajnie, jak to na weselu, ale nie wypiłam ani kieliszka, bo musiałam wziąć te mocne leki od migreny. Za to na poprawinach wypiłam kilka, a mąż zdychał w domu
A przedwczoraj bylismy u znajomych na weselu ale tylko do północy, bo zmęczeni bylismy. Wesele fajne, Panna młoda przepięknie wyglądała, bo na codzien to taka przeciętna

Ide wysuszyć włosy bo siedze z mokrymi.

A jak Oliwcia?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

Eryk wrocil dzis ze szkoly bardzo zadowolony, podobalo mu sie i chce chodzic, poznal juz nowych kolegow i zakumplowal sie z jednym, ktory bedzie z nim chodzil do klasy ogolnie mowi, ze bylo super, ze panie fajne, dzieci fajne

Super

Stary 2010-06-28, 21:40   #1573
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale o co chodzi?

fryzura i make up dużą dają.Ja specjalnie nie przepadam z pannami młodymi.Szczególnie jak są brzydkie jak kupy, i mają wygórowane wymagania i oczekiwania co do makijażu.
Makijaż ma podkreślać,uwydatniać co piękne, a kamuflować niedoskonałości i nie stworzy to pięknego obrazka jak "baza" jest cienka.
co racja to racja. W tym przypadku makijaż naprawdę był dobrze zrobiony bo dodał jej sporo uroku.

Cytat:
hehe święte słowa
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Bartoszek też uwielbia surową marchew,kiedy tylko kroję do zupy,wyciąga ręce i krzyczy głośno:daćDaję mu dość duży kawałek,tak żeby mógł trzymać rączką i nie mógł całej włożyć do buźki.
o a ja nigdy nie dawałam Oliwce surowej marchewki bo bałam się, ze za twarda jest i nie poradzi sobie z nią
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:43   #1574
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

To pijemy

Nie dzwoniłam bo znajomi się namyślają czy im pasuje w tym terminie jechać co nam
Pijemy

Ciekawe co wymyślą

Cytat:

Można winko?

No właśnie to było drugie, co przeczytałam, że jak pedały są na przednim kole, to dziecko przyjmuje złą postawę, podobno to zdanie ortopedów, mam zamiar jutro zapytać.

Ja napaliłam się na rowerek Smart Trike, bo taki rozwojowy, ale jeśli to prawda z tymi pedałami, to odłożę zakup rowerka na przyszłe lato
Ja tylko jeden kieliszek, jestem prawie pewna, że Antoś najwcześniej obudzi się o północy, więc ten kieliszek już wywietrzeje

Ja jednak poczekam do przyszłego roku z rowerkiem. Kupimy na wiosnę. Teraz za dużo wydatków, a chciałabym kupić porządny i żeby troszkę pojeździł. Na roczek raczej stolik kupię lub zestaw lego duplo jakiś większy
Stary 2010-06-28, 21:43   #1575
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem, co zrobię , ostatnia wersja była taka, że idę w terminie, a teraz znów mam wątpliwości

Chyba to samo czytałyśmy, tyle, że ja nie wiedziałam, że to Zawitkowskiego opinia. W sumie w tym punkcie przyznaję rację, roczniak nie umie pedałować, w naszym przypadku na zewnątrz rowerkiem można "pojeździć" góra 4-5 miesięcy przy dobrej pogodzie, więc jeździk wystarczy. Skoro po prostu pcha się dziecko na czymś co ma koła

Oby

<wstydzi się>

A masz to i możesz mi przysłać?
...

Ja też jeszcze nie wiem. Ale nie wcześniej niż po powrocie z wakacji czyli koniec sierpnia/początek września.

No to chyba to samo

Mam podaj maila to wyślę

Ja tez chyba odłożę ten zakup
Stary 2010-06-28, 21:43   #1576
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

jesteś

A jak Oliwcia?
A Oliwcia ma troche katarek, ale już mniejszy, ja od niej chyba tez złapałam, ale tez mi już przechodzi. Poza tym to wszystko oki. Mała rozrabiaka. Wymuszacz taki się zrobił, jak czegoś nie dostanie to krzyczy że szok Ale ogolnie nie narzekam, potrafi się długo sama bawić zabawkami, uwielbia oglądać książeczki, rzucać pilotami i telefonami
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:46   #1577
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

No ostatnio przebił się 5, a niedługo będzie 6, ale one jakoś wolno rosną i są tyci tyci
Kuba już lepiej sobie radzi, jak dam Mu bułkę, to odrywa/odgryza i je, czasem jeszcze się zakrztusi, ale daje radę. Kiedyś od razu próbował połykać, teraz przenosi jedzenie ze środka na bok i mieli, myślę, że idzie ku lepszemu. A surowe warzywa/owoce Martynka je? Marchewkę? Jabłko?

Anula, gdybym mogła, to bym Cię w stopy pocałowała
Bardzo, bardzo dziękuję
A mogę mieć pytania?

Je ale zazwyczaj ścieram jej na tarce - ma tylko cztery zęby z przodu i nie jest w stanie rozdrobnić twardszych kawałków mimo że ładnie przeżuwa.

jasne

Stary 2010-06-28, 21:50   #1578
UnholyOne
Ola-Unhola

Cass, hop hop

czeko, kupiłaś kieckę ?
Stary 2010-06-28, 21:51   #1579
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet tak nie myśl,ani nie mów był czas kiedy moje dziecko zupek gotowanych przeze mnie nie chciało jeść nasze dzieci już tak czasami mają,że po prostu coś im nie pasuje.Jesteś dla Kubusia najkochańszą mamusią pod słońcem,nie mógłby mieć lepszej

Cytat:

Cytat:
Ja tylko jeden kieliszek, jestem prawie pewna, że Antoś najwcześniej obudzi się o północy, więc ten kieliszek już wywietrzeje

Ja jednak poczekam do przyszłego roku z rowerkiem. Kupimy na wiosnę. Teraz za dużo wydatków, a chciałabym kupić porządny i żeby troszkę pojeździł. Na roczek raczej stolik kupię lub zestaw lego duplo jakiś większy
Kurczę, Kuba pierwszy raz od 20.30 je o 5. rano, może też bym mogła?

Ja też raczej poczekam i kupię taki, który dłużej posłuży. A na roczek stolik Chicco

Cytat:
Ja też jeszcze nie wiem. Ale nie wcześniej niż po powrocie z wakacji czyli koniec sierpnia/początek września.

No to chyba to samo

Mam podaj maila to wyślę

Ja tez chyba odłożę ten zakup
Może jeszcze coś wymyślimy razem do tej pory

Na to wygląda

Ale żeby nie było na mnie

Cytat:
A Oliwcia ma troche katarek, ale już mniejszy, ja od niej chyba tez złapałam, ale tez mi już przechodzi. Poza tym to wszystko oki. Mała rozrabiaka. Wymuszacz taki się zrobił, jak czegoś nie dostanie to krzyczy że szok Ale ogolnie nie narzekam, potrafi się długo sama bawić zabawkami, uwielbia oglądać książeczki, rzucać pilotami i telefonami
Kuba też potrafi się bawić sam, ale mama musi podziwiać

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-06-28 o 22:46
Stary 2010-06-28, 21:58   #1580
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Bartkowi zaczynają powoli ruszać się mleczaki, jeszcze żaden nie wypadł, ale już się delikatnie chwieją. Najbardziej jedynka dolna. Dzisiaj zauważyłam, że rośnie mu już stały właśnie w jej miejsce, tyle, ze ona jeszcze nie wypadła. A ten stały rośnie dyżo wcześniej, tzn. bliżej hmm języka, na wewn. stronie dziąsła
Czy nie przeszkadza, że mleczak jeszcze nie wypadł , nie będzie żadnych konsekwencji, w postaci krzywych zębów, zgryzu itp
Dla mnie to nie jest odpowiednie miejsce na nowego zęba, ale może się nie znam i panikuję
Zdarza się często, że trzeba wyrwać szybciej mleczaka, żeby zrobić miejsce stałemu?
Wiem,że nie do mnie to pytanie,ale sama jestem ciekawa co powie p4w?nasz stomatolog wyrywał mleczaki gdy widział nowy ząbek

Cytat:

o a ja nigdy nie dawałam Oliwce surowej marchewki bo bałam się, ze za twarda jest i nie poradzi sobie z nią
Bartosz skrobie marchewkę ząbkamidość ładnie sobie radzi ale mimo wszystko jestem obok i obserwuję

No i co z Tą Cass?Gdzie ona jest i trzyma nas w niepewności.Też bym się kieliszeczek wody napiła a już jestem padnięta,Bartosz mnie pół dnia po dworze prowadzałkręgosłu pa nie czuję.Drabciu chce już tylko chodzić na własnych nóżkachwózek jest be.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Czyli wszystko jak należy

Cytat:

Ja też raczej poczekam i kupię taki, który dłużej posłuży. A na roczek stolik Chicco

A od kiedy Kubuś już nie je w nocy?

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-06-29 o 10:50
Stary 2010-06-28, 22:02   #1581
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Myślę, zę tak. Jeden nie zaszkodzi, ale to Twoja decyzja

Cytat:
Wiem,że nie do mnie to pytanie,ale sama jestem ciekawa co powie p4w?nasz stomatolog wyrywał mleczaki gdy widział nowy ząbek
Właśnie chyba się wyrywa, tak czytam w necie
np.
http://www.ilekarze.pl/p/czy-wyrywac...ac-zeby-stale/

Ciagle coś...
Stary 2010-06-28, 22:06   #1582
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Zuzka nie jadła marchewki tak w kawałku, ja za strachliwa jestem i nie dam Jej narazie

Cytat:
A stolik edukacyjny? Na przykład Chicco?

Ja czytałam to, co Ty , gdybym miała dużo kasy, to pewnie bym kupiła, ale ponieważ jest krucho, a argumenty wydają mi się rozsądne, to chyba poczekam. Zobaczę co jeszcze ortopeda jutro powie o tych pedałach.
Stolik nie bo ma coś takiego. Tzn to trochę inne - dostała jakiś czas temu w prezencie od chrzestnej
Ja cały czas dumam co kupić zamiast tego rowerka

U nas też krucho i dlatego ciągle myślałam co z tym rowerkiem.
Daj znać co powiedział.

Cytat:
Pijemy

Ciekawe co wymyślą
...

No właśnie też wolę chyba taki porządny
A może właśnie klocki takie? Dzięki za pomysł

Cytat:
...
Może jeszcze coś wymyślimy razem do tej pory

Na to wygląda

...

Ale żeby nie było na mnie

Kuba też potrafi się bawić sam, ale mama musi podziwiać
Myślę, że możesz lampkę wypić

Może

Zaraz wyślę

No coś Ty Sama się wahałam cały czas

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Aaa chciałam napisać, że fajne promocje dla dzieciaczków są
Kupiłam Zuzce bluzeczki na dł rękaw w rekids, płaszczyk na jesień w zarze. Bylo tez pełno w h&m i innych dzieciaczkowych sklepach
Aaa i jeszcze butki kupiliśmy

Na lato i tak ma pełno ciuchów i teraz już na jesień będę się zaopatrywać

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-06-28 o 23:21
Stary 2010-06-28, 22:10   #1583
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jestem, jestem
Tak bardzo za mna teskniłyscie?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:11   #1584
gorgulek
Zakorzenienie

Cass pisz szybko

Ale już wiemy, że zdałaś

Gratulacje!
Stary 2010-06-28, 22:15   #1585
UnholyOne
Ola-Unhola

No Cass, pisz oficjalną info, bo my tu już po cichu pijemy
Stary 2010-06-28, 22:16   #1586
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No Cass, pisz oficjalną info, bo my tu już po cichu pijemy
Pewnie Cass po winko poszła żeby poświętować z nami
Stary 2010-06-28, 22:18   #1587
sylka79
Wtajemniczenie

Cass jak możesz?Tyle nas trzymać w niepewności

Stary 2010-06-28, 22:20   #1588
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cass, Antonio przewaznie je juz z nami. Normalne obiady, z tym, ze mieso na parze + ziemniaki + drobno pokrojona sałatka brazowy ryz/makaron z pelnego przemialu z domowym sosem miesno-warzywnym, czasmai zabielanym smietana
Duzo ryb, uwielbia lososia + surowka

Je kaszki roznego rodzaju, glownie Holle + owoce, chociaz koncze takze Bobovity
jogurty naturalne z owocami
serki wiejskie
twarozek z owocami
bulki z pieczonym mieskiem typu drob/indyk
jajecznice
wiecej nie pamietam
Dziekuje za pomysły
Napewno z czegos skorzystam

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
CASS TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!!

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Jak zdążę (mała śpi) to poczytam Was troszkę, ale przyszłam się pożalić, że Amelka znów chora na oskrzela od wtorku brała antybiotyk na coli a dzis z nia pognałam do lekarza bo całą noc bardzo kaszlała i dostała następny antybiotyk na oskrzela, i jak po 4 dniach nie będzie poprawy to idziemy do szpitala ręce opadają normalnie na to wszystko

Wczoraj impreza urodzinowa Amelki się udała, mała aż piszczała z radości, ale tortu spróbować nie chciała zjadła tylko banana i pajdę chleba cały czas biegała wokół stołu lub była noszona przez wszystkich Tak mi trochę dziwnie, że to już nie jest mój mały bobasek

I jeszcze się chciałam poskarżyć na swoją córkę, że mi sceny robi tzn jak jej coś nie pasuje i nie jest po jej myśli to się kładzie na podłogę, uderza rękami i krzyczy Chyba niechcący rozpuściłam swoje dziecko czy któreś z waszych pociech tak robi czy tylko moje diablę ?

Megi nawet nie wiesz jak mi przykro z powodu Amelci
Tak bardzo mi jej szkoda, kiedy w koncu bedzie zdrowa
Bede myslała o Was ciepło, oby szpital nie był potrzebny.

Kubus bardzo prosi o fotki z imprezki urodzinowej

Ja jeszcze nie mam takiego diabełka, choc zaczyna pokazywac charakterek
Cytat:

Cytat:
Podobno Priorix lepsza, bo nie ma Timerosalu (konserwantu - związku rtęci). Oddzielnie można te szczepionki dostać już tylko zagranicą. Podobno o tyle to lepsze, że można rozłożyć w czasie te trzy szczepienia, to są żywe szczepionki.
Cytat:

Chyba straszy tylko, nie sądzę, żeby to aż tak daleko zaszło, no ale różne dziwne rzeczy już się w Polsce działy

Dziewczyny, nie martwcie się, jak nie będę regularnie zaglądała, nic mi ostatnio nie wychodzi, wszystko leci na łeb, na szyję , nie potrafię się uporać z niektórymi sprawami, choć już dawno powinnam.

Proszę o kciuki jutro o 15.30 - idziemy do ortopedy i pojutrze o 16.30 - neurolog

My jeszcze nie szczepilismy...mam wielki dylepam co zrobic ale chyba zaszczepie

Obys szybko uporała sie z problemami

A kciuki oczywiscie zacisniete ale napewno wszystko bedzie dobrze.

Cytat:
Kuba znów nie chciał zjeść obiadku , chyba daje mi do zrozumienia, że mam zacząć Mu gotować, a ja nie wiem, jak się zabrać, żeby miało ręce i nogi , jestem beznadziejna

Ale głupoty piszesz Jestes najlepsza mama na swiecie, i napewno bedziesz gotowała Kubciowi najlepsze obiadki na swiecie.
Jak nie masz pomysłu zawsze mozesz nas podpytac

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:22   #1589
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Pewnie Cass po winko poszła żeby poświętować z nami
Mam nadzieję...

Cytat:
Cass jak możesz?Tyle nas trzymać w niepewności
Noooo

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cass, Ty tu nie nadrabiaj , tylko pisz oficjalne oswiadczenie
Stary 2010-06-28, 22:23   #1590
gorgulek
Zakorzenienie

Zamiast zdać relację to Cass poszła sobie czytać i cytować

Cass!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości