|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Dziekuje za pamięć Ale sie usmiałam Jestem juz, kieliszek wody zawsze mozna sie napic ![]() _________________ A skad wiecie, ze zdałam?? ![]() Pewnie nasza Katrina sie wygadała? ![]() A wiec ogłaszam oficjalnie, ze wynik egzaminu POZYTYWNY Moja radosc nie ma konca, do tej pory nie wierze ze mi sie udało. Miałam super egzaminatora (taki dziadzius ok 60 lat), spokojny, cichy, miły. Jezdziłąm tylko 34min, czas zleciał w mgnieniu oka i zanim sie obejrzałam a juz wjezdzalismy do WORD-u. Teraz rozglądam sie za autem ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- He he, to tak specjalnie, zeby Was dłuzej w niepewnosci potrzymać
|
|
#1592 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Yaeahhhh ![]() : jupi:Wielkie gratki, będziemy pić tydzień z tej radości ![]() Fajnie, baaardzo się cieszę. Widzisz, a po co tak marudziłaś, że nie zdasz... ![]() ![]() ps. Kat nic nie pisnęła
|
|
#1593 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
wrocilam i jestem poadnieta
bo ponad 4 godziny lazilam po sklepach-kupno sukienki to katorga jakas , boze tyle razy sie rozbierac masakra juz zrezygnowana bylam bo jakos nic nie bylo wszystko za duze......ale w koncu znalazlam kiecke w NY-jutro beda fotki bo nie wiem jakie dodatki musicie doradzic![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kluseczki lane to do zupki tez daje Cytat:
Cytat:
Cytat:
nadal je pije Cytat:
zdrowka dla was ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:mega gratulacje kochana
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie się cieszę ![]() Ja nadal z winkiem, małż polał znów ![]() Kto jeszcze? ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Miramej gdzie uciekłaś? ![]() Doszedł mail? |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Unholy, trzeba troche pomarudzic ![]() Czeko, dziekuje
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
Cass moje gratulacje !!!!!
![]() ![]() klask i:![]() Widzisz jaka zdolna z Ciebie babka ?
|
#1597 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass
![]() ![]() klask i:wiedzialam ![]() super nie wiem czy doczytalas - te piekne nogi co Ci sie podobaly to mojego TZ
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to dopiero do mnie dotarło ![]() ![]()
|
|
|
#1599 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie butki wybrałyście? Cytat:
![]() Super ![]() Nieładnie ![]() Cytat:
Nic a nic nie pisnęła Cass jeszcze raz gratki Teraz spokojnie mogę powiedzieć : dobranoc Śpijcie słodko Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-06-28 o 22:37 |
||||
|
|
|
#1600 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez dzisiaj kupilam kiecke i strasznie mi sie podoba
. Podobna stylem do tej co ma gorgulek . Jutro wkleje zdjecie . I Danielkowi butki w Clarksie .
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam ale mi nie zacytowało Niemozliwe
|
|
|
#1602 |
|
Ola-Unhola
|
Ja już się żegnam, jedna lampka wystarczy
![]() Poważnie, to po prostu śpiąca jestem ![]() Dobrej nocki, do jutra
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie mamy kilka par.
Pierwsze to były te butki gucio, bardzo fajne, mięciutkie, piętka fajnie usztywniona, wkładka wyprofilowana i podeszwa elastyczna, na pewno jeszcze nie raz je kupimy Mamy jeszcze takie zwykłe sandałki do piaskownicy albo na plac zabaw i kupiliśmy adidasy puma - to bardziej z myślą o jesieni bo były w promocji . Sandałki elephanten i adidasy zasponsorowała babcia ![]() Wy również
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-06-28 o 22:44 |
|
|
|
#1604 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak to ta co Ci gorgulek wysłała
![]() Cytat:
dobrze, że migrena przeszła aannuullaa a w czym zamrażasz? Cytat:
![]() Cytat:
jak by widział dzisiaj Amelkę jak się cieszyła na rowerku to by zmienił zdanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana jesteś ![]() GRATULUJEMY ![]() fotki postaram się wkleić w najbliższym czasie, a Waszych nie widziałam ![]() Dobranoc
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Ach wiem co jeszcze chcialam napisac . Bylysmy z kolezanka w miescie no i w centum handlowym stala taka babka , ktora robila zdjecia dzieciaczkom. Te zdjecia trafia pozniej do Naszej lokalnej gazety i bedzie glosowanie na najpiekniejsze dziecko. No wiec dalysmy sfotografowac nasze maluszki . Najgorzej bylo przekonac Daniela , zeby usiedzial chwilke w miejscu
.
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam tez poswietowac, nawet Redsa do lodowki włozyłam ale oczy mi sie zamykaja i juz chyba dluzej nie posiedze
![]() Dzisiejszy dzien był pełen emocji. Takze życze spokojnej nocki. ____________ Chciałam jeszcze szczegolnie podziekowac Kasi za trzymanie kciuków i odmowowienie dziesiatki rozanca za zdany egzamin ![]() Eh tak Kasia, zaskoczyła mnie tym ale widac pomogły jej modły ![]()
|
|
#1608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, ze Eryk zadowolony Cytat:
dopóki nie jest zakończony rozwój wierzchołka to zabek naturalnie dąży do właściwego połozenia w łuku (chyba, ze widać ze nie ma miejsca to wtedy nie wejdzie) Cytat:
![]() Cytat:
![]()
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-28 o 23:05 |
||||||
|
|
|
#1609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak robisz zupkę z mięskiem, to za jednym gotowaniem dajesz jeden rodzaj mięska? Jak zrobić, żeby dzieć nie jadł codziennie przez tydzień np. kuraka? Jak to pogodzić? Mięsko do gorącej wody, czy zimnej? Rozumiem, że dajesz z wywarem z mięska i wtedy może być do zimnej, tak? W czym mrozisz i jak długo można przechowywać takie danko? Rozmrażasz w lodówce? ![]() Cytat:
Z jakieś2 miesiące, może troszkę dłużej. Muszę to przemyśleć ![]() Cytat:
Kusicielka ![]() Jaki rozmiar bierzesz na jesień? Może jakieś foteczki? ![]() A co, suszy? ![]() Cytat:
Wiem, dziękuję, że mam na kogo liczyć
|
|
|
#1610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też myślę, że z czasem będzie coraz lepiej Housa oglądałam ![]() Doszedł, dziękuję Kochana Cytat:
|
|
|
#1611 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w ale ja tez mam karte szczepien w domu i kazdy ma
a u Eryka mam szczepienia w ksiazeczce zdrowia bo wtedy nie bylo u nas jeszcze osobnych kart a oprucz tego oni u siebie zapisuja szczepienia kiedy byly wykonane, jakie i przez kogo uciekam powoli spac
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz zdjęcia z premiery rowerku? Jaki Wy macie? Hehe , towarzyska jak Kubasek ![]() Cytat:
![]() Skorzystam z odpowiedzi ![]() *** Idę i ja, dobrej nocy
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kartę szczepień przesyła szpital do przychodni, którą podajesz w szpitalu i tam niby masz szczepić a jak chcesz inaczej to musisz iść, podpisać się w kilku miejscach, ze wiesz co robisz i dopiero Ci ją oddają a w książeczce to swoją drogą jest miejsce na wpisy to dobrze, ze jest to kontrolowane, bo mogłyby wrócić niektóre choroby, które zostały wyeliminowane dzięki szczepieniom i lepiej żeby tak zostało ja też uciekam - dobranoc
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze sie rozgadalyscie a ja nie mam sily ......wiec dobrej nocki
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm trochę mogę bo moja mama zamiast prezentu kupiła te butki Zuzi i jeszcze ma dać, teściowa też kasę da i od nas i uzbiera się ![]() Wzięłam 18-24 msce i jest za duży ale to dobrze bo na wiosnę myślę, że będzie w sam raz. teraz jest taki dłuższy i rękawy trzeba zaginać. Jutro wkleję bo bluzki wyprane suszą się Aaaa ![]() Jutro już wstawię ![]() Wzajemnie ![]() Wróciłam ale już idę bo ledwo siedzę i chyba mnie wzięło coś to winko I pędzę złożyć życzenia mojemu Kochanemu Zięciowi - Krasnoludkowi ![]() Rośnij duży i zdrowy, niech marzenia się spełniają a uśmiech gości każdego dnia I taki MEGA MEGA całusek od Zuzeczki
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Cass
G-R-A-T-U-L-U-J-E
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Melduję się po kilku dniach nieobecności. NIe wiem co się dzieje, ale jak wejdę na wizaż to od razu zrywa mi połączenie internetowe. Zmieniłam przeglądarkę i narazie jest ok. ( o tyle o ile, bo np. teraz podkreśliło mi wszystkie wyrazy na czerwono, a ja nie wiem dlaczego???)
Zaraz wstawiam wodę na kawę i czas najwyższy zacząć się dobudzać. No i po pisaniu. Kinga się obudziła. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-06-29 o 06:43 |
|
|
|
#1618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
he he he
jeszcze dużo pracy, a jeśli się uda to tak jak już daaawno temu wspominałam wstawię wam moje pogrążające zdjęcia.nieeeeeee!!!!!!!!!!nie prawda Właśnie że nie <foch> otóż to ![]() Cytat:
![]() ciekawa jestem jaką sukienkę sobie zafundowałaś.Czekam na fotkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale wariatka Tak więc nadszedł moment że jak jest cicho, tzn że mała coś kombinuje i muszę się nią zainteresować. np. wczoraj woziła kota w plastikowym koszyku.Zaraz wrzucę fotkę, a po chwili już w nim siedziała.Ja poszłam dosłownie 3metry obok po ręcznik do kąpieli i widziałam już jak stoi 2nóżkami w środku i przysiada. Do teraz się zastanawiam jak udało jej się wejść.Obstawiam, że nóżkę podniosła wysoko do góry,chwyciła się kosza i drugą przełożyła. Ten kosz chwiejny i plastikowy więc jeszcze mega wywrotka mogłaby być, wprost na płytki ![]() Rano robiłam sobie kawunie.Podstawa pierwsza rzecz jaką robię po mleczku.Mała już wypiła kręciła się po kuchni i nagle mnie woła...zamarłam , bo to "mama" to takie specyficzne.Inaczej woła jak coś chcę,inaczej jak jej źle , inaczej jak jej pomóc w czymś itpObracam się a ona kuca na leżaczku od huśtawki.W stronę tak jakby się siedziało, tak więc musiała wejść i się obrócić, a leżak stał na płozach czyli się bujał... a ja byłam w kuchni.Baaa nawet w promieniu 2metrów i wydawałoby się ,że mam ją na oku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1619 | |||
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE KOCHANA, WIEDZIAŁAM ŻE ZDASZ ![]() Cytat:
![]() Też tak myślałam tylko teraz się zastanawiam czy na takim rowerku z pedałami z przodu to lekko się jeździ...miałam taki w dzieciństwie , oczywiście (jakość techniczna nieporównywalna ![]() Cytat:
nie kupuję małej zwykłego mięsa tylko kombinuję żeby jak najzdrowsze było więc czasem po prostu dam dla odmiany słoiczek albo kupie samo mięsko w słoiczku i dodaję do jarzynek Ale myślę, że spokojnie możesz po prostu kilka rodzajów mięska wrzucić i razem ugotować Ja wrzucam po porstu od razu z jarzynkami do zimnej wody.Ja mrożę w pudełkach plastikowych i słoiczkach, zazwyczaj mam obiadki na nie więcej niż miesiąc, każdy sobie opisuję i zaznaczam datę kiedy zamroziłam ![]() Rozmrażam albo właśnie w lodówce albo jak mi się zapomni to na szybcika wkładam słoik do ciepłej wody.Cześć ktoś już nie śpi? Ja kończę śniadanko , jeszcze troche mam więc zapraszam ![]() ooo Frida, Kasia są ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
Laurka jest nieziemska mały kombinator ![]() Ja właśnie dałam małej rolkę papieru toaletowego do zabawy, cisza jak makiem zasiał ale żebyście widziały to pobojowisko
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-29 o 06:52 |
|||
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
ach, jeszcze mi umknęło, miałam zapytać o jakim pchaczu wy piszecie? przecież nasze dzieci zaraz będą chodzić i czy to aby nie przesada kupować pchacz?
rowerek...hmmmm mam u siostry rozklekotany po siostrzeńcu i taki mi wystarczy na jazdę po ogrodzie. A na typową jazdę rowerem przyjdzie czas ok 3 r.ż to zdążę 2 inne kupić. Na roczek nie planuje typowego prezentu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

a już jestem padnięta,Bartosz mnie pół dnia po dworze prowadzał
kręgosłu pa nie czuję
.Drabciu chce już tylko chodzić na własnych nóżkach
wózek jest be.

bo ponad 4 godziny lazilam po sklepach-kupno sukienki to katorga jakas , boze tyle razy sie rozbierac masakra
, nie potrafię się uporać z niektórymi sprawami, choć już dawno powinnam.
, a Antoś gryzie mięsko? Kuba już lepiej sobie radzi, tzn. nie połyka od razu, tylko coś tam żuje 
nawet nie zauważyły ze mnie tydzień nie było ( oprócz Sylki
klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale wariatka
, bo to "mama" to takie specyficzne.Inaczej woła jak coś chcę,inaczej jak jej źle , inaczej jak jej pomóc w czymś itp