Ciaza i porod w UK - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 17:15   #3511
Jola00
Zadomowienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Witam kochane

Zbiorowo Wam pochwalę dzieciaczki. Wszystkie są cudne

magdus byliśmy wczoraj w West Bay. Blisko,ale podoba mi się,lubię tam jeździć
Odlewy zrobiłaś super i fajny pomysł Też się skuszę,pokarzę małżowi jak wróci z pracy

Kasiowa24 no ładna waga A dajesz butelkę czy cyca?

Sysunia_d gratki za ruchy Ja już tęsknię za swoim ruszającym się brzuszkiem...

potty szkoda nerwów na te laski z agencji...

U nas dziś gorąco bardzo na dworze. Byłam z małym na spacerku,spał ślicznie. Wróciliśmy do domciu,cyc i dalej śpi...Oby w nocy tylko dał pospać...
Oliver dziś skończył dwa tygodnie

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2010-06-28 o 17:24
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:55   #3512
indiria
Raczkowanie

Dziewczyny a takie pytanie, czy Wasze dzieci śpią na plecach w tych otulakach/kokonach??

Kasiowa, ja na taką wagę nic nie powiem bo nasze dzieci są prawie rówieśnikami i wychodzi, że ja swoją głodzę chyba.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:40   #3513
hanjah
Zakorzenienie

Moja śpi na plecach, a czasem na boczku. Zresztą tak się wierci, że w końcu zasypia zupełnie inaczej niż jak ją położyłam
Rączki układam jej wzdłuż tułowia, ale i tak w końcu wyciąga je na zewnątrz.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:04   #3514
ursull
Zakorzenienie

Cześć laseczki,aleście się rozpisały. Gdy mam czas to cisza na wątku,a gdy nie ma mnie kilka dni to piszecie jak najęte,zupełnie bez cienia litości dla biednej ciężarnej
Mi upał daje się we znaki. Brzuch też już coraz cięższy. W piątek usg,więc może dowiem się jaka płeć. W pracy laski wywróżyły mi chłopca,no zaobaczymy .

potty ale akcja z tymi złodziejami,ja bym ze strachu umarła My też nie zamykamy drzwi,ale chyba zaczniemy Ja piorę w fairy non bio,tych poduszeczkach żelowych. Małej i nasze ciuchy również Nie jesteś przewrażliwiona.też bym się wkurzyła na tych roboli i babk z agencji. Totalna niekompetencja.

magduś25 Julcia jest przesłodka Świetne te stopki z gipsu,znalazłam coś podobnego na ebayu za 10 funtów

angkorcz ale kruszynka z twojej córy zdjęcia do paszportu nie muszą być idelane,bo to tylko tymczasowy. Musi być wymiarowe,a dziecko musi mieć otwarte oczy. Samemu tez można zrobić

Darianna Ola śliczna i to zdjęcie nadałoby się do paszportu

Kasiowa dziękuję za pamięć Aleksander superowy i świetnego ma tego bodziaka A ja chrzciłam w UK i to w angielskim kościele Słusznie waży mały król

indiria Lidka ma bardzo mądre spojrzenie

kasia_don no i następna ślicznotka na wątku. Już nie mogę doczekac się swojego maleństwa

sysunia gratuluję pierwszych ruchów ,cudowne uczucie

Jolaoo buziaki dla małego solenizanta

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:11   #3515
hanjah
Zakorzenienie

Tak mi dobrze na brzuchu u taty
Dorotka jest już z nami 4 tygodnie
Stary 2010-06-28, 20:20   #3516
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Przeslicznie wyglada I najwyrazniej bardzo jej miejscowka u taty odpowiada

Tak goraco, a mnie cos natchnelo na orientalny obiad i spedzilam poltorej godziny w kuchni z buzujacym piekarnikiem. Ale za to jak szybko jedzenie znikalo z talerzy
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:51   #3517
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć laseczki,aleście się rozpisały. Gdy mam czas to cisza na wątku,a gdy nie ma mnie kilka dni to piszecie jak najęte,zupełnie bez cienia litości dla biednej ciężarnej
Mi upał daje się we znaki. Brzuch też już coraz cięższy. W piątek usg,więc może dowiem się jaka płeć. W pracy laski wywróżyły mi chłopca,no zaobaczymy .

potty ale akcja z tymi złodziejami,ja bym ze strachu umarła My też nie zamykamy drzwi,ale chyba zaczniemy Ja piorę w fairy non bio,tych poduszeczkach żelowych. Małej i nasze ciuchy również Nie jesteś przewrażliwiona.też bym się wkurzyła na tych roboli i babk z agencji. Totalna niekompetencja.

magduś25 Julcia jest przesłodka Świetne te stopki z gipsu,znalazłam coś podobnego na ebayu za 10 funtów

angkorcz ale kruszynka z twojej córy zdjęcia do paszportu nie muszą być idelane,bo to tylko tymczasowy. Musi być wymiarowe,a dziecko musi mieć otwarte oczy. Samemu tez można zrobić

Darianna Ola śliczna i to zdjęcie nadałoby się do paszportu

Kasiowa dziękuję za pamięć Aleksander superowy i świetnego ma tego bodziaka A ja chrzciłam w UK i to w angielskim kościele Słusznie waży mały król

indiria Lidka ma bardzo mądre spojrzenie

kasia_don no i następna ślicznotka na wątku. Już nie mogę doczekac się swojego maleństwa

sysunia gratuluję pierwszych ruchów ,cudowne uczucie

Jolaoo buziaki dla małego solenizanta

ursull od razu prostuje moje malenswtwo to FACET HAAHA i wcale nie taka kruszynka jak sie urodzil wazyl 4330 a teraz ma juz ponad miesiac i wazy 5180 juz raczki zaczynaja bolec a to dopiero miesiac
co do zdjec slyszalalm ze musza byc idealne i nawet buzka musiala byc zamknieta no niewiem ja bynajmiej robilam u tego goscia juz 2 raz 1 raz jak zmienialam nazwisko 10 lat temu i tam mnie z ambasady pokierowali i tak juz zostalo ze z nikosiem tez tam poszlam

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:54   #3518
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
o matko,jakie maleństwo i już 4 tygodnie,czas przy dzieciach pędzi jak szalony.

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Przeslicznie wyglada I najwyrazniej bardzo jej miejscowka u taty odpowiada

Tak goraco, a mnie cos natchnelo na orientalny obiad i spedzilam poltorej godziny w kuchni z buzujacym piekarnikiem. Ale za to jak szybko jedzenie znikalo z talerzy
to ja lepsza jestem,bo dzisiaj pierogi ruskie pół dnia robiłam i nie chwaląc się wyszły pycha

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
ursull od razu prostuje moje malenswtwo to FACET HAAHA i wcale nie taka kruszynka jak sie urodzil wazyl 4330 a teraz ma juz ponad miesiac i wazy 5180 juz raczki zaczynaja bolec a to dopiero miesiac
co do zdjec slyszalalm ze musza byc idealne i nawet buzka musiala byc zamknieta no niewiem ja bynajmiej robilam u tego goscia juz 2 raz 1 raz jak zmienialam nazwisko 10 lat temu i tam mnie z ambasady pokierowali i tak juz zostalo ze z nikosiem tez tam poszlam
przepraszam,tylko nie bij ,od dzisiaj na pewno zampamiętam,że Nikodem to chłopiec ,na zdjęciu wygląda na maleńkiego . Co do zdjęć,ja robiłam paszport Milenie pół roku temu i zdjęcie cyknęliśmy u tutejszego fotografa,nic specjalnego,oczy otwarte i przyjęli bez problemu. Koleżanka sama zrobiła fotke i też nie było problemu. Tyle,że my w Manchesterze robiliśmy paszporty,nie wiem jak w innych konsulatach

Stary 2010-06-28, 21:05   #3519
Kasiowa24
Raczkowanie

Ursull ja musze do Manchesteru jezdzic, bylam ostatnio po odbior i na szczescie nie czekalam dlugo, za to przy skladaniu wniosku to dopiero porazaka. Ciesze sie, ze sie wkoncu tutaj zjawilas

Indiria Lidia tez niezle wazy jak na Dziewczynke, a w kokonie to ja zawsze bylo na plecach, czasami na boczku ale to b. rzadko.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Jolaa waga na butelce. Generalnie nie jest on grubasny stwierdzam ale poporstu olbrzymi
Hanjah ja w kokon to zwiazywalam ciasniej zeby raczek nie mogl wyjac, ale czasami fakt mimo to rano raczki na gorze
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:23   #3520
Sysunia_d
Zakorzenienie

Na te pierwsze ruchy czekałam jak na zbawienie , wspaniałe uczucie jakby rybki pływały po brzuchu. Mój mąż poł dni spędził z reka na brzuchu bo tez chciał poczuc maluszka a tu maluszek zrobił psikusa i juz nie dał znac o sobie - dopiero nastepnego dnia

Ja usg mam 14 lipca i dostałam jeszcze jedno wezwanie do szpitala na jakies chyba spotkanie ale nie mam pojecia o co chodzi .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:39   #3521
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

u mnie bylo tak ze Duzy przykladal reke i jak sie pytalam czy czuje to mowil ze tak
a pozniej po kilku tygodniach jak juz zaczela solidnie kopac jak poczul...
nie wiem co czul przedtem ale na pewno nie dziecko

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 21:49   #3522
indiria
Raczkowanie

W Londynie też nie trzeba miec zdjęcia na tip-top Moja córka ma na swoim uchyloną buzię i nikt się nie czepiał, tak jak Ursull pisała to dokument tymczasowy i za rok i tak trzeba wyrobic nowy.
A dziewczyna spotkana w kolejce mi podpowiedziała, żeby wyrobic dziecku dowód osobisty, jest na pięc lat i w granicach Unii można swobodnie się przemieszczac.

Hanjah, to już 4 tygodnie? Nie do wiary jak maleństwa szybko rosną.

Pytam o to spanie na plecach, bo jakoś w kokonie ciężko mi sobie wyobrazic spanie na boku a ja tak kładę córkę odkąd zaczęła ulewac, czyli niemal od początku.

Ursull, dzięki, ale uwierz, że standardowo Duśka robi raczej mało mądre miny. I ciągle jęzor wywala co może dodaje uroku ale bardzo mądre nie jest.

W ogóle zamieszczajcie zdjęcia maluszków mamuśki, super się je ogląda.

Pierwsze ruchy, hihi, mam wrażenie, że to było wieki temu a to tylko kilka miesięcy...

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-06-28 o 21:52
Stary 2010-06-28, 21:59   #3523
hanjah
Zakorzenienie

No, już 4 tygodnie A mnie się wydaje jakby to było wczoraj. I co najśmieszniejsze: tamten poniedziałek zapowiadał się jako bardzo nudny dzień, ale o 5 rano raz na zawsze wszystko się zmieniło
Stary 2010-06-28, 22:04   #3524
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Ursull ja musze do Manchesteru jezdzic, bylam ostatnio po odbior i na szczescie nie czekalam dlugo, za to przy skladaniu wniosku to dopiero porazaka. Ciesze sie, ze sie wkoncu tutaj zjawilas

a mi paszport pocztą przysłali,wlasnie z Manchesteru. napisąłm do nich maila z prośbą,wysłałam kasę postal oredr (chyba 5 funtów) i przysłali
Kurcze zainteresowałyście mnie tym kokonem. Nigdy nie używałam,a może powinnam .

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Na te pierwsze ruchy czekałam jak na zbawienie , wspaniałe uczucie jakby rybki pływały po brzuchu. Mój mąż poł dni spędził z reka na brzuchu bo tez chciał poczuc maluszka a tu maluszek zrobił psikusa i juz nie dał znac o sobie - dopiero nastepnego dnia

Ja usg mam 14 lipca i dostałam jeszcze jedno wezwanie do szpitala na jakies chyba spotkanie ale nie mam pojecia o co chodzi .
A ty już znasz płeć maleństwa? Spotkaniem się nie martw .

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
u mnie bylo tak ze Duzy przykladal reke i jak sie pytalam czy czuje to mowil ze tak
a pozniej po kilku tygodniach jak juz zaczela solidnie kopac jak poczul...
nie wiem co czul przedtem ale na pewno nie dziecko
ciekawe co TŻ czuł,pewnie jak kiszki ci marsza grają .

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
W Londynie też nie trzeba miec zdjęcia na tip-top Moja córka ma na swoim uchyloną buzię i nikt się nie czepiał, tak jak Ursull pisała to dokument tymczasowy i za rok i tak trzeba wyrobic nowy.
A dziewczyna spotkana w kolejce mi podpowiedziała, żeby wyrobic dziecku dowód osobisty, jest na pięc lat i w granicach Unii można swobodnie się przemieszczac.

Hanjah, to już 4 tygodnie? Nie do wiary jak maleństwa szybko rosną.

Pytam o to spanie na plecach, bo jakoś w kokonie ciężko mi sobie wyobrazic spanie na boku a ja tak kładę córkę odkąd zaczęła ulewac, czyli niemal od początku.

Ursull, dzięki, ale uwierz, że standardowo Duśka robi raczej mało mądre miny. I ciągle jęzor wywala co może dodaje uroku ale bardzo mądre nie jest.
my zrobiliśmy dowod Milence,to bardzo dobra rzecz i do tego za darmo,tyle,że do Polski tzreba lecieć . O doczekałam sie zdrobnienia dla Lidki. Pytałam ciebie kiedyś jak zdrabiniasz,ale mnie olałas . Duśka-fajnie

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-06-28 o 22:05
Stary 2010-06-28, 22:12   #3525
indiria
Raczkowanie

Hihi, nie olałam, tylko zastanawiałam się wtedy trochę co Ci napisac i potem zapomniałam Ciężko jest znaleźc jakieś zdrobnienie do tego imienia, Duśka czasem mi jakoś nie pasuje, ale lepsze to niż Lidunia (wg teściowej hehehheh)

A do Polski wybieramy się w przyszłym tygodniu, zadziałam z dowodem bo to naprawdę dobry pomysł.
Stary 2010-06-28, 22:28   #3526
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi, nie olałam, tylko zastanawiałam się wtedy trochę co Ci napisac i potem zapomniałam Ciężko jest znaleźc jakieś zdrobnienie do tego imienia, Duśka czasem mi jakoś nie pasuje, ale lepsze to niż Lidunia (wg teściowej hehehheh)

A do Polski wybieramy się w przyszłym tygodniu, zadziałam z dowodem bo to naprawdę dobry pomysł.
Jeszcze może być Lidzia . Mi się najbardziej podoba Lidka i Lidusia

Stary 2010-06-28, 23:16   #3527
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
a mi paszport pocztą przysłali,wlasnie z Manchesteru. napisąłm do nich maila z prośbą,wysłałam kasę postal oredr (chyba 5 funtów) i przysłali
A można zaznaczyć jakoś przy składaniu wniosku żeby wysłali pocztą i od razu zostawić pieniądze,byłoby mi to na rękę bo nie mam samochodu i musiałabym kogoś prosić żeby ze mną pojechał

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 23:34   #3528
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a takie pytanie, czy Wasze dzieci śpią na plecach w tych otulakach/kokonach??

Kasiowa, ja na taką wagę nic nie powiem bo nasze dzieci są prawie rówieśnikami i wychodzi, że ja swoją głodzę chyba.
Moja nie ma zciśniętych rak bo to rożek jest ale mimo upałów bardzo jej w nim wygodnie.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 06:37   #3529
***luna
Zakorzenienie

Witam serdecznie.
Nadrobiłam to co napisałyście jak mnie nie było
Darianna jeszcze raz gratulcje

Wszystkie maluszki słodkie
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 07:39   #3530
Sysunia_d
Zakorzenienie

ursull nie znam jeszcze , a co do PW to bardzo dziekuje za wyjasnienie wyniku

Ale mnie dzis po nocy pachwina boli , zauwazyłam ze czasami własnie mam cos takiego ale tylko po nocy i przewaznie z lewej strony w dzien jest ok.

zmykam do pracy

Stary 2010-06-29, 07:57   #3531
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Czesc Dziewczyny

Moja Bianka ma dzis okragly miesiac Juz taka duza jest Wlasnie lezy obok TZ i mowi do niego
W Yorkshire troche w nocy padalo, no i chyba dobrze nie bedzie przynajmniej tak duszno Teraz swieci juz sloneczko i robi sie przyjemnie. Moze uda sie wybrac nad morze

Buziolki
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 08:50   #3532
Kasiowa24
Raczkowanie

W Leicestershire tez pogorszyla sie pogoda, mam nadzieje, ze lunie bo mojemu Malenstwu upaly nie za bardzo sie chyba podobaja.

Ursull kokony - `swaddle me` sa w mothercare i ostatnio zauwazylam w TKMaxx, moja Mama to nieraz wspominam, ze jak moglismy tak robic z Malym Dzieckiem, bo kiedy on mial ok 5tyg to przespal nam cala noc w tym kokonie a ona wypomina ze moglo cos sie stac , bo dziecko glodne itp.. i trzeba bylo budzic.. i wez badz spokojnym czlowiekiem, jak marudza z roznych stron i gadaja bzdury ale mysle, ze tez duzo daje chyba pelny brzuszek bo na butelce to on zawsze byl syty i full pelny , zreszta jak i widac do dzis jak paczek w masle A jak tym razem Ursull myslisz o piersi czy butelce?

Connection - connection - connection co tam? powiedz jak Ty sie czujesz tylko z butelka i czy Dusce poprawil sie apetyt? z tymi zdrobnieniami to ciezko czasami - Lidia to trudno imie na zdrobnienie, a Duska mi sie podoba zreszta Alexander to tez ciezko, Alexio?
Nieraz powiemy do niego ` Dzikus` , bo moj kot sie nazywa DZIK i jakos czesto to imie krazy u nas w domu
najlepsza jest moja kolezanka angielka z pracy, kiedy sie pyta
How`s DZIK? Jak jakas kolezanka polka jest przy tym to zawsze robi dziwna mine i sie smieje

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Kaisa_ Don a jak w Yorkshire jest z akcentem? Slyszalam kogos kto pochodzil z Twoich stron i probowalam zrozumiec kilka slow, ktore dziwacznie wymawial
Bianka gratulacje z okazji 1- wszego miesiaca

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ursull a ja jak bylam po dobior to rozmawialam z inna para ktora akurat skladala wniosek o paszport dla Synka i im powiedzieli , ze juz nie wysylaja..wiec szkoda bedzie jezeli tak jest,
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 09:11   #3533
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:

Kaisa_ Don a jak w Yorkshire jest z akcentem? Slyszalam kogos kto pochodzil z Twoich stron i probowalam zrozumiec kilka slow, ktore dziwacznie wymawial
Bianka gratulacje z okazji 1- wszego miesiaca
haha fakt akcent maja smieszny ale da sie przyzwyczaic:P oni tutaj np wymawiaja "u" jak "u" a nie jak wiekszosc jak "a" na poczatku jest to zabawne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 09:58   #3534
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Moja Bianka ma dzis okragly miesiac Juz taka duza jest Wlasnie lezy obok TZ i mowi do niego
W Yorkshire troche w nocy padalo, no i chyba dobrze nie bedzie przynajmniej tak duszno Teraz swieci juz sloneczko i robi sie przyjemnie. Moze uda sie wybrac nad morze

Buziolki

Gratki! Dla mnie pierwszy miesiąc był najcięższy, więc można powiedziec, że masz już z górki. Karmisz piersią?

Właśnie wyszło słońce ale jest chłodniej niż wczoraj. O ile w czwartek będzie gorąco to znów pojedziemy nad morze, już wyczaiłam fajną piaszczystą plażę.

Cytat:
W Leicestershire tez pogorszyla sie pogoda, mam nadzieje, ze lunie bo mojemu Malenstwu upaly nie za bardzo sie chyba podobaja.

Connection - connection - connection co tam? powiedz jak Ty sie czujesz tylko z butelka i czy Dusce poprawil sie apetyt? z tymi zdrobnieniami to ciezko czasami - Lidia to trudno imie na zdrobnienie, a Duska mi sie podoba zreszta Alexander to tez ciezko, Alexio?
Nieraz powiemy do niego ` Dzikus` , bo moj kot sie nazywa DZIK i jakos czesto to imie krazy u nas w domu
najlepsza jest moja kolezanka angielka z pracy, kiedy sie pyta
How`s DZIK? Jak jakas kolezanka polka jest przy tym to zawsze robi dziwna mine i sie smieje
Connection-connection, z butelką się czuję świetnie , ostatnie piersiowe zmagania to była już męka. Z apetytem to jest różnie, teraz w upały miała nawet niezły, wciągała po 120-150 co jak na nią jest dużo. Dzisiaj chłodniej i znowu cuduje właśnie walczę, robię przerwy, przewracam na brzuch, żeby się uleżało...a na razie zjadła 50, masakra.

A ciotka Indi mówi na Twojego Tygrys może byc? Znajomi zdrabniają Aluś. I jeszcze Wam powiem, że jedna położna pytała mi się czy mamy w alfabecie literę Y (Lydia)
Stary 2010-06-29, 10:53   #3535
ursull
Zakorzenienie

Cześć,dziś nieco chłodniej,co mnie bardzo cieszy

1985ewa jak pytałam w konsulacie o wysyłkę to powiedziel,że nie wysyłają,ale potem napisałam do nich maila z prośbą,że nie mam jak odebrać,że daleko itd. i kazali mi tylko wysłać kasę i przysłali paszport. Dostałam takiego maila od wice konsula :
Cytat:
Szanowna Pani,

Uprzejmie informuję, że jeżeli chcieliby Państwo otrzymać paszport pocztą, należy przesłać do naszego konsulatu umotywowany wniosek o przesłanie
paszportu, wraz z postal order wystawionym na Polish Consulate In Manchester, w wysokości 5 GBP, jako opłatę za przesyłkę special delivery.
Po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku, paszport zostanie przesłany na Państwa adres.

Z poważaniem,
prośbę wysłałam na ten adres: danuta.baca@polishconsula te.co.uk przy czym to jest w Mancheterze

Luna cześć

sysunia miłej pracy

kasia_don dla Bianki. Byłam w Yorku,piękne miasto W Cumbrii tez mówią "U" zmaiast "a" .

Kasiowa waham się,ale chyba stanie na butelce,będzie mi łatwiej ze względu na Milenkę. Dzik -dobre . A czemu nie Oluś lub Aleksiu?

Indiria a to jest taka wersja tego imienia jak Lydia?

Stary 2010-06-29, 11:05   #3536
Jola00
Zadomowienie

Witam kochane

Chciałyście więcej fotek,to ja się pochwalę moim dwutygodniowym mrówkiem
Wyspał się wczoraj w dzień i nockę mieliśmy niefajną... Tak sobie myślę kiedy ja się wyśpię

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 11:46   #3537
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Gratki! Dla mnie pierwszy miesiąc był najcięższy, więc można powiedziec, że masz już z górki. Karmisz piersią?
a dziekujemy tak karmie piersia

Ursull dokladnie to jestem z southyorkshire :P a w Yorku nie mialam jeszcze okazji byc, ale slyszalam ze jest pieknie

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Jolaoo sliczne to Twoje Malenstwo
Cierpliwosci Jolu moja jest 2 tyg starsza a juz wpadla w rutyne wstaje mi w nocy miedzy 2 a 3 a pozniej miedzy 6 a 7 :P zobaczymy jak to bedzie dalej hihih. Karmie ja w nocy przy zapalonym swietle w akwarium wiec zaraz po karmieniu ladnie zasypia ja zreszta tez

Dzis przyszla mi wkoncu ta waga Jak Bianus wstanie to zaraz ja na niej poloze jestem ciekawa ile przybrala po miesiacu swojego zywota
Stary 2010-06-29, 12:33   #3538
Vedma
Zadomowienie

Moja kolezanka ma na imie Lidia - zdrabniamy to "Lidka" lub "Lidzia".

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Karmie ja w nocy przy zapalonym swietle w akwarium wiec zaraz po karmieniu ladnie zasypia ja zreszta tez
Niezly patent, tylko ze nie kazdy ma akwarium
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:12   #3539
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

pienkne te wasze slodziaczki...
u nas juz prawie 35 tydzien i jeszcze 6... 3 w pracy i 3 w domu...
i naprawde tak bardzo licze na to ze mala bedzie wczesniej

Vedma masz takie dziwne jakby parcia na krocze???
nie wiem jak to opisac ale mam wrazenie jakby mala juz schodzila w dol i mi parla na kosc lonowa czy miednicowa czy jak ona tam sie zwie...
a rozpakowane kolezanki czuly cos takiego? pamietaja?

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:35   #3540
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Witam kochane

Chciałyście więcej fotek,to ja się pochwalę moim dwutygodniowym mrówkiem
Wyspał się wczoraj w dzień i nockę mieliśmy niefajną... Tak sobie myślę kiedy ja się wyśpię

Masz ślicznego synka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości