![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Jolu, jaki bystry mrówek
![]() Mi położna w szpitalu mówiła żeby robic dziecku jak najwięcej zdjęc, bo szybko się zmienia. Patrząc wstecz muszę przyznac jej rację. Ursull, Lydia to angielska wersja imienia. A ja na początku sądziłam, że masz na imię Urszula. ![]() Uczucie rozpierania krocza pod koniec ciąży jest normalne, kości miednicy przygotowują się do porodu. Chyba każda z nas to przechodziła. Pędzimy na szczepienie, Kasiowa, jak Alex zniósł drugą dawkę? Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-06-29 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupilam wreszcie to nosidelko! Trzy razy probowalam licytowac na e-bayu i trzy razy cena przekraczala poziom uznawany przeze mnie za oplacalny. A mi zalezalo szczegolnie na modelu Baby Bjorn Synergy, ze wzgledu na upaly. I coz sie okazalo - sklep Kiddicare jest tanszy niz e-bay ![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Raczkowanie
|
Jolaa, jaki duzy juz Twoj facet, a tak niedawno dralowalas do parku, zeby wychodzic malego
![]() Vedma, mi kolezanka z pracy, angielka, mowila o tym sklepie Kiddicare ale weszlam tylko na chwile i olalam narazie. Mowisz, ze warto sie przyjzec ... ![]() Ja dzis u poloznej bylam a malej stuknal 30 tydz ![]() ![]() ![]() ![]() Po okresie przyplywu energii zaczynam wchodzic chyba w faze permanentnego podmeczenia. Przede wszystkim, to za czym tesknie, to oddech pelna piersiaaaaa ![]() ![]() ![]() hmm, kobietki, czy tzn. ze jakbym zrobila malej dowod na 5 lat to moglaby sie poruszac po unii bez paszportu przez te 5 lat?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Wtajemniczenie
|
dokladnie tak Awika! coraz wiecej ludzi tak teraz robi
wyrabiaja paszport tylko na przyjazd do Polski a w PL wyrabiaja dowod i maja spokoj na 5 lat, po pierwsze dowody sa teraz za darmo a po drugie nie trzeba zmieniac co rok ![]() z tym kroczem to ja chyba znowu spanikowalam bo pierwszy link jaki wygooglowalam mowil cos o rozchodzeniu sie spojenia lonowego... ja naprawde panikuje nie? przegladnelam strone tego sklepu, ale ja chyba nie lubie zakupow przez internet... wole jak moge dotknac i ogladnac ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- a i chcialam jeszcze dodac ze bardzo bym sobie zyczyla zeby moja polozna napomknela cos ze to nie 35 tydzien a np 37 juz ![]()
#3545 |
Zadomowienie
|
Dziękuję laseczki za komplementy pod adresem mojej mróweczki
![]() potty ja się bałam o to spojenie...Jak już byłam w zaawansowanej ciąży i przekręcałam się na bok,to mi coś strzelało (okropne uczucie). Po porodzie jeszcze przez ok tydzień czułam dyskomfort prawie tak samo jak w ciąży...I już zaczynałam się martwić,ale przeszło na szczęście ![]() Awika ja nie wierzyłam tak do końca w to macanie i mierzenie brzucha. Wg ostatniego mierzenia mały miał ważyć 4kg,na szczęście okazało się to nieprawdą ![]() Diari kochana jak u Ciebie??? Ruszyło się coś ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
Ciekawie z tym paszportem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
no ale skoro wydaja dowody 5cio letnie dla takich baczkow to chyba maja to na uwadze nie???
jedziemy z duzym na zakupy w sobote bo ja juz nie wiem czy pozniej bedzie mi sie chcialo za dzieckowymi sprzetami latac... juz mi ciezko... bedziemy zakupowac butelki, smoczki, kosmetyki i takie inne i chyba zdecydowalam sie na TT i wymyslilam sobie odciagacz elektryczny - jest teraz w bootsie na promocji http://www.boots.com/en/Tommee-Tippe...t-Pump_954508/ tylko czy mi sie to przyda wokle?
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-06-29 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Wtajemniczenie
|
hmmm... to moze sie wstrzymam... jak cos to przeciez potem tez sie moge kopsnac do sklepu i kupic... nie mieszkamy przeciez na koncu swiata nie?
tylko np kolezanka miala problem bo mala nie umie ssac i ona odciaga i daje butle ale to chyba rowniez jej wina ze nie porobuje nie? tylko od razu zaczela sciagac poczytalam madre strony i nie kupuje laktatora jak beda problemy to wysle meza do sklepu http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...rsi_36251.html
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-06-29 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam takie pytanko: wiecie może w jakim sklepie szukać świnki skarbonki? W jakichś sieciówkach może? Albo w jakiego typu sklepach-takich "mydło i powidło"? Ostatecznie zostanie mi ebay... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do macania malej - nie masz sie co obawiac. Nasza super-polozna w szkole rodzenia wrecz zachecala do obmacywania brzuszka, zeby sobie wyrobic poglad na ulozenie dziecka i zorientowac sie "gdzie co ma". Adas tez jest bardzo ruchliwy, wiec czasem jak sie za bardzo rozpycha, to "wmasowuję" go do srodka, a TZ to w ogole uwielbia eksperymenty na biednym Adasiu ![]() ![]() Cytat:
![]() Co bynajmniej nie znaczy, ze wyprawka Adasia nalezy do tanich ![]() Cytat:
Ja tez sie zdecydowalam na smoczki, butelki i odciagacz TT, ale kupilam manualny, o, taki: http://www.tommeetippee.co.uk/produc..._breast_pump_/ tez trafilam na super-promocje w Mothercare i zaplacilam cos kolo 16 funtow za zestaw zawierajacy dodatkowo takie termosiko-ochraniacze: http://www.tommeetippee.co.uk/produc..._carriers_x_2/ Myslalam o elektrycznym, ale bratowa, ktora karmila przez 7 miesiecy, odwiodla mnie od tego pomyslu.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Wtajemniczenie
|
ja jutro zaczynam 34 tydzien
![]() ja robie na odwrot ![]() ![]()
#3554 |
Rozeznanie
|
Jolu niestety nadal nic, a czasu do niedzieli coraz mniej.
Śliczne macie dzieciaczki dziewczyny ![]() Potty ja mam problemy ze spojeniem od około 35 tyg. ciąży. Po jakimś czasie nauczyłam się jak wstawać z łóżka, ubierać się, czy wchodzić i wychodzić z wanny żeby ból był mniejszy. Rozmawiałam z lekarką, położna i czytałam na ten temat w internecie, wszyscy mówią, żeby się nie martwić, że przejdzie po urodzeniu dziecka. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Potty data11.09.2010 w twoim podpisie, to termin porodu?
#3555 |
Wtajemniczenie
|
11 i 2010 owszem ale oczywiscie mi sie miesiac pochrzanil
![]() ![]() boszz Diari ![]()
#3556 |
Rozeznanie
|
no właśnie coś mi nie pasowało jak napisałaś, że to już 34 tydzień
![]()
#3557 |
Zadomowienie
|
Ja tez sie nie moglam doliczyc i cos mi nie pasowalo
![]() Okej, czyli Potty jest 2 tygodnie za mną, nastepna na liscie tak? Diari... jeszcze jednak jest kilka dni, moze nie beda musieli wywolywac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Wtajemniczenie
|
no wezcie juszzz.... ja ostatnio jezyka w gebie zapominam to sierpiez z wrzesniem tez mi sie moze pomylic nie?
no na to Vedma wyglada ![]() powiedzcie mi duzo Galvascinu zuzywacie???
#3559 |
Raczkowanie
|
Potty chcesz odciagacz? Moge Ci swoj oddac, kupilam na allegro jeszcze bedac w ciazy i wogole nigdy go nie tknelam. Moim zdaniem z niektorymi zakupami wstrzymaj sie jak juz urodzisz, aczkolwiek i tak pewnie inaczej zrobisz
![]() ![]() Jezeli chcesz odciagacz, co prawda reczny ale mial dobre opinie , to nie ma problemu moge Ci wyslac bo u mnie lezy w szafie , a przy nastepnym dziecku chce swiadomie od poczatku uzywac butli nie piersi wiec nie przyda sie, ostatecznie wtedy sobie kupie ![]() Connection Indiria jak tam po szczepieniach? Nie zdazylam wczesniej napisac, bylam dzisiaj dosc zabiegana po drugich szczepieniach byl troche marudny ale na szczescie nie dlugo a jak Duska? Ursull kiedy idziesz na usg poznac plec? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3560 |
Rozeznanie
|
Jak usłyszałam na ostatniej wizycie, że może trzeba będzie wywoływać, to stwierdziłam trudno, jak trzeba to trzeba, ale po przeczytaniu ulotki, którą dostałam w szpitalu i wysłuchaniu kilku historii, błagam moje dziecko, żeby jednak samo wyszło do niedzieli
![]() ROZPAKOWANE NIKHA …………..Julianek 08.03.10 KASIOWA24…. Alexander 25.03.10 INDIRIA…………Lidia 27.03.10 SPARKLY……… Nadia i Iga 08.04.10 ANGKORCZ……Nikodem 22.05.10 MAGDUS25…… Julia 23.05.10 THEBESTME.… Aleksandra 02.06.10 HANJAH.………. Dorota 31.05.10 JOLA00…….……Oliver 14.06.10 DARIANNA25….Aleksandra 21.06.10 CIEZAROWKI DIARI……………….. 41tc …….24.06.10 .....ch - ? ZOCHA23…………...38tc ….......?................ ch - Arek VEDMA………………36tc …….25.07.10 .....ch – Adas POTTY………………..34tc……..11.0 8.10…..dz - Michalinka AWIKA……………….30tc …….09.09.10 .....dz - Maja 1985EWA……………30tc …….10.09.10 .....ch - Norbert ANILKADRO……….32tc ?......13.09.10 .....dz - Jagódka AGADOROTA……...26tc .……10-12.10.10 ? - ? SYSUNIA_D………..19tc .…….24.11.10 .......? URSULL………….....19tc .……..25.11.10 .......? - Bianka lub Dorian BEATACC…………...19tc……...28 .11.10…….? – Maja lub Mateusz ***LUNA…………….14tc .……..23.12.10 ......? UWAGA………………9tc………..31.01. 11…….? - Jacob Tomasz lub Nicole Izabella
Tomasz 04.07.2010 Edytowane przez Diari Czas edycji: 2010-06-29 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Wtajemniczenie
|
wiesz kasiowa wlasnie podjelam powazna decyzje ze nie bede tego kupowac na poczatek, butelek tez nie... jak cos to duzy skoczy do sklepu i bedzie i juz z 50f zostanie w kieszeni
![]() ale dziekuje bardzo za propozycje jakby co to sie odezwe ![]() oooo zostalam dolaczona do listy!!!! dziekuje ![]() mala bedzie nosic imei po prababci - Michalina
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sklepach z kartkami. Lub http://www.moneyboxshop.co.uk/ http://www.amazon.co.uk/Puckator-Pig.../dp/B000EOOSQ4 Dzis zarysowałam samochód i dobrze ,ze to był mój samochód a nie męża. Wkurzyłam sie bo mąz zaparkował według mnie w zły sposób a ja nieodpowiednio wyprostowałm koła i sie nadziałam na pachołek z boku i zarysowałam drzwi. Mąż sie wkurzył a ja poszłam sprzątać łazienkę. Dziś miałysmy rozmowę do Grammar school Natalki i od razu kupilismy mundurek.Tylko 150funi kosztował i to nie cały do końca.Reszta na szczeście nie az tak potrzebna lub można zastapić tańszymi elementami. Zaczęłam pić herbatkę laktacyjna.Mała zjada z dwóch piersi na raz. Co do butelek z TT jestem zadowolona. polecam kupić smoczki uspakające cherry-lateksowe nie te silokonowe.Silikonowe są długie i twarde moja mała od razu je wypluła a do tego cherry dała sie przekonac ale na chwilę. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-29 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Indiria
![]() Vedma ja tam polecam robic zdjecia juz w szpitalu. Niezapomniana pamiatka. ![]() Potty wiesz lepiej miec chocby jedna butelke na wszelki wypadek i mala puszke mleka modyfikowanego bo pokarm moze sie pojawic nawet 5 dni po porodzie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diari trzymam kciuki byś nie musiała długo czekać na swoje maleństwo ![]() Wczoraj znajoma powiedziała mi, że obcięli (a raczej zlikwidowali) Health Grant. Szukałam w necie i znalazłam szczątkowe informacje.
![]() |
#3566 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Darianna25;20357251]http://www.clintoncards.co.uk
Dzis zarysowałam samochód i dobrze ,ze to był mój samochód a nie męża. Wkurzyłam sie bo mąz zaparkował według mnie w zły sposób a ja nieodpowiednio wyprostowałm koła i sie nadziałam na pachołek z boku i zarysowałam drzwi. Mąż sie wkurzył a ja poszłam sprzątać łazienkę. Darianna od rana mi poprawilas juz humor tym tesktem hehehe ![]() Maz sie wkurzyl a ja poszlam sprzatac lazienke ![]() nie przejmuj sie, zdarza sie, jemu tez oze cos takie sie stac ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Aailyah zgadzam sie, ja musze przyznac , ze troche zaluje , ze sie nie zoorientowalam w mlekach wczesniej, bo w szpitalu mleczko daja i poki jestes tam nie musisz miec swojego ale zapytali sie mnie odrazu, ktore wybieram a ja yeti nawet nie wiedzialam i wybralam sma, bo jakos tak pamietalam go ze sklepu i akurat on nam nie przypasowalo, pozatym dopiero wyczytalam pozniej ze np. cow & gate i aptamil ma priobiotyki a sma nie , przy zmianie mleka musiala przezyc 2 tygodniowa regularna biegunke Alexa niestety ![]() Dzisiaj sroda , rusziam kolo poludnia z Malym na basenik , niech porusza raciczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sie chcialam tylko zapytac bo tak naprawde guzik wiem o wychowywaniu dziecka a jesli moge to chcialabym uniknac bledow ktore moga wynikac tylko i wylacznie z niedoinformowania i nieswiadomosci a co do wszelkich Grantow i Benefitow ponoc wokle maja je cofnac bo ludzie biora choc wcale nie maja do nich prawa i rzad nie ma na to kasy Kasiowa sama bym sie chetnie w basen rzucila ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaa jest jeszcze jedna rzecz ktora kupilam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-06-30 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Wtajemniczenie
|
taaaaa... ktos mi polecal ten monitor oddechu tylko ze w formie tej takiej jakby plytki co sie wklada do lozeczka
tego na pewno nie bede kupowac a nianie mam bo mamy domek i nie wydaje mi sie zeby dziecko zawsze bylo kolo mnie wiec na pewno sie przyda co do tych wszystkich butelkow itd to mam juz takiego krecka ze szkoda gadac pewnie w koncu kupimy tym bardziej ze jest teraz ta promocja haf prajs w bootsie wiec szkoda przepuscic taka okazje ![]() ale szczerze powiem ze jestem bardzo zaskoczona tym mlekiem modyfikowanym, ale widze w tym sens i pewnie tez kupimy jakas mala paczke
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Mam sterylizator TT-nowy kupiony okazyjnie z 6 funi-stoi nieużywany. Monitor oddechu mam z Angelcera z tą płytka -kupiony na ebayu uzywany- i podłączony jest do koszyka w naszej sypialni.Działa odpowiednio. Dziś robiłam przegląd w szafie i wszystkie ciążowe ciuchy idą na ebaya. W ciuchy sprzed ciaży jeszcze się nie dopinam ale za miesiąc już będzie lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.