|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
|
|
|
|
#20942 | |
|
Rozeznanie
|
Kupisz na pewno, tylko musisz się popytać, w którym konkretnie sklepie w danym mieście je znajdziesz. Ja też, jak wpadam do Polski, to nie mam czasu biegać po całym Wrocławiu i szukać, a w jakiś zwykłych marketach czy Rossmanie nigdy ich nie widziałam.
Jeśli chodzi o Wrocław, to Eloe ma jakąś magiczną mapę z odżywkowymi sklepami i wie wszystko, gdzie co jest ![]() Cytat:
![]() No właśnie, a jeśli chodzi o Kraków, to magiczną mapę tudzież magiczne pudełko posiada Syrenka
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-06-30 o 13:02 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#20943 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja to chyba bez bagazu przyjade
znaczy z Waszymi zamowieniami plus wymiankami ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#20944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20945 |
|
Zakorzenienie
|
pole Ty jestes wyjatkiem potwierdzajacym regule
|
#20946 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiej trudno dogodziczawsze bylas niezadowolona z wloskow? na tych zdjeciach co widzialam wcale nie byly takie tragiczne
|
|
#20948 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
[1=c989038050921265a85086c 2a1e3c788f15a0536;2036786 0]Hi!
![]() Nie wiem gdzie mam napisac to pytanie,ale napisze je tutaj. Otusz chcem przerzucic sie na metode mycia wlosow bez detergentow i innych swinstw. Moze powiem jakie mam wlosy.Sa baardzo geste,puszace,sianowate,s uche i krecone - ale tylko od spodu,bo z wierzchu okrywa je puszaca sie warstwa. Do tej pory uzywalam L'Oreal Elseve,rozowa linia,Perla i blask (chyba),odzywka i szampon oraz dodadkowo jedwab Natura Silk.Teraz chcem zaczac porzadnie dbac o moje wlosy i nie truc ich ta chemia z reklam. Dobra,wiec chcialabym sie dowiedziec czy to bedzie zgodne z ta zasada Curly Girl i czy moge tak zaczac moje wlosy myc.Moja propozycja : Szapmon ROSSMAN BABYDREAM dla dzieci i teraz nie wiem co zrobic.Jaka uzyc odzywke?Prosze o podanie kilku produktow ktorych ja moglabym uzywac do moich wlosow. I teraz jak uzyje tych produktow (szapmon,odzywka) to cos jeszcze uzyc?Czy to wystarczy? Bardzo prosze Was o jakies rady.Ja juz duzo czytalam o pielegnacji wlosow kreconych,ale tego jest duzo i wszytko mi sie zaczyna juz mylic i mieszac.Prosze Was o rady.[/QUOTE] Witaj, tak, ten szampon jest zgodny z metodą CG. Po pierwsze zapraszam na wątek pielęgnacyjny, opisz tam co robisz, wklej zdjęcie, dziewczynom będzie łatwiej doradzić. Odżywki zgodne z CG znajdziesz tutaj: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5043 Zacznij od mycia szamponem, dobierz sobie odżywki/maski zgodne z CG, poczytaj o olejowaniu, w receptariuszu popatrz jak urozmaicamy gotowe produkty. Zaopatrz się w jakąś odżywkę bez spłukiwania, zrób żel lniany. Potem zacznij eksperymentować z OMO i myciem odżywką. (Nie)stety, będziesz musiała trochę poczytać. Skup się na FAQ i wątku pielęgnacyjnym; dla zachęty pooglądaj zdjęcia w Dzienniku regeneracji. Powodzenia! Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-30 o 14:27 |
|
|
|
#20949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najbardziej przykre dla mnie jest to,że cokolwiek zachwalanego tutaj spróbuję to mam katastrofę podczas kiedy wszyscy inni są zadowoleni ![]() Zapewne moje włosy lubią silikony,alkohol,szare mydło i got2 b
|
||
|
|
|
#20950 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
[1=c989038050921265a85086c 2a1e3c788f15a0536;2036786 0]Hi!
![]() Nie wiem gdzie mam napisac to pytanie,ale napisze je tutaj. Otusz chcem przerzucic sie na metode mycia wlosow bez detergentow i innych swinstw. Moze powiem jakie mam wlosy.Sa baardzo geste,puszace,sianowate,s uche i krecone - ale tylko od spodu,bo z wierzchu okrywa je puszaca sie warstwa. Do tej pory uzywalam L'Oreal Elseve,rozowa linia,Perla i blask (chyba),odzywka i szampon oraz dodadkowo jedwab Natura Silk.Teraz chcem zaczac porzadnie dbac o moje wlosy i nie truc ich ta chemia z reklam. Dobra,wiec chcialabym sie dowiedziec czy to bedzie zgodne z ta zasada Curly Girl i czy moge tak zaczac moje wlosy myc.Moja propozycja : Szapmon ROSSMAN BABYDREAM dla dzieci i teraz nie wiem co zrobic.Jaka uzyc odzywke?Prosze o podanie kilku produktow ktorych ja moglabym uzywac do moich wlosow. I teraz jak uzyje tych produktow (szapmon,odzywka) to cos jeszcze uzyc?Czy to wystarczy? Bardzo prosze Was o jakies rady.Ja juz duzo czytalam o pielegnacji wlosow kreconych,ale tego jest duzo i wszytko mi sie zaczyna juz mylic i mieszac.Prosze Was o rady.[/QUOTE] ten szampon jest uzywany przez wiele CG, jak chcesz wiecej informacji to musisz isc do watka pielegnacyjnego dla CG, znajdziesz tu wszystko, to nasza biblia i w ogole zapraszamy na stale
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-30 o 14:28 |
|
|
|
#20951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#20952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głównie to mi nie pasują takie hity jak aloes,miód,oleje,cała lista humektantów z mazideł. Ale na pocieszenie dodam,że nie reaguję źle na amerykańce oraz Tigi. Na razie moim problemem jest znalezienie właściwej odżywki d/s. Wtedy to już będzie sukces. |
|
|
|
|
#20953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak serio to wiem, że to uciążliwe, że masz taki problem z doborem kosmetyków, ale jak je w końcu znajdziesz, to pewnie będą na tyle nietypowe i niekoniecznie CG, że Ci reszta nie będzie ich wykupywać przynajmniej
|
|
|
|
|
#20954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bazą będzie woda z lodowca,wyciąg z endemicznej rośliny z Madagaskaru oraz ekstrakt pozyskiwany ze śliny zwierzątka,którego na świecie żyje 15 sztuk... A wszystko będzie kosztowało od 1000$ za 100ml... |
|
|
|
|
#20955 |
|
BAN stały
|
Z Twoimi licznymi wyjazdami to ja sie nie dziwie,ze i włos sie buntuje.
![]() Próbowałaś Dolivy już? I Brzoskwini? Otwórz może im porządnie łuski,napakuj to co Ci powinno odpowiadać-brzoskwinia,oliwa-i zamknij łuski octem jabłkowym i wodą destylowaną albo przegotowaną? Ja już nie mam pomysłów na te Twoje czarnuchy. U siebie w wannie w lipcu ,to ja im taką rewolucję zrobię,że je zakiziasz za blask,miękkość i skręt. Poison jak dziś marchew się sprawowała? |
|
|
|
#20956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a można by spokojnie o nim powiedzieć że to też rarytas ... ja bym szukała w świecie ropopochodnych. Próbowałaś już z tą naftą albo glikolem? jak już przetestujesz to daj znać, bo niecierpliwię się jak tam efekty
|
|
#20957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naftusie Ci oddałam ![]() No ten rarytas Kukui to mnie maksymalnie zdrzaźnił... ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Jutro innego jakiegoś dziada sobie napaćkam. Ja upatruję niejaką nadzieję w wizycie u Ciebie...że mi Twoje chłopaki wszystkie włosy z głowy powyrywają
|
||
|
|
|
#20958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie powiem jak się u mnie sprawił kukui ![]() zapomniałam, rzeczywiście tę naftę mam ![]() skleroza nie boly .... ale boly głowa od walenia w mur
|
|
#20959 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A miałaś coś kiedyś z produktów Devy? Bo ta One Condition wydaje się obiecująca
|
|
|
|
|
#20961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój wlos to jeden biegun dipola, a mój włosek to drugi ... niestety ![]() dlatego też mogę testować i ferować wyroki, na zasadzie włosowego antagonizmu
|
|
#20962 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Kiedy mieszam ziółka z olejami, to włosy wypijają wszystko (albo ziółka
). Ale efekt jest bardzo fajny, szczególnie po amli Cytat:
Do ostatniej partii marchewy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie podjęłam decyzji, co to dokładnie ma być. Jedyne co miałam to Yes to Carrots i sprawdziła się świetnie. ![]() Cytat:
Podwójne ![]() Cytat:
za pracę za włosy ![]() U mnie tez jutro casting, szkoda, że nie jedziesz do Wro na rozmowę, może to byłabyś Ty? Cytat:
Próbujesz przebić moje 12 Jantarów?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całkiem prawdopodobne Moje ostatnio kochaja się w kremowych stylizatorach lub mieszance żelu z odżywką b/s. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za włosy choć im nie potrzeba - są piękne i tak za obronę
|
|
#20963 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20964 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie poprostu sprawilo ze moje wlosy zrobily sie szorstkie jak papier scierny, dobrze ze mialam tylko probki RR i gelebration spray, generalnie syrenka podeslala mi artykul o tym ze po jakims czasie uzywania RR moze sie zdarzyc puch, brak ukladania, szorstkosc jezeli wlosom nie pasuje duza dawka magnesium, w RR jest go najwiecej ze wszystkich produktow jessi, jak skonczyly mi sie probki to zaczelam gelebration spray( rozcienczona wersja RR) ktory dostalam razem z CCSS, po tygodniu wloski byly paskudne, mija drugi tydzien a one dopiero dochodza do siebie, nie podejrzewam nic innego jako ze wszystko inne bylo przetestowane, w sumie ciesze sie ze to sie stalo zanim zamowilam duze butle RR, wszystko dzieki temu ze w ramach samoograniczenia nie robilam zadnych zakupow wlosowych przez 4 tygodnie i dzieki temu nie wtopilam, ale pierwszego dnia po uzyciu i pare nastepnych to loki byly jak z reklamy
|
#20965 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5 na dyplomie robi wrażenie Indios Studiowanie to bardzo fajna rzecz. I wcale nie musi oznaczać dużego stresu. Głowa do góry! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli tak, to ja w zasadzie nie mam takiej potrzeby Ja lubię słońce i lubię wystawiać włosy na słońce ( i patrzeć, jak się mienią od słońca) ![]() Wiem, że to dziwne, ale myślę, że "normalne" przebywanie na słońcu (a nie np. opalanie się), włosom nie zaszkodzi (nie bardziej niż klimatyzacja czy zima i ujemne temperatury, na które się nie ma wpływu). Także pod tym względem nie zabezpieczam dodatkowo włosów. |
|||
|
|
|
#20966 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko wpadłam się pochwalić, że się obroniłam na 5 z wyróznieniem
|
#20967 |
|
Zakorzenienie
|
BRAWO!
a jak tam loki? nie zawiodły? ;>
|
|
#20968 |
|
BAN stały
|
Lavendko-masz gwarantowane włosorwanie.
Ale dopiero po tym jak moje wszystkie metody pójdą na marne. Specjaliście od rwania włosów rączki rosną i siły nabiera A dlaczego nie mówiłaś mi o nafcie? Mam dwie różne.Rybiorek to aż 2 tygodnie włosy dochodziły do siebie? Za to po dzisiejszych zdjęciach widać miękkość Gratuluję ty,które dzielnie spisały się na obronie
|
|
|
|
#20969 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#20970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ta miekkoscia to jeszcze nie na 100% jak bylo wczesniej ale jest lepiej, po nastepnym spotkaniu z rekonstruktorem walne im zaraz maske z tucumy bo niestety rehab CJ nie dal rady zniwelowac takiej bomby proteinowej ![]() ale ogolnie wracam do pionu
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
). Ale efekt jest bardzo fajny, szczególnie po amli 
za pracę
Próbujesz przebić moje 12 Jantarów?
)