|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
uffff nadrobilam
![]() witam was dzis jako PANI MAGISTER obronilam sie dzisiaj bylo milo i sympatycznie ![]() Nika ycnan alicia24 kasienka1701 abz klarissa szczesliwa pomidora dziekuje ![]() alicia24 ray fem ilonaN2 misqa waniliaaaaaa sliczne brzuszki Niuniunia gratuluje obrony Lenka trzymaj się… Nika widzie ze u ciebie tez już cos się zaczyna trzymam kciuki na kiedy masz termin? Powiedz ze przedemna powiedz (ja 10-13..) powiedz ze przedemnaaaa proszeeee ![]() AGAMARCIO witaj ![]() MisQa juz dziewczyny napisaly wiec ja tylko potwierdze jak sie skonczy umowa w trakcie macierzynskiego to przejmuje cie zus![]() trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
cudowne uczucie co???ja jestem wkurzona od 3 dni normalnie mnie roznosi
|
|
#3123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym lepiej mieć kalafiora ale nie narażać maleństw na ewentualne urazy. Tłuszcz będziemy spalać później ![]() Ja jak się urodziłam, tydzień przed terminem, ważyłam aż 2100, a moja mama szła do porodu z takim brzuchem jaki ja miałam w 4 miesiącu Cytat:
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Rozeznanie
|
Nika - trzymaj się, będzie dobrze
Suszilda – ja też mam leukocyty ok. 14 i gin powiedział, że w ciąży to nawet do 16 dochodzą i mam się nie martwic. A te normy co na wynikach pokazują to powiedział żeby się aż tak nimi nie martwić, na zapas, bo to komputer i ma jakieś widełki z normami a każda kobieta jest inna i inaczej ciążę przechodzi. Także nie martw się kochana na zapas, będzie dobrze. ![]() Lenka – fajnie że się odezwałaś, współczuję przejść z promotorem, ja to nie wiem co oni (wykładowcy) sobie czasami myślą, że mogą robić ze studentami co im się podoba….grrrr ![]() Misqa – za rozmowę Kasienka – nie martw się, czytałam, że czasem niektóre wymiary się różnią i wcale nie oznaczają złych wieści, to raz a dwa, że wymiary z usg to są też przybliżone i czesem tak z wagą jest np. już przed porodem że na usg wykazuje , że dziecko bardzo duże a rodzi się rozmiarów, że tak powiem średnich lub na odwrót . Także nie martwic mi się tu na zapas nie potrzebnie i głowa do góry Astorianka – Sto Lat, dużo zdrówka A szampana możesz tylko że Piccollo![]() Martucha – GRATULACJE !!!!!!!!! ![]() A ja byłam dziś na tym badaniu przeciwciał, jutro będzie wynik. My mamy tak, że ja mam Rh- a Tż Rh+, więc i możliwy konflikt, choć jak na razie wszystko jest oki ![]() no nic uciekam spać Dobranoc |
|
|
|
#3126 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochane ja właśnie zapłaciłam za 150 pasków 9,60zł, a glukometr dostałam za darmo. Bo całość (150 pasków, glukometr też ten co Ty Shinee) zapłaciłam 9,60- czyli wychodzi na to, że tylko paski mnie kosztowały (na receptę były, a glukometr Pani dała gratis). Już mi trochę lżej, ale mnie nastraszyli. Każda dostaje taką ulotkę co i jak badać ruchy płodu, każda miała ktg i mam raz w tygodniu robić, bo czasem dzidzia może słabnąć... ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Dzięki martynka ![]() martucha gratulejszen ![]() ![]() No ja mam termin bardzo uniwersalny hahah od 13 do 26 sierpnia ![]() Astorianka dużo zdrówka dla Ciem i Maleństwa ![]() Klarissko, Shinee ja miałam wyniki: 50g na czczo 86 po 1 h 155 75g na czczo 80 po 1h 161 po 2 h 140 W ogole to załapałam dola, bo wyczytałam, że prawie w każdym przypadku, gdy ma się w ciąży cukrzycę, to po 10-20 latach nabywa się tej zwykłej... i że przy drugiej ciąży prawdopodobnie też będzie... Za dwa tygodnie idę do tej lekarki i jeśli nie spadnie cukier, to idę na oddział i będę dostawać insulinę... |
|
|
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez slyszalam, ze pozniej moze byc cukrzyca. Lekarka mi mowila, ze np. po ciazy moze w ogole nie przejsc. I tutaj do glowy mi wpadla ta krew pepowinowa. Troche to kosztuje, ale gdyby skorzystac z tego dla mnie - nie mialabym cukrzycy W ulotce czytalam, ze mozna krwia pepowinowa leczyc cukrzyce typu II...Moj maluszek nie fika co 3 godziny. Czasami sie porusza, pozniej znowu po 6 godzinach itd. Dlatego z tym liczeniem ruchow sie nawet nie przejmuje, w koncu kazde dziecko jest inne. Ale tak Cie nastraszyli, ze sama zaczelam sie przejmowac... Chociaz u mnie zupelnie inaczej do cukrzycy podeszli. kazali po prostu o siebie dbac. A wyniki mialysmy podobne. Ja po 75g po 2h mialam 142. Po 1h mi nie mierzyli, a 50g nie mialam ![]() juz po polnocy, wiec moje urodziny.. I co tu robic jak nie ma TZ |
|
|
|
|
#3128 |
|
BAN stały
|
Jeżeli chodzi o urlop- to jeśli to jest normalnie przysługujący wypoczynkowy- to jest normalnie płacony jak dzień pracy. Chyba, że zgadzasz się na urlop bezpłatny, to jak sama nazwa mówi.
natomiast umowa- jeśli jest zawarta na czas określony, ale jej końcówka przypada na okres Twojej ciąży- to musi byc przedłużona do dnia porodu. I wtedy zus wypłaca zasiłek macierzyński po ustaniu zatrudnienia. Natomiast w przypadku, gdy umowa kończy się na macierzyńskim, to po prostu zus wyplaca dalszą częśc macierzyńskiego- po ustaniu zatrudnienia ( taki sam okres macierzyńskiego jak w przypadku zatrudnienia). ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Shinee 100 lat zatem w zdrowiu, szczęściu i miłości życzę ![]() Jutro przepiszę to, co mam na tej ulotce o tych ruchach, mykam spanku |
|
|
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
kasienka, u mojej małej brzuch też wyszedł o tydzień wcześniej, ale ja uważam że ten tydzień to tak mało, że może być błąd pomiarowy. Nie przejmuj się.
SHINee, wszystkie najlepszego i co sobie tylko zażyczysz Dzisiaj byłam na wizycie u mojej ginki. Wszystko wypadło doskonale. Wyniki badań (morfologia, glukoza, mocz) super. Mała waży prawie 700g i cały czas jest dziewczynką. Także jestem bardzo zadowolona. Na jutro po południu ginka zaprosiła mnie na oglądanie porodówki. Mam nadzieję, że nie trafię na żaden poród w tym czasie, bo byłby mega ubaw. ![]() Z okazji dobrych wyników pojechaliśmy z TZ na lody. Przy okazji omiotłam parę sklepów. Kupiłam dla malutkiej do pokoju kosze na zabawki z Tchibo. Wszędzie takich szukałam, materiałowych, 33cm i nigdzie nie było, a tu akurat. http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHO...uctSKU=0020269 Fajne przeceny w Tesco i C&A. W C&A np. cudny zestaw śpiochy i kaftanik 19 zł albo zimowe kombinezony, różne wzory i kolory po 59 zł. W Tesco TZ wypatrzył ostatnią paczkę (wymarzonych przez niego) całych rozpinanych body z długim rękawkiem (3pack za 28 zł). Ogólnie dzionek bardzo udany ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Shinee - wszystkiego naj naj
Nika - dzięki ![]() Martucha - no no, gratulejszyn dla pani heh...oszaleję, o 2 w nocy jakieś dzikusy darły japy na całe osiedle... później szczekać zaczęli... już wykręcałam numer na policję i poszli dalej.... ledwo zasnęłam później... ale i tak jestem znów niewyspana i zła miłego dnia kobitki
|
#3131 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malwinko.może i masz racje..ćwiczenia sa wskazane w ciązy..ale uwierz mi jak urodzisz to ci się tych cwiczeń odechce ![]() Ja sie nabiegam i odźwigam Domika przez cały dzień i juz nie chce mi się robic zadnych wigibasów.. Ale jakbym nie miała dziecka, no i ciąża przebiegała prawidłowo, no i gdybym miała czas to czemu nie... W pierwszej ciązy troszke ćwiczyłam...chyba joge dla ciężarnych..ale to były proste cwiczenia, bardziej działąjące rozciągająco o i przyznam że czułam się rewelacyjnie..teraz nie mam na to czasu bo brakuje mi doby z moim urwisem.... Cytat:
![]() Cytat:
Sto lat kochana..duzo zdrówka dla Ciebie i maluszka ![]() martucha..gratuluje obrony ![]() Cytat:
![]() A z męzusiem to juz całkiem dogadac się nie możemy.. NIby się pogodziliśmy...ale....no własnie.. nie moge mu wybaczyć tego "parobka" zrobił tez coś gorszego..ale o takich rzeczach się nie pisze.... ![]() Najgorsze jest to że nie żałuje.... ![]() A..zabrinił mi z korzystania z laptopka przy nim..bo go to nerwuje... moge przez cały dzien pisać ale wieczorem jak on juz jest to nie wolno mi włączać.. Ciekawe co jeszcze wymysli...
|
|
|
#3132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...ale tak sobie tylko marudzę- babom nigdy nie dogodzi![]() ja chodziłam na fitness przez pierwsze 2 czy 3 miesiące, ale potem przestałam bo: -miałam zawroty głowy i było mi często słabo -10 kg na plusie i duży brzuch niestety robi swoje i ciężko mi się nawet przewrócić z boku na bok, nie mówiąc już o ćwiczeniach - mój obecny stan zdrowia niestety nie pozwala na ćwiczenia -jest gorąco -po powrocie z pracy nie mam już na nic siły - nie chce mi się Jedyne co to wsmarowuję w siebie różne mazidła- przy okazji mam masaż , szoruję się też szorstką rękawicą- póki co musi wystarczyćNo a tak poza tym to nie musisz pisać taką wielką, żarówkową czcionką-"normalną" też tu dziewczyny przeczytają ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
to tego SISI podgrzewacza nie oplaca sie kupowac. Bo dziecko nie wytrzyma tak dlugo, lepiej zainwestowac w jakis o krotszym czasie grzania, max 4 minuty. Ale kazdy kupi co mu pasuje.
Co do cwiczen- ja przestalam, bo brzuch mnie bolal i stwierdzilam, ze mam je gdzies! Wole miec celulit ale zeby maluch byl zdrowy i aby bylo wszytsko ok. Kupilam Fride dosyc tanio wiec wstawiam linka- moze sie wam przyda http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1086715782 Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-01 o 08:36 |
|
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Kolejny dzień upałów, nogi spuchnięte od rana, wczoraj kupiłam Perfekta mama do spuchniętych i zmęczonych nóg- przynoszący natychmiastową ulgę. Na razie działa średnio.... ale dzielnie będę smarowała. Nie martw się tydzień różnicy to podobno norma. Wydaje mi się, że niejedna dziewczyna już pisała o takich różnicach w pomiarach. Na moim USG połówkowym nóżki były dłuższe o chyba 5 dni. Myślę, że 7 dni jest na granicy błędu. Marta- gratuluję Magistra! xxSHINeexx i Astorianka - sto lat w szczęściu i miłości! ![]() Szkoda, że teraz macie spięcia. Może to przejściowe, trochę hormony trochę nerwówka przed kolejnymi zmianami (drugie dziecko w drodze). Powinien przeprosić. Uzbrój się w cierpliwość. A z laptopem to przesadził, co Ona ma do tego. Masz czas i ochotę to korzystasz.
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
aaneczka1984
A czy on bierze pod uwagę fakt, że jego zachowanie Ciebie też denerwuje??? Chyba pora poważnie z nim pogadać, jesteś w ciąży, opiekujesz się Waszym synkiem, prowadzisz dom- on powinien Cię "na rękach nosić".
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
elenka dziekuje
jak to nikt? my kobiety z "buzujacymi hormonami" cie zrozumiemy ![]() naked21 MisQa Szczęśliwa dziekuje martynka81 dziekuje trzymam kciuki zebyu sie okazalo ze maluszek tez ma minus a jak nie to i tak bedzie dobrze! ![]() NIKaP-n dziekuje... hmm ja mam termin od 10 do 13 choc ostatnio cos o 15 mowl swiec moze razem bedziemy sie pocic albo ty bedziesz pierwsza ![]() przetrzesz szlak a co do cukru to sie nie martw.. napewno bedzie dobrze.. moze nie skonczy sie to tak "czarno" jak napisalas
|
|
#3137 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Astorianka - Wszystkiego najlepszego!
A szampana (ja też mam na niego ogromną ochotę!) zastąp takim dla dziei Piccolo ![]() Cytat:
Fantastyczne uczucie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co mu się stało? Czy wcześniej też robił takie jazdy? Cytat:
Cytat:
![]() ----- idę niedługo do Przychodni po wyniki badań.. ciekawe, jak wypadła moja glukoza...
|
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry Dziewczynki,
ja sie dzis wyspalam i przesylam pozytywne wibracje Wam Wszystkim! ![]() Nie wiem jaka muzyke preferujecie, ale oto lightowa piosenka na dzien dobry- Eels, Fresh Feeling. Strasznie dawno tego nie sluchalam, a warto http://www.youtube.com/watch?v=LuforTJvyDs No i szampan dla solenizantek i pani MGR
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-07-01 o 09:32 |
|
|
|
#3139 | ||
|
Zadomowienie
|
asia-23, gabisun, martynka81, alicia4, Szczęśliwa, aaneczka1984 dziękuję wam za słowa pocieszenia.Trochę się uspokoiłam,ale w nocy przez to źle spałam i teraz chodzę jak pijana...Może potem się humor poprawi.
Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą z tym parobkiem,to możesz mu powiedzieć,że bardzo chętnie się z nim zamienisz.Niech on zostanie w domu z Dominikiem,a Ty pójdziesz na niego robić....Ciekawe ile by wytrzymał...
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
angelikaw dziekuje
trzymam kciuki za wizyte ![]() kasienka1701 Zuziczka dziekuje
|
|
#3141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Martucha - Gratulacje Pani Magister ![]() Solenizantkom - Najlepszego!!!!!! ja zaraz lece wywiesić pranie, wyprać włosy jak podeschną, to po jarzyny do zupy musze isc z chłopakami, bo syn w nocy wsyztsko, cos ie dało dał śwince
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
Martucha - gratulacje pani magister
![]() ![]() Martynka, NikaP-n, aaneczka, szczęśliwa, zuziczka, angelikaw - dzięki za życzenia ![]() Shinee - wszystkiego najlepszego, spełniania się marzeń od tych malutkich do tych ogromnych ![]() Nie mogę się dzisiaj dobudzić. Jakaś makabra, a na kawę nie mam ochoty pod żadną postacią. Normalnie czuję jak "ta energia mnie rozerwie" ...Dzisiaj rozglądam się za kolejnymi rzeczami dla bejbiczki, ale prawdę mówiąc to jakoś weny do tego też brak. Dzisiaj rano jak się obudziłam to pierwsza myśl była - no i po co mi to wszystko? Chyba hormony szaleją. |
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o termin nie ma co się kłócić, teraz Agamrcia jest pierwsza zresztą ponoć w terminie rodzi tylko 5% kobiet, a ten z usg jest baaardzo ruchomy ![]() Astorianka, Shinee STO LAT |
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszytskiego najlepszego zycze dzisiejszym solenizantkom
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Astorianka czarnaelizabeth dziekuje
![]() gabisun dziekuje ja sie niekloce ja chetnie schowam sie na koniec kolejki i grzecznie poczekam na wasze relacje nawet nie chce isc pierwsza no na szczescie Agmacia jeszcze jest ale ogolnie... chetnie byl sobie jeszcze poczekala ![]() no i STO LAT nasze solenizantki
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
martucha84 gratuluje
![]() Astorianka i Shinee wszystkiego najlepszego aaneczka1984 bardzo mi przykro z powodu problemow z Tzem. Szkoda, ze w tej sytuacji najblizsze osoby nie potrafia okazac Ci tyle milosci i szacunku na ile zaslugujesz U mnie wreszcie sie ochlodzilo, pierwszy raz od kilku dni jest czym oddychac Za chwile wybieram sie do centrum po ostatnie zakupy dla malej. Brakuje mi jeszcze smoczkow, butelek i reczniczkow. Poza tym wiekszosc rzeczy juz chyba mam Powiem Wam, ze coraz gorzej znosze zakupy. Chwile pochodze po sklepach i brzuch mi twardnieje i zaczyna bolec Podziwiam dziewczyny, ktore do ostatniej chwili sa w stanie chodzic po sklepach. Mi za niedlugo pozostana juz tylko zakupy on-line ![]() Poza tym musze sie pochwalic, ze dzisiaj zaczynam 27 tydzien, czyli 7-my miesiac Milego dnia kobietki
|
#3147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie cwiczę, bo nigdy nie miałam do tego motywacji, do tego teraz szybciej się męczę. A celulit czy dodatkowe kilogramy jak maja zejść to zejdą, to juz zależy od organizmu (choć wiadomo, ze cwiczenia to wspomogą). A że niby poród łatwiejszy to też wcale tak nie jest. Wystarczy popytać dziewczyn, które miały łatwe porody, ile z nich ćwiczyło.....Masz urodzić szybko to urodzisz i już. Nika chyba cię nastraszyli za bardzo w tej poradni co? No a te siedzące "chłopy" to już bezczelność! O jaaa, drożdzówka ![]() Lenka szkoda, ze u ciebie takie akcje. A promotora nie mozesz zmienić? Przeciez nie powinnaś się przez dziada tak denerwować Cytat:
![]() Skoro wszystkie wymiary odpowiadają normom a jeden nie to przecież nic się nie dzieje. Jakby były watpliwości to gin by powiedział, bo przecież musi powiedzieć. Cytat:
Shinee, Astorianka duża urodzinowa buźka dla was Cytat:
![]() I zwiedzanie porodówki? Super. Ja mam teraz dylemat gdzie rodzić. Brałam pod uwagę szpital, z którego jest mój lekarz lub drugi szpital, gdzie prawie każdy ze znajomych rodzi. Dodatkowo okazało sie, ze ten drugi szpital (tzn oddziały gin-położnicze) są świeżo oddane po gruntownym rocznym remoncie, 6 pojedynczych sal porodowych, wszystko świeżutkie, nowe sprzęty dla ratowania życia dzieci, nowa sala do cc i wiele innych pozytywów. Tylko nie ma w tym szpitalu mojego lekarza.....Rodząc u niego w szpitalu też nie liczę na to, ze trafie z porodem w jego dyżur więc ciągle się waham.... Cytat:
Miałam wrażenie, ze wiecej was cytowałam I juz nie wiem co komu odpisać.W poniedziałek jedziemy z mężem do jeszcze chyba 2 sklepów z wózkami żeby ostatecznie wybrać model, który chcemy i wtedy będziemy decydować czy brać nowy czy używany. Jak jakiś model pobije "naszego" atlantica a bedzie droższy to wtedy poszukam używanego, bo tak do 1200 to możemy wydać na wózek, ale droższy to już wtedy używany, bo za dużo nie chce zapłacić.
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
a ma moze ktoras z was liste kosmetykow dla malucha ktore trzeba/ powinno sie kupic?
|
|
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja tak skromnie Najlepszego solenizantkom Martuś gratuluję obrony ![]() No i miłego dnia wszystkim mamuśkom życzę
|
|
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() shinee, astorianka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin martucha gratuluję mgr no i mam nadzieję, że pomoże ci w zdobyciu wymarzonej pracy aaneczka a weź ty potraktuj "ostro" swojego tż bo jemu sie chyba wydaje,że on w pracy,a ty się wylegujesz w łóżku aż do jego powrotu. Dziewczynki ogłaszam wszem i wobec,że właśnie dzisiaj rozpoczynam ostatnia "prostą" czyt. trzeci trymest. No nieźle....tym bardziej,że w praktyce jeszcze tylko jakieś 2,5m-ca mi do cc zostało.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-07-01 o 11:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

cudowne uczucie co???

a naprawdę całkiem normalna jestem
to jest żylak, czytałam że schodzi samo po porodzie

za rozmowę
A szampana możesz tylko że Piccollo

a nie tylko brzuch...Lekarz niby mówi,że wszystko jest w porządku,ale ja się martwię,że może dziecko jest jakieś chore,albo opóźnione czy coś 

Podziwiam dziewczyny, ktore do ostatniej chwili sa w stanie chodzic po sklepach. Mi za niedlugo pozostana juz tylko zakupy on-line