Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 09:21   #1951
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Miramej, nie chcę być mądrzejsza niż jestem , ale ja wiedziałam, że tak będzie. I jakoś tak z tym neurologiem się zgadzam
Potwierdza się to co zdarzało się też u nas, pierwszy lekarz straszył i przewidywał nie wiadomo co, a drugi uspokajał i kazał obserwować i zawsze kończyło się dobrze i nie potrzebne były te wszystkie zmartwienia.
Mam nadzieję, ze i u Was tak będzie. Poza tym ta druga diagnoza tak jakoś logiczniej brzmi
(...)
Miramej, Tobi chyba miał gorsze oceny i coś było z zagłówkiem, czy wąski był. Nie pamiętam dokładnie. Pewnie p4w napisze
Wiesz, mnie też lepiej się zgodzić z tym neurologiem, ale wolałabym, żeby diagnozy nie były tak rozbieżne No nic, zobaczymy

, wiem na pewno, że Tobi jest węższy niż Romer, ale tym się tak nie przejmuję, bo Kuba jest szczupły. A jaki dokładnie Priori Ty masz?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Kuba umie dawać buzi , tzn. na początku jak mówiłam "daj buzi", to łaskawie odwracał buźkę w moją stronę, a teraz otwiera usta i czeka na buzi Mogłabym Go tak całować i całować

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ola, a jak mowa o "gwiazdkach", to masz na myśli ogólną ocenę, czy bezpieczeństwo? Z jakiego roku Priori masz, bo widzę, że to też ma znaczenie. Byłam pewna, że bierzemy Kinga a teraz muszę szukać od nowa

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:26   #1952
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Anula tany tany mnie czasem też rozbawia mała.
A problem z zasypianiem jest jakies 3dni.Do kąpieli i mleka ledwo żywa, a po ma tyle werwy 2dni ją wyciągałam i bawiła się aż byla mega senna a wczoraj zostawiłam ją płaczącą w łóżeczku i po 15min lamentu zasnęła.I tak będę robić
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:30   #1953
aannuullaa
Wtajemniczenie

Martynka wstała po drzemce i pełna sił bryka...zmykamy na kocyk póki jeszcze upału nie ma. Buźki

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:41   #1954
Wojtusia
Zakorzenienie

hej witam się
Moja Oliwka drzemie, ciężko było, bo gorąco u nas w domu, ale w koncu usneła.

To ja ide sie posmarowac samoopalaczem, bo to gówno szybko sie zmywa pod prysznicem i prawie codziennie musze sie smarować, ehh, co za życie...

Pozniej wstawie fotki do albumu, Oliwki i z wesel.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:47   #1955
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, my mamy Priori SPS, czyli ten starszy, ona ma chyba 3 za bezpieczeństwo (ale chyba Priori XP też )

http://www1.adac.de/Tests/Kindersich...ePageID=291796

wg tego testu wyżej rzeczywiście ważny jest rok
To pewnie dziewczynom chodziło o jakieś jego cechy wyglądu, może ułożenia itp, a nie o bezp.
Ja dokładnie nie pamietam, także musisz dopytać drugą Olę

Za buziaczki. Och te otwarte buziolki naszych dzieciaczków

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

O matko zaraz przychodzi technik do zmywarki, a ja w pizamie...

lecę, papa
Stary 2010-07-01, 09:54   #1956
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no ogarnelam troche
teraz ide na pol godzinki na lezaczek bo sloneczko daje a potem jade do media obejrzec lodowki i do kolezanki

hmmm a co ja mam powiedziec jak Tz moje dziecko od paru dni kladzie o 23 spac nie wiem co to bedzie jak wroci do domu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:03   #1957
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dobrze, ze wyjazd udany
czekamy na fotki

Wkleję ale później

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
biedna Zuzka sie meczy

super ze malej sie podobalo no i podroz nie taka straszna
No biedna

Upalnie było ale klima nas ratowała

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że mam jeden wielki mętlik . Ten neurolog uważa, że to co Kuba wyczynia z paluszkami/stopami jest nawykowe. Że nie ma żadnego podwyższonego napięcia, ba - ma lekką hipotonię mięśniową (obniżone napięcie) , ale w granicach normy i ma to najprawdopodobniej po rodzicach (sprawdzał nasze napięcie mięśniowe). Kazał zostawić Go w spokoju, dać Mu czas i nie wymyślać . Kontrola za 3-4 miesiące, powiedział, że Kuba dopiero zaczyna się przemieszczać i mamy dać Mu czas, żeby się rozkręcił

Powiedział, że ortopeda jest od kości, nie od mięśni i żeby tym się zajmował (są kolegami). Fakt, że Kuba ma skłonność do koślawości (potwierdził to), ale on jest przeciwny gisowi (ale o tym uprzedzał nas już ortopeda )

I co mam myśleć? Każdy mówi coś innego
Ja wierzę, że to ten lekarz ma rację i trzeba poczekać i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
---------

Jeszcze Wam hit opowiem wczorajszego wieczoru coby na dzień dobry humory poprawić
Mała wczoraj szalała wieczorem strasznie, bidulkę musiało boleć bo wyła i tylko na rekach u mnie, na dodatek jeszcze chodzić musiałam, usiąść broń Boże Jak już w końcu udał0o mi się ją odłożyć do łóżeczka to jeszcze popłakiwała, usiadłam obok na podłodze i zaczynam jej śpiewać: "usnij że mi uśnij.." patrzę a ona siada w łóżeczku i robi takie jak Marcelek Svi tany tany nie wytrzymałam-padłam ze śmiechu

Moja siostrzenica w kościele tańczyła

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hmm napewno nikt sie nie pomylil - w rubryce bylo napisane ile mam dostac, to co pokreslili to i sami wpisali, ze mam dostac wiecej? nie wiem
w sumie to na poczatku myslalam, ze dostane az tyle ale ksiegowac cos powiedziala, ze kwota zwrotu nie moze przekraczac czegos tam i w tym rokudostane tylko za dzieci a w przyszlym odlicze sobie reszte
a to wyglada tak jakbym dostala wlasnie razem z tym co nie moglam niby sobie odliczyc w tym roku, ale czemu?
Ja bym się tam przeszła i po prostu zapytała. Wolałabym mieć pewność, że mogę tę kasę wydać i nie martwić się, że będzie trzeba może zwracać.

Cytat:
no i przyszla lajza

Cytat:

Kuba umie dawać buzi , tzn. na początku jak mówiłam "daj buzi", to łaskawie odwracał buźkę w moją stronę, a teraz otwiera usta i czeka na buzi Mogłabym Go tak całować i całować

Zuzka ostatnio nauczyła się przytulać nas

Dzien dobry
Dzięki dziewczyny za troskę. Wczoraj zanim poszłam spać to włożyłam czopek i takim cudem mała przespała do 3.30 - znów płacz, smoczka nie chciała. Posmarowałam dziąsła i dałam smoczek z lodówki i jakoś zasnęła... O rany ciekawe ile jeszcze takich nocek?

Miłego dnia
Idę po kawę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:42   #1958
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
ale o co chodzi?

gor masz moj nr konta? jesli tak to wplac mi 89.20zl
82zl keratyna z wysylka, 1.20zl pojemniki, 0.90zl koperta, 5.10zl wysylka ode mnie
a jak nie masz to potem Ci podam

lece w miasto
paaaa
Stary 2010-07-01, 10:47   #1959
Texasik
Rozeznanie

A ja tu mialam dzisiaj nie zagladac . Ale jakos nie moge .

Niedlugo idziemy z Danielem do dentysty trzymajcie kciuki , zeby to nie byla prochnica

Ja widze , ze dla Daniela jest teraz wlasnie czas do nauki , powtarza wszystko co mu pokaze, czasami mu sie przypomni po czasie np. ostatnio uczylismy sie kosi kosi , bo on do tej pory nie robil , no i w domu nie chcial robic, za to przypomnialo mu sie 20 minut pozniej na spacerze i caly czas robil . A wczoraj uczylismy sie hmmm... jak to nazwac no tak paluszkami o warge , no i od razu zajarzyl i chodzil po calym domu i caly czas tak robil . Dzisiaj rano jak sie obudzil i mnie zobaczyl to od razu tez tak robil .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:58   #1960
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ale o co chodzi?

82zl keratyna z wysylka, 1.20zl pojemniki, 0.90zl koperta, 5.10zl wysylka ode mnie

lece w miasto
paaaa
O łajzę...

Mam nr konta, właśnie sprawdziłam Przeleję później bo teraz muszę zmykać.

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

Niedlugo idziemy z Danielem do dentysty trzymajcie kciuki , zeby to nie byla prochnica

Ja widze , ze dla Daniela jest teraz wlasnie czas do nauki , powtarza wszystko co mu pokaze, czasami mu sie przypomni po czasie np. ostatnio uczylismy sie kosi kosi , bo on do tej pory nie robil , no i w domu nie chcial robic, za to przypomnialo mu sie 20 minut pozniej na spacerze i caly czas robil . A wczoraj uczylismy sie hmmm... jak to nazwac no tak paluszkami o warge , no i od razu zajarzyl i chodzil po calym domu i caly czas tak robil . Dzisiaj rano jak sie obudzil i mnie zobaczyl to od razu tez tak robil .
Zaciśnięte
No i dla Danielka

Wypiłam samotnie kawkę (może nie tak samotnie, małż mi towarzyszył ) i idę

Pa
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:04   #1961
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
O łajzę...
yhmm

dobra lece dziewczyny
milego dzionka

dzis wraca moje dziecko
Stary 2010-07-01, 11:12   #1962
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej mamusie

No i 6 dni wolnego minęły i czas zacząć wakacyjną, ostrą pracę
Bo urlopu we wakacje nie dostanę

Tak nadrabiałam Was od wczoraj i normalnie widzę, że niektóre nasze wakacyjne dzieciaki to niezłe urwisy
Mój tez urwis

Przemko w ogóle teraz z tego co zauważyłam ostro nabywa wiedzę
Nauczył sie dawać buzi oczywiście na razie daje tylko zabawkom, mamie i tacie

A ja w ciągu 14 dni dzięki diecie Dukana pozbyłam się juz 4 kg i po 2 cm z obwodów

No i życzenia niektóre niestety spóźnione ale w 100 % szczere

DUŻO ZDRÓWKA, UŚMIECHU I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH ZUZANEK, TOMUSIA, JOACHIMA I BIANKI

Grono roczniaków się poszerza

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:19
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:18   #1963
UnholyOne
Ola-Unhola

Ten mój mąz to jest debil jednak....

Był facet od zmywarki, pozaglądał itp i oczywiście okazało się, ze syfon pod zlewem jest zatkany, więc dlatego z węza od zmywarki słabo schodzi woda i stoi w komorze (wąż przyłączony jest do syfonu).
Ja to sugerowałam 150 razy, ale Małż uważał, że głupoty gadam. Mówiłam sprawdź przeczyśc itp. Nie...
No i teraz technik zostawił instrukcje, ze ma mąz przeczyścic itp, więc dzwonię do M., że musi przeczyścić, a on do mnie Ty to zrób...., wystarczy, że ja będę się męczył z wsuwaniem jej pod blat. Trzeba się dzielić obowiązkami. Tak jesteś za równouprawnieniem, a nie możesz odetkać zlewu (dodam, ze od 6 lat ja zawsze w łazience i kuchni czyściłam i odtykałam kolanko, on nawet nie wie co się odkręca...)
No ****a rzesz mać....
No i on tego nie zrobi, nie bedzie tam grzebał i się męczył...koniec tematu...
Stary 2010-07-01, 11:19   #1964
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

---------

Jeszcze Wam hit opowiem wczorajszego wieczoru coby na dzień dobry humory poprawić
Mała wczoraj szalała wieczorem strasznie, bidulkę musiało boleć bo wyła i tylko na rekach u mnie, na dodatek jeszcze chodzić musiałam, usiąść broń Boże Jak już w końcu udał0o mi się ją odłożyć do łóżeczka to jeszcze popłakiwała, usiadłam obok na podłodze i zaczynam jej śpiewać: "usnij że mi uśnij.." patrzę a ona siada w łóżeczku i robi takie jak Marcelek Svi tany tany nie wytrzymałam-padłam ze śmiechu
, może zbyt skocznie śpiewałaś

Cytat:
Miramej, my mamy Priori SPS, czyli ten starszy, ona ma chyba 3 za bezpieczeństwo (ale chyba Priori XP też )

http://www1.adac.de/Tests/Kindersich...ePageID=291796

wg tego testu wyżej rzeczywiście ważny jest rok
To pewnie dziewczynom chodziło o jakieś jego cechy wyglądu, może ułożenia itp, a nie o bezp.
Ja dokładnie nie pamietam, także musisz dopytać drugą Olę

Za buziaczki. Och te otwarte buziolki naszych dzieciaczków

Zobaczę, co p4w napisze , nic nie kumam z tych niemieckich tabelek

Cytat:
Ja wierzę, że to ten lekarz ma rację i trzeba poczekać i będzie dobrze
(...)

Zuzka ostatnio nauczyła się przytulać nas

Dzien dobry
Dzięki dziewczyny za troskę. Wczoraj zanim poszłam spać to włożyłam czopek i takim cudem mała przespała do 3.30 - znów płacz, smoczka nie chciała. Posmarowałam dziąsła i dałam smoczek z lodówki i jakoś zasnęła... O rany ciekawe ile jeszcze takich nocek?
, mnie też lepiej wierzyć w ostatnią wersję

, Kuba też robi "tuli tuli"

Teściówko, a które to ząbki idą?

Cytat:

, napisz później, co lekarz powiedział

Pocieszyłaś mnie, bo Kuba też nie robi "kosi kosi", jest szansa, że się nauczy

dla Danielka

Cytat:
Do czego to doszło - kawa wypita w towarzystwie Męża traktowana jest prawie jak wypita samotnie

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-01, 11:21   #1965
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Był facet od zmywarki, pozaglądał itp i oczywiście okazało się, ze syfon pod zlewem jest zatkany, więc dlatego z węza od zmywarki słabo schodzi woda i stoi w komorze (wąż przyłączony jest do syfonu).
Ja to sugerowałam 150 razy, ale Małż uważał, że głupoty gadam. Mówiłam sprawdź przeczyśc itp. Nie...
No i teraz technik zostawił instrukcje, ze ma mąz przeczyścic itp, więc dzwonię do M., że musi przeczyścić, a on do mnie Ty to zrób...., wystarczy, że ja będę się męczył z wsuwaniem jej pod blat. Trzeba się dzielić obowiązkami. Tak jesteś za równouprawnieniem, a nie możesz odetkać zlewu (dodam, ze od 6 lat ja zawsze w łazience i kuchni czyściłam i odtykałam kolanko, on nawet nie wie co się odkręca...)
No ****a rzesz mać....
Matko, co On chce osiągnąć swoim zachowaniem?

adaikaka gratuluję efektów diety

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-01, 11:23   #1966
UnholyOne
Ola-Unhola

Wiecie co, pie***lę, nie robię nic. Przepraszam za brzydkie słowa, ale mnie nosi...
Stary 2010-07-01, 11:25   #1967
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

No ****a rzesz mać....
Zamurowało mnie ... ... nooo debil z niego...
teraz jak bedzie chciał obiad to powiedz mu, że jest równouprawnienie i jak chce zjeść to niech sobie ugotuje bo Ty nie bedziesz się męczyć i pocić przy garach Ja bym tak zrobiła...

Cytat:
Matko, co On chce osiągnąć swoim zachowaniem?

adaikaka gratuluję efektów diety
NIE dziękuję
Stary 2010-07-01, 11:27   #1968
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Pa

A Małż to ma czapkę niewidkę?
papa, miłego

Cytat:

Trzymam kciuki, daj później znać.
za postępy.

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej mamusie

No i 6 dni wolnego minęły i czas zacząć wakacyjną, ostrą pracę
Bo urlopu we wakacje nie dostanę

Tak nadrabiałam Was od wczoraj i normalnie widzę, że niektóre nasze wakacyjne dzieciaki to niezłe urwisy
Mój tez urwis

Przemko w ogóle teraz z tego co zauważyłam ostro nabywa wiedzę
Nauczył sie dawać buzi oczywiście na razie daje tylko zabawkom, mamie i tacie

A ja w ciągu 14 dni dzięki diecie Dukana pozbyłam się juz 4 kg i po 2 cm z obwodów

No i życzenia niektóre niestety spóźnione ale w 100 % szczere

DUŻO ZDRÓWKA, UŚMIECHU I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH ZUZANEK, TOMUSIA, JOACHIMA I BIANKI

Grono roczniaków się poszerza
Super efekty diety, gratuluję
Stary 2010-07-01, 11:27   #1969
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, pie***lę, nie robię nic. Przepraszam za brzydkie słowa, ale mnie nosi...

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-01, 11:32   #1970
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
sylka, pewnie zabawia zbuntowanego dwulatka
A jakżebyło co robićna wieczór byłam padnięta

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Pan dr stwierdził, ze jak Bartuś zacznie chodzic w wieku np 15 miesiecy to będzie super! hmmm powiedział, ze przez to jego wyginanie stópek nie bedzie szybko chodził, bo nie utrzymuje rownowagi ... buty mamy bardzo dobre - jak to okreslił pancerne
Nie kazał go prowadzic za rączki, dopeiro jak bedzie potrafił sam ustać to wtedy mogę mu podać dwa palce i w drogę

Oczywiście ma chodzic w tych bucikach /po płaskiej podłodze/ ale np na trawie, piasku, kamyczkach moze dreptać boso bo to stymuluje stópki ... tylko, ze bartuś się boi trawy i piasku

Mamy sie zgłosić za ok 3 miesiące jak juz będzie ładnie sam chodził
A może Bartoszek zaskoczy pana doktora

Cytat:
Noc mieliśmy straszną Mała płakała tak rozpaczliwie jak nigdy Niech te zęby wyjdą Jej w końcu. Mruczałam Jej pod noskiem, śpiewałam, tuliłam, głaskałam - nic nie pomagało. W końcu uratowała nas suszarka i czopek. Wstałam mega niewyspana. Całe szczęście udało mi się zdrzemnąć w czasie jazdy. Mała marudziła ale chyba ze względu na upał.
W zoo napatrzeć się nie mogła Wszystko Jej się podobało i paluszkiem ciągle pokazywała A jak na koniec zaszliśmy na plac zabaw to nie mogłam Jej złapać tak ganiała - płacz był niesamowity jak stamtąd Ją zabieraliśmy
biedna Zuzeczka.
Dobrze,że wycieczka się udała

Cytat:
Cześć

Mała zasnęła wczoraj o 21...dwie godziny później niż zazwyczaj - zęby dały jej popalić...wstała dzisiaj o 4.40 Teoria że późniejsze kładzenie jej spać pozwoli nam dłużej pospać upadła całkowicie TŻ wyjeżdża dziś wieczorej i jesteśmy same do poniedziałku...w sumie większej różnicy od życia codziennego nie będzie...a nie, obiadów nie będę gotować

Nie same z nami

Cytat:
Cześć kobiałki

Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale byłam dętka . Spóźniliśmy się na wizytę, bo był masakryczny korek , a potem pojechaliśmy przymierzyć Kubę do fotelika.

Powiem Wam, że mam jeden wielki mętlik . Ten neurolog uważa, że to co Kuba wyczynia z paluszkami/stopami jest nawykowe. Że nie ma żadnego podwyższonego napięcia, ba - ma lekką hipotonię mięśniową (obniżone napięcie) , ale w granicach normy i ma to najprawdopodobniej po rodzicach (sprawdzał nasze napięcie mięśniowe). Kazał zostawić Go w spokoju, dać Mu czas i nie wymyślać . Kontrola za 3-4 miesiące, powiedział, że Kuba dopiero zaczyna się przemieszczać i mamy dać Mu czas, żeby się rozkręcił

Powiedział, że ortopeda jest od kości, nie od mięśni i żeby tym się zajmował (są kolegami). Fakt, że Kuba ma skłonność do koślawości (potwierdził to), ale on jest przeciwny gisowi (ale o tym uprzedzał nas już ortopeda )

Miramejku ale to chyba dobre wiadomości tym bardziej,że jak sama mówisz to ceniony neurolog.Tego bym się trzymała i tak jak mówi,dała Kubusiowi trochę czasu

Cytat:
pokazała Martynka,czym Marcelek jej zaimponował

Cytat:
U tego wczorajszego neurologa spodobało mi się to, że mimo, że wizyta prywatna, to odnotował ją w książeczce zdrowia, napisał diagnozę.
To się chwali

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:34   #1971
UnholyOne
Ola-Unhola

Hustawka się nie sprzedała, zabrakło 40 zł...
Stary 2010-07-01, 11:40   #1972
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Miramejku ale to chyba dobre wiadomości tym bardziej,że jak sama mówisz to ceniony neurolog.Tego bym się trzymała i tak jak mówi,dała Kubusiowi trochę czasu
Tak zrobię

Cytat:

Nie poszliśmy na spacer, ale położyłam Kubę do łóżeczka, bo zwykle kima pół godzinki, zasypia od 40 minut

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-01, 11:53   #1973
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Mój mały piewszy raz w basenie

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:58
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:56   #1974
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

No ****a rzesz mać....

Cytat:
wcale sie nie dziwię wez moze nie zmywaj nic, jak nie bedzie mial na czym jesc to moze zmięknie.

a jak to się czysci w ogóle, odkręca się coś czy jak, bo u nas to TZ robi takie rzeczy i ja nie wiem....
Stary 2010-07-01, 12:01   #1975
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ale słodziak

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

wcale sie nie dziwię wez moze nie zmywaj nic, jak nie bedzie mial na czym jesc to moze zmięknie.

a jak to się czysci w ogóle, odkręca się coś czy jak, bo u nas to TZ robi takie rzeczy i ja nie wiem....
A odkręca się całą masę gwintów, uszczelek i rurek plastikowych. To żadna filozofia dla faceta, ale trzeba się tam troszkę poschylać pod zlewem, pomocować. Ja to zawsze robiłam, wyciągałam ten cały szlam i syf. Kiedyś jak odkręciłam i chciałam żeby już skręcił, bo się spociłam i zmęczyłam, to nawet nie wiedział co do czego. W końcu patrząc na to sama dokończyłam...
Stary 2010-07-01, 12:04   #1976
Wojtusia
Zakorzenienie

Ola to powiedz mu moze ze próbowałas odkręcić ale za mocno zakręcone.... moze taki argument zadziała.....

ps. dodałam zdjęcia do albumu
Stary 2010-07-01, 12:10   #1977
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kobiałki

Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale byłam dętka . Spóźniliśmy się na wizytę, bo był masakryczny korek , a potem pojechaliśmy przymierzyć Kubę do fotelika.

to jest najgorsze
a podważanie autorytetu i komentarze pod adresem innego lekarza są co najmniej niegrzeczne i mnie to od razu zniechęca do lekarza

no tak, bo gips powoduje przykurcze miesni i dziecko się nie rozwija, potrzebna rehabilitacja i ogólnie nieciekawie...

mam jednak nadzieję, ze traficie na lekarza, który wzbudzi Wasze zaufanie i dobrze pokieruje nóżkami Kubusia

Cytat:

, wiem na pewno, że Tobi jest węższy niż Romer, ale tym się tak nie przejmuję, bo Kuba jest szczupły. A jaki dokładnie Priori Ty masz?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ola, a jak mowa o "gwiazdkach", to masz na myśli ogólną ocenę, czy bezpieczeństwo? Z jakiego roku Priori masz, bo widzę, że to też ma znaczenie. Byłam pewna, że bierzemy Kinga a teraz muszę szukać od nowa
a czemu nie mozecie dopaswać Kinga do siedzenia - z tego co wiem to jest tylko problem z długością pasów (King wymaga takich krótkich - wystających z siedzenia tylko, ale Tobi chyba też - nie pamiętam dokładnie), a do siedzenia się dopasowuje - tylko my nie mogliśmy posadowić fotelika na srodku, bo tam była zbyt wypukła kanapa, ale z boku jest bardzo stabilny
ale u nas w sklepie od razu podawali miejsce gdzie na poczekaniu skracali profesjonalnie takie pasy i już po kłopocie

Priori nie ma obudowanego zagłówka tzn. główka nie jest ustabilizowana na boki jak w Tobi i Kingu
Priori miał 3 gwiazdki w ogólnym teście bezpieczeństwa, a Tobi i King 4 z tym, ze Tobi ma raz 3 a raz 4 gwiazdki, a King ma w zasadzie stale 4

szerokość to dziewczyny pisały, ze Tobi jest chyba najwęższy i ma najbardziej prosty kąt między siedzeniem a oparciem - Priori i King mają ten kąt bardziej łagodny i wydaje mi się, ze jest dla dziecka wygodniejszy

jest jeszcze różnica w głębokości na wysokości bioderek - Tobi jest płytszy w tym miejscu

poza tym są podobne - jak byś miała jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem jak będę pamiętać

Cytat:
ale o co chodzi?

lece w miasto
paaaa
Svi mi też daj nr konta, chyba ze chcesz gotówkę

ja mam gościa - przyjechał chrzestny Tomusia na roczek, więc będę tylko sporadycznie zaglądać

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:16   #1978
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Słodziak

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
to jest najgorsze
a podważanie autorytetu i komentarze pod adresem innego lekarza są co najmniej niegrzeczne i mnie to od razu zniechęca do lekarza

no tak, bo gips powoduje przykurcze miesni i dziecko się nie rozwija, potrzebna rehabilitacja i ogólnie nieciekawie...

mam jednak nadzieję, ze traficie na lekarza, który wzbudzi Wasze zaufanie i dobrze pokieruje nóżkami Kubusia

a czemu nie mozecie dopaswać Kinga do siedzenia - z tego co wiem to jest tylko problem z długością pasów (King wymaga takich krótkich - wystających z siedzenia tylko, ale Tobi chyba też - nie pamiętam dokładnie), a do siedzenia się dopasowuje - tylko my nie mogliśmy posadowić fotelika na srodku, bo tam była zbyt wypukła kanapa, ale z boku jest bardzo stabilny
ale u nas w sklepie od razu podawali miejsce gdzie na poczekaniu skracali profesjonalnie takie pasy i już po kłopocie

Priori nie ma obudowanego zagłówka tzn. główka nie jest ustabilizowana na boki jak w Tobi i Kingu
Priori miał 3 gwiazdki w ogólnym teście bezpieczeństwa, a Tobi i King 4 z tym, ze Tobi ma raz 3 a raz 4 gwiazdki, a King ma w zasadzie stale 4

szerokość to dziewczyny pisały, ze Tobi jest chyba najwęższy i ma najbardziej prosty kąt między siedzeniem a oparciem - Priori i King mają ten kąt bardziej łagodny i wydaje mi się, ze jest dla dziecka wygodniejszy

jest jeszcze różnica w głębokości na wysokości bioderek - Tobi jest płytszy w tym miejscu

poza tym są podobne - jak byś miała jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem jak będę pamiętać
Ja nie odebrałam tego jako podważania autorytetu, bo to ja powiedziałam, co sugerował ortopeda - na temat napięcia mięśniowego. Chyba zgodzisz się, że to rzeczywiście nie jest działka ortopedy?

Dzięki za odpowiedź , akurat model Tobi z 2009 roku ma 4 gwiazdki i tego bym szukała.

King odstawał od naszej kanapy (między kanapą a fotelikiem była przerwa), przez co nie będzie tak stabilnie zamocowany, jak Tobi.

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-01, 12:33   #1979
angy
Zakorzenienie

Witam Was!!!

Wreszcie wróciliśmy i dopiero się ogarnęłam jako tako.
W Łebie było cudownie, mięliśmy piękną słoneczną pogodę cały czas, a samo miasteczko jest bardzo ładne, czyste, jest gdzie spacerować i generalnie nie było do czego sie przyczepić. Naprawdę odpoczęliśmy. Tylko w ostatni dzień coś Zosia zaczęła marudzić i przez dwa dni miała stan podgorączkowy i straszy katar. Byliśmy z nią wczoraj u lekarza, ale nic poważniejszego nie stwierdziła. Niby idą górne zęby i to może być od tego (cały czas mamy tylko dwa). Daję jej pulneo, a do noska kazała euphorbium i otrivin. Dziś już dużo lepiej i przespała całą nockę (dwie poprzednie przepłakała, bo jej nos zatykało i było nieciekawie).

Mięliśmy dziś jechać do Gdańska, ale ze względu na Zosię nie pojechaliśmy. Zresztą nie chce mi się. Muszę trochę w domu pomieszkać

Tak w ogóle to Zosia waży 10 kg, cały czas pomimo tej choroby-niechoroby je ładnie, daje buźki, ale to już wcześniej mówiłam, przybija "piątkę", pokazuje papa, pokazuje lampę i uwaga: wie, co to "nie wolno" i się słucha Ale tylko tatusia, mamy jakoś nie chce (wcale mi nie do śmiechu tak naprawdę). Śmiga po domu na całego, nie można z niej oka spuścić, coraz sztywniej stoi na nogach. Mnóstwo gaworzy, zaczepia wszystkie dzieci, zresztą nie tylko dzieci, do wszystkich się śmieje (tylko nie każdy odwzajemnia, ale to już inna sprawa).

O nadrabianiu nawet nie marzę, ale powiem Wam, że się stęskniłam za Wami Doczytałam tylko, że Miramej była u neurologa-dobrze, że nic nie wykrył
Obiecuję wrzucić parę zdjęć z wakacji i z łazienki, tylko musze zrobić.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:36   #1980
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a zależy Ci na tych dodatkowych 40 zł? może napisz do ostatniego licytującego, że sprzedasz za cenę jaką oferował??? Albo spróbuj jeszcze raz wystawić

Współczuję gnoma w domu...masz rację, nie rób nic

Cytat:
ale fajnie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam Was!!!

Wreszcie wróciliśmy i dopiero się ogarnęłam jako tako.
W Łebie było cudownie, mięliśmy piękną słoneczną pogodę cały czas, a samo miasteczko jest bardzo ładne, czyste, jest gdzie spacerować i generalnie nie było do czego sie przyczepić. Naprawdę odpoczęliśmy. Tylko w ostatni dzień coś Zosia zaczęła marudzić i przez dwa dni miała stan podgorączkowy i straszy katar. Byliśmy z nią wczoraj u lekarza, ale nic poważniejszego nie stwierdziła. Niby idą górne zęby i to może być od tego (cały czas mamy tylko dwa). Daję jej pulneo, a do noska kazała euphorbium i otrivin. Dziś już dużo lepiej i przespała całą nockę (dwie poprzednie przepłakała, bo jej nos zatykało i było nieciekawie).

Mięliśmy dziś jechać do Gdańska, ale ze względu na Zosię nie pojechaliśmy. Zresztą nie chce mi się. Muszę trochę w domu pomieszkać

Tak w ogóle to Zosia waży 10 kg, cały czas pomimo tej choroby-niechoroby je ładnie, daje buźki, ale to już wcześniej mówiłam, przybija "piątkę", pokazuje papa, pokazuje lampę i uwaga: wie, co to "nie wolno" i się słucha Ale tylko tatusia, mamy jakoś nie chce (wcale mi nie do śmiechu tak naprawdę). Śmiga po domu na całego, nie można z niej oka spuścić, coraz sztywniej stoi na nogach. Mnóstwo gaworzy, zaczepia wszystkie dzieci, zresztą nie tylko dzieci, do wszystkich się śmieje (tylko nie każdy odwzajemnia, ale to już inna sprawa).

O nadrabianiu nawet nie marzę, ale powiem Wam, że się stęskniłam za Wami Doczytałam tylko, że Miramej była u neurologa-dobrze, że nic nie wykrył
Obiecuję wrzucić parę zdjęć z wakacji i z łazienki, tylko musze zrobić.

o cześć Fajnie że wyjazd taki udany Tęskniłyśmy więc teraz musisz udzielać się podwójnie za czas nieobecności

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości