|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
No nic, zobaczymy ![]() , wiem na pewno, że Tobi jest węższy niż Romer, ale tym się tak nie przejmuję, bo Kuba jest szczupły. A jaki dokładnie Priori Ty masz?---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Kuba umie dawać buzi , tzn. na początku jak mówiłam "daj buzi", to łaskawie odwracał buźkę w moją stronę, a teraz otwiera usta i czeka na buzi Mogłabym Go tak całować i całować ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Ola, a jak mowa o "gwiazdkach", to masz na myśli ogólną ocenę, czy bezpieczeństwo? Z jakiego roku Priori masz, bo widzę, że to też ma znaczenie. Byłam pewna, że bierzemy Kinga a teraz muszę szukać od nowa
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Anula tany tany
mnie czasem też rozbawia mała.A problem z zasypianiem jest jakies 3dni.Do kąpieli i mleka ledwo żywa, a po ma tyle werwy 2dni ją wyciągałam i bawiła się aż byla mega senna a wczoraj zostawiłam ją płaczącą w łóżeczku i po 15min lamentu zasnęła.I tak będę robić
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynka wstała po drzemce i pełna sił bryka...zmykamy na kocyk póki jeszcze upału nie ma. Buźki
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam się
Moja Oliwka drzemie, ciężko było, bo gorąco u nas w domu, ale w koncu usneła. To ja ide sie posmarowac samoopalaczem, bo to gówno szybko sie zmywa pod prysznicem i prawie codziennie musze sie smarować, ehh, co za życie... Pozniej wstawie fotki do albumu, Oliwki i z wesel. |
|
|
|
#1955 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, my mamy Priori SPS, czyli ten starszy, ona ma chyba 3 za bezpieczeństwo
(ale chyba Priori XP też )http://www1.adac.de/Tests/Kindersich...ePageID=291796 wg tego testu wyżej rzeczywiście ważny jest rok To pewnie dziewczynom chodziło o jakieś jego cechy wyglądu, może ułożenia itp, a nie o bezp. Ja dokładnie nie pamietam, także musisz dopytać drugą Olę ![]() Za buziaczki. Och te otwarte buziolki naszych dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- O matko zaraz przychodzi technik do zmywarki, a ja w pizamie... lecę, papa
|
#1956 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ogarnelam troche
![]() teraz ide na pol godzinki na lezaczek bo sloneczko daje a potem jade do media obejrzec lodowki i do kolezanki ![]() hmmm a co ja mam powiedziec jak Tz moje dziecko od paru dni kladzie o 23 spac nie wiem co to bedzie jak wroci do domu
|
|
#1957 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wkleję ale później Cytat:
![]() Upalnie było ale klima nas ratowała Cytat:
Cytat:
Moja siostrzenica w kościele tańczyła Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzka ostatnio nauczyła się przytulać nas Dzien dobry ![]() Dzięki dziewczyny za troskę. Wczoraj zanim poszłam spać to włożyłam czopek i takim cudem mała przespała do 3.30 - znów płacz, smoczka nie chciała. Posmarowałam dziąsła i dałam smoczek z lodówki i jakoś zasnęła... O rany ciekawe ile jeszcze takich nocek? Miłego dnia Idę po kawę
|
|||||
|
|
|
#1958 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale o co chodzi?
![]() gor masz moj nr konta? jesli tak to wplac mi 89.20zl 82zl keratyna z wysylka, 1.20zl pojemniki, 0.90zl koperta, 5.10zl wysylka ode mnie a jak nie masz to potem Ci podam lece w miasto ![]() paaaa
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
A ja tu mialam dzisiaj nie zagladac
. Ale jakos nie moge .Niedlugo idziemy z Danielem do dentysty trzymajcie kciuki , zeby to nie byla prochnica ![]() Ja widze , ze dla Daniela jest teraz wlasnie czas do nauki , powtarza wszystko co mu pokaze, czasami mu sie przypomni po czasie np. ostatnio uczylismy sie kosi kosi , bo on do tej pory nie robil , no i w domu nie chcial robic, za to przypomnialo mu sie 20 minut pozniej na spacerze i caly czas robil . A wczoraj uczylismy sie hmmm... jak to nazwac no tak paluszkami o warge , no i od razu zajarzyl i chodzil po calym domu i caly czas tak robil . Dzisiaj rano jak sie obudzil i mnie zobaczyl to od razu tez tak robil .
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nr konta, właśnie sprawdziłam Cytat:
No i dla Danielka ![]() Wypiłam samotnie kawkę (może nie tak samotnie, małż mi towarzyszył ) i idę ![]() Pa
|
||
|
|
|
#1961 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
yhmmdobra lece dziewczyny milego dzionka ![]() dzis wraca moje dziecko
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() No i 6 dni wolnego minęły i czas zacząć wakacyjną, ostrą pracę ![]() Bo urlopu we wakacje nie dostanę ![]() Tak nadrabiałam Was od wczoraj i normalnie widzę, że niektóre nasze wakacyjne dzieciaki to niezłe urwisy ![]() Mój tez urwis Przemko w ogóle teraz z tego co zauważyłam ostro nabywa wiedzę ![]() Nauczył sie dawać buzi ![]() A ja w ciągu 14 dni dzięki diecie Dukana pozbyłam się juz 4 kg i po 2 cm z obwodów ![]() No i życzenia niektóre niestety spóźnione ale w 100 % szczere ![]() DUŻO ZDRÓWKA, UŚMIECHU I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH ZUZANEK, TOMUSIA, JOACHIMA I BIANKI ![]() Grono roczniaków się poszerza
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-07-01 o 11:19 |
|
|
|
#1963 |
|
Ola-Unhola
|
Ten mój mąz to jest debil jednak....
Był facet od zmywarki, pozaglądał itp i oczywiście okazało się, ze syfon pod zlewem jest zatkany, więc dlatego z węza od zmywarki słabo schodzi woda i stoi w komorze (wąż przyłączony jest do syfonu). Ja to sugerowałam 150 razy, ale Małż uważał, że głupoty gadam. Mówiłam sprawdź przeczyśc itp. Nie... No i teraz technik zostawił instrukcje, ze ma mąz przeczyścic itp, więc dzwonię do M., że musi przeczyścić, a on do mnie Ty to zrób...., wystarczy, że ja będę się męczył z wsuwaniem jej pod blat. Trzeba się dzielić obowiązkami. Tak jesteś za równouprawnieniem, a nie możesz odetkać zlewu (dodam, ze od 6 lat ja zawsze w łazience i kuchni czyściłam i odtykałam kolanko, on nawet nie wie co się odkręca...) No ****a rzesz mać.... No i on tego nie zrobi, nie bedzie tam grzebał i się męczył...koniec tematu...
|
#1964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zobaczę, co p4w napisze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() , Kuba też robi "tuli tuli" ![]() Teściówko, a które to ząbki idą? Cytat:
, napisz później, co lekarz powiedział ![]() Pocieszyłaś mnie, bo Kuba też nie robi "kosi kosi", jest szansa, że się nauczy ![]() dla DanielkaCytat:
- kawa wypita w towarzystwie Męża traktowana jest prawie jak wypita samotnie
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() adaikaka gratuluję efektów diety
|
|
|
#1966 |
|
Ola-Unhola
|
Wiecie co, pie***lę, nie robię nic. Przepraszam za brzydkie słowa, ale mnie nosi...
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak bedzie chciał obiad to powiedz mu, że jest równouprawnienie i jak chce zjeść to niech sobie ugotuje bo Ty nie bedziesz się męczyć i pocić przy garach Cytat:
|
||
|
|
|
#1968 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A Małż to ma czapkę niewidkę? papa, miłego Cytat:
za postępy.Cytat:
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1970 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
A jakże
było co robić na wieczór byłam padnięta![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze,że wycieczka się udała Cytat:
Nie same Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1971 |
|
Ola-Unhola
|
Hustawka się nie sprzedała, zabrakło 40 zł...
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** Nie poszliśmy na spacer, ale położyłam Kubę do łóżeczka, bo zwykle kima pół godzinki, zasypia od 40 minut
|
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak to się czysci w ogóle, odkręca się coś czy jak, bo u nas to TZ robi takie rzeczy i ja nie wiem.... |
||
|
|
|
#1975 |
|
Ola-Unhola
|
Ale słodziak
A odkręca się całą masę gwintów, uszczelek i rurek plastikowych. To żadna filozofia dla faceta, ale trzeba się tam troszkę poschylać pod zlewem, pomocować. Ja to zawsze robiłam, wyciągałam ten cały szlam i syf. Kiedyś jak odkręciłam i chciałam żeby już skręcił, bo się spociłam i zmęczyłam, to nawet nie wiedział co do czego. W końcu patrząc na to sama dokończyłam...
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Ola to powiedz mu moze ze próbowałas odkręcić ale za mocno zakręcone.... moze taki argument zadziała.....
![]() ps. dodałam zdjęcia do albumu |
|
|
|
#1977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podważanie autorytetu i komentarze pod adresem innego lekarza są co najmniej niegrzeczne i mnie to od razu zniechęca do lekarza ![]() no tak, bo gips powoduje przykurcze miesni i dziecko się nie rozwija, potrzebna rehabilitacja i ogólnie nieciekawie... mam jednak nadzieję, ze traficie na lekarza, który wzbudzi Wasze zaufanie i dobrze pokieruje nóżkami Kubusia ![]() Cytat:
ale u nas w sklepie od razu podawali miejsce gdzie na poczekaniu skracali profesjonalnie takie pasy i już po kłopocie Priori nie ma obudowanego zagłówka tzn. główka nie jest ustabilizowana na boki jak w Tobi i Kingu Priori miał 3 gwiazdki w ogólnym teście bezpieczeństwa, a Tobi i King 4 z tym, ze Tobi ma raz 3 a raz 4 gwiazdki, a King ma w zasadzie stale 4 szerokość to dziewczyny pisały, ze Tobi jest chyba najwęższy i ma najbardziej prosty kąt między siedzeniem a oparciem - Priori i King mają ten kąt bardziej łagodny i wydaje mi się, ze jest dla dziecka wygodniejszy jest jeszcze różnica w głębokości na wysokości bioderek - Tobi jest płytszy w tym miejscu poza tym są podobne - jak byś miała jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem jak będę pamiętać Cytat:
ja mam gościa - przyjechał chrzestny Tomusia na roczek, więc będę tylko sporadycznie zaglądać
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodziak
![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedź , akurat model Tobi z 2009 roku ma 4 gwiazdki i tego bym szukała.King odstawał od naszej kanapy (między kanapą a fotelikiem była przerwa), przez co nie będzie tak stabilnie zamocowany, jak Tobi.
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was!!!
Wreszcie wróciliśmy i dopiero się ogarnęłam jako tako. W Łebie było cudownie ). Mięliśmy dziś jechać do Gdańska, ale ze względu na Zosię nie pojechaliśmy. Zresztą nie chce mi się. Muszę trochę w domu pomieszkać ![]() Tak w ogóle to Zosia waży 10 kg, cały czas pomimo tej choroby-niechoroby je ładnie, daje buźki, ale to już wcześniej mówiłam, przybija "piątkę", pokazuje papa, pokazuje lampę i uwaga: wie, co to "nie wolno" i się słucha Ale tylko tatusia, mamy jakoś nie chce ). Śmiga po domu na całego, nie można z niej oka spuścić, coraz sztywniej stoi na nogach. Mnóstwo gaworzy, zaczepia wszystkie dzieci, zresztą nie tylko dzieci, do wszystkich się śmieje (tylko nie każdy odwzajemnia, ale to już inna sprawa ). O nadrabianiu nawet nie marzę, ale powiem Wam, że się stęskniłam za Wami Doczytałam tylko, że Miramej była u neurologa-dobrze, że nic nie wykrył Obiecuję wrzucić parę zdjęć z wakacji i z łazienki, tylko musze zrobić.
|
#1980 | |
|
Wtajemniczenie
|
a zależy Ci na tych dodatkowych 40 zł? może napisz do ostatniego licytującego, że sprzedasz za cenę jaką oferował??? Albo spróbuj jeszcze raz wystawić
Współczuję gnoma w domu...masz rację, nie rób nic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Fajnie że wyjazd taki udany
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

No nic, zobaczymy 
, wiem na pewno, że Tobi jest węższy niż Romer, ale tym się tak nie przejmuję, bo Kuba jest szczupły. A jaki dokładnie Priori Ty masz?
, tzn. na początku jak mówiłam "daj buzi", to łaskawie odwracał buźkę w moją stronę, a teraz otwiera usta i czeka na buzi 

mnie czasem też rozbawia mała.
2dni ją wyciągałam i bawiła się aż byla mega senna a wczoraj zostawiłam ją płaczącą w łóżeczku i po 15min lamentu zasnęła.I tak będę robić
)
Za buziaczki. Och te otwarte buziolki naszych dzieciaczków 
nie wiem co to bedzie jak wroci do domu

, ale w granicach normy i ma to najprawdopodobniej po rodzicach 

yhmm