|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszych TŻtów mocno kochamy i cierpliwie sobie czekamy, a w międzyczasie gadamy
Cytat:
no nie wiedzialam poza tym juz sie z nim rozstawalam, ale z innym wtedy nie bylam - nie bede brala byle kogo kto sie napatoczy zeby tylko spr."a jak to jest z innym". Ch*j mnie to za przeproszeniem obchodzi ja wiem i czuje, ze jestem szczesliwa. Daje mi to, czego potrzebuje czyli bezpieczenstwo, milosc, oparcie i pozwala mi byc soba w kazdej chwili. Jednak mnie az tak na slub nie cisnie i jak juz pisalam stara panna sie nie czuje i w zyciu czuc sie nie bede, toz to by bylo przegiecie... Ja uwazam, ze zeby stwierdzic czy sie jest szczesliwym z druga osoba trzeba z nia naprawde spoooro przezyc i doglebnie poznac. |
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszych TŻtów mocno kochamy i cierpliwie sobie czekamy, a w międzyczasie gadamy
Cytat:
a co do slubu w mlodym wieku...nie popieram, jesli para bierze slub, a potem zyje jak przed nim. ale jesli sama sie utrzymuje, finansuje wesele i ma gdzie mieszkac, to czemu nie. i w moim srodowisku tez wszyscy biora sluby blizej 30stki, w mlodszym wieku to tylko dziewczyny ktore zostaly w rodzinnym miescie. we Wro wsrod moich znajomych srednia wieku to wlasnie kolo 28-30 lat |
|
|
|
|
#633 |
|
TU i TAM
|
witam moge sie przylaczyc?
|
|
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
witaj,pewnie ze mozesz.
opowiedz cos o sobie i TŻcie. |
|
|
|
#636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() też sobie nie wyobrażam wychodzić za mąż za swojego pierwszego faceta. No własnie mi też chodzi głównie o oczekiwania, dopiero gdy następuje moment w którym dojrzewa sie psychicznie wie sie czego tak naprawde oczekuje sie od życia i od partnera. Biorac pod uwage fakt iz w wieku 20 lat nadal kształtowana jest psychika-charakter- następuje rozwoj- czas reflekcji - rozmyślan ehhh koleżanko my z tej samejh branży jesteśmy tak, że wiemy o co chodzi hihihihihi :P Jestem przekonana na 100% ze inne podejscie do życia ma ta sama osoba porównując swoje oczekiwania mając 20 lat i 7 lat pozniej ![]() ale jak już pisałam to każdego indywidualna sprawa jak pokieruje swoim zyciem.
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam sie jak najbardziej o ta kwestie mi własnie chodziło
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Yoona i emancypantka widać że my nie trafiliście na właściwych tż za pierwszym razem bo jakby tak było to co zostawilibyście go żeby sprawdzić jak o z innym????
ja się cieszę że Bóg tak szybko zesłał mi tż i już tyle lat jesteśmy szczęsliwi zresztą to się nawet przekłada na kwestie ekonomiczne jak patrze na moich znajomych mają po 20 kilka lat są ze sobą rok dwa nawet mieszkać nie mają gdzie a my już z tym problemu nie mamy więc dość szybko moge się całkowicie usamodzielnić i założyć rodzine nie myśląc za co opłace kredyt na mieszkanie zaciągnięty na 20 lat |
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
no to sie rozgadałyśmy :P
Jednak nie zmienia to faktu iż w sobote moj wielki wieczór :P zastanawiam się czy jak wrócimy w nocy z kolacji i innych atrakcji czy mam budzic rodziców i się chwalić i krzyczeć z radości :P i całe miasto obudzić czy dopiero w niedziele poczekać na Tż i wspólnie ogłosić im nasze zaręczyny... doradzcieeeee
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle ile macie lat z TŻtem i ile jestescie razem? bo jesli mowilas to przegapilam |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
emancypantka jaki masz ładny podpis
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego ustatkowania- ja jakbym byla wlasnie z tym pierwszym TŻtem, to i tak nie mialabym mieszkania, dzialki i skazana bylabym na kredyt tak jak teraz, wiec tutaj akurat zwiazku nie widze (on nadal z rodzicami mieszka, a ja juz chociaz posunelams ie krok dalej 5 lat temu:P )Cytat:
|
||
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kohnelia20;20398435]Yoona i emancypantka widać że my nie trafiliście na właściwych tż za pierwszym razem bo jakby tak było to co zostawilibyście go żeby sprawdzić jak o z innym????
Tak dokładnie tak jak piszesz . Ja jak zaczełam spotykać sie ze swoim pierwszym chłopakiem to nigdy nie myślałam o nim jako o potencjalnym kandydatcie na męża. Poprostu był fajnym kolegom i spedzaliśmy ze soba duzo czasu.... z perspektywy czasu człowiek ten nie dorasta do pięt mojemu obecnemu. Mogę śmiało stwredzić ze wraz z wiekiem moje oczekiwania co do partnera radykalnie sie zmieniły ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- 25 lat no z bite 5 lat spotykamy sie 3 lata bylismy w związku i pracowalismy razem :p ehh co za czasy obecnie mamy persoektywy na przyszłosc i wspaniale nam sie układa dogadujemy się kochamy i zyc bez siebie nie mozemykurde nie ma opcji :p wczoraj siostra tż mi wypaplała, że w koncu kupił pierścionek ktorego szukal pół roku , nie mogł sie zdecydowac hahahhaha siostra mi by nie powiedziała ale wzielam ją podstępem :P tż o niczym nie wie :P ja właśnie też jestem papla i w ogole wariatka ze w nocy chyba wszystkich z rodziny obdzwonie i wszystkich znajomych wszystkie kolezanki i kolegów :p hahahaha taka bede szczesliwa ![]() Obiecuje ze opowiem wam sobotni scenariusz
Edytowane przez emancypantka Czas edycji: 2010-07-01 o 18:32 Powód: dopisać coś musiałam :P |
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
yoona to faktycznie długo
ja wam powiem że też nie myślałam że będę długo z tż szłam dopiero do liceum poznaliśmy się w wakacje myślalam ze to skończy się po wakacjach ale potem było coraz fajniej oczywiście byly też kryzysy ale takim przełomowym momentem było to jak przed moją 18 lezałam w szpitalu przez 2 miesiące 100 km od domu i wtedy on przy mnie był wziął tydzień urlopu i siedział tak ze mną całe dnie bo na noc musiał wyjść... i staral się przyjezdzać jak tylko mógl to wtedy zdałam sobie sprawe że to jednak to |
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
emancypatka - nie szkoda Ci trochę,że nie będziesz miała elementu zaskoczenia? wszystko planujesz, jak podziękować za pierścionek, kiedy powiedzieć rodzicom... najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz
Cytat:
mam wiele znajomych co biorą ślub po 30 i w życiu bym nie pomyślała że są starzy ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2010-07-01 o 18:36 |
|
|
|
|
#647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no własnie i widać, że jesteście szczęsliwa i trafnie dobraną parą. Nie zostawił cię gdy go potrzebowałaś, był przy tobie troszczył sie dbał a to najwiekszy dowód miłosci.... az się wztuszylam Ja poznalam kiedys faceta w wieku 16 lat i bylismy 4 lata ;/ wlasnie w momencie gdy go najbardziej potrzebowalam też byłam w szpitalu chora na zapalenie jajników;/ on odwrocil sie odemnie nie odzywal sie jezdzil na imprezy mnie tez nie odwiedzal ;/ zostawil mnie!!! rok bylam zamotna a potem poznalam obecnego tż mojego ukochanego z ktorym mogę wlasnie konie krasć beczke soli zjeść i wino pić i wogole :p cuda na kiju robić ![]() wszystko zależy od tego na kogo sie trafi w życiu ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- [QUOTE=Montii;20398784]emancypatka - nie szkoda Ci trochę,że nie będziesz miała elementu zaskoczenia? wszystko planujesz, jak podziękować za pierścionek, kiedy powiedzieć rodzicom... najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz I tak nie bedzie tak jakbym tego chciała to oczywiste hihihih tak, że moje plany legna w gruzach ale sobie myślę o tym cały czas i sie trzęsę. Pisze o tym tylko wam, nikomu na real nic nie mowie bo powiedzą, że glupia jestem :P
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- emancypantka to normalne że jestes podekscytowana chciałabyś żeby wszystko wyszlo jak najlepiej ale ja przypuszczam że to będzie jednak stres też ale nie myśl o tym co mu powiesz jak się zachowasz odpuść niech będzie spontan i ty się bedziesz mniej denerwować |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś byłam imprezowiczką, spotykałam się to tu to tam, z różnymi kolesiami, randkowanie albo po pare tygodni, jeden związek 2letni i drugi pół roku
byli różni aż spotkałam JEGO i wiem,że to ten jedyny ukochany wyczekany
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież człowiek nie potrzebuje porównania żeby wiedziec czy jest szczęśliwy- to się po prostu wie![]() cześć Cytat:
) bo to bedzie przez to piekna chwila, ktora na dluuugo zapamietam
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
no tak też tragicznie wspominam moje zapalenie jajników. Cholera jasna wtedy myślałam, że po ścianie będę chodzić.
masz racje przestaje o tym myśleć :p - spontan !!!!!!!!!!!!!!! ( i tak sie denerwuje buuuu ) hihihihi dam rade
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś sobie gdybałam co by było gdyby..jak sie zachowam, co powiem, aaa tak mnie zatkało ,że jak rodzice chcieli żebym im opowiedziała to..nie pamiętam nic, ani co mowił TŻ ani mojej reakcji, taki szok i stres
![]()
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
no własnie, nie szkoda Ci? ja zawsze sobie myślalam, ze to bedzie taka megaaaa niespodzianka, ze bede w szoku i w ogole umre z wrazenia
) bo to bedzie przez to piekna chwila, ktora na dluuugo zapamietam [/QUOTE]ehh my też rozmawialismy i wiedzialam ze to nastąpi nie wiedzialam i poniekąd nie wiem ze to nastapi wlasnie teraz W moim przypadku tak czy siak zaskoczenia by nie było z racji tego iż było kilka rozmów miedzy nami takich deklarującyh on sie deklarowal ja się deklarowałam. Dla mnie zaskoczeniem będzie to co mój Tż wymyśli i co mi powie chociaż on zawsze twierdził ze swoich uczuć do mnie nie jest w stanie wyrazić słowami.
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=emancypantka;203985 69]
Cytat:
ciekawi mnie to![]() jestes ze swoim TZ od 20 roku zycia, wczesniej mialas innych... to coz to za porownanie do innych jak mialas przeciez nascie lat i nie widzialas w nich kandydatow na meza? porownujesz nastolatka z ktorym bylas kiedys do czlowieka 25 letniego z ktorym jestes teraz?
|
|
|
|
|
#656 |
|
Raczkowanie
|
to ja zapytam, ale nie obraz sie prosze
ciekawi mnie to![]() jestes ze swoim TZ od 20 roku zycia, wczesniej mialas innych... to coz to za porownanie do innych jak mialas przeciez nascie lat i nie widzialas w nich kandydatow na meza? porownujesz nastolatka z ktorym bylas kiedys do czlowieka 25 letniego z ktorym jestes teraz? [/QUOTE]no własnie o to chodzi ze nie ma porównania nie dotyczyłaś. Chodzi o perspektywe wieku... ze mając 16 lat a majać 25 lat jest inne myślenie i dlatego uważam, że dziewczyny które wychodzą za swojego pierwszego faceta w wieku 20 lat tak naprawde nie wiedzą czego oczekują od życia. Bo myślenie nastolatki jest inne niż myślenie dorosłej kobiety....
Edytowane przez emancypantka Czas edycji: 2010-07-01 o 19:11 Powód: dopisać musiałam coś by zrozumieć mógł ktos ;) |
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dotyczyłaś. Chodzi o perspektywe wieku... ze mając 16 lat a majać 25 lat jest inne myślenie i dlatego uważam, że dziewczyny które wychodzą za swojego pierwszego faceta w wieku 20 lat tak naprawde nie wiedzą czego oczekują od życia. Bo myślenie nastolatki jest inne niż myślenie dorosłej kobiety....[/QUOTE]hmmmm widomo że myślenie 16 a potem 20 się zmienia ale jak ciągle ta osoba chce być ze swoim tż to już chyba wie czego oczekuje i jest już dorosła kobietą przecież więc myslenie może się zmieniać co nie znaczy że chce się zerwać więc istanieje milość od mlodości z tą sama osoba
Miłość zaczyna się wtedy, kiedy szczęście drugiej osoby staje się ważniejsze niż twoje. Edytowane przez Kohnelia20 Czas edycji: 2010-07-01 o 19:17 |
|
|
|
|
#658 | ||||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajny dzionek mieliscie U mnie bez zmian chociaż małymi kroczkami coś się zaczyna dziać ![]() Cytat:
Do dziadków na wioske nad jeziorko - super sprawa Napisz coś o Was ![]() Cytat:
Kohnelia fotki pokazuj z wesela
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Daga ja czekam na więcej informacji od ciebie w najbliższym czasie hehe
ok zapomniałam calkiem o fotach
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia
dobry zakup, ja bym ja nosiła z paseczkiem pod biustem
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

wiec sie nie przejmuj, że majaąc 27 lat bedziesz starą młodą panna
no nie wiedzialam
poza tym juz sie z nim rozstawalam, ale z innym wtedy nie bylam - nie bede brala byle kogo kto sie napatoczy zeby tylko spr."a jak to jest z innym". Ch*j mnie to za przeproszeniem obchodzi
ja wiem i czuje, ze jestem szczesliwa. Daje mi to, czego potrzebuje czyli bezpieczenstwo, milosc, oparcie i pozwala mi byc soba w kazdej chwili. Jednak mnie az tak na slub nie cisnie i jak juz pisalam stara panna sie nie czuje i w zyciu czuc sie nie bede, toz to by bylo przegiecie... 

klask i:

przecież człowiek nie potrzebuje porównania żeby wiedziec czy jest szczęśliwy- to się po prostu wie
Fajny dzionek mieliscie
bo geodeta wymierzył tą ziemie ze spadku i podzielil ją na 6 działek budowlanych i tż chce je wszystkie sprzedać ale to jest jego ojcowizna on tam przez 15 lat mieszkał a teraz chce wszystko za kase oddać
ok zapomniałam calkiem o fotach