|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Zuziczko nie wiem jak się ten sklep zwie, ale na Polnej się mieści, taki duuuuuuży
jak weszłam, to zwariowałam.Własnie takie kolorowe teraz kupuje, bo piszą, że maluszek musi mieć żywe kolorki, aby od początku na nie reagować. A tyle zabawek, karuzeli i maskotek beżowych produkują. Dzięki kochane za pociechę. A zapomniałam się pochwalić, że wczoraj mnie mężuś na Zaćmienie zabrał
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() fajny mąż w takim razie
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie się pakuje, bo jednak jedziemy nad morze- do Pustkowa- od jutra do środy choć tyle
![]() i z tego całego pakowania zaczelam ciuszki maleństwa przegladać i ukladac w mojej dotychczasowej komodzie boże gdzie ja się podzieje ze swoimi szpatkami, torebkami i w ogole...a to kilka z ciuszków ![]() kolory jakoś mi nie wyszly na tych zdjęciach pierwszy komplecik jest w niebieskie paseczki..
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja powoli chyba zwijam sie z pracy. W domu nie mam teraz netu wiec prośba do was: jedźcie sobie nad jeziorko, morze, gdziekolwiek tylko nie piszcie za dużo przez weekend, bo w poniedziałek znowu pół dnia będę was nadrabiać
Udanego weekendu wszystkim
|
#3305 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
Cytat:
Ale to ze względu na zaparcia i cukrzycę ![]() Natomiast nie wiem czy to co jemy w ciąży ma wpływ na kolki u dziecka po porodzie. Wg logiki to mogło by mieć wpływ na trawienie malucha podczas ciąży, co jemu za różnica, że ja np. 3 miesiące temu wypiłam Sprite? Wydaje mi się to bez związku...? Chyba znaczenie ma tylko to co jemy jak karmimy. Cytat:
No i też każdy wyjazd chcę zaplanować żeby się na niego nastawić. Chociaż powiem, że ja bym teraz najchętniej spędzała czas w domu... albo ewentualnie na działce z rodzicami. Jakoś nie mam ochoty na znajomych. Czuję się gruba i brzydka, napuchnięta, zmęczona i jestem nerwowa i płaczliwa.. nie do końca mam ochotę pokazywać się ludziom w tym stanie. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Udanego wyjazdu! Ja próbuję tż-ta wyciągnąć na działkę, chociaż z tego co widzę to nie ma zbytnich chęci bo on chciał sobie spędził weekend na motocyklu więc pewnie skończę sama w domu znowu...
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
NIKaP-n Nie wiedziałam o tych kolorach ... A ja większość ciuszków w żółtym jasnym mam
Mpik82 Miłego wyjazdu My się zbieramy i zbieramy nad morze, ale nie wiem jak to wyjdzie ... Bardzo krucho z kasą i nie wiem czy nie pojedziemy przypadkiem tylko na jeden dzień ...Nie jestem amatorką ciuszków z uszkami itd. Może i słodko maluch wygląda, ale ja nie lubię takich ubranek ![]() Klarissa Dobrze Ci z tym usg ... ja miałam dopiero 2, a jutro zaczynam 8 miesiąc ... 15 lipca jeszcze jedno będę miała i koniec ... A na prywatne mnie nie stać. Nie wiedziałam, że na wzdęcia niedobrze jest pić gazowane ... W takim razie chyba muszę przestać ![]() U mnie jeszcze opuchlizny na nogach nie widać ale ja niestety ją czuję ... Tak się cieszyłam, że nie puchną, a 2 dni temu zaczęły. Ledwo dałam radę dojść w nocy do łazienki, tak spuchnięte były ![]() Ja też sama w domu, ale to dlatego, że Tż w pracy ... W niedzielę czeka nas 25-lecie małżeństwa Tż rodziców. Już widzę te ręce przyklejone do mojego brzucha ... Chociaż jego rodzina mnie nie zna w większości, więc mam nadzieję, że nie w głowie będzie im "macanie" mnie. |
|
|
|
#3307 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
nie było mnie raptem kilka godzin a tu trzy strony do przeczytania i nadrobienia Sporo...Wróciłam właśnie z zakupów, pojechałam do Szkoplandii po kawę do ekspresu (w PL jest dwa razy droższa). Idę do kasy, mała kolejka (jakieś 4 osoby przede mną + trójka Polaków ) no to stoję z kawą, winem i żelkami i czekam Za mną stanęło towarzystwo +65 z Polski, przede mną to samo. No i nagle podchodzi Niemra, która jest nadzorcą zmiany i mówi, że nie muszę stać, że mam podejść od razu do kasy. Grzecznie jej podziękowałam , idę... Komentarze Polaków którzy stali przede mną i za mną - osz k.... bez kolejki, jak to tak... k... To na pewno jakaś Niemra k... Jakim prawem itd... Normalnie żal było słuchać tego jadu. Odwróciłam się i powiedziałam - jakim prawem? A takim że jestem w ciąży i nie muszę stać w kolejkach. Nawet tu... Mina Polaków bezcenna ![]() Kupiłam sobie krem na opuchnięte nogi perfecty. Jak dla mnie rewelacja, zwłaszcza po kilku minutach jak to zimno tak się fajnie po gnatach rozchodzi ![]() A co do ruchliwości dziecka - moje ma okres kopania pomiędzy 4-6 rano, w dzień tak sobie i wieczorem trochę się ożywia a najzabawniejsze jest to, że jak mój mąz kładzie głowę na brzuchu to nagle cała zabawa zamiera... i jest cisza. Zabiera głowę - bejbiak kopie Mała diablica nam rośnie... I dobrze
|
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bylam na zakupach.
Kupilam woreczki na pieluszki tzw. paklanki, bo kolezanka bardzo mi je zachwalala (50 sztuk w Carrefour za 3,60 chyba, albo 3,90) o takie kupilam http://www.allegro.pl/item1093480116...ia_wysylk.html Kupilam super fajny album na zdjecia. Wstawie juz do niego te dwa zdjecia co mam 4D ![]() A my w niedziele mamy 1 rocznice slubu ale zlecialo....Aha- dla dziewczyn z Krakowa. Znalazlam sklep gdzie maja duzy wybor wozkow. Jest przy Zakopiance, tylko nie tam gdzie Carrefour tylko z boku nazywa sie 4 kids. Mmaja bardzo duzy wybor wozkow, az sie zdziwilam, ja akurat ogladalam x-landera to maja w kazdej wersji kolorystycznej ![]() Astorianka- dobrze im dogadalas hehehe
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-02 o 14:21 |
|
|
|
#3310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, no i komplet Supermana.Kino? ale fajnie. Moj maz umowil sie ze mna na randke w poniedzialek, ale raczej kolacja na miescie niz film. Cytat:
Morze, morze, mhmm, co ja bym dala za jeden dzien nad morzem. Teraz w te upaly to bym umarla w drodze niestety, a tak 4h jazdy trzeba liczyc. Wczoraj wyszlam na spacer o 9 WIECZOREM i spuchlam , az sie zaczynam bac o gestoze...Walcze z pokojem po tym malowaniu, a wieczorem jedziemy do rodzicow- okolo 3h w aucie, ale mam zamiar wreszcie pomoczyc tyleczek w jeziorze! ojej, nie moge sie doczekac!
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-07-02 o 14:20 |
||
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanilia też mam paklanki kupiłam 100szt. za 4,5zł
|
|
|
|
|
#3312 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się obawiam że coś może być nie tak No i również mam w środe wizyte ![]() Cytat:
No ale zapisywac nie kazała ![]() Cytat:
Również mam wąską miednice, ale położne stwierdziły, że moge rodzić sn... Z resztą one były nastawione , że nie urodze na ich zmianie więc one problemu ze mną mieć nie będą ![]() Cytat:
to że nie powinno się pić podczas karmienia piersią to logiczne, ale w ciąży ![]() Ale w sumie woda gazowana jest mniej wskazana niż niegaz....dla wszystkich.. Cytat:
Wypowiadał się jakiś gin i powiedział, ze dziecko czerpie pokarm z kobiety.. jak nie z tego co jemy na bierząco, to ze zgromadzonych zapasów..kradnąc matce wszelkie witaminy.. dlatego np. kobietom czesto się zęby osłabiają w ciązy... Ale powiedział też że kobieta może utyć 30kg w ciązy i mieć 2 kilogramowe dziecko, a miał i pacjentki z anoreksją które rodziły ponad 3-kilowe dzieci.. Może Ray ma recje, że to łożysko jest mało wydokne, albo poprostu taki urok Twojego bejbika ![]() Cytat:
A my z Domikiem cały dzien na polu.. Kompali się z kuzynkiem w basenie, no i tamten (ma 5 lat) uparciuch nie chchiał wyjść.. W końcu zaczoł skakać i szaleć, no i stało sie co stało.. Zrobił sobie coś w ręke... Nie da sobie dotknąć i płacze od 1,5 godziny... Siostra ma z nim na pogotowie jechać.. Ciesze sie tylko z tego że nie stało się to jak był pod moją opieką, bo bym miała przewalone.... :b rzydal:
|
|
|
#3313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3314 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pracodawca powinien wyznaczyć inną pracę nie związaną z siedzeniem przy kompiku Cytat:
A może mierzy szyjkę przez USG dopochwowe? Ja ostatnio na usg połówkowym byłam u nie swojego lekarza i on właśnie w ten sposób robił pomiar szyjki. Cytat:
Życzę miłego wyjazdu.A z opinią o pościeli chętnie się zapoznam, bo mi się podoba. Cytat:
Cytat:
![]() My mieliśmy jechać na weekend nad morze, ale troszkę boję się opałów, i tak mam nogi spuchnięte, nie wiem co by było po 2,5 h jazdy autem. Zdecydowaliśmy się wiec na jednodniowy pobyt w domku nad jeziorem, blizej bo tylko 60 km i na noc wrócę sobie do domku. Będę leżała na leżaku pod parasolem i opalała nogi oczywiście grillowała i leniuchowała.
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczka Narobiłaś mi ochoty tym jeziorkiem
Chociaż nogi sobie pomoczę - zbawienie dla moich opuchniętych stóp ![]() Mnie ginka bada na każdej wizycie i chociaż tego nie znoszę to cieszę się, bo wiem, że wszystko jest w porządku. Najbardziej to mnie wkurza jak siedzi przy biurku i mówi "to zapraszam na fotel" i ja wchodzę i leżę z wywalonym przybytkiem i rozkraczonymi nogami a ona jeszcze jakieś notatki robi ...
|
#3316 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Dziwne, nigdy się z tym nie spotkałam wcześniej, a tego lekarza znam dopiero od prowadzenia ciąży, wcześniej chodziłam do innego.
|
|
#3317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie jest badanie z wziernikiem za kazdym razem i reczne i macanko brzucha tez. Na koniec USG i to juz z mezem w pokoju. Co do cisnienia to mam umowe z ginem, ze nie mierzymy u niego, bo raz mi zmierzyl i mialam 190/160 a ze nigdy takiego nie mam (raczej niskie 100/50) to wyszlo na to, ze jestem nerwus i denerwuje sie wizyta, choc mi sie wydaje ze nie. No i mierze sama i mu podaje na wizycie.---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Dziewczyny macie jeszcze zachcianki? Ja mam ciagle tylko jedna- PIWO, normalnie jak nalogowa alkoholiczka sie czasem czuje, bo jak ktos przy mnie pije to mi jezyk "wiadomo gdzie"ucieka Jednego na dwa wieczory pilam, bo troche sie balam w koncu cos tego alkoholu tam jest).Najlepsze jest to,ze przed ciaza maniaczka piwa nie bylam wcale Teraz moglabym ciagle i ciagle...
|
|
#3318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No bo przecież nie może mi kazać stać bez sensu koło komputera przez pozostałą część etatu...
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczka Ja też czasem sobie piję tego Lecha
Ale moją największą zachcianką jest marchewka Pochłaniam ją dosłownie. Jak tylko dostanę ochotę to muszę zjeść od razu, bo aż brzuch zaczyna boleć O, właśnie mi się zachciało Idę obrać
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Leszku z tego co pamiętam to jest coś niecoś, podobnie w Karmi oraz Żywcu niebieskim a Bavaria jest alkohol free
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie do tych, ktore sie znaja na prawie:
U TZ ktos tam sie zwolnil i nie robili problemow, nic nie mowili o kosztach. A do TZ powiedzieli, ze jesli on uwaza, ze naruszyli jego prawa (i tak napisal w wypowiedzeniu) to sie moga z nim poboksowac. Obciaza go kosztami mieszkania, 2-tygodniowej wyplaty, ciuchow itd. Maja do tego prawo? |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia milego wypoczynku:P
kasienka1701 a jedz a co! trzymam kciuki ![]() Mpik82 udanego wypoczynku ale zazdrosze ![]() Astorianka bardzo dobrze im powiedzialas ![]() NIKaP-n a ja pije wody gazowane i to nawet sporo - uwielbiam smakowe gazowane nic sie nie dzieje nie mam wzdec dzidzia tez spokojnie.. a jak juz sie polozy na zoladku i mnie "gniecie" to cola jest jak najlepsze lekarstwo.. a niestety gniecie mnie coraz czesciej.. duzy jest poprostu a miejsca coraz mniej ![]() ![]() na szkole rodzenia nam powiedzieli zeby nieprzeginac w druga strone no i ze mamy spokojnie jesc i pic co lubimy - a nawet powiedziala ze mozemy jechac teraz wszyscy na zimna cole i wielka tlusta pizze bo po porodzie przy karmieniu piersia tego nie bedzie
|
|
#3323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
klas ki:My I rocznice mamy 11ego czyli za tydzien![]() Co do wózkow to ja wczoraj w sklepie porownywałam te dwa X-lander XA i Q12 i powiem wam ze wole Q12 i chyba ten kupimy, nie dosc ze duuuzo tanszy, gondolka bardzo duza 83cm!! to swietnie się prowadzi i w ogole jest fajny ![]() Super, ja ostatni mialam taka akcje w tesco,, masakra- niby stalam do kasy pierwszenstwa a ludzi komentarze były mega wredne... najbardziej darła się dziewczyna młoda z dzieckiem,,, tak jakby nie pamietała jak to jest być w ciąży... totalna masakra!!!
|
|
|
#3325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Mpik82
bardzo podoba się mi ten wózek. ile kosztuje? ja jestem trochę przerażona. jestem w 25 tc. a przytyłam od początku całe 3,5 kg. nie wydaje się Wam to za mało? zaczynałam z wagą 100 kg ![]() przy wzroście 176. do gina idę za tydzień ....
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja malutka kopie troche rano troche wieczorem, chyba spokojnym dzieciątkiem bedzie, ja podobno taka grzeczniutka bylam
|
|
#3328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Mpik82 Weronisia bawcie się dobrze
![]() asia-23 przybieranie na wadze to sprawa indywidualna każdej z nas. Ja jestem w 30 tc i przytyłam już 11 kg ale to pewnie dlatego, że przed zajściem w ciążę ważyłam 48, dużo ćwiczyłam i tłuszczu nie miałam zbytnio. A przecież dzidziuś musi mieć mięciutko więc w zasadzie tyłam od samego początku A co lekarz na to?? Maleństwo rozwija się prawidłowo??
|
#3330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tez bada mnie na kazdej wizycie---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
dupcia tez mieciusia i boczki mieciusie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

jak weszłam, to zwariowałam.

Zawsze lubiłam spontanicznie spotkania, wyjazdy itd. a teraz jak ktoś mi niespodziewaną wizytę zrobi to się wkurzam
Dziwne, bo samopoczucie mam bardzo dobre ...

Morze, morze, mhmm, co ja bym dala za jeden dzien nad morzem. Teraz w te upaly to bym umarla w drodze niestety, a tak 4h jazdy trzeba liczyc. Wczoraj wyszlam na spacer o 9 WIECZOREM i spuchlam

klas ki:My I rocznice mamy 11ego