Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 13:07   #3301
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Zuziczko nie wiem jak się ten sklep zwie, ale na Polnej się mieści, taki duuuuuuży jak weszłam, to zwariowałam.

Własnie takie kolorowe teraz kupuje, bo piszą, że maluszek musi mieć żywe kolorki, aby od początku na nie reagować. A tyle zabawek, karuzeli i maskotek beżowych produkują.

Dzięki kochane za pociechę.

A zapomniałam się pochwalić, że wczoraj mnie mężuś na Zaćmienie zabrał
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 13:13   #3302
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość

A widzisz czytać było trzeba po glikozie 50g norma jest do 140. a te 100 co masz na wydruku to automatyczny wydruk komp. który nie uwzględnia podania glukozy więc jest ok. Ja miałam 128 i lekarka stwierdziła,ze wsystko w normie.
Teraz nie będę nic omijała

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Własnie takie kolorowe teraz kupuje, bo piszą, że maluszek musi mieć żywe kolorki, aby od początku na nie reagować. A tyle zabawek, karuzeli i maskotek beżowych produkują.

Też uwielbiam zye kolory, bezy nie znoszę i takich burych odcieni
fajny mąż w takim razie

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 13:16   #3303
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

A ja właśnie się pakuje, bo jednak jedziemy nad morze- do Pustkowa- od jutra do środy choć tyle

i z tego całego pakowania zaczelam ciuszki maleństwa przegladać i ukladac w mojej dotychczasowej komodzie boże gdzie ja się podzieje ze swoimi szpatkami, torebkami i w ogole...
a to kilka z ciuszków
kolory jakoś mi nie wyszly na tych zdjęciach
pierwszy komplecik jest w niebieskie paseczki..
Stary 2010-07-02, 13:16   #3304
abz
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja powoli chyba zwijam sie z pracy. W domu nie mam teraz netu wiec prośba do was: jedźcie sobie nad jeziorko, morze, gdziekolwiek tylko nie piszcie za dużo przez weekend, bo w poniedziałek znowu pół dnia będę was nadrabiać

Udanego weekendu wszystkim

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 13:25   #3305
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Dziewczyny ja się nie stresuję na zapas, ale wiadomo, że każda z nas chce jak najlepiej dla dziecka. Jestem zła, lekarka też była, bo lekarz mnie skierował do poradni w 33tc, a nie w 28- gdy najpóźniej powinno się trafić. DZidziolek mój zapewne będzie zdrowy, ale jest wiele powikłań przy późno bądź nie leczonej cukrzycy ciążowej- od problemów z oddychaniem po urodzeniu dziecka, po wiele groźniejsze. Ja nie zakładam, że będzie cos nie tak, ale chciałabym wiedzieć, że zrobiłam wszystko, co możliwe żeby było jak najbardziej ok.
Też nie chcę cc
Ja się tobie nie dziwię. Pewnie, że co ma być to będzie ale nie chciałabym sobie musieć zarzucać, że coś jednak mogłam zrobić a nie zrobiłam dla dobra swojego dziecka. Nie podoba mi się jedzenie głodowych porcji ale szczerze mówiąc gdyby mi kazali jest trociny to też bym je jadła dla dobra mojego maleństwa...

Cytat:
A co do mojego lekarza, ja tez miałam ostatnie usg połówkowe... czy to nie przesada? Lekarka była oburzona, bo dzieci cukrzycowych powinno się częściej monitorować.
Ja mam na każdej wizycie, czy to na NFZ czy prywatnie za każdym razem miałam robione USG - a więc co miesiąc, a czasem nawet 2x w miesiącu... Nie dałabym rady tak czekać, chyba bym umarła z niepokoju. Chociaż odkąd moje maleństwo się rusza tak mocno to nie popadam już w mega schizy zbyt często...

Cytat:
no i wklejam fotkę z drobiazgami dla Malca
Fajniutkie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie. Wszędzie czytam i ciągle ktoś mi mówi, że nie powinnam w ciąży pić gazowanej wody, ale nikt nie mówi dlaczego. Wiecie?
Nie Ja nie piję dlatego, że nie lubię i dlatego, że ja mam problemy z zaparciami więc gazowane napoje są niewskazane

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Klarissa - również sliczny brzusio
Dzięki

Cytat:
Któraś pisała o puchnięciu kostek.. ja mam spuchnięte całe stopy... ledwie chodzę...
Ja. Mam bardzo chude nogi więc tego nie widać, że są opuchnięte ale ja widzę i co gorsza czuję, że są...

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Hmm, jedna z moich znajomych w ciazy w ogole nie pila gazowanego (ani wody, ani coli. Tak samo nie pila kawy ani kupnych sokow, jedynie woda i domowe soki), a z kolkami miala taki problem, ze tesciowa z nimi mieszkala jakis czas, zeby ona mogla sobie odsapnac.
Ja też nie piję
Ale to ze względu na zaparcia i cukrzycę

Natomiast nie wiem czy to co jemy w ciąży ma wpływ na kolki u dziecka po porodzie. Wg logiki to mogło by mieć wpływ na trawienie malucha podczas ciąży, co jemu za różnica, że ja np. 3 miesiące temu wypiłam Sprite? Wydaje mi się to bez związku...? Chyba znaczenie ma tylko to co jemy jak karmimy.

Cytat:
Dziewczyny, jakaś antytowarzyska się zrobiłam Zawsze lubiłam spontanicznie spotkania, wyjazdy itd. a teraz jak ktoś mi niespodziewaną wizytę zrobi to się wkurzam Tż chce się ciągle z kimś spotykać a ja najchętniej zamknęłabym się z nim w domu i już i przez to są spięcia, bo jak nie chcę iść z nim to on idzie sam, wtedy ja siedzę sama itd. ... Też tak macie? Spotkania muszę mieć zaplanowane z wyprzedzeniem, żeby się na nie "nastawić", jedynie co do teściów jeżdżę ostatnio z chęcią, a poza tym to nawet w autobusie mijam czasem znajomych bo gadać mi się nie chce ... Dziwne, bo samopoczucie mam bardzo dobre ...
Ja mam napady - albo brak mi towarzystwa, albo w drugą stronę chciałabym z tż tylko we dwoje być właśnie tak jak piszesz. A on właśnie ciągnie do ludzi - tu impreza, tam impreza. Trochę mnie to wkurza ponieważ ja nie mam ani siły, ani często ochoty imprezować (no co to za imprezowanie? pić nie mogę, jeść nie mogę, palić nie mogę, tańczyć nie mogę...).

No i też każdy wyjazd chcę zaplanować żeby się na niego nastawić. Chociaż powiem, że ja bym teraz najchętniej spędzała czas w domu... albo ewentualnie na działce z rodzicami. Jakoś nie mam ochoty na znajomych. Czuję się gruba i brzydka, napuchnięta, zmęczona i jestem nerwowa i płaczliwa.. nie do końca mam ochotę pokazywać się ludziom w tym stanie.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
A ja właśnie się pakuje, bo jednak jedziemy nad morze- do Pustkowa- od jutra do środy choć tyle

i z tego całego pakowania zaczelam ciuszki maleństwa przegladać i ukladac w mojej dotychczasowej komodzie boże gdzie ja się podzieje ze swoimi szpatkami, torebkami i w ogole...
a to kilka z ciuszków
Te kombinezony z uszami są przesłodkie...

Udanego wyjazdu!
Ja próbuję tż-ta wyciągnąć na działkę, chociaż z tego co widzę to nie ma zbytnich chęci bo on chciał sobie spędził weekend na motocyklu więc pewnie skończę sama w domu znowu...
Stary 2010-07-02, 14:01   #3306
bordowa
Wtajemniczenie

NIKaP-n Nie wiedziałam o tych kolorach ... A ja większość ciuszków w żółtym jasnym mam Ale jeszcze na pewno ktoś coś dokupi to już będę prosić o kolorowe

Mpik82 Miłego wyjazdu My się zbieramy i zbieramy nad morze, ale nie wiem jak to wyjdzie ... Bardzo krucho z kasą i nie wiem czy nie pojedziemy przypadkiem tylko na jeden dzień ...
Nie jestem amatorką ciuszków z uszkami itd. Może i słodko maluch wygląda, ale ja nie lubię takich ubranek Chyba, że ktoś mi w prezencie kupi to będę używać, ale sama nie kupię. Dziecko to człowiek, nie chcę z niego misia czy innej wiewiórki robić

Klarissa Dobrze Ci z tym usg ... ja miałam dopiero 2, a jutro zaczynam 8 miesiąc ... 15 lipca jeszcze jedno będę miała i koniec ... A na prywatne mnie nie stać.
Nie wiedziałam, że na wzdęcia niedobrze jest pić gazowane ... W takim razie chyba muszę przestać
U mnie jeszcze opuchlizny na nogach nie widać ale ja niestety ją czuję ... Tak się cieszyłam, że nie puchną, a 2 dni temu zaczęły. Ledwo dałam radę dojść w nocy do łazienki, tak spuchnięte były
Ja też sama w domu, ale to dlatego, że Tż w pracy ...

W niedzielę czeka nas 25-lecie małżeństwa Tż rodziców. Już widzę te ręce przyklejone do mojego brzucha ... Chociaż jego rodzina mnie nie zna w większości, więc mam nadzieję, że nie w głowie będzie im "macanie" mnie.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:09   #3307
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Polecam niegazowana wodę z cytrynką, lub niegazowaną ale dość mineralizowaną (naturalnie- bez CO2) z Lidla za chyba 59gr za butelkę Smakuje prawie jak gazowana, a nie jest
My też zaopatrujemy się w wodę min. w Lidlu-bardzo dobra i niedroga

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
kasienka hmmm wedlug mnie to czy bedziesz jesc duzo czy nie ma znaczenia, mozesz miec niewydolne lozysko
ja tak mialam, na usg tego nie dalo sie twierdzic mala urodzila sie malutka 2,5 kg 50 cm i wlasnie lekarze mowili ze lozysko bylo male i malo wydolne i stad taka masa... jak lykasz witaminy to wydaje mi sie ze wtedy dziecko dostaje co trzeba.
dodam ze utylam ponad 20 kg i jadlam za troje a to nie dalo nic
Moja Mała niby wagę ma normalną,waży tyle ile trzeba w tym tc,ale ma za mały brzuszek,a większe inne częsci ciała,np głowę.Nie chcę,żeby po narodzeniu wyglądała jak lizak...Ginka mi własnie powiedziała,,że jeżeli ma mniejszt tylko brzuch,a reszta ma dobre wymiary,to znaczy,że jest chuda i dlatego mi kazała jeść i leżeć

Cytat:
Z tymi kolorami to jest tak,że na początku i tak dzidziuś ich nie rozróżnia.Widzi tylko dwuwymiarowo,więc najfajniejsze dla niego i tak są tylko czarno-białe paski...Dopiero po 1,5-2 miesiącach zaczyna zwracać uwagę na np karuzelę nad łóżeczkiem,a i wtedy trzeba uważać z tymi kolorami,do zabawy żywe,a do usypiania pastelowe,blade.Jak go będziesz usypiać przy bardzo kolorowej karuzeli,to tylko go wkurzyć,będzie bardziej pobudzony i płaczliwy

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:10   #3308
Astorianka
Raczkowanie

Hejka nie było mnie raptem kilka godzin a tu trzy strony do przeczytania i nadrobienia Sporo...

Wróciłam właśnie z zakupów, pojechałam do Szkoplandii po kawę do ekspresu (w PL jest dwa razy droższa). Idę do kasy, mała kolejka (jakieś 4 osoby przede mną + trójka Polaków ) no to stoję z kawą, winem i żelkami i czekam
Za mną stanęło towarzystwo +65 z Polski, przede mną to samo. No i nagle podchodzi Niemra, która jest nadzorcą zmiany i mówi, że nie muszę stać, że mam podejść od razu do kasy. Grzecznie jej podziękowałam , idę... Komentarze Polaków którzy stali przede mną i za mną - osz k.... bez kolejki, jak to tak... k... To na pewno jakaś Niemra k... Jakim prawem itd... Normalnie żal było słuchać tego jadu.
Odwróciłam się i powiedziałam - jakim prawem? A takim że jestem w ciąży i nie muszę stać w kolejkach. Nawet tu...
Mina Polaków bezcenna

Kupiłam sobie krem na opuchnięte nogi perfecty. Jak dla mnie rewelacja, zwłaszcza po kilku minutach jak to zimno tak się fajnie po gnatach rozchodzi

A co do ruchliwości dziecka - moje ma okres kopania pomiędzy 4-6 rano, w dzień tak sobie i wieczorem trochę się ożywia a najzabawniejsze jest to, że jak mój mąz kładzie głowę na brzuchu to nagle cała zabawa zamiera... i jest cisza. Zabiera głowę - bejbiak kopie Mała diablica nam rośnie... I dobrze
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:10   #3309
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A ja bylam na zakupach.

Kupilam woreczki na pieluszki tzw. paklanki, bo kolezanka bardzo mi je zachwalala (50 sztuk w Carrefour za 3,60 chyba, albo 3,90) o takie kupilam http://www.allegro.pl/item1093480116...ia_wysylk.html

Kupilam super fajny album na zdjecia. Wstawie juz do niego te dwa zdjecia co mam 4D

A my w niedziele mamy 1 rocznice slubu ale zlecialo....

Aha- dla dziewczyn z Krakowa. Znalazlam sklep gdzie maja duzy wybor wozkow. Jest przy Zakopiance, tylko nie tam gdzie Carrefour tylko z boku nazywa sie 4 kids. Mmaja bardzo duzy wybor wozkow, az sie zdziwilam, ja akurat ogladalam x-landera to maja w kazdej wersji kolorystycznej

Astorianka- dobrze im dogadalas hehehe

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-02 o 14:21
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:11   #3310
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Zuziczko nie wiem jak się ten sklep zwie, ale na Polnej się mieści, taki duuuuuuży jak weszłam, to zwariowałam.

To musi byc Pati i Maks w takim razie, ja omijam takie sklepy, bo pozniej to nie znam umiaru Co do zywych kolorow, wszystko zalezy od dziecka, niektore nie znosza dodatkowych bodzcow (wymadrzam sie, bo wlasnie czytam "Jezyk Niemowlat" Tracy Hogg-POLECAM!) Moje ciuszki raczej stonowane, ale kilka zywych tez jest np odjazowy czerwony pajac w wyszywane autka , no i komplet Supermana.
Kino? ale fajnie. Moj maz umowil sie ze mna na randke w poniedzialek, ale raczej kolacja na miescie niz film.

Cytat:

a to kilka z ciuszków
Mpiku- ale ci dobrze Morze, morze, mhmm, co ja bym dala za jeden dzien nad morzem. Teraz w te upaly to bym umarla w drodze niestety, a tak 4h jazdy trzeba liczyc. Wczoraj wyszlam na spacer o 9 WIECZOREM i spuchlam, az sie zaczynam bac o gestoze...

Walcze z pokojem po tym malowaniu, a wieczorem jedziemy do rodzicow- okolo 3h w aucie, ale mam zamiar wreszcie pomoczyc tyleczek w jeziorze! ojej, nie moge sie doczekac!

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-07-02 o 14:20
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:25   #3311
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie. Wszędzie czytam i ciągle ktoś mi mówi, że nie powinnam w ciąży pić gazowanej wody, ale nikt nie mówi dlaczego. Wiecie?
na pewno chodzi o wzdęcia ja piję, bo lubię

Wanilia też mam paklanki kupiłam 100szt. za 4,5zł

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:27   #3312
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Wiecie ostatnio tu przewijał sie temat o skracaniu szyjki i ja tak zaczynam powoli schizować, bo mój gin mnie wcale nie badał w ciąży. A w sumie skracanie szyjki to nie ma żadnych objawów prawda? Tak mi dziwnie upomnieć się o badanie, ale z drugiej strony byłabym spokojniejsza wiedząc, ze wszystko jest dobrze. A wizyta już w środę...
Ja też nie byłam badana wogóle..tylko na pierwszej wizycie...
też się obawiam że coś może być nie tak
No i również mam w środe wizyte

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Witam w słoneczny dzień Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu??????? Jestem trochę przerażona, bo jest wyraźnie napisane, że 10 i mniej ruchów w ciągu 12 godzin (od 8 do 20) to zagrożenie dla płodu i mam się zgłosić na IP.
Mówiłam gince podczas wizyty, że nasz dzidziuś to chyba przesypia cały dzień bo dopiero około 21 czuję zwiększoną liczbę ruchów, nieraz są takie dni, że poruszy się w ciągu dnia 6-7 razy a wieczorkiem szaleje jak zwykle-ale mimo wszystko mam jeździć do szpitala. Wychodzi na to, że prawie codziennie będę miała wycieczki Niezbyt m to pasuje, bo w szpitalu, w którym będę rodziła bardzo panikują i od razu zostawiają na oddziele a przecież nie będę oszukiwać i wpisywać tej minimalnej liczby ruchów jeżeli maleństwo się nie poruszyło tyle razy...
Ja nie dostałam...ale ginka pyta za kazdym razem czy czuje ruchy i jak często
No ale zapisywac nie kazała

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Gabi- niestety u mnie waska miednica jest duzym przeciwskazaniem choc rozmiar dziecka tylko 2 dni powyzej normy. Mam polamany kregoslup w dolnej czesci dodatkowo.
A nie mierza kobietom miednic przed porodem? Ja myslalam ze mierza

Mi mierzyli jak juz na porodówce byłam...
Również mam wąską miednice, ale położne stwierdziły, że moge rodzić sn...
Z resztą one były nastawione , że nie urodze na ich zmianie więc one problemu ze mną mieć nie będą

Cytat:
Pierwsze słysze..
to że nie powinno się pić podczas karmienia piersią to logiczne, ale w ciąży
Ale w sumie woda gazowana jest mniej wskazana niż niegaz....dla wszystkich..

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj na wizycie u mojej ginki i pytałam ją o te moje pomiary z usg.Powiedziała,że nic złego się nie dzieje,tyle tylko,że dziecko jest bardzo chude,więc trzeba więcej jeść i leżeć,bo wtedy jest najlepszy przepływ tych wszystkich składników odżywczych do dziecka.Powiedziała jednak,że taką sytuację,gdy jakiś wymiary się różnią trzeba kontrolować,żeby się nie pogłębiło,bo wtedy może być problem,a dziecko może sie urodzić z jakimś zespołem niedorozwoju jakiegoś...Także od dziś dodatkowe kilogramy mam w du... i jem za dwoje,żeby trochę podtuczyć tą moją chudzinkę ...
Kiedys w dzieńdobty tvn było o żywieniu kobiet w ciązy..
Wypowiadał się jakiś gin i powiedział, ze dziecko czerpie pokarm z kobiety..
jak nie z tego co jemy na bierząco, to ze zgromadzonych zapasów..kradnąc matce wszelkie witaminy..
dlatego np. kobietom czesto się zęby osłabiają w ciązy...
Ale powiedział też że kobieta może utyć 30kg w ciązy i mieć 2 kilogramowe dziecko, a miał i pacjentki z anoreksją które rodziły ponad 3-kilowe dzieci..
Może Ray ma recje, że to łożysko jest mało wydokne, albo poprostu taki urok Twojego bejbika

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Za mną stanęło towarzystwo +65 z Polski, przede mną to samo. No i nagle podchodzi Niemra, która jest nadzorcą zmiany i mówi, że nie muszę stać, że mam podejść od razu do kasy. Grzecznie jej podziękowałam , idę... Komentarze Polaków którzy stali przede mną i za mną - osz k.... bez kolejki, jak to tak... k... To na pewno jakaś Niemra k... Jakim prawem itd... Normalnie żal było słuchać tego jadu.
Odwróciłam się i powiedziałam - jakim prawem? A takim że jestem w ciąży i nie muszę stać w kolejkach. Nawet tu...
Mina Polaków bezcenna
Chciałabym to zobaczyć hehe

A my z Domikiem cały dzien na polu..
Kompali się z kuzynkiem w basenie, no i tamten (ma 5 lat) uparciuch nie chchiał wyjść..
W końcu zaczoł skakać i szaleć, no i stało sie co stało..
Zrobił sobie coś w ręke...
Nie da sobie dotknąć i płacze od 1,5 godziny...
Siostra ma z nim na pogotowie jechać..
Ciesze sie tylko z tego że nie stało się to jak był pod moją opieką, bo bym miała przewalone....:b rzydal:
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:28   #3313
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
W niedzielę czeka nas 25-lecie małżeństwa Tż rodziców. Już widzę te ręce przyklejone do mojego brzucha ... Chociaż jego rodzina mnie nie zna w większości, więc mam nadzieję, że nie w głowie będzie im "macanie" mnie.
hehe, moi skonczyli wlasnie 30ta rocznice i imprezka tez w weekend

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
My też zaopatrujemy się w wodę min. w Lidlu-bardzo dobra i niedroga
Ja lubie Cisowianke niegazowana najbardziej

Moja Mała niby wagę ma normalną,waży tyle ile trzeba w tym tc,ale ma za mały brzuszek,a większe inne częsci ciała,np głowę.Nie chcę,żeby po narodzeniu wyglądała jak lizak...Ginka mi własnie powiedziała,,że jeżeli ma mniejszt tylko brzuch,a reszta ma dobre wymiary,to znaczy,że jest chuda i dlatego mi kazała jeść i leżeć
Moj Olo tez ma zawsze brzucholek za maly (nawet o 2 tygodnie) ale gin mi nigdy nie mowil, ze to nienormalne. Za to glowa wielka i zawsze wyprzedza reszte cialka, nogi tez. Normalnie bedzie dlugi i chudy, jak Tatus!

Z tymi kolorami to jest tak,że na początku i tak dzidziuś ich nie rozróżnia.Widzi tylko dwuwymiarowo,więc najfajniejsze dla niego i tak są tylko czarno-białe paski...Dopiero po 1,5-2 miesiącach zaczyna zwracać uwagę na np karuzelę nad łóżeczkiem,a i wtedy trzeba uważać z tymi kolorami,do zabawy żywe,a do usypiania pastelowe,blade.Jak go będziesz usypiać przy bardzo kolorowej karuzeli,to tylko go wkurzyć,będzie bardziej pobudzony i płaczliwy
Kasienka- tez slyszalam o tych czarno-bialych pasach, wyglada na to, ze zrobimy z naszego czarnego kota zebre, zeby dziecko zadowolic
Stary 2010-07-02, 14:29   #3314
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
W sumie to łaski nie robi, bo zgodnie z KP mogłabym po 4h iść do domu (bo pracuję przed kompem), ale nie chcę wchodzić na ścieżkę wojenną
No niestety to nie jest tak, że można iść do domu Pracodawca powinien wyznaczyć inną pracę nie związaną z siedzeniem przy kompiku

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Wiecie ostatnio tu przewijał sie temat o skracaniu szyjki i ja tak zaczynam powoli schizować, bo mój gin mnie wcale nie badał w ciąży.
Myślę, że spokojnie możesz się upomnieć. Powiedz coś żeby Go nie urazić np. że się niepokoisz bo znajoma ma z tym problemy i może by Cie tez zbadał dla spokoju?
A może mierzy szyjkę przez USG dopochwowe? Ja ostatnio na usg połówkowym byłam u nie swojego lekarza i on właśnie w ten sposób robił pomiar szyjki.

Cytat:
Wczoraj byłam u gina
30t1dc Moja Milenka waży już 1724gr taka duzutka
I mam do was jeszcze pytanko
Mam ochote na tę pościel i tak sie zastanawiam jak z jej jakością... moze wy sie orientujecie, moze ktoras z waszych kolezanek kupowała..
Fajnie, że Milenka taka duża Życzę miłego wyjazdu.
A z opinią o pościeli chętnie się zapoznam, bo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Witam w słoneczny dzień Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu???????
Ja nie mam ale u mnie trwa dopiero 27 tydzień.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A zaraz wyjeżdżam do mężusia i zabieram go i jedziemy razem do Luksemburga.
Miłego wyjazdu!

My mieliśmy jechać na weekend nad morze, ale troszkę boję się opałów, i tak mam nogi spuchnięte, nie wiem co by było po 2,5 h jazdy autem.
Zdecydowaliśmy się wiec na jednodniowy pobyt w domku nad jeziorem, blizej bo tylko 60 km i na noc wrócę sobie do domku. Będę leżała na leżaku pod parasolem i opalała nogi oczywiście grillowała i leniuchowała.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:35   #3315
bordowa
Wtajemniczenie

Zuziczka Narobiłaś mi ochoty tym jeziorkiem Jak Tż wróci z pracy około 20 to może go wyciągnę, nad jezioro mamy jakieś 5 minut drogi samochodem Chociaż nogi sobie pomoczę - zbawienie dla moich opuchniętych stóp

Mnie ginka bada na każdej wizycie i chociaż tego nie znoszę to cieszę się, bo wiem, że wszystko jest w porządku. Najbardziej to mnie wkurza jak siedzi przy biurku i mówi "to zapraszam na fotel" i ja wchodzę i leżę z wywalonym przybytkiem i rozkraczonymi nogami a ona jeszcze jakieś notatki robi ... Jakby już nie mogła wstać i mnie zbadać, cieszy ją taki widok przed twarzą czy co?
Stary 2010-07-02, 14:41   #3316
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam sobie krem na opuchnięte nogi perfecty. Jak dla mnie rewelacja, zwłaszcza po kilku minutach jak to zimno tak się fajnie po gnatach rozchodzi
Ja też kupiłam ale na mnie nie działa tak rewelacyjnie. Chłodek czuje, ale opuchlizna nie schodzi (no może odrooobinę), więc ulgi nie czuje. Łydy nabrzmiałe i twarde a kostek brak...

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
W końcu zaczoł skakać i szaleć, no i stało sie co stało..
Zrobił sobie coś w ręke...
Nie da sobie dotknąć i płacze od 1,5 godziny...
Siostra ma z nim na pogotowie jechać..
Ciesze sie tylko z tego że nie stało się to jak był pod moją opieką, bo bym miała przewalone....:b rzydal:
Mam nadzieję, że nie załamana. No i dobrze, ze byłyście tam razem. Rzeczywiscie jak się ma cudze dziecko pod opieką to aż strach, żeby sobie nic nie zrobiły, a dzieciaki to wiadomo- żywioł.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Mnie ginka bada na każdej wizycie i chociaż tego nie znoszę to cieszę się, bo wiem, że wszystko jest w porządku. Najbardziej to mnie wkurza jak siedzi przy biurku i mówi "to zapraszam na fotel" i ja wchodzę i leżę z wywalonym przybytkiem i rozkraczonymi nogami a ona jeszcze jakieś notatki robi ... Jakby już nie mogła wstać i mnie zbadać, cieszy ją taki widok przed twarzą czy co?
No właśnie a mój lekarz nie bada mnie na "samolocie" tylko na leżance, kładę się i zginam nogi. On bada szyjkę szybciutko, naciska brzuch i już.
Dziwne, nigdy się z tym nie spotkałam wcześniej, a tego lekarza znam dopiero od prowadzenia ciąży, wcześniej chodziłam do innego.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 15:06   #3317
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

No właśnie a mój lekarz nie bada mnie na "samolocie" tylko na leżance, kładę się i zginam nogi. On bada szyjkę szybciutko, naciska brzuch i już.
Dziwne, nigdy się z tym nie spotkałam wcześniej, a tego lekarza znam dopiero od prowadzenia ciąży, wcześniej chodziłam do innego.
hmm, w sumie to wazne, ze bada i ze wszystko ok
U mnie jest badanie z wziernikiem za kazdym razem i reczne i macanko brzucha tez. Na koniec USG i to juz z mezem w pokoju.
Co do cisnienia to mam umowe z ginem, ze nie mierzymy u niego, bo raz mi zmierzyl i mialam 190/160 a ze nigdy takiego nie mam (raczej niskie 100/50) to wyszlo na to, ze jestem nerwus i denerwuje sie wizyta, choc mi sie wydaje ze nie. No i mierze sama i mu podaje na wizycie.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Dziewczyny macie jeszcze zachcianki?

Ja mam ciagle tylko jedna- PIWO, normalnie jak nalogowa alkoholiczka sie czasem czuje, bo jak ktos przy mnie pije to mi jezyk "wiadomo gdzie"ucieka Zawsze upijam łyczek. Radek znalazl mi ostatnio malego Lecha Pils bez alkoholu i jeszcze smakuje jak zwykle piwo! Jednego na dwa wieczory pilam, bo troche sie balam w koncu cos tego alkoholu tam jest).
Najlepsze jest to,ze przed ciaza maniaczka piwa nie bylam wcale Wolalam winko biale.. hehe
Teraz moglabym ciagle i ciagle...
Stary 2010-07-02, 15:08   #3318
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa Dobrze Ci z tym usg ... ja miałam dopiero 2, a jutro zaczynam 8 miesiąc ... 15 lipca jeszcze jedno będę miała i koniec ... A na prywatne mnie nie stać.
Nie wiedziałam, że na wzdęcia niedobrze jest pić gazowane ... W takim razie chyba muszę przestać
U mnie jeszcze opuchlizny na nogach nie widać ale ja niestety ją czuję ... Tak się cieszyłam, że nie puchną, a 2 dni temu zaczęły. Ledwo dałam radę dojść w nocy do łazienki, tak spuchnięte były
Ja też sama w domu, ale to dlatego, że Tż w pracy ...
Współczuję z nóżkami, bo ja mam dzisiaj dwa koły zamiast nóg... a co do gazowanego to niewskazane

Cytat:
Kochana co to za kremik? Pokaż, pokaż! Może i ja sobie zakupię, nogi mam jak banie. Dobrze, że mam dzisiaj spodnie do pracy...

Cytat:
No niestety to nie jest tak, że można iść do domu Pracodawca powinien wyznaczyć inną pracę nie związaną z siedzeniem przy kompiku
Ale nie może mi dać pracy zastępczej ponieważ moja praca polega na siedzeniu przed kompem. A skoro nie ma dla mnie innego stanowiska (takie stanowisko w firmie po prostu nie istnieje) to powinien mnie puścić do domu No bo przecież nie może mi kazać stać bez sensu koło komputera przez pozostałą część etatu...
Stary 2010-07-02, 15:11   #3319
bordowa
Wtajemniczenie

Zuziczka Ja też czasem sobie piję tego Lecha Ale moją największą zachcianką jest marchewka Pochłaniam ją dosłownie. Jak tylko dostanę ochotę to muszę zjeść od razu, bo aż brzuch zaczyna boleć O, właśnie mi się zachciało Idę obrać
Stary 2010-07-02, 15:11   #3320
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jeszcze zachcianki?

Ja mam ciagle tylko jedna- PIWO, normalnie jak nalogowa alkoholiczka sie czasem czuje, bo jak ktos przy mnie pije to mi jezyk "wiadomo gdzie"ucieka Zawsze upijam łyczek. Radek znalazl mi ostatnio malego Lecha Pils bez alkoholu i jeszcze smakuje jak zwykle piwo! Jednego na dwa wieczory pilam, bo troche sie balam w koncu cos tego alkoholu tam jest).
Najlepsze jest to,ze przed ciaza maniaczka piwa nie bylam wcale Wolalam winko biale.. hehe
Teraz moglabym ciagle i ciagle...
Ja kupuję piwo bezalkoholowe Bavaria, ono ma 0,0% W Leszku z tego co pamiętam to jest coś niecoś, podobnie w Karmi oraz Żywcu niebieskim a Bavaria jest alkohol free
Stary 2010-07-02, 15:16   #3321
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Pytanie do tych, ktore sie znaja na prawie:
U TZ ktos tam sie zwolnil i nie robili problemow, nic nie mowili o kosztach. A do TZ powiedzieli, ze jesli on uwaza, ze naruszyli jego prawa (i tak napisal w wypowiedzeniu) to sie moga z nim poboksowac. Obciaza go kosztami mieszkania, 2-tygodniowej wyplaty, ciuchow itd. Maja do tego prawo?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 15:23   #3322
martucha84
Zakorzenienie

Weronisia milego wypoczynku:P

kasienka1701 a jedz a co! trzymam kciuki

Mpik82 udanego wypoczynku ale zazdrosze

Astorianka bardzo dobrze im powiedzialas

NIKaP-n a ja pije wody gazowane i to nawet sporo - uwielbiam smakowe gazowane nic sie nie dzieje nie mam wzdec dzidzia tez spokojnie.. a jak juz sie polozy na zoladku i mnie "gniecie" to cola jest jak najlepsze lekarstwo..
a niestety gniecie mnie coraz czesciej.. duzy jest poprostu a miejsca coraz mniej

na szkole rodzenia nam powiedzieli zeby nieprzeginac w druga strone no i ze mamy spokojnie jesc i pic co lubimy - a nawet powiedziala ze mozemy jechac teraz wszyscy na zimna cole i wielka tlusta pizze bo po porodzie przy karmieniu piersia tego nie bedzie
Stary 2010-07-02, 15:29   #3323
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Pytanie do tych, ktore sie znaja na prawie:
U TZ ktos tam sie zwolnil i nie robili problemow, nic nie mowili o kosztach. A do TZ powiedzieli, ze jesli on uwaza, ze naruszyli jego prawa (i tak napisal w wypowiedzeniu) to sie moga z nim poboksowac. Obciaza go kosztami mieszkania, 2-tygodniowej wyplaty, ciuchow itd. Maja do tego prawo?
cZemu nie zadzwonicie do PIPy?? przeciez oni najlepiej wam powiedza jak mialam problem ze swoim pracodawca (bylym) to mi udzielono szczegolowych informacji.
Stary 2010-07-02, 15:34   #3324
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość

A my w niedziele mamy 1 rocznice slubu ale zlecialo....

Aha- dla dziewczyn z Krakowa. Znalazlam sklep gdzie maja duzy wybor wozkow. Jest przy Zakopiance, tylko nie tam gdzie Carrefour tylko z boku nazywa sie 4 kids. Mmaja bardzo duzy wybor wozkow, az sie zdziwilam, ja akurat ogladalam x-landera to maja w kazdej wersji kolorystycznej
Gratulacje!!!klas ki:My I rocznice mamy 11ego czyli za tydzien

Co do wózkow to ja wczoraj w sklepie porownywałam te dwa
X-lander XA i Q12
i powiem wam ze wole Q12 i chyba ten kupimy, nie dosc ze duuuzo tanszy, gondolka bardzo duza 83cm!! to swietnie się prowadzi i w ogole jest fajny

Cytat:
.....Odwróciłam się i powiedziałam - jakim prawem? A takim że jestem w ciąży i nie muszę stać w kolejkach. Nawet tu...
Mina Polaków bezcenna
Super, ja ostatni mialam taka akcje w tesco,, masakra- niby stalam do kasy pierwszenstwa a ludzi komentarze były mega wredne... najbardziej darła się dziewczyna młoda z dzieckiem,,, tak jakby nie pamietała jak to jest być w ciąży... totalna masakra!!!
Stary 2010-07-02, 15:51   #3325
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Ja też kupiłam ale na mnie nie działa tak rewelacyjnie. Chłodek czuje, ale opuchlizna nie schodzi (no może odrooobinę), więc ulgi nie czuje. Łydy nabrzmiałe i twarde a kostek brak...
Może spróbuj nałożyć trochę więcej i jak masz możliwość oprzeć stópy na podusi w górze. Jak tak zrobię to już mega komfort

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:00   #3326
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Mpik82
bardzo podoba się mi ten wózek. ile kosztuje?

ja jestem trochę przerażona.
jestem w 25 tc. a przytyłam od początku całe 3,5 kg. nie wydaje się Wam to za mało? zaczynałam z wagą 100 kg
przy wzroście 176. do gina idę za tydzień ....

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:03   #3327
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Hejka nie było mnie raptem kilka godzin a tu trzy strony do przeczytania i nadrobienia Sporo...

Wróciłam właśnie z zakupów, pojechałam do Szkoplandii po kawę do ekspresu (w PL jest dwa razy droższa). Idę do kasy, mała kolejka (jakieś 4 osoby przede mną + trójka Polaków ) no to stoję z kawą, winem i żelkami i czekam
Mina Polaków bezcenna

A co do ruchliwości dziecka - moje ma okres kopania pomiędzy 4-6 rano, w dzień tak sobie i wieczorem trochę się ożywia a najzabawniejsze jest to, że jak mój mąz kładzie głowę na brzuchu to nagle cała zabawa zamiera... i jest cisza. Zabiera głowę - bejbiak kopie Mała diablica nam rośnie... I dobrze
no to niezłą miałas przygodę w sklepie, ja tez bym tak zrobila jakbym słyszała k... jakim prawem, napewno bym im odpowiedziała coś zeby wiedzieli ze rozumiem
moja malutka kopie troche rano troche wieczorem, chyba spokojnym dzieciątkiem bedzie, ja podobno taka grzeczniutka bylam

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-02, 16:06   #3328
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
Mpik82
bardzo podoba się mi ten wózek. ile kosztuje?

ja jestem trochę przerażona.
jestem w 25 tc. a przytyłam od początku całe 3,5 kg. nie wydaje się Wam to za mało? zaczynałam z wagą 100 kg
przy wzroście 176. do gina idę za tydzień ....
Asia- jesli wyjsciowa wage mialas spora, to w czasie ciazy nie musisz przytyc w ogole, nawet mozesz schudnac!
Stary 2010-07-02, 16:07   #3329
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Mpik82 Weronisia bawcie się dobrze

asia-23 przybieranie na wadze to sprawa indywidualna każdej z nas. Ja jestem w 30 tc i przytyłam już 11 kg ale to pewnie dlatego, że przed zajściem w ciążę ważyłam 48, dużo ćwiczyłam i tłuszczu nie miałam zbytnio. A przecież dzidziuś musi mieć mięciutko więc w zasadzie tyłam od samego początku

A co lekarz na to?? Maleństwo rozwija się prawidłowo??
Stary 2010-07-02, 16:10   #3330
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Zuziczka Narobiłaś mi ochoty tym jeziorkiem Jak Tż wróci z pracy około 20 to może go wyciągnę, nad jezioro mamy jakieś 5 minut drogi samochodem Chociaż nogi sobie pomoczę - zbawienie dla moich opuchniętych stóp

hehe ja tez nienawidze sie rozkraczac przed obcym chlopem a tez bada mnie na kazdej wizycie

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Mpik82 Weronisia bawcie się dobrze

asia-23 przybieranie na wadze to sprawa indywidualna każdej z nas. Ja jestem w 30 tc i przytyłam już 11 kg ale to pewnie dlatego, że przed zajściem w ciążę ważyłam 48, dużo ćwiczyłam i tłuszczu nie miałam zbytnio. A przecież dzidziuś musi mieć mięciutko więc w zasadzie tyłam od samego początku

A co lekarz na to?? Maleństwo rozwija się prawidłowo??
to ja w 27 tyg mam 12 kg do przodu ale chyba tez dlatego ze bylam poprostu szczupla, tez cwiczylam, ograniczalam zawsze jedzenie a teraz sobie pozwalam, no ale... wroce do moich "zasad"
dupcia tez mieciusia i boczki mieciusie

OLA 6.10.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości