|
|
#1021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: etorebka.pl - część X
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki, na meczyk wróciłam już Holandia górą Cytat:
A co do odwyku, to ja nie kupiłam torby od ... grudnia! Dostałam na zająca od siostry super torbę z kotem, a od tego czasu nic Jakoś nie brakuje mi niczego ![]() Cytat:
|
|
#1022 |
|
BAN stały
|
Poofftopuję jeszcze minerałowo
![]() Danula, Ty zamawiałaś ostatnio próbki EDM, kojarzę, że masz jasną cerę - jakie wzięłaś kolory? Przestudiowałam stronę EDM i zastanawiam się nad kilkoma odcieniami
|
|
|
|
#1023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli wszystko niby istnieje i funkcjonuje, ale tylko teoretycznie ![]() Nigdy nie zwróciłam uwagi na ten krem, może i ja spróbuję Teraz używam Humektana ( dla mnie na lato najlepszy, lekki i nie ma nachalnego zapachu, co latem mi bardzo przeszkadza ).I Brazylia za burtą Cytat:
![]() Charakterystyka cery zbliżona do mojej, oczekiwania też Moją zmorą są rozszerzone pory, wiadomo, że problemu nie pozbędę się przez stosowanie minerałów, ale przynajmniej tych moich problemów nie widać ( ja używam formuły intensive, która moją skórę matuje lepiej niż ta ich formuła matująca ) . Zgadzam się, że "czyste" minerały są zdrowsze dla skóry- moja twarz po 1-2 miesiącach wyglądała już inaczej i nie chodzi tu tylko o efekt krycia i ujednolicania jakie dają minerały, zauważyłam, że nawet po zmyciu kosmetyków skóra wygląda na zdrowszą Kiedyś raz na jakiś czas musiałam zrobić twarzy dzień przerwy, żeby skóra odetchnęła, teraz problem zniknął. Ale to wiadomo- każdy kosmetyk ma i zwolenników i przeciwników
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie testuję te próbki i mnie szlag trafia bo cały czas mam różową buzię przez to gorąco i nie wiem jaki odcień mi pasuje Ja zamawiałam podkład i puderPodkład ORIGINAL GLO: 1 Golden Fair 2 Multi-Tasking Neutral 3 Ivory 4 Linen PUDER 1 Kaolin Powder - Fair 2 Natural Reflections- Fair 3 Sunlight Finishing Dust 4 Finishing Dust Jak na razie skłaniam się ku 1 z podkładów a z pudru chyba na razie zrezygnuję jakoś mi nie podeszły
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-07-02 o 18:25 |
|
|
|
|
#1025 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A formuła semi-matte jak wypada? Zamówiłabym na allegro jakieś próbki kolorów (waham się między light medium, sunkissed fair [oba seria beige] lub light neutral z serii buff). Intensive prawde mówiąc z góry skreśliłam, obawiam się, że będzie widoczna na twarzy? A matte nie wiem czy nie podkreśla suchych skórek? Mam skórę mieszaną, tłustą w części, ale tez przesuszoną w innych miejscach.---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
A mam pytanie co do tych pudrów: czy nałozone na twarz same, bez podkładu, dają jakieś krycie? Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2010-07-02 o 18:41 |
||
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam szystkie najjaśniejsze. Z OG jest tak, że zaraz po nałożeniu jest ok-później dopiero moja cera przebija swoją tłustością ale chyba zamówię semi mate próbkę jeszcze. Puder nie spodobał mi się-strasznie mi skórki uwidocznił
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-07-02 o 19:04 |
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w lekkim szoku
od początku nie wiedziałam komu kibicowac, ale coś mi mówiło, że wygra Holandia, gdy już strzelili pierwszego gola to już w ogóle byłam pewna
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dopiero druga i to solidna warstwa zaczyna kryć piegi ( mam mało piegów, ale za to są one dużo ciemniejsze od koloru skóry), mnie się taki efekt nie podoba, niby nie ma jeszcze maski, ale ja do swoich piegów nic nie mam i nie chcę ich zakrywać Mnie jedna warstwa spokojnie wystarcza i nie jest wtedy widoczna na skórze. Moją twarz intensive o wiele lepiej matuje niż matte, tzn. nie jest to taki chamski mat widoczny z paru metrów tylko fajne lekkie zmatowienie. I piszę, że ona lepiej matuje niż matte, bo matte robiło mi z twarzy latarnię- cera mocno się świeciła Mnie matte nie podkreśliło suchych skórek ( a też mam koło nosa), ale ja użyłam może z dwa razy tej formuły i ją odrzuciłam, bo wstyd było do ludzi wyjść ( rozumiem, że nic nie matowi idealnie na 24 godziny, ale chyba świecenie się po 20 minutach to już przesada ). Także nawet nie wiem jakby to wyglądało na dłuższą metę. Mam cerę mieszaną, tłustą w strefie T, koło płatków nosa mam suche skórki, policzki też wymagają solidnego nawilżenia. Na policzkach mam widoczne pory no i niestety pare wągrów Na nosie też wągry. Intensive jest dla mnie idealna, matowi, nie wysusza, nie zapycha, nie widać jej. Pod nią używam lekkiego kremu (Humektan), nie używam pudru z EDM bo uważam, że nie ma takiej potrzeby
|
|
#1029 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Ja za to muszę się skusić na Humektan Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam taką cere jak Ty Z pudrów ja polecam odwiedzić sklep Biochemia Urody, są tam np. pudry perłowe, bambusowe, które naprawdę dobrze matują, mają też właściwości lecznicze A ja czekam na jutrzejszy mecz Niemcy-Argentyna
Edytowane przez a*a*a* Czas edycji: 2010-07-02 o 19:14 |
|||
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brazylia nie zachwyciła mnie na tym turnieju, to nie była ta ich "lekka" gra. Nie życzyłam im żeby odpadli, ale wiedziałam, że Holandii nie przejdą- Holendrzy może nie grają wielkiej piłki z polotem, ale naprawdę podoba mi się ich solidna gra, tak samo jak Niemców- no kto by się spodziewał, że będą grać tak fajnie, miło dla oka![]() Niemcy zawsze byli dobrzy, ale na tym Mundialu są naprawdę świetni. Z niecierpliwością czekam na ich mecz z Argentyną- moim faworytem
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja obstawiam Niemcy
![]() przynajmniej to jedyna namiastka "polskości" tam ![]() szczegół, że nie w naszej drużynie, ale zawsze
|
|
#1032 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chyba zamówię próbki z wszystkich 3 formuł I więcej wersji kolorystycznych Dzięki za pomoc, pewnie pytania banalne i mogłabym zapytać na wątku minerałowym, ale obawiam się zniecierpliwienia starych wyjadaczek
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie umyłam buźkę i będę nakładać następną próbkę golden fair a odwiedzę zaraz ten sklep te pudry są bezbarwne tak? A i jeszcze pytanie w czym są sprzedawane-chodzi mi o pojemnik/woreczek co?
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-07-02 o 19:27 |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze ten samobój .. czy to na pewno Brazylia..?Cytat:
Cytat:
no zobaczymy sercem jestem za Ghaną
|
|
#1036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale szczerze, w większym stopniu chcę po prostu bardzo dobrego meczu, a coś czuję, że właśnie taki będzie Cytat:
Też się bałam zapytać jak dopiero się wdrażałam, a że miałam wtedy dużo wolnego czasu to trochę sobie poczytałam Teraz wiem, że lepiej było kogoś zapytać niż kupować od razu na chybił trafił pełnowymiarowe opakowanie podkładu, o kolorze na oko, mniej więcej dobranym Po tym jakże miłym zdarzeniu z twarzą w kolorze pomarańczy siadłam przed komputerem i zaczęłam zgłębiać temat- lepiej późno niż wcale. Lepiej zamówić więcej na raz, bo kolory mogą być trochę inne w rzeczywistości, a nie ma sensu płacić znowu za przesyłkę ![]() O, zapomniałam dopisać, że używam pudru bambusowego kiedy jestem długo poza domem- tak na wszelki wypadek, żeby nie oślepić nikogo swoim blaskiem i jest naprawdę fajny![]() Danula puder jest w plastikowym słoiczku
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2010-07-02 o 19:39 |
||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Ej porozmawiajcie na inne tematy bo ani piłka ani minerały mnie nie interesują
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ramach ciekawostki Wiecie czemu miałam ostatni egzam 30 czerwca? Bo pan prof jest fanem piłki i wtedy była przerwa Jest za Urugwajem No ja jestem teraz za Ghaną
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Ech niby tak ale jakoś ochoty brak
|
|
#1041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też nie lubię płynnych podkładów ale mi przypasował MF Creme Puff 41 Medium Beige. Tego Loreala musze spróbować i minerałków też. Nie muszę mieć bardzo mocnego krycia ale mam zaczerwienienia podskórne oraz zawsze czerwone poliki i potrzebuję ujednolicenia oraz matu. Cytat:
wiele mi wytłumaczyła a nawet pomogła wybrać kolory teraz czekam z zamówieniem aż jaka gotówka mi nadprogramowa wpadnie ![]() Dziękuję Nebya Ale u mnie upał, idę pod prysznic bo nie wytrzymam nakupiłam dzisiaj sól do kąpieli stóp, kremy, lakier i będę dzis dbać o stopki. I plastry do depilacji bo jutro śmigam na basen Moja Emilka dalej się wietrzy - teraz pachnie Cerruti Image
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo chęci to mam do przeczytania ponad 150 stron tekstów na egzamin a dziś przetrwaiłam aż 15stron
![]() Jeju a może podszewkę wypierz? Aż tak śmierdzi?
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
A propo piłki jeszcze :
http://demotywatory.pl/1835624 i egzaminów: ![]() http://demotywatory.pl/1836139
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
a widziałyście że szara Andi jest?
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wylądował już w moich ulubionych![]() wróciła beżowa Flavia!!!!! ale 119, cwaniaki ![]()
wege www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu Edytowane przez CharLizZie Czas edycji: 2010-07-02 o 19:57 |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale niespodzianka!
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ją chyba wymodliły
mam turkusową, więc już brązowej nie chcę uffff.....![]() ale Andi kusi
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubie takie niespodzianki
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno sporo dziewczyn się ucieszy
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

Holandia górą
nie taka sama zdecydowanie
No to zastanawiaj się jeszcze myślę że tak prędko nie zniknie ,a ktoś może akurat kupi i wstawi real fotkę 
Właśnie testuję te próbki i mnie szlag trafia bo cały czas mam różową buzię przez to gorąco i nie wiem jaki odcień mi pasuje
Ja zamawiałam podkład i puder

Mnie matte nie podkreśliło suchych skórek ( a też mam koło nosa), ale ja użyłam może z dwa razy tej formuły i ją odrzuciłam, bo wstyd było do ludzi wyjść ( rozumiem, że nic nie matowi idealnie na 24 godziny, ale chyba świecenie się po 20 minutach to już przesada
Na nosie też wągry. Intensive jest dla mnie idealna, matowi, nie wysusza, nie zapycha, nie widać jej. Pod nią używam lekkiego kremu (Humektan), nie używam pudru z EDM bo uważam, że nie ma takiej potrzeby

Bo pan prof jest fanem piłki i wtedy była przerwa
teraz czekam z zamówieniem aż jaka gotówka mi nadprogramowa wpadnie