|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Mpik82
no cena dobra. co do mojej wagi. przed ciążą też intensywnie ćwiczyłam. brzuch miałam prawie idealny. tylko ja duża w biodrach jestem. jak stanęłam na wadze to lekarz się zdziwił, że tam aż 100 kg. nie widać tego po mnie w ogóle. a teraz? z dzidzią wszystko w porządku. jem tyle co zawsze no może trochę więcej owoców i wody niegazow. ważyłam się teraz u endokrynologa i przez 3tyg. o,5 kg przybrałam.
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
ufff nareszcie nadrobiłam
![]() aneczka - uważaj żebyście się tam nie pozarażali od niego.... wczoraj do mnie wpadł kolega pieniązki oddać i stałam prawie pół metra od niego i baaardzo szybko wygoniłam z domu bordowa - hehe niezły brzuchalek ![]() a co do wyjść... też mam podobnie... wolę wiedzieć wcześniej, ale najczęściej i tak nie chce mi się nigdzie iść... cały tydzień pracuję więc lubię w weekend poleżeć i odpocząć klarissa - no to gratuluję szefa mój kiedyś był naprawdę ludzki, teraz jakaś szajba ajba mu odbiła, ale cóz... jak on robi tak i ja będę ....majka - pewnie przejdę się tam, na zielonych wzgórzach też taka jest więc blisko mam, tylko szkoda, że w necie nie można nic zobaczyć... wcześniej zamawiałam w DOZ na necie i tylko sobie później odbierałam w którejśc aptece, i też w miarę tanio było abz - no dokładnie, teraz urlop mi liczy od stawki z umowy i nie raczył mnie nawet poinformować o zmianach bo w zeszłym roku było zupełnie inaczej...idę naleśniki smażyć nie ma w domu nic do jedzenia, a TZ dziś wraca więc zakupy dopiero jutro... a coś wszamać trzeba
|
#3334 |
|
BAN stały
|
Klarissko mi mój lekarz co wizytę robił usg bez problemu i dawał foty dla mnie i babci
![]() Na połówkowe mnie skierował do innego, bo tamten ma wrażliwszy sprzęt. Myślę, że dlatego mi dwa razy nie robił, że u Niego tak dobrze nie widać, a koło 30tc miałam iść na to drugie opisowe usg do tamtego lekarza. Za każdym razem słuchamy serduszka dzidzi. W każdym razie przez ten cukier się wszystko poplątało, gdyby na to wcześniej dał skierowanie, to już byłabym po drugim usg opisowym ![]() Astorianka czyli jednak Deutschlandy bardziej cywilizowane ![]() Mpiczku super ciuszki
|
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie denerwuj się teraz, bo to też może zaszkodzić, a w sumie to prawdę powiedziawszy i tak już nic nie zmienisz. Ja wiedziałam o skierowaniu na cukier, ale na szczęście nie musiałam się upominać - sama mi babka dała, chociaż z drugiej strony dała mi i jakbym sobie sama nie odebrała wyników (właściwie odpisów, za które musiałam zresztą zapłacić) to bym dopiero na następnej wizycie się dowiedziała o cukrzycy - czyli w miesiąc po daniu skierowania. Ja zrobiłam badanie na 50g w 24 tc. a teraz kończę 28 tc. a wizytę mam w połowie 29 tc. Czyli bym 5 tygodni nadal żarła słodkie czy tam smażone bez przeszkód - także też prawda jest taka, że jak się kobieta sama nie zainteresuje swoim stanem to lekarze mają nas trochę w dupie... Tylko że ja sobie sama odebrałam te wyniki i jak byłam prywatnie na wizycie to pokazałam babce i właśnie ta co do niej chodzę prywatnie kazała mi iść do poradni diabetologicznej.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-02 o 16:43 |
||
|
|
|
#3336 |
|
BAN stały
|
No i to mnie wkurza na maksa. Ech, żeby człowiek miał kiedyś ten rozum, to na pewno zostałby lekarzem
![]() Zobacz ile tygodni z leczeniem jesteś do przodu, my jutro 34tc... |
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja bym jednak nie chciała, chociaż to jeszcze zależy od jakiej specjalności. Mój teść jest lekarzem i ogólnie to rodzinka taka wojskowo-lekarska (ciotki, wujki, kuzyni i kuzynki tż-ta) i powiem ci, że albo są jacyś niedorobieni albo nie wiem, ale wcale im się tak super nie powodzi finansowo - owszem, źle nie mają i głodem nikt nie przymiera , ale teściu na emeryturze pracuje tylko 8h, bo zanim przeszedł na emeryturę to pracował średnio po 16h... Ja wiem czy to taki luksus? Nigdy cię nie ma w domu i nawet nie masz kiedy odpocząć... W innych zawodach też można dobrze zarobić i mieć więcej czasu dla rodziny i mniej stresu. Tak mi się przynajmniej wydaje. W każdym razie mój tż się wyłamał z tradycji i ani nie poszedł na lekarza, ani na wojskowego i jakoś nie narzekamy Poza tym wg mnie kasa to jednak nie wszystko. Moi rodzice może bogaci nie byli nigdy, ale zawsze mieli dla nas czas i powiem ci z perspektywy jak patrzę to lepsze to niż kupa drogich ciuchów i zero czasu dla dziecka... Może dlatego ja tak bez oporu chce z pracy zrezygnować po macierzyńskim - bo matki nikt mojemu dziecku nie zastąpi. Jasne, że jak ktoś musi pracować, to musi i nie ma wyjścia i wtedy trzeba iść bez gadania do roboty. Ale jestem zdania, że jak można poświęcić trochę czasy rodzinie kosztem np. nowego samochodu to jednak lepiej chodzić pieszo/jeździć tramwajem i mieć ten czas
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Co zrobiłybyście na moim miejscu?
Jest pracownik, ma giga-wiedzę, duże doświadczenie, jest dobrym człowiekiem doświadczonym przez los, jest moim kolegą ale; - zlewa pracę - prowadzi prywatę - zawala coraz częściej i to coraz poważniejsze sprawy. teraz omal nie udupił 7 mln pln. - tak naprawdę nie bardzo się przejmuje 'mogą mnie zwolnić" - wpakował mnie w kłopoty... dzisiaj okazało się, że bardzo poważne i być może nie będę miała do czego wracać za te 8 miesięcy w wersji pesymistycznej, w wersji optymistycznej - po prostu odbije się to echem na mojej opinii i zaufaniu szefa szefów... - strasznie niechlujny i bałaganiarz jeżeli chodzi o dokumenty - chaotyczny, a z drugiej strony przekonany o własnej wiedzy, inteligencji itd. Już kiedyś o nim pisałam, ale teraz okazało się, że to g... w które mnie wpakował jest głębsze niż przypuszczałam... - opieprzyć? tylko co to da, skoro przez cały rok po dobroci nie szło? - zwolnić? - ???? |
|
|
|
#3339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie potrafią być bezczelni ;/ Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
A co byś zrobiła, gdyby nie był Twoim znajomym?
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ku....!!!! Tak sobie rękę wrzątkiem poparzyłam,że zaraz chyba pojadę amputować. Fasolki szparagowej tak mi się zachciało i jak ją odcedzałam,to połowa wrzątku mi na ręce wylądowała,to rękawica mi się ześlizgnęła ![]() ![]() ![]() ![]() Popsiukałam sobie panthenolem i teraz siedzę w pianą na ręce,a boli jak nie wiem.Pewnie wyskoczą mi bąble
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
kasienka - ach... uważaj na siebie, nie wiem, rób jakies okłady to może bąbli nie będzie...
laski mam pyt odnośnie pampków - kupujecie na początek te pampersa newborn to małe opak czy te duze(90 kilka szt)...? bo widziałam ostatnio w carrefour te duże za 58 zł bodajże
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny. kasienka1701 to jesteśmy w podobnej sytuacji. nic poczekam co gin w piątek powie.
zobaczcie co wygrałam na aukcji: http://www.allegro.pl/item1092463512.html a cieszę się.. jak gwizdek.. tak mi się ten komplecik podoba ...w sam raz na wyjście ze szpitala. jak przyjdzie zapodam wam fotki
|
#3343 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja bym nie chciała współpracowac z kimś szalenie inteligentnym i kumatym, jeśli nie mogłabym na nim polegać... albo co gorsza- musiałabym się obawiać, czy zrobi wszystko tak, jak powinien... to mi przypomina mojego kolegę ze stażem 35 lat, który tez ma wszystko w d... a jak tylko dostanie mniejszą nagrodę... to biega i szaleje, bo przeciez on jest persona ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- kasienka biedulo dużżżżżżżżżżżżżżżżo zimnej wody Klarissko olać kasę, starczy mi to, co mam. Ale chodzi mi o wiedzę, o pomoc innym- taką bezinteresowną w stylu dra Judyma. Za późno na to wpadłam, że mi się marzy ![]() Juz myślałam, czy nie zrobic sobie kursu na ratowNIKa medycznego, tez bym tak pewnie kochała pracę jak mężuś bordowej
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę takie
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
hihi...
mała rzecz a cieszy
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czekałam do ostatniej chwili, by zalicytować, i... przegapiłam ;/
|
|
|
#3347 |
|
Rozeznanie
|
Astorianka a nie możesz mu jakiejś nagany do popierów wpisać i po premii polecieć czy coś, żeby tak opamiętać?
zuziczka ja mam to samo z piwem, czasem jak mnie zassie to tego lecha bezalkocholowego popijam, a o Bavarii nie słyszałam. Gdzie je kupujecie? W markecie takim zwykłym? Ale najbardziej mi się marzy mojito Na koniec roku( szkolnego) tż kupił mi Bacardi i teraz ono czeka aż urodzę i skończe karmić, ale jak je wtedy otworzę....
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
NIKaP-n Jeśli chcesz być ratownikiem to musisz zrobić studia, kurs nic Ci nie da
Tż stwierdził, że jeden ratownik w rodzinie wystarczy, więc ja już na studia nie poszłam Ale wszędzie gdzie się da to mu towarzyszę
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-07-02 o 18:09 |
|
|
|
#3349 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiem Kochana i uważam, że to bardzo dobrze ![]() Swego czasu słyszałam o podyplomówce z ratownictwa, ale nie wiem, czy to przeszło? jak ja się zastanawiałam, to był jeszcze kurs, ale ja studia wtedy miałam i tak jakoś mi poszłoooo
|
|
|
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a ja tak strasznie marze o wakacjach, jakiejs dalekiej podróży... w przyszłym roku moze polecimy gdzieś ale bez dzidziusia, bo ja chyba bałabym się z taka małą, no chyba ze autkiem nad polskie morze...(ale to nie to samo)
ciekawe czy babcie sie zgodza zostac i ciekawe czy mi serce nie peknie...
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
elenka- ta norma glukozy to jest na czczo. Ja miałam tę samą sytuację, a wynik po godz. 50g glukozy - 128, a moja gin twierdzi, że norma jest do 145
Mpik - dam znać jak pościel. Mam nadzieje, że będzie to pozytywna opinia
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
Póki co z ratownictwa nie ma nawet magisterki, można jedynie zrobić mgr ze zdrowia publicznego. O podyplomówce nic nie słyszałam.
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
do PIPu dzwonilismy. Oni powiedzieli jedynie, ze bez zgody TZ nie moga nic z jego wyplaty potracic i ze musza jemu cala wyplate wyplacic, a innym razem ze zadnymi kosztami nie moga obciazyc, a za kolejnym ze niby moga ale czy zaplaci to jego sprawa
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio kupowałam w Carrefourze
|
|
#3355 |
|
BAN stały
|
dziewczynki miłego weekendu, my jedziemy na działkę i wracamy w niedzielę. Jutro znajomi na grilla przyjeżdżają, nie pisać za duzo mi tu
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
to udanego weekendu życzymy
![]() a na to, że za dużą nie napiszą laski to nawet nie licz, one jak szalone produkują te posty
|
#3357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa na temat brzuszka
Mi się wydaje mały i w rodzinie wszyscy mówią że mały (zwłaszcza ze strony TŻta bo jego bratowa w porównaniu ze mną ma wielgachny brzuch), a koleżanki uważają że jest duży.. Może dlatego że ten brzusio tak nisko jest..Co do ruchów maluszka, to ja czuję je bardzo intensywnie całą dobę, i owszem, są czasem bolesne, a wczoraj nawet dostałam parę kopniaków w żebra.. Jestem pewna, że mała już główką w dół, nawet wiem od kiedy, bo wcześniej czułam ruchy tylko po bokach brzucha A teraz żebra i pęcherz mam poobijane![]() naked, bordowa, Klarissa, wasze brzuszki takie duże Majka232, i jak zakupy na allegro? Ja wczoraj kupiłam u tego sprzedawcy co ty okrycie kąpielowe "Kocham tatę"- TŻ zachwycony Kupiłam też 3 prześcieradełka z gumką z jerseyu (nie znoszę frotte), te po 11,45- widziałam dzisiaj takie w carrefourze po 19,90!! Prześcieradełka kolorowe, chyba pod kolor ścian w pokoju- jednak malujemy na brzoskwiniowo sypialnię.. Łóżeczko też już upatrzyliśmy na allegro![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłaś już może wózek? Ja nie wiem gdzie w Lublinie najlepiej rozejrzeć się za wózkami:/ Cytat:
![]() Ja do tej pory nie mam żadnych.. Jem to co zawsze- mnóstwo warzywek. Jedyna zmiana to od początku ciąży to taka, że nie mogę patrzeć na śledzie (a wcześniej mogłam jeść codziennie!!), a ostatnio mam mdłości straszne po jabłkach... Kupiliśmy dzisiaj z TŻtem ogórki i dzisiaj wstawiłam w dużym garnku na małosolne Mężuś nie może się doczekać
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-07-02 o 20:32 |
|||
|
|
|
#3359 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodatkowo, woda gazowana dla kobiet w ciąży niejednokrotnie oznacza jednak nieciekawe skutki uboczne. Panie w zaawansowanej ciąży, kiedy płód naciska na pęcherz moczowy, pijąc wodę gazowaną skazują się równocześnie na konieczność jeszcze częstszych wizyt w toalecie. Woda gazowana dla kobiet w ciąży może również oznaczać wzdęcia, jednak te z pań, które mają problemy z trawieniem, powinny pić jej minimalne ilości, aby doprowadzić do usprawniania procesów trawienia. Jak widać więc, każda woda powinna być pita przez kobietę w ciąży, jednak z żadną nie należy przesadzać – dobrze jest również urozmaicać dietę o soki i napoje. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja droga czy Ty czasem nie przesadzasz??? co maja powiedzieć dziewczyny, które na tym etapie ważą już blisko 20 kg więcej?? a znam takie NIKaP-n baw się dobrze, odpoczywaj elenka1- mi też się marzą wakacje za granicą ale za rok już wiem, że pojadę z Małym nad Bałtyk, za granicę dopiero może za 2 lata chodzi oczywiście o jakiś dłuższy wyjazdZuziczka- ja za zimną warkę strong, sączoną w miłym towarzystwie dałabym się wręcz pokroić w taki upalny dzień jak dziś. albo whisky z colą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

mój kiedyś był naprawdę ludzki, teraz jakaś szajba ajba mu odbiła, ale cóz... jak on robi tak i ja będę ....
bo w zeszłym roku było zupełnie inaczej...

Na koniec roku( szkolnego) tż kupił mi Bacardi i teraz ono czeka aż urodzę i skończe karmić, ale jak je wtedy otworzę....

co maja powiedzieć dziewczyny, które na tym etapie ważą już blisko 20 kg więcej?? a znam takie