Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 701 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 11:12   #21001
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam się pochwalić, że się obroniłam na 5 z wyróznieniem

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Ja przewiduję przyszłość na bardziej ogólnym poziomie
Kolejna
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Dokladnie, nie wiem czy gdybym nie szarpnela sie na te proteiny czy w ogole cos by sie udalo uratowac
Myślę, że tak, ale nie w tak krótkim czasie.
Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Ja też mam mysi kolor i nauczyłam się z nim żyć już tyle lat
:mdelje: gdzie Ty masz mysi kolor?! Chyba na łydkach
Cytat:
odrost przy blondzie brzydka rzecz
da sie przeżyć... Dałam radę w pół roku
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
no szokda, szkoda...casting to nie byl, niestety, przemaglowana sie czuje totalnie, dobrze ze wczoraj sie troszke pouczylam
Nasze castingi też doprowadzają do kompletnego spłaszczenia kandydata/kandydatki.
Cytat:
Wiele osob w pracy mnie zaczepia i mowi, ze mam sliczne wloski, niektorzy wrecz nie poznaja.
Świetnie
Ja chcę zobaczyć zdjęcia
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
czy któraś ma tą z pokrzywą i zieloną herbatą? ja mam szampon ale odżywki nie.
Powinnam jeszcze nieco mieć. Sprawdzę wieczorem.
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po kilku miesiącach nałożyłam na włosy olej kokosowy. Wcześniej była emulsja ceramidowo - humektantowo - keratynowa (pozazdrościłam Rybiorce ), położyłam ją na mokre włosy, jak podeschły
Rozumiem, że nie nakładałaś czepka ani ręcznika, czy źle się domyślam?
Cytat:
nałożyłam olej (bez spłukiwania emulsji), zmyłam po 4 godzinach i na to emolientowa odżywka b/s (Alverde repair) i b/s.
Moje loki, po kryzysie przekarmienia jedwabiem i jakimś ogólnym suszowym, w końcu do mnie w pełni wróciły!
nareszcie
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
czyli jezeli bede szukac czegos do Egiptu, to tez najlepiej z emolientowa, baza?
a moze bym tam nakladala olej kokosowy...
To nie jest zły pomysł.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Zacznij od 2-3%, gliceryna potrafi być lepka, w zbyt dużej ilości może zmatowić włosy. Może się okazać, że gliceryna Ci nie służy (np. Eloe jej nie znosi), spróbuj wtedy innego humektanta.
Nie znosi

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:19   #21002
msk3
BAN stały

Mysi jak nic!
Zdjęcia są zakłamane przez lampę.
Na łydkach to nie...ale przy kostkach
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:20   #21003
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że nie nakładałaś czepka ani ręcznika, czy źle się domyślam?
dobrze się domyślasz
chciałam położyć kokos na suche/lekko wilgotne włosy, więc 2 godziny musiały im starczyć na schnięcie bez-czepkowe.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:26   #21004
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
ja się przestraszyłam w zeszłym tyg bo naturie były po 3 zł myślałam, że wyprzedają, likwidacja czy cuś ale wczoraj byłam sprawdzić i jest ich pod dostatkiem sa po 3,99 wszystkie mają w drogerii aster bo w rossie nie ma w naturze chyba też tylko szampony były i te z apteczki babuni w carrefurze też tylko szamony widziałam ...
nie znam drogeri aster zreszta sprawdzilam na ich stronce najblizsza w Wyszkowie, w Warszawie brak. Chyba nie bede jechala tyle kilometrow za odzywka. Jeszcze nie ten poziom uzaleznienia.
Moze poszperam w osiedlowych drogeriach....

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Widze, ze juz dluzej nie moge odwlekac zamowienia na mazidlach bo za malo tym moim kreciolom chyba serwuje
ja sie dopiero przymierzam do mazidel
licze na Wasza pomoc w przygotowaniu listy na "pierwszy raz"

Cytat:
Aczkolwiek moj tż jak wczoraj zobaczyl moj arsenal kosmetykow do wlosow to powiedzial, ze poszuka mi jakiegos specjalisty od uzaleznien:P
moze niech poszuka, pewnie byloby kilka chetnych zeby sporzystac z pomocy takiego specjalisty
ja przez tż mocno sie konspiruje, ale to do czasu....

Cytat:
Ja chcę zobaczyć zdjęcia
cos cykne i jesli nie bedzie straszylo to pokaze
zreszta jak obserwuje moje kudelki to stwierdzilam, ze powinnam im robic fotki co kilka dni, zeby miec potem dokumentacje jak sie zmienialy.
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:33   #21005
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
O to butta chodzi? Ciekawostka...
dokladnie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
da sie przeżyć... Dałam radę w pół roku
ale ja nie chce bardziej scinac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:42   #21006
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja sie dopiero przymierzam do mazidel
licze na Wasza pomoc w przygotowaniu listy na "pierwszy raz"
daj znać jak będziesz chciała zrealizować pomysł, na pewno pomożemy

Cytat:
cos cykne i jesli nie bedzie straszylo to pokaze
zreszta jak obserwuje moje kudelki to stwierdzilam, ze powinnam im robic fotki co kilka dni, zeby miec potem dokumentacje jak sie zmienialy.
Zdecydowanie jest to dobry pomysł! Potem przyjemnie się ogląda jak ich stan i siła skrętu się poprawiała.
Stary 2010-07-01, 11:51   #21007
kropcia007
Wtajemniczenie

Dziś robiłam reanimację jantar+woda+żel z rossa+naturia miód i cytryna na koniec spryskałam artiste keratyną w sprayu -której skłądu wciąż zapominam wkleić i powiem że spodziewałam się puchu bo jest gorąco a tu miła niespodzianka puchu brak, tylko że objętość też poszła wsiną dal i włosy są takie jakieś zdechłe ...
wstawiam fotki z dzisiaj i dla porównania z kiedyś by zobaczyć różnicę w objętości, dodam że tamte fotki nie były robione po reanimacji a po samym myciu więc pewnie dlatego była objętość a teraz nie ale wydaje mi się że dzis mam wyjątkowo mało włosów.
1 dzisiaj bok
2 dzisiaj 2 bok
3 dzisiaj tył
4 tydz temu (z użyciem john frieda volume spray i po potrząśnięciu głową w dół kilka razy )
5 jakiś czas temu

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:55
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:58   #21008
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
nie znam drogeri aster zreszta sprawdzilam na ich stronce najblizsza w Wyszkowie, w Warszawie brak. Chyba nie bede jechala tyle kilometrow za odzywka. Jeszcze nie ten poziom uzaleznienia.
Moze poszperam w osiedlowych drogeriach....

zawsze możesz ze stronki joanny kupić lub się do mnie uśmiechnąć
przesyłka malutko wychodzi ostatnio wysyłałam 2 odżywki i zapłąciłam za wysyłkę +kopertę 6 zł

Stary 2010-07-01, 12:08   #21009
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
przesyłka malutko wychodzi ostatnio wysyłałam 2 odżywki i zapłąciłam za wysyłkę +kopertę 6 zł
wiesz.. za 6zł masz już dwie odżywki po promocji
Stary 2010-07-01, 12:13   #21010
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak wiem, tylko jeżeli ich nie znajdziesz ...

Stary 2010-07-01, 12:27   #21011
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Małgosia- ale ja mam jeszcze pracę i tak się zastanawiam czy bezproblemowo uda mi się to wszystko połączyć Szczęście, że mam Szefa do rany przyłóż to może nie będzie się na mnie wyzłaszczał niepotrzebnie
Rozumiem, ale myślę, że uda Ci się wszystko spokojnie pogodzić
Jeszcze z tak nastawionym szefem to już w ogóle
Cytat:
Syrenko- Ty coś wspominałaś, że dajesz 7,5 ml cytryny na...na ile wody? Bo któraś z dziewczyn, już niestety nie pamiętam która (wybaczcie ) mówiła, że 7,5 ml to wielkość jednej łyżeczki...a ja postanowiłam dac tylko tyle teraz octu do plukanki...może jak u Ciebie się sprawdza taka mała ilość to mi też przyniesie efekt? Oby..
Może to o mnie chodziło?
Jeżeli łyżeczka ma 5 ml, a łyżka 15 ml, to ja daję 15 ml octu jabłkowego na 1 l przegotowanej wody.
Uważam, że to jest raczej średnio skoncentrowana płukanka, bo zdarzało mi się też dawać 2 łyżki (30 ml) octu na 1 l wody.

Cytat:
Ja dozuję 7,5ml na 1 litr wody. Większe ilości (cytryny) dawały nawet lepsze efekty (bardziej zbite, lepiej zdefiniowane loki), ale po niedługim czasie codziennego polewania skręt się prostował. Ustaliłam dla siebie optymalną ilość na 7,5ml na jeden litr.
Syrenko, Ty codziennie stosujesz płukankę?
Jeżeli tak, to trzeba by było rozdzielić dwie kwestie: płukanki stosowane codziennie i płukanki stosowane rzadziej (nie częściej niż 1 raz na tydzień). Wydaje mi się, że do codziennego płukania koncentrat octu (sok z cytryny) musi być inny niż, jeśli stosuje się płukankę 1 raz na tydzień.

Cytat:
Nie, wakacje mam gwarantowane w mieście, więc raczej nie o słońce idzie, a o utratę wody. W ciągu dnia spada wilgotność procentowa, w pracy jest jeszcze bardziej sucho, więc puszak pojawia się nieproszony a włosy potrafią się rozkręcić.
To teraz rozumiem
Cytat:
Wczoraj było cudnie - bez puchu i skręt utrzymał się na więcej niż połowie głowy do końca dnia Czyli jakiś lekki silikon i zero gliceryny - moja odpowiedź na lato
Widać, że sobie super radzisz z doborem produktów

Cytat:
W zasadzie się z Tobą zgadzam. Co prawda dodatkowa ochrona nie zaszkodzi, jak w przypadku skóry. Używam na co dzień kremu z filtrem 20, włosy mogę spryskiwać Jantarem - myślę, że wystarczy, choć nie jest konieczny.
To ja całą zimę i wiosnę używałam kremu z filtrem 50 SPF Teraz mam co prawda 45 SPF, ale to dlatego, że nie mogę dostać 60 SPF.
Do włosów cały czas (od jesieni) stosuję odzywki b/s Joanny i myślę, że to wystarczy. Kiedy dłużej jestem na słońcu, to koniecznie nakrycie głowy
Może gdybym gdzieś wyjeżdżała na wakacje, to rzeczywiście pomyślałabym o lepszej ochronie, ale ja tak, jak Ty, mam lato w mieście

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:20   #21012
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś robiłam reanimację jantar+woda+żel z rossa+naturia miód i cytryna na koniec spryskałam artiste keratyną w sprayu -której skłądu wciąż zapominam wkleić i powiem że spodziewałam się puchu bo jest gorąco a tu miła niespodzianka puchu brak, tylko że objętość też poszła wsiną dal i włosy są takie jakieś zdechłe ...
wstawiam fotki z dzisiaj i dla porównania z kiedyś by zobaczyć różnicę w objętości, dodam że tamte fotki nie były robione po reanimacji a po samym myciu więc pewnie dlatego była objętość a teraz nie ale wydaje mi się że dzis mam wyjątkowo mało włosów.
1 dzisiaj bok
2 dzisiaj 2 bok
3 dzisiaj tył
4 tydz temu (z użyciem john frieda volume spray i po potrząśnięciu głową w dół kilka razy )
5 jakiś czas temu
niestety, czasem jest tak, że im dalej od mycia tym objętość mniejsza, przynajmniej skręt Ci się utrzymał, a z tym różnie bywa.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Rozumiem, ale myślę, że uda Ci się wszystko spokojnie pogodzić
Jeszcze z tak nastawionym szefem to już w ogóle

Może to o mnie chodziło?
Jeżeli łyżeczka ma 5 ml, a łyżka 15 ml, to ja daję 15 ml octu jabłkowego na 1 l przegotowanej wody.
Uważam, że to jest raczej średnio skoncentrowana płukanka, bo zdarzało mi się też dawać 2 łyżki (30 ml) octu na 1 l wody.

Syrenko, Ty codziennie stosujesz płukankę?
Jeżeli tak, to trzeba by było rozdzielić dwie kwestie: płukanki stosowane codziennie i płukanki stosowane rzadziej (nie częściej niż 1 raz na tydzień). Wydaje mi się, że do codziennego płukania koncentrat octu (sok z cytryny) musi być inny niż, jeśli stosuje się płukankę 1 raz na tydzień.
Zgadza się, raz na tydzień można sobie pozwolić na silniejszą zakwaszającą płukankę, przy codziennym stosowaniu należy uważać ze stężeniem octu/cytryny.

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-07-01 o 13:21
Stary 2010-07-01, 14:50   #21013
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a ja sie zastanawiam, co mam zrobic.. wlosy kreca sie, ale robi sie szybko z nich puch, sa matowe i stracily troche na elastycznosci.
myslalam, zeby sprobowac tej metody syrenki: najpierw maska, a potem olej. trochę mi to zajmie czasu, ale najwyżej się poświęcę
poza tym myślałam czy by nie wprowadzić więcej emolientów.. a może zrezygnuję z protein? no i chyba nie służy mi całonocne odżywkowanie, bo włosy są właśnie suche po takiej długiej kuracji
ew. spróbuję następnym razem połączenie oleju kokosowego z jakąś odżywką i miodem np. ale bez protein ;>
myślicie, że to może być właśnie od protein, jeśli używałam ich ostatnio prawie cały czas?
Stary 2010-07-01, 15:58   #21014
msk3
BAN stały

Cytat:
a ja sie zastanawiam, co mam zrobic.. wlosy kreca sie, ale robi sie szybko z nich puch, sa matowe i stracily troche na elastycznosci.
myslalam, zeby sprobowac tej metody syrenki: najpierw maska, a potem olej. trochę mi to zajmie czasu, ale najwyżej się poświęcę
poza tym myślałam czy by nie wprowadzić więcej emolientów.. a może zrezygnuję z protein? no i chyba nie służy mi całonocne odżywkowanie, bo włosy są właśnie suche po takiej długiej kuracji
ew. spróbuję następnym razem połączenie oleju kokosowego z jakąś odżywką i miodem np. ale bez protein ;>
myślicie, że to może być właśnie od protein, jeśli używałam ich ostatnio prawie cały czas?
Ja myślę,że tak.
A włos się rwie?
Odstaw na jakiś czas proteiny a nawilż je.
Ja dzis do maski marchwiowej dałam miód,potem płukanie octem jabłkowym i boski efekt mam.
Proteiny odstawiłam od ostatniej kuracji,zeby nie przedobrzyć.

Dodaj do maski łyżeczkę oleju,aloesu...
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:03   #21015
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

to moze faktycznie proteiny teraz odstawie. skupie sie najwyzej na emolientach (chociaz to nie ta pora roku ;p) i moze poprobuje cos z amla albo eclipta..
Stary 2010-07-02, 07:24   #21016
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
daj znać jak będziesz chciała zrealizować pomysł, na pewno pomożemy
z gory dziekuje, przypomne sie za jakis czas, a razie w kolejce inne rzeczy do testowania.

Cytat:
Zdecydowanie jest to dobry pomysł! Potem przyjemnie się ogląda jak ich stan i siła skrętu się poprawiała.
zaczynam robic fotki

Cytat:
myslalam o zakupie na stronie joanny, ale troche mi sie nie chce bawic z przesylkami.
Jak juz nic nie znajde to skorzystam, albo usmiechne sie pieknie do Ciebie, o taaak

Cytat:
a no wlaaaaasnie, swieta racja, az 2 odzwyki wiecej w domu.

Nie ma to jak wstac ponad godzine wczesniej ze wzgledu na wlosy, siedziec na wizazu zamiat odespac wczorajsza impreze.
Moze jednak jest gdzies tu lekarz?? przynajmniej na poczatku drogi do uzaleznienia bedzie w stanie pomoc...

Moge pomarudzic? Glupie pytanie, ale chce w weekend sie miodowac.
Do garniera z awokado ile dodac miodu, lyzeczke, 2 lyzeczki? I na pol godziny czy dluzej? Troche sie boje czy po kontakcie miodu ze skora, nawet w minimalnych ilosciach nie bedzie reakcji alergicznej. Jestem niestety mega alergikiem

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-02 o 07:26
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:58   #21017
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Yasmin- nie spróbujesz- nie dowiesz się Ja też reaguję na wiele rzeczy uczuleniem- z miodem jednak nie mam tego problemu
Do odżywki dodaj miodu tyle, ile uważasz. Podane tu proporcje to 2 łyżki odżywki i jedna łyżka miodu...Ja daje po dwie łyżki i jednego i drugiego A to dlatego, że ja lubię gęste maski, które po dodatkowym podgrzaniu nie spływają mi po twarzy i plecach
Ja osobiście trzymam 2 godzinki- wiadomo, że jak potrzymasz te pół godziny to będzie lepiej niż jakbyś nie trzymała w ogóle...ale jak potrzymasz dwie to będzie o wiele lepiej niż pół
Hihihi...zresztą Rybiorek chyba podawała, ze dwie godziny trzyma się ją minimalnie...z tą maską można spać- wtedy podobno jest super efekt
Spróbuj a nie pożałujesz

Tak w ogóle to ja też będę się miodować w weekend- jutro dokładnie Tylko nadal nie mogę znaleźć mojego czepka termicznego...TŻ twierdzi, ze go nie wyrzucał, bo wie jak wygląda i do czego służy...Ech...bez tego czepka to prawie jak bez ręki

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:03   #21018
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Sorry, ze tak smuce z ta naturia, ale moze ktos ma mape odzywkowa w Warszawie?
bylam w carrefurze, leclercu, rosmanach, naturze, super pharmie, piotrze i pawle i
której częsci warszawy?
Stary 2010-07-02, 09:27   #21019
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Yasmin, poszukaj w jakis mniejszych sklepach z kosmetykami. ja kupuje tylko w osiedlowym sklepiku, bo nigdzie indziej nie ma.. no moze w Piotrze i Pawle czasami sie zdarzy^
Stary 2010-07-02, 09:30   #21020
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

myslalam o zakupie na stronie joanny, ale troche mi sie nie chce bawic z przesylkami.
Jak juz nic nie znajde to skorzystam, albo usmiechne sie pieknie do Ciebie, o taaak
jak co to służę pomocą

Cytat:
Nie ma to jak wstac ponad godzine wczesniej ze wzgledu na wlosy, siedziec na wizazu zamiat odespac wczorajsza impreze.
Moze jednak jest gdzies tu lekarz?? przynajmniej na poczatku drogi do uzaleznienia bedzie w stanie pomoc...
ja dziś mam kaca po wczorajszej butli martini i zaspałam ;/ zamiast wstac o 7 wstałam o 8 bo w nocy tel sie rozładował ...
i z włosami nic nie robiłam tylko w bobka je zawinęłam

Cytat:
Do garniera z awokado ile dodac miodu, lyzeczke, 2 lyzeczki? I na pol godziny czy dluzej? Troche sie boje czy po kontakcie miodu ze skora, nawet w minimalnych ilosciach nie bedzie reakcji alergicznej. Jestem niestety mega alergikiem
to daj miód od ucha by bym z dala od skóry ja trzymałam całą noc, zrobiły się strąki ale bardzo łatwo było to zmyć i były mięciusieńkie

Stary 2010-07-02, 09:40   #21021
Eloe77

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Mysi jak nic!
Zdjęcia są zakłamane przez lampę.
nie wytrzymam Masz naprawdę ładny kolor Przewinęły się mnie tez Twoje zdjęcia robione na powietrzu i kolor był podobny do tego na zdjęciach z lampą
Cytat:
Na łydkach to nie...ale przy kostkach
Kręcone? Jak nie, zapuścić i robić plopping
Cytat:
dobrze się domyślasz
chciałam położyć kokos na suche/lekko wilgotne włosy, więc 2 godziny musiały im starczyć na schnięcie bez-czepkowe.
Dziękuję Istotny szczegół
Cytat:
Dokładnie tak Do pobicia jest Rybiorkowy rekord
Cytat:
ale ja nie chce bardziej scinac
Podcinałam jedynie końcówki, a raz wyciełam 4 cm wierzchu i już niemal skończyłam z blondami. Dzięki wcierkom i masażom szybko rosły, więc o jako takim sporym cięciu nie musiałam myśleć.
Załączam zdjęcia sprzed miesiąca z wieczoru panieńskiego (stąd te kolorowe światła). Włosy z szybkiego mycia i debiutu suszarki z dyfuzorem. Poza tym mój kolor w pełnej krasie...
Cytat:
puchu brak, tylko że objętość też poszła wsiną dal i włosy są takie jakieś zdechłe ...
Nie jest tak źle, jak opisujesz. Rzeczywiście, ja na co dzień mam mało objętości, a drugiego dnia niemal wcale. 2 dnia nakładam wcierkę Jantarowo-aloesową i masuję skalp. Dzięki temu zyskuję nieco objętości. Może też spróbuj?
Cytat:
Widać, że sobie super radzisz z doborem produktów
Staram się jak mogę
Dziś znów bez gliceryny i znów brak puchu O to nam chodziło!
Odżywiałam wczoraj Naturią maską z cytryną i miodem - w składzie amodimethicone i cykliczny, co oznacza, że romans trwa w najlepsze
Po weekendzie jednak oczyszczanie i delikatne cięcie
Cytat:
Może gdybym gdzieś wyjeżdżała na wakacje, to rzeczywiście pomyślałabym o lepszej ochronie, ale ja tak, jak Ty, mam lato w mieście
Właśnie. Mam identyczne podejście, chociaż nie mam nic przeciwko temu, by słońce wybrało nieco koloru
Cytat:
Jeśli ostatnio było ich najwięcej, to dość prawdopodobne, że obserwujesz przekarmienie. Zerknij do FAQ - tam podczepiony link do fajnego bloga rudej kręconowłosej (już wiele razy się do niej odwoływałyśmy). Możliwe, że obserwujesz to samo, co ona.
Oleje i humektanty dla poratowania po przekarmieniu - bardzo dobry pomysł.
Cytat:
zaczynam robic fotki

Cytat:
Trudno się wypowiedzieć, gdy ma się świadomość, że reagujesz alergią. Za duża odpowiedzialność.
Próbowałabym raczej z mniejsza ilością i omijała skalp. Może nałóż na początek na 30 minut pod czepek i ręcznik, by sprawdzić, czy nic się nie dzieje.
Cytat:
Tak w ogóle to ja też będę się miodować w weekend- jutro dokładnie Tylko nadal nie mogę znaleźć mojego czepka termicznego...TŻ twierdzi, ze go nie wyrzucał, bo wie jak wygląda i do czego służy...Ech...bez tego czepka to prawie jak bez ręki
W najgorszym wypadku założysz reklamówkę czepek pewnie się znajdzie, gdy nie będzie w ogóle potrzebny

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-02, 09:50   #21022
kosmarka
Wtajemniczenie

Jezu - myślałam że sobie pasemka czerwono niebieskie zrobiłaś - rozumiem że to odblask jakiegoś światła .

Bardzo gładkie i sprężyste spiralki

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:52   #21023
paprif
Zakorzenienie

Witam. Wydaje mi się, że zaczynam rozumieć (powoli) moje włosy
Po moich pierwszych testach dochodzę do wniosku, że na moje włosy wcale tak znakomicie nie działają odzywki Garniera, którymi dotychczas codziennie myłam głowę.
100x lepiej sprawdza się taki sposób: szampon, odzywka Jung 20min, odżywka Mrs Pott. imbir od razu spłukuję(ciekawe co by było jakbym ją trzymała).
Testowałam wcześniej inną Mrs Pott i nie widziałam takich efektów(została mi jeszcze jedna do sprawdzenia z tej serii).
Ja- osoba, która nie używa żadnych stylizatorów jestem zachwycona tym co robią z włosami te odżywki.
Jedyny minus, wieczorem widzę lekki puch Nie wiem jak go zniwelować.
Stary 2010-07-02, 09:57   #21024
Eloe77

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Jezu - myślałam że sobie pasemka czerwono niebieskie zrobiłaś - rozumiem że to odblask jakiegoś światła .
Nie inaczej
Fajnie, że zajrzałaś Jak tam włosy bez olejowania? Zmieniło się coś?
Cytat:
Bardzo gładkie i sprężyste spiralki
Dziękujemy
Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Witam. Wydaje mi się, że zaczynam rozumieć (powoli) moje włosy
cieszę się razem z Tobą
Cytat:
Jedyny minus, wieczorem widzę lekki puch Nie wiem jak go zniwelować.
Jeśli dopiero wieczorem i do tego niewielki, to tylko pozazdrościć Przyczyną może być nawet samo dotykanie czy poprawianie włosów w ciagu dnia.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-02, 10:09   #21025
kosmarka
Wtajemniczenie

Eloe - dzięki że pytasz, nie olejuję, nie dodaję olejków do odżywek i masek - to fakt - puch jest zniwelowany do minimum, poza tym kupiłam odżywkę mrs potters z gingko b/s i używam tylko lekkich odżywek d/s+witam.E i A. Pięknie się kręcą - moje wysokie wymagania na razie są spełniane w tej kwestii. Szczerze mówiąc jestem z nich dumna

Oczywiście jeszcze nawilżaczy na mazidłach nie nabyłam .

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2010-07-02 o 10:10
kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:13   #21026
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

dobra, wiem juz chyba jak zrobie.. naloze teraz olej kokosowy na dwie godzinki, potem zmyje wlosy szamponem z SLS (natura, pokrzywa) a potem naloze jakas maske bezproteinowa czyli.. Wax z amla. zobaczymy, jak wlosy beda wygladac..
planuje jeszcze wprowadzic nafte kosmetyczna do pielegnacji, przynajmniej raz na dwa tygodnie. plus raz/dwa w miesiacu olejowanie (moze nawet calonocne ). teraz postaram sie nie uzywac tyle protein, co najwyzej kallosa raz na tydzien/dwa ale z jakimis wmacniajacymi skladnikami..
chcialabym tez wiedziec, co lubia moje wlosy a czego nie
----
nie, jednak dzisiaj nie naloze ;/ ale na noc na pewno bedzie kokos, bo juz sie za nim stesknilam.

Edytowane przez dontknow
Czas edycji: 2010-07-02 o 10:16
dontknow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:16   #21027
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jest tak źle, jak opisujesz. Rzeczywiście, ja na co dzień mam mało objętości, a drugiego dnia niemal wcale. 2 dnia nakładam wcierkę Jantarowo-aloesową i masuję skalp. Dzięki temu zyskuję nieco objętości. Może też spróbuj?
Na pewno spróbuję, choć wcierek jakoś nie lubię sama nie wiedzieć dlaczemu czego się nie robi dla objętości

Stary 2010-07-02, 11:13   #21028
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak Do pobicia jest Rybiorkowy rekord
Czekam na odwaznych

Cytat:
Podcinałam jedynie końcówki, a raz wyciełam 4 cm wierzchu i już niemal skończyłam z blondami. Dzięki wcierkom i masażom szybko rosły, więc o jako takim sporym cięciu nie musiałam myśleć.
Pomysle ale chyba zrobie jak msk radzila, ostatnie farbowanie kolorem podobnym do mojego wlasnego a potem wg Twojego planu

Cytat:
Załączam zdjęcia sprzed miesiąca z wieczoru panieńskiego (stąd te kolorowe światła). Włosy z szybkiego mycia i debiutu suszarki z dyfuzorem. Poza tym mój kolor w pełnej krasie...
przepiekne loki, czy ja moge sobie Twoje zdjecie sciagnac do prywatnego fila na kompie, jak bede miec zalamke to sobie popatrze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 11:58   #21029
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Zgadza się, raz na tydzień można sobie pozwolić na silniejszą zakwaszającą płukankę, przy codziennym stosowaniu należy uważać ze stężeniem octu/cytryny.
To już wszystko rozumiem
Chyba na razie pozostanę przy płukance raz na tydzień (zdarza się też rzadziej).

Cytat:
Dziś znów bez gliceryny i znów brak puchu O to nam chodziło!
Odżywiałam wczoraj Naturią maską z cytryną i miodem - w składzie amodimethicone i cykliczny, co oznacza, że romans trwa w najlepsze
Po weekendzie jednak oczyszczanie i delikatne cięcie
Koniecznie pokaż loczki po cięciu

Cytat:
Właśnie. Mam identyczne podejście, chociaż nie mam nic przeciwko temu, by słońce wybrało nieco koloru
Dokładnie. Ja nawet na to liczę - że mi słońce je trochę rozjaśni.

Eloe77 Śliczne loczki!!!

Może mi coś podpowiecie do mojej pielęgnacji. Wczoraj (jak się naczytałam, że stosujecie miód) sama zrobiłam sobie maskę przed myciem: 3 łyżeczki miodu, trochę olejów: migdałowego i jojoba, odżywka Cien z aloesem. Umyłam Babydream'em i dzisiaj jest super. Z tym że wiem, że taki efekt się długo nie utrzyma (najprawdopodobniej do kolejnego mycia).
Pisałam wcześniej jak wygląda moja pielegnacja - w skrócie:
mycie Hegronem/hippem/babydreamem
+ mniej więcej co 2 mycie odżywka: Cien z aloesem/Petrole z chlorofilem/Wax
+ odżywka b/s Joanny (różne)
+ balsam Nivea
+ żel lniany

Chciałabym swoją pielęgnacje jakoś urozmaicić, bo dzisiaj, po masce, włosy mają objętość i lepiej się skręcają, ale wiem, że nie mogę za często stosować olei, bo efekt będzie wprost przeciwny.
Z drugiej strony, przy codziennej pielęgnacji, jak powyżej, włosy nie mają takiej objętości i skrętu.
Macie jakieś pomysły na zmianę?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 12:22   #21030
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Może mi coś podpowiecie do mojej pielęgnacji. Wczoraj (jak się naczytałam, że stosujecie miód) sama zrobiłam sobie maskę przed myciem: 3 łyżeczki miodu, trochę olejów: migdałowego i jojoba, odżywka Cien z aloesem. Umyłam Babydream'em i dzisiaj jest super. Z tym że wiem, że taki efekt się długo nie utrzyma (najprawdopodobniej do kolejnego mycia).
Pisałam wcześniej jak wygląda moja pielegnacja - w skrócie:
mycie Hegronem/hippem/babydreamem
+ mniej więcej co 2 mycie odżywka: Cien z aloesem/Petrole z chlorofilem/Wax
+ odżywka b/s Joanny (różne)
+ balsam Nivea
+ żel lniany

Chciałabym swoją pielęgnacje jakoś urozmaicić, bo dzisiaj, po masce, włosy mają objętość i lepiej się skręcają, ale wiem, że nie mogę za często stosować olei, bo efekt będzie wprost przeciwny.
Z drugiej strony, przy codziennej pielęgnacji, jak powyżej, włosy nie mają takiej objętości i skrętu.
Macie jakieś pomysły na zmianę?
moze proteiny? albo jakies polprodukty? zoltka jaj? nafta?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości