|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21001 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
![]() Kolejna Cytat:
:mdelje: gdzie Ty masz mysi kolor?! Chyba na łydkach ![]() da sie przeżyć... Dałam radę w pół roku Cytat:
Nasze castingi też doprowadzają do kompletnego spłaszczenia kandydata/kandydatki. Cytat:
Ja chcę zobaczyć zdjęcia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
|
#21002 |
|
BAN stały
|
Mysi jak nic!
Zdjęcia są zakłamane przez lampę. Na łydkach to nie...ale przy kostkach
|
|
|
|
#21003 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21004 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zreszta sprawdzilam na ich stronce najblizsza w Wyszkowie, w Warszawie brak. Chyba nie bede jechala tyle kilometrow za odzywka. Jeszcze nie ten poziom uzaleznienia.Moze poszperam w osiedlowych drogeriach.... Cytat:
licze na Wasza pomoc w przygotowaniu listy na "pierwszy raz" Cytat:
ja przez tż mocno sie konspiruje, ale to do czasu.... cos cykne i jesli nie bedzie straszylo to pokaze ![]() zreszta jak obserwuje moje kudelki to stwierdzilam, ze powinnam im robic fotki co kilka dni, zeby miec potem dokumentacje jak sie zmienialy. |
|||
|
|
|
#21005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ale ja nie chce bardziej scinac
|
|
#21006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#21007 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś robiłam reanimację jantar+woda+żel z rossa+naturia miód i cytryna na koniec spryskałam artiste keratyną w sprayu -której skłądu wciąż zapominam wkleić
puchu brak, tylko że objętość też poszła wsiną dal i włosy są takie jakieś zdechłe ...wstawiam fotki z dzisiaj i dla porównania z kiedyś by zobaczyć różnicę w objętości, dodam że tamte fotki nie były robione po reanimacji a po samym myciu więc pewnie dlatego była objętość a teraz nie ale wydaje mi się że dzis mam wyjątkowo mało włosów. 1 dzisiaj bok 2 dzisiaj 2 bok 3 dzisiaj tył 4 tydz temu (z użyciem john frieda volume spray i po potrząśnięciu głową w dół kilka razy )5 jakiś czas temu
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-01 o 11:55 |
|
|
|
#21008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przesyłka malutko wychodzi ostatnio wysyłałam 2 odżywki i zapłąciłam za wysyłkę +kopertę 6 zł
|
|
#21009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#21010 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak wiem, tylko jeżeli ich nie znajdziesz ...
|
#21011 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze z tak nastawionym szefem to już w ogóle Cytat:
![]() Jeżeli łyżeczka ma 5 ml, a łyżka 15 ml, to ja daję 15 ml octu jabłkowego na 1 l przegotowanej wody. Uważam, że to jest raczej średnio skoncentrowana płukanka, bo zdarzało mi się też dawać 2 łyżki (30 ml) octu na 1 l wody. Cytat:
Jeżeli tak, to trzeba by było rozdzielić dwie kwestie: płukanki stosowane codziennie i płukanki stosowane rzadziej (nie częściej niż 1 raz na tydzień). Wydaje mi się, że do codziennego płukania koncentrat octu (sok z cytryny) musi być inny niż, jeśli stosuje się płukankę 1 raz na tydzień. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz mam co prawda 45 SPF, ale to dlatego, że nie mogę dostać 60 SPF.Do włosów cały czas (od jesieni) stosuję odzywki b/s Joanny i myślę, że to wystarczy. Kiedy dłużej jestem na słońcu, to koniecznie nakrycie głowy Może gdybym gdzieś wyjeżdżała na wakacje, to rzeczywiście pomyślałabym o lepszej ochronie, ale ja tak, jak Ty, mam lato w mieście
|
||||||
|
|
|
#21012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-07-01 o 13:21 |
||
|
|
|
#21013 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zastanawiam, co mam zrobic.. wlosy kreca sie, ale robi sie szybko z nich puch, sa matowe i stracily troche na elastycznosci.
myslalam, zeby sprobowac tej metody syrenki: najpierw maska, a potem olej. trochę mi to zajmie czasu, ale najwyżej się poświęcę poza tym myślałam czy by nie wprowadzić więcej emolientów.. a może zrezygnuję z protein? no i chyba nie służy mi całonocne odżywkowanie, bo włosy są właśnie suche po takiej długiej kuracji ew. spróbuję następnym razem połączenie oleju kokosowego z jakąś odżywką i miodem np. ale bez protein ;> myślicie, że to może być właśnie od protein, jeśli używałam ich ostatnio prawie cały czas?
|
|
#21014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A włos się rwie? Odstaw na jakiś czas proteiny a nawilż je. Ja dzis do maski marchwiowej dałam miód,potem płukanie octem jabłkowym i boski efekt mam. Proteiny odstawiłam od ostatniej kuracji,zeby nie przedobrzyć. Dodaj do maski łyżeczkę oleju,aloesu... |
|
|
|
|
#21015 |
|
Zakorzenienie
|
to moze faktycznie proteiny teraz odstawie. skupie sie najwyzej na emolientach (chociaz to nie ta pora roku ;p) i moze poprobuje cos z amla albo eclipta..
|
|
#21016 | ||
|
Raczkowanie
|
z gory dziekuje, przypomne sie za jakis czas, a razie w kolejce inne rzeczy do testowania.
Cytat:
Cytat:
Jak juz nic nie znajde to skorzystam, albo usmiechne sie pieknie do Ciebie, o taaak ![]() a no wlaaaaasnie, swieta racja, az 2 odzwyki wiecej w domu. Nie ma to jak wstac ponad godzine wczesniej ze wzgledu na wlosy, siedziec na wizazu zamiat odespac wczorajsza impreze. Moze jednak jest gdzies tu lekarz?? przynajmniej na poczatku drogi do uzaleznienia bedzie w stanie pomoc... Moge pomarudzic? Glupie pytanie, ale chce w weekend sie miodowac. Do garniera z awokado ile dodac miodu, lyzeczke, 2 lyzeczki? I na pol godziny czy dluzej? Troche sie boje czy po kontakcie miodu ze skora, nawet w minimalnych ilosciach nie bedzie reakcji alergicznej. Jestem niestety mega alergikiem
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-02 o 07:26 |
||
|
|
|
#21017 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin- nie spróbujesz- nie dowiesz się
Ja też reaguję na wiele rzeczy uczuleniem- z miodem jednak nie mam tego problemu ![]() Do odżywki dodaj miodu tyle, ile uważasz. Podane tu proporcje to 2 łyżki odżywki i jedna łyżka miodu...Ja daje po dwie łyżki i jednego i drugiego A to dlatego, że ja lubię gęste maski, które po dodatkowym podgrzaniu nie spływają mi po twarzy i plecach ![]() Ja osobiście trzymam 2 godzinki- wiadomo, że jak potrzymasz te pół godziny to będzie lepiej niż jakbyś nie trzymała w ogóle...ale jak potrzymasz dwie to będzie o wiele lepiej niż pół ![]() Hihihi...zresztą Rybiorek chyba podawała, ze dwie godziny trzyma się ją minimalnie...z tą maską można spać- wtedy podobno jest super efekt ![]() Spróbuj a nie pożałujesz ![]() Tak w ogóle to ja też będę się miodować w weekend- jutro dokładnie Tylko nadal nie mogę znaleźć mojego czepka termicznego...TŻ twierdzi, ze go nie wyrzucał, bo wie jak wygląda i do czego służy...Ech...bez tego czepka to prawie jak bez ręki
|
#21018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#21019 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin, poszukaj w jakis mniejszych sklepach z kosmetykami. ja kupuje tylko w osiedlowym sklepiku, bo nigdzie indziej nie ma.. no moze w Piotrze i Pawle czasami sie zdarzy^
|
|
#21020 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i z włosami nic nie robiłam tylko w bobka je zawinęłam Cytat:
ja trzymałam całą noc, zrobiły się strąki ale bardzo łatwo było to zmyć i były mięciusieńkie
|
|
#21021 | ||||||||
|
|
nie wytrzymam Masz naprawdę ładny kolor Cytat:
Jak nie, zapuścić i robić plopping Cytat:
Cytat:
Podcinałam jedynie końcówki, a raz wyciełam 4 cm wierzchu i już niemal skończyłam z blondami. Dzięki wcierkom i masażom szybko rosły, więc o jako takim sporym cięciu nie musiałam myśleć. Załączam zdjęcia sprzed miesiąca z wieczoru panieńskiego (stąd te kolorowe światła). Włosy z szybkiego mycia i debiutu suszarki z dyfuzorem. Poza tym mój kolor w pełnej krasie... Cytat:
Staram się jak mogę Dziś znów bez gliceryny i znów brak puchu Odżywiałam wczoraj Naturią maską z cytryną i miodem - w składzie amodimethicone i cykliczny, co oznacza, że romans trwa w najlepsze ![]() Po weekendzie jednak oczyszczanie i delikatne cięcie Cytat:
Cytat:
Oleje i humektanty dla poratowania po przekarmieniu - bardzo dobry pomysł. Cytat:
Próbowałabym raczej z mniejsza ilością i omijała skalp. Może nałóż na początek na 30 minut pod czepek i ręcznik, by sprawdzić, czy nic się nie dzieje. Cytat:
czepek pewnie się znajdzie, gdy nie będzie w ogóle potrzebny
|
|
#21022 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu - myślałam że sobie pasemka czerwono niebieskie zrobiłaś
- rozumiem że to odblask jakiegoś światła .Bardzo gładkie i sprężyste spiralki
|
#21023 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Wydaje mi się, że zaczynam rozumieć (powoli) moje włosy
Po moich pierwszych testach dochodzę do wniosku, że na moje włosy wcale tak znakomicie nie działają odzywki Garniera, którymi dotychczas codziennie myłam głowę. 100x lepiej sprawdza się taki sposób: szampon, odzywka Jung 20min, odżywka Mrs Pott. imbir od razu spłukuję(ciekawe co by było jakbym ją trzymała ). Testowałam wcześniej inną Mrs Pott i nie widziałam takich efektów(została mi jeszcze jedna do sprawdzenia z tej serii). Ja- osoba, która nie używa żadnych stylizatorów jestem zachwycona tym co robią z włosami te odżywki. Jedyny minus, wieczorem widzę lekki puch Nie wiem jak go zniwelować.
|
#21024 | |||
|
|
Cytat:
Fajnie, że zajrzałaś Cytat:
Cytat:
|
|
#21025 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe - dzięki że pytasz, nie olejuję, nie dodaję olejków do odżywek i masek - to fakt
- puch jest zniwelowany do minimum, poza tym kupiłam odżywkę mrs potters z gingko b/s i używam tylko lekkich odżywek d/s+witam.E i A. Pięknie się kręcą ![]() Oczywiście jeszcze nawilżaczy na mazidłach nie nabyłam .
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2010-07-02 o 10:10 |
|
|
|
#21026 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, wiem juz chyba jak zrobie.. naloze teraz olej kokosowy na dwie godzinki, potem zmyje wlosy szamponem z SLS (natura, pokrzywa) a potem naloze jakas maske bezproteinowa czyli.. Wax z amla. zobaczymy, jak wlosy beda wygladac..
planuje jeszcze wprowadzic nafte kosmetyczna do pielegnacji, przynajmniej raz na dwa tygodnie. plus raz/dwa w miesiacu olejowanie (moze nawet calonocne ). teraz postaram sie nie uzywac tyle protein, co najwyzej kallosa raz na tydzien/dwa ale z jakimis wmacniajacymi skladnikami..chcialabym tez wiedziec, co lubia moje wlosy a czego nie ![]() ---- nie, jednak dzisiaj nie naloze ;/ ale na noc na pewno bedzie kokos, bo juz sie za nim stesknilam.
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-07-02 o 10:16 |
|
|
|
#21027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czego się nie robi dla objętości
|
|
#21028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czekam na odwaznych
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#21029 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba na razie pozostanę przy płukance raz na tydzień (zdarza się też rzadziej). Cytat:
Cytat:
Może mi coś podpowiecie do mojej pielęgnacji. Wczoraj (jak się naczytałam, że stosujecie miód) sama zrobiłam sobie maskę przed myciem: 3 łyżeczki miodu, trochę olejów: migdałowego i jojoba, odżywka Cien z aloesem. Umyłam Babydream'em i dzisiaj jest super. Z tym że wiem, że taki efekt się długo nie utrzyma (najprawdopodobniej do kolejnego mycia). Pisałam wcześniej jak wygląda moja pielegnacja - w skrócie: mycie Hegronem/hippem/babydreamem + mniej więcej co 2 mycie odżywka: Cien z aloesem/Petrole z chlorofilem/Wax + odżywka b/s Joanny (różne) + balsam Nivea + żel lniany Chciałabym swoją pielęgnacje jakoś urozmaicić, bo dzisiaj, po masce, włosy mają objętość i lepiej się skręcają, ale wiem, że nie mogę za często stosować olei, bo efekt będzie wprost przeciwny. Z drugiej strony, przy codziennej pielęgnacji, jak powyżej, włosy nie mają takiej objętości i skrętu. Macie jakieś pomysły na zmianę?
|
|||
|
|
|
#21030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Chyba na łydkach
da sie przeżyć... Dałam radę w pół roku
Nasze castingi też doprowadzają do kompletnego spłaszczenia kandydata/kandydatki.

zreszta sprawdzilam na ich stronce najblizsza w Wyszkowie, w Warszawie brak. Chyba nie bede jechala tyle kilometrow za odzywka. Jeszcze nie ten poziom uzaleznienia.

) mówiła, że 7,5 ml to wielkość jednej łyżeczki...a ja postanowiłam dac tylko tyle teraz octu do plukanki...może jak u Ciebie się sprawdza taka mała ilość to mi też przyniesie efekt?
a włosy potrafią się rozkręcić.

nie wytrzymam
- rozumiem że to odblask jakiegoś światła